Скопие: Паметникът на Каймак-Чалан е незаконен

Според македонските власти паметната плоча на Каймак-Чалан, унищожена от македонския журналист Миленко Неделковски, е поставена незаконно.

Обратно в новината

Коментари - Скопие: Паметникът на Каймак-Чалан е незаконен | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Взимайте Македония барабар с македонците" известна фраза на големият държавник Стамболов към сърбите. Малцина знаят, че германският агент Стамболов е задържал македонските четници на границата и ги е предавал на турските власти. Затова е и убит.

vasil

Мешаш Стамболийски ,който казва нещо подобно със Стамболов.А Германия пък е великата сила,на която й е било безразлично дали България ще се разшири към Вардар.Другите,вкл.Русия са били против..

Стамболов, държавникът, предлага на турския султан Абдул Хамид да окупира България. 1894 г. Божидар Димитров разказваше по спомен на негов роднина, как български царски войник изнасилва македонка, като преди това убива с приклад двете и деца. Разбира си, после го убиват самите войници.

Възрастен съсед ми разказа наскоро за службата си в царската армия. Дезертирал и отишъл при партизаните, след като ротният му командир разстрелял с картечница македонско село, жени, деца и старци основно - по заповед, отмъщение за убит германски офицер от Гестапо.

vasil

А аз вчера пих по бира с Елвис Пресли...

След белийо прах, нормално!

И вие "македонците" сте незаконни,но още не сме ви подпукали с чуковете,нали?Ама натам вървим.

къщи в близост до нашата граница са колиби в сравнение с палатите на албанците по другите краища на Македония. Албанците се множат и са задружни. Скоро няма да има Македония, а една друга, малко по-мюсулманска държава ...

по пътя за Охрид, край Тетово и Гостивар стърчат джамии, веят се знамена на Албания по стълбовете на улиците в Кичево, чува се предимно албанска реч и т.нар. македонци приемат това за нормално, а в същото време показват ненавист към България и всичко българско.

За всичко са виновни нашите набедени политици-безродници.Ако бяхме истинска , цивилизована държава и имахме истинско правителство,което да мисли за държавата и народа си,то тогава сръбските македонци нямаше да се гаврят толкова години с нас. А иначе сърбина Миленко си е просто един простак,а за всички останали паметници,включително и тия на центъра на Скопие,ще се погрижат албанците...и то не с чукове...

Не че е по темата, но дали знаете колко процента от населението по сегашната ни територия е имало българско самосъзнание по време на войната 1877 - 1878 ?

Казвало се е Българска вяра и турска вяра. Много българи са сменяли вярата къде насилствено къде по икономически причини, както сега имигрират о фин. причини. Но общо взето всички сме българи. В самите Османски архиви си го пише черно на бяло. В Дунавския вилает живеят предимно българи мюсюлманите наричани турци са всъщност българи.

Скоро, по целият свят, само ИДИОТИЗМА ще е ЗАКОНЕН! ХАУ!

Интеграция в Европа с вардарци е невъзможна!С идиоти, дека живеят в 19 век, няма как да се интегрираш,или да си приятел...

ivo10

Миленко си е второ-трето поколение сръбски еничарин. Какво друго очаквате от него? Името му си е чисто прабългарско или както те казват татарско. Миленко си е баш татарин. Това е живо проклятие - да се мъчиш да избягаш от гените си.

Македония е незаконна.Тези искат май да си останът задният двор на Европа и май так аще стане.

Винаги съм смятал, че македонците са българските "украинци". Приказки много, много амбиции и изхвърляния, много омраза и заяждания, а пък като копнеш по-надълбоко - българин излиза. Македонците са българи, които по един или друг начин са убедени да са не-българи и анти-българи. Така и украинците, това са руснаци, които някой ги е подлъгал да смятат, че са не-руснаци и анти-руснаци.

Киев е истинската Рус, Македония не е истинската България.

аз мисля,че е по наложително да си изчистим българия от мафиотската ни икономика,да преосмислим истински влиянието от бившите ни комунистически диктатори,да работим за истинска икономика и човешка бизнес среда,за да живеят българите добре във собствената си територия и да бъдат уважавани и от другите развити кулури и икономики,да бъдем отврено и приветливо общество ! добре би било българия да стане важна икономическа страна в европа за да ни уважават и другите народи!

на Република България да излезе с обръщение в Съвета за сигурност на ООН, за това,че със години официалните власти в БЮРМ, не спазват препоръките на СС на ООН с Решение 817 за съхраняване мирни и добросъседски отношения в региона.Да бъде приложен чука на Миленко,като доказателство.

нА 29.01.2015 г.БЮРМ и още шест държави/ренада,Киргистан,Маршалски острови,Тонга,Ванауту и Йемен/ ОСТАНАХА БЕЗ ПРАВО НА ГЛАС в Общото събрание на ООН,защото са закъснели с плащане на паричните си вноски.Абе сърбоманска им работа.На гол задник,голям го вадят.

на БЮРМ в София е незаконно,защото много държави в по-голамата си част,не са признали тази измислена държава.С Решение 817 на Съвета за сигурност към ООН,уточнява,че взема това решение,ВЪПРЕКИ РАЗЛИЧИЯТА ПОРОДЕНИ ОКОЛО ИМЕТО НА ДЪРЖАВАТА и в ИНТЕРЕС НА СЪХРАНЯВАНЕ НА МИРНИТЕ И ДОБРОСЪСЕДСКИ ОТНОШЕНИЯ ОТ РЕГИОНА. Съобразяващ се с тези различия,Съвета за сигурност ПРЕПОРЪЧВА за целите на дейността на ООН,като официално название да бъде използвано името БИВША ЮГОСЛАВСКА РЕПУБЛИКА ЮГОСЛАВИЯ/БЮРМ/.Нема друга държава в света за които Съвета за сигурност да е излязло с такива решения.

Някой дава ли си сметка, че битката при Каймак-Чалан са я загубили българите и са я спечелили сърбите? В същото време не са построили националистически паметник, а православна църква - паметник на всички загинали в тази безсмислена война. И разни историци, които иначе ви промиват мозъците, че българската армия няма загубено сражение (въпреки, че няма спечелена война) ходят и си вживяват. То по тази логика в България трябва да е пълно с турски паметници.

Това за незагубеното сражение е добра и уместна хипербола, ясно е, че е символична. Българските учени не лъжат за конкретното сражение.

заканил да отиде в Македония,да намери Миленко,да му натроши колата с чука,след това гъза,който на този сърбоман се намира на мястото на главата.

Е,как така се сетиха сега,че е незаконен?Толкова години не го таксуваха за такъв и сега след поругаването му излизат с този номер,за да се оправдаят?!

но ние я признахме първи за независима страна. Тя си е незаконна и сега, когато да открадне име, да открадне история, да открадне спомен е държавна политика. А бъдещето на тази измислена страна с преобладаващо албанско население си е една албанска провинция. Ще доживеем това време, и разтурилият паметник и тия които ще помнят паметника, дори да не е там.

"българино" със руско или сърбоманско самосъзнание.Кое е неофициалното,бе.Значи влизат група военни с униформите си през границата през м.05.2016 г. и в разградената държава БЮРМ ,нито граничарите,нито хора от спецслужбите се интересуват и питат какви са тези и каква е целта на посещението им.Ами по такъв начин следващия път и батальон можем да вкараме в Македония.И ...чак м.09.2016 г. някои се е сетил,или подсетил,че има нешо гнило и ето ти повод за провокация.Затворникът за измами и сега по стечение на обстоятелствата"спортен журналист" Миленко развартял чука като "джихадист" от "Ислямска република" в Сирия.Кон.чо защо търсиш под вола теле,бе.

Твоите аргументи само подкрепиха моето твърдение, че са го направили незаконно. Ти прочете ли втората част на писането ми - за паметника на американските летци в София. Ако нещо не си разбрал, питай.

Не знам по какъв начин може да се обясни на днешните македонци, че към 1912 г. - годината на завладяване на Вардарска Македония от Сърбия, на Егейска Македония от Гърция и на присъединяване на малка част от Македония към Албания, повече от половината от населението на географската област Македония е имало българско съзнание. В този смисъл, българското население в Сърбия след 1912 г. /и по-късно в Югославия до 1941 г./ се явява окупирано население. Затова българските войски през първата и втората световна война са били посрещани като освободители. В този смисъл, паметниците във Вардарска Македония са паметници на онези войници - български граждани /сред които е имало и етнически турци, гърци, власи и др./, които са се били за освобождаването на българите в Македония и против сръбската окупация на Вардарска Македония и гръцката окупация на Егейска Македония. Македонците в БЮРМ днес са жалка картина. Това са хора, доведени в резултат на десетилетна сръбска пропаганда до състоянието да проклинат собствените си дядовци и баби, затова че са се считали за българи.

Ами и да обясниш няма смисъл. Факт е че днес много малко имат българско самосъзнание. И от където и да го погледнеш това е важното. Все има един момент, в който група хора добива самосъзнание на нещо различно. По малко маймуни, повече хора. По малко славяни повече българи и т.н. В един момент са се самоопределили като македонци. Това на сила не става. Ние 500 години не сме се самоопределили като турци например.

Че е незаконен ми стана ясно, щом видях Б. Димитров да прави изказване, да се намесва. Паметната плоча е поставена като че ли от шумкари - нелегално, без оповестяване в СМИ, на скришно място. Не като американците - паметник на врага в центъра на София, с участието на президента по това време. Иначе как щеше да просъществува? Та толкова си могат нашите, а последвалата поръчкова истерия в България е вредна.

Някакъв човекоподобен македоносърбоман размахал чука като джихадист от"Ислямска република" в Сирия да чупи и руши,други били виновни.

На България е нанесено ново унижение и отговорността за това е само и единствено на Мутрата в София. Не на извънземните.

Българските военни да не са прелетели над българо-македонската граница и да са кацнали на гръцкото тепе "Каймак-Чалан".Гръцките граничари що не са ги пуцали тогава.Ама да са опуцали първо Миленко,що ще на гръцка територия.И ти си объркан като македоносърбоманите.

Логиката в БЮРМ е обърната на обратно. Мерцедес, као самолет е законен, паметен знак след 100 г. не. Така е в ненормална бивша югославска република. Докато се правят на антични, ще изглеждат като такива и никой няма да ги жали.

Ако това бе в Израел, редакторо да е изстинал вече.....

Гробарите тотално са изтрещели.Сигурно гробовете в България са безплатни за тях нали са гробари но гробът се плаща ако искаш за вечни времена а Баце нахлува у чужда държава харресва си мястото и си прави паметник без да е питал някой без да е купил мястото абе македония е Българска но защо я признахте като държава а не я взехте навремето та и танкове и подарихте па сега ревете.Ами Баци прати роско той като държавен глава обединител на всички нации на планетата да беше драснал едно протоколче че там мястото ви е дадено под аренда па ако си го закупите след време и на великия вожд Винету може паметник да се издигне там.

Toя, "ОХ" е пример, за природно тъп индивид.

Ами наистина не е редно друга държава да вдига паметници у нас. Ако е така македонците имат право. А Борисов да не плаши с отказ от ЕС и НАТО, че това е най-хубавото, което могат да желаят. Де и нас да ни плашат така...

Ти го спуснаха,бе предателче?!

Щом макетата не са арестували тия на снимката сигурно са решили че нашите филм правят.По нищо Баце не се раличава от божо кравата ,очиларката и тем подобни.Макетата са държава призната от Българското правителство.И се спазват международни спогодби .Къде са документите за тези спогодби ,най малко да откупят 10 квадрата земя за паметника.А сега дайте макетата на международен съд ама документи няма .Както няма и реактора за белене а мутрата дори не го е виждал го продава.Ей няма ли някой нормален в тази държава или са само гробари.

Неблагодарници са тия! Да не се обединим с албанците и гърците и да ги разпокъсаме.

Аз работа там нямам...

Македонизма край Вардар е незаконен. Мъртвите не са ви врагове, а може би са? 3120 герой нямат паметен знак, по вина на правителството на БЮРМ. Това е незаконно не е християнско, но за коминтерновците в Скопие е нормално.

Сръбско-руска провокация, смърди отвсякъде, но и античните, и тукашните будали се връзват. По простотията си личи, един народ.

Признавал съм комунистите, сърбите и ушанките за майстори в разпалването на антибългарски настроения.

Един от будалите си ти,прочети малко за това какво се случило 41 година.Против съм и не ми е приятно че обругават честа на много доблестни български войници.Но винаги се е появявал, някой,да сипе лъжица катран в кацата.Бях малък,когато идваха хора от Македония,тогаваСФРЮ и търсеха едни дето са вършили големи золуми там по време на окупацията.Иначе за макетата има 3 вариянта за спасение. 1.Българи 2.Сърби 3.Шиптери-Косовари-Албанци! Въпрос на време-10тина 20 години.

Сръбска окупация във Вардарска Македония е имало от 1912 г. до 1941 г. През 1941 г. българските войски във Вардарска Македония са посрещнати като освободители и това е доказан факт.След 1945 със създаването на самостоятелна македонска република в рамките на Титова Югославия окупация де юре няма, но де факто продължава денационализацията, сега вече под формата на македонизация, и сръбския контрол над областта до независимостта на Р.Македония.

Български военни отново покориха Каймак-Чалан.

Жельо, Жельоооо...

Да, какво? Да не ти липсва СФРЮ?

Това не е патриотично а просташко може някой да го е поръчал и плотил за да създаде конфликт ! Обикновените хора не са виновни!

Toва изявление на макендонската дипломация е дори по-скандално от самият акт на разрушение причинено от човекоподобният македоноид. Защо не са го махнали както си му е реда тогава щом е незаконен а са решили да се остави ?!

"...и заплаши Македония, че ще има сериозни проблеми с влизането си в ЕС и НАТО." Оправи булгаристан, напоследък е подкарал света... всички в ЕС вече треперят, почна извън ЕС... дръж се земльо ПоБелелия Вожд те гази...

жалко че Германия загуби и две световни войни..сега нямаше да има нито комунисти, нито македонци...лош късмет

Вкл. загубата и дали да плаща репарации.

Нито българи, да беше допълнил. Според нацистите, славяните са второкачествени хора, като циганите почти. И подлежат на избиване или унищожение с много работа. А българите са славяни.

Дори с 3 самолета и няколко танка ще си върнем тази НАША територия. Крайно време е!

Хаиде да намалим малко обидите по адрес на Македония и да помислим каква беше съдбата на българските офицери и генерали,участници в Първата световна война, имали нещастието да доживеят до 1944г......А??? Имат ли те гробове и паметни плочи?Вероятно ни мерят с нашия аршин, македонците.

Maкедония и Сърбия са едни срамни петна на картата на Европа. Господин Клинтън добре почисти и смали Сърбия, но не си довърши работата. Сега госпожа Клинтън трябва да дойде и да изчисти след него с мистър Пропър, армията на НАТО и подкрепата на съседите...

Тия КАВАЛИ освен Гръко-Римското Скопие друг град нямат, всичко останало е паланки и някое областно село.

2041г., Гъоешево, граница, табела: БЪЛГАРИЯ АЛБАНИЯ! А дано и по-скоро.

Боко нали е ербап - танковете и на охридското езеро. Ама то не е като да ходи по Турция да го натягат.

македонците ни го втърват четвъртит. и ни наричат ПРИЯТЕЛИ!

Ходил съм десетина пъти в македония и мога да кажа само че тези индивиди изпитват откровенна и явна омраза към България и Българите. Македонец не заслужава нито съжаление нито помощ а само тояга. Не виждат ли че шиптърите скоро ще им изрежат главите като на овце и ще им сринат до основи скапаната им държавица ами тръгнали да се заяждат с нас. След подобен акт не бих одобрил нито 1 молба на македонец за БГ гражданство и бих затворил границата с тях за неопределено време. Подчовеците заслужават само нечовешко отношение и бой в кратуната.

Абсолютно подкрепям! А най важното е че, веднъж изкарали паспорт, духват веднага за Западна европа...и кел файда, той не е внесъл една стотинка данък....или ако е внесъл, даже паспорта не си е платил! Гадни копелета са. Комунистите сърби са си свършили доста добре работата на времето.