ДСБ внася промяна за нова институция - зам.-главен прокурор

ДСБ и част от Реформаторския блок внасят в НС предложение за промени в Закона за съдебната власт, които предвиждат да има заместник-главен прокурор.

Обратно в новината

Коментари - ДСБ внася промяна за нова институция - зам.-главен прокурор | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много се радвам, че узурпаторите вероятно няма да ги има в бъдеще в политическия живот на Родината. Във ваш стил бих Ви поздравил с песента "Последен валс"

РАДАНЕ НАПЪЛНО ПРЕДАДЕ ИЗБИРАТЕЛИТЕ .ПО МАЛКО АДМИНИСТРАЦИЯ НАПЪЛНО ГИ ПРЕДАДЕ .

По логиката на Радан, да въведът и в ДСБ длъжността независим зам. председател на партията, за да се получи пълна шизофрения!!!? Този човек не се ли усеща...

за независим от политиката съд, а не за устройство на партия.

онзи млаТ човек в съдебната палата по-дълго храносмила и в това време някой трЕбва да го замества. Не че не е необходима тази специализация, но добре би било да назначат някой на диета.

се базира на личните качества, а не на система. Ето защо той е неприложим. Няма как да намерят човек, който не е корумпиран и има смелостта да се захване с това сериозно. Дори и да се намери такъв, няма кой да го назначи. Ами нали ако започне истинска борба с корупцията един от първите, които ще трябва да отглеждат теменужки в централния, а не Драгалевци е Ваньо Костов.

кой да е пръв, кой - втори. Важното е на всекиго заслуженото. Иначе ако мери по "заслуги" нема да има нито един.

искам , ако е възможно , някой да ми отговори на този единствен въпрос : кога ще бъде наказана (унищожена) червената чума у нас , която днес се нарича държавна мафия ?

братските шлемове отвън и селските боляри - вътре.

Разберете едно, не в закона е проблема(всеки закон може да се заобиколи), а в политическата воля за прилагането му. Политическата класа в този си вид никога няма да направи нищо, защото трябва да започне да прилага закона на себе си.

Abu Talib

наказателният кодекс е първо на първо неконституционен акт на Народното събрание. Второ на второ е фашистка заемка от преди 09.09.1944 г. и по-специално от Закон за защита на държавата от 19024 г . /Общата му част/ Трябва да се промени на Закон за Защита от Престъпления и ако не се гласува, то и ДСБ са като БКП-фашаги.

Тук сме царе на създаване на нови органи с една едничка цел-размиване на отговорност и уреждане на някой комунист останал без работа.

има и други царе , които пропиляват жалкия си живот в гледане и коментиране сеирите на другите ...всеки прави каквото може , нали ?

Парламентът прие на първо четене Закона за предотвратяване на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество, с който се създава Национално бюро за предотвратяване на корупцията, за отнемана на незаконно придобитото имущество Простичък въпрос: защо е нужен тоя закон, когато има Наказателен кодекс ????? Само заради възможностите за назначаване на нови чиновници? И създаване на бюро за рекет и грабеж???? Сега пък и специален зам.-главен прокурор срещу корупцията... Впрочем, как е БОРКОР? Диша ли още???

Единствената причина българите да оцелеят от червения геноцид е техният прабългарски дух на велики воини. След като България се освобождава от комунистическото робство се оказва, че това е само формално, а комунистите още управляват страната. Техните синове и дъщери заемат ръководни постове и са във всички министерства !

Бойко е един от най-младите комунисти в България! Станал член на Комунистическата партия още на 18 години. Баща му е майор от ДС. Моят идол Бойко е ортодоксален и потомствен комунист, който дори остана верен на БКП и след промените! Отказа да се деполитизира с думите "За мен партията майка, която обичам, е по-важна от моята служба! БКП е в сърцето и душата ми". Партия Герб е истинският наследник на БКП. САМО ГЕРБ/БКП/

Но в крайна сметка демокрацията победи злото и сега всеки си има баня в домът си и може да се изкъпе когато се прибере от работа, а не както в Комунизмът в градската баня един път в седмицата ! Край и с бананите и портокалите веднъж в годината по Нова година, а и имаме Кока Кола на всяка пряка !

Вижте на Първанов сина - купи спа хотел за 7,5милиона! ОТ КЪДЕ ТИЯ ПАРИ БРЕ Благо?

Тледам контрола в НС- един говори, има двама седнали и двама прави.Кой ни бръсне за сливи!

Не си абете нервите! Ние сме най залупените в Европа.

Не може да стане ,като в Румъния! Тамошната Лаура има право да заключва и най горните-премиери,министри,кметова и т.н.Това е една от причините дохода на румънците да нарасне и сега е с 30 % по висок от този на българите.Нашите са ербапи и няма да го допуснат.Кой ще им храни висшия пилотаж с джиповете?

Този със Квадратната глава,някой взима ли го вече на сериозно а???

Както този от Сиришник Пернишко Най големия айдук на България

Такива като ГОЦЕ като пипнат властта нямат сваляне и наяждане

Трябва да се подкрепят реформите, иначе нищо няма да се промени. Видяхме как действаше до сега прокуратурата и колко бяха оправдани. Въобще имаше ли един осъден от политическата мафия. Герб да не си затварят очите, защото ще се докаже че и те са заедно с интересите на Пеевски.

За наште"политици"някой трябва да започне да изработва катафалки с ремаркета.Как пък един не се гътна от тях.

Бай Рамадан няма-няма и си покаже празната кратуна от помийната яма да изкаканиже нещо. И после пак се потапя, защото такава е неговата жизнена среда - в боклука и лай....ата. Тези въпроси не се решават на парче, а изискват цялостна платформа, цялостен проект, който да тръгне и както Херакъл е прочистил Авгиевите обори, така и да се прочисти нашата мръсна, корумпирана и прогнила политическа паплач.

Така, така, Рамадане, щото дебелака, посочен от банкянският престъпник, много я свърши, вкара в затвора Масларова, Цецо Цървула, Пожарникаря, само интервюта даваше и ни обясняваше напоително, как като сложиш водата на котлона, тя се стопля....Още един безхаберник като него сложете на яслата, ние и него ще хрантутим, колко му е, след 240-те хрантутници като вас, още един ще обгрижваме....

Във СРП корумпираноста и неграмотноста са повече от очевидни.Лапат,като обезумели и никой две не може да им каже.

Гей парада свърши. Майдана в Англия нещо се провали, по-точно лондонската полицията не го разреши (да, не го разреши, а трябваше да започне от 28.06). Руските рокери не предизвикаха хочти никакъв интерес, а май и парите за протестърите нещо бяха малко. Герб леко, технично и подличко нещо отсвириха проскубаната дружинка на демократите. Въобще насатна суша отвсякъде за Радан. А идат избори и на тези избори силите ще се преброят. Те затова са важни тези избори, не, че от президента има някаква полза. След тях ще започната да се строят тайни и явни съюзи за бъдещото преподреждане на силите и за влияние и пари. Та затуй Радан прави някакви отчаяни напъни а привлече малко внимание и таку виж някой се излъгал да гласува за него.

Бе какво си играете на заместници, давай направо прокурорски триумвират да се направи. От който триумвират един го назначават американците, един - европейците, а третият да го избира народа, като Кънев брои гласовете.

Защо "бягате" от същественото - не е важно КОЙ внася "Румънския антикорупционен модел". Важното е да се ПРИЕМЕ такъв модел! Не е важно дали котката е бяла или черна, важното е да лови мишки, нали?! Добре, да не са ДСБ, заради "тежкото наследство на Костов";) КОЙ или КОЯ от партиите в НС е с достатъчно чисто минало, че да го направи?;)))) БСП, ДПС, ГЕРБ.... давайте;)))

Мразим го Костов, щото работеше яко и смени парите бързо, и аз от милионер останах с няколко стотачки тогаз. Ако беше дадено на негово величество да сменя парите с неговите безумно бавни действия и досега да съм щастлив милионер, долу Костов, искаме си царя.

Точно заради това мислене въртим едни и същи партии 27 години. Излизат БСП, СДС, ДПС, казват една добре звучаща идея и взимат властта, независимо от това, че във всички предишни пъти са правели точно същото и всеки път сме оставали излъгани.

Не видях да си предложила нова партия или каквото и да било друго? И защо не добави с списъка и ГЕРБ - и на тях популизЪма и обещанията хич не са им чужди;))) Точно заради КОЕ мислене ги въртим?!

Алчни задници на тонове вече във властта Всеки ден нови институции за наши хора пък после питате кой гласува за тях - ами наемните им работници наврени по многобройните институции дето пазят хляба си и не ги е еня за България и хората

Това слаба ракия! Какъв е този един заместник прокурор? Трябват най-малко 2500 заместник главни прокурори и всеки да си има щаб и помощници, някъде по 500 човека мисля че стигат. На тази държава чиновници са нужни, а не работещи и произвеждащи хора.

Трябва с нож да се разреже сегашната корумпирана и зависима прокуратура. Реформи и промяна. Властта да не си затваря очите, иначе ще си проличи кой не иска реформи в заспалата прокуратура, която е с над 80% недоверие от народа.

ТИЯ ПОЛИТИЧЕСКИ ТРУПОВЕ ОЩЕ ЛИ НАДАВАТ ГЛАС???

Обезпокоен съм от девиантното поведение и наивност, на предложителите.Едва ли онези отгоре ще посегнат на себе си.Реформата означава само едни-тези,които забатачват дела да бъдат уволнявани и изпращани на съд.

Толкова ли не можете да измислите нещо приложимо за България? Защо все преписвате от други страни ? Тъпи ле сте или да? Затова ли ви избрахме - да продължите да убивате тази прекрасна България.............

Не само че са тъпи, но са мързеливи и корумпирани и особено лакоми за пари! Те си мислят, че ще живеят на тази Земя поне едно 400-500 години и затова сега "спестяват". Така! Да има!

Да се чуди човек как все още не са почнали да внасят и чужди политици? Добра новина е все пак, че от ДСБ си признават, че са напълно ялови от гледна точка на собствени идеи...

Най-добре ще направите да си ходите всички ...! Стига толкова глупости , пушилки и изцепки и то все на наш гръб. Жалки и долни човечета ,които като гниди са се впили във "властта" и пускане няма .

ДСБ и антикорупция................ МНОГО ГОТИН ВИЦ !!!!!!!!!

И точно тоя "заместник-главен прокурор по корупцията" ще се превърне в най-корумпираната личност в "държавата".

Да си припомним близкото минало и т. нар. главен прокурор Иван Татарчев - виден демократ от СДС, впоследствие преминал към от ВМРО. Любимото му занимание бе да громи комунистите с разни нефункциониращи закончета, които нещо не направиха разбирасе. Едновременно с това пускаше новопоявилите се мутри и обясняваше пред медиите, че и те са хора и имат нужда да отидат на зъболекар. И казваше - вие знаете ли какво е да ви заболи зъб? Поредната инициатива на Радан много ми прилича на инициативите на този главен прокурор от нашето позорно близко менало.

Легализацията на Корупцията изпревари легализацията на Проституцията и Наркотиците.

Защо, бе, Кънев?! Малко са ни корумпираните и некадърни прокурори, че и още един ще издигаме на специален пост? За награда за особени заслуги към мафията ли? Не може ли просто да си вършите работата, без да е Зам. Главен Прокурор?

Скъпа, те просто предлагат да не откриваме пак топлата вода,а да приложим директно румънския модел! Той може да е всякакъв, но определено ДАВА резултати в борбата им с корупцията! А ние пък - засега твърдо държим палмата на първенството по отношение на корупцията! ФАКТ, нали?

Те предлагат реална борба с корупцията..?! Хората на Иван Костов, които ще са сред първите арестувани и осъдени ли..? Ама сериозно ли..? "Политици предлагат реална борба с корупцията" - това е нЕкакъв нов хит ;))

Румънският почин е добър, но в България той ще бъде опорочен, докато управляват Боце, Гоце, Куневица, Радан и всички останали боклуци около тях.

Последно ДСБ и лично Кънев опозиция ли е или в коалиция? Щото, ако е опозиция, няма основание да иска каквото и да е присъствие във властта. Ако е в коалицията, да си го каже публично.

Не прочетох никъде в статията от РБ да искат да участват с представител! Лошо тълкувате нещата! Това се нарича - пропаганда!

Мадане, толкова си нагъл, нали си в опозиция , какви постове претендираш,спри да се излагаш

"толкова си нагъл"...Имайте милост към това нещастно дете Бойко Методиев Борисов, той е бил жертва на комунистическия режим и това се отразило на неговата психика, превърнали са го в болен шизофреник, отявлен нарцистичен простак и ревностен радетел за човешки добрини. Тяхната партия ме караше да ходя с червена връзка. Тяхната партия насила ме караше, те ми опорочиха детството. Това са думи на българския премиер Бойко Борисов. Опороченото детство на българския премиер, разбира се, не е единствената травма, която му е била нанесена от комунистите. По-късно, като юноша, той е станал комсомолски секретар. Отново насила. А младостта му е била опорочена от насилствено членство в БКП и насилствено учене в милиционерската школа в Симеоново. Мъките на Бойко Борисов обаче не са свършили с падането на комунизма. Както знаем, след промените той е бил принуден да напусне МВР, защото не е искал да напусне БКП. По този начин се оказва, че тяхната партия така здраво е опорочила детството, юношеството и младостта на Борисов, че той дори не е искал да я напуска. Мръсните номера на комунистите спрямо Бойко Борисов обаче не свършили с падането на комунизма. По време на прехода тяхната партия принуждава нашия премиер лично да охранява сваления комунистически диктатор Тодор Живков и да му разтрива ушите сутрин, обед и вечер. Така, опорочаването на живота на българския премиер продължава с пълна сила. Стига се дотам, че Бойко Борисов присъства лично на откриването на паметника на Живков в Правец, което вероятно е било кулминацията на унижението и принудата за една истинска жертва на комунизма...