Коментари - Николич: Сърбия смята Русия за главен съюзник | Днес.dir.bg

Николич: Сърбия смята Русия за главен съюзник

Сърбия смята Русия за главен съюзник и никога няма да подкрепи санкциите срещу нея, заяви сръбският президент.

Обратно в новината

Коментари - Николич: Сърбия смята Русия за главен съюзник | Днес.dir.bg

Коментари

Русия винаги е използвала Сърбия да ни удря в гърба.Сърбите ядоха дървото през 90-те и руснаците не можаха да им помогнат.Разпадна се Югославия-руската крепост на балканите.Като си отиде този руски агент и сърбите ще си отдъхнат...

Сърбите гледат от България. На която страна са българите, сърбите винаги избират другата и винаги печелят.

"Това според него би нанесло вреда на сръбската икономика и на жизненоважни национални интереси." българия да положи всички усилия за безпроблемно влизане на Сърбия в ЕС по мирен път, щото иваче ги чакат бомбандировачите на НАТО и нща братска помощ.

Сръбски лайна и боза ...както казваше един приятел от Пирот. Балканите са красиво място но с такива съседи далече няма да стигнем.

Слушай ти македонеца и му вярвай... :D

Сърбите на дело показаха, че каквото един народ си направи сам, всичките комшии не могат да му го направят. Но и нямат друг избор-за тях Европската уния като срок е 100 години след влизането на Турция. Просто има две държави, които винаги ще блокират приемането и-Хърватия и Словения. А и стоките и не се харчат-митата ги убиват. Какво друго им остава освен матушка Русия, а и нали са си "славяни".

Преди десетина дни ходихме една компания в Ниш да попием и похапнем по случай Юлианската нова година/Обрезание Господне/. Та разликата между България и Сърбия е все по осезаема в полза на България. Шофирах по една "магистрала" около 25 километра открита преди две седмици-на 29.12. Е няма такъв смях-развълнувано море. Хората зле облечени. Всеки втори магазин-дрехи втора употреба. Сградите олющени. Целия град/както и Пирот/ потънал в дим от въглищата. Имат малко газоснабдени квартали, но както ми казаха било "врло скупо" За храната и ракията спор няма-добри са. А и цената за нас е нищо-срещу 20€ ядене и пиене на корем.

JMM®

Съюзник в името на какво - ще ви гарантира стандарт и качество на живот, стоки и услуги, щастлив живот и вяра в утрешният ден ??? Заради всичко това ли Русия е толкова важна за вас ???

Ние, албанците пък дадохме най-голямата база на САЩ в Европа- в Косова.

Явно някой много се старае, за да се получи руска територия в Централна Европа. А със здраве.

Англия , Франция и Америка създадоха Югославия. Когато Югославия се обърна срещу създателите си и прекрати съществуването си. Давайте сърби, дръжте се за Русия и ще губите още много, а агонията ви ще е ужасна. Вие сте си я заслужили.

Очакваш агония на Сърбия, при положение, че България отдавна я няма, останало е само географското название.

На баба ти хвърчилото....

Ако стане патаклама ние пак ще ядем дървото а сърбите пак ще са всред победителите. Това е без спор.

Евала Николич. Един път го направихме , а ако и ти и вържеш тенекия на братушките ,цена няма да имаш. За сега всичко върви гут, продължавай - успех

намесваш Йосип Броз Тито, този хърватски евреин в делата на Сърбия?

Браво брато, ти си човек со курац!

ми за политику ли че причамо или курци че си менявамо.

онда разговарати о пици

Педерунгели управляваха България, те подкрепиха санкциите срещу Братска Русия, не народа. Българския народ никога не би гласувал и подкрепил санкции срещу братушките. Тия предатели като Плевню и Бандитков оставиха големи черни петна след себе си.

да произвеждат "МОСКВИЧ"

санкциите не са срещу Русия а срещу 100 човека олигарси на Путя. Се едно Русия да блокира банковите сметки на Гергов и Банев. Обаче да те питам, харесва ли ти да му ближеш задника на Путя ?

Ех, колко по-добре си живееха сърбите по времето на Югославия и колко фатално изостават вече дори от България!? Всеки ден говоря със сърби и знам, че на сърбите им остана само една гола гордост. Тоталната селяния е пропила сърбите много повече от колкото България през 90-те!

Какво си изплющял? Защо граничари от Австрия и Унгария охраняват българо-сръбската граница, но от към територията на Сърбия. Нали сме "членове" не "вагини" на Еврейския съюз. Видимо нямат доверие на България.

"че най-големият проблем за Сърбия е постоянният натиск да съгласува външната си политика с политиката на ЕС." Ама някой да ви натиска да влизате в ЕС? В ЕС има общи правила, на който не му харесва, да отива в Евразийския съюз.

Е, Доколенков, този Евразийски съюз от къде го измисли? Или той е като Нубия, с която щяхме да имаме дипломатически отношения. Стига неграмотност.

Айде не се прави на улав. БРИКС, трикс, азиатски микс, все тая. Нищо чудно и наистина така да го кръстят някой ден. Вие, хунвейбините, едва ли ще имате нещо поротив. Намерило се кутевче да ме ограмотява.

Абе мурзилки, щом казвате че сърбите са били с топки, защо не признаят Крим? Хайде да ги видим какви съюзници са на Русия.

Нещо не си в час. Не само признаха Крим за част от Русия, но и искаха да станат част от Руската Федерация, но Путин не пожела.

Николич: Сърбия иска в ЕС,! ХАХАХАХАХАХАХАХА ОЩЕ: "Ако НАТО е отбранителен съюз, не трябва да бъдем член на НАТО, тъй като Сърбия никого няма да нападне. Заобиколени сме от страни членки на НАТО и нямаме намерение повече никога да воюваме", каза сръбският президент. Той припомни, че само за две години Сърбия е провела почти 100 военни учения с НАТО и само две с Русия.

Сериозно?! Значи хем в Руската федерация, хем в ЕС. Много тарикатско.

Ето заради тази политика сърбите още много години ще гледат Европейския съюз през крив макарон. От цялата бивша Югославия те излязоха най-тъпите май. По глупост бият и фиромците, а те досега бяха просто недостижими. Черногорци, босненци, хървати и словенци се освободиха от руските "приятели" в мига който имаха тази възможност и въобще не мислят да се връщат при тези "приятели". Да не говорим, че всички са вече с десетилетия пред сърбите в развитието си.

Абе, ждрольо, не четеш ли, Сърбия не иска членство в ЕС. Точно обратното, ЕС и предлагат. А защо, можеш да се досетиш, въпреки, че ЕС вече не съществува.

Йелеченце тесно, кошулица бела, я сам Права сърбиянка Йелек, антерия, и опанци, познаваме се, че сме Сърби! А, ха Ха, Дебре , дербе, Де! Ало ало Задниче, я кажи бе, Колко са, при тях, Пенсийте!

Какви са заплатите в Сърбия и колко струва градския транспорт, хранителните продукти и услугите. Не пиши, без да знаеш.

то и ние смятахме ссср за главен съюзник, пък те ни подариха на нато!

Те само курвите се подаряват. Защо не подариха Китай, Северна Корея, Виетнам и Куба?

Защото марксистко-ленинските сили там излязоха здрави, а не продажни като нашите. :)

точно така...Северна Корея, Виетнам и Куба са един прекрасен пример да бъдем като тях...олигофрен!

ти четеш ли това що пишеш?? ми виетнам и куба са от другата страна на тенекиената завеса! в северна корая не пускат руснак да влезне и мъртъв. а китай отсвири рашата още по времето на мао!

Не мога да разбера защо в другите балкански държави се раждат мъже с достойнство и топки, а тук-раболепни, приведени шушумиги...Наистина не мога да разбера причината.

къде е това тук?? в сръбия ? ми такива сте си!без достойнство и топки

Не можеш да разбереш,защото си долна руска подлога. Сърбите ни нападат през 1885 година подтикнати от Русия,бясна на нас за Съединението. След Балканската война,когато трябва да ни се даде Безспорната и по-голямата част от т.н. Спорна зона в Македония,пак по руско внушение сърбите окупират всичко.Сърбия винаги е била глезеното дете на Русия на Балканите.Така,че прочети малко и виж в историята колко държавни мъже с посочените от теб атрибути сме имали,които са милеели за българщината.Не са малко. Тъпа руска подлога!!!

Имаш сериозна амнезия. Сърбия е насъскана от Австро-Унгария, въпреки еврейския "княз" Батемберг от тази страна, пришит към България, по...Берлинския конгрес. А кой предизвиква Берлинския конгрес и игнорира договора от Сан СТефано, именно предишния Еврейски съюз в лицето на Великобритания, Франция, Австро-Унгария и Германия. По Сан Стефанския договор Македония влиза в рамките на България и имаме излаз на Средиземно море. Кой връща Македония на Османската империя и прови васалното на падишаха княжество Източна Румелия. Хайде бе, отворко, отговори.

Българският народ също смята Русия за съюзник и най-близка държава /поне 75% от народа/, но българската т.н. политическа класа поради факт прост, а именно, че е купена и продадена поне пет пъти от католическия свят смята НАТО за съюзник. Е в това ни е разликата със сърбите, както и във факта, че в две световни войни и поради русофилството и на народ, и на политически елити те бяха победители , а ни е ...... Е, ние знаете как - до 1967-ма плащахме репарации на Гърция заради евроориентираният Богдан Филов и разната там измет около него.

Верваш ли си? Фактите те опровергават.

Специалиста по история, цитирай фактите.

Кои по-точно господин даскале по история? 1. За това, че Сърбия /Югославия/ е сред победителите в двете св. войни? 2. Или това, че плащаме репарации на Гърция за разни добрини дето сме свършили там в периода 1941 - 44? СФРЮ се отказва от репарациите. Язък, че си драл гащи по чиновете ....

Ето затова на сърбите им викат шумадийски свини. Ами, свини са си...Лошото е, че това свинско племе, сторило безброй злини на България през вековете та до наши дни, има симпатиите на част от българските граждани, главно дегенерати и цигански копелета.

Е Балкански, както винаги тъпо българско копеле. Злините на България и на българите ги е сторил Еврейския съюз и в предишния и в съвременния състав. Разбира се, не без помощта на потурнаци и евреи, а такива бол в България.

Бае Ганя

Шумадийска свиньо, гаси лаптопа, че московците надали ще ти платят тоя месец обичайните половин бутилка водка и кило компири. Санкциите си казват думата, свинчета, колкото и да грухтите жално за съветската си свиня - майка :) :)

От където и да погледнеш сърбите имат право за тази политика , хамерика и запада ги бомбрдира и срина заради едни кирливи на*рани мюслеми които са само носители на терор и смърт. Сега искат запада да флиртуват с тях но няма как да стане след погрома който им направиха , запада просто си спечели вечен враг в лицето на сърбия и съответно приятел на руснаците.

На кого му пука за сърбите , албанците и македонците? Тези балкански диваци с всеки един ден изостават фатално от Белия свят!

живота в Сърбия е по-добър отколкото в България. Фактите не можеш да обориш.

Българския народ също смята Русия за главен съюзник!

НАТО за главен съюзник. Дори руския трол Румен Радев го признава вече.

И как достигна до тази дълбока мисъл или просто на теб така ти се иска? Имаше ли референдум по въпроса за членството на България в Еврейския съюз и чифутското НАТО? Нямаше! Е ти как позна? Нямаше референдум и за 4 военни бази на САЩ в България, за които богатите САЩ не плащат нищо!

Има измамници които съвсем съзнателно забравят, че сърбите работеха в Западна Европа, че дори в Австралия когато ние бяхме под Московско робство! Естествено е след това дълги години сърбите да получават високи пенсии от Западните държави! Сърбите са долно племе ,които винаги искат България да е слаба!

Абе сръбски измекяри, пазете си аналите от албанците и не се правете на Европейци:))) На кого му пука за сръбските шовинисти които винаги са били срещу България?

Дипломатично, но повече от ясно казано - майната му на ЕС (формулата е на Нюланд, сърбите биха използвали повече думи, но в същия смисъл). Сърбия отказва повече да се гъне пред "приемащите" и започва да си следва истинските интереси. Разумно.

Какъв е проблемът? Ти кажи нещо за българското малцинство там?

stan_posta@

Като има новина за българското малцинство, ще се изкажа. Аз не съм трол, регистриран потребител съм. Коментирам само по темите.

Не знам какво разбираш под истински интерес, но приоритет за Сърбия е членството в ЕС и НАТО, така е формулиран от правителството и министър председателят. И едно уточнение, Николич стар титовистки функционер не е главният фактор в Сърбия, а само президент без много власт.

stan_posta@

Изразът "вярност на евроатлантическата ориентация" абсолютно по нищо не се различава от израза "вярност към марксистко-ленинската линия". Просто това е едно заклинание, която политиците от някакво ниво нагоре са длъжни да произнесат, преди да кажат наистина какво мислят. Застойни времена.

Който седи на два стола ... Все някога ще се определят какво искат .

Ами то това "някога" май вече мина. В деня, в който се заядоха с албанците (член на НАТО) и пратиха онзи влак до Косово. Или когато си купиха 16 руски изтребителя ? Определиха се брачата и си го казват съвсем ясно.

Ами да отсвирват тогава ЕС и да хващата влака на изток , какво ни редят ред сълзи-ред сополи

Колко е минималната пенсия в Сърбия и Македония, които не са членове на евросъюза ... и колко е минималната пенсия в България, която от десет години официално зависима от евробюрократите, като член на въпросния ялов европейски съюз?

Хайде кажи ни и най-вече дали всички получават пенсия или по-малко от половината в пенсионна възраст.

Не мога да отговоря къде колко от възрастните хора получават пенсия.Ако имаш конкретна информация - моля, помогни , като я цитираш, но в цифри, а не с прилагателни от рода на много - малко др. подобни. А иначе - по целия свят има хора които по най - различни причини не са успели да се пенсионират, като в България съвсем не са малко.

900 евра е СОЦИАЛНАТА ПЕНСИЯ в ЕС! ЗАЩО В БЪЛГАРИЯ НЕ Е ТАКА? Заради такива като вас!

На калпав водолаз водораслите му пречат.

Ние пък ще стоим в НАТО и Еврогейския съюз до последния българин . Дано се разпаднат по-рано ,иначе българския народ ги чака сигурна гибел !

Путин каза да стоим- не го ли чу, иска обединена Европа :)

Сърбите са ни съседи,православен народ,сърдечни са,разбираме се без преводач. Защо толкова злоба? Деба пасмината соросоидна!!!

Защото са крадци на български земи и най-вече подли същества.

Помним Македония !

Тези сърдечни православни първи са бомбардирали София през 1941-ва, без да сме им направили нищо. А за 1885-та не си ли чел, съветски троле?

Общо взето са католици

stan_posta@

Хърватите са католици, не сърбите. Сърбите са православни като нас.

Русите са много заблудени относно сърбите. Изобщо няма да се изненадам, от момента когато сърбите ще забият поредният си нож в гърба на т.н. съюзници и влезнат в НАТО и ЕС. Този момент ще дойде много скоро.

Има време, ще видим.

Сливница ви помни !

За превземането на Белград Фриц Клингенберг е награден лично от фюрера с Рицарски железен кръст. По време на радиопредаванията към OKW Клингенберг съобщава, че почти целият офицерски корпус в Белград се декларира не като сръбски, а главно като български

превзема Белград с няколко войника

Великата съпротива на сръбска югославия срещу Германия трае точно две седмици. Партизанското им движение е организирано основно от Великобритания и снабдено с много оръжие в две разновидности - комунистическо титовистко и дражевистко. Основният избор на англичаните обаче си остава Тито, който е бил двоен агент.

Сърбите ще гледат Европа през крив макарон.

е и ?

Те са в Европа,а това с ЕС е друга бира.Как е тръгнало може и да се разпадне докато те се наканят да влизат.Косово е препъни камъка,а не Русия.

в Белград още веднъж се проявява типичното поведение на Червената армия в Европа: войниците извършват 119 изнасилвания и 113 жени са били убити. Само за месец след като на територията на Сърбия има само няколко съветски дивизии и това поведение предизвиква голям отзвук. Когато делегация на югославските комунисти пристига в Москва и се опита да получи от Сталин някои разяснения, извинения, той казва, че станалото е нормално и никакви претенции не трябва да има. Често са били изнасилвани момичета от армията на Тито. Известен е следният случай: Батальон от югославската армия изпраща девойка на доклад в щаба на съветска дивизия. Момичето е изнасилено многократно от руснаците. По време на посещението си в Москва, Тито и Джилас повдигат този въпрос пред Сталин, но той защитава насилниците: не ви ли е жал за нашите войници изминали хиляди километри позаваблявали са се малко ( по спомените на Джилас) Югославският дисидент Милован Джилас пише: югославските власти едва след известно време събират достатъчно данни за зверствата на Червената армия: Според донесения от гражданите, е имало 121 случаи на изнасилване, от които 111 изнасилвания последвани от убийство и 1 204 случаи на грабежи с нараняване цифрите не са толкова малки ако вземем предвид, че Червената армия навлиза само в североизточната част на Югославия.

За сърбите не знам дали помнят,но тоя пасквил който си праснал може да се роди само в главата на дебил.

А, е са се срина сръбско-руското сътрудничество ! Само ако го прочетат това сърбите веднага ще върнат руските самолети и повече няма да му вдигнат телефона на Путин !

Гледам русофилите станали и сърбофили, а всъщност това са мизерни утрепки, утайката на българското общество.

Абе за фили не знам,но ника който си избрал не е подходящ,смени го с тъп дървен философ.

същите боклуци... години след години...векове след векове.... славянски антибългарски боклуци

А какво магаре беше, Плевньо, Нашия? Дай Боже, Женерала наш да тръгне с Тоя! Гейската, МАФИЯ, да затъква дупките, на Тракията*

Айде тургайте си минусчетата, вий, нещасни Късопишковчета

Нещастни същества ,които пишете тук.Кога за последен път ходихте в Сърбия?Народ със самочувствие.Уважават ни за разлика от тъпите ви господари ,които ви дават визи от 100 години.Така ще си умрете с мечтите .Лижете задници и си живейте скапания животец.

не им се връзваи повечето коментари са на протестърските тролчета тука дежурят поне 4-5 такива

Какви визи ни дават бе, ние визи нямаме от 10 години.

Ще видят Европа на Мукавеев ден!:)))

дали им дреме, след като ЕССР вече се разпада? И след като президент на германия ще бъде оня мухльо Шулц?

никога е много, много, много дълго време! затова е добре никога да не се казва никога! сърбите сринаха24 милионна югославия, както руснаците ссср. сега са мъничка държава с 77 000 кв кв площ, и 7 000 000 население , което намалява!и осем съседи от които никой не ги обича! с единствен съюзник скапващата се рф!

Фири

В Сърбия за разлика от нас русофилията е временно понятие. Когато Сърбия има изгода от русия, русия е "главен съюзник". Когато усети, че има нещо по-изгодно от русия- бие шута на русия без всякакви задръжки- справка как тито би шута на сталин. Докато при нас има някакви патологични глупаци изявестни као русофили за които риусия е по-мила от българия.

Продължавай да мислиш! До тука с мисленето -почти нищо!

..

СЪРБИЯ винаги си е знаела кои са сръбските национални ценности и приоритети и никога не е била евтина магистралка като нас!

ли е за теб са национални ценности и приоритети

Докато половината Югославия се изхранваше от гастарбайтерите в Германия ли ? Те динар не бяха виждали , само немски марки :))))

който знае как да отстоява националните си интереси.

нашите български интереси не включват руската мечта за създаване на Южнославянска федерация със столица Белград и да няма държава България!!!!!!!

това не е била руската мечта, а коминтерновски бръщолевеници. А включва ли според теб загуби от неосъществен транзит на газ? щото аз като обикновен капиталист знам да си правя сметката и знам какво ми е изгодно и какво не. очевидно на теб лизането на задници и редовното налагане по тиквата от партньорите ти е любимо, а?

Този товарищ продаде на Газпром сръбската газопреносна мрежа, а сега говори за защита на национални интереси на Сърбия. Забавно, нали?

как я е продал бе мизерио, като руснаците са съдружници в построяването ѝ. тъп си та си еш нямаш.

Дрисльо прост, и да се насереш, фактите са си такива - този продаде газопреносната мрежа на страната си на Газпром. Газпром нищо не е строил, а е закупил. За малко пари. Даже имаше и разследване по-късно защо е продадена газопреносната мрежа и то за толкова малко пари.

Николич,след като Русия ви е главният съюзник,защо Сърбия е подала молба за членство в Европейския съюз,а не в Евразийския съюз?(С членове Русия,Беларус,Армения,Казахстан и Киргистан).

Забавно, когато 4 бази на чужда държава са се настанили безплатно на БГ територия.

Сърбите са истинските русофили, а вие от България сте просто маркетирани жрици на любовта към Путин

А ние смятаме Русия и Сърбия за главен враг и най-нисшите твари на планетата !!!

Иван Костов продаде въздушен коридор срещу Сърбия. Агресорът НАТО уби 2 800 граждани, от които 480 деца. Хвърлиха 37 000 бомби от които 12 000 обеднен уран. Така България окървави ръцете си срещу православен съсед.

'православен съсед' който винаги толкова ни е обичал и уважавал..

Само че на датата, на която според историците СССР е подло изненадан в гръб, се случва нещо изненадващо за България. Без да се намираме във война със Съветския съюз и без каквато и да било причина или повод, град Добрич е бомбардиран от съветската авиация. За щастие жертви няма, но населението, което чувства руския народ за най-близък е озадачено. За втори път в рамките на по-малко от 30 години България бива нападната в гръб от държавата, която счита за своя освободителка. Важен момент е посоченият по-горе, че България и СССР не се намират в състояние на война това ще стане чак на 05 септември 1944. Т.е. бомбардировките са съвсем ненужна и необоснована агресия срещу мирна и добронамерена към Съветския съюз държава. За съжаление това не е единствената проява на агресия към мирна България. Бомбардирани са още Русе, Стара Загора, Казанлък, Горна Оряховица. Нападенията срещу България не са само по въздух, в началото на декември 1942 обстрелват селищата в Северното Черноморие. А съветска подводница атакува и потапя кораба Струма, при което загиват над 700 пътника. България има и други жертви по време на войната. Англо-американски бомбардировачи сеят смърт и разрушения, като само самоотвержеността на българските пилоти предотвратяват по-големи страдания. Жертвите на съюзническата авиация и героизмът на българските пилоти не са забравени, но безпристрастността изисква да признаем, че са станали във военно време. А съветските атаки те са без предупреждение, без причина, подло и в гръб. Днес много хора, търсейки геополитически аргументи цитират англо-американски бомбардировки над България, като забравят тези на СССР над Добрич от 22 Юни 1941, както и тези над Русе, Стара Загора, Казанлък и Горна Оряховица през Септември същата година. Тъжното е, че властта, която идва след 09.09.1944 г е по-жестока към пилотите, бранили българското небе от снарядите на враговете.

Малцина знаят, че последното сръбско нападение над България датира не през Първата световна война, а на 6-ти април 1941 г. На този ден страната ни става жертва на поредната агресия от страна на нашата северозападна съседка. Сръбски самолети атакуват няколко наземни цели на наша територия Кюстендил и околностите на София. Загубите са големи убити са 60 души, от които 58 цивилни. Причина за сръбското нахлуване на българска територия е балканският поход на Вермахта срещу Югославия и Гърция. Той започва на 6 април 1941 г., като няколко германски дивизии навлизат на гръцка и сръбска територия от България. Именно заради това страната ни е нападната от Сърбия, твърдят белградските историци. В атаката участват югославски и английски самолети. Първите атакуват през деня, а вторите действат предимно нощем. Между техните нападения има съществена разлика. По това време дипломатическите отношения между България и Великобритания са прекъснати след влизането на страната ни в Тристранния пакт на 1 март 1941 г., а с Югославия това не е сторено чак до 15 април 1941 г., т.е. Югославия атакува България без да ни обяви война. На 6 април 1941 г. Кюстендил става обект на въздушния тероризъм от сръбска страна. В града няма военни обекти, с изключение казармения район на 13-ти пехотен Рилски полк. Причината за атаката срещу него е разположението му стратегическо шосе и жп линия, по която се движат германските войски. Близостта до югославската граница го прави достъпна цел за въздушен удар. Кюстендил е бомбардиран посред бял дел от авиацията на Кралство Югославия.

Главен враг на соросоидта по света и у нас.

На т.нар. Балкански полуостров имало и умни политици... Евала за което!!!

;) Намират се.

"По-лошо от война с англосаксонците е само "приятелството" с тях." - Бисмарк. Сърбите и след войната са по-малко зле от нас, а ние след 26г. "партньорство" сме на път да изчезнем като народ и държава.

Глупости говориш! Радев каза друго - че започва нова ера - на българския разцвет А Курнелия каза, че БСП ще родят толкова българи, че да станем 9 милиона

А, пък тимерманс каза, че вече десет години има изумителен, безподобен, незапомнен, изключителен.... напредък.

Коментари - Николич: Сърбия смята Русия за главен съюзник | Днес.dir.bg

Николич: Сърбия смята Русия за главен съюзник

Сърбия смята Русия за главен съюзник и никога няма да подкрепи санкциите срещу нея, заяви сръбският президент.

Обратно в новината

Коментари - Николич: Сърбия смята Русия за главен съюзник | Днес.dir.bg

Коментари

Русия винаги е използвала Сърбия да ни удря в гърба.Сърбите ядоха дървото през 90-те и руснаците не можаха да им помогнат.Разпадна се Югославия-руската крепост на балканите.Като си отиде този руски агент и сърбите ще си отдъхнат...

Сърбите гледат от България. На която страна са българите, сърбите винаги избират другата и винаги печелят.

"Това според него би нанесло вреда на сръбската икономика и на жизненоважни национални интереси." българия да положи всички усилия за безпроблемно влизане на Сърбия в ЕС по мирен път, щото иваче ги чакат бомбандировачите на НАТО и нща братска помощ.

Сръбски лайна и боза ...както казваше един приятел от Пирот. Балканите са красиво място но с такива съседи далече няма да стигнем.

Слушай ти македонеца и му вярвай... :D

Сърбите на дело показаха, че каквото един народ си направи сам, всичките комшии не могат да му го направят. Но и нямат друг избор-за тях Европската уния като срок е 100 години след влизането на Турция. Просто има две държави, които винаги ще блокират приемането и-Хърватия и Словения. А и стоките и не се харчат-митата ги убиват. Какво друго им остава освен матушка Русия, а и нали са си "славяни".

Преди десетина дни ходихме една компания в Ниш да попием и похапнем по случай Юлианската нова година/Обрезание Господне/. Та разликата между България и Сърбия е все по осезаема в полза на България. Шофирах по една "магистрала" около 25 километра открита преди две седмици-на 29.12. Е няма такъв смях-развълнувано море. Хората зле облечени. Всеки втори магазин-дрехи втора употреба. Сградите олющени. Целия град/както и Пирот/ потънал в дим от въглищата. Имат малко газоснабдени квартали, но както ми казаха било "врло скупо" За храната и ракията спор няма-добри са. А и цената за нас е нищо-срещу 20€ ядене и пиене на корем.

JMM®

Съюзник в името на какво - ще ви гарантира стандарт и качество на живот, стоки и услуги, щастлив живот и вяра в утрешният ден ??? Заради всичко това ли Русия е толкова важна за вас ???

Ние, албанците пък дадохме най-голямата база на САЩ в Европа- в Косова.

Явно някой много се старае, за да се получи руска територия в Централна Европа. А със здраве.

Англия , Франция и Америка създадоха Югославия. Когато Югославия се обърна срещу създателите си и прекрати съществуването си. Давайте сърби, дръжте се за Русия и ще губите още много, а агонията ви ще е ужасна. Вие сте си я заслужили.

Очакваш агония на Сърбия, при положение, че България отдавна я няма, останало е само географското название.

На баба ти хвърчилото....

Ако стане патаклама ние пак ще ядем дървото а сърбите пак ще са всред победителите. Това е без спор.

Евала Николич. Един път го направихме , а ако и ти и вържеш тенекия на братушките ,цена няма да имаш. За сега всичко върви гут, продължавай - успех

намесваш Йосип Броз Тито, този хърватски евреин в делата на Сърбия?

Браво брато, ти си човек со курац!

ми за политику ли че причамо или курци че си менявамо.

онда разговарати о пици

Педерунгели управляваха България, те подкрепиха санкциите срещу Братска Русия, не народа. Българския народ никога не би гласувал и подкрепил санкции срещу братушките. Тия предатели като Плевню и Бандитков оставиха големи черни петна след себе си.

да произвеждат "МОСКВИЧ"

санкциите не са срещу Русия а срещу 100 човека олигарси на Путя. Се едно Русия да блокира банковите сметки на Гергов и Банев. Обаче да те питам, харесва ли ти да му ближеш задника на Путя ?

Ех, колко по-добре си живееха сърбите по времето на Югославия и колко фатално изостават вече дори от България!? Всеки ден говоря със сърби и знам, че на сърбите им остана само една гола гордост. Тоталната селяния е пропила сърбите много повече от колкото България през 90-те!

Какво си изплющял? Защо граничари от Австрия и Унгария охраняват българо-сръбската граница, но от към територията на Сърбия. Нали сме "членове" не "вагини" на Еврейския съюз. Видимо нямат доверие на България.

"че най-големият проблем за Сърбия е постоянният натиск да съгласува външната си политика с политиката на ЕС." Ама някой да ви натиска да влизате в ЕС? В ЕС има общи правила, на който не му харесва, да отива в Евразийския съюз.

Е, Доколенков, този Евразийски съюз от къде го измисли? Или той е като Нубия, с която щяхме да имаме дипломатически отношения. Стига неграмотност.

Айде не се прави на улав. БРИКС, трикс, азиатски микс, все тая. Нищо чудно и наистина така да го кръстят някой ден. Вие, хунвейбините, едва ли ще имате нещо поротив. Намерило се кутевче да ме ограмотява.

Абе мурзилки, щом казвате че сърбите са били с топки, защо не признаят Крим? Хайде да ги видим какви съюзници са на Русия.

Нещо не си в час. Не само признаха Крим за част от Русия, но и искаха да станат част от Руската Федерация, но Путин не пожела.

Николич: Сърбия иска в ЕС,! ХАХАХАХАХАХАХАХА ОЩЕ: "Ако НАТО е отбранителен съюз, не трябва да бъдем член на НАТО, тъй като Сърбия никого няма да нападне. Заобиколени сме от страни членки на НАТО и нямаме намерение повече никога да воюваме", каза сръбският президент. Той припомни, че само за две години Сърбия е провела почти 100 военни учения с НАТО и само две с Русия.

Сериозно?! Значи хем в Руската федерация, хем в ЕС. Много тарикатско.

Ето заради тази политика сърбите още много години ще гледат Европейския съюз през крив макарон. От цялата бивша Югославия те излязоха най-тъпите май. По глупост бият и фиромците, а те досега бяха просто недостижими. Черногорци, босненци, хървати и словенци се освободиха от руските "приятели" в мига който имаха тази възможност и въобще не мислят да се връщат при тези "приятели". Да не говорим, че всички са вече с десетилетия пред сърбите в развитието си.

Абе, ждрольо, не четеш ли, Сърбия не иска членство в ЕС. Точно обратното, ЕС и предлагат. А защо, можеш да се досетиш, въпреки, че ЕС вече не съществува.

Йелеченце тесно, кошулица бела, я сам Права сърбиянка Йелек, антерия, и опанци, познаваме се, че сме Сърби! А, ха Ха, Дебре , дербе, Де! Ало ало Задниче, я кажи бе, Колко са, при тях, Пенсийте!

Какви са заплатите в Сърбия и колко струва градския транспорт, хранителните продукти и услугите. Не пиши, без да знаеш.

то и ние смятахме ссср за главен съюзник, пък те ни подариха на нато!

Те само курвите се подаряват. Защо не подариха Китай, Северна Корея, Виетнам и Куба?

Защото марксистко-ленинските сили там излязоха здрави, а не продажни като нашите. :)

точно така...Северна Корея, Виетнам и Куба са един прекрасен пример да бъдем като тях...олигофрен!

ти четеш ли това що пишеш?? ми виетнам и куба са от другата страна на тенекиената завеса! в северна корая не пускат руснак да влезне и мъртъв. а китай отсвири рашата още по времето на мао!

Не мога да разбера защо в другите балкански държави се раждат мъже с достойнство и топки, а тук-раболепни, приведени шушумиги...Наистина не мога да разбера причината.

къде е това тук?? в сръбия ? ми такива сте си!без достойнство и топки

Не можеш да разбереш,защото си долна руска подлога. Сърбите ни нападат през 1885 година подтикнати от Русия,бясна на нас за Съединението. След Балканската война,когато трябва да ни се даде Безспорната и по-голямата част от т.н. Спорна зона в Македония,пак по руско внушение сърбите окупират всичко.Сърбия винаги е била глезеното дете на Русия на Балканите.Така,че прочети малко и виж в историята колко държавни мъже с посочените от теб атрибути сме имали,които са милеели за българщината.Не са малко. Тъпа руска подлога!!!

Имаш сериозна амнезия. Сърбия е насъскана от Австро-Унгария, въпреки еврейския "княз" Батемберг от тази страна, пришит към България, по...Берлинския конгрес. А кой предизвиква Берлинския конгрес и игнорира договора от Сан СТефано, именно предишния Еврейски съюз в лицето на Великобритания, Франция, Австро-Унгария и Германия. По Сан Стефанския договор Македония влиза в рамките на България и имаме излаз на Средиземно море. Кой връща Македония на Османската империя и прови васалното на падишаха княжество Източна Румелия. Хайде бе, отворко, отговори.

Българският народ също смята Русия за съюзник и най-близка държава /поне 75% от народа/, но българската т.н. политическа класа поради факт прост, а именно, че е купена и продадена поне пет пъти от католическия свят смята НАТО за съюзник. Е в това ни е разликата със сърбите, както и във факта, че в две световни войни и поради русофилството и на народ, и на политически елити те бяха победители , а ни е ...... Е, ние знаете как - до 1967-ма плащахме репарации на Гърция заради евроориентираният Богдан Филов и разната там измет около него.

Верваш ли си? Фактите те опровергават.

Специалиста по история, цитирай фактите.

Кои по-точно господин даскале по история? 1. За това, че Сърбия /Югославия/ е сред победителите в двете св. войни? 2. Или това, че плащаме репарации на Гърция за разни добрини дето сме свършили там в периода 1941 - 44? СФРЮ се отказва от репарациите. Язък, че си драл гащи по чиновете ....

Ето затова на сърбите им викат шумадийски свини. Ами, свини са си...Лошото е, че това свинско племе, сторило безброй злини на България през вековете та до наши дни, има симпатиите на част от българските граждани, главно дегенерати и цигански копелета.

Е Балкански, както винаги тъпо българско копеле. Злините на България и на българите ги е сторил Еврейския съюз и в предишния и в съвременния състав. Разбира се, не без помощта на потурнаци и евреи, а такива бол в България.

Бае Ганя

Шумадийска свиньо, гаси лаптопа, че московците надали ще ти платят тоя месец обичайните половин бутилка водка и кило компири. Санкциите си казват думата, свинчета, колкото и да грухтите жално за съветската си свиня - майка :) :)

От където и да погледнеш сърбите имат право за тази политика , хамерика и запада ги бомбрдира и срина заради едни кирливи на*рани мюслеми които са само носители на терор и смърт. Сега искат запада да флиртуват с тях но няма как да стане след погрома който им направиха , запада просто си спечели вечен враг в лицето на сърбия и съответно приятел на руснаците.

На кого му пука за сърбите , албанците и македонците? Тези балкански диваци с всеки един ден изостават фатално от Белия свят!

живота в Сърбия е по-добър отколкото в България. Фактите не можеш да обориш.

Българския народ също смята Русия за главен съюзник!

НАТО за главен съюзник. Дори руския трол Румен Радев го признава вече.

И как достигна до тази дълбока мисъл или просто на теб така ти се иска? Имаше ли референдум по въпроса за членството на България в Еврейския съюз и чифутското НАТО? Нямаше! Е ти как позна? Нямаше референдум и за 4 военни бази на САЩ в България, за които богатите САЩ не плащат нищо!

Има измамници които съвсем съзнателно забравят, че сърбите работеха в Западна Европа, че дори в Австралия когато ние бяхме под Московско робство! Естествено е след това дълги години сърбите да получават високи пенсии от Западните държави! Сърбите са долно племе ,които винаги искат България да е слаба!

Абе сръбски измекяри, пазете си аналите от албанците и не се правете на Европейци:))) На кого му пука за сръбските шовинисти които винаги са били срещу България?

Дипломатично, но повече от ясно казано - майната му на ЕС (формулата е на Нюланд, сърбите биха използвали повече думи, но в същия смисъл). Сърбия отказва повече да се гъне пред "приемащите" и започва да си следва истинските интереси. Разумно.

Какъв е проблемът? Ти кажи нещо за българското малцинство там?

stan_posta@

Като има новина за българското малцинство, ще се изкажа. Аз не съм трол, регистриран потребител съм. Коментирам само по темите.

Не знам какво разбираш под истински интерес, но приоритет за Сърбия е членството в ЕС и НАТО, така е формулиран от правителството и министър председателят. И едно уточнение, Николич стар титовистки функционер не е главният фактор в Сърбия, а само президент без много власт.

stan_posta@

Изразът "вярност на евроатлантическата ориентация" абсолютно по нищо не се различава от израза "вярност към марксистко-ленинската линия". Просто това е едно заклинание, която политиците от някакво ниво нагоре са длъжни да произнесат, преди да кажат наистина какво мислят. Застойни времена.

Който седи на два стола ... Все някога ще се определят какво искат .

Ами то това "някога" май вече мина. В деня, в който се заядоха с албанците (член на НАТО) и пратиха онзи влак до Косово. Или когато си купиха 16 руски изтребителя ? Определиха се брачата и си го казват съвсем ясно.

Ами да отсвирват тогава ЕС и да хващата влака на изток , какво ни редят ред сълзи-ред сополи

Колко е минималната пенсия в Сърбия и Македония, които не са членове на евросъюза ... и колко е минималната пенсия в България, която от десет години официално зависима от евробюрократите, като член на въпросния ялов европейски съюз?

Хайде кажи ни и най-вече дали всички получават пенсия или по-малко от половината в пенсионна възраст.

Не мога да отговоря къде колко от възрастните хора получават пенсия.Ако имаш конкретна информация - моля, помогни , като я цитираш, но в цифри, а не с прилагателни от рода на много - малко др. подобни. А иначе - по целия свят има хора които по най - различни причини не са успели да се пенсионират, като в България съвсем не са малко.

900 евра е СОЦИАЛНАТА ПЕНСИЯ в ЕС! ЗАЩО В БЪЛГАРИЯ НЕ Е ТАКА? Заради такива като вас!

На калпав водолаз водораслите му пречат.

Ние пък ще стоим в НАТО и Еврогейския съюз до последния българин . Дано се разпаднат по-рано ,иначе българския народ ги чака сигурна гибел !

Путин каза да стоим- не го ли чу, иска обединена Европа :)

Сърбите са ни съседи,православен народ,сърдечни са,разбираме се без преводач. Защо толкова злоба? Деба пасмината соросоидна!!!

Защото са крадци на български земи и най-вече подли същества.

Помним Македония !

Тези сърдечни православни първи са бомбардирали София през 1941-ва, без да сме им направили нищо. А за 1885-та не си ли чел, съветски троле?

Общо взето са католици

stan_posta@

Хърватите са католици, не сърбите. Сърбите са православни като нас.

Русите са много заблудени относно сърбите. Изобщо няма да се изненадам, от момента когато сърбите ще забият поредният си нож в гърба на т.н. съюзници и влезнат в НАТО и ЕС. Този момент ще дойде много скоро.

Има време, ще видим.

Сливница ви помни !

За превземането на Белград Фриц Клингенберг е награден лично от фюрера с Рицарски железен кръст. По време на радиопредаванията към OKW Клингенберг съобщава, че почти целият офицерски корпус в Белград се декларира не като сръбски, а главно като български

превзема Белград с няколко войника

Великата съпротива на сръбска югославия срещу Германия трае точно две седмици. Партизанското им движение е организирано основно от Великобритания и снабдено с много оръжие в две разновидности - комунистическо титовистко и дражевистко. Основният избор на англичаните обаче си остава Тито, който е бил двоен агент.

Сърбите ще гледат Европа през крив макарон.

е и ?

Те са в Европа,а това с ЕС е друга бира.Как е тръгнало може и да се разпадне докато те се наканят да влизат.Косово е препъни камъка,а не Русия.

в Белград още веднъж се проявява типичното поведение на Червената армия в Европа: войниците извършват 119 изнасилвания и 113 жени са били убити. Само за месец след като на територията на Сърбия има само няколко съветски дивизии и това поведение предизвиква голям отзвук. Когато делегация на югославските комунисти пристига в Москва и се опита да получи от Сталин някои разяснения, извинения, той казва, че станалото е нормално и никакви претенции не трябва да има. Често са били изнасилвани момичета от армията на Тито. Известен е следният случай: Батальон от югославската армия изпраща девойка на доклад в щаба на съветска дивизия. Момичето е изнасилено многократно от руснаците. По време на посещението си в Москва, Тито и Джилас повдигат този въпрос пред Сталин, но той защитава насилниците: не ви ли е жал за нашите войници изминали хиляди километри позаваблявали са се малко ( по спомените на Джилас) Югославският дисидент Милован Джилас пише: югославските власти едва след известно време събират достатъчно данни за зверствата на Червената армия: Според донесения от гражданите, е имало 121 случаи на изнасилване, от които 111 изнасилвания последвани от убийство и 1 204 случаи на грабежи с нараняване цифрите не са толкова малки ако вземем предвид, че Червената армия навлиза само в североизточната част на Югославия.

За сърбите не знам дали помнят,но тоя пасквил който си праснал може да се роди само в главата на дебил.

А, е са се срина сръбско-руското сътрудничество ! Само ако го прочетат това сърбите веднага ще върнат руските самолети и повече няма да му вдигнат телефона на Путин !

Гледам русофилите станали и сърбофили, а всъщност това са мизерни утрепки, утайката на българското общество.

Абе за фили не знам,но ника който си избрал не е подходящ,смени го с тъп дървен философ.

същите боклуци... години след години...векове след векове.... славянски антибългарски боклуци

А какво магаре беше, Плевньо, Нашия? Дай Боже, Женерала наш да тръгне с Тоя! Гейската, МАФИЯ, да затъква дупките, на Тракията*

Айде тургайте си минусчетата, вий, нещасни Късопишковчета

Нещастни същества ,които пишете тук.Кога за последен път ходихте в Сърбия?Народ със самочувствие.Уважават ни за разлика от тъпите ви господари ,които ви дават визи от 100 години.Така ще си умрете с мечтите .Лижете задници и си живейте скапания животец.

не им се връзваи повечето коментари са на протестърските тролчета тука дежурят поне 4-5 такива

Какви визи ни дават бе, ние визи нямаме от 10 години.

Ще видят Европа на Мукавеев ден!:)))

дали им дреме, след като ЕССР вече се разпада? И след като президент на германия ще бъде оня мухльо Шулц?

никога е много, много, много дълго време! затова е добре никога да не се казва никога! сърбите сринаха24 милионна югославия, както руснаците ссср. сега са мъничка държава с 77 000 кв кв площ, и 7 000 000 население , което намалява!и осем съседи от които никой не ги обича! с единствен съюзник скапващата се рф!

Фири

В Сърбия за разлика от нас русофилията е временно понятие. Когато Сърбия има изгода от русия, русия е "главен съюзник". Когато усети, че има нещо по-изгодно от русия- бие шута на русия без всякакви задръжки- справка как тито би шута на сталин. Докато при нас има някакви патологични глупаци изявестни као русофили за които риусия е по-мила от българия.

Продължавай да мислиш! До тука с мисленето -почти нищо!

..

СЪРБИЯ винаги си е знаела кои са сръбските национални ценности и приоритети и никога не е била евтина магистралка като нас!

ли е за теб са национални ценности и приоритети

Докато половината Югославия се изхранваше от гастарбайтерите в Германия ли ? Те динар не бяха виждали , само немски марки :))))

който знае как да отстоява националните си интереси.

нашите български интереси не включват руската мечта за създаване на Южнославянска федерация със столица Белград и да няма държава България!!!!!!!

това не е била руската мечта, а коминтерновски бръщолевеници. А включва ли според теб загуби от неосъществен транзит на газ? щото аз като обикновен капиталист знам да си правя сметката и знам какво ми е изгодно и какво не. очевидно на теб лизането на задници и редовното налагане по тиквата от партньорите ти е любимо, а?

Този товарищ продаде на Газпром сръбската газопреносна мрежа, а сега говори за защита на национални интереси на Сърбия. Забавно, нали?

как я е продал бе мизерио, като руснаците са съдружници в построяването ѝ. тъп си та си еш нямаш.

Дрисльо прост, и да се насереш, фактите са си такива - този продаде газопреносната мрежа на страната си на Газпром. Газпром нищо не е строил, а е закупил. За малко пари. Даже имаше и разследване по-късно защо е продадена газопреносната мрежа и то за толкова малко пари.

Николич,след като Русия ви е главният съюзник,защо Сърбия е подала молба за членство в Европейския съюз,а не в Евразийския съюз?(С членове Русия,Беларус,Армения,Казахстан и Киргистан).

Забавно, когато 4 бази на чужда държава са се настанили безплатно на БГ територия.

Сърбите са истинските русофили, а вие от България сте просто маркетирани жрици на любовта към Путин

А ние смятаме Русия и Сърбия за главен враг и най-нисшите твари на планетата !!!

Иван Костов продаде въздушен коридор срещу Сърбия. Агресорът НАТО уби 2 800 граждани, от които 480 деца. Хвърлиха 37 000 бомби от които 12 000 обеднен уран. Така България окървави ръцете си срещу православен съсед.

'православен съсед' който винаги толкова ни е обичал и уважавал..

Само че на датата, на която според историците СССР е подло изненадан в гръб, се случва нещо изненадващо за България. Без да се намираме във война със Съветския съюз и без каквато и да било причина или повод, град Добрич е бомбардиран от съветската авиация. За щастие жертви няма, но населението, което чувства руския народ за най-близък е озадачено. За втори път в рамките на по-малко от 30 години България бива нападната в гръб от държавата, която счита за своя освободителка. Важен момент е посоченият по-горе, че България и СССР не се намират в състояние на война това ще стане чак на 05 септември 1944. Т.е. бомбардировките са съвсем ненужна и необоснована агресия срещу мирна и добронамерена към Съветския съюз държава. За съжаление това не е единствената проява на агресия към мирна България. Бомбардирани са още Русе, Стара Загора, Казанлък, Горна Оряховица. Нападенията срещу България не са само по въздух, в началото на декември 1942 обстрелват селищата в Северното Черноморие. А съветска подводница атакува и потапя кораба Струма, при което загиват над 700 пътника. България има и други жертви по време на войната. Англо-американски бомбардировачи сеят смърт и разрушения, като само самоотвержеността на българските пилоти предотвратяват по-големи страдания. Жертвите на съюзническата авиация и героизмът на българските пилоти не са забравени, но безпристрастността изисква да признаем, че са станали във военно време. А съветските атаки те са без предупреждение, без причина, подло и в гръб. Днес много хора, търсейки геополитически аргументи цитират англо-американски бомбардировки над България, като забравят тези на СССР над Добрич от 22 Юни 1941, както и тези над Русе, Стара Загора, Казанлък и Горна Оряховица през Септември същата година. Тъжното е, че властта, която идва след 09.09.1944 г е по-жестока към пилотите, бранили българското небе от снарядите на враговете.

Малцина знаят, че последното сръбско нападение над България датира не през Първата световна война, а на 6-ти април 1941 г. На този ден страната ни става жертва на поредната агресия от страна на нашата северозападна съседка. Сръбски самолети атакуват няколко наземни цели на наша територия Кюстендил и околностите на София. Загубите са големи убити са 60 души, от които 58 цивилни. Причина за сръбското нахлуване на българска територия е балканският поход на Вермахта срещу Югославия и Гърция. Той започва на 6 април 1941 г., като няколко германски дивизии навлизат на гръцка и сръбска територия от България. Именно заради това страната ни е нападната от Сърбия, твърдят белградските историци. В атаката участват югославски и английски самолети. Първите атакуват през деня, а вторите действат предимно нощем. Между техните нападения има съществена разлика. По това време дипломатическите отношения между България и Великобритания са прекъснати след влизането на страната ни в Тристранния пакт на 1 март 1941 г., а с Югославия това не е сторено чак до 15 април 1941 г., т.е. Югославия атакува България без да ни обяви война. На 6 април 1941 г. Кюстендил става обект на въздушния тероризъм от сръбска страна. В града няма военни обекти, с изключение казармения район на 13-ти пехотен Рилски полк. Причината за атаката срещу него е разположението му стратегическо шосе и жп линия, по която се движат германските войски. Близостта до югославската граница го прави достъпна цел за въздушен удар. Кюстендил е бомбардиран посред бял дел от авиацията на Кралство Югославия.

Главен враг на соросоидта по света и у нас.

На т.нар. Балкански полуостров имало и умни политици... Евала за което!!!

;) Намират се.

"По-лошо от война с англосаксонците е само "приятелството" с тях." - Бисмарк. Сърбите и след войната са по-малко зле от нас, а ние след 26г. "партньорство" сме на път да изчезнем като народ и държава.

Глупости говориш! Радев каза друго - че започва нова ера - на българския разцвет А Курнелия каза, че БСП ще родят толкова българи, че да станем 9 милиона

А, пък тимерманс каза, че вече десет години има изумителен, безподобен, незапомнен, изключителен.... напредък.