Камион отнесе аварирал джип в тунел и се запали

Тежка катастрофа в тунел "Ечемишка" на автомагистрала "Хемус" отне човешки живот.

Обратно в новината

Коментари - Камион отнесе аварирал джип в тунел и се запали | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А защо пътната помощ не го е извела? Какво означава отказал? Нали в тунел е забранено да се правят ремонти (включително и смяна на гума). Щом отказва, защо пътната помощ не е сигнализирала полицията и да го изкарат насила от тунела? Все по-често се действа преди да се мисли... А за какво са ни главите?!?!? Направо е страшно това самоубиване, което правим в собствената си държава...

защото са искали пари. и ние сме аварирали на този завой. много беше страшно докато изтеглим колата. Невинни като камиона постоянно прегазваха триъгълника.

"Не е пострадал невинен човек".напротив тикви, пострадал е напълно невинен човек, айде някой от вас да спука гума в тунел и да се сети за този случай да му дойде акъла!

да. невиння е шофиора на камиона. този с джипа е бил в нарушение. ако трябва по джанти ще излезе, но ще излезе от тунела *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

....пукнал гума? Kак е карал? Oтказал помощ? A не е ли забранен ремонт в тунела!???A къде е триъгълника... Cлага се дори 100 метра ако трябва преди а и в тунелите защо карат като луди!???? Yжас и пак уж а с: ж а лко , HO е можел да остане жив!!!

"предложил му е безплатна услуга" - hahahaha Това виц ли е, какво?

Аман от купени книжки.Единственото добро нещо в случая,доколкото може да е добро,че не е пострадал невинен човек.

Аз ако спукам гума в тунел, първо ще изляза бавно извън тунела и ще сменям гумата! Шофьора на джипа е бил луд да сменя гума там при това на завой!

До: 20.10.2010 22:36 Ако караш в неосветен тунел със 120 километра в час това каква скорост е според теб? Ако караш на два метра зад някое Ферари със 180 километра в час с цел да го задминеш (или неясно с каква друга цел) това каква скорост е според теб?

,Той слязъл да извършва ремонтни дейности, в този момент е минал автомобил на "Пътна помощ", предложил му е безплатна услуга, да му помогне да изкара автомобила от тунела, за да не се получи пътен инцидент. Той е отказал, след което пътната помощ е продължила.''-по закон са длажни да обезопасят тунела , а не да си говорят ..... , "Пътна помощ", са виновните !!!!!!!!!

Е той като не е искал на сила не могат да го накарат... все пак не са полицаи!

сигнализират че тунела е блокиран ...временно и по закон са длажни да обезопасят периметара за които отговарят ,,учстак с ремонтна деинос в патни строежи е изцяло в тяхна компетентност'' има закони за тази категория - ремонтна деиност на патен участак .......ако нете марзи чети законите .....

ти си идиот !!!!!!!

Това се казва естествен подбор! Един малоумник по-малко! Сякаш като кара джип е хванал господ за шлифеа и е безсмъртен!

Много е смешно да се четат мненията писани преди да стане ясно какво точно се е случило. Всички наплюха шофьора на джипа, че е карал с непозволена скорост, как всички с джипове били не знам си какви и т.н.

Е добре, но все пак излезнаха прави всички, които набедиха шофьора на джипа за виновен! Колкото и жестоко да звучи, намерил е каквото е търсил!!!

И са си прави хората за водачите (джиповете много рядко имат шофьори) на джипове. Бог да го прости човека, ама да спреш в тунел при двупосочно движение да сменяш гума......

Нова дума ли имаме?

Незнам точно какъв е бил случая, но по ТВ-то казаха, че въпросният (Бог да го прости) шофьор на джипа е спукал гума (може би в самият тунел) и спрял в тунела да я сменя. Което си е пълно малоумие - да клякаш да сменяш гума в тунел... И тогава идва в тунела камиона, който явно не е очаквал да има такова препятствие в тунела баш (спрял човек да сменя гума), може би и е карал по-бързичко или пък този от джипа незнам дали е сложил триъгълник зад себе си, но камиона го натриса и се запалва, при което умира шофьора на джипа, а шофьора на камиона е в болница. Казаха, че камионджията е полски гражданин. Но каквото и да е, хора, не се спира да сменяте гума кой където свари! Нищо, че е спукана, изнасяш се от тунела, завоя или друго опасно място, и тогава си слагаш триъгълника, отбиваш в аварийното, и тогава мислиш за гумата... Голяма работа, ако срежиш гумата, по-добре жив отколкото цената на живота ти да е една кирлива гума ! Явно шофьора на джипа си е виновен сам. Даже по БНТ току-що казаха, че шофьора на джипа е спукал гумата в последният тунел, в последната най-дълга и със завой отсечка, дошла е помощ (тип СБА) и му предложила да го изтегли от тунела и да му помогне да смени гумата напълно безплатно! , но той е отказъл и клекнал сам да си я сменя там на място. След което пътната помощ (колата) си отишла и малко след това се появил камиона... и белята станала. Движението е било двупосочно заради работа по осветлението в другият ръкав (посока София) на тунела. Идвайки камиона го вижда в последният момент (може би заради дъгата на завоя) и тъй като тунела е двупосочен, камиона няма как да го заобиколи, иначе ще натресе насрещните... и удара е на лице. Виновен си е само шофьора на джипа в тоя случай. Как така ще отказваш да се изнесеш от тунела и ще клякаш там да сменяш гума ?!? Трябва да си луд! И не е бил млад мушморок, а човек на петдесет и няколко години, но без акъл! Както се казва, каквото повикало...такова се обадило.

Аз минах от там в посока към Ботевград. Ремонта- какъвто и да е той- беше на средния тунел. Наистина в него нямаше никакви знаци че е двупосочен. Тунела е дъговиден и ако се движиш в крайна дясна лента към Ботевград а колите отсреща в тяхна крайна лява лента се хаквате като стой та гледай. Тунел в който стана катастрофата е последния преди Ботевград. Като се връщах бях 5 кола на опашката при затварянето и мисля че си беше еднопосочен ама не съм сигурен защото имаше едни хора дето носеха разни знаци и ги местеха насам натам. Ако е бил двупосочен като предния и със същата организация на временната маркировка То катастрофата е си е чисто убииство от страна на тези дето правеха ремонта.

100% e така.Но в българия има един тект,с който си измиват винаги ръцете и няма никога виновна държава.Нарича се "Движение с несъобразена с пътните условия скорост"- а дифиниция какво са пътни условия няма никъде.

Тунелите по магистрала Хемус все са в ремонт. Какво толкова им ремонтират? На ново да ги бяха строили нямаше да отнеме толкова време. Някой по-долу написа, че организацията на движение при ремонти е ужасна - ВЯРНО е! На магистала, при разрешени 130км/ч, имаше обърнат камион в лявата лента и знаците да се отбие в дясната бяха така сложени, че всичко скочи на спирачките. А после ще го пишат несъобразена скорост.

Пътувам от години - и според мен не ремонтират, а източват .. пари

Вижте сега ако са се движели насрещо това не е магистрала. Ако единия е изпреварвал другия в тунел е забранено смяна на лентите. Остана единия да се натресъл на другия защото не е спазвал дистанция. То в тези тунели осветлението е отвратително между другото при навлизане ако набиеш спирачка задния ти се натриса 100%. В Гръцко тунелите светят повече от слънцето. Сага да не вземете да гракнете по спокойно!

И защо да не гракаме бе, гений. Казано е и ясно написано, че в тунела се пътува със 60 кмч. Светло било, тъмно било. Ама мутрата с джипа не може да чака, той е специален! Добре е пукелясал.

Ама на влака София-Бургас му изпадаха талигите докато се движеше с 40 км/ч

Дали не беше с 80км/ч? Или имаш спомени от закона от преди 89та

Фронтерата е евтина кола, не е мутренска.

Жалко за живота на невинни хора. Нотова е положението. Пътувах наскоро до и от Варна и останах с впечатлението че почити никой не спазва ограниченията и за забраните и изобщо не четат знаците. Не ме изненадва. На околовръстното в София при ограничение 50 - 80 км. камионите карат с 90 - 100 км. в час.

И кой ти каза, че е невинен? Защо този джип не си кара кротко и бавно в своята лентичка, ами изпреварва, както винаги, без да има право? В двупосочен тунел с ограничение на скоростта и забранено изпреварване? Или ще кажеш, че не е имало знаци? Имало е, имало е, ама безсмъртните глупаци с джиповете не ги спазват! Дааа, но този път насреща не е бил някой човечец с москвич, а як камион! И наглецът си е получил заслуженото! Жалко, че не винаги става така!

Джипът е бил СПРЯЛ заради спукана гума, не може да кара кротко и бавно! Само че - двупосочно ли е било движението преди удара или не? Ако не - камионът просто не е намалил скоростта. А джипаджията за авариен триъгълник преди завоя чувал ли е?

Това въобще ,ама хич не ме изненадва.След като има нагли шофьори,който предприемат маневра ИЗПРЕВАРВАНЕ В ТУНЕЛ ,НА МОСТ, НА ЖП ПРЕЛЕЗ И Т.Н ,то какво да очакваме?

аз минах вчера по тази магистрала и не забелязах да е двупосочна

От тунела се прибрах преди малко...в 15 часа бях от страната на Ботевград...много сериозно задръстване се получава...още повече че на много места се асфалтира магистралата...пушека от катастрофата...защото явно са се запалили се вижда чак от Ботевград...катастрофата е станала при еднопосочно движение а не двупосочно...след нея движението е отбито в другия тунел и там е двупосочно

каква е тази магистрала като движението е двупосочно ?

мноо си тъп Саше....катастрофа мой да стане и в еднопосочно движение!

Кога хората ще разберат, че във всеки един миг е възможно да се случи това, за което си мислят, че се случва само на "другите", на тях е невъзможно да им се случи нищо лошо, и пък именно сега ли?- абсурд... Хора... бъдете внимателни... Става дума за ВАШИЯТ живот.. Това го има всяко животно като инстинкт...

Вчера минах оттам в посока София и се изумих, защото никой, по никакъв начин не беше обозначил по протежение на тъпия тунел, че движението е ДВУпосочно. Познаваше се само по отбивките в движението в 2-та края на тунела. Но ако не видиш някоя кола да излиза от тунела срещу теб можеш да предположиш, че става дума за ремонт в тунела, а не за събиране на движението. Нищо не пречеше да сложат тъпи конуси или светлоотразителни разделители в тунела. Навсякъде в Европа щяха да те замаят със знаци, сшетлини, конуси, блицове и т.н. Тука трябва да осъдят накрая някой от пътното за предумишлено убийство белким се научат как се сигнализират ремонтни работи по магистрала. Поне 3км. преди мястото трябва да има информиращи табели. Абе.....

Ако си караш със 100 км/ч дори и да няма конуси, дали няма да имаш време да избегнеш удар, как мислиш? Това е МАГИСТРАЛА.. Това е ТУНЕЛ... Не е завой под 90'... Айде сега.. Карат като изоглавени.... После знаците им криви... Сега остава пак Бойко да Ви е крив... Като сте нефелни... Мачкайте се...

напълно съгласен! минах от там в понеделник - временната организация е направена от малоумници. в тунела по нищо не се личи, че движението е двупосочно!

Някои като яхнат джип и се мислят за безсмъртни!

То пък един джип.... Иначе си много прав... Но ето.. Нали другите, дето остават живи четат.. И после пак ... се мачкат.... Егати ... животните са по- интилигентни... С тяхното чувство за самосъхранение...

Ами джип е все пак и то не толкова лош нищо ,че ги оплюват все пак ти дава някакво предимство пред джигитите с ГОЛФ летящи срещу теб в насрещното, ако си разумен. Явно човека не е бил разумен и не е имал пари иначе щеше да си кара джипа с лети джанти и без вътрешни гуми и нямаше да му спадне по средата на тунела за да слиза и да се прави на майстор където не трябва а стар джип Фронтера може да купиш и под 3000 лв. доста по малко от някоя френска трошка на15 години затова коментара ти е неуместен за тия с джиповете и човека е бил на 59г нещо не се връзва с мутра щото е отивал към пенсия но е заминал за гробищата от спестовност.

Те камерите на тунелите не мерят скорост обаче!!! Единствената скоростомерна е на Лукойл Ботевград и мери движещите се в посока София, но я и обръщат де ;)

всеки прави каквото си иска

Ако не се лъжа за този тунел съобщиха, че от 18.10.2010 движението ще е само в едната тръба (двупосочно), поради ремонт.

Всички тунели по АМ"Хемус" си работеха в двете посоки сутринта!

ОК, значи не съм разбрал правилно. Благодаря за инфото, че и аз мисля да пътувам скоро по "Хемус". И хора - шофирайте разумно.

Дявол да го вземе, всички карат като бесни! Единият подкарал джип, а другия - камион и си мислят, че са безсмъртни!

В коя посока е затворен пътя ?? Кажете, че трябва да пътувам от Ботевград за София !!!

Я ЧЕТИ ПРАВИЛНО,НЕ Е КАРАЛ ЧОВЕКА НА ДЖИПА БЬРЗО...СЛЯЗАЛ Е ЗАЩОТО Е СПУКАЛ ГУМА И ОНЯ ГО БЛЬСНАЛ.....