Колоездач помете майка с бебе в Борисовата градина, детето е с черепно-мозъчна травма

След инцидента велосипедистът е избягал и се издирва от Столичната дирекция на полицията

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

в Младост-4 на места тротоара е стеснен и има място само за велоалея (очертана е маркировка), не знам чие е това гениално решение, но пешеходците какво се очаква да направят, да прелитат ли?

От велосипедистите,мразя повече,само веганите кучкарите!!!

Омразата е лично чувство ! Интересно как мразиш хора които дори не познаваш ?! Явно не знаеш нито да обичаш , нито да мразиш !!!

ХОРА СПОТЪТ Е ИЗЛИШЕН...ВСИЧКО СИ Е ДО ЧОВЕК,ЗА ЖАЛОСТ НИЕ ПОВЕЧЕТО СМЕ:: ""ТИ НА МЕНЕ НЯМА ДА МИ КАЗВАШ" МНОГО МАЛКО ХОРА СА ВЪЗПИТАНИ..ГОЛЯМАТА ЧАСТ СА ВОЙСТВЕНО НАСТРОЕНИ.. И СЪС САМОЧУВСТВИЕТО ЧЕ СА ПРЕД ГОСПОД!! ДА АМА НЕ. ГОСПОД ЗАБАВЯ НО НЕ ЗАБРАВЯ,ВСИЧКИ ПОЛУЧАВАТ ТОВА КОЕТО СА ЗАСЛУЖИЛИ. ЗАПОМНЕТЕ ГО.

Тези велосипедисти са масово пишлемета на по 15г дето не са яли още бой. Едно такова като не се блъсна в мен,а "само" ми мина през краката (буквално) на центъра на града и вместо да се извини, се обърна и се изсмя. За негово съжаление случи на човек с много къс фитил и маратонки за бягане и се наложи да го "гоня" още 1,5км, че да му тегля този ми ти хубав бой дето не го е ял. Ейййй, да видиш с какъв страх се въртят педали като те е шубе и нито един пешеходец няма зор да ти помага.. Ей така трябва с тези боклуци. Бой и пак бой. Те от друго не разбират. Докато не се научат да се съобразяват със възрастни хора, майки с деца и всички останали други хора проявили НЕБЛАГОРАЗУМИЕТО да ходят пеша.

Ел на велоалеята ! Да видим как ще се съобразявам с теб ! И си вземи портфейла ! КАТ много обичат пешеходци на велоялеята !

Кога ще сложите ограничения за трансоиортните средства, които вагабонтстват по пешеходните зони? Някои идеи: 1. Тротинетките са МПС-та и нямат място в пешеходните зони, нито във велоалеите. 2. Ограничение на скоростта и движението на велосипеди. 3. изискване на документ за правоспособност и за колоездачите. 4. Ясна инструкция от страна на органите по отношение кой има повече права в даден участък: В парковете пешеходците трябва да са с предимство пред всички останали. А майките с деца с предимство и пред останалите пешеходци.

По трета точка - деца между 12 и 18 г. също ли трябва да имат правоспособност за каране на велосипед? Защото децата са тези, които масова карат по парковете и те са тези, които трудно преценяват обстановката, карайки безумно. Все пак, мисля че ако имате дете на тази възраст, едва ли ще искате да кара по шосето или пък бихте го ограничили да не кара в парка.

В Борисовата градина веднъж не съм се почувствала застрашена от дете с велосипед. Обикновено проблемните са профучаващи близо до пешеходците мъже с велосипеди и тротинетки. И не, пешеходците нямаме очи на гърба, и сме в парка на разходка, а не на военен марш в права линия.

Ще карат велосипед само ако има велоалея!

Защо ги качихте по тротоарите??? Защо им позволихте да нараняват деца??? Лоби нали??? Всичко е изкривено в България - така било в Европа - ама не е вярно лъжете в Мюнхен велосипедната алея е между двете платна на колите Някое богаташче е искало да кара по тротарите и айде закон да може маминото да е предпазено, а то дали пази някого....ама те другите не са хора..... Няма да го намерите но може да сложите по пешеходните алеи препядствия за шофьорите на велосипеди

В Констанц - велоалеята е по-широка от пешеходната част на тротоара. И това е още в далечната 2010 г. Една баба германка (с велосипед) едва не ме преби, че с куфар стоя на велото и се оглеждам, защото не знаех кой път да хвана.

начини за разделяне на велосипедисти от пешеходци. Правилата, обаче, се спазват. А тук: НЕ. Лошо място, лоши хора.

В градинката в която разхождам кучето си има много деца - бебета и по-големи. Общината нехае и аз закачих на няколко места това: " НАРЕДБА за организация на движението на територията на Столична община Движение на велосипедисти Чл. 24. (1) Велосипедисти могат да се движат по уличните платна, а по тротоари и в пешеходни зони - само при наличие на велосипедни алеи или ленти, означени по съответния начин. (2) Велосипедистите следва да спазват изискванията на Закона за движение по пътищата. ЗАКОН за движението по пътищата Чл. 81. (Доп. – ДВ, бр. 60 от 2020 г., в сила от 7.07.2020 г.) На водача на двуколесно пътно превозно средство е забранено: 5. да управлява превозно средство по площите, предназначени само за пешеходци; тази забрана не се отнася за велосипедисти на възраст до 12 години." Определено има ефект.

А какво е пешеходна зона? Имам предвид по смисъла на някоя наредба или закон. Поне аз си я представям като зона, обозначена със знак Г15.

Всички паркове, градини и тротоари са пешеходна зона. Трябва да има в тях очертана велоалея, за да се движат велосипедисти!

А там, където има, защо пешеходците се разхождат по велоалеята? Масово майки с колички, баби, разхождащи кучета, деца също. Сякаш, ако не ти е очертано и отбелязано, не можеш да държиш права линия!

3евзек

За тротоарите е така, но не е вярно, че всички паркове и градини са само пешеходни зони. По кой закон или наредба е това?

Първо прегледай Закона за устройство на територията, Раздел IX. След това прегледай съответните устройствени планове и общински наредби. Всяка община си решава какви паркове да създаде и къде в тях да формира пешеходни зони.

А ти защо разхождаш куче, там където има много деца?

Нашият център беше по същата причина забранен за колоездачи за няколко години. Никой не спазваше забраната! Един колега на майка ми беше пометен от дете с колело и му трябваха 4 месеца операции и ревалидации, за да го позакърпят...здрав прав мъж А на мъжа ми така умря първата учителка...пометена от велосипедист, с ударена глава и никога повече в съзнание. Редно е властите да направят възможно най- много да ограничат подобни случаи, както и да направят инфо- кампании за възможните последици от подобни сблъсъци. Много от хората- и пешеходци и байкъри не си дават сметка за последиците от евентуален сблъсък

Само да подчертая нещо във Вашия коментар - ДЕТЕ с колело! Проблемът явно е някъде другаде, а не в карането на велосипеди.

Те са в пъти по опасни от колелата.

Един лешпер на колело преди година в Западния парк така събори детската количка на едни познати. Добре, че детенцето се размина само с уплаха. Не успя да избяга. С бащата на детето го хванахме и го съветвахме десетина минути да не си играе вече с колелета около малки деца в парковете. Със сигурност вече няма и да се сети за значението на думите велосипед, колело, двуколка, триколка и т.н. Такива отрепки трябва да се съветват с много желание и бащинско чувство.

И в този дух да не забравяме старата българска поговорка "Който жали тоягата, не жали сина си!"

Предложение - КАТ с акция "наркотици" в Борисовата градина. Застават на подлеза под алея "Яворов" и тестват наред за дрога + за алкохол.

Не искам да слагам етикети,но колездачи и разни тротинетъджии ги слагам наравно по акъл с 3 годишни.Никога непораснали льольовци.И аз карам колело от време на време,хубаво е и здравословно,но.... не летя с 30 км в час а карам бавно и като видя човек спирам отдалече.Гледам ги кретените като почнат да се набират все едно са на състезания по маунтан байк.

Убеден съм, че "кретените" не са по-големи от 15 год.

И още за де.билните велосипедисти - прежалете по 5 лева и си купете по един звънец за велосипед. Доста помага в града.

Помага, ако караш с 15 и отдалеч видиш насреща друг велосипедист гледащ на зиг заг в телефона или три каки застанали напречно по същата причина. Да им звъннеш от 30 метра, да се освестят малко... Но на близко разстояние, ако нещата внезапно тръгнат към сблъсък, по-добър е звукът от блокирала задна гума. Затова преди всичко - 20-30 лева за добри спирачки.

Парка, не е за бързо каране на велосипеди!!!!!!

Зависи. За който много иска, може нощем, в късна доба. С голям фар, разбира се, ако се случи пешеходец, да се виждат от далеч всички участници.

Не може ако няма велоалеи!

3евзек

Може, може. Ако няма забрана може.

На който му пречат колоездачи да се ебе в гъза !

Наглите дроги колоездачи циганите ще ги таковат в гъза в Централния под надзора на бай Ставри! Голям купон ще е!! И камерите в Борисовата градина биха решили доста проблеми с идиотите.

да си набутат един гол в гъза.

И аз това повтарям. Шибани скотове.

В парка велосипед не се кара навсякъде и още по малко с мръсна газ, недорасли пубери на ен колко години бол, вече ще права запитване за всеки с колело и тротонетка в парка към мвр.

От време на време минавам през Борисовата градина. Един от тия из.роди на велосипед едва не ме блъсна. А аз се пазя тъй като преди година си счупих зле ръката и съм с имплант. Дано да се оправи детето, но ТРЯБВА полицията да започне да тества и тези за наркотици - ще има интересни резултати. 100% има надрусани.

Айде Айде - и майките бутат тъпите си колички на зиг-заг и си мислят, че са с предимство пред всеки, лапнали телефона, зяпнали в небесата..

lu4ka

В парка как да я бута бе, олигофрен???

Не, майка ти е виновна, че е родила такъв тъпир!

Велосипеди и тротинетки се се движат само във велоалеи!

3евзек

Напротив. Движат се навсякъде, където не е забранено. А велоалеите се наричат така, защото са забранени за други участници.

Тоя педераст ако ми падне, ще го дерем жив

Гледам, че има много хора, които се възмущават тук в коментарите. На думи е лесно. Вие колко пъти сте правили забележка на такива? Аз редовно го правя и редовно стигаме до разправии. Още малко и ще ме набият. Най-често е "К'ъв си ти, бе?" Нека всеки от нас мисли малко и за останалите, а не само за себе си, това е общество. Благодаря.

Как да направиш бележка на идиота , когато профучава с 80 км/час край теб?

А, хрумна ми, може би по-добре е да им прострелваме гумите, така само онези ще пострадат.

В Германия има този проблем също. Колоездачите трябва да се движат на алея на пътя с автомобилите. Там където са паркови зони се създава за тях отделни пътеки. Масово не само майки с деца, но възрастни хора (и с инвалидни колички) не могат да се поразходят от прелитащи колоездаци. А за трутинетките е абдсолютно да се движат само по улиците с автомобилите на очертани места. Трябра разширение на пътищата.

Да се определят една велоалея Изток-Запад (Орлов мост-Яворов) и една Север-Юг,оградени с огради. На велосипедист хванат извън тях да кара, да му се отнеме велосипеда и да му се състави акт. Велосипедист засечен да кара с повече от 20 км/ч на велоалея върху тротоар да се налагат същите наказания.

Абе с тротинетки се движат със 110 км/час на ти за велосипед или обясняваш, особено по нанадолнище... Викаш намали, изчакваш и стреляш в гумите , това е решението.

кастрация за дебила

Сложете регистрационни табели (номера) на всички велосипеди и ел. тротинетки. Премахнете безумието вело алея по тротоар или по паркова алея. Да, има го в някои държави, но там населението не е от българи. И преди да ме оплюете, идете и вижте - там всички уважават и спазват законите. Там автомобили по-скъпи от 100 000 евро карат личности с утвърдени професионални умения, осигуряващи препитанието на редица други хора, личности свикнали да носят отговорност.

Не спомена дали да сложат и мигачи на велосипедите, стоп светлини, задължителна гражданска отговорност и пътен данък. Да не забравиш и светлина за задна скорост и ръчна спирачка.

3евзек

А газовата уредба ще трябва ли да я регистрирам?

И аз карам велосипед, но не съм като тези деби.ли. След като си сред други хора, ще се съобразяваш. Иначе и гривни за проследяване на глезените ще ви сложим. Тя може да следи и скоростта , между другото.

За такива идиоти,законите не важат.Ако някоя такава заспала овца се натресе в колата ти,кой ще плаща вредите?Те гражданска отгооворност не плащат, а са опасни за околните и себе си колкото автомобилите.

Мама ви дееба малоумна велосипедераси, дето карате в Борисовата с "200". Тричане за вас на най-близкия клон!!! Същото е за кучкарите с опасни кучета без намордници и каишки!!!

А и за кучетата. Да се мъкнем по гората с дзверо, вместо да идем у някой парк да си седнем на сенчица и да го оставим да вилнее. Пълно с прости скотове и гнусни ГМО хамстери. Кой си взима куче, което не може да убива?

Много обичам да бутам колоездачи в парка, като им вкарам пръчка между спиците. Гледката на летящ след това колоездач е една на милион!

Е явно криминално място. Само убийства и други престъпления стават там. Кой изобщо продължава да ходи там? Да се затвори.

По-добре е да се застрои - прекалено голяма площ заема. Може да оставят една малка част за парк, а на останалото място да направят затворен комплекс с мол - мястото се е утепало и ще има кой да ги купи апартаментите.

Ти си завършен чалгар с полиран до блясък мозък.

Ти не усещаш ли иронията?

Българите си заслужаваме навсякъде да има камери с лицево разпознаване, както в Китай. Паркове, улици, на всяко кьоше- камера. И да те следят. И органите да знаят всеки къде е в даден момент. Така е и в Южна Корея. И престъпността спадна в пъти. Разбира се там не се използват репресивните мерки за следене, както в Китай, но всяко движение на всеки индивид се пише в бази данни. Видеорегистратори в колите, мобилни телефони и т.н.

Дебилът си е дебил и като пешеходец, и като велосипедист, и като шофьор. А в България дебилите за съжаление са мнозинство.

Чак мнозинство не са, но са доста.

Във всички паркпве е едно и също, на една алея има кучета, прохождащи деца и такива с колела на всякаква възраст. Инцидентите са ежедневни, всяка майка с малко дете ще ви го каже. Докато няма определени места забранени за кучета и колела, малкоте деца ще са тези с травмите.

Аз пък искам да има поне едно място където човек спокойно да се разходи и да няма пищящи дечица и детски рожденни дни с много пищящи дечица на едно място, ама никой не ме пита

Ти си бил 100% точно такова пищящо дете, забелязвам, че още не си си изкоренил детския навик, да пискаш глупости.

велосипеди и тротинетки със регистрацинни номера, задължителен технически преглед и съртификат за управление. Та тези идиоти не знаят правилата за движение и се мяткат като шарани под колите. А за пешеходците в парковите и алеите са си направо животозастрашаващи. И откъде тази арогантност и наглост когато си на велосипед или тротинетка не разбирам. Заждат се със пешеходците че им пречат, заждат се със водачите на автромобили че им пречат на платното въпреки че не плащат пътен данък. Абе всички им пречат на тези идиоти.

Вземи научи закона за движение по пътищата и тогава се прави на отворен !

Леле, колко си страшен бе, льольо, направо ще се скрия в хладилника.

Ква регистрация и годишен технически преглед, бе!? Аз мойте накладки не съм ги сменял от почти 10 години и предната вече не държи. Кога ли ще спрем у некой прост Скот?

Дано да спреш у някой стълб.Те издържат.

Дано да е у Скот!

3евзек

Май не си работил въхру мислена симулация на подобен сблъсък? В някой Скот ще спре колелото, ти обаче ти си свързан с меки връзки и ще продължиш. Дали с глава или с крака напред, може и с търкаляне, божа работа, но имай предвид, че пешеходецът вероятно ще приседне на меките си части, а ти с леко отклонение може вратлето ти да засрещне под лош ъгъл някой случайно попаднал боррдюр или бетонно кошче за боклук... Ако си мислиш, че сблъсъкът е по-опасен за пешеходеца (изключвам децата под 60 килограма), то си в голяма заблуда.

А ти па, ако мислиш, че изобщо ми пука дали че се претрепем? Нали ви обяснявах още по грипа - не трябва да ти пука за нищо и никого. Така животът е много по-лесен.

3евзек

Ало, Трап за слабите, След като не ти пука, защо още не си се тутрепал? Защо всеки път като режеш салата, така старателно се пазиш от ножа да не се порежеш? Или за това вече ти пука, понеже боли, може дори кръв да потече?

Вместо да се разходи човек на спокойствие по парковете, трябва да имаш очи и на гърба си...отвсякъде откачалки, засилени с тротинетки или колела, кучета лаят и ти се хвърлят...деца тичат и врещят като изоглавени... За нищо не става булгаристанския катил.

Живея в Германия, и тук парковете са точно за спокойни разходки... Никой не крещи, не тича като луд, не кара колело или тротинетка като луд, не те лаят, нито ти се нахвърлят кучета. Но това са други хора, много възпитани, които се съобразяват с другите, децата им са също възпитани и тихи. Кучетата им са милион пъти по-възпитани от нашенските оцъклени дебили Сульо и Пульо, които гледат тъпо и газят като обезумели. Затова и в България паркове не посещавам. Достатъчни са ми стресът и хаосът по улиците.

Да. Хората са налягали по тревата и се радват на слънцето, на хубавото време. Никой не се държи като дошъл от гората.

Не им обяснявай, повечето не могат да си го представят. Само идеята, за полянка, неосрана от кучета, на която човек просто може да се излегне ей така, им се стурва невероятна.

То от кой по-напред да се пазиш в тая кочина ? От улични мастии ? От дрогирани шофьори ? От луди трансджендъри с тротинетки ? От малоумни и агресивни колоездачи ? От пияни прошляци? От афгански мигранти ? От измамници ? От телефонни измамници ? От имотната мафия ? От всевъзможни идиоти ?.... Нямаш спокойствие нито в парка, нито на тротоара, нито в дома си... Само луди и агресивни типове щъкат навсякъде. А държавата е пълен хаос...

Редовно в Южен Парк има пишман колоездачи, отишли там да спортуват с колело. Не могат да карат, ама след 30 мин тутрузене го водят спорт и са Ок да се намуат след това. Разхождаш се с децата за кеф и накрая някой такъв ти бутне детето. Колелото в града е за внимателно придвижване до където трябва. Вече извън града който иска да върти бързо за спорт.

Е, всичко, което си написал е така и всеки нормален и средно интелигентен би се съобразил с това, но здравият разум се оказва все по-голям дефицит по нашите географски ширини. Всякакви боклуци, комплексирани и малоумни, натискат и въртят педалите с макс. скорост и газят като в компютърните игри или в "Диви и яростни", които медийните проститутки цяло лято въртят до втръсване по телевизиите си... И бокуците полудяват съвсем.

Най-мразим шибаните скотове КАТ ми напълнят южния парк с гнусните си копелата. Да не можеш да се пуснеш с 90 по монцата, щото долу има прости скотове.

Между другото вече трети ден няма кой да върне кашпата, в която се удари предишния юнак на мястото ѝ. Вече може да се минава с кола по Витошка.

Ти пък, за какво си се запритеснявала. Събери двама яки съседа, дай им по една бира, ще я преместят като перце. Иначе така и ще си остане.

И в парка се оглеждаме като гърмяни зайци. Вече няма спокойствие никъде. Тия с велосипедите са като маршрутките. Нахални до безпардонност, нагли до мозъка на костите си и тъпи на животно.

Блъснал жена с дете и избягал -канадец !

Като луди с колелета..и защо с тази скорост

Защо поне хулиганите не съдят по бързото производство? Ясно е, че връзка и винаги ще има, но поне пишман келешите да обсъждат и силно ще намалеят безсмъртните. Все по- нагли стават и тротинеткаджии и велосипедисти. Всичките карат все едно са на тур дьо Франс и ще изгубят първото място. За тях няма правила, не се съобразяват по никакъв начин с останалите участници в движението. Всички до един са малоумни

Ситуацията с велосипедистите в по-големите градове е отражение на цялото ни общество. Колко от тези велосипедисти например знаят, че съгласно Закона за движение по пътищата те са пътни превозни средства и са приравнени като задължения на моторните такива. В този закон има текст, който забранява на велосипедисти да се движат по места, предназначени за пешеходци, освен ако не са на възраст до 12 години. Това означава тротоари, алеи, паркове – все места, където непрекъснато шеметно се носят тези участници в движението. Причината е само една – липса на контрол и санкции. В закона има смешна глоба от 30 лева за нарушение на велосипедист, не че някой я налага. Вероятно много хора го знаят, но при липса на съвест и контрол така им е по-лесно. Т.нар. „велосипедни алеи“, които в тази държава не са уредени с никакъв нормативен акт, когато са организирани върху тротоари и други аналогични места за пешеходци, единствено дават право на велосипедистите да се движат по тях, но без да застрашават пешеходците и без да им дават предимство, тоест те са длъжни да пазят пешеходците, които са по-уязвимите участници в движението. Виждам и че някои смели мъжаги на велосипеди са се бронирали с мотоциклетни каски, наколенки, кори и т.н., като за участие в рицарски турнири. Смятайте какво чака нещастния пешеходец ако такъв връхлети върху него. Вероятно, за да почне да се променя ситуацията, ще трябва да се мине през неизбежен брой пострадали, за да се размърда някой от властѝята Все пак, простите двукраки би следвало да гледаме с признателност на всички педално-двуколесни, хвърчащи например из София. При интензивно въртене на педалите белият дроб на бозайника, осигуряващ енергията, преработва в пъти повече въздух сравнено с нормалното натоварване. Отчитайки изключително мръсния въздух специално в София, това означава че всеки велосипедист, каращ в София, интензивно пречиства атмосферата, вършейки работа колкото поне две големи широколистни дървета. А гледам че някои гордо са включили и децата си в това благородно дело. Затова, респект!

Изключително точен коментар, поднесен с щипка чувство за хумор и ирония. Браво за трезвата оценка.

Да, Колега - това Е картинката Днес у Нас ! …и Навсякъде където Съм бил - малко или повече - Същото. …та Все ми се струва : - Развиване и Разгъване на ВсеОбща Смисленост/Съобразеност ! …и Без И-още “дейност” от “нашта” полиция. ———- ДобърПриятел. Нейде из онея “лошите” Държави. - На колело ! ..И на +30С , а И на -20С !! …но Винаги - Съответно екипиран (особено Ако е На път…но НЕ на Магистрала де) и Съобразен с Околните (Особено ЗА Пазене пешеходците, и НайВече - Децата !) Да - Имал бил някакъв бас че Може са мине по Магистрала, до някво Друго градче. …та на Първите 100-200 Метра - Уставно Спрян от Полицията. Глобен Солено. …и Върнат Вкъщи С/На Полицейска кола !, като Заплатил И такса за което.

Синът ти на 15 години ще го пуснеш ли да кара колело по шосето?

…и друго : - щъкам по Витошка…минавам Между/Пред кръчмите и Изнесените Техни павилиони На Пешеходната част … ….ииии - Редовни почти ПТП ! ..между “прелитащи “ Келнери и колоездачи ! Е, та Може ли Такова нещо я ?!

На платното е опасно за тях, в парка - напротив, рай. А това, че самите те са опасни за другите няма значение. Важното е да си карат на воля, да бързат, без да внимават.

Развиване и Разгъване на (нещо като) ВсеОбща Съзнателност ? …виа Съобразени реклами/авизота…Бдителност … и т.н. …но Без И-още от “нашта” полиция !

Причината е една единствена: На пропадналата Територия дебили оставят поколения от дебили, които на свой ред ще изтърсят понататъшни порции дебили. Порочният кръг на дебилите е затворен. Няма сила, която да го разкъса. Дебилите нямат, нито капацитет нито воля да се променят.

Тъжните Криле на СъдбатаНи, Колега. …та Нямаме Избор ! - ерго - Действия !, ОТ и ЗА Нас. ..Всички. …Заедно.

Всъщност - май стигаме до Фундаментално Човешкото, Колеги ! …Здравият Добър Разум/Преценка !! ….ама то - Е ли Останал у Нас ?

В Лондон един вело джигит уби една жена. Той понеже е много спешъл бил с фикси - това е с движение като на детско колело дето педалите се въртят докато се въртят колелата. И понеже и нямал отделна спирачка както е по закон та му дадоха няколко години.

Язък за жената. Олигофреня ще излезе след няколко години, но нея няма какво да я върне.

Нямам нищо против карането на велосипеди в София, както и тротинетки, но не е лошо да се спазват елементарни правила като: Ако си решил да караш на тротоара, защото улицата ти се струва опасна, карай с нормална скорост. Звънкането не ти дава предимство. Ако караш по тротоар, то на пешеходна пътека слизаш и буташ колелото. А не да профучаваш с 30 с идеята, че всички са длъжни да те пазят. Ако караш на улицата, спазваш правилата на движение. Алеите в парка са за всички, включително и малките деца. Ти ги пазиш, не те теб. А за този, дето е и избягал, заслужава бой. Но да го бие бащата на детето.

Те дори не звънкат. Явно пешеходците тлябва постоянно да поглеждаме назад, дали не се задава много важен велосипедист или тротинеткаджия. Всички пътища и пътеки са заради тях и за тях.

човек, това изисква култура и възпитание, което липсва у повечето ни сънародници. И не е въпрос на образование, социален статус или етнос. Няма какво да си кривим душата - nие сме си си проста, невъзпитана и нагла сган. Доказваме го ежедневно от опашката пред някое гише или магазин до поредната катастрофа с невинни жертви ....

Стана само на колелета...

нулева култура на велосипедистите нулева култура на прешеходците 1875 - Не сме народ, не сме народ, а мърша

Жената вървяла в парк предназначен ЗА ВЪРВЕНЕ. Представяш ли си колко нагла.

Прав си, но парка е и за велосипедисти, и за да на не стават такива инциденти, трябва да има култура, както на велосипедистите, така и на пешеходците. Но няма.

Паркът е преди всичко пешеходна зона. Има и слепи, те как да се оглеждат? Децата и родителите трябва да имат поне едно място за свободна разходка, а не параноично да се оглеждат за дебнещи прелитащи превозни средства. Представете си как се разхождате с примерно две малки деца и как точно може да ги опазите от взнезапни движения, освен ако не ги държите постоянно за ръка или в количка. В случая жената е била с количка, което също я прави по-бавно подвижна. Ако е връхлетяна с бясна скрост, едва ли е можела да реагира адекватно, дори и да се е оглеждала.

И ще видиш каква култура на пешеходците ще ти дам. Ще ти вкарам рамката на колелото там дето не може да си бръкнеш сам. Изкуфели кукувици командорят и малоумни тикви с мания за величие и привилегии ще прескачат закона, пък и ще поучават. Какво искаш бе малоумник? Хората в парка със зелени електрикови жилетки и звукова сигнализация ли да се разхождат, та да може тия дето борите Путиня и се блъскате по гей-парадите да ни налагате фашизъм ли? Еко-талибанчета лепещи логика на Риакт и бродиращи по цял ден опорки в Туитъро. Шамарената фабрика идва. И тогава няма мама, няма тате, няма бате. По-нагли станахте от селските псевдо-мутри.

Номера е залуханите пешеходци, дека не знаят къде са и не се оглеждат въобще да ги предупреждаваш от далеч че идваш, да не ти утрепват скоростта. Иначе, примерно аз като съм с X5-цата и карам, като наближа пешеходна пътека, свиркам от далеч и ускорявам (обичайно се усещат и спират да ме изчакат да мина). Ако не помогне - свалям прозореца и ги псувам!

Аман от тези безумни олигофрени. Навсякъде се завират и са единствените, които имат права.