Китайски небостъргач се разлюля, стотици побягнаха панически (видео)

Завършена през 2000 г., SEG Plaza е 104-ата най-висока сграда в Китай и 212-та най-високата в света

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

то тогава са земните-изпробване на ново уръжие с цел събаряне на строго определена сграда!

Шедьовър на комунистическото качество:))

Бързи ,смели ,сръчни.....И после....БамММММММ!

Китайците вървят по нашия път на ЦУЦУЛИЗЪМА ... рано или късно ще лапат Х.Я като нас след 1989-та.

Пише че този небостъргач е бил строен за показно - по един етаж на всеки три дни! Ако така е бил и проектиран...

Made in PRC (People's Republic of China)

Сега ще изпозастрелят всички от архитектите, през строителите до ония дето са рязали лентата при откриването.Там лабаво няма!

Когато едно нещо се прави за пари и само те са най-отпред, е така. За чий Х.. е нужно да се правят толкова височки сгради? бабаитлъци и простотия. Постоянно се смятат разходите, д ане би да надхвърлят, че става страшно. Няма д аизлезе икономиката! Дрън-дрън! За чий Х.. ви е тази изтребваща икономика? Единият процент да богатте, а останалите да си остават роби на труда!

Така се избива е комплекса на мъжете с малките пишки.

Комунизъм е, налага се да има и роби на труда.

Made in China !

А кога ше има небостъргач мейд ин България. Защото тяхните са много. Подиграваме им се. Ама вече цял свят се съобразява с тях. Включително Сащ и Русия.

Ще го построят и после трябва да го заобикаляме на разстояние 2 пъти височината му!

Като знаем на какъв кенеф прилича София как може да се подиграваме на нещо което не можем да построим а камо ли да поддържаме. Комунистическата архитектура и строителни технологии на китайците са на светлинни години от българските но важното е да лаем като еврогейски пинчери срещу класовия враг :)

Комунистическа архитектура е оксиморон

Решил си нещо да кажеш, ама само показваш, че си нищо. Де го чукаш, де се пука. Дори не си за коментар.

плямпането на глупости срещу всичко социалистическо си е чиста олиго-фре_ния!

Нашите са слабаци - руските пенсии оцеляват със 150 !

Ха да не им мислим и РЕШАВАМЕ на китайците проблемите имат милиарди мислещи, ще се справят! По скоро НАШИТЕ СИ ПРОБЛЕМИ ДА РЕШИМ! ЧЕ ТУК ИМА МНОГО МИСЛЕЩИ И МАЛКО РАБОТЕЩИ! 30 ГОДИНИ МИСЛИМ, НО ДАЛИ СВЪРШИХМЕ НЕЩО? ИЛИ САМО НЯКОИ СИ НАПЪЛНИХА БАНКОВИТЕ СМЕТКИ-МИСЛИЛИ СА ПОВЕЧЕ!

Ами, то, един от начините за пълнене на джобовете с пари е именно мисленето, а не бъхтенето и пъненето.

А ако небостъргачът беше американски? Нямаше никакви 'остроумия' да пробваш и пак щеше да си толкова великодушен както към 'братята' ти китайци..нали!

Въх. Китайската работа.

Не били платени медийте и тука разни сайтове!!!! Защо няма възможност да коментираме на по-важните сайтове,а само може на маловажните ???? Няма платени сайтове и корумпирани!!!!

Как защо? За да не могат хората да дискутират и да се информират помежду си, току виж научили какво им се готви. За кукловодите е важно да ни наложат Новия световен ред, т.е. новия вид комунизъм докато тънем в неведение.

Небостъргач - менте, както всичко друго китайско.

Вирусът им изобщо не е менте!

Механичен резонанс му се вика на това нещо и се учеше в час по физика около 7-8 клас. Някъде нещо вибрира с честотата на сградата и ако не разберат от къде е и дали е еднократно или ще се повтаря няма да са спокойни.

може и да падне, ако влезе в резоннас... мостове така падата, ако по тях се движат войници, които маршируват...

Коментират че резонира от вятъра. И това значи, че сградата е лошо проектирана и без нужните специалисти.

има и други две обяснения първото и по-вероятно е, демпферната система да е спряла да работи второто е вятър, при изключен или неправилно работещ демпфер

може и да е дАмпфера!?

високите сгради задължително имат гасители на вибрации (демпфери). Някои са с прости демпфери, от сорта на контейнери с вода, поставени на покрива и на високи етажи. Други са със сложни демпфери с хидравлика. Проблемът е, че тези системи би трябвало да са пасивни. Как може да се получи това нещо, ако няма никъде китайски чип, който да се е счупил... Като нищо този небостъргач е построен без демпфери.

Ами ще трябва да се събори и другата седмица ще направят нов на неговото място.

Ти се шегуваш, но ако установят, че има проблем ще го съборят и построят на ново. За съжаление у нас няма кой да прави подобни неща , пък е практика ремонтите да започват преди още да е свършил строежа - примерно Терминал 2 на софийското летище навремето му падна част от покрива, пътя за Видин дето го строят и при него почнаха ремонтите...

За съжаление са тези на които им се налага да строят небостъргачи. Но ще го разбереш ако пораснеш.

В Русия се клатят само хилядите пияндета по улиците, а мамашките им се ебат с чужденците.

Не берете грижа за китайците, защото ако у нас се заклати, май ще останат здрави само панелките. А я Тиквуний велики да ни обясни ЗАЩО там са без маски и КАК в гнил Китай се справиха с пандемията и хората им са без маски, както и индустията им работи на 6.

По добре е да не се показва бате ти Бойко. Тъкмо си отдъхнахме малко от неговите простотии и безцелното му лутсне с джипката.

Щото некой требе да бачка, не става само с пози

Тивун си ти.там имаха миналата година 3 месеца пълен локдаун без излизане навън, без пътуватия и т.н.вие щяхте да оревете света и за това.шибани протестъри

Мхм, тъй викаш Кире?! Ам чи то в Китай едва ли ходят хора от цял свят най-малкото по работа?! Сигурно преди да го посетят са били карантинирани по легищата за мин 3 месеца?! Ах Кире Кире, черепната ти кутия функционира като тази на Боко!

Каквато и да е причината, бъдещото на тази сграда не е розово. Кой ще иска да бъде в нея от сега нататък.

От милиард и половина китайци все някой е завършил УАСГ и се е върнал да донесе знания. Той ще обясни всичко.

Тези там защо са всички без маски, а и социална дистанция не спазват?! Веднага да бъдат глобени!

Защото от 1 година няма вирус в Китай. Затова някои носят маски, други не. А при нас в България когато има хиляди нови случаи някои носят маски, други не

Защото им направиха задължителна ваксина!

Не подценявайте империята. Ще си имаме големи грижи с тях.

Научете първо Българския език....и после пишете статии в ДИР.РУ.

Случило се е китайско чудо- останал си е на мястото. А можеше и да тръгне в определена от партията посока.

Поредно китайско менте

Възможно да е някакъв резонанс. За защита от резонанс, военните подразделения например, като минават по мост им дават "свободно", т.е. да се са в крак.

Даже и свободно като се върви може да се постигне резонанс - в Лондон така затвориха един мост - клатеше се наляво надясно заедно със стъпките на хората.

Възможностите са две : 1. НЕкачествено строителство в следствие на корупция и занижен контрол по време на самото строителство , както и НЕкачествени материали . 2. Съществуването на подземни кухини и каверни или подземни реки , които отслабват основата и правят сградата НЕстабилна .

да те ева в хидростроителя, да те ева.

т.е. като се вкарат нечакествени материали, те в един момент започват да получават енергия от Космоса и карат това да се клати ли? или как точно, поясни ХАХАХХАХА

Ако всеки китаец се изпикае в Черно море дали няма да ходим на плаж в Шумен? За един приятел питам.

Румене, стой си на "санаториум" там където си, в Карлуково. Рано ти е да ходиш на море.

А, защо го пое толкова навътре? Не обичаш пикаещи китайци? Ако се изплюят по веднъж и ще удавят цялата българска армия.

Нормално, все пак е китайски. Даже много е издържал този “небостъргач!

Ебасимо

Идея си нямате къде е Китай, къде сте вие. Когато през 2000 година те са построили този небостъргач, вие още гонехте "комунизма" и живеехте в панелките. А в момента вие все още живеете в същите панелки, а в бейджин един апартамент струва 2 милиона американски долара .

Иначе китайците щяха да бягат в Русия. За сега бягат в САЩ, Канада, Австралия и Нова Зеландия. Бягат. Да не са луди да живеят с комунистически хвърчила

Руснаците бягат на Запад, и всички стават шпиони. Китайците също бягат на Запад, за да внесат най новите технологии в Китай от Запада

Азия?

Изгледайте пак филма "2012 г." и обърнете внимание кои се качваха в модерните ноеви ковчези, за да оцелеят, и за къде се бяха отправили.

Фашистката, военна хунта на руското лайно

Води до това че не могат да те спрат да правиш кавали на циганите от факултета..опитват се но не успяват!

Това е 300 метра сграда и колкото и да е дебел налетия в основата бетон, с годините е възможно да се натрупа напрежение, което в един момент да се освободи, тоест почвата на примерно 100 метра под основите леко да се слегне и естествено сградата да се разклати. Аналогично е се случва при земетресенията, но в хиляди пъти по-голям мащаб. Като цяло, ако това е причината, през следващите 100 години сградата може и да не мръдне изобщо, тоест няма място за особена драма.

Много добре го каза. Пък това там местните власти трябва да са много тъпи още да не знаят какво е. Ми да те питат бе, къде блеят?

Отивай да живееш или работиш в кочови мъде..

Китайска работа. Ще умрат десетки, но с милиард население ще просъществуват. Още Ванга го е казала.

И Злзащо са бягали? " Тичай Форест, тичай"!

е па... китайско качество

Илън Мъск ги предупреждава.

И на коча мъдете се клатят, ама не падат

Отивай да живееш или работиш в кочови къде..

Абе, протестър, кой си ти че да казваш кой къде да ходи?

Трябва светът да "УКРОТИ" Китай. През трето трим. на 2018 г. в ЕС влизат 670000 отделни стоки ,позиции БРАК !! На входа Пирея към 10 милиарда д. неплатени такси за ЕС и на нас 1,6 милиарда. Всичко китайско каквото съм взел става БРАК. УЖАС!!

ако взимаш само евтини боклуци е нормално да се развалят

ииии откъде не е брак?

Нормално е за такава сграда. Не виждате ли облаците с каква скорост се движат. Значи има силен вятър. От клипчето ясно се вижда каква е причината. Китайците пък чак и разследване щели да правят.

Най-вероятно грешка в конструкцията, която се е проявила при постоянно течение на въздушни маси или силен вятър по високото. Ако не открият проблема и не го укрепят, отива на събаряне.

Причината е ясна: made in China

Тея са като българите - като знам в какви хигиенни условия си готвят манджите ме хваща страх да се кача на небостъргача...

Вероятно противоземетръсната система се е задействала.

Китайския 11-ти септември, извънземни или 5G ?

Може да е от вятъра. Преди години живеех в Младост-3 в единия от трите жълти високи блока зад Кауфланд на 20ти етаж. Те са 22 етажа с таваните и са плоски като плочка домино. Случвало се е при по-силни пориви на вятъра полилеите да се разклащат леко.

Тези 3-те блока едно време им викахме тримата глупаци, както и блока при Деницата, този дългия покрай бул. Андрей Ляпчев номер 57-60 беше китайската стена. Но тези неща само по-отдавнашните жители ги знаят.

Made in China

Намеса на извънземни сили!Шегичка!Всичките им скоростни асансьори и какви ли не други джаджи оказват влияние .Прочистващи системи,компютърна грешка в асансьорите,ескалаторите.Боже,с колко много глупости си правим животът сложен.Като прибавиш и многобройното население на Китай,какво да очакваме.Тръгнахме да живеем и пазаруваме в небето,какво ли още ни очаква?!

В колхозна чайна всичко е ментета! Дори комунизма им! Кво сотава за сградите! Та нищо чудно!

Кое е менте бе, компютъра ти е оригинален китайски, ако не е, значи е менте!

КО му е китайското на Макбука ми дето е проектиран в САЩ и произведен в Индия и Виетнам! М!

Инженерите на МакБука са китайски. :-)