Консултант по ранно детско развитие: Психиката не бива да бъде оценявана "на око"

И Европа се задъхва да догони нарастващия им брой, смята Станислава Чуринскйене

Обратно в новината

Коментари - Консултант по ранно детско развитие: Психиката не бива да бъде оценявана "на око" | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много празнословие и нищо конкретно.Това ни е нивото.

Дир, по ранно детско развитие има доста доказани специалисти в България, които не се занимават с космическа медицина, а с деца още от раждането им, които цял живот са се занимавали с това и знаят какво означава. Потърсете някой от тях.

Метаболитни проблеми и поседливост вероятно означават запек. Тази дама може да "прокара" нещата ако посъветва родители и деца да четат, гледат филми, ходят на театър и опера - просто да си отворят очите, а не аналите.

аз бих искал да запитам специалиста чуеринскйене нейните родители кой ги е консултирал по ранното детксо развитие?

Това дете има отклониние от аутистичния спектър точно толкова, колкото аз съм трамвай! Ако тази е такъв специалист...жални да ги ожалиш пациентите ѝ!

САМО С ПСИХОЛОЗИ СЕ СТИГА ДО ПСИХИАТРИЯТА И ДО ЛУДНИЦИТЕ. Много неща са от значение: 1) Семейна среда - унищожена. Няма начална религиозна култура и възпитание(освен "духа на комунизъма"). Например в Габрово извънбрачен "баща" хвърля от мост приведен син, понеже "НОРМАЛНО" живее в НЕЗАКОННА ВРЪЗКА с майката. 2) Училищна среда. Като цяло сериозна деградация. Все още неконкурентно обучение и образование спрямо това в ЕВропа. 3) Образователния процес в голям % е погълнат от квазикултурата на чалгата, простотията, алкохола и наркотиците, мутризацията, разрврата, хедонизма, безотговорността, анархията и т.н.. 4) Трябват(търсят се) специалисти - педагози, психолози, социални, училищни медици, възпитател-охранители с педагогически компетенции(както в ТВУ) и пр. 5) Категоризация и критерии(интелектуални, психологически, здравословни и др.) за постъпване в съответен тип училища. А) За здравите деца - всички общообразователни, професионални и пр. училищата са достъпни. Б) Деца с отклонения и заболявания нямат място при тези, които са здрави. За тях трябват специални планове, програми и обучители. Факт е че, тези болни деца над 80% са обект на агресия, обиди и пр. негативни общувания. в) Деца с доказани агресивни и противообществени прояви нямат място, нито при болните, нито при здравите. За тях са нужни специализирани пансиони с голям % възпитатели-охранители. 5) Адекватни Връзки между власти, институции и общество.

Значи и ти щеше да хвърляш деца, ако не беше открил Бога, а? Аз явно съм балък, щото и през ум не ми минава да нараня деца, пък още не съм открил Бог...

тази ..пси ложка става само за изчукване но не повече от няколко пъти ... и ..да си мълчи а да не приказва глупости като всеки психолог

Едно време имаше специализирани училища за такива деца, сега няма. Това е.

Можеш да бъдеш спокоен, България е едно много специализирано място!

На някой му се плаче , а на друг му е забавно, както се казва за едни брадва , а за други сватба. Наивно е да се мисли, че широката аудитория може да оцени сложността на подобен род проблеми. В такива слчуай обикновенно се опростяват нещата защото са по-лесно умствено смилаеми, а сложността и комплексността на проблема се обявяват за глупости. Всеки проблем има едно просто, лесно, но и грешно решение. Няма прости и лесни решения, който него разбира не съзира и не разбира, че нещата са винаги сложни. Хубаво би било нещата да бяха прости и лесни, но такива бяха само когато бяхме деца и то защото тогава не сме били в състояние да разбираме сложността им.

Аз нямам повече информация за случая освен това, което чета горе. Какво очаквате да си изсмуча от пръстите?! За мен това момче се е нагледало на подобни сцени в къщи и е напълняло.

Въпросната психоложка е монтесори терапевт. Въпросната госпожа Монтесори изоставя единствения си син, давайки го на други хора да го възпитават, докато тя пише книги и изнася доклади как трябва да се възпитават децата. Остава да разберем, как се справя самата Станислава с възпитанието на децата си и дали не следва примера на своя гуру.

Вие, сте тотално малоумен. Запознайте се първо, с какво се занимават хората, след това коментирайте. Ако може по темата, ще е чудесно...

Малко му е боя, за това е така с "отклонения". Лесно може да бъде въдворен, превъзпитан и втален.

Всъщност е ...късно.

Това хлапе е душевно болно или дрогирано и си личи от пръв поглед! Що текст се изписа ...

Бъркотията в методологията при тази госпожа е доста явна. Как нещо, което е не само субективно, но и със стойността на субект, ще ни се препоръчва да бъде изследвано с изцяло обективни методи? Тестовете са статистически показател, а не екзистенциален. Къде остава не само наблюдението отвътре навън (а не само отвън навътре, както ни се предлага), но и сложните и нерелевантни отношения между жизнените светове (интерпретативните съотнасяния) на всеки дискретен подрастващ, които няма как да бъдат нито отчетени, нито анализирани с изцяло обективни и тестови методи?! каквато ни е психологията - неориентирана, - такива са ни и подрастващите. казвам го с болка, защото има и друга психология, която не залага на физиологични субстрати или върховенство на количествени методи (математиката), ала нея я преследват или игнорират.

Лечението на тоя инфантилен дебил е само едно - каквото повикало - такова се обадило - с пръчката по тлъстото му дупе до посиняване... После пак ако се изцепи отново....

Децата не бива да се бият! Те само могат да бият!

Да се разменят. Следващия път майката трябва да набие бащата, така сина ще си мисли че учителката може всеки момент да направи същото с него.

В Азия биха се оправили бързо с този случай ,без да хабят излишни ресурси, но в Европа ще хабим време ,нерви и пари със съмнителен резултат. Стария континент е заприличал на дама на преклонна възраст бленуваща за миналата си слава, а енергията на света е на изток -Китай, Виетнам, Корея и т.н. Затова и ще ни задминат в най-скоро време....

Четете "Педагогическа поема" на Макаренко, потвърдено и работещо. Да оставим настрани политиката.

Прави впечатление използването на няколко пъти обобщението "Европа". Но между Германия и Швейцария от една страна, и България и Албания, например, има понякога разлики, колкото от Земята до Луната. Струва ми се, че когато се касае за поведението, по-голямо влияние придобиват психологическите, социалните и духовните фактори, а не толкова гените и наследствеността. Човек не е животно, подчинено на инстинкти и рефлекси. Къде е бащата на детето? Колко активно е присъствал в живота му през първите 7 години? Получило ли детето духовно-религиозно възпитание или тези ценности са били заместени от скъпи пластмаси - таблети, смартфони и други китайски боклуци?

За съжаление само боя оправя. Няма е дисциплината и стаха от миналото, няма с какво да се сплашът тези герой на днешно време.

"бой" и "страх" ... Много ли сте бил щастлив?

А защо не? Точно с тези "психологични" подходи детето получава чувство за недосегаемост. За какво му е дисциплина ,та нали той е с "понижен праг на емоционално въздействие,отежнен от спецификите на аутистшчнато група". Абсолютно словоблудие за неуспешни родители

ся толерастите ше ревнат че детето не е виновно, че е ментално болно и трябва специално отношение и тн. толерасти, то и вие сте ментално болни, но това няма да ви помогне когато един ден ви натоварят във вгоните за урановите мини.

И аз мисля, че момчето не е напълняло случайно.

Хахаха! Пълни глупости говори тази специалистка! Отвратителното поведение неБИЛО ЛИПСА НА ВЪЗПИТАНИЕ!!! ХАХАХАХА !!! мИЛО МОМИЧЕ, КОЕТО НЕ ВИЖДА ПО ДАЛЕЧЕ ОТ НОСА СИ, ЕТИКАТА Е НАУКА ЗА СЪВМЕСТНОТО СЪЖИТЕЛСТВО И ПРАВИЛАТА НА ПОВЕДЕНИЕ В ОБЩЕСТВОТО НА МИСЛЕЩИТЕ И ВЪЗПИТАВАЩИТЕ! СОЦИАЛНИТЕ АУТИСТИ НЕ СА ПЛОД НА ГРЕШКА В ГЕНЕТИКАТА, А В ЛИПСАТА НА ПЪРВИТЕ СЕДЕМ ГОДИНИ, КОГАТО НОРМАЛНИТЕ ХОРА -РОДИТЕЛИ ВЪЗПИТАВАТ,Т.Е. ВНЕДРЯВАТ В СЪЗНАНИЕТО НА БЪДЕЩИТЕ ЧОВЕЦИ ТЕЗИ ПРАВИЛА ЗА ПОВЕДЕНИЕ. АКО МОМЕНТА ГО ИЗПУСНАТ ПО НЯКАКВИ СИ КРИВОРАЗБРАНИ "ДЕМОКРАТИЧНИ" ИЛИ "ДЖЕНДЪРСКИ" ПРИЧИНИ НА ВСИЧКИ Е ЯСНО КАКВО СЛЕДВА - ДЕБИЛИЗЪМ, ПРОСТАЩИНА И ДИВА АГРЕСИЯ.

Se taia

Надявам се никога да не разбереш какво е да си родител на аутист. От излеянията ти се разбира, че даже неси и родител, но това няма значение.

Шамарицин при нужда до пълно изчезване на симптомите.

обявиха шамаросването за престъпление във франция .

тояга и морков... универсален метод, работещ от векове. е вярно, че понякога или моркова , или тоягата трябва да бъде навряна нейде, дето слънцето не грее, ма кво да се прави

Хм. Тая може би се кани да я оценява "на кило"....

сигурно има и диабет 2 тип. С едно правилно хранене всичко ще бъде оправено.

Спорта, спорта липсва...

От пръв поглед личи, че момчето има здравословни проблеми, мисля, че метаболичен синдром.Оттук затлъстяване и комплекси от това. И неадекватно поведение. Родителите трябва да се съветват с ендокринолог. И да убедет детето да престане да се храни с фастфуд.

Мъ ноу си компИтентна и ЕнтИлЕгентна ма, Люси. Евалата Да не си завършила психология. А? .

Тук във форума всички са меко казано прости и неадекватни. Какво отношение има психология към състояние на момчето. Гледам - наричат го дебил, призовават за бой и пръчки. Не сте добре вие. И сигурно повечето от този форум се нуждаят от лекар. Не са ви в ред хормоните. Идете при ендокринолог.

А, "консултантката" пяла ли е в "Пайнер", преди това?

Липса на тежка мотика и безскрайна бразда. С такава терапия, този Толуп ще се превърне в атлетичен и вежлив младеж с трудови навици.

А, малко гръцка музика как ще му се отрази. Пък и на майка му.

16 номер, полу-автоматична. Той е вдига, тя сама пада и като е вдигне да му пази сянка.