Борец срещу корупцията ”продавал” изпити в УНСС

Главен асистент Петкан Илиев (49 г.) от катедра "Икономикс" на Университета за национално и световно стопанство (УНСС) е задържан днес за купуване на изпити при съвместна акция на полицията и прокуратурата.

Обратно в новината

Коментари - Борец срещу корупцията ”продавал” изпити в УНСС | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ши ми съ бори против корумциятъ - ай марш на позорния стълб Направи ли са му работилничка... не че не е взимал - как няма давземе ? Че иначе кой ще го псуна да стане главе насистент ако не слушка?

Преподавател Петкан е типичен образ в типични обстоятелства :нежен демократ и виден борец срещу корупцията, от една страна и ловък финансов играч на студентската изпитна борса, от друга страна. Какъв ловък бизнесмен, какъв гений на борсовите комбинации, какъв любимец на мас медиите ! Не бива да му се сърдим на това дете на демокрацията ! Напротив, аз съм сигурен, че критиките към него са отправено от завист- прочутата българска завист, от тези ,които желаят , но нямат потенциала и финансовата комбинативност да бъдат други Петкановци и да фърчат-фър-фър-фър с мерцедеси.

Podkrepqm mnenieto ti. Jalko, mnogo jalko, che v dneshno vreme, nqma prepodavateli kato akad. Mateev.Toi e bil naistina velik chovek i prepodavatel.

А, че то си е така от край време. В Стара Загора днес не безизвестния д-р Контантин Тренчев даваше колоквиумите на някои срещу секс услуги. Една свирка и готово. Сега от асистент той стана голям шеф, а свиркащите докторки станаха докторантки и аспирантки държавна поръчка, а после и с богата клиентела.

Съвсем безпристрастно погледнато, без да изпадаме в крайности тотално да оплюваме УНСС или да го превъзнасяме като най-търсен университет в България - ТОВА Е ЖЕСТОК УДАР ПО ПРЕСТИЖА НА ТОВА УЧЕБНО ЗАВЕДЕНИЕ. Може дори да звучи пресилено, но подобни, излезли вече на яве, скандални практики на преподаватели могат да накарат честните студенти и преподаватели там и завършилите с честен труд икономисти ДА СЕ СРАМУВАТ, ЧЕ СА БИЛИ ИЗПИТВАНИ ОТ ПРЕСТЪПНИЦИ И СА ИМАЛИ КОЛЕГИ ПРЕСТЪПНИЦИ. И да ги е срам да казват къде са учили. Това е, което е - образователната система трябва да отговаря ПОНЕ на някакви минимални стандарти за честност и морал. Пиша това, защото знам, че в УНСС има наистина страхотни учени, много добри специалисти в различни направления на икономиката, но за съжаление може би от поне 20-30 години насам тези, които изплуват на повърхността, на ключовите ръководни позиции са най-големите боклуци и далавераджии, които погребаха университета в тресавището на посредствеността, корупцията, мафията, шуробаджанащината. По времената, когато например ректор е бил Стоядин Савов и преди това, когато все още е бил жив академик Евгени Матеев, нивото със сигурност е било съвсем друго, много по-високо от сегашното. А сега - разни разхайтени бандити управляват университета и се гаврят с науката, с образованието, с желанието на хората да научат нещо и да получат добро образование. Въобще трагедия. Във в. Труд днес прочетох, че Петкан е успявал да урежда сесии, благодарение на добри познанства с други преподаватели. Това какво означава - че мафията е повсеместна. Ами възможно ли е един асистент сам на собствена инициатива да ръководи всичко това, ако няма и подкрепата на някои други отгоре. Нека полицията се поразтършува по-надълбоко и да опандизи всичките мафиоти, дори и ако стигне до зам. ректори и ректора. Нека УНСС бъде разтърсен до основи, защото това е наистина СРАМ И ПОЗОР, ГАВРА С ОБРАЗОВАТЕЛНАТА СИСТЕМА, нещо недопустимо - или университетът трябва да бъде закрит, или мафиотите до един да изчезнат. А Петкан явно е само на едно ниско ниво в йерархията на цялата мафиотска система. Дори 90% от преподавателите да се махнат, но да изчезнат всички корумпирани боклуци и бандити от УНСС, които имат и наглостта да се наричат учени.

Съвсем безпристрастно погледнато, без да изпадаме в крайности тотално да оплюваме УНСС или да го превъзнасяме като най-търсен университет в България - ТОВА Е ЖЕСТОК УДАР ПО ПРЕСТИЖА НА ТОВА УЧЕБНО ЗАВЕДЕНИЕ. Може дори да звучи пресилено, но подобни, излезли вече на яве, скандални практики на преподаватели могат да накарат честните студенти и преподаватели там и завършилите с честен труд икономисти ДА СЕ СРАМУВАТ, ЧЕ СА БИЛИ ИЗПИТВАНИ ОТ ПРЕСТЪПНИЦИ И СА ИМАЛИ КОЛЕГИ ПРЕСТЪПНИЦИ. И да ги е срам да казват къде са учил%

Че има корупция - има . Въпросът е в какви размери е и кой се поддава и ползува от нея . Ясно е обаче, че най-много плюят срещу УНСС вероятно тези, които не са успели да станат студенти или едва-едва са изкретали в други учебни заведения. На калпавия моряк - водораслите му пречат!

И купуването на изпити и преписването са едно и също нещо измама към която ние сме свикнали да се отнасяме толерантно от деца.. И къде са корените в мързела на 80% от населението. Ако в САЩ ( мамка им ) някой ученик или студент препише нещо отнякъде в домашната си работа, ще му поставят нулева оценка и ще му бъде изключително трудно да завърши семестъра (ще му се отели вола). Ако обаче само се опита да препише на някой изпит, го изгонват без всякакви коментари ( даже независимо кои са родителите му). Най-същественото обаче е отношението на съучениците му. Ако някой от тях разбере, че си се опитал да препишеш, от тоя ден всички ще се отнасят към тебе като към най-големия нещастник и измамник. Да се опиташ да излъжеш или да измамиш това ти лепва позор завинаги и ще бъде най-добре да се преместиш да живееш на друго място. Е, ние понеже не сме толкова жестоки, при нас мързела и безсрамието си се приема за нещо като добродетел. И така, май си ни е добре. Защо тогава да виним човека и да го наказваме ? Къде ни е човещината? А? Да не е убил човек, я? И без това сега никой от роднините и познатите му няма да разговарят с него. Малко ли му е?

Няма такива неща като молене да напусне! Да го уволняват и това е.

И аз съм завършил УНСС преди повече от 10 години. И тогава имаше покупка на изпити, но сега като слушам е станало масова практика. По наше време тия които са учили си ходихме на изпита в началото, гърците и малка група от тия които не с учили оставаха последни и се пазаряха относно цената. Съмнявам се това да се е променило оттогава. Мисля, че само по няколко предмета не мина тази схема, та се наложи и гърчовците да поучат за поправката. Аз съм за поголовно уволнение на хванатите с подкуп. ББ и министърката да направят една групичка от 5 човека с цел да се проверяват ВУЗовете. Хване ли се, че във ВУЗ се дават повече от 10 подкупа за година да му се отнема акредитацията и държавната помощ. Тогава и ректора и деканите ще се напънат да си организират нещата така че или да няма подкупи или най-малкото да не ги хващат, а не да ми се прави проф.Борисов на ни лук ял, ни лук мирисал. :-)

Ами във В.Търновския университет каква голяма корупция става.Особенно в стопанския.Декана Жоро Бармана,така му викат.Не минава изпит без рушвед или секс през стопанският.Моля някои да обърне внимание.

Простите си пазаруват изпити,а талантите изостават в образованието,когато нямат пари.Такова е естественото поведение в общество,където на власт са личната инициатива и пазарната икономика.Яко си крадът дори и в най-богатата държава-световен модел за демокрация.Няма ли най-сетне да свикнете със съдбата си?

Аз съм завършил СА Ценов. преди 5 години и наскоро разбрах, че АДАМОВ е станал лектор. по мое време беше шеф на катедра Финанси и нищо добро не съм чул за него. Освен, че е далавераджия. Мисля, че с такъв ректор СА няма как да просперира. Моля прокуратурата все пак да направи една проверка. Когато аз бях студент ситуацията не беше точно такава.

Ясно е що за Университет за световно стопанство е този.....

От главата да започнат, че тя най-мирише. От тоя дето се е умислил на снимката, да го питат как се ръководи университет, за който даже в песни се пее.

Вчера видяхме как американците се борят с корупцията - няма прошка - политици,равини,хора с имидж на ДОБРОДЕТЕЛИ!!!Камери - всички на показ пред цял свят!!!А при нас -телефони,телеграфи, ли е,шокирани сме и тем подобни...

Tova sa prakti4eski zaniatia po pazarna ikonomika!

Може проверката да се разпространи и в другите ВУЗ-ове. Да се посети доц. Начев, който беше (а може и още да си изкарва доходи на това място) ръководител на катедра Механика и да проследи как се взимат изпитите при него. С учене най-много на петия път явяване да вържеш 3 или 4, но има и други начини. Широко разпространено сред турските студенти е правилото, че срещу 200-400 евро без проблеми си взимаш изпита, в кабинета му, където той ти дава да препишеш задачите и ти пише оценката. Няма защо да се трепеш да учиш. Лесно и тихомълком си взимаш изпита. А при евентуална проверка, той ще извади изпитната работа и ще покаже, че студентът сам си е решил задачите. НО това не е станало на редовния изпит, а просто в удобен за доц. Начев ден и когато преспокойно казва на колегите си, че има консултация със студент в кабинета си! Да живее висшето образование в родната ни България!

Корумпираните преподаватели от всички ВУЗ-ове треперят да не видят имената си във форума. Напишете им имената, в името на България. дайте своч принос за един по-нормален и морален свят.

Същата схема от години работи и в СУ Климент Охридски. ПИтайте как се влиза в по-търсените специалност. С пари ли? С много пари. Но ръководството си прави оглушки.

Е, чак пък гръм от ясно небе...

Аз не знам, че гл.ас. Петкан е вземал пари от племето УНСС. Ама за другите племена - ВИАС, НАСА и ТУ знам, че там също има много хора, които също така вземат много пари.

Случилото се дошло като гръм от ясно небе за ректора на УНСС проф. Борислав Борисов. Това звучи по-гадно и от порно, всеки го знае. Хайде службите, навсякъде и бързо, в нета пише достатъчно за героите, които взимат парички от студентите. Ние страдаме за Вашето бездействие.

Струва ми се, че мнозина от днешните студенти не могат да си представят времето, когато за да получиш диплома просто трябваше да се учи... Е, и тогава се уреждаха изпити (макар и далеч не винаги с пари), но примерно на 10 % от хората. )))))

Тук се плюе преподавтеля Петкан преди всичко. А плюещите-дори и този юнак който си бил купил диплома от МЕИ- нарочно пропускат факта , че за да стане далаверата трябват две страни : Петкановци от една страна, но и интелектуални сиромаси и некадърници, които които си купуват висшето образование, а после се перчат - много от тях сигурно и в парламента.

Само в УНСС ли, Идеите и вижте какво става в СА Д Ценов в Свищов Там е Рай

Аз уча в НБУ и въпросният преподавател скъса мен и много други хора на изпита по макроикономика преди около две седмици. Това добре, но странното е, че той не пусна нито дата за поправка, нито даде възможност да видим работите си. Единственият начин да разберем как можем да се явим на поправка е да идем лично при него и сега става ясно защо. Моля някой да провери положението в НБУ, там масово се търгува с оценки и изпити!!!

Rektora e iznensadan ? ot kakvo li ? che nali toi vavede tezi zaverki , toi vavede da ne se vlachat izpiti,za da moje da ima kinti i za tiah,kato ni reketirat skrito. skapan universitet e unss. rektora da ne dse pravi na ni luk jal ni luk mirisal,zastoto i toi stoi zad tezi shemi.

като ви гледам жалките коментари направо ми се реве, всички които плюят по УНСС просто не са били приети там и сега намират поле да изявят жалката си позиция относно случая. НАВСЯКЪДЕ В БЪЛГАРИЯ МОЖЕШ ДА СИ КУПИШ ВСИЧКО, НО ВЪПРОСА Е ЧЕ УНСС Е УНИВЕРСИТЕТ НОМЕР 1 В БЪЛГАРИЯ(ОТ ИКОНОМИЧЕСКА ГЛЕДНА ТОЧКА) И ВСИЧКИ ГО ГЛЕДАТ ПОД ЛУПА, но това не означава че не е престижен университет и провинционалисчетата които по една или друга причина учат в селските университети(ВИНС,Св и т.н) да не се надъхват да пишат толкова, защото УНСС СИ Е УНСС и си го набиите в главите празни!!!!

Към .... (четирите точки) Не че орлавдавам някого, ама ти, о, будна съвест на българската интелигенция, защо й пишеше пищовите? Аман от многострадалци... А бяхме със света в такъв процент, в който се изписваме, когато подскачаме при чуждите излагации, нямаше да караме на бод зад игла вече толкова години наред.

i da otbelqzvash i da ne otbelqzvash v unss si ima ne samo zakachalki ami i garderob. ima mn typi i ogranicheni daskali, koito ne znaqt nishto ot praktikata i kato cqlo ne sa dobri v nisht osven da predadat uchebnika preveden nespoluchlivo ot razlichni chujdi avtori, no ima i nqkoi ot naj-kadyrnite prepodavateli i specialisti v oblastta si. koito e umen vijda razlikata, uchi i hodi po smislesnite predmeti pri kadyrnite daskali i si kupuva ili prepisva pri typite predmeti s daskalite ogranichvashti se s nqkva izmislena ik. teoriq. naprimer chesto qvlenie e da se prepodava po uchebnici systaveni spored ruskite tradiicii v ikonomikata, a ruskite tradiicii v pazarnata ikonomika znaem kakwi sa. naj-obshto te vajat samo za bivshite golemi komunisti i nastoqshti oligarsi. no ako iskash da nauchish neshto opredeleno ima mn kadyrni prepodavateli ili pone az sym izkaral kysmet sys specialnostta si...

А ти, фуйо, като се правиш на много грамотен и отворен, иди и прочети как точно трябва да бъде множественото число на думичката знак. Един знак, два знаКА, не знаЦИ, грамотният ми (по-правилно е да те нарека гамотният ми, иди да питаш какво значи гамото и на кой език), три знаКА и т.н. чаааак до четири (сигурно до толкова знаеш да броиш). Пшел найух!

Има нещо нередно в цялата тази работа...Просто се набива в очите...Определено липсва Яне Янев във тази информация и затова смятам,че не е вярна.Склонен съм да си мисля че бат.Бойко си поиска вече отнякъде диплома за пред хората и не си беше платил олкото трябва и за това ще да е този кадрил...

ОВЦО ТЪПА, ПРОСТА И КОРУМПИРАНА, ХОДИ СЕ ЗАСТРЕЛЯЙ!

До преди 6-7 години вървежен беше Каракашев - записваш се в курса му, цакаш пари и ли просто закупуващ лекциите - по езика и изречението с което се започва темата - разпознаваха кандидатстудентите, които трябва да бъдат класирани...Сега явно играта е загрубяла...но, така или иначе - винаги е имало ...защо се прави на учуден ректора - цяла България го знае, само за него е изненада - театър...който сме гледали.

Стотици, а може би хиляди студенти завършиха УНСС с купени изпити. Раотят си в чужбина, чукат си едни парички и не им дреме дали са платили 150 или 200 Евра за изпит. И то по цялята програма, а не по отделни специалности. А Борислав Борисов е много учуден. Ама как само се чуди милият! Изобшо няма данни. Ами като не ги събират данните? Също както председателя на Народното събрание се обръща настрани и предупреждава да не се гласва с чужди карти. А тях Конституционият съд не ги пипа. Защо тогава Борисов да не си обръща главата са РЕДОВНИТЕ купувания на изпити в подопечното му учебно заведение? Питам се и аз защо ли?

Корупцията е явление, което не може да бъде изкоренено, а просто сведено до минимум. На всички е ясно, че в УНСС има корупция, но не е само там. Онзи, който твърди, че в СА няма, ще му кажа, че и там го има, но в по-малки размери. Разликата е, че изпита в УНСС е много по-труден от този в другите икономически. Не може от 80 въпроса във ВИНС, 60 да са напълно еднакви от тестовите книжки. Там всеки влиза и за това не се налага толкова давана на пари под масата. Тези, които плюят по УНСС, са хора, които не са могли да влезнат и прилагат принципа за киселото грозде. От новия кабинет на Борисов, петима са завършили в УНСС, главни икономисти в Световната банка и други международни институции са минали през УНСС. Каквото и да говорят това е ВУЗ 1 в България по икономика.

В тоя измислен институт не са ли американски мекерета? Това е доста долнопробно учебно заведение!

Леле, тоя човек ми беше преподавател, но в СУ! Много добър икономист, направо не вярвам на очите си.....

w PU ne gi i prodawat. tam naprawo si gi razdawat. samo da si malko po-po i hop. masova prakika e. koito ne moge da si wzeme izpit w germaniq si go kupuwa w balgariq i si go zawerqwa w de. iz4isti edna ka6ta gospogi4kata i hop statistikata e wzeta.

Колеги, случват се ужасни неща! Навсякъде в системата на висшето образование е пълно с недостойни личности, които компрометират идеята за честност и морал в науката. Нещата в СА Д.А.Ценов Свищов са трагични. Няма по-голям позор за образованието в България от това Величко Адамов Йонов да е ректор!!! Подкрепете мен, гл.ас. Бисер Кръстев,гл.ас. Георги Георгиев, доц. Мариана Асенова и доц. Емил Михайлов в борбата ни за справедливост и връщане на надеждата за истинско образование в окаяната ни държава!

Psevdo Inteligenciata na Bulgaria.

В УНСС повечето професори са от бившето АОНСУ (Към ЦК на БКП).

Един кадърен българин,който за съжалениеще остане извън управлението на страната.

Айде стига бе - ректора се обадил на министъра да ми каже му е сърдит 4е не го били уведомили предварително. ХАХА НАГЛИЯ !!! Поне от 10 г. знам и всички знаем че в УНСС стават тия неща, само ректор4ето не знаело. Е как ще знае като сигурно и той взема ???? Ако не ме лъже паметта, преди години имаше и класация кой университет е най-корумпиран - УНСС беше на 1-во място.

Ako zapochne seriozna borba sreshtu kupuvaneto na izpiti i diplomi UNWE trqbva da se samorazpusne...

Сега да ви светна в нещо. Аз кандидатствах в СА Свищов през 2000г. , в деня преди изпита когато слезнах от рейса ме чакаше една позната, която така е общо взето с позиции там. Попитах я абе не може ли някакси да разберем темата за изпита срещу заплащане. Имам в предвид, че ми е близка. Тя ми отговори отрицателно, че няма как да стане. На другия ден кандидатствахме и си изкарах пълна шестица по нормален начин. Друг мой познат пътува веднага след изпита, че на другия ден имаше изпит в УНСС по география и темата щели да му я дадат към 3,00часа през нощта. Дадоха му естествено.

Промоция в УНСС, три изпита за 200 марки и едно прасе... Те Ъпсурт са си го казали в 10ката

abe tija sa super mafia be kvo se praviat na ludi.seki znae che se urejdat izpiti.