Македонските медии: Угаснаха илюзиите ни за ветото на София

Българският отговор на Плана за действие, който България достави на Република Северна Македония, на практика не излиза от параметрите на старите български отговори

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

кой в България отрича идентичността на с. македония?????? 1944 е началото на тази държава и това е чризнато

"държава", чиято столица се нарипа Скопие е СКОПЕНА изначално.

май са му обещали пост в следващото северомакедонско правителство! Ама дале ше му дадът албанците???

БЪЛГАРИЯ Е НАКАРАНА ДА НАЛОЖИ ТОВА ВЕТО.ВИЕ НЕ ГО ЛИ РАЭБИРАТЕ?

Ей Пирин Чо ако отвориш и погледнеш google ще разбереш че македонците демек античните са били гърци и са говорили на старогръцки, а във световната история навсякъде пише за България... Или може би вашият google или Уикипедия са написани и те на сръбска машина но не гледай македонските сайтове а ако знаеш английски щеше да прочетеш световна история и щеше да знаеш но явно нивото ти е много нищо по-ниско от мангасарян...

Пирин е македонец, факти и данни от достоверни източници не го интересуват и не ги зачита. Той чете историческите факти, както Дяволът чете Евангелието. Не му пука кое е исторически факт, дреме му. Той си знае неговата и толкова.

Връщайте тогава Пиринска Македония на Гърция !

Ще го върна на майка ти ФОСТАТА АЙАХАХ

Нико, може би си грък или погърчен, но не си чел много. Тогава щеше да знаеш, че на територията на древна Македония винаги са живели тракийски племена, пеони, едно, беси и даже мизи, наречени и българи, както и македонци, също траки. По това време, гърците още живеят в Етиопия. Това, че Аристотел е бил учител на Ал.Македонски не значи, че мскедонците да гърци.Защо не провериш на какъв език Александър е говорил с войниците си? Защо Демостен злобно нарича македонците варвари, т.е. негърци? Защо Ахил е тракиец, както и Хектор? Защо неговите мирмидонци, да тези хора, които знаем като българи, пише Йоан Малала. Защо Омир и Езоп да траки? Защо гръцката митология има тракийски корени,? Защо Зевс е пеласгийский(тракийски)бог според Омир?

Да се присъединят към Сърбия по-добре отколкото към Европейския съюз, нали уж се наричат южни сърби... Говорил съм с много македонци и най-мразеото нещо от тях е Българин и Български,а а те били южни сърби или другото наименование на южни сърби било македонци.... пълни глупости... Като не ни харесва да се присъединяват към Сърбия, а може евентуално към Албания, те ако продължават така, скоро Албания ще ги присъедини :)

Абе, п@ли знамена и си питай гуя

Абе и тия са същите смешници като украинците . Оплюй големия брат за да те признят еврогейците.Чисти либерасти.

ВЕТО ДО ДУПКА за тез МАЛОУМНИЦИ!

Белградци се иза.. изказаха де ...

Трън в Европейското дупе!

В психиатрията, Пиринчо, ще намериш много свои съмишленици и македонски историчари. Там ще ти бъде много интересно и можеш да доразвиеш таланта си, и да си говорите, за македонската история и събития. Пиринчо, вашето знаме го оприличавам на изгряващо слънце. Предполагам, според твоята история, великия цар Новомакедон го е създал, заедно с Вселената 100М години преди новата ера. В Скопие, нямате паметник на слънцето! Направете му! Грехота е да не си знаете историята!

От коя дупка изпълзя бе ? Чети много внимателно какво пише в-к Право, орган на ВМОРО през 1902 година : "България не може сама да освободи Македония; Гърция – също; Сърбия – също. Това се доказа. Но доказа се също, че и всички заедно не могат да сторят това, защото не са от една народност …Тия условия няма да позволят и за в бъдеще да стане това. А тук е силата на вътрешната революционна организация, която ще даде всекиму да разбере, че работи за единството и независимостта на Македония, като свободна държава на Балканския полуостров. Тая организация е давала и в бъдеще ще дава нови и нови доказателства, че не е агент на никоя от балканските държави, а е агент само на македонската свобода и независимост. С такива доказателства тя постепенно ще отстранява племенните ненависти в Македония и ще организира бъдещия, ако и разноцветен, но способен да се самоуправлява мирно и тихо македонски народ." Кой го написа това - Тито ? Сърбите ( лично Новакович ) ? Коминтерна ? Ленин ? Сталин ? Димитров ? Вместо да се правиш на умен си потърси отговора!

Пиринчо, моето недоносче неграмотно и необразовано, искам да ми покажеш един учебник по География или История, от която и да е държава, без Новомакедонската, в която съществувате, като държава, а не като област преди 1900 година? Знам, че много трудна задача ти поставих и много труд ще вложиш, но се надявам, да проумееш и да разбереш, веднъж завинаги, каква е истината. Дори и да предположим, че българите не знаят своята си история и си измислят, то автоматично означава, че в цял свят историята е фалшива, защото всичко е еднакво написано. Само твоите "велики" "историчари" се различават с не земен "талант" за "история" на една "велика нация", скалъпена преди 100 години, благодарение на няколко същества с увреден мозък и с чувство за величие. Така казано Пиринчо, ти си потомък и достоен наследник на тези хора.... Хайде сега тичкай да търсиш учебниците и ако не успееш да ги намериш, тичкай към психиатрията.

В кой учебник в чужбина пише за вас бе ? Ти си болен фантазьор. За Македония пише във ВСИЧКИ учебници по света. Глупак.

Ама това ме сте вие. Вие нямате нищо ибщо с тях. А това че си мислите че имате нещо ибщо стях, това е вашата диагноза. МАКЕТА=ЛЪЖЦИ ИЗМАМНИЦИ И ПСИХИЧНО УВРЕДЕНИ ХОРИЦА. ЖАЛКИ СТЕ. НА ЧОВЕК НАПРАВО ДА МУ СЕ ПРИСЕРЕ ОТ ВАС!

Един македонец като се изкъпе и става чист българин, но явно скоро не са се къпали

До "Пирин" някакъв си. А бе буклук! И аз съм от Пирин, и аз съм македонец. Ама ти си буклук! Вадиш цитати от контекста и се правиш на велик! Татарчев, Груев и Попарсов ми цитираш. Хвани се гръмни! Цитирам, четете и се вразумете, и неразумни! Не можехме да възприемем гледището „прямо присъединение на Македония с България“, защото виждахме, че туй ще срещне големи мъчнотии поради противодействието на Великите сили и аспирациите на съседните малки държави и Турция. -Христо Татарчев Всички тези кръстени (от стамболовистите) „сепаратисти“ са всъщност всички интелигентни българо-македонци, чийто „сепаратизъм“ се състои в това, че са против централизацията на църковно-училищната власт, с други думи това е една млада българо-македонска партия, която защитава самоуправлението и старите права на българо-македонските общини... -Петър Попарсов Пред вид на критическото и ужасно положение, в което изпадна българското население от Битолския вилает след ... -Даме Груев

Не си македонец. Македонец е само тоя който се самоопределя като такъв по националност. Ти си скапан мангал чуждопоклонник. Ходи се шибай в Татарстан, там ти е мястото. Какво ми цитираш бе ? Я ми цитирай как Даме Груев и организацията приема решение на Рилския конгрес за "въоръжена съпротива срещу българската политика в Македония". Скрий се бе предател, ти си продукт на българската пропаганда. Продажник, за 5 лева си продал родината си Македония.

Няма такава нация, за да има такова определение. Това че вие се мислите за нация е най голямата трагикомедия изобщо. Вие сте просто едни србски ментета.

Ти ще излезеш най-простия татарин от всички българи, чак неудобно ни става.

Член 1. Член на организацията може да бъде само българин! Край!

Само прабългарин говорещ тюркски. Хау !

Член 1. Член на организацията може да бъде само българин! Край! Повтарям, защото по тъпо животно от вас -сръбските цигани няма!

"Пиринчо" лъже нагло като като македонист. Константин Порфирогенит е византийски император от 1913 до 956 г. Принадлежи на Македонската династията т.е. от област Македония, част от Византийската Империя днес Тракия. Писател и историк, писал за българи, сърби и хървати. особено за Цар Симеон вкл. коронясването за "император" в Константинопс от Патриарх Никоний. Описва произхода на гръцкото Македонското царство преди Александър Македонски. Това има за Македония/ антична, т.е гръцка/. Долен лъжец, абе северомакедонски македонист. Чупка от коментарите. Дребен лъжец.

Защо не го цитираш какво пише за Македония ? Малко криеш истината !

Това е единия от цитатите ти как го четеш бе идиот !? "Лозунгът беше: далеч от България! Не за това, че тя бе виновница за положението в Македония, ами защото всяко подозрение за нейна намеса можеше да напакости и ней, и на делото" Независима Македония е политическа маневра защото никой в ЕВропа няма да се съгласи на една по голяма България , какво друго е инак "защото всяко подозрение за нейна намеса можеше да напакости и ней, и на делото" . Идиоти , четете и не разбирате или "разбирате" както ви ги сдъвчат шумадийските мангали !

Ето така се чете "делото, което трябваше да си запази своя чисто вътрешен македонски характер" !!!

"чисто вътрешен македонски характер " за да не си личи ръката на БЪЛГАРИЯ защото тогава играта става не да освободим едни братя православни славяни, а да направим една голяма България , против която е Русия, Англия, Франция , Германия и помиярите на Балканите - Гърция и Сърбия ... После играта е друга ако докараш до там . Играта става каквато я играят в Косово днес , където искат референдум за присъединяване към Албания ... Идиот ти казах че си нали, не само отроден боклук!?

Д. Груев : "Помежду си се сгрупирахме, задружно изработихме правилник – устав. В основата му легнаха същите начала: искане да се приложи Берлинският договор. Така беше изработен тоя устав по образец на устава на революционната организация в България преди Освобождението. Девизът беше: прокарване решенията на Берлинския договор. Основахме тайна организация с Централен комитет, с клонове, с членски вносове." Х.Татарчев : "образуваха се в Солун на чисто местни начала Македонска революционна организация – конспирация “Съзаклятие”. Целта на конспирацията беше извоюване автономията на Македония и като главно средство за това биде предвидено въстанието. " П. Попарсов : "Лозунгът беше: далеч от България! Не за това, че тя бе виновница за положението в Македония, ами защото всяко подозрение за нейна намеса можеше да напакости и ней, и на делото, което трябваше да си запази своя чисто вътрешен македонски характер. Върху тия ясни и точно определени основи се образува първият таен Комитет за придобиване политическите права на Македония, дадени й от Берлинския договор, от който сетне се разви тъй наречената Вътрешна м[акедонска] р[еволюционна] организация." Андон Димитров : "Същата 1893 г. през октомври турихме основите на ВМР Организация с девиз “Автономна Македония” и “Македония за македонците”." Ив. Хаджиниколов : “Накрай дойдохме до следното разбиране: 1. Организацията трябва да е тайна и революционна. 2. Нейната територия съставлява само Македония в нейните географски и етнографски граници, заради това ще се нарича и вътрешна. 3. В нея ще членуват родени и живущи в Македония лица, без разлика на вяра и народност. 4. Политическото верую на организираните македонци е автономия на Македония и 5. Да се пази самостойността на организацията, за да не падне под влиянието на политиката на правителствата на съседните свободни държави.” Излишно се хабите, фактите са безмислостни за вас !

Аз на тебе колко пъти ти написах да не се занимаваш с това, дето хич не ти е ясно! Така и не разбра, че темите тук са по-големи от мозъка ти, даже от цялата ти глава! И не можеш никъде ги побра.

Абе лайно "македонско" какво взимаш само парчета от текстове и ги вадиш от контекста. 1-ви член от устава на ВМРО гласи: Член на организацията може да бъде само българин! Едно изречение и сте мъртъвци! Всичките ви брътвежи след това нямат никакъв смисъл - доказани лъжи и измислици! ВМОРО и след това ВМРО е организация създадена от българи за българи в областта Македония и Одрин. Вие сте просто население на една област, което благодарение на нас стана държава. Ние ви създадохме и ние ще ви убием, ако трябва и физически.

Няма такова изречение. Нито в първи, нито във втори член, нито в никой. Смешен ЛЪЖЕЦ !

Аз на тебе колко пъти ти написах да не се занимаваш с това, дето хич не ти е ясно! Така и не разбра, че темите тук са по-големи от мозъка ти, даже от цялата ти глава! И не можеш никъде ги побра.

Нас българите никой никога не ни е учил да мразим - нито съседни, нито далечни народи. Въпреки диващината на възродителния процес, което беше политическо, а не народно дело, слава на Бога, омраза помежду ни не се настани. Бай Иван, бай Хасан и бай Агоп са добри съседи и си помагат. На Коледа си гостуват и хапват постни сарми, а на Байрям - са на баклава, пак заедно. Там е друго - за да я има държавицата им, за да умъртвят всичко българско, омразата към България е национална политика - училище, медии, университет, войска, политически речи и събития - всичко е пропито с отричане, отхвърляне и поругаване на България. А това е невъзможно без лъжи, манипулации, кражби на история, заличаване и унищожаване на древни и по-нови исторически паметници. Резултатът - ето го, едни истерични хора, които започват и завършват думите си за България с псувня, клевети и лъжи повсеместно. Как да се излезе от това положение? Бавно, мъчително, трудно, тежко и за много, много време напред. Ако изобщо стане...

Точно затова и ни е дяволски трудно да си обясним и да смелим грубото, безпардонно, направо нечовешко отношение към нас - то и с нищо не е предизвикано. Само че да не се заблуждаваме. Знаят си там хората съвсем точно, че са с българско потекло. Ако някой още си мисли, че са в плен на заблуди - не е прав. Знаят. Във всяко семейство все има оцелели документи от баби и дядовци, които им дават пълна яснота по въпроса. Правят се на ударени - едни от атавистичен страх, други, заради другаруването със силните на деня и за облаги. Но си знаят кои са и какви са.

Може и да знаят , но каква е практическата полза за нас от това !? След още 2-3 поколения и тая родова памет няма да я има и тогава какво ще доказваме !? Тогава дори мнозинството от проевропесйки настроените и модерно мислещи българи трябва да го приемем , че македонците са живели 100 години отделно от България ( независимо какви са истерическите обстоятелства за това отделяне) изградили са друго самосъзнание ( освен друга култура , народопсихология , градски фолклор и вече истинска друга история , над 100 години ще са това!) и трябва го да уважаваме . Това го иска цивилизацията. За това днес е последен бой или българската кауза има шанс или македонизма побеждава за винаги. Я погледни по голямата картина Румъния каква държава е !? През цялата и история Румъния е интегрална част от първата и втората българска империи , без да има записано в историята въстания против българската власт ( какво ти говори това!?), генетически днес се знае че сме идентични с румънците ( за това писах вчера ) . до 18 век за официален език се ползва български в църква и в държавни общински дела и идват едни ( учени от Европа ) превеждат книгите но ново създадения език ( на който все още до днес половината думи са славянски ) написват митове и легенди за легендарна история слагат началото на тая история в Римската империя защото е добра държавнотворна идея ( с която инак румънците нямат нищо общо защото са били част то нея само някакви 50 години докато нашата Тракия е била 3-4 века римска провинция, кога успяват така да се умесят румънките с римските войници !? ) и така се ражда днешна държава със здрави темели - нов език велика история ( която крепи народността) и това на наш гръб... Това се случва в ЕВропа защото с разпадането на Османската империя се вижда че идва време да се възстанови грамадна славянска държава ( тя и Русия за това бърза да ни освободи и освобождението да не стане от самите нас ...) и пращят едни учени ... Това е изпитан сценарии.

Съгласен! И през ум не ми е минавало да си представям, че хората в РСМ трябва да се смятат за българи, те отдавна не са и това е факт. И не мисля, че някой в България страда от това. Още повече при това отношение към нас. Но и първи приятели да бяхме - те имат свещеното право да се наричат македонци и да си веят македонското знаме над главите. И ще са си прави. Тук, разбира се, става въпрос не ДНЕС И СЕГА да се представят за българи, а да се признае българският им произход - нещо, което двамата с теб отлично разбираме. Те обаче извъртат /по заевски/, че им оспорваме идентичност и т. н - техните арии по темата сме ги чели и предъвквали. И да признаят ОБЩАТА НИ ИСТОРИЯ. За болната тема за издевателствата над живеещите там българи - тежко и тъжно ми е дори да си мисля. И на това някак да се сложи край. Мътна и кървава е тя нашата работа с македонците. Не знам какво изключително събитие трябва да се случи, за да потръгнат нещата!

Тези македонци слушат прекалено много сръбска музика

ние също. Трябва да се забрани.

Гоце "Що да сторим като сме БЪЛГАРИ" Северните Гоце не е искал да каже, това дето го е казал....

Димитър Влахов, революционер, член на ВМОРО, ВМРО, ВМРО (обединета), БКП,Идеолог на сърбо-македонизма и един от основателите на комунистическата македонска държава след 1945 година: „Гоце беше БЪЛГАРИН по народност; той се учи в български училища: Кукуш, Солун, София. Макар и в последните две училища да беше възпитаван в духа на един тесногръден национализъм, Гоце гледаше на всички македонци като на свои братя. Той се бореше за освобождението не само на македонците българи, но на всички македонци. Той не се бореше за да станат българите в Македония господствующа нация, а за да бъдат те и другите народности в Македония свободни.“

ГОЦЕ: „Отцепленията и разцепленията никак да не ни плашат. Действително жалко е, но що можем да правим, когато си сме БЪЛГАРИ и всички страдаме от една обща болест! Ако тая болест не съществуваше в нашите прадеди, от които е наследство и в нас, нямаше да попаднат под грозния скиптър на турските султани.“

Гьорче Петров, виден ВМОРО революционер, учител, разузнавач и чиновник от с. Варош, Прилепско,СЪВРЕМЕННИК: “Животът на Делчев сред народните кръгове се развиваше младежки, но на всяка крачка той приличаше на учител: да разбуди сред БЪЛГАРИТЕ смелостта, безстрашието и другите качества, за които той лично беше жив пример“.

Името на първата организация е МАКЕДОНСКА РЕВОЛЮЦИОННА ОРГАНИЗАЦИЯ. Няма одринско, няма тракия. Само МАКЕДОНИЯ. Това за лъжеца долу, понеже не всички коментари минават.

Ние може и да сме лъжци..но документите не лъжат...ИДИ ВИЖ>>ПРОЧЕТИ СЕ ВЪРНИ ДА ГОВОРИМ ПАК

Не "може". Вие СТЕ.

не знам защо ДИРа ми изтри следното: Основаването на Вътрешната македоно-одринска революционна организация става на 23 октомври 1893 година в Солун. Нейни основатели са шестима македонски българи: Дамян Груев от с. Смилево, който тогава е коректор в печатницата на Коне Самарджиев; д–р Христо Татарчев от Ресен, който е лекар в Българската мъжка гимназия в Солун; Петър Попарсов от с. Богомила, който е учител в Българската мъжка гимназия в града, Христо Батанджиев от с. Гюмендже, който е секретар на Българската митрополия в Солун, Антон Димитров от с. Айватово, който е учител в Българската мъжка гимназия в Солун и Иван Хаджиниколов от Кукуш, който е книжар в същия град, и в чиято квартира става основаването. Организацията е продължител на БРЦК и на делото на Христо Ботев, Васил Левски, Георги Раковски. Предистория След подписването на Берлинския договор населението в Македония и Одринско остава под османско владичество. Още тогава били направени първите опити за създаване на трайна революционна структура – комитетите „Единство“, но те били неуспешни. Основаването в Пловдив на Българския таен централен революционен комитет през 1885 г. имало за първоначална цел освобождението на Македония от османска власт. В действителност обаче била постигната по-лесната цел – обединението на Източна Румелия и Княжество България. Впоследствие започнали да възникват и други революционни групи и кръжоци, които да подготвят революционното движение в Македония и Одринско. Такъв опит за създаване на революционна организация за освобождение на Македония и Одринско бил направен в Пловдив през 1889 – 1890 г. от Пере Тошев и Андрей Ляпчев, бивши членове на БТЦРК. Междувременно сред учениците на Солунската българска мъжка гимназия действал Таен революционен кръжок, ръководен от Гоце Делчев. През 1891 г. Дамян Груев и Петър Попарсов, по онова време студенти в Софийския университет, се заемат да организират част от състудентите си. Те създават в София тайно младежко дружество, наречено „Дружба“. Целта на дружеството според Попарсов била: „ ...Да вербува съмишленици, които да заминат в Македония и там, на място, както някога Васил Левски и другарите му, да подготвят почва за революционното движение съобразно с местните условия...[1] “ На следващата година, след завършване на образованието си, те се прибират в Македония, където стават екзархийски учители. Дейност, подобна на тяхната, развива в Солун Иван Хаджиниколов, който е български книжар там. През 1892 г. той се среща в София с Гоце Делчев, който вече е юнкер във военното училище, и с Коста Шахов, като съгласуват намеренията си за организиране на въоръжена борба. След завръщането си в Солун Хаджиниколов започва да търси хора за осъществяване на този проект. Създаване Така на 23 октомври 1893 година в Солун шестима български интелектуалци създават революционен комитет. На тази първа среща, която изиграва ролята на учредителен конгрес, в квартирата на Батанджиев се събират доктор Христо Татарчев, Дамян Груев, Иван Хаджиниколов, Петър Попарсов, Христо Батанджиев и Антон Димитров. Според Дамян Груев: „ „Мислехме да създадем организация по подобие на революционната организация в България преди Освобождението, да действаме по примера на Ботев, Левски, Бенковски и др.“ “ Задачата им е да подготви и сплоти българското население в Македония и Одринска Тракия и да даде организиран отпор на сръбската пропаганда. Първоначалната цел е да се извоюва автономия на Македония и Одринско (както е определено в чл. 23 на Берлинския договор) и евентуално след това да се пристъпи към обединение със свободните български земи. Според Хр. Татарчев: „ „Не можехме да възприемем гледището „прямо присъединение на Македония с България, защото виждахме, че туй ще срещне големи мъчности поради противодействието на великите сили и аспирациите на съседните малки държави и на Турция“. “ Дамян Груев определя целта на Организацията по-късно по следния начин: „ „Ние сме българи и всякога ще работим за обединението на българщината. А всички други формули са етап за постигането на тази цел“. “ Наскоро след това са проведени още две срещи. Срещите се провеждат без да се водят протоколи и без да се избира първоначално ръководство. Според Попарсов групата била наречена формално „Комитет за придобиване политическите права на Македония, дадени от Берлинския договор“.[2] На ново събрание на същата група, проведено пак в Солун в началото на 1894 година, присъстващите вече имали под ръка екземпляр от „Записки по българските въстания“ на Захари Стоянов, в който били публикувани Уставът и Наредбата на Българския революционен централен комитет. Те я взимат като образец за първия устав на организацията, който не е запазен. Изработването му е възложено на Попарсов. Формирано е ръководно тяло на организацията – Централен комитет. Неговият състав е: д-р Христо Татарчев – председател; Дамян Груев – секретар; Иван Хаджиниколов – подпредседател; Антон Димитров – касиер; Петър Попарсов и Христо Батанджиев – съветници. Консолидиране Консолидирането на организацията станало на Ресенския конгрес през лятото на 1894 г. Одобрен е новият Устав. Започва издаването на революционните вестници „На оръжие“ и „Бунтовник“ и се изготвя вътрешен правилник на местните революционни комитети. Предполага се, че първото име, което носи организацията вероятно е Централен македонски революционен комитет (ЦМРК) или Македонски революционен комитет (МРК). Началните стъпки на организацията са много предпазливи. В конспирацията се посвещават само ограничен кръг от хора – предимно първенците по градовете и селата, учителите, свещениците и т.н.

Ех, "Пирине", "Пирене" тролче нещастно, прост си като тиква, пардон македонист. Човкал си оттук оттам , но в синтеза / от простото към сложното / го сглобяваш през филтъра на един яростен антибългаризъм. Имаш и расистки възгледи и се чудя защо не са те разкарали от сайта, сигурно да увеличават оборота, санким такъв кретен рядко се намира. За българите, добро или лошо, има във всички средновековни източници : Византия, Ватикана, Унгария, Латинската империя, Франките,Венеция и т.н. Аспарух, Тервел /Свети Тервелий, спасил Европа от арабите/, Крум Страшний, Цар Борис 1 , Симеон Велики, Самуил, Калоян, Иван Асен и т.н. ги знае всеки историк. За твое съжаление няма нищо за държава Македония , освен във болното въображение на Македонистите. Айде сега, бегай на кичозната галера вързана от Груевски преди няколко години у Вардару / тогава бяхте елини и братовчеди на пакистанските хунзи/ и се мятай оттам.

Мислиш че няма нищо за Македдния в историческите записи защото си ТЪП и не си прочел и два реда. Прочети " За темита" на Константин Порфирогенит от 10 век, да видиш има ли няма ли, тъпако !

гьотверен, а когато темата Македония след векове се премества в Тракия - тогава кои и йъде са македонците бе говедо нещастно?!

Премества се на таковата в таковата ти. Прочети бе тъпак какво пише императора, къде е била тема Македония по негово време, после ела да ме учиш !

Жалко сръбско мекеренце, набий си най-после в простата промита македонстваща тиква следното: след битката при Пидна през 168 г. пр.Хр. Македония на Филип и Александър престава да съществува. Такава държава повече нѣма. Ти не си никакъв наследник на древните македони. Те са елинско племе. Днешните жители на Македония са наследници на славяните, заселили се по тия земи през IV-VI в. сл. Хр., и на прабългарите на Кубер, заселили се там през VII в. Загубилият битката при Пидна Персей е ПОСЛЕДНИЯТ македонски цар. След него нѣма нищо - нѣма макидонски царе, нѣма македонска държава, нѣма монети на нѣкаква македонска държава, нѣма царски документи, укази, грамоти, нѣма войни, нѣма НИЩО. Македоните са говорели гръцки диалект, днешните жители на Македония - български диалект. И християнството приемат като българи. Имате само сръбска мочка в празните си чутури. Млъкни и не изпълзявай от дупката си повече, брадати лисунгере!

Винаги съм се възхищавал на безграничната българска тъпотия. Македонците говорели български диалект. Кой диалект бе, на прабългарския ли, дето и вие не го говорите ???? Неграмотници сте и такива си оставате - в Библията пише как македонците са приели християнството, но празната ти глава не е и виждала тази книга. Неграмотници !

Ама там е разликата, че вие нямате нищо общо с онези македонци. Вие към днешна дата сте за съжаление просто един сбирток сръбски цигани.

Нищо общо, само една и съща родна земя - Македония. Абе вас на някакво спецелано обучение по олигофренизъм ли ви водят ?

Аз на тебе колко пъти ти написах да не се занимаваш с това, дето не го разбираш. Така и не разбра, че темите тук са по-големи от мозъка ти, даже от цялата ти глава!

Мен ме учудва липсата на информираност и знания у тези хора. Първо: Хиляди известни българи са родени в пределите на днешна Северна Македония,като родения днес Симеон Радев, въпреки това те твърдят че нашите 2 народа нямали нищо общо... Второ: Повтарят като хипнотизирани колко лошо са видяли от българите от 1940-44 година...ноооо нищо не се говори за милионите левове изсипани от Царство България към тамошните земи за строене на пътища,училища и читалища.... Селективна памет, чутовно невидение и глупост-ТОВА Е СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ

Липсата на иформираност и знания са само у българите. Затова гледате като телета в железница и не разбирате какво става. За да ви демоснтрирам как мислите давам много прост пример. В Устава на ВМРО пише че организацията се бори за Автономна Македония, вие четете че пише Присъединяване към България. Гоце Делчев казва че Македония е на македонците, вие четете че Македония е на българите. Последователите на Гоце Делчев пишат на ковчега му неговите кости да почиват в столицата на Независима Македония, вие казвате че костите му ви били "откраднати" от България, където те не е трябвало НИКОГА да бъдат полагани за вечен живот. Разберете - светът не е виновен на никой че е ТЪП. Тъпотията си е по вина на тъпака !

не бе, мухльо, не ти минава простотията. Преди да бъде ВМРО тая организация се казва ВМОРО - Вътрешна Македоно-ОДРИНСКА Революционна Организация! Боклук долен, това е българска революционна организация за освобождение и на Македония, и на Одринска Тракия! Българите в Македония и Тракия имат координирани действия за освождението и на двете тия БЪЛГАРСКИ области! Затова въстанието не е само Илинденско, а е Илиденско-Преображенско, цървул сръбски!

ВМРО е създадена като Българска организация.Има бол документи.Това,че са се борили за Автономност,няма лошо.Дали са искали след това пресъединяване към България е друга тема.Костите на българина Георги Николов Делчев не са откраднали, а къде е искал той да бъде погребан е трудно да се знае.. ФАКТИТЕ: След смърта на Гоце 5-те му сестри и малкия му брат се местят в България, тук създават семейства и остават.Тук са и днес техните деца Гоце е бил български учител и офицер от Бълграската армия.....Десетки негови СЪВРЕМЕННИЦИ го цитират и пишат че той е българин..САМ ГОЦЕ В ПИСМЕ КАЗВА ЗА СЕБЕ СИ."АМА ЩО ДА СТОРИМ КАТО СМЕ БЪЛГАРИ",.......СВЕТЪТ НЕ Е ВИНОВЕН,ЧЕ СЕВЕРНИТЕ НЕ МОГАТ ДА ЧЕТАТ В ГУГЪЛ...

Ти ли ще цитираш точно устава на ВМРО? Ти знаеш ли какво гласи член първи от устава, а? Член на ВМРО МОЖЕ ДА БЪДЕ САМО БЪЛГАРИН. Това е българска организация за освобождение на територията на име Македония. Знам че боли българския кур в гъза ви, но това е положението. Свиквайте. Това нито ще е първият нито последния път в който ще ви ги набием във вече разпорения северняшки-мак гъз!

Пише че член на организацията може да бъде всеки МАКЕДОНЕЦ . Цел ПЪЛНА ПОЛИТИЧЕСКА АВТОНИМИЯ НА МАКЕДОНИЯ

Чета форума и се удивявам от жестоката омраза която лъха от написаното! Нали уж сме били една нация, една държава и един език сме говорили бе!? Дали така се мразят германци и австрийци, или швейцарците или испанци и португалци...? Не, напротив те се обичат и уважават! Света не свършва с ЕС - днес го има, а утре го няма! Погледнете англичаните! Истината е че Северна Македония ще е част от ЕС и ние нищо не можем да направим - някой ще викне Мутренската Тиква в Брюксел и ще му размаха пръст и той ще подпише, но явно след изборите....! Сега обаче "се правят на мъже"!

Иди прочети малко македонски форуми....ТЕ ТОГАВА ЩЕ ВИДИШ КАКВО Е ОМРАЗА

Всички Българи от всички страни съединявайтесе.

Смъквайте гащите, наклонете се напред и....... турците ще ви съединят!

Ще стане обратното, кьопек - по 5 на нож, вай Аллах!

Всичките им революционери са се декларирали като българи и са се гордеели с това! А без тях те сегашните какво са? Не са ли безродна маса? Без Гоце, Даме, Тодор Александров, Иван Михайлов и много други да ме прощават че не им споменавам имената са нищо, остават им Колишевски бивш Колишев, Апостолски и още две-три сръбски мекерета използвали коминтерна за отродяване, разбира се за собствен интерес и власт! Трудно се признава безпътието. Да не забравяме че от северномакедонците освен албанците има над 100000 власи които в мнозинството си са откровени антибългари и са на отговорни постове. Това е истината, а какво ще стане ще видим! За нас е важно да държим на думата си и да обичаме майка България!

НЕ ПОДПИСВАТ ЗА ЛИПСА НА ТЕРИТОРИАЛНИ ПРЕТЕНЦИИ КЪМ БЪЛГАРИЯ !!! ТОВА ОЗНАЧАВА ЧЕ НЕ ПРИЗНАВАТ БЪЛГАРИЯ КАТО ДЪРЖАВА !!! ТОВА ПЪК ОЗНАЧАВА , ЧЕ СА ВЛЕЗЛИ В НАТО КАТО СА ИЗЛЪГАЛИ, ЧЕ НЯМАТ ТЕРИТОРИАЛНИ СПОРОВЕ СЪС СЪСЕДИТЕ СИ !!!

2022 година в Татарстан ще честват 1100 години от приемането на исляма - България, първата ислямска държава в Европа. Ганчовци, поканиха ли ви , ще поздравите ли братятя си по случай празникът им ?

Даааа ще ги поздравим Да са живи и здрави!!' Хилядолетна нация са с богата история татарстанците Не като вас шибаняци създадена изкуствено държавица с краден идентитет и история

Хайде фащайте си братята татари за ръчика и марш от където сте дошли !

Пирине ,йебем ти пички матер србску !

Вие, явно имате СПЕШНА нужда от психиатър!!!.За жалост..Колкото ние сме татари,толкова и вие!!ДНК изследванията доказаха по категоричен начин ,че сме един етнос-българи.А,обидите Ви към татарите ,е още едно доказателство,че не сте готови за Европейските ценности!!!

България ( другата , на Волга ) е първата ислямска държава в Европа !!! Аз няма проблем с това, проблем както виждам имате вие , "българите" от Дунавска България. Вероятно защото факта че татарите са българи ви подсеща че вие нямате нищо общо с общите ви предци прабългарите - нито езика им пазите, нито културата, нито ДНКто. Сега разбирам защо така отчаяно се опитвате да включите македонците към измислената си нация. Това е вашето спасение от татарският ви аналог. Само чрез нас можете да убедите себе си че не говорите чужд език, затова и узурпирате старославянския и го фалшифицирате като "старобългарски". Защото за разлика от вас татарите никога не са спирали да говорят прабългарски, говорят го и днес. Колко сте жалки и противни !

а ти къв си ве, педерас, православен ли си или си помак със сбъркан идентитет? Боклук нещастен, ще теглиш много задето си предал дедите си, глист торен.

Ама ти си един чукундур, както един тука ти го натъкна. Щото си правен на къра, на скопската нива. Ако беше по-образован, щеше да знаеш, че народ татари НЯМА! Няма, идиот такъв! Татарите са били първата бойна орда в монголската войска, която Чингиз хан е хвърлял в боя. Бойна единица, а не етнос, глупако! Общо взето сбирщина, на която монголския хан не е държал и така е опазвал ценните си монголи. С времето обаче татари става синоним на монголи. Ето защо няколкото милиона българи на Волга нямат нищо общо с монголите, от които са покорени. Ето защо и волжките българи ненавиждат да ги наричат татари, както умишлено са ги преименовали московските блядове. Както умишлено същите московски блядове ви преименуваха и вас в македонци. А башкири и всякакви други племена монголоиди си умират да бъдат наричани българи, каквито те не са, защото някога са били в пределите на великата огромна волжска България. А ти си едно сбъркано македонско лайно и нищо повече!

Ако имаше две работещи мозъчни клетки щеше да разбереш, че казвам че татарите СА БЪЛГАРИ. Истински българи, не ментета като вас. Обясняваш ми това което аз казвам - тъп ли си ?

Те не са татари, бе боклук, Българите не са татари! А ти ги наричаш татари, мангал српски!

Точно така !Прабългарите са съвкупност от много много азиатски племена и родове,включителто и хуни!От тая съвкупност е треперела цяла Европа ,барабар с големите им империи и по-късно кралства!В Средновековните карти никъде няма държава македония ,освен географска територия на която се е заселил брата на хан Аспарух!Благодарение на Българите са спирани много нашествия в Европа и най-вече първата османско,от хан Тервел!От това ли требва да се срамувам ,че прабългарския род е с корен от елитни древни племена -воини!По добре да съм умрял!А македонската амеба пирин пирея нема как да го разбере,щото и с лъкове и коне ше ги превземеме за една седмица!Аз имам два ,заради традицията българска!Да не ги налазат Багатури макетата ,че ше реват като девици!

На Европа не са и нужни крадливи СевМаци, от които 500 000 шиптъри.

Сърбизацията и манипулацията в тази бивша бг територия е толкова дълбока и затвърдена от 3/4 генерации Че е почти невъзможно да се промени нещо по нормален начин .Всъщност тези нещастници са създали държава и идентитет .Като са пресвоили езика ни и допълнили със сръбски думи..Пресвоили един бг цар и няколко български революционери И по този глупав начин си създали идентитет и история.В момента обаче дилемата пред тях се оказа ужасна.Искат в ЕС където има пари и сигурност без членство в тази общност са обречени икономически и изолирани . Обаче за да получат шанс за преговори ,трябва да се откажат от фалшивата история език и идентитет който сърбите им създадоха. Въобще сложна ситуация.Не искам да съм на тяхното място. Със сигурност тъй като всички до един са българомразци ,ще продължат най вероятно и тази година да търсят начин .Да се доберат до преговори без да се налага да приемат истината.И тъй като и в бг е невъзможно някой да отстъпи по този национален въпрос.Предполагам два варианта или ще остъпят най рано догодина но със сигурност ще има жертви революции.Предвид сръбското влияние за които това ще е края там.Или пък ще се примерят с положението в което са сега.Което предвид бедноста им е малко вероятно.

Ne puskate maketata u EUROPATA.... bre bre bre...e pa nali sme bratia bre...

Не сме братя, а трети братовчеди.

Kakvo e tui makedonia vaaaaa????

И с папата да се срещнете нямате нито история нито език!

Айде, Сандета, лапайте го докато сте още на този свят. Шото след 20 години ке сте история.

Още като им видите байрака и ще разберете че са ВЪЗДУХАРСКА ДЪРЖАВИЦА!

Знаете ли защо татарите и башкирите които се гордеят с българският си произход и гордо го декларират винаги и навсякъде, не искат да имат нищо общо с вас дунавските българи ? Защото сте предатели ! Продали сте си българската си идентичност и култура, сменили сте си българския език и нямате нищо, ама нищо българско. Дори името българско сте изопачили и използвате погърчената дума БългарИЯ. Просто ги е гнус от вас. Не можете да разберете защо македонците не ви искат, тогава разбереше защо татарите също не ви искат и ще ви просветне. Но за целта се изисква да имате поне две работещи мозъчни клетки.

Толкова си елементарен, че чак си жалък. Къде интервюира критична маса от татари и башкири, че чак и даваш данни за нагласите им спрямо нас. Какви предателства, какви те духове те гонят от сутринта, бе човек. Разсъждения на неграмотен и незрял човек. Взимай си книжката за оцветяване и започвай. За по-големи изводи си непригоден.

Скрий се не Ганьо, и за татар не ставаш. Като те поканят татарите на някое честване в Болгар ела ми се обади !

Засега наблягай на оцветяването на прости фигурки. От догодина - по-сложни!

Ти си тъпо копеле без род!

Ама ти си един чукундур, както един тука ти го натъкна. Щото си правен на къра, на скопската нива. Ако беше по-образован, щеше да знаеш, че народ татари НЯМА! Няма, идиот такъв! Татарите са били първата бойна орда в монголската войска, която Чингиз хан е хвърлял в боя. Бойна единица, а не етнос, глупако! Общо взето сбирщина, на която монголския хан не е държал и така е опазвал ценните си монголи. С времето обаче татари става синоним на монголи. Ето защо няколкото милиона българи на Волга нямат нищо общо с монголите, от които са покорени. Ето защо и волжките българи ненавиждат да ги наричат татари, както умишлено са ги преименовали московските блядове. Както умишлено същите московски блядове ви преименуваха и вас в македонци. А башкири и всякакви други племена монголоиди си умират да бъдат наричани българи, каквито те не са, защото някога са били в пределите на великата огромна волжска България. А ти си едно сбъркано македонско лайно и нищо повече!

Надеждата на простите северномакедонци угасна още с подписването с Гърция за името на ГЕОГРАФСКАТА ОБЛАСТ населявана от местните инхабитати (обитатели). С подписването на това македонците си вкараха най-ефектния автогол който може да съществува. Затова след като вече са признали че няма такава държава като Македония а има само някаква си географска област, то решението на проблема е в приемане със закон за ново име на северната си географска област а именно - ЗАПАДНА МАКЕДОНИЯ или Югозападнамакедония . и проблемът им с България ще бъде на 90% решен.

Хора, недейте с такава злоба към нашите съседи от Северна Македония /Западна България/! Да, на голяма част от политическата им класа ще бъде необходим време за да осъзнае фалша и абсурда на измислената от няма и сто години държава, Но народа им няма вина за съдбата си! А от тях има много хора с изключително топли чувства към България, други даже тайно се смятат за българи без да го афишират - все още там е страшно за това. Но омразата нигога не е била доброто решение, напротив, нека да отвърнем на омразата със спокойствие и разум. Все пак времето си знае работата - справка, съдбата на Сърбия последните 30 години...

Политическата им класа имаше достатъчно време да премисля и да осъзнава. Самите им политици май си имат тайно български паспорти и прекрасно знаят за българския си произход - по данни на техни журналисти. Онази Шекеринска, на нея с документи й доказаха, че е чиста българка, и тя какво осъзна - нищо! Препотвърди омразата си. Колкото до народа - със сигурност има хора, които си струва да погледнем в очите, но те са малко.

като им нахлузат еврото, ще видят те...

Ама защо не пищяха така като Гърция слагаше ветото за името им ?

Колко по-нова?

Европата да си вкарва таралеж в гащите? 500000 нови мюслита и 800000 гладни, вечно кресливи, лъжливи нагъзени на Сърбия и Русия макета?

За вкарване на СевМаците в ЕС най-много напират американците и техния сороски комунистически интернациолал. И то само заради шиптърите-наркотрафиканти. Хем ислямизират ЕС, хем я тровят с наркотици и правят пачки.