17-11-2017 20-11-2018

Коментари

БСП няма да изневери на отработената си стратегия - ако някой върши полезна работа, тогава само търсят начин да го махнат.

Тябва Мая Манолова да се кандитира ама да не е с подкрепа на БСП както президента направи. Тогава ще спечели веднага

Мая Галевица Много си креслива, изнервена, тя кметската работа не е като да разтягаш локуми!

Май не само ГЕРБ се притеснява от Мая, а и бившата и партия също. Сега се надяват да и смъкнат рейтинга със слуховете че още е с тях.

Вие хубаво я обсъждате,но тя заяви че няма такова намерение. Да бяхте я попитали първо.

Лиляна Павлова ще е кмет на София

Бидейки жена, не може да стане кмет, само ... кметица. Род и число в кой клас се учеха? Но и без това сега й е добре, тъкмо на място си е. Да не стане обаче някой от обсъждащите, това вече ще е проблем.

Прав/а си. Според тълковния речникна БАН, кметица има две значения - жена-кмет и жена (съпруга) на кмет. Но това е по-нова трактовка и много хора карат по старому и считат, че както беше по-рано, думата кмет (както някои други) е само в един род. От такива произлизат доста лафчета напр. как се нарича мъжката муха или женският комар?

Много очевидно. Манолова отдавна е спрягана за шеф на партията. Сега Корнелия си решава проблема - ще докаже, че не става като загуби София, а ако случайно спечели - ще бъде кмет 4 години. И в двата случая е ОК.

За това ли беше този ПР от няколко месеца насам? Смешници:)

Много важно !

Червените гладни кокошки просо сънуват, комунягите могат да бъдат само селски кметове

По добре Никлозета Лозанова, Мара Отварачката или Златка, ш са по честни и почтени от Фандъкова и Манолова.

София трябва да има кмет кореняк софиянец, аман от провинциалисти и жени. Падпъдъкова разора София, въведе платено паркиране, увеличи цената на транспорта, съсипа "граф Игнатиев" и "Витоша", и всичко това за лично обогатяване на себе си и кликата ГЕРБ.

Тоя кво работи и къв е? Тате каза,че сигурно е син на футболист от Левски.

Иванчева ще бие манолова на изборите!!!

На Паргов ли вярвате или на Манолова? Поне 5 пъти тя отрече ,че ще си смени сегашната позиция, поне до изтичането на мандата. Всички рибки плуват......

Потомствен ата комуниска щяла да става кмет на София. Тази жена явно има нужда от приземяване и най-вече от изтрезняване, че много се опиани от мечти и желания. Мисли си, че като цвили, ръкомаха и се показва по цял ден по телевизора, Софианци ще се вържат. Къде по - талантливи артисти гледахме през годините

учителката по руски каква е?

Човека спомена софиянци. Какво ви вълнува в прованса си е ваша работа.

Абе червени боклуци, как не разбрахте че София никога няма да избере червено говедо за кмет!!!!

Ами мечтаят си и бъркат София с Крушовица май .....

в крушовица от 750 участвали в изборите само 45 са гласували за бсп! те най добре си познават стоката!

той-чо, за Цецка Ц. колко души гласуваха в село Драгана?!

Тя не е за кмет , по скоро е за там където се разтягат локуми и интриги !

София никога не е била червена , няма и да бъде ! Независимо кой е кандидата на БСП !

Я ми кажи един потомствен антикомунист от София,че да гласувам за него.... Не боядисан...

Е ти нали не гласуваш в София, или да се включиш за участието?

Зевзек

Вярно! Тогава със сигурност е по-добре да гласуваме за автентичен комунист, който дори не се е пребоядисал и не си е премахнал петолъчкат ат лицето. Съвсем друго си е да се пребоядисаш, но пак в червено.

А нея питахте ли я...? Дали не иска да е Премиер, примерно? Или Папа?

Мая Манолова е доста тъпичка: - автор на т.нар. "Костинбродско афера" - автор на "Машинното гласуване" - автор на поправката Ванко 1 и десетки други безсмислици. Гонеха я из цяла София по време на Орешарски, тя решила кмет да става. Пълна олигофренка...

За Ванко 1 беше Т. Дончева.

още един път ще го духаш

Мая Манолова за софийски кмет, а Дудука за заместник кмет по събирането на боклука...

Маяма Нолова Галева може да е алчна и некадърна, но не е глупава! Ще зареже питомното и ще гони дивото, заради партийните амбиции на някой си и празната партийна каса!

Нищо не става от нея.

Вчера ходих на попрелка при г-жа Иванчева и да и вида офиса в Центалния Софииски. Обсъдихме разни неща. Говорихме си и за моята кандидатура за кметица. Похвали ме че вече съм решила кой ще ми е зам кмет- ще имам двама зам кмета - братя са, от Дупница са, но познават проблемите на София, били са барети тука в поделението Враня. Г-жа Иванчева ме посъветва да сложа на трупчета всички строителни документи за София и Софииска област. Вика много е доходно - под 20 евра на квадрат да не падам отделно по 12 000 за детски градинки. Зам кмета Геле пък има строителна фирма. Измоли специално изключение за него- ще строи СПА комплекс на мястото на МОЧА с басейни масейни джакузита макузита, абе като оня в Ресилово.

100% ОТ ТИКВОЛЮБЦИТЕ ЛИ СТЕ В КУРИЛО???

Не само познават проблемите на София, но притежават и безценен практически опит в създаването им.

На София и трябва кмет ,ИНЖЕНЕР който да разбира от стройтелство , защото в крайна сметка София не е съд или училище та да слагате кметове адвокати и учители . За да няма хър мър за качеството на стройтелството и облагородяването и за пари хвърлени на вятъра трябва точно такъв човек. Не издигайте кандидатури на хора който не знаят къде ги води главата а са верни на дадена партия. Умния кмет ще си направи екип с който да ръководи общината...юристи , учители , социални работници . еколози и т.н има колкото искаш .

с четвъртото изречение си оборил първите три изречения от писанието си!

Да прав си , да се чете Умния Кмет Инженер ...

Браво !

На София и трябва кмет безпардонен мениджър, който може да намери хора за всяка работа. Ако ще инженерна да е.

през 2008г мая манолова става областен лидер на бсп в кюстендил на мястото на иво атанасов. в резултат на тази рокада бсп губи всички последващи избори в областта! затова мая днес живее в село рударци пернишко!

Мая е Хасковска снаха в момента

бе "партньора" и може и да е хасковски комундел, ама мая живее в палат в рударци!

София никога няма да стане червена,никога кадър на БСП мафията няма да оглави кметското място в София!

Народе,избери Мая и ние ще се върнем в България! Може и Цветан Василев да вземем с нас...

Това ще е най добрата кандидат за София и ако не е от партия веднага ще спечели Ако стане тя на сегашната Фндкова ще и се стори тесен светът

трябва първо да я разведете със съпругът и милен манолов, и да я омъжите за " партньора" и ангел найденов! практиката е отработена с женитбата на румен радев за деси!

Мая отдавна е омъжена за Ангела. А НИЕ С ТИКВАТА НАУЖКИМ НЕ ЖИВЕЕМ ЗАЕДНО.

толкова си тъ.па, че и за се.кс не ставаш ма! мая си е манолова, а не найденова!

Манолова е по полезна като омбдусман,дори и да има амбиции за кмет,това е коренно различна длъжност с много повече отговорности във всякакъв аспект и ежедневно натоварване..Колкото и кадрили да прави за кмет или нещо друго,не знам,който и да я подкрепя, то все компроментирани партии или личности нейна си работа,все пак да осмисли къде ще е полезна за обществото,ако наистина смята да помага ,защото правата на работещите и други групи имат нужда от реформа и компетентност. .Не виждам пречки засега да не бъде преизбрана за Омбдусман!

Щом училищна директорка стана кмет, не виждам защо юристка да не е още по-добра на тази длъжност. Относно компрометираните партии можем да поспорим. Обикновено най-компрометирана е управляващата, знаем коя е тя.

Т.е. една полу-юристка каквато е омбудсманката...Никой не знае къде е завършила право

"Никой не знае къде е завършила право" ОВЦО, СЕРИОЗНО ЛИ?

pregomi@

Всяка личност може да бъде избрана за кмет, независимо от вида и бранша на образованието (тази длъжност няма специални изисквания, но тези, които ги притежават, рядко се нуждаят от чужда компетенция). Г-жа Манолова наистина не се вписва в кметската длъжност, най-малкото поради ограниченията от Общинският съвет. Аз също не виждам пречки в това да бъде преизбрана за Омбдусман. "Относно компрометираните партии" и кои/й е по-по-най, споровете са несъстоятелни, по простата причина, че за всяка политическа фигура има такъв - условие за послушание. Хората би трябвало да са по-активни в изборите за местна власт, когато познават работата, отговорността и качествата на кандидатите, защото не избират партия, а личност, която добре познава местните проблеми и ще отстоява интересите на общината, която е гласувала доверие в лицето на човека. Лично аз не гласувам за хора, чийто маниер на работа и начин на мислене не познавам.

Ами тя и Иванчева фризьорка ама реши да лапа с разрешителни!Щом зад нея е партия ,която ше я и финансира,ще стане като Радев за посмешище!Ако Манилова ламти за власт няма да и се получи

PEYTSCH

А защо не почнете с поставянето на петолъчката над бившия партиен дом ?

Който изменя на идеята, в която де е клел, се нарича ренегат. На теб оставям да се сетиш за колко и кои се отнася.

PEYTSCH

Ъ ? И каква беше...ъъъъ...идеята ви?

определят ...Кюстендилска софиянка или Софийска кюстендилка ? Или просто сестра Галева !

Че досегашната кметица лоша ли е, като и тя е с провинциално потекло? Впрочем, най-обичаните гербери са все от селата. Това пречи ли ви?

Цветелина Бориславова се оказа една обикновена Цветанка Карагьозова „Адска машина направи на парчета джипа на столична бизнесдама, която е приятелка на висш служител от средите на СИК. Пострадалата Цветанка Карагьозова излиза с бодигарда от охранителна фирма "Ипон" Бойко Борисов, който работи в тясно сътрудничество с акционерите на застрахователна компания СИК и Интергруп Румен Николов-Пашата и Младен Михалев-Маджо. Пострадалата е собственик на фирма за химически продукти, масла и изкуствени торове.“ Тези няколко изречения обясняват къде са се учили на бизнес и политика настоящите най-влиятелни мъж и жена на България. Истината е, че 14 години след мутренския атентат срещу нея, Цветелина Бориславова продължава да бъде една обикновена Цветанка Карагьозова. Въпреки претенциозните интервюта, в които споделя визията си за България и обясява как трябва да се развива страната в следващите 30 или 40 години, Цветанка Карагьозова не може да види по-далеч от носа си. Последният скандал около нея показва, че въпреки огромните възможности, които имаше през последните 10 години, развитието й е доста скромно. Иначе най-малкото нямаше да чака да бъде финансирана от закъсалата Столична община.

Цветелина Бориславова е разведена. Има две дъщери, Ралица и Веселина, от разтрогнат брак със Стефан Абаджиев - син на бившия член на Политбюро на ЦК на БКП и бивш посланик в Румъния Иван Абаджиев. Дефакто Бойко Борисов и Иван Абаджиев си разменят жените.

Вярно е това.

Ако кандидат за кмет на София е Манолова, другите трябва да се откажат. Фандъкова да отиде в МОН и да направи реална реформа в образованието, защото е учител и разбира проблемите.

80 % от ръководителите на "дясната" ГЕРБ са бивши комунисти - начело с лидера си Историята се повтаря като фарс Флагманът на ЕНП в България, дясната ГЕРБ, е пълна с бивши комунисти - 3/4 от националното ръководство - Изпълнителна комисия, начело с Бойко Борисов, са били членове на БКП с лидер Тодор Живков. Или по-простата математика показва, че Начело на ГЕРБ са 11 души, а от тях 7 са комунисти и членове на Комунистическата партия. Във върховното ръководство - Изпълнителното бюро на наследницата на БКП БСП са 17 човека, а само 9 са имали партиен билет при Бай Тошо. Това ли е дясното в България? Или и двете партии БСП и ГЕРБ са двете страни на една и съща монета с лика на Тато? Ето и кои понастоящем членове на Изпълнителната комисия на ГЕРБ са били в редиците на партията, гордо ръководена от Тодор Живков: Бойко Борисов – син на комунист, полковник от МВР - Методи Борисов, който произхожда от комунистически род и е от доверените партийни кадри. От 1977 е член на БКП, хвърля партийната си книжка чак когато става главен секретар на МВР. Преди това напуска сисемата, за да не се откаже от членството си в партията. Цветан Цветанов – по линия на баща си, шофьор на началника на ДС Григор Шопов. Работил като сержант в ДС – VІІ главно управление – ЦИОУ Йорданка Фандъкова – редови член на БКП като учител Цецка Цачева – партиен секретар на Окръжен съвет в Плевен Красимир Велчев – член на БКП като пилот в авиацията Менда Стоянова – член на БКП, партиен секретар на звеното „Приходи от народното стопанство“ в Окръжния Народен Съвет в Пловдив Пламен Нунев – редови член на БКП Припомняме и извън управленските органи на ГЕРБ – „автентичната дясна“ партия, „единствена алтернатива на комунистите“ кой какъв е бил. Ето кратка справка: Росен Плевнелиев – първи секретар на общински съвет на ДКМС. Николай Младенов – бивш министър на външните работи, син на служител на ДС от засекретено ниво, програмен директор на фондация „Отворено общество“ – София (1996-1998). Сергей Игнатов – бивш министър на образованието, син на секретар на ОК на БКП - Видин, ректор на соросовия Нов български университет. Аню Ангелов – бивш военен министър, партиен секретар, делегат на 14-тия конгрес на БКП. Нона Караджова – дъщеря на завеждащ отдел в ЦК на БКП. Лиляна Павлова – внучка на партизанин от бригада „Чавдар“, по-късно с пост в БКП. Диана Ковачева – дъщеря на завеждащ отдел в ЦК на БКП

Някой Ви е писал минус. Горкият, не знае, че пред фактите и боговете мълчат.

Нормално. Докато стигнат докрая, комунисти герб забравят началото.

Това не са комунисти , а гьотверени като Костов и жена му. Като ЖЖ, ФД и пр. и пр. велики седесари. Майка си и баща си продават за пари, да не говорим за България която ликвидираха

Абе Тиквун, цяла България бяха комунисти иначе ти режеха главата моментално, ако откажеш!!!! Ама явно си нямаш никаква представа как се живееше в комунистическия концлагер България!!!!

Мая Манолова да си направи партия.Със Слави ще управляват като направят коалиция след изборите.Младите хора до един ще гласуват за тях!!!

Няма нужда от поредна партия. Има достатъчно.

"Към 1989 г. всички, които са били на около 35-40 години са минали през БКП. Хората, които са били на една по-зряла възраст всички почти са били членове на БКП. Партията беше държавата". Това изказване на зам.-шефа на ГЕРБ Цветан Цветанов по NOVA вчера предизвика доста критики. Сред тях и на подкрепящия управлението Патриотичен фронт в лицето на Красимир Каракачанов. Цветанов направи този коментар по повод партийното минало на кандидата на ГЕРБ за президент Цецка Цачева. Цветанов припомни, че дори Иван Костов е бил член на БКП. Как се развихри интернет за Цецка Цачева "Това не е вярно. В България, че не са били всички членове на БКП, е повече от ясно. От 9 милиона един милион да са били членове на БКП. Това не е било задължително, е повече от ясно", коментира Каракачанов пред "Здравей, България" днес.

Абе, прав е Шкемби войвода! Ама те с Дон Цецилио ще се разберат, де! По другарски - може ли кадровак от ДС да се кара с агент на ДС?! Ми не бива!

Мая Манолова и Елена Йончева - кандидати на БСП за кмет на София . Националният омбудсман Мая Манолова е сред обсъжданите кандидатури на БСП за кмет на София. Това обяви председателят на столичната организация на партията Калоян Паргов. "Имаме поне 3-4 кандидата, които на този етап предвид рейтинга на госпожа Фандъкова, се съизмерват с нея. Сред тях е и госпожа Манолова, но има и други", коментира лидерът на столичните социалисти. Сред другите обсъждани имена са депутатите Елена Йончева и Георги Свиленски.

ми да изберем свиленски! тъй кмета на софия ще е бившия съпруг на деси, а президент настоящия!

Можеш да избереш и една от бившите на Мутрата - кеф ти цеца, кеф ти жената на бившия на цеца.

това ще го направим когато борисов стане президент!

И почти е сигурно, че дебилните новософиянци ще гласуват за нея за кмет на София. Но трябва да се знае, че бивш комунист НЯМА ! Нищо че сега, като омбудсман госпожата го дава ,,безпартийна''.

Йорданка Фандъкова не е"бивша" комунистка, казваш :) ОК!

Бас държа, че простият ганювец по типичния за него овчедушен начин, по който вика "Бат' Бойко ще ни оправи" и гласува като луд, вече е забравил коя е сестра Галева, кой беше едно от главните лица на аферата "Костинброд", кой внесе поправката "Ванко 1", ще се хване на тоя цирк, който ни разиграват успешно с Манолова откакто я гласят за кмет - борещият се за народа срещу Топлофикация и правителството онеправдан омбудсман. дето даже колата му взеха, и когато на Фандъкова заслужено ѝ бият шута на изборите, ганю послушно ще пусне бюлетинчето точно за оня, за когото Боко и компания искат да бъде кмет на София.

Йорданка Фандъкова "През основното си образование бива запалена към спорта от учителката си по физическо възпитание и спорт Ваня Димитрачкова. Завършва 35-та руска езикова гимназия „Добри Войников“ в София и Софийски университет „Св. Климент Охридски“ със специалност „Руска филология“. След това работи като учител (от 1985) и директор (от 1998) в 73-то Средно общообразователно училище „Владислав Граматик“ в София." Мая Манолова "Основното си образование получава в VI ОУ „Паисий Хилендарски“ в Кюстендил. Продължава обучението си в езиковата паралелка на ПГ „Неофит Рилски“, където изучава английски и руски език. Завършва висше образование, както следва – история в Москва, икономика (1994) и право в Юридическия факултет на УНСС през 1996. Има и специализация по социален мениджмънт. От 1998 г. до 1 октомври 2015 г. е адвокат в Адвокатска колегия в Кюстендил. 2003 – 2005 г. е секретар на Адвокатския съвет в града." Учителката по руски срещу юристката :)

значи в случая Манолова е безинтересна. Щом Паргов я е изкарал на пангара да я дъвчеме е от ясно по ясно че БСП няма да я номинира за кандидат. Въпроса е кой ще номинират накрая? Човека трябва да отговаря на няколко условия. Първо все пак да е избираем - тука автоматично окапват Зарков Ерменков Жаблянския и прочие екзотики. После трябва да е русофил до мозъка на костите си. Дет се вика ако се наложи кат Павлик Морозов и баща си да предаде - по тая линия Йончева ми е много съмнителна, но кат административен капацитет на две магарета слама не може раздели. Което може да се окаже и предимство де. И накрая трябва да е лично преданен кандидата на Овчаров. Аз се сещам само за един такъв кандидат кмет на БСП от Харманли

Дъвчи си-дъвчи си на пангара! На никого не пречиш.

То пък една юристка!Освен да прави интриги”Костинброд”за друго не я търси. И кмет да стане ,пак само ще плямпа и нищо друго. Изберете си я и после и яжте л.....а

ПОВРЪЩАЙ Л А Й Н А Т А И ГЪЛТАЙ ОТНОВО!

Може би за Кюстендил за кандидат за кмет ще е най-подходяща. Тогава и братя Галеви може да се върнат...

Клати се стола на Кирнелия.

не я ли обсъждате?

Мая премиер.

а сега де, съвсем я оплескахте!! радев уж не беше от бсп, пък си е от бсп сега и мая уж не е от бсп, напуснала партията та да е безпристрастна, пък кво стана?? била си от бсп!! калоянчо парговия го оплеска, курнелия ще му се кара!!

нека господин Паргов и г-жа Нинова да обяснят на всичките си избиратели измамени от Банев и фонда му при приватизацията, нека да обяснят на тези отрудени пенсионери внезапният интерес на г-жа Манолова към комфорта в килиите. Нека им обяснят някак си -че тези хорица след като платиха палтото от чинчила на Баневица, сватбите му, яхтите му сега ще трябва да платят и петзвездният му комфорт в килията. Нека да питат г-жа Манолова колко парички инкасира ???

разбира се винаги има опасност г-жа Манолова до попита г-жа Нинова а тя самата колко е инкасирала от Техноимпекс и колко е инкасирал съпругът и от продажба на гориво в Лукойл съдирайки и последната ни риза