Либия - на крачка от война

Военни кораби от няколко западни държави се запътиха към Либия, която е разтърсвана от размирици от средата на февруари заради въстанията срещу режима на либийския лидер Муамар Кадафи.

Обратно в новината

Коментари - Либия - на крачка от война | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аман наистина от социалисто-комунисти с промити мозъци. Все САЩ и петрола им били виновни. Идиоти прости! Мислех че са на измиране вече ама някои явно са се клонирали. Ще ги видим каква песен ще запеят след като САЩ се провали а пък петрола попривърши. Барем тогава да вземат и те да се гътнат от мъка, че ги няма любимите им врагове и няма кого да обвинят за провала на световния комунизъм. Прости идиоти....

ау,ама много червени другари във форума на дир както обикновено, много червена пропаганда и все америка им виновна защо живеели добре...........а вие защо не живеете добре, бе, умници?ама то българска простотиика, кво да праиш.......матрял!не гледам на мен да ми е добре, гледам на вуте да му е зле.........за американците не се притесняваите, добре си живеят въпреки вашата злоба и простотия......от нищо не са се лишили и пет пари не дават какво мисли иоцето и други отговорни партиини фактори за тях...смешници

Твърде много "другари" от една запазаща партия се изявяват като невежи,които се напъват да говорят "много компетентно" по въпроси ,по които идеологичиската им "закалка" е проверена във годините!Другари,колкото и да мърморите и дори отчаяно да скимтите,истината е една-светът не се развива по вашите виждания!

Хиените надушиха топла кръв с мирис на петрол. Дано никога в България да не бъде открит петрол, защото ще се окаже, че трябва да бъдем бомбардирани, затова че сме се самонастанили на изконните американски залежи на петрол.

В Либия има нефт, злато, долари, евро. Но това не е всичко: световният банков елит е ужасен от модела на ислямското, БЕЗлихвено банкиране, към което Либия пристъпва от 2009г. Това е още една причина да бъде разръчкана цяла Сев. Африка чрез "демократични" революции и да бъде окупирана Либия чрез "хуманитарна" помощ от бомбадировачи. Демократичните ценности и свалянето на един диктатор в ислямска държава не са причина да се струпат НАТО-вските сили.

Още една добра причина за "революционизиране" на арбите. Някой да не си помисли ,че САЩ имат нещо общо? Неее.Те ще докарат "демокрация" и благоденствие...за собствените си Банки и петролни компании.

Леле, леле! То са кораби, то са самолети - все "хуманитарна" помощ за привилегирования народ на Либия. Щото хората в Тунис, Алжир и Египет също свалят диктатори, но за тях няма помощ. Ами, като не миришат на нефт, така е!

В Египет има толкова газ, че може да изплати 5 интервенции, но не са ги окупирали.

Американците са разработили нови "хуманитарни" бомби убиват бързо и никои не се мъчи!

и насят храна на гладуващите)))))

Нали убиват бързо? Що им е храна?

Време е Запада да се намеси в Либия. Военна интервенция е най-добрия ход.

Военни кораби от няколко западни държав и Два американски военни кораби - "USS Kearsarge" и "USS Ponce"са се отправили към Либия за лесна петролна плячка.

Да не се окажат недостатъчни:) Човек вяра да няма на ония "луди пустинни племена..." Я да видим в Афганистан колко години се умиротворяват... А като вземем предвид, че СССР ги бяха мачкали преди това...

Сили, лоялни на либийския лидер, бяха превзели Брега тази сутрин след ожесточени сражения с бунтовниците, които контролираха източния либийски град. По-късно обаче опозицията си е върнала града. - ма тъз упузиция многу сина брях

Защо не си пиеш лекарствата ш... г..? А бомбите с обеднен уран в Югославия и бума на ракови заболявания в района как ще обясниш? А създаването на несъществуващата криминална държава Косово?

Светът ще тръгне в друга посока. Отдавна е станал място, неприятно за живеене и то заради нас, хората. Какво имаме толкова да делим, засега има място за всички, за да живеем нормално.

меслехме че фашизма и нацизма бяха ликвидирани през втората световна воина...твърде късно е, тои е мутирар в скрит фашизъм. да вие честито :)

е абсолютен провокатор - според мен той абсолютно недемократично може да заповяда да се бомбардират мирните американски кораби, които кротко си провеждаха мирно учение в териториални води на Либия и шеговито-весело обстрелваха различни сгради в либийската столица. Това отвратително действие на диктатора срещу мирни части е крайно недемократично и ООН организира малка военна акция срещу Либия, която да донесе прекрасна демокрация за страната - нови три държави, малко шериат и лек ислямизъм. Също така САЩ смятат, че в Либия има сериозни залежи на нефт, които тепърва ще бъдат разработени от американските нефтени корпорации.

Дългото властване е като най силния наркотик.Вече се мислиш заБОГ.Това е заболяване и всеки народ трябва да го осъзнае и да взема мерки,за оцеляването си и това на потомците .

Този USS Ponce е акустирал във Варна. Беше по време на съвместно учение през лятото на 1997. Отзад се отваря и с гумени лодки техните "Тюлени" акустират на брега.

акОстират! На ингилизки се пише coast, чете се О! Пфууу, аман от неграмотници... затова сме на това "дередже" (и този турцизъм да ми го простите, че по-подходяща дума на български не намирам... може би положение е подходящо, но това означава "да са те положили" някъде, я за е.б.а.н.е., я за погребение:)

Господа! В разгара на предстоящата мащабна операция,която ще се проведе в Либийската страна, с цел елиминиране на злото, и оказване на помощ на подтиснатият народ ,трябва да кажа следното: Навлизаме в последната половина на така дълго изгражданият и очакван Нов Световен Ред.Не веднъж международните коалиционни сили са били изправяни пред трудни задачи за решаване.Но те никога не са успявали да сломят борбеният ни дух и желанието ни за по-добро съществуване. Този враждебен за хората човек - Кадафи,открито ви предизвика като ви се изплю в лицето ,заявявайки,че вие сте наркомани които трябвало да бъдете екзекутирани. Не можете да си затворите очите,той хвърли ръкавицата спрямо вас. Трябва да се действа. Благодаря.

Приятелю, мисля че имаш нужда от почивка.

А можеби ти имаш нужда да се напрегнеш малко? :)

Не от почивка а от психиатър има нужда!!!

Момче, наистина си болничко. Я се замисли над нонсенса: "В разгара на предстоящата мащабна операция"

След хуманитарната намеса може би жертвите ще бъдат многократно повече,отколкото без нея.

На кой му пука? Сащ ще приберат петрола,а либийците ще имат свободата свободно да си пасат камилите в пустинята.И муслюманските братя ще имат голям избор на камикадзета.

Абе докога тия гнусни американци ще си развяват коня както им скимне!??!?!?!? Да му се невиди! Няма ли кой да я спре ТАЯ АЛЧНА ПАПЛАЧ?!??! Много е прав nov дето по-долу е написал за банкрута на САЩ, ама може ли да не завличат целият свят с тях?!?

Докато се самоунищожат. Светът хлътна здраво и излизане няма. Щото си спомням, когато тълпата у нас ревеше за демокрация навремето, чий байрак развяваха лумпените. Само Китай и Русия са независими държави в момента, за съжаление.

има има аз осте малько само почака...

вие, дето с такава любов и умиление подкрепяте този полуидиот и международен терорист и убиец Кадафи, забравихте много бързо, че ако не му бяха задоволили мераците, като нищо щеше да окачи на въжето нашите медсестри. Крайно време е Либия да се отърве от него. Факта, че толкова народ вътре се е надигнал срещу него и толкова видни либийци се отрекоха от него, не ви ли говори нещо бе. Ако не могат сами да се справят с него и неговите наемници разбира се, че трябва да им се помогне отвън. Същата работа беше и в Сърбия и Милошевич. Ако не бяха се намесили там незнам какво още щеше да се случи. А колко бежанци щяхме да храним и до днес това е отделен въпрос. Много ви е къса паметта бе

Кочо, този полуидиот беше съюзник със САЩ и Израел. Сега за Щатите е важно да сложат следващата своя марионетка.Тук става дума само и единствено за пари и интереси.

Защо говориш глупости - "любов и умиление"!? Полуидиотът Кадафи ще си го получи от полуидиотския си народ. Тук ние обсъждаме действията на пълния идиот, който дрънка с бомбите си по цял свят и пряко или косвено мори, както своя, така и другите народи, вкл. и българския.

Ужас!! Докога ще им позволяват това нещо?!

миризмата на петрол и кинти как примамва и води бойните кораби, но и това ще е временно фалит на америка е сигурен каквото и да направят няма как да си върнат дълговете дори и трета световна да започнат,гледайте цирка и падението на америкаците! отчаян народ американски какво прави само и само да се спаси но няма как!!!!!!!!!

Не е американският народ. Шепа магнати, движещи американската и световната политика са. Американският народ може да спре престъпните си политици, както го направи за Виетнам. Но дали? Останалият свят мълчи робски - само един Ирак и една Югославия възразиха и бяха смазани от бомбите и жестокостите на извратените наемници на "шерифите на света", които сега са тръгнали към Либия.

Абе някой питал ли е натовските държави дали искат да водят война???

Питали са толкова колкото и за Сърбите!

Играта с огъня е много страшна.Нали се сещате,че арабите са като циганите.Помежду си се трепят като за последно, но като се намесят други се съюзяват и милна им майка на другите.Иран чакат,Северна Корея тоже и още една камара идиоти,така, че сме на прага на един нов световен конфлик,да не казвам война.На много хора им е на майтап цялата тая работа ама не е.Няма да дочакат прословутата 2012 г.

Тук се пускат само про-Кадафи и антиамерикански коментари. Другите се трият.

Ти го с какво право обиждаш форумците?!Много добре се знае какво следва. В това число и за България.

Не е така. Освен ако не попържаш злобно. Цензурата тук е минимална, което прави чест на модераторите.

въпрос на дни е Кадафи да бъде изритан, коркото и да им е мъчно на някои тук - да ходят с него на майната си!

арабелите трябва да си знаят мястото!!! когато им се даде малко повече свобода стават като циганите- неконтролируеми и опасни. Незнам само ако свалят Кадафи кой ще ги държи в ръце тази пасмина?!?!

За всички глупаци, пишещи против САЩ : Да не би Америка да е виновна, че в тия страни живеят диваци и се избиват за щяло и нещяло?! И че ги управляват диктатори и сега искат свобода? Да, в Ирак САЩ бяха наистина за петрола и аз осъждам влизането им там, но го осъдиха и американците, сега са длъжни да си подсигурят района, все пак много държави членки на ООН и НАТО са в региона. А и им дреме на самолетоносача на американците какво мислим ние в пропаднала и жалка държава от 3тия свят, като с очите си съм видял, че те са на светлинни години пред нас....

Наричаш ни глупаци, значи ти си умник. Като не им дреме на САЩ, какво правят там бе? Има петрол, затова са там на "хуманитарна" мисия. Аз съм "за" да се изтеглят чужденците, а тези диваци да се избият ако ще, тогава на мен не ми дреме, и може да се каже, че и на САЩ не им дреме. В случая само Европа е засегната, тъй като се очаква вълна от бежанци, и Европа трябва да прати кораби, за да защити границите си. САЩ са далече, че да се оправдават с това. Мисли преди да пишеш и обиждаш.

Иванчо мамин, ако си емигрантче, което е почти сигурно, мий си там паниците и не ни обиждай, защото в тази " нещастна страна от третия свят" си се пръкнал и отрасъл. И си смени славянското име, че дразниш господарите, например "ДЖОН" би било подходящо.

Ванкаа, Ванка, мамин златен ти. Държавите в които САЩ нямат пряка или косвена намеса се броят на пръсти. И тук както и в Ирак става дума за пари.

Имам правото да съм глупак. На теб кво ти пречи?! Диваците имат право да са диваци в своята си държава. Всеки народ има правото да има или да сваля диктаторите си. И разбира се, супер силният е в правото си да налага своето право по целия свят, за да стои на светлинни години пред всички останали. Дори пред собствения си народ. Абе, всеки е в правото си! Колко е демократичен и цивилизован този свят! Нали?

бе обратен скоро чичката Ху такъв шъ ви го забучи в дебелите мързеливи задници и тогава ще се кефим да гледаме картинки като по времето на Катрина в задокенското еврейско ООД.......

Почна се новата колонизация на арабския свят!

Че това сега какво е? ЕС трябва спешно да помогне на страната да се освободи от кръволога-откачалка, а после да го дадат на нашите сестри и доктора да го полекуват малко......

Ха познайте сега защо беше първо цирка в Египет. Дали Мубарак който е стар приятел на Кадафи щеше да остави канала отворен за движение на кораби с войници идващи от персийския залив. Напред към либийския нефт - един от най-хубавите в света

Това беше, вкараха вълка в кошарата. Следва- жертвите в Ирак х 2. Няма къде да бързат ъъъ... международните сили, нека първо се поизбият и така са си въодушевени да го правят.

Къде през това време е великата на хартия Руска техника.

Наглост и арогнатност в действие- САЩ и подлогите от ЕС изпращат военни на "хуманитарна" мисия, въоражени до зъби! С това което се случва в Либия поне разбрахме какво чака всеки един , дръзнал да се опълчи срещу новите господари! Живеем в свят измислен и управляван от тях и медиите им.

Това, което се случва в Либия? Ми то се случи по един и същ елементарен калъп навсякъде по света, където САЩ и "западните демокрации" си харесаха нещо за вземане и започнаха войни. Измислени "студийни войни", въоръжаване на наемна групичка - "опозиция", предаване на страната от овчия й народ на завоевателите (както стана в България, Румъния и т.н), а ако народът на съответната страна не тръгне сам да си унищожава и предава страната на завоевателя (Югославия, Ирак и пр.) - го разорават от бомби, избиват стотици или милиони хора в собствената им страна, опустошават я и после остават да я "умиротворяват" и "възстановяват". Световните убийци - това са днешните завоеватели, които произвеждат "тероризъм", за да се "борят с него" и да действат като световен СИК, ВИС и пр.

Наю-точният и верен коментар. Бих добавил, че Югославия беше развила перфектна система от пазарна икономика и контрол на държавата. Но я разбомбиха без да му мислят новите фашизоидни демократи.

Абсолютно вярно! И в този ред на мисли - всеки народ има два избора: 1)или сам да се затрива, което е бавен процес 2)или да го разбомбят от раз и да го "възстановяват" с години. България върви по първия път. Следователно, за това че НЕ са ни налазили американските бомбандировачи, трябва да сме благодарни на покорните правителства от 22 годишния преход към... нищото. А, сега народе, иди да честваш деня на Свободата от поробителите 3 март! С песни, танци и веселие!

Време е. 2012 наближава неумолимо...

Айде стига с това 2012-та. То не беше милениума, 2002-ра, 2005-та. Същат работа ще е 2012. Сега почнаха да стягат спасително 2030 :D

Опасна игра с огъня. Хуманитерна помощ е едно, военна намеса е съвсем друго нещо. При евентуална военна намеса основните загуби на САЩ и ЕС няма да са в либийската пустиня. Те ще са извън Либия. Намесата ще засили до крайност антизападните настроения в цял свят и главно в арабските и другите мюсюлмански страни. Тези, които днес протестират и се бунтуват срещу сегашните си управници, утре ще протестират и ще се бунтуват срещу Запада. Сами можем да се досетим какво означава това - 11 септември, Лондон, Мадрид, Беслан, Москва и т.н. Все по-радикализиращите се мюсюлмани не биха ненаказали "неверниците", включили се в разрешаването на мюсюлмански проблем. Либия не е Кувейт, светът не е същият както преди 10-15 години.

моля ви като пишете статиите не пишете толкова грозно за нас -хората пращат наи големите си кораби и т.н. а ние ''медицинска сестра '' направете отделна страница с отделна новина куде я слагате нея до тези кораби и воени сили,дори ябарите ще пратят кораби,дето нямат спечелена воина и нкога не са били сила а ние..... недеите моля ви пишете с разум *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Прав си! Аз викам - да ги оставим да се избиват. Колкото и да се самоизбиват, все ще остане някой. Либия има петрол и ще си помогне сама. Никакви хуманитарни и други помощи. Да живее междуплеменната война! Има прочистващ ефект!

Подстрекателствата специално в Либия, се извършват пряко под контрола на Европейска държава.Повечето радикални ислямисти са Пиленца.

Крачка към поредната "умиротворителна" война на Америка - Виетнам, Афганистан, Ирак. Дали няма и да е последната? - 2012

Превод от Infowars "Руското военно ръководство твърди, че предполагаемите въздушни удари нанесени от либийския лидер Муамар Кадафи, срещу протестиращите миналата седмица не са се случили, намеквайки, че ключовото събитие използвано от глобалните медии като оправдание за хуманитарна военна намеса е всъщност скалъпена измислица. Според кореспондента н а Русия Днес Ирина Галушко, висши официални представители на Обединеното главно командване след анализ на сателитни снимки са заявили че "Някои от репортажите публикувани в западните медии не съответстват на сателитните снимки." Предполагаемите въздушни удари извършени на 22 Февруари над Бенгази и Триполи, които бяха широко коментирани от телевизии като BBC и Ал Джазира, не са били засечени от руското военно командване след разглеждане на кадри от сателитите. Снимките показват че, "нищо подобно не се е случило на земята," твърди Галушко, добавяки че също така няма свидетелства от телевизионни кадри, които да показват въздушни удари. Въпреки че има малко съмнение относно използването на въздушни удари от режима на Кадафи срещу бунтовническите сили, които завзеха някои източни части от страната, първоначалните твърдения, че въздушни удари са използвани срещу мирни протестиращи бяха повтаряни без колебание от масмедиите миналата седмица, въпреки че не съществува каквото и да било доказателство за подобни атаки. Ужасите на смъртта идваща от небето и избиването на невинни хора (за разлика от безпилотните машини-убийци на НАТО), бяха безкрайно преекспонирани от западните медии и политическите им лидери като оправдание за военна кампания осъществена от НАТО под командването на САЩ , за да се свали Кадафи на хуманитарна основа, като това разбира се няма нищо общо с факта, че Либия има най-големите запаси на нефт в цяла Африка. Историята ни учи, че почти всеки конфликт, в който САЩ са замесени е бил задействан от скалъпен повод за военна интервенция, независимо дали е предварителен удар или "хуманитарна" кампания. "Хуманитарните" войни са много по-лесни за продаване на обществото, защото измислените кризи фокусирани върху манипулирането на емоциите на хората и емпатията им към човешко страдание са сравнително лесни за създаване."

И френския външен министър каза официално по телевизията че няма доказателства за самолетни атаки от страна на Кадафи срещу народа му, но американците и англичаните искали на всяка цена война срещу Либия и вече отдавна имали план за атака. Въпреки това щяло да се реши официално на сесията на оон на 11.03. Ако се реши че ще има война всички страни членки на нато ще се подчинят.

мъдро дали ще се изкаже Аню Джаба Хътянина...всъщност едва ли някой го бръсне там ...

Благодаря, че ме насочи към сайта!

Дано повече хора прочетат... Явно е, че съществува проблем в Либия, но обективна информация??? дали получаваме? Нека има повече източници, "безпристрастни" - няма, но поне човек може да отсее. Благодаря Ви за сайта.

като гледам снимката ми се струва че помоща няма да е хуманитарна *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Убийците пак тръгнаха към поредната чужда държава.

Ама няма страшно, самолетоносачът USS Enterprise (CVN-65) е в Червено море и в готовност, а USS George H.W. Bush (CVN-77) е в базата си, но има готовност да отплава във всеки един момент. Един самолетоносач не е достатъчен за налагане на no-fly зона над Либия, но за това пък два са достатъчни. Сега ще наритат задника на Кадафи и на малоумните му синове. Въпрос на няколко дена е.

ОТКОГА АМЕPИКАНСКИТЕ ИБPИКЧИИ СТАНАХА ПОМАЦИ?! ХАЙ СИКТИP!!!

И помаците се развиват и модернизират, ти какво си мислиш, приятел?

В Египет от "могъщия" запад не смееха да гъкнат докато те се самоистребваха. Но в Либия веднага натовариха военните кораби с "демокрация" и се надпреварват кой да я продаде пръв срещу петрол. Един и същ сценарии изигран в три театъра: -Южноамерикански 70 те години на 20 ти век-операция Кондор. -Източно Европейски 80-90 те години. -Арабски страни Сега.

мисля че е рано да отписват кадафи-бог с нас

Има някаква промяна в сайта? Всичко е различно..... Вече реших, че сте ме блоирали и се чудех защо. Колкото до новината - УЖАС! Не знм кой е крив, и кой - прав, но това е ужасно! Дано им се размине на горките хора!

След като българи бяха замесени в изтребването на над 400 деца в Либия сега няма голяма нужда това да се повтаря в много по-големи размери. Управляващите в България да знаят, че нямат легитимен договор с голяма част от българското население и да не си присвояват правото да се намесват и водят войни зад граница.

Защо не отидоха кораби на НАТО ,когато се води война между Грузия и Русия.Или двойният стандарт е типичен за т.н. демократични държави?

Е ние какво чакаме още и не пращаме походната баня?

Ей сега ще падне добра търговийка за нашите оръжейни заводи.