Русия строи две военни бази на Курилските острови

Русия строи две военни градчета на Курилските острови, което ще позволи да се повиши бойната готовност на войските на източните граници на страната.

Обратно в новината

Коментари - Русия строи две военни бази на Курилските острови | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Четирите южни курилски острова, върху които Русия има суверенитет са резултат от събитията във края на II св. война. Да си спомним, че Япония беше бомбандирана (абсолютно ненужно от военна гл. точка!) от настоящите си съюзници с атомни бомби, август 45 г. Основният въпрос е: Япония признава ли резултатите от II св. война? Или може би иска най-близкия до тези територии, Хокайдо да бъде потопен под водата, за да осъзнае реалностите.

Примитивно и късо е да се гледа само на военните мерки и агресии на Русия/Украйна,Крим,Сирия,Курил./.Това е военната идеология на Русия при Путин!!!Но в момента найлошо се живее в Москва/имам младо сем.там/а най-добре в Токио!!!Това ме изненада/межд.агенция-юли/. Русия с 145 мил.насел.ок които над 50 пенс.и деца,как ще опази тази голяма територия?!При това види се само с продав.на ресурси вече изпадна в ик.рецесия/рубла-50%,скъпи цени 35-40%,задъхва се и не се види как ще си подобри хала.Иначе доста се разпери навсякъде да се корка военно,но план Рейгън 2 действа безотказно и голямото сгромолясване иде.....

Громов, Громов, явно не си чувал, че мечката става най-опасна тъкмо, когато вземе да... умира:)))!!! Доста ще трябва да се потрудят някои, за да изпълнят някакъв си план, защото доста народи изобщо не са съгласни да живеят в свят, в който има само... едно мнение:)))!!!

В подкрепа на по-долу изказаното привеждам още аргументи. САЩ се опитват да провокират военен сблъсък между Русия и някоя съседна страна. Първо опитаха с Украйна. Там се провалиха. Сега свалиха руски военен самолет умишлено и подло. Тук също не успяха да да предизвикат военна намеса на Русия. Остава недобре защитените и проблемни курилски острови. Явно следващия ход на САЩ ще бъде да конфронтира Япония и Русия. Още повече, че Япония поиска тръбен газ от Русия. това застрашава скъпия (610 долара) шистов газ от САЩ. действието на Русия е превантивно и навременно. Казах!

Да не забравяме 1938г. когато Япония на два пъти напада вероломно СССР един път при река Амур и втори път през Монголия, след като окупира Манджурия-Китай.За това се пее в песента "Три танкиста". Япония обича подлите нападения. Русия знае това и се подготвя, защото Япония няма да остане безучастна при следващата световна война, която започна 2008г. Казах!

Японците защо не "протестират" срещу САЩ?Половината острови, които бяха японски в Тихия океан, след ВСВ станаха американски. А?!? Знаят си те, защо не протестират!

В Пасифика не е имало японски острови.

Платените рашански тъпаци пак се изказват неподготвени......!!!! Филипините и Малайзия са освободени от САЩ и никаде не са забили своя флаг. А Хавай и Мидуей винаги са били територия на САЩ, за разлика от пусите дето на всякъде забиват своя флаг и го правят тяхна територия все едно им липсва земя?????

Да, особенно Хаваите, що не почетеш малка повече?

А как да протестират, като са окупирана зона още от Втората световна война?

Шило

Това ти казвам: Имаш възможност да сравняваш, сравнявай, ама при еднакви критерии. Че иначе няма разлика от коня с капаците.

РФ укрепва отбранителния си потенциал в района Курилските острови. Отдавна трябваше да го направи. При евентуален японски десант срещу Курилите, РФ трябваше да праща военни от континентална Русия, което щеше да отнеме време и немалък ресурс.

а базите не искат ли ресурс , рубашке ? и япония не е русия да напада съседите си ! в япония живеят нормални , работни и отговорни хора !

Шило

Искат ресурс и сигурно го имат. Толкова. На следващо място- що да са срещу Япония тези бази? Не може ли да са отбранителни? Нито знаете какви са, нито колко, но иначе първи кипри тук. Япония и Русия нямат проблеми. Сега Япония има проблеми с Китай.

Пълно непознаване на днешната ситуацията с Япония и на военното дело демонстрираш. Първо Япония, подобно на Германия не е независима страна, а такава под изцяло външно управление. Ако японците тръгнат срещу Курилите, това ще стане, защото така са наредили от Вашингтон. Руски бази там със съответните системи РСЗО, ПВО, РЕБ, крилати противокорабни ракети, авиация ще дадат голямо предимство и значително ще улеснят действията на РФ в условия, когато времете е най-важния фактор.

скараха се със украина , ЕС , турция щатите ,татарите , арабите ,кубинците сега и японците ! тия добре че не кацнаха на луната !! и там щяха да намерят с кой да се смразят за сто години напред !

Шило

Съдържанието поне на една трета от постовете тук са с този текст. А, кажете сега нещо ново.

еее чакай де ! утре други ден , най късно след неделя путин ще се скара с друг и ще ти го кажем !

Естествено. Това е основната черта на североазиатските диваци.

Окупирана Германия губи сумати територия с края на ВСВ. Половината Полша е бивша тяхна територия. От другата страна отива територия към сегашна Украйна като компенсация за СССР. Украйна от като е в СССР се увеличава примерно два пъти. Да не говорим, че са били на 4 държави преди да влезнат в СССР.

Най- големият враг на света и Руснаците е РУСИЯ!

И откога света се асоциира с шепа платени боклуци соросоиди?

Най- големият враг на света е империята САЩ, която има над 200 военни бази по целия свят.

И да добавя, над 300 биолаборатории в чужбина, що ли?

Ляп нямат да ядат военни бази строят.И от кого ще се пази параноикът и шизофреник Путин? Американците са го преценили отдавна и са му взели мярката. Едва ли ще се оставят пешка като путин да им дава шах от Курилите.

Страна, която рухва икономически, строи военни бази за да се защитава от измислени опасности. При намаляващ бюджет, разходите за пропаганда и отбрана растат.

За това ли американците са осеяли целия свят с военни бази?

За разлика от Америка която е освободила Филипини, Малайзия, цяла северна африка и много други места, никъде не са забили знамето да кайат това е наша територия, за разлика от Русия!!!!! Нямам нищо против руснаците като народ но никога не са имали добри управници с агресивна политика и провукации като прелитане през въздушни пространства на чужди държави!!!!

Тъп въпрос на тъпак. САЩ са икономически гигант. Русия - джудже.

Както хората желаят да отидат да живеят в САЩ така искат да има бази. В Русия никой не иска да ходи и никой (освен няколко диктатора като Асад) не искат да има руски бази на тяхна територия.

Япония анексира тези острови от Русия след победата си в Руско-Японската война. В края на WWII СССР си ги взима обратно.

Може да се каже, че Русия победи себе си. И това се дължи на ниското качество на населението.

Всъщност ядреното оръжие е само част от договора. Основната е да няма бази.

да си правят бази и анклави колкото и когато искат..ай стига с тия шашми, определящи кой какво да прави.

... чувствителна тема за Япония, която има претенции към този архипелаг, анексиран от СССР в края на Втората световна война след капитулирането на японските военни, отбелязва АФП. Само, че АФП е пропуснала от незнание или нещо друго, че въпросните Курилски острови не са анексирани, а освободени от СССР, защото до 1905 са били собственост на Руската империя и са анексирани от Япония след войната през 1905 г.

Руската икономика падна наполовина само за две години евтин нефт. Пък цикълът на нефта е 13-14 години, ниски цени толова дълго ще пратят рашките в гладуващия свят. За това време няма да стигнат земните държави за виновници за това , кой сра в гащите на Путин, като гледам как на седмица открива поне по два нови врага за 14 години ще трябва да сочи нови врагове и на марс и под земята и сред небесните войнства.

Русия приятели няма. Където са стъпили ще ги мразят още 1000 години. Щот са прости и неумити.

Падна с 1,5% миналата година. Тази година спадът ще е по-малко а догодина се очаква ръст. Четете преди да лъжете, щото за небивалици от щатското посолство НЕ плащат.

При тая пълна доларизация на руската икономика, как го виждаш тоя ръст следващата година нещо не ми е ясно! И при тая ескалация на военните конфликти, в която Русия умишлено се вкарва от Запада все повече и по-дълбоко, при тия огромни военни разходи,а същевременно прогресивно намаляващи приходи, слабата по начало руска икономика ще бъде изтощена доста бързо, в рамките на 7-8 или 10 години! Ето такава война се води с Русия от Запада, а не блиц-криг, както на Путин му се иска. Утопичният социализъм свърши с края на ХХ век, явно Путин още не го е разбрал...както и доста възторжени комсомолци тука! Докато Русия се перчи пред света колко велика военна сила е, Китай набира икономическа мощ, чака Русия да се изтощи и Сибир скоро ще се засели с китайци. Явно честолюбието на Путин му пречи да види очевидни и за децата истини. Само след 2 или 3 години при тая икономическа политика на Путин на съсипване на различни отрасли вътрешното недоволство ще стане оглушително и тогава на Путин няма да му остане нищо друго, освен да се прояви като диктатор на военна хунта!

И кой е новия враг./ Базите са още от съветско време. Япония е несуверенна държава както и целия бивш източен блок./ Така ,че врага на Русия е един още от времето на студената. Черния ситски лорд на конци от Фрс и ситито. Другите са марионетки на лихварите.

Я обясни защо сме платили руската ни окупация с злато и то барабар с лихвите? най-страшните лихвари са рубашките.

И кога сме били окупирани от Русия лъжливецо./

Врагът на русия си самите руснаци, които не могат да поемат отговорност за собствената си история и държава и да създадат общество и икономика на най-богатото на ресурси място на земята и прхвърлят вината с търсене на врагове навън и сами отнемат собственото си участие като дават властта на диктатори, които да решават вместо тях, те пък бягат отговорност като сочат външни виновници с организирани истерии, а пък руснаците бягат още веднъж от отговорност като им дават още повече власт вмвесто да ги бутат и да поемат отговорност.

Нито ден без нов враг. Нужно е за да се се крепи джобния . Същият който им докара пълна национална несигурност с ресурсната икономика, която съзфаде и ги направи зависими от зара на нефтените цени, сега ще ги пази с създаване на врагове , истерии и илюзии за величие на една държава , която по неговия модел изгуби половината икономика само за две години ефтин нефт. Който му посочи провала и му се противопостави в услвията на полувоенна имперска истерия , създадена от виновника , се обявява за враг и джобния си властва до гроб . Промяна се вижда след минимум 20 години-Цикълът на нефта е 14 години , а след това са нужни поне 5 години високи цени. Не знам сами дали генералите сред които има трезви хора ще допуснат това себично безумие устрйващо само 1 човек и кликата му толкова дълго.

Доживяхме турчина 42, да учи на български такива като тебе.

А ще има ли някой да работи и да храни тези фуражки?

Руснакът не може да мисли и да работи. Дай му да пие и да мучи. Затова предпочита фуражката. Главата му служи за закачалка.

Япония, е окупирана държава без собственост и принадлежи на САЩ./ Курилите са руска територия и принадлежат на РУСИЯ. Сащ имат бази в японско Рус на курилите елементарно.

Що бе - това 19 000 човека, колко му е да им направят живота рай - нещо като живот за изложба !

Защо,паралел си мислиш че троля аз,винаги казвам истината./ Може спокойно да изгледаш Владимир Волфович ./ Той винаги казва неща който Официалната власт не изрича./ Снощи раздроби Турция и я изпрати на майка и в кюлотите

Имат целеви прием по вузовете, когато при постъпване на бюджетное место човек сключва съглашение, което предполага изплащане на повишена стипендия за време на обучението му и гарантировано трудоустройство след завършване.

Шило

Тук грешиш. Наложил си си собствено виждане, което за теб е всичко. Дали е така? Ок, твое си е, но реалностите съществуват и въпреки него. Конят с капаци вижда само една посока. А дали е само една?

Явно трудничко ще ме разбереш докато не поживееш в квартал с повечко цигани. не се притеснявай, предстои ни на всички.

Ако руснаците поискат могат да стигнат стандарта на живот на японците поне на тия острови !

Могат и да ги надминат даже по стандарт !

Шило

Това твой проблем ли е? Те да си мислят за издръжката. И пак те питам- защо да не правят? Къде е забраната за това? Не ти ли е двоен аршина- едни да правят, други не? Кое е отбранителното на бази на 10 000 мили от собствената територия?

Не и трябват бази по света, бе мен. Русия Е половината свят. Не е нужно да "демократизира", за да разположи удобно войските си.

Тоо се едно да са абим тука - кво праат краварите на Хавайските...? Мии - да си праат квот си щът!

Щатите имат бази навсякъде по света и то на чужда територия, защо Русия да не стори НА СВОЯ?!?!?!?

Точно така,може ли това да е новина?

След ВСВ СССР присъедини чужди територии, които сега са в Русия. Такъв е случаят с Курилските острови и южен Сахалин. Сега джуджето демонстрира наглост и безогледност. Тези бази с нищо няма да подобрят тъжната руска действителност. Народът ще става все по-беден и глупав.

на руснаците, които са закупили миналата година огромно число автомобили от всички известни световни марки, и сами ги произвеждат също.

Руснаците са на нивото от царска Русия. Ще им е много трудно да преминат в 21-и век. Горивата няма да им помогнат да поумнеят и да произведат нещо съвременно.

Руснакът може да кара Лада и дори автомобил. С производството нещата са по-сложни.

Шило

Това не е ли техен проблем? Не виждам причина да се кахъриш за тях, освен да я караш тролската тук.

Сахалин винаги е бил Руски японците на студ не издържат малки са им половите органи ,за там./

Вероятно имаш двойка по история щом не знаеш нищо за Руско-японската война от 1905 г. когато Япония завладя руски територии Южен Сахалин и Курилските острови. Те бяха върнати на СССР/Русия/ в края на ВСВ след като Япония капитулира.

Истински агресор. И не става за нищо. Побойник, който иска да го галят по главичката и да му казват, че не е.

Шило

Я продължи тогава списъка на агресорите. Като ще ползваш един аршин, давай наред. Да те видя колко струваш.

В столицата повишени са пет пъти гранти от правителството за талантливи деца.

След Молдова, Грузия, Украйна, Северния полюс, Сирия, Турция, сега и Япония, очаквам руската провокация към Китай, а след това завладяване и на Антарктида. защото им е малко територията

Който го може го може,що злобееш.Това е Русия . Рус ако не знаеш. България също е рус. Снощи Жириновски ни обеща одринска тракия и натъпкване на анадолците в казахстан дето им е майката родина.

Всъщност на Русия Куба не и трябва. От Курилите може да подпука УСА както си иска, ако се наложи.

имат такива ракети, които могат да литнат през южният полюс до САЩ, докато ги чакат от северният.

Шило

Де да знам, ако се чувстват застрашени от изток или стратегията им включва и този район, ще строят. Казах ти- да му мислим ние, с гайдите.

Човек ако пречете в "Мировой альманах" 2013г какъв е средния доход в Руския далечен изход и ги сравни с поизостаналите северни острови на Япония започва да се втриса...А ги делят само някакви си 200-300 мили...Едните живеят средно до 85г,получават около 1400 щатски долара пенсия и отгоре на това имат пътища и достъпни ж.п връзки. Щастливците пък от другата страна заедно с надбавките за труд и живот в трудни условия се пенсионирали с 210 долара....ако въобще доживеят 60г!!!!

За цени и покупателна способност чувал ли си? Наясно ли си, че в Джапан е много скъпо?

Още по-наясно съм ,че нито един японец не е имигрирал в Русия,нито един японец не си е закупил нова Лада Веста ,нито един японец не е закупил хладилник,климатик или руска hi-fi уредба!!!Нищо ,че в русия е АДСКИ евтино и руската покупателна способност е поне 2 пъти по висока от тази на японеца:-))))))))).Както е ясно ,че и руснака понеже много яде,пие без пари едвам доживява до 58г....Всичко ни е ясно,само по-гладко ни го обясни:-)))

А ти колко ще получаваш като се пенсионираш?

Има някои разлики между индианците и циганите. Никой, освен пак англосаксонските освободители не е ходил да се разправя с циганите в собствените им земи. И русофилите не мразят циганите, а начина им на живот и светогледът им, т.е. циганията. Но тя напоследък залива цели континенти, така че няма как, ще се примиряваме.

бий нато по главата бий бий бий

Русия провокира във всички посоки на света. Няма да доведе до добро, ако злото джудже продължава така.

Шило

С кое провокира? Че прави бази на собствена територия? Май доста погрешна представа си имате за това, какво е и кое е провокация

толкова тяхна, колкото и Крим

и пред русофилите и пред русофобите, демонстрирате пълно незнание дори на география. Сорри!

Курилските острови са заграбени чужди територии, както Кьонигсберг, Виборг, Крим. Естествено сега са превърнати от процъфтяващи земи в руски кочини.

Неграмотник, май не си чувал кое победителят над фашистка Германия и милитаристична Япония във Втората световна война!

не е смешно. Обикновено български хумор е много умен. Например, сит торбух к наукам глух. Нали знаеш от кого, e... едва ли!

Слабоумни и неграмотни руски нещастници, победители бяха и ВБ, САЩ, Франция и много други страни. Никой не е заграбил чужди земи и не е извършил геноцид над местното население, освен дивашката североазиатска орда.

не съм гузен и от мечки страх нямам !

Шило

Е това ти казвам и аз, де. Къде е проблема?

Заплащането на местните е било поето от американската договаряща се страна./Но ти както ,знаеш кръв повръщат пари не връщат и не дават. Това да не са благородните руснаци който опрощават дългове и не заробват и унищожават,кореното население, за разлика от отоманската и сашианската империя.

Шило

Ако базите са "дуене на перки", нека да гледаме обективно кой повече е "надул" и къде. А, че при един конфликт те ще са излишни е така. Тогава повече стойност ще има подводница с ядрени ракети на борда.

не разбирам за какво говорите. Япония скоро ще получава електроенергия от тези острови, а вие за какво долдоните тук, русофобите неграмотни.

Може би ще получат и аналогов сигнал за 5G телефоните си,а може да получат и кристално чист сигнал на дълги вълни ,за да могат всички в Нагано и Сапоро да слушат ИТАР-ТАСС и Говорит Москва!!