Задължават Киро Японеца да възстанови ”Двойната къща”

Министерство на културата ще задължи собственика на "Двойната къща" в София да я възстанови в оригиналния й вид.

Обратно в новината

Коментари - Задължават Киро Японеца да възстанови ”Двойната къща” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да задължат Бакърджиев и дружина, със собствени средства да възстановят Мавзолея!!!!

С итонг ли?

с гипсокартон и талашит докато мине шумотевицата и хората позабравят ;) сетне къщата се самозапалва и новата песен на стар глас

за дечицата, отново сладки приказки за успиване и опиянение (та да не излезе някой да протестира и да събуди/вразуми и другите)... Нали ГЕРп се върнаха на влас

Тоя пие повече от Веждито.

Сигане долно ти през твоя съзнателен живот какво си построил бе дебил,че си позволяваш да рушиш историята на България? Ти бре мангуст освен оооппииатии какъв ти е основния бизнес бре? Знаеш ли че ако беше в Китай или Америка,досега да си в панделата доживотно бре?! Ама няма държавада ти пуснат данъчните и прокурорите пъкдатепитам тогава! Но нищо де все ще му падне на някой истински българин пердето!

Какво правим със складовете в Пловдив. Ония крадлив кмет си прави каквото си иска , НЯМА ДЪРЖАВА. Случайно почина и главния архитект на Пловдив с който Тотев се опита да си обърше задника.

За бай Мангал няма закони, не се хаби излишно, г-н министър!

Рашидов ще трябва да връща едни 100 бона. Не че ги няма...

може и повече да са

Не е ли малко закъсняло това задължаване!?

Най-големият терорист (вносните са без значимост) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, поддържана и финансирана от EU и УСА, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

ОтдавнаТрябва да махнете туй УСА&Европа от тази Нонстоп-слагана Ваша находка ! И ! - Всичко Ще е типтоп.

До колкото знам тоя киро си е чист циганин а в ЯПОНИЯ 100% няма цигани и да му викат японеца то е наистина обидно за япония като техническа и културна нация човек от крадливо племе да го кръщтават на япония .моля журналистите да не пишат повече японеца а да пишат както се полага циганина.

"нашите" по много тънък лед се разхождат! ...че къщата е придобита чрез някакъв вид далавера-неще и дума,но...собственикът има черно на бяло,че статутът на паметник липсва-т.е.,няма никаква пречка за събарянето ! Aко ще му правят мръсно,то винаги могат да му забранят или не му дадът разрешение да строи гараж,но...той е легалният собственик!!! "кучето е заровено" малко по-рано,т.е. по какъв начин е придобил даденият имот!?Aко се докаже,че е чрез подкуп или тем подобни,тo...то сделката се обявява за невалидна и точка. Другата възможност е разрешение за строеж с условие да издигне наново къщата,което е не толкова лошо,но ще е лош пример за в бъдеще. Hай-вероятно Киро Японеца ще си търси правата в Cтразбург,ще спечели и пари и право да строи каквото и да било!!!

Дискретно : - стъпка Първа - Се отнася до АбсолютноЦялата Воня на 'наште'. ..т.е. И до 'нашта' секция в ЕСПЧ . ...отделно - Да !, Имаме да отваряме ДебелияТефтер от Йощ 1989та, че И от ПоПреди.

Някой няма ли да потърси отговорност от Министъра с културата - Вежди. Защото Киро Японеца не си е махнал сам статуса.

Намирам че г-н Диков - Е поподхванал Веждито умело, и то така че Сам да Си изкаже Всичко.

Може би забравихте бързо за тютюневите складове в Пловдив.Пожара се е прекнал изведнъж от четирите страни на покрива и естествено е виновен клошаря Любо.Така хем е лесно , хем е удобно да бъде набеден някой нещастник.

Че Киро Японеца НЕ Е цвете , това е повече от ясно за всички ! Въпросът обаче е КОЙ ДЪРЖАВЕН служител премахна статута на къщата и КАКВО Е ПОЛУЧИЛ за това си действие ! Казано накратко - КОРУПЦИЯТА никога не е едноличен и едностранен процес ! Щото кел файда от възстановката , когато утре Кирето ПАК ще бутне пликче под масата и ПАК ще стане на неговата ...

По вероятно е да видя извънземни отколкото Киро Японеца за възстанови имота.В тази айдушка държава се спазва само закона на прерията, който стреля пръв живее дълго.Айдуците си имат номер в живота.Примери колкото искаш.Фирмата "Хрисома" пална спортния магазин на бул.Витоша и се прекна кафенето Лаваца,на Солунска имаше кино където се процедира по същия начин.Сега има хотел.Къщата на Алабин също беше бастисана само и само за да се изгради билдинг с височината на хотел Рила.Нищо ново под слънцето.Да сте видели някои да е наказан за нещо.

...което Ни адресира ЗА НовияНюрнбергски у Нас.

Че защо да я възстановява.Това са "празни приказки".Къщата е нямала статут на паметник на културата и е имал разрешение за събаряне.

Според мен, абсолютно безмислено е тия къщи (които и без това са развалини) да поддържат. Изриват се и мястото се използва за нещо смислено (паркинга е повече от смислено, с тези вечно недостигащи места за паркиране).

Напротив, Колега ! - Е Задължително АбсолютноВсички Такива сгради да Се ревитализират !, и то В синхрон/Съвместяване с ВечеПроменения облик около тях. ...Вижте Барселона ! .. Париж ... Лондон... Н.Йорк... Мексико... Ванкувър... Монреал... Берлин... Виена ..и т.н. И т.н.

"Барселона ! .. Париж ... Лондон... Н.Йорк... Мексико... Ванкувър... Монреал... Берлин... Виена." Мислиш ли, че разбира за какво пишеш, следкато мисли, че изграждане на паркинг е по-добро?

В тази безстопанствена и корумпирана държава най-после някой трябва да покаже, че има НАКАЗАНИЕ И ВЪЗМЕЗДИЕ за бандитите! Възстановете паметника на културата!!!

Хайде де! А кой даде разрешение за събаряне? Няма ли журналисти, които да покажат пред обществото лицата, които са свързани с разрушаването на тази къща? Нима няма нито един замесен и сам Киро Японеца на своя глава я е разрушил? Хайде де! В тази държава администрацията позволява всичко, което не трябва. Но си има съд за "несвои"!

колкото във Варна възстановиха "Картофената къща"!

НЕЩО ПОЛУЖИТЕЛНО ДА СЕ СЛУЧИ!!!

Хитрата сврака, с двата крака......

Браво ! - ЗА !!! ...и то И отн. АбсолютноВсички Безподобия.

Министърът на културата ще го помоли по веднъж на 6 месеца.

Тое ясно какво ще ти кажат от прокуратурата. " Вземай парите и свърши работата ма човека. За нас 10 процента и всичко е тип-топ". Няма какво да чакаш. Това и малките деца го знаят.

деер

Ха-ха-ха....Правно неграмотни хора раздават заплахи....ЦИРК ! Единият предлагал 100 000лв подкуп, а накрая ще го глобят 10 000лв на хартия, а той ще се пребори да не ги плати и ще построи това , което иска.... А и за какво са ни такива паметници?! Нали си имаме 240 паметника на проститутките на мафията след избори...?

... НА КОЯ ПРОКУРАТУРА ...

Споко, хора, веднага щом направя подземния паркинг, отгоре му ще възстановя къщата, и едно тузарско ресторантче вътре ще направя, тъкмо няма да има проблеми с паркирането..

Ами ако В Същото време - Двустъпковата стане Факт ?!

Брех, колко е лесно да се разпореждаш с чужди къщи! Че и се радва простолюдието! Утре така ще се разпореждат и с техните, както навремето взеха имотите на дядовците им и те пак ще са доволни. Ами заслужавате си го.

Интересно ми е как ще го направи?И да я възстанови, това вече няма да е същата къща.

За съвременния консуматор няма никакво значение дали ще е същата или не. Важен е външният вид и 'справедливостта', т.е. това, че властта е принудила новия собственик да се подчини на волята на закона /и в този смисъл на народа/.

Една хубава новина този път доброто побеждава :)

Поредното доказателство, че БКП = БСП = ДС = МАФИЯ!

А така как го намираш:БКП = БСП = ГЕРБ = СДС = МАФИЯ?

Схемата е много проста--за да се построи подземния паркинг е трябвало да се премахне пречещата къща. След това, естествено, тя може да се възстанови. Не виждам какво толкова сложно има в това. Хората, които имат необходимите познанства действат--вие нямаше ли така да направите. Нека да не бъдем завистливи.

Бъдете сигурни, че човекът собственик ще изрази готовност да възстанови сградата--та той това го е знаел предварително. Ще видите, че ще я възстанови. И аз не подценявам тези хора.

Важното е, че министърът показва негативно отношение към подобна гавра. Дали ще стане, друг въпрос. Колкото до казуса - да не забраваме че живеем в ТИКВОоландия!

ОТКОГА Е СОБСТВЕНИК НА КЪЩАТА КИРЧО ЦИГАНИНА ? КАКВА Е ЦЕНАТА НА КЪЩАТА ПРИ ПРОДАЖБАТА ? СЛЕД КАТО Е БИЛА ПАМЕТНИК НА КУЛТУРАТА, КОЙ МИНИСТЪР МУ Е РАЗПИСАЛ ДОКУМЕНТИТЕ ? ПАРИТЕ НА ЦИГАНИНА ЧИСТИ ЛИ СА ?

Шило

Няма механизъм, с който да го принудят. Съборена е постройка, която не е имала статут на паметник на културата. Не трябваше този статут да бъде премахван.

Хубаво, но към момента няма НИКАКВО законово право да се направи! Може да стане само ако започне разследване и се стигне до осъдителни присъди за тези, които са го позволили, тогава решението им може да се обяви за противозаконно и от там да се изисква каквото и да е. И въпреки всичко, не може да не се овъзмезди собственика, защото той в случая НЕ е виновен!

В нормалните държави Киро Японеца не само, че нямаше да притежава такава къща, а щеше да е доживот в затвора!!!!!!!!!!!! Но в българската джунгла всичко е възможно.......

Колкото във Варна възстановиха Картофената къща, толкова и тази.

Тя пък една къща...

Все пак се появява някой читав министър, понякога!

Чудесно!- възстановете е я и внимавайте за Къщата с ягодите...

Вежди очевидно не може да "АРТИКУЛИРА" (това бе по едно време любимата му думичка, спомням си как в едно интервю я използваше на всяко изречение), не разбира или не иска и се прави, че не разбира, че за хората няма значение дали той или някой друг е взел парите на Киро Японеца от наркотрфаика и престъпния свят, а че е налице поредното откровено варварство и беззаконие срещу паметник на културата, и то в центъра на София! И то с такова тъпо и прозрачно глупаво мнение и становища на т.н. "експертна комисия" .което е рапзисал Рашидов, че е резил дори и да се коментира сериозно от възрастни вменяеми хора!

Вие сериозно ли бе? Предишният ви министър дава разрешение за събаряне, сегашният дава предписание за възстановяване. Вие на кой свят живеете? Как точно ще го накарате да я построи? С поредното предписание ли?

тая съборетина отдавна трябваше да се бутне

По-добре късно, отколкото никога. Макар че това пак е след дъжд качулка! Евала за този министър за това, и срам и резил, позор за Вежди Рашидов! Интересно дали Вежди и той е импутиран от чувство за рам, както всички онези, с които е обграден?

"той е импутиран от чувство за рам", ко туй ма?

Когато това нещо издържи в съда, ще се прекръстя на ВеждЮ, както се казвах по едно време, когато бях обикновен брадясал селски пияница..

Ще следя с интерес възстановяването. Стига да не е с краен срок 2050 година.

По-добре късно, отколкото никога. В България лесно и бързо, и безпрепятствено се руши - виж например дюните по Черноморието и бетновите безумия, и много трудно, бавно и мъчително се строи и възстановява (говоря за обществено полезно строителство), ако изобщо стане! Точно както престъпленията - много и непрекъснато, бързо се правят, а после разледването и евентуалното осъждане взима цяла вечност, ако изобщо дойде!

За един такъв човек като мене - Тома Неверни, това е като първата прелетна птичка дошла през пролетта. " Преди да се зазори,е най-тъмно (безнадеждно)." И на нашата улица ще изгрее слънцето на СВОБОДАТА ДА БЪДЕШ ОБИЧАН. А ОМРАЗАТА на "Програмата за ИЗТРЕБВАНЕ на българския народ", ще доведе до ТРАНСМУТИРАНЕТО СИ в безусловна Божествена Любов. За това са народните мъки, които до края на тази година ще започнат видимо да намаляват.

Поредния празнодумец...И как ще карате някой да възстанови нещо след като такива като вас са премахнали статута и ама сега блямосвате какъв паметник на културата ''била''..Така сте си свикнали да рушите вие самите ама да търсите виновен извън вас.. Тези които са я отписали да бъат така добри да я възстановят и най накрая да има наказан истинския виновник а не данъкоплатците или невинния.. Не защитавам точ киро дето не го знам какъв е ама след като държавата е махнала статута той е в пълното си право да я събаря.

- Задължават Киро Японеца Редактор Лилия Чалева - Чалче, правиш ли разлика между сегашно и бъдеще време ?! Или така е актуално дасе пише в момента, в стил 'жълт шоКк' ?

дасе = да се ;))

Псевдо държава vs нагъл циганин...?