Коментари - Матури и ваканции: Важните дати за учениците през 2023 г. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Напишете и, че ако детето ми направи повече от 120 отсъствия, независимо извинени или не, ще трябва да ходи на лятно училище! Заради тази простотия трябва да си пускам децата болни на училище. Изобщо МОН и решенията им за нищо не стават! Това пък да броим уикенда за ваканция пък е някаква подигравка с децата. Те се уморяват и имат нужда от тези почивки.

Иначе, как ще попълнят всички кутийки и редчета в отпечатаните работни тетрадки и "помагала"? Ще останат свободни и току виж почнали да мислят, вместо да попълват.

Навсякъде събота и неделя се водят уикенд и са си почивни дни. Само тук, в България, ги водят ваканция. Така изглеждат повече почивни дните. Всъщност, междусрочната ваканция на учениците е само 3 дни. Другото са почивни дни както за всички останали.

Някой може ли да ми обясни защо пролетната вакснция на децата е открадната? Роби на системата ли ги подготвяме да стават? И защо добавянето на 1 или 2 учебни дни към почивните се нарича ваканция???? WTF????

Ами това е - попълвачи на редчета и кутийки с изкривени гръбнаци от мъкненето на раници и обездвижени - нови спортни площадки не се предвиждат в "иновативното" обучение. Да пишат "учените", да печатат печатарите, частни уроци за отличниците - пара да пада.

Мутри и Ваксинации искате да кажете!

Имам няколко въпроса към безумниците в образователното министерство: 1. Защо седми и десети клас ще се водят на училище до края на юни, казвам " ще се водят" , защото реално нищо няма да правят, при положение, че изпитите им са в средата на юни и дотогава трябва да са приключили с учебния материал и да са с оформен успех. 2. Това наподобява тъпотията от 21-ва година, когато уж удължихте учебната година за сметка на пропуски заради ковид, хората си промениха плановете, отмениха отпуски, и пренаредиха графици, само за да получат декларации на 15 юни , че не желаят децата им да посещават извънкласни дейности до края на юни 3. Докога ще включвате във ваканциите съботите и неделите и ще ги оповестявате като неучебни, като те така или иначе са неучебни Да Ви кажа като родител просто ми писна от глупости

Ковит въканция няма ли таз година?

какъв ученик си? та ти си неграмотен

Три дни е ваканцията!

Наистина ли изпитът по чужди езици е на 17 юни, което се пада събота? Това беше датата на изпита през 2022 година. Надявам се, че датата не е copy/paste oт миналата година.

Изпитът не е на 17ти, а на 14ти юни 2023.

Затова пък сега са орязали коледно-новогодишната.

Но със събота и неделя...