Напредва проектът за АМ ”Струма“ в Кресненското дефиле

През септември започва строителството на автомагистрала „Струма“ между Кресна и Сандански, съобщи регионалният министър Лиляна Павлова.

Обратно в новината

Коментари - Напредва проектът за АМ ”Струма“ в Кресненското дефиле | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

тия некадърници изядоха и изпиха над 20 милиарда. Само с 5 можеха да направят магистрали Дупница-Гюешево, Ботевград-Враца, Ябланица Търново, Русе-Търново и скоростен Търново-Габрово. Ама е по-лесно да се краде.

Имайте милост към това нещастно дете Бойко Методиев Борисов, той е бил жертва на комунистическия режим и това се отразило на неговата психика, превърнали са го в болен шизофреник, отявлен нарцистичен простак и ревностен радетел за човешки добрини. Тяхната партия ме караше да ходя с червена връзка. Тяхната партия насила ме караше, те ми опорочиха детството. Това са думи на българския премиер Бойко Борисов. Опороченото детство на българския премиер, разбира се, не е единствената травма, която му е била нанесена от комунистите. По-късно, като юноша, той е станал комсомолски секретар. Отново насила. А младостта му е била опорочена от насилствено членство в БКП и насилствено учене в милиционерската школа в Симеоново. Мъките на Бойко Борисов обаче не са свършили с падането на комунизма. Както знаем, след промените той е бил принуден да напусне МВР, защото не е искал да напусне БКП. По този начин се оказва, че тяхната партия така здраво е опорочила детството, юношеството и младостта на Борисов, че той дори не е искал да я напуска. Мръсните номера на комунистите спрямо Бойко Борисов обаче не свършили с падането на комунизма. По време на прехода тяхната партия принуждава нашия премиер лично да охранява сваления комунистически диктатор Тодор Живков и да му разтрива ушите сутрин, обед и вечер. Така, опорочаването на живота на българския премиер продължава с пълна сила. Стига се дотам, че Бойко Борисов присъства лично на откриването на паметника на Живков в Правец, което вероятно е било кулминацията на унижението и принудата за една истинска жертва на комунизма...

Всички чужди коли да се проверяват за винетка на излизане от България. Съгласно закона, залепена, с документ за покупка и т. н.. Като няма, съответната глоба и чао! Изключително бързо ще свикнат да си купуват!

Нашите фирми и комисионни. джобчето. Нови заеми, които Вие ще връщате !

ХидроинДжинере, ти ли се обади бе?Знаем, че ги разбираш комисионните...Експерт си

Проектът Цанков камък стартира през 2004 г. Това е същата година, в която с указ на президента Георги Първанов Бойко Борисов е удостоен със званието генерал-лейтенант. За никого обаче не е тайна, че генералските пагони му ги издейства Ахмед Доган! Това са фактите такива, каквито са! Борисов, ако е искал да бори нередностите в проекта Цанков камък, е имал не само възможност, но е бил и длъжен да го прави в качеството си на главен секретар на МВР, какъвто е чак до 19 юли 2005 г. Язовирната стена Цанков камък е завършена напълно в началото на 2010 г. По същото време Борисов вече е премиер на България, избран за такъв на 27 юли 2009 г. И е имал предостатъчно време да реагира по някакъв видим начин срещу същите неправди, за които днес пита нас защо не сме протестирали. Разликата между нас и него обаче е съществена той е бил властта, а не ние. И той си е затварял очите за Цанков камък. Историята на проекта Белене е още по-срамна. Рестартирането на този проект беше обявено през 2002 г. от тогавашния премиер Симеон Сакскобургготски. Същото това правителство на НДСВ назначи за главен секретар на МВР Бойко Борисов. Някой да си спомня в онези години Борисов да е казал и една дума срещу проекта Белене ? Не дума, буква да беше измучал накриво?

Крадливата шайка си подготвя пътя, по който ще се изнесе, след като азиатските скакалци залеят РъБъ-то, което те 30 години унищожаваха!

Само така! Стъпка по стъпка България се модернизира и развива, безработицата намалява, доходите ни растат! А мурзилките нека да си риват ли, риват! Ха-ха-ха-ха-ха!

Ти си ясен ,трол,по-новите пътища българите масово пътуват ,за да се махнат от герберската ви помия и да работят в Гърция

Защото в Гърция никога не е върлувала тежката болест ''БСП(к)"..Та и ти си ясен..Тъп, като пън

Масовите пътувания за Гърция са по празниците за Бяло море за харчене на пари!

Не е важно: колко ленти е отрязал Бойко Борисов, колко първи копки е направил, колко журналистки е ощипал, колко масажистки и чалгаджийки е из-чу-кал, колко магистрали и спортни съоръжения е обещал че ще построи, какъв голям каратист е и какъв точно колан по карате има, колко помия е откраднал от почивните станции за да си нахрани прасетата и кокошките, колко бой е изял от майка си, колко писма и е написал от казармата, колко книги за Винету е прочел, колко листя е прелистил, колко яйца изяжда на закуска, колко гола е вкарал на мачлета в работно време,колко пари е спечелил на вързано от игра на тенис, колко му е голям рейтинга и колко дълъг маркуча, колко маркуча е развил по пресечена местност, колко голям приятел му е Берлускони, колко тениски, грамоти и шапки е получил от партньорските служби, КОЛКО ПЪТИ Е ЗАКУСВАЛ или ОБЯДВАЛ с Обама (ЗАЕДНО С ДРУГИ 5-6 ХИЛЯДИ КАТО НЕГО), колко бивши свои другари от тъмния период е изпържил, колко шамара е ударил на Стенли и колко котарака сега примъркват сладко в скута му, колко сделки с негов фалшив подпис ала брат Драшков са минали незабелязано в Общината, колко е сложил на бюрото си, колко много мрази тройната коалиция, какъв голям пич е, колко трупа е изровил с фадромата, колко показни ареста е извършил, колко пъти на ден и по колко телевизии се е показал за да напомни за себе си и т.н. Всички тези циркаджилъци, маймунджулуци, евтини селски тарикатлъци, тъпи бабаитлъци нямат никакво значение. Важното е, че този човек е неук и некомпетентен (търся подходящи думи, които да не са чак толкова обидни, колкото тези, които ми хрумват в момента). Той не може (и не бива) да управлява държавата. Не е верно, че няма алтернатива. Алтернатива има дори само заради факта, че всеки друг би бил по компетентен от Бойко Борисов.

Да, увеличават се приходите от винетки, защото негласно се спират от продажба седмичните, за да може да се купуват месечни, дори когато ще се ползват по-малко!

А проектов духа тыква как е ?????

Наближават избори и шефовете на боко на запад му позволиха да направи няколко километра магистрала, със част от 20 те милиарда лева заем, които взе.

Точно така БКП БКП!!!! Искаме чакъл по пътя за куруците и безплатни кибапчита!!! Не ядем хасвалт!

А възможно ли е да разбера, истина ли е, че Бойко Борисов е бивш комунист? И то бивш комунист, който се отказва от членството си в партията едва през 1995 година. Истина ли е, че Бойко Борисов е един от малкото бивши комунисти, може би единственият, който си позволи откровено да хвали и превъзнася най-тъпия и най-гадния комунистически диктатор в цяла източна Европа Тодор Живков. Негов работодател, между другото. Истина ли е, че Бойко Борисов и Георги Първанов застанаха на почетна стража рамо до рамо при възкресяването на паметника на Тодор Живков в Правец на 7 септември 2001 година?

гастарбайтерите трябва да се проверяват и да им се прибират документите при липса на винетка

Малии тез гастербайте объркали пътя бе Хасан!!!! То Струма ли беше, Марица ли за Деарбекир?

Стига с това "път убиец". Некадърни шофьори или такива, които се надценяват. Създадени от калпави инструктори. Не съществува "път убиец". Това е оправдание.

Напротив. Статистиката на КАТ го показва ясно. Жертвите на магистрали са около 4 пъти по-малко, отколкото по първокласните пътища. Една от основните причини в Германия жертвите на 100 хил. души да са два пъти по-малко е, че пътищата им са значително по-безопасни от нашите. Иначе е ясно, че ако шофьорите са по-опитни и съобразителни, жертвите ще са по-малко. Просто трябва да се работи и в двете посоки. А за да стане това, от КАТ трябва да наблягат на съобразяването на скоростта, а не само на спазването на ограниченията, голяма част от които са безумни.

Статистиката от кога е достоверен източник за каквото и да е? Виждали сме олигофрени и по магистралите. Тройно изпреварване как води до смъртта на близо 10 души. Хич не е приятна гледка това, да знаеш... А сега модерното каране в насрещното, по магистрала? Пътя ли е виновен, асфалта? Суроватката в тиквите. Това огледало, мигачУ, знак СТОП. Възмущението е едва ли не: тия пък досадни неща кой ги е сложил и измислил? Жените най-много не спазват правилата. За жените любителки / каквото и да значи това/ шофьорки важи правилото на пътя: Аз пък съм жена, ш'си прая к'вот си искам, ти си длъжен да ме пазиш, да ми дадеш предимство.... А екскрементчетата, които секат завои, понеже си напъва д-то да го видим къФ е мъж. На кой му пука къФ си мъж!? В пътя си не може да ходи, седнал автомобил да управлява.

и какво точно мутрата проста и неграмотна е построил. ти толкова проЗД ли си, че не разбираш как най-тъпоъгълният МП в галактиката реже ленти на чужди проекти. приятен ден

ще правят тези 13 километра? Десет? двайсет? А като ще прережат лентичките, след колко месеца асфалтът ще даде фира?

Асфалтът е дал фира преди да срежат лентичката.

Чугунена кратуно! И да даде фира асфалта ще се оправи!!!!!!

Ама ти няма да си оправиш умствената изостаналост

ujabg

Кога?

Лиляно, а в Северна България ще строим ли пътища? Или поне ще оправим ли старите? Хемус е всичко друго, но не и магистрала. Русе-Бяла е път-убиец, а по останалите първокласни и второкласни пътища отдавна няма асфалт

За какво да оправят Северна България след като там ще е бойно поле след 1-2 години?! Жалко за леките жени от региона, ама да не ти е у дома.

Злоба злоба но с нея, път не става! За пътя се иска, пари, труд и пот за да станат.

За пътищата отиват едни пари, конкурсите се печелят от едни шуробаджанашки фирми, работната ръка е внос от турция, а простия данъкоплатец получава изкючително некачествен път на петорна цена.

Защото при социалистите корупция Няма!!!!!!!!!!!!!

И защо има само проститутки на Ботевград, а няма другаде по магистралите?! Повече свирки по=малко агресия на пътя.

от Благоевград, икономисва дизела на баварката си, като ги кара на плочките им.

не мога да разбера логиката в тези инвестиции - вместо да се оправят пътища и магистрали във вътрешноста на страната, към индустриални центрове и да се правят нови работни места (не само временни с пътища), се строят магистрали към морета и за туристи. Ама това май в България е по важно - да може човечеца 10 минути по рано да стигне до масата и чашката и да не закъснее за банкета..

Ами защото в България живот няма, през нея само се преминава. Държавата се грижи чуждите й господари да могат да пресичат комфортно аборигенските земи.

Интересно кой е спечелил от 17-те кандидати, че нещо напоследък се върти една обява в джобс-а за тунелопробивни специалисти с перфектно владеене на турски език

Те и без това не се интересуват от строежи...Сънуват само кИбапчИта и пици...Безплатни...Ох, котьо...

Браво ! Национални безхаберници. Оправяйте икономиката на Гърция (лесен достъп до Централна и Северна Европа) и почивките на лапачите от София до Бяло море. Северна България и връзката Бургас-Варна като част от коридора -Турция -Бургас-Варна - Румъния-Украйна/Русия да почакат още 20-тина години.

ами, като сте се изнесли от там и сте дошли я в София, я сте заминали на запад, така ще е.

ПРИ НАС В АМЕРИКА И КАНАДА САМО МАФИЯТА ВЪРТИ ТОЯ БИЗНЕС :))) УЧУДВАМ СЕ ЧЕ РИ ВАС ГО ВЪРТЯТ "ЧЕСТНИ БИЗНЕСМЕНИ":)))

БравоС! Поредната супер луксозна отсечка за 11700 лв/л.м.

Бокича го видех с едно въже да виси и ремонтира ... да знаеш, че полагат само настилка от горе, нищо друго не правят. Тая Хемус е всяко лято в ремонти от 26 години и заприлича на мармалад. Не говори глупости. БТР да разрешат да шофирам, ще си купя. Продават ги за по 900 евра!

Ам...Бокича е супер....ама супер дебил, като тебе, както и супер крадец.

ЛЕНИН Е ЧУВАШ - 100% ПРАБЪЛГАРИН :))) САМАТА МИСЪЛ ЧЕ БЪЛГАРИН Е СЪЗДАЛ СССР И ОЩЕ СТРЯСКА ХИЕНИТЕ МЕ КЕФИ :)))

Тя Хемус не е оправила до Ботевград, взела да говори че отпуснала 150 милиона за североизточна България. Отпуснала е дедовия ми...ППовечето автомобили до тунелите на Хемус движат макс с 90. Защо да плащаш винетка на този път дето местиш само 4 та и пета скорост и не можеш да ръгнеш шеста?! Ташаци говори тази...

То на онова нещо между Русе и Бяла въобще не трябва да се употребява думата път. Но за да минете по него ви трябва винетка и божията воля, за да преминете от там жив и здрав.

Само да стигне магистралата до кресна и от кресна до границата и Гърция е моя :) София-Никити за 3ч. ще си го взимам.

..то и сега имам приятели, дето за толкова го вземат! 3 часа и 900 евро глоба и пристигат леко омърлушени.

Е сега 3h са си малко малко. 4 ми е минимума като съм тръгвал в 4 сутринта

Това че Сърбия играе между силните на деня, опитвайки се да не обиди никой но да получава дивиденти от всички е стандартният начин за опазване на национални интереси. В едно изречение казват че са и с Русия и със САЩ. Искат в ЕС и получават подаръци от Русия. То безплатно нищо няма, но е напълно възможно подарака да в замяна на това че Сърбия не е против Русия. Единствената държава която се държи нестандартно е България. Това е единствената държава ПО СВЕТА която съвсем открито работи против себе си и в интерес на други.

НЕ Е БАШ ТАКА - РОДНИНИ НАСКОРО ПОЧИВАХА В ГРЪЦКИТЕ ХОТЕЛИ НА ШАЛВАРЛИЕВ :))

ТЕ И ПРЕДИ 09.09 1944 ГОДИНА ФАШЯГИТЕ СЕ ХВАЛЕХА ТАКА ... ... АМА ПО ВРЕМЕ НА НАРОДНИЯ СЪД ВСЕКИ ГЛЕДАШЕ ДА НАТОПИ ДРУГИЯ :)))

То хубаво магистрали ама Лилито да ми каже как да мина от Монтана за Козлодуй или Оряхово без да заобикалям и без дупки които са трудно преодолими ? За справка карам Лада нива.

От Враца до Козлодуй няма нищо. Няма и да оправят пътя защото ще затворят АЕЦ а. Не скиваш ли, че само запълниха разни дупки преди АЕЦ а да подлъжат хората и до тук. Са в Козлодуй вчера са им отворили 3 фонтанчета за изборите дето светят в мангалски цветове и целия град се е изсипал да зяпа атракцията, Всяка сряда е пазара в козлодуй. Днес е сряда. Ония от централата 7 000 души дето бачкат с минимална заплата 3 бона няма къде да си харчат парите в региона, а Оряхово го отпиши. Това е Сталинград в мирно време.

ded0308@abv.bg

Не Враца а Монтана специално в селата Михайлово и Хайредин .

Да бяха дали кифтета, вместо да строят магистрали. И за внуците ни щяха да останат!

Вместо да се насадят на тази плодородна земя ред кебапчета, ред кюфтета, ред шопска салата, пък да боднат отстрани разсад за бурканчета лютеница, мръсните гербери асфалт леят.. На генерал Радев съм му поръчала веднага след изборите да го бомбардира това.

За кво му е да я бомбардира? То само се раваля само след 1г. Без да говориме че асфалта е извинение за Мутрата да краде пари вместо да се занимава с подпомагането на отрасли и да се бори с Брюксел да ни купуват кривите краставици, ами на всичкото отгоре и некачествен за открадне крадне повече! След 10г като са останали само тъмносини ни братя и пенсионерите, по тези "магистрали" ше се лашкат само каруците, натоварени със скрап от Беляне и на скоро ремонтираните 6 двигателя!

Добре е, че строят магистрала, особено там, където има много катастрофи!!! Но се питам, кога ще дойде ред на за магистрала на другия път-убиец, този между Русе и Бяла?! В момента той прилича просто на добре поддържан междуселски път, а по него се движат хиляди ТРИ-ове. А надгробните паметници по него продължават да се увеличават!!!

То на онова нещо между Русе и Бяла въобще не трябва да се употребява думата път. Но за да минете по него ви трябва винетка и божията воля, за да преминете от там жив и здрав.

АКО КОМУНИСТИТЕ ДОЙДЕМ НА ВЛАСТ ЧЕ КАТОРЖНИЦИТЕ ЧОРБАДЖИИ И БЕЙОВЕ ЩЕ ГО ПОСТОЯТ НА РЪКА ЗА 1 ПЕТИЛЕТКА :)))) А АКО НЕ СТИГНАТ КАТОРЖНИЦИ , ЩЕ ВКАРАМЕ 50 000 РОМЛЯНИ В КАЗАРМАТА :)))

Значи министърката признава, че са се издънили с проектирането и изпълнението на пътен възел Кочериново, и сега малко след откриването на въпросния възел, се налага преработване. Добре, ще го имаме предвид. А нещо така като отговорност няма ли да се потърси от проектанта, от разписалия проекта и от самата министърка?

Когато не знаеш (или не си се информирал) как и от кого се прави проектирането, е по-добре да мълчиш и да търсиш кусури на мизерната си персона. Оправи първо себе си, че тогава критикувай другите!!! лузър/аутсайдер=мрънкач мрънкач=Петко

Който не работи, той не греши! Ти това Кочериново колко време си го изсмуква от пръстите, само и само да кжеш нещо гнусно, типично по комунистически?

Днес този, който има волята да отърве българите от ЧЕРВЕНАТА мафия е тъкмо Бойко Борисов. Защото има ОПИТ. През 1995, другарят Борисов отказва да се деполитизира и напуска пожарната с думите: "За мен партията-майка, която обичам, е по-важна от моята служба". Комунистът Борисов подава рапорт и е освободен по тази причина от МВР. И днес билетът на БКП си седи във вътрешния джоб на др. Борисов, което му прави чест. Днес този, който има волята да отърве българите от червената МАФИЯ е тъкмо Бойко Борисов. Защото има ОПИТ. "Тиква" - тайният прякор датира от мутрагенските години, когато ВИС-2 и СИК бяха в апогея си. Бойко тогава, като човек, който обича да е със силните на деня, правеше непрекъснати совалки между двете групировки, но отвсякъде беше гонен или както се казва и двете групировки се караха за него, но като в оня виц - всяка вика "Вземи го ти". Защото некадърниците никой не ги иска, дори и мутрите. Та именно от това време, любимото занимание на Големия Маргин беше да прегърне Бойко през главата, а с другата ръка да го ч ука по нея, говорейки "Бойко, Тикво празна, пак ли се нас.ра". Та те тоя същия Бойко си го избрахте за премиер преди време. Ама то в царството на тиквите, редно е Тиква да е цар все пак. Между другото, Големият Маргин е кръстник на дъщерята на ББ, а ББ е кум на Маджо.

ей за децата хляб да няма ама магистрали бол

От сметката излиза,че един метър от тази нова отсечка ще струва 11,708 лв. Трябваше да стана асфалтаджия от ГЕРБ.....

Да беше станал кредитен милионер от БСП...Даже и нямаше нужда да знаеш що е туй ''асфалт''..Просто залагаш ладата на баща си и теглиш милиони

Познавам доста кредитни милионери от СДС,които не карат старо опелче като теб.Имаше преди време едно лидерче с фабрика за кафе,което навремето започна със студентски БКП кооперации,а сега Мазерати кара.

Това да се чува.Пък, ако направят и (поне) трето платно на Бургас-Варна...Няма да е зле

Пореден пример как лошия ЕС нищо не ни дава

Само аз ли не виждам да пише,че ЕС дава парите ?

ЕС само ни граби , Русия само ни дарява . Колко магистрали се направиха от руските фондове , че и АЕЦ ни построиха . За това догодина пак ще осерем Бузлуджа !

Май не си взимал заплата скоро? Апропо, знаеш ли колко даваме ние на този дето ни "дава" (ЕС)?

Комуноидният шизофреник асфалт не яде - дайте му парите в кебапчета, кюфтета и луканки и ще е най-доволен.

Аз приемам също бири, водки и ром.

за бирата и водката разбирам, но рома какво ще те прави? :-)))))

Това, което се построи последните 7 години, комунистите за 45 години не успяха да построят!

ти си ненормален. или просто платена подлога-папагал безмозъчний. приятен ден.

Асфалт не се яде , какво ни даде еврогейския съюз . Искаме си тавариш Путкин и да не работим

17 фирми подадоха оферти за строителство. Този факт показва доверие на компаниите към нас и нашата работа, коментира Павлова. Не, госпожо Павлова, този факт показва, че лапането е голямо.