Като на филм: Откраднаха цял камион с 22 тона мед на рула

Откраднаха ТИР, натоварен с 22 тона мед на рула. Тирът е задигнат от двора на частна фирма в Свиленград. 140 000 евро струвал цветният метал.

Обратно в новината

Коментари - Като на филм: Откраднаха цял камион с 22 тона мед на рула | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всичките им последващи действия показват умения като в Бандата на Оушън..... Сега кажи и нещо за ченгетата. Явно повечето идвате от клоаки като Пик, Шок и т.н.

Когато превозваш скъп товар тръгваш веднага след натоварването.

abasador

към, колегите, които задават неудобни въпроси. Когато преди няколко години откраднаха три от канделабрите от паметника на Васил Левски ... в много от медиите се вдигна (вдигнахме) глас срещу, вторични суровини......! Предложения от затаваряне, до строг (съдебен) контрол, на предаваните цветни метали и т.н. Да припомня, че частно лице пожелало да остане анонимно, откупи оригиналните бронзови отливки (направени са във Виена), които след частична реставрация бяха монтирани отново на паметника на Васил Левски..... ! Откопуването на канделабрите не го направи софийската община, Министерство на културата, българският исторически музей и....и... или.... няма да ми стигне мастилото да изброявам колко службогонци получават заплати от държавата за това... ! Тук става дума за паметника на най-великият ни Национален герой! Просто нямам думи. .... но, дУпетатите от Народното ни събрание в този момент променяха закона за давност при присъди за финансови престъпления!!!.... т.е. не им остана време дори и като реплика да отбележат този трагичен факт... няма страшно, повечето от тях не са и българи, като самосъзнание а просто печалбари. Лек ден.

abasador

нищо, лично към главните прокурори и нищо общо с героите от филма.... господа полицаи, това не са 2 кг. и 200 гр. луканка, а ни по-вече ни по-малко от 22 тона бакър! ... та понеже напоследък съм го подкарал с вицове....разказвам, че едно цигане е нарамило откраднатата 4-ри метрова релса и търчи да я дава за скрап.... чакай бе човек, чакай, ти не знаеш ли, че тази релса тежи най-малко сто килограма .... знам, как да не знам, ама то цигането не знае..... колко тежи! Лек ден.

какъв камион? Те вагони окрадоха, релси, ж.п-линии разглобиха, всички метални шахти из България окрадоха, сума народ се изби по такива дупки и се изпотроших и умрели имаше, паднали в шахти и..... до днес няма никаква информация кой държи пунктовете за метали? Но не поставените мутри, дето се избиват, а истинските собственици. Само една стъпка - затваряне на тези пунктове или страг контрол с опис и.... щеше да спаси кражби за милиони от далекопроводи и други богатства на народа. Вие чакате да хванат някакъв камион!

Когато правихме пътя Елхово-Лесово, на нашия участък до границата, работеше Коматцу на УСМ Стара Загора. Направиха му основен ремонт на обекта. Смениха вериги, рипел, гребло и стана чисто нов булдозер. Натовариха го на влекач за друг обект и след два дни казаха, че го откраднали заедно с влекача. Булдозер Коматцу, ремарке с огромен тонаж и Татра влекач. Откраднати без знак и след! Та в България всичко може. Особено, ако е застраховано добре.

Представям си в четири серии да гледам филм за крадци на медец от полуохраняем паркинг с полу.иоти вътре. и втора серия е разглеждане и коментар на записи на камера от други полутакива. То рулоните са светели по целияпът на платформата

И аз паза паркинг 300 лева ми е заплатата Какво искате за 300 лева Шерлок Холмс ли да наемете ? Има и още Закона не ми дава никакви права Нямам право да ги спирам Нямам право да им проверявам парпортите Това си е работа на полицията

Пирдоп - Свиленград - 250 км. Взима се за 3 часа максимум. Кой е собственикът-идиот, който рискува да остави ценен товар да нощува в един район, пълен със съмнителни типове, вместо директно да го закара в Турция. Или работата намирисва на постановка?

На който не му е откраднато нещо, само той може така да коментира ! Дано Господ те дари със същата "постановка", тогаваще те видия, колко е лесно да плюеш, без да знаеш -ХЕЙТЪР такъв

На бариерата на организиран паркинг за превозвачи, даже няма правила за проверка на документи! Пък паркингът бил създаден да пази камиони с товари!!!! Ха-ха-ха-ха!!!! Тия да идат да учат отново и да си спомнят, че План на всеки урок включва точка ПЪРВО римско- ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ. Първо си помислих, че са мангустерите - основните крадци на мед, но.... вече има много питанки. Още в Пирдоп са знаели за къде пътува, произведеното от тях и натовареното. НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА! МАЛОУМИЕТО Е ПОВСЕМЕСТНО! От каката и лелката, бъркайки си в носа като администраторки до най-отговорните структури. Просто смях и смешен плач! Време е да се внесат консултанти отвън, от Германия за изработване на правила и закони от най-дребния детайл до най-едрия във всеки бранш и структура. ПОСРЕДСТВЕНОСТТА Е ВЕЧЕ ПАГУБНА! НИКОЙ НЕ ЗНАЕ КЪДЕ, ЗАЩО И С КАКВА ЦЕЛ РАБОТИ!Всеки ден се сблъсквам по 20 пъти на ден с подобни малоумия и посредствени малоумници.

Ох, добре поне, че от тероризъм ни пазят. Само да не се появи камионът с някой изрод вътре и после се чудим защо пак на нас се е случило. Защото изчезване на камион е сериозен пробив - да търсят, версията за кражба е само една вериярност

Авторката на статията да си намери друга работа!

Нещо не ми се вярва някой да остави стока за 140 000 евро без охрана. Няма начин да не са знаели, че "пазача" си дреме и не се интересува от нищо. "Бандитите" научили, собственика на стоката "незнае" !? Най-вероятно има и застраховка и .... имат думата застрахователите да си търсят товара.

А пък на мен ми изглежда като бандата на Оушън ама с информатор.

Само си прочетете последното изречение! А и какво означава ченгетата? Започвате да приличате на жълт сайт с полуграмотни журналисти едвам завършили със среден три. Имам поща и Ви чета от самото начало на създаването на сайта, обаче нещо много жълтясахте.

"" обаче нещо много жълтясахте."" - пеевското прасе ги купи, но през подставено лице. Какво очакваш да стане с тях? Цитират вече непрекъснато статии от Близ,Пик, Телеграф и т.н. и т.н. псевдо-информационен боклук. За нищо не стават.

Ми кофти, защото Дир- а бяха готин сайт, но вървят от жълто към кафяво!

Ти пък, уж си от УСА, пък само недостатъци намираш! Защо не прочете името на редакторката та веднага да се сетиш за какви журналистически инсекти става дума?

Както КТБ и парите на пенсионерите. Складирано е на правилното място. Може и да почака. Тирът е на 100 000 елемента. У нас знаят как.

Вие на майтап го обърнахте, как се пласират 22 ТОНА мед, някой ще обясни ли

Точно така, както се крадат 4 милиарда и то без да се крият.

Едва ли са направили 22тона казани за ракия. Търсете във вторични суровини.

Добра сумичка, при това сигурна, като знаем способностите на "родната полюция". Нема нужда да търкаш шарени картончета от лотарията.

Тъпи джурналисти - всеки 16 годишен мангал може да гепи така камион

Изчезнал безследно! Това да не е кибритена кутийка?!? Колко са фирмите в България, които работят с този продукт? През границата как се прекарва това количество мед?!? То, това ако не можете да разкриете, ставайте и си заминавайте!

Това не е салам, няма да се развали... Може да почака и 10 години преди да го продадат. Даже може да поскъпне и да се окаже по-доходен отколко пари в банка.

Маалееейй,колко казана за ичкия ще изчукат брчедите калайджии...

Като на филм, ама на български игрален .Тази схема сме я гледали сто пъти.Дали изобщо има изгорял по веригата,е съмнително.

Няма страшно,сигурно районът е отцепен и с това случаят приключен. Престъпността намалява отчете министърът. Забравете. На Шипка всичко е спокойно !!!???

прочетох само Свиленград, ясно ми е... далавера някаква, смятайте ква сумичка е, подобна на банковите обири напоследък. 22 тона х 10 лв килото поне...едно 200 хилки берекет...

Нека и от крадците да откраднат. само те ли ще точат ДДС, бюджета, ще заобикалят закона и данъците и ще ебават работниците с 500 лева заплата? нека веднъж да откраднат и от крадците! Даже някога да стана свидетел на такава кражба или да знам нещо- никога, ама никога няма да кажа какво знам на другата корумпирана измет- полицайчета, следователчета и прокурорчета! Ма-йната им!

Съвета за Електронни Медии( СЕМ) трябва да ЗАБРАНИ показването на Филми и снимки, които ВРЕДЯТ на БЪлгария и на хората в България и ги карат да вършат Престъпления срещу съседите си в БЪлгария... Иначе, Народното СЪбрание трябва да Глоби СЕМ. Заради ВРЕДНИТЕ филми, дори и малките деца почват да вършат престъпления.

ади батеееееееее - бакар скраднахме-ша има и за коледа и за нова година и за банго васил ша остане

ТОВА Е РАБОТА НА МАФИЯТА В БЪЛГАРИЯ!ДАДОХ ВИ ЖОКЕР,СЕГА ТЪРСЕТЕ!УСПЕХ!А ЗАДАЧАТА Е НАЧИНАЕЩИ!!!

ТОВА НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ВЯРНО!!!!!! Няма организирани престъпни групи! Нито пък добре организирани. Така каза пъпешът.

Абе вис списвачите дето стоите само пред монитори и гледате трейлъри, какви ги пишете бре!?!? Какъв изпипан удар! Една ключалка се чупи и отваря за под 5 секунди! В нета се продават заглушители на всякакъв вид сигнал на близко разстояние за без пари! Каква организирана банда какъв изпипан удар? Всеки шофьор влизал на този паркинг знае колко се охранява! Само му трябва на някой да седне да пие кафе наблизо и да си реши с кой камион иска да си тръгне! Ама и вие сте едни смешници!

ти кой камион би си избрал?

До Колега Аз отдавна пораснах и спрях да си играя с камиони! Айде успех на всички с минусите тук, довечера ви дадоха матрИал за "влажни сънища" и потен екшън!

От дето дошло-там отишло.

Дали стоката и тира не за биле застраховани.....Това лесно би обяснило безпроблемното изчезване на камиона.

да се провери.Просто са върнали стоката обратно в склада на фирмата и прибират застраховката.Като една идея..

ако много преди това е имало липса на 22 тона медна ламарина,продадена контрабандно.Би могло да се тръгне и по такава следа...

Те пък - застрахователите - така ще се засилят да платят... само стой та гледай. Ама мен най-ме кефи пазачът. ТОЙ, ВСЪЩНОСТ, ЗА КАКВО Е ТАМ?!?!

Веднага му повярвах на шофьора, че нищо не е знаел. Оставил камион със стока за поне 300 000 лв. на неохраняем паркин, който без проблем бил отключен и не само откраднат, ами му махнали веднага и ГПС-а, койтои явно е бил залепен с магнит за таблото до контактния ключ, да не го търсят дълго крадците.

И ако това е проблем да бъде разкрито,здраве му кажи.Навсякъде по пътищата има охранителни камери, и би могло да бъде засечен.Знае се времето...

миналата година и на нашата фирма откраднаха камиона от паркинга до ден днешен няма и следа

"Предполага се, че става въпрос за добре организирана престъпна група." Тези разследващи големи гении! А има ли лошо организирана престъпна група? Дебили в МВР, дебили в МОН, дебили в МЗ, дебили навсякъде!

"Краткият престой не направил впечатление на пазача, според когото нормално било камиони да влизат и излизат по всяко време и не било в задълженията му да ги проверява." Защо трябва да има пазач?

Т'ва сигур' са го "усвоили" братчедите на Делян Добрев...!!! Свиленград е в "тяхното ловно поле"...!!! :::))) Дааа...!!!

voknid

Портиерът си пазил ПОРТАЛА, и не проверявал кой влиза и кой излиза! Кажи го - врАта у пОле.

И как така ще знаят, къде е GPS на возилото ?

Лесно - има скенери за тази работа ;)

Има и заглушители!

Евала на пичовете за големите топки.

ти още малко ще им ги засмучеш ...на тия обикновени крадци.

идва ми наум един стих: "син съм на юнашко племе..."

резервни части за ТИР втора ръка и медна ламарина за казан за ракия

Внушението е че няма откриване, но това важи само за Булгаристан.

Готов сценарий за холивудски филм.

Не е само сценарий има и запис от камерата, който е готов да го разследва Хорейшио.