Самолет падна на авиошоу - има загинали и ранени

Най-малко трима души загинаха на популярно авиошоу в град Рино, щата Невада, САЩ, когато един от участниците, боен самолет от Втората световна война, се вряза в зрителите пред главната трибуна, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Обратно в новината

Коментари - Самолет падна на авиошоу - има загинали и ранени | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

пей(н)чо, това си го гледал в някоя игра.

Някои от твърденията са истина някои не са . Например твърдението ,че американците чакат руснаците до Берлин.Срещата руснаци -американци става на Елба на 100 км от Берлин .Берлин е обкръжен по това време само от руски войски.В никакъв случай не омаловажавам ролята на съюзниците,по договора заем-наем СССР получава помощ за около 40 млрд.долара -камиони оръдия, кораби ,танкове.Разбира се войната в Тихия океан изважда Япония от войната срещу СССР. Съюзниците затова са съюзници да си помагат.Когато съюзниците закъсват при Ардените ,Червената армия започва офанзива зада им помогне Едва ли ние ще оценим приноса на всички страни във ВСВ.Трябва да се отдаде заслуга на всички.

"...Не е ли вярно, че съюзническите сили първи достигнаха Берлин и кавалерски изчакаха СССР повече от седмица..." Майоре,ти направо изтреби рибата!! Това,което си написал,и американците не го знаят и го чуват за първи път!!!

американска я прави най-добрата в света!франция забрани участие на руски самолети на авиошоу в предградие на Париж след поредица падания на руски съвременни изтребители,последно поколение!Не става дума дза музеен експонат от преди 70-80г,а за някакъв СУ-последниет падащ "русин"!В Московско авиошоу пак маса народ избиха!Не останаха във въздуха-всички изпопадаха!Най-слабите в света,убедително най-слаби!Затова,като пътувам никога не се качвам на руска машина!Те пътуваха преди 10 г. и то само до Москва!В Европа -"Ербъс",през океана-"Боинг"!Руси-само в Бангладеш!

човече, не си добре. в 10 реда 30 лъжи. и все Русия ти е в устата - да не си някой от дежурните русофоби...?

Нещастен случай, причинен от повреда по време на полета. Може да се случи навсякъде и на всеки. Добре, че не е имало повече жертви. Пилота е бил много опитен, ветеран и каскадьор, но в такива случаи просто нищо не може да се направи. За сведение на Мунчовците , които са се изходили по темата, доста хора в САЩ имат частни самолети. Самолетите минават технически преглед всяка година, а пилотите (като този) си подновяват лицензите на всеки две (2) години. А колко руски пилоти успяват да доживеят до 74г. мисля е ясно на всеки.

Извинявам се,текстът на До"де....." е се отнася до това име"Да де ,само с"!

Няма безогледни бомбардировки-щом си обявил война ще те бомбардират,въпреки ,че в случая със София става дума за няколко бомби изсипани по погрешка над София!Големите бомбардировки са били над Плоещ-рафинериите!Виж т.н. "освободители",са помляли градовете на Германия-жестоко,назидателно,отмъстително с цел да избиват невинни граждани!

това е също долнопробна лъжа. утре ще кажете от посолството, че са хвърляли храни и медикаменти.

самолет от втората световна война или поне такова копие. като прибавиш 80 годишен старчок в самолета и това, че машината е хамериканска, няма защо да се чудим. сега остава да чакаме изявление на хамериканците, че това е терористичен акт на нападение с/у индианското население на щатите. опс, забравих, че демократите са избили местното население, а оцелелите са затворени по резерватите.

няма да четеш че е терористичен акт, защото не е терористичен акт. ти вместо да пишеш глупости по интернет, защо не правиш това за което те бива и не отидеш да си пушиш наргилето и да мечтаеш за 72 седем годишни девственици.

Душата иска, ама тялото не дава!

Хамериканци..остай ги! случава се на всеки,не само на тях..ама те са доста крейзи ..но и цял свят е крейзи! не там..не съм ги пратил там аз ,я! бла-бла-бла! случава се и...толкоз!животът продължава-за едни Живот,за други мизерия..дам!

Журналистчетата...кви три метра, кви пет лева!!!Скъсен е с 30 см, и това не е мустанг от втората световна война, а копие. THE GALLOPING GHOST, #177 е и с променена кабина, променен долен въздухо заборник. Като пишете новинката проверете първо. Жалко за хората и машината!

имаме участник... сполай ти, че тук от сталинисти и седерасти човек не може да чуе какво е станало.

Рязал опашката на самолета? Аз мислех ,че стареца е изкуфел ,но съседката, леля Койка ми каза, че родата му е от Габрово, дето режат опашката на котката. Жалко за избитите хора!

То тези шоута май са по-опасни от F1

Във F1 чул ли си за 80 годишен пилот или болид?Аз не!

човекът е искал да сложи достоен край на живота си, но е взел и част от публиката по пътя си

Установяваме, че нашите постове се изтриват безмилостно от цензора, докато постовете на индивиди, като КГБ-то, се пускат безпрепятствено. Да не би Дирът да е собственост на КГБ-то. Или може би е крайно време да се приориентираме към други сайтове? Вместо да се за

Спокойно, другари, и моите ги трият. И, което е по-жалкото трият смислените. А пускат някои, които даже не съм писал аз, а друг под същия псевдоним. Но когато се пишат много, има да трият има и да остане - все нещичко ще пропуснат. Интелигентните хора познават стила ми и няма как да бъдат заблудени. А това че Дир-а първо ги пуска, а после ги трие само засилва интереса. Те така и не разбраха че забраненият плод е по-сладък.

и защо и двамата не ходите да се застреляте (втори постинг) и да ни оттървете от фашизираната си политичност?

на такива авиошоута редовно се появява НЛО които не рядко умишлено свалят самолетите виждал съм поне три такива случая,така че и това не е изключено :)))

Това е работа на "Ал кайда", само че мюсюлманина е от Кавказ и мозъкът му е препрограмиран в Русия. А за американците е крайно време да разберат, че като видят самолет, трябва да бягат.

И какво излиза? Че конструкторите на самолета са били идиоти и не са знаели, че ако го направят по-къс ще лети по-бързо. На тези авиошоута няма ли някакъв технически контрол, който да отсява перковците?

Всички тези самолети летят като "експериментални", независимо колко са модифицирани, оригинални 70 годишни реликви или чисто нови реплики. Т.е. пред закона всички тези самолети са "уникални прототипи".

Поклон пред силата и смелостта на американския ветеран!Американската армия разби армията на фашисткаГермания и освободи Европа от злото!Този герой е бил един от освободителите!

Прав си,тогава е бил на 7 години,определено е освобождавал Европа от злото

...и освободила американската армия баба ми и дядо ми от къщата им в Банишора през 1944 год. - хвала!!!

Руснаците са по тази част.Храбрите американски орли не се занимават с мародерство

Така се е казвала най-модерната песничка в София, когато България обявява война на САЩ. След това е ясно, че при война се мятат бомби, а не цветя и близалки. Ама тя нашата е малко като "ние им обявихме война, защото те после ни бомбардираха"...

Точно така. А след като освободи Европа от злото, продължи да освобождава народите по земното кълбо от злия им петрол. Хвала !

Пишете глупости, и така се изопачава историята ,която и без това напоследък се фалшифицира достатъчно. До 1944г.американците си имат достатъчни грижи с японците в Тихи океан.Водят се битки -за Соломоновите острови,за Филипините,при Мидуей . Германия,вече сразила Западна Европа, необезпокоявана воюва на Източния фронт. Когато САЩ се намесват, на изток са завършени основните битки пречупили гръбнака на фашистка Германия. Битката за Москва-1941г.,битката за Сталинград 1942-43г. и най голямата танкова битка за ВСВ -битката при Курск -1943г. Американците не успяват да участват и в битката за Берлин. Разбира се САЩ, имат своето заслужено място и заслуга за победата ,особено с материалната помощ за антихитлеристката коалиция. Обичаш или не обичаш руснаците ,нямаш право да изопачаваш ролята им във ВСВ.

това място, обаче, ако следиш техните 'исторически' предавания, е първо и единствено. дори по ужким неутралните нешънъл джеографик видях такава глупост в стил dirty dozen...

Американците са пред Берлин една седмица преди руснаците и ги изчакват те да влязат първи от уважение към понесеното от тях и жертвите дадени през войната. Освен това спазват предварителните договорености за това кой кои части да окупира, което не може да се каже за последващите действия на СССР в Азия.

Не съм сигурна дали си трол или просто болезнено тъп.

Ами, сигурно агент на Алкайда е напил Ал Бънди, който после шофирал бръкмата над кефещата се на милитаристични играчки за убиване оскотяла тълпа, тъпчеща се с хамбургери и зяпаща в синьото небе.

Аварии винаги стават. В Русия със съвременни самолети. Тук, по време на полет със самолет от втората световна война. Самият факт че това чудо на 70 години все още може да лети е забележителен. И кой знае защо летят германски и американски самолети от това време. Съветските са ги правили от дърво и плат, и прасетата отдавна са закусили с тях. Така че аварии ссъ съветски самолетои от ВСВ няма как да се случат. Но пък със съвременнни самолети - дал Господ. И с цивилни, и с военни. Разбира се доколкото самолетите от времето на СССР могат да се нарекат съвременни.

Е така е . Даже паднал и се разбил американски самолет по-добър от руски ,който лети. Ами пожелавам да летиш с най-добрите самолети. И ще продължа твоя мисъл: когато пръцне един американец - то мирише значително по-хубаво отколкото ако същото ще направи руски мужик.

Когато стане нещастие с руски самолет, веднага се произнасят за пиенето на цялата нация, за качеството на всичките руски машини, за управлението на цялата държава ... А сега що не кажете нещо за тоя самонадеян арогантен старчок на 80 години, който е превърнал стар боен самолет в летящо гюле, способно само да излети нагоре и да падне веднага, завличайки много безмозъчни зяпачи, надъхани, че са "овладели техниката" и ще смаят света с поредното чудо! Е, смаяха го с нахалството и непрофесионализма си, както става по-често! Те не искат да знаят за теория и природни закони, искат да проверят чрез бъркане в контакта с желязна спица, пък че се рискува живота на толкова народ - кой ти гледа, имало балъци да стоят там - сега ще им заменят резервните части, ще ги сложат в инвалидни колички с много екстри, и са готови за нови подвизи!

На старите хора трябва да се забрани да вдигат самолета.Е го е!Правил разни модификации, вдигнал го е и до там...Пилотите трябва да са на средна възраст, защото старите знаят, но не можат, а младите можат, но не знаят.

Hе е възможно това да се случи точно в сащ.Hе вярвам на тази новина.

Това са летящи ковчези, кой ги допуска до такива мероприятия!

Да скъсиш 10 метров самолет с 3 метра, да изпържиш 1600 коня двигател на 2200 - тоя е бил голям оптимист с това самоходно гюле!

Натрупване на фактори! :)

Пилота е бил на 74 години

1. В едно изречение от 5 думи си допуснал две грешки: Подлогът трябва да има пълен член; и всяко изречение завършва с точка. 2. Ако пилотът е на 74 години, това означава, че по време на ВСВ той е управлявал същия самолет на 7-8 години. Е, тогава все още не е имало компютърни войни. Може би ще се поясниш?

Пояснение (от другаде): Търсиш под телето вол!

...Направил е машината по-неустойчива при увеличение на скоростта...

Хубаво, че има информация, но са допуснати доста грешки. Станало е по време на National Championship Air Races на САЩ, който се провежда всяка година по това време

Ей.затова не обичам да ходя на авиошоута!!!!

Сигурно си пазиш самолета нов и неупотребяван.... А кога ще се научиш да летиш,a?Когато остарееш и самолетът се нуждае от модификации...?

Боен самолет от Втората световна модифициран-намален с 3 метра и с 80 годишен пилот...Високи рискови фактори.

Така е Ленче, като си млад самолета е удължен и се вдига от самосебе си. Когато забереш къде 80 лазарника и самолета се скъсява, излита по-трудно и пада и по-бързо

Или техническа грешка или от възрастта на пилота

тоя на 80 години седнал самолет да кара той из пътя не може да ходи егати малоумниците

Опитен, но на 80 г., а възрастта не прощава

Може и наистина да е технически проблем, но 80-годишен да прави авиошоу е меко казано несеризоно. Всеки нормален човек може да си предстви какви са реакциите на човек на тази възраст, а да не говорим за физическото състояние като цяло. Според мен организаторите имат вина за цялата трагедия. Може ли са да изместят полосата на полетите по-далеч от трибуните и зрителите пак да виждат всичко ясно.

Кой знае колко непрочели ще има които ще почнат да дрънкат за старите руски самолети.

Доста от руските самолети също падаха по авиошоута. Един от тях е гордоста на руското военно самолетостроене СУ-27 доста народ изби, но ти няма как да знаеш, защото това във вестник Дума не го пише.

Така е. 80% от тях обаче падат в момент, в който правят фигури непосилни за американските аналози. И с малката разлика, че Су-27 имаще защо да е гордостта. А технически проблеми винаги ще има. Но това също не го дават по определени медии.

СУ 27 е самолет,изпреварил времето си. Руснаците с основание се гордеят с него,а това което и ти си пропуснал да напишеш за въпросната катастрофа в авиошоу в Белорусия е,че катастрофата бе предизвикана от ято птици,засмукани от двигателите на самолета при преминаване на малка височина над зрителите...

Какво ли ще напише сега кагебето. Или все още не са отворили компютърната зала на Карлуково.

Щом продължава да пише май са отворили.Но не вярвам да е чак толкова луд.Мисля, че ни провокира по някаква причина.