Коментари - Плевнелиев: Изборът на изтребител трябва да е геополитически | Днес.dir.bg

Плевнелиев: Изборът на изтребител трябва да е геополитически

Трябва да закупим машини, с които армията не просто да лети, а да може да защити националния интерес, каза президентът от 2012 до 2017 г. Росен Плевнелиев.

Обратно в новината

Коментари - Плевнелиев: Изборът на изтребител трябва да е геополитически | Днес.dir.bg

Коментари

Този човек е истинска карикатура на президентската институция. Предлагам да запазим минута мълчание в памет на представителността на президенстската институция в България, така безмилостно погребани от него. За съжаление, Плевнелиев няма да ни пожали и ще продължи да ни напомня за 5-те години, в които той представляваше България по света. А още по-лошото беше, че този беше и главнокомандващ на гордите остатъци от Българската Армия. Може би, единственото положително е, че след Плевнелиев вече на всеки е пределно ясно защо българската армия няма загубена битка, а българската държава няма спечелена война. Може някои да наричат Радев "военен, глътнал бастун", но в сравнение с Плевнелиев е много по-представителен и изпълва много по-добре образа на главнокомандващ.

как този недоносен си защитава рушвета ...вместо да се купят нови,иска да хариза пари за стари машини?Стига КРАДЕНЕ от нас бедните...

Че лобира, лобира - явно ще захлеби някой долар. Ама вие от дирника, защо му давате поле на изява на това мекотело? И вие ли се надявате да захлебите?

Г-н Плевнелиев разбира нещата когато са гео- .....

Това недоразумение, от снимката. до кога ще го показвате и ще му давате възможност да замърсява ефира.

Един от най-унизителните моменти за Русия в атаката на ракетите Томахоук на американските ВМС срещу базата на сирийските ВВН Ал Шайрат е, че Кремъл беше вече уверил света, че контролира небето над Сирия благодарение на разполагането на най-модерните си зенитните ракетни комплекси С-300 и С-400, които позволяват на Москва да сваля крилати ракети и стелт обекти, като диктува условията и принуждава другите участници да се съобразяват с нейните интереси във въздуха, особено що се отнася до териториите контролирани от верните на Асад войски. Напоследък, израелските ВВС на няколко пъти изпитваха тази гаранция за сигурност и доказаха, че е куха. Израелските самолети бяха в състояние свободно да преминат през надеждната защита на руските зенитно-ракетнти комплекси, като нанесоха сериозни щети не само на Асад, но и на имиджа на Москва. Крилатите ракети Томахок успешно преминаха през защитата на С-400, правейки за смях руските военни гаранции, които стоят в основата на сделката на Русия с Асад бази срещу сигурност. Ще следва преливен ефект доверието у партньорите на Русия в гаранциите за сигурност които тя дава, както и в качеството на руските въоръжения, са сериозно разколебани. Не случайно, Путин обяви внезапни учения за тестване на капацитета на защита срещу крилати ракети в самата Русия. Това, което се случи в Сирия, може да се случи навсякъде. Шоурумът Сирия за руски оръжия затвори врати отиде се и маркетинговата премия. За да се добави обида към унижението, американските военни разпространиха новината, че два часа преди атаката са предупредили руските си колеги именно за да избягнат руски жертви, но въпреки това те не са били в състояние да открият заплахата и защитят Асад.

доста професионално написано.. да не водиш хибридна война?

А РЕАЛНОСТТА Е ЧЕ ВЕЧЕ 72 ГОДИНИ В ЕВРОПА НЯМА ВОЙНА ПОНЕЖЕ МЕЧОКА НА ДЕДО ИВАН БИЕ ЛОШО :)))

Какво трябва да му се каже на тоя, или какво да се направи та просто да спре да се натрапва. Имам чувството че нарочно се натрапва за да дразни мишока му с мишок.

Да говориш за нещо дето не разбираш... Няма смисъл да го обиждаш,че е куха лейка. Обиждаш лейката така!

На тоз ,снимката му се пенсионира да стои закачена в дира!

Обратна розова катерица, изтрийте ме за 5-ти път.

JMM®

Здравенцето взема на русофилистичната пасмина със всяко свое изказване г-н Президентът Плевнелиев !!!

да не сте двойка с него? ти активен или пасивен си?

Лъжа до лъжа... за 5лв и майка си ще продаде..

Точно, баща си продаде за келепира. Папкаше си сладко нменклатурните благинки на тате и си трайкаше. А след това стана първи демократ, отрече се от баща си, само и само пак да папка. За пари. И това е морала и ценностаната система на господина Плевеллиев. Безполезен и вреден за България. Случа и изпълнител на чужденци. Колаборационист или еничар. каквото си хареса. Но не и българин.

Тоа боклук защо ни го поднасяте не стига че сегашните ни дразнят та и предишните муцуни ли ни притурате на щастието.

JMM®

Поздравления г-н Президент Плевнелиев ! За пореден път сте невероятно прав в преценките си ! Това е причина за този русофилистичен гняв и словесна помия, с която се залива името Ви в коментарите.

много противни хора, но този е един от най-противните и отблъскващи и с тъп мозък , подлога

JMM®

Защото за теб, ТОЙ е недостижимо интелигентен, а ти си невероятно прост ... ???

това тъпо и противно говедо

Да им купим безпилотната совалка и да го качим в багажното - въз от слънчевата система направо!

Hе знам защо тази статия виси вече няколко дни да дразни народа Tази лилипутка е смешно да се показва повече сред народа Eдин мухъл и недоразумение при раждането му

СТИГА СТЕ НИ НАВИРАЛИ В ОЧИТЕ ТОВА ЧУЧЕЛО! ЕДВА ГО ИЗТЪРПЯХМЕ ДА МУ СВЪРШИ МАНДАТА, СЕГА ОТНОВО. НЕ СТИГА, ЧЕ Е ЗЛЕ ,АМИ СЕ НАВИРА И АКЪЛ ДА ДАВА! БОЖЕ ПАЗИ БЪЛГАРИЯ !!!!

Плевнелиев отдавна е заменил Пирина за Скалистите планини...

симо

Пак се е качил на АСПЕН и гледа отвисоко и отдалече жалката ни ....територийка,която трябвало да е ,,ГЕОПОЛИТИЧЕСКИ избор,,....Радват му се хората,че и аз да се наредя на опашката.Дано издържи до мен.

Да г-н президент, а също така водата е мокра и квадрата има 4 страни!

е с три страни!

е да ама е руски - там нещата са в процес на развитие и замъглени. За сметка на това Плевньо е тотално тъпоъгълен.

грипен е чудесен самолет, щвейцарците също него избраха. А този да се скрие и да не ни обяснява с тази мазна усмивчица на бивш партиен секретар

Ф 35 модел 2008г Грипен цена 62 милиона Ф35 цена 84,5 милиона.

И добавките на този базаов модел като сложим колко ще станат? Ще прескочи 100 милиона. да не говорим скъпото оборудване и това, че е тотално смотан и недовършен самолет. Който вече е остарял и не става за конкуренция на съвременните самолети. За това ли са ви дали команда да го пробутвате на източноевропейците, да има кой да се излъже да го купува. Дори проблемите му още не могат да изчистят. Опитваш се да ни лъжеш.

Аз, често казано, силно се надявах повече да не чуем и дума от това нещо. За съжаление отново останах излъган.

Изборът на изтребител е важен. Но изборът на ББ за чехлю е трагичен. Даже и сега чехлю продължава да се "подвизава" за говорител на ББ, и Фашингтон! Крайно време е Бойко да го изхвърли като мръсно коте, защото злепоставя ГЕРБ!!!

единственото което прави е, да плаче за отмяна на руските санкции!

а ти не повтаряш ли едно и също троле

...... след такъв интерес от страна на блогарите по отношение изказаните "ценни" съвети към военните експерти по доставката на геополитически изтребител, бившият прецедент да си посипе главата с пепел и се скрие на вилата в гърция.... писна им на хората да го четат и обсъждат.... при всяка поява предизвиква "вулкан от топли чувства" у блогарите, "обич"та не искат да го забравят и това е....

освен да плаче за отняма на руските санкции, друго прави ли? А сега се разбра, че след изборите във Франция ще трябва да плаче солово!

Френските избори приключиха след първия тур и това беше ясно на всички.Или искаш да кажеш,че между двата тура ходеше леко притиснен?Тоо, затова и защитаваш прецедента ни.Ще чакаме един ден да схванеш колко жалка е намесата му.Спрямо българския интерес.

GRIPEN на въоръжение към юни 2016г.: Швеция: 149 бр.; Чехия, под наем: 14 бр.; Унгария под наем: 13 бр.; ЮАР: 26 бр.; Тайланд: 12 бр.; Бразилия: 36 бр.; ОБЩО в активена служба: около 250 бр.

F-16 на въоръжение към юни 2016г.: Италия: 34 бр. Гърция: 155 бр.; Япония: (F-4, F-15, F-35) 289 бр.; Mitsubishi F-2 ( закупен лиценз за F-16 64 бр.), Южна Корея: Закупен лиценз за модификации на F-16 от SAMSUNG, 158 бр.; F-16 доректен внос от САЩ 118 бр.; Белгия: доректен внос от САЩ 160 бр., Закупен лиценз за модификации на F-16 и произведени в Белгия 524 бр. Дания: 80 бр. Холандия: Закупен лиценз за модификации на F-16 213 бр.; F-16 доректен внос от САЩ 102 бр.; Норвегия: F-16 доректен внос от САЩ 74 бр.; Закупен лиценз за модификации на F-16; Турция: F-16 доректен внос от САЩ 74 бр.; Закупен лиценз за модификации на F-16. Понастоящем има съвместен проект със САЩ за производство то на F-35. F-16 е на въоръжение в 24 страни, като в 19 от тях е основен тактически изтребител; над 4 000 самолета от този вид са на активна служба по света.

..... може да си прав, но не забравяй, че нато и хамериканците диктуват пазара с дебелата тояга та, който не "слуша" го правят военна база и мачкат и изнудват безкрай.....

да купуваме МИГ29, които имат по 100 летателни часа между рециклирането, което ни излиза златно?

Това е само едно мнение. Звучи най-малкото нелогично при принадлежност към НАТО, да си купуваме не натовско военно оборудване! Става дума за закупуване не на световно признатото като номер едно леко стрелково въоръжение Калашников, а за специализирано оборудване, на което в случай на необходимост я с резервни части, я с техническа помощ ще може да се разчита на съюзните армии!!!

Плевньо, поне кажи къде е магазина за геополитически изтребители бе!

Този нали само бълнуваше за .хибридни войни.! Да вземем да модернизираме ,,Правец - 8,, и ... да ги вкараме в боя. ....А, ДИРа , рейтингът ви пада с този дебил!

ако президента пилот разбира от самолети то тои би купил наи доброто ане някои полизурко да ни съветва кое е по добро за булгария

На този президент пилот му е разрешено само за сваляне на руските санкции да плаче! Само че, лсед френските избори се разбра, че ще плаче СОЛОВО в ЕС!

су з5 и ф-16 в язовира самолети от воината в ирак неса ни нужни

ТОВА ГО ПИШАТ В ЩЕРН : Благодарение на използване на технологии, разработвани за двигатели на изтребители от 5-то поколение, тяхната максимална теглителна сила (тяга) е увеличена с 16% - до 14,5 тона срещу 12,5 тона на АЛ-31Ф на Су-27, а експлоатационният ресурс е нараснал четири пъти до 4000 часа вместо досегашните 1000 часа. Благодарение на тези двигатели тяговъоръжеността (отношение на тягата към нормалната полетна маса на самолета) на Су-35 се повишила до 1,1. (За сравнение при най-новия F-35 този параметър не превишава 0,81, а при F-22 той е равен на 1,09.) По максимална скорост (2500 км/час) Су-35 превъзхожда всеки западен боен самолет тук той отстъпва единствено на МиГ-31. Освен това новите двигатели позволяват на Су-35 без включване на форсажа да поддържа крейсерски полет на свръхзвукова скорост, което е едно от най-важните качества на изтребителите от 5-то поколение. И още един огромен плюс: двигателите на Су-35 са снабдени със система за управление на вектора на тягата. До сега в света има само четири такива самолета МиГ-35, Су-30, F-22 и F-35.

На МИГ29 давахте 350 часа работа на двигателя, а ако попиташ хората от потдръжката , ще разбереш, че повече от 150 часа не са изкарвали. След което трябваше да ги изпращаме в Русия за рециклиране, което ни излизаше златно!

руски МИГ29! Само в Сърбия свалиха 7 броя. F35 е следващо поколение истребители и НОВ струва 84,5 милиона $, а Грипена е 62 милиона $.

нов е 45 млн. и ако си американец на ф 16 - бийш спирачки и оставяш дълга отвесна,лайняна следа в небето!!

Той и МИГ 29 беше "страшен" , докато не срещна F16. Освен това на 100 часа полет трябва да го пращаме в Раша за рециклиране, което струва МИЛИОНИ!

този човечец е долна мижитурка, продажник и полуидиот доста години брахме срам, заради назначаването му за президент ....

Прочетете за су 35,има го навсякъде и после говорете гупости!!

link

Горкият плужек, един път наведен, цял живот наведен!Ако някой наистина претендира за избор базиран на геополитика, то тогава руските самолети са без алтернатива.Всичко друго е проява на политическо късогледство.

и че е наведен перманентно ... пак си прав, но за руските самолети не си прав!!! защо ли? ами поради ред причини: 1. Високи експлоатационни разходи; 2. Скъпа поддръжка; 3. Екстремна зависимост от Русия - нашите МИГ 29 защо не летят ? 4. Проблемна интеграция в системите на НАТО. Има и други .... Спомням си обаче, че зенитният ни комплекс С300 не работеше няколко години, поради отказ на руснаците да предоставят резервни части за електрониката на комплекса за насочване .... Луд късмет е, че наш военен инженер успя да създаде прибор, който идентифицира къде точно е дефекта и след това той лично го отстрани .... Иначе и на мен ми се иска да имаме 24 бройки Су35.

су 35 има най-дългиягаранционе срок в света 4000 часа!!

JMM®

За пореден път е прав в преценката си г-н Президентът Плевнелиев ! Това е истинската причина за този русофилистичен гняв и словесна помия, с която се залива името му в коментарите.

Абе тоя да нема някаква македонска жилка та иска да се мери със световните сили?

Има,от Гоцито Делчев е измикярина :)

ДИР, докога ще се излагаге с този Фокус. Оправдание единствено ако целта ви е да анимирате политически мъртъвци. Ставате за смях вече, или не се усещате!?

Категорично съм против решението за избор на изтребител за българските Военновъздушни сили да бъде само на базата на технически критерии А аз категорично съм против на този измекяр и американска подлога да се дава трибуна в медиите.

Геополитически избор -пак гарантира че ще сме на губещата страна,но без контрибуции.Просто,няма да ни има!

КАКВО СИ МИ НЕЩАСТИЕ.ТОЯ ОТВСЯКЪДЕ Е ИЗТЪРБУШЕН КОМСОМОЛСКИ СЕКРЕТАР.НАПРАВИЛ ПАРИ БЛАГОДАРЕНИЕ НА КРАВАТА МАСЛАРОВА,А И ТАМ МАЙ ,ЧЕ СЕ СЛУЧИ ГОЛЯМО НЕЩАСТИЕ. АКО ТОВА ВЛЕЧУГО ПЛЕВНЮ ВДОВЕЦА НЕ СЕ ПОКАЗВА НАРОДА НЯМА И ДА СЕ СЕЩА ЗА НЕГО.ТОВА БЕШЕ НАЙ ГОЛЯМАТА ГРЕШКА НА БОКО ТИКВОЧА.А ТАКИВА КАТО ТЕБ СА СЪЩИТЕ НЕЩАСТНИЦИ КАТО ПЛЮВНЮ.

ДИР, излагате се. Толкова време държите тая глупост "на фокус". Някой казал нещо някъде. При това без да е на българска държавна длъжност, без да е експерт и без да има съвързаност с темата. Толкова ли няма истински новини?

Геополитически, а ? Ако не се купят старите бракми от неговите господари, лошо, а ?

Да прав е.Ф 16 превъзхожда Грипен във всяко отношение.В нета има достатъчно информация по въпроса.Който се интересува,може да прочете.Плевнелиев е най-интелигентния ни президент до момента с ясна европейска ориентация.Именно затова рубладжийте го свалиха,а неграмотните кратунчовци не го харесват,защото не е прост като тях и тиквата.

За едно си прав има достатъчно в нета - ЧЕТИ !

Ех Плевнелиев ,просто си кажи "МОДЕРНИЗИРАЙ" АРМИЯТА си със ....старо желязо ,браво родолюбецо !

Коментари - Плевнелиев: Изборът на изтребител трябва да е геополитически | Днес.dir.bg

Плевнелиев: Изборът на изтребител трябва да е геополитически

Трябва да закупим машини, с които армията не просто да лети, а да може да защити националния интерес, каза президентът от 2012 до 2017 г. Росен Плевнелиев.

Обратно в новината

Коментари - Плевнелиев: Изборът на изтребител трябва да е геополитически | Днес.dir.bg

Коментари

Този човек е истинска карикатура на президентската институция. Предлагам да запазим минута мълчание в памет на представителността на президенстската институция в България, така безмилостно погребани от него. За съжаление, Плевнелиев няма да ни пожали и ще продължи да ни напомня за 5-те години, в които той представляваше България по света. А още по-лошото беше, че този беше и главнокомандващ на гордите остатъци от Българската Армия. Може би, единственото положително е, че след Плевнелиев вече на всеки е пределно ясно защо българската армия няма загубена битка, а българската държава няма спечелена война. Може някои да наричат Радев "военен, глътнал бастун", но в сравнение с Плевнелиев е много по-представителен и изпълва много по-добре образа на главнокомандващ.

как този недоносен си защитава рушвета ...вместо да се купят нови,иска да хариза пари за стари машини?Стига КРАДЕНЕ от нас бедните...

Че лобира, лобира - явно ще захлеби някой долар. Ама вие от дирника, защо му давате поле на изява на това мекотело? И вие ли се надявате да захлебите?

Г-н Плевнелиев разбира нещата когато са гео- .....

Това недоразумение, от снимката. до кога ще го показвате и ще му давате възможност да замърсява ефира.

Един от най-унизителните моменти за Русия в атаката на ракетите Томахоук на американските ВМС срещу базата на сирийските ВВН Ал Шайрат е, че Кремъл беше вече уверил света, че контролира небето над Сирия благодарение на разполагането на най-модерните си зенитните ракетни комплекси С-300 и С-400, които позволяват на Москва да сваля крилати ракети и стелт обекти, като диктува условията и принуждава другите участници да се съобразяват с нейните интереси във въздуха, особено що се отнася до териториите контролирани от верните на Асад войски. Напоследък, израелските ВВС на няколко пъти изпитваха тази гаранция за сигурност и доказаха, че е куха. Израелските самолети бяха в състояние свободно да преминат през надеждната защита на руските зенитно-ракетнти комплекси, като нанесоха сериозни щети не само на Асад, но и на имиджа на Москва. Крилатите ракети Томахок успешно преминаха през защитата на С-400, правейки за смях руските военни гаранции, които стоят в основата на сделката на Русия с Асад бази срещу сигурност. Ще следва преливен ефект доверието у партньорите на Русия в гаранциите за сигурност които тя дава, както и в качеството на руските въоръжения, са сериозно разколебани. Не случайно, Путин обяви внезапни учения за тестване на капацитета на защита срещу крилати ракети в самата Русия. Това, което се случи в Сирия, може да се случи навсякъде. Шоурумът Сирия за руски оръжия затвори врати отиде се и маркетинговата премия. За да се добави обида към унижението, американските военни разпространиха новината, че два часа преди атаката са предупредили руските си колеги именно за да избягнат руски жертви, но въпреки това те не са били в състояние да открият заплахата и защитят Асад.

доста професионално написано.. да не водиш хибридна война?

А РЕАЛНОСТТА Е ЧЕ ВЕЧЕ 72 ГОДИНИ В ЕВРОПА НЯМА ВОЙНА ПОНЕЖЕ МЕЧОКА НА ДЕДО ИВАН БИЕ ЛОШО :)))

Какво трябва да му се каже на тоя, или какво да се направи та просто да спре да се натрапва. Имам чувството че нарочно се натрапва за да дразни мишока му с мишок.

Да говориш за нещо дето не разбираш... Няма смисъл да го обиждаш,че е куха лейка. Обиждаш лейката така!

На тоз ,снимката му се пенсионира да стои закачена в дира!

Обратна розова катерица, изтрийте ме за 5-ти път.

JMM®

Здравенцето взема на русофилистичната пасмина със всяко свое изказване г-н Президентът Плевнелиев !!!

да не сте двойка с него? ти активен или пасивен си?

Лъжа до лъжа... за 5лв и майка си ще продаде..

Точно, баща си продаде за келепира. Папкаше си сладко нменклатурните благинки на тате и си трайкаше. А след това стана първи демократ, отрече се от баща си, само и само пак да папка. За пари. И това е морала и ценностаната система на господина Плевеллиев. Безполезен и вреден за България. Случа и изпълнител на чужденци. Колаборационист или еничар. каквото си хареса. Но не и българин.

Тоа боклук защо ни го поднасяте не стига че сегашните ни дразнят та и предишните муцуни ли ни притурате на щастието.

JMM®

Поздравления г-н Президент Плевнелиев ! За пореден път сте невероятно прав в преценките си ! Това е причина за този русофилистичен гняв и словесна помия, с която се залива името Ви в коментарите.

много противни хора, но този е един от най-противните и отблъскващи и с тъп мозък , подлога

JMM®

Защото за теб, ТОЙ е недостижимо интелигентен, а ти си невероятно прост ... ???

това тъпо и противно говедо

Да им купим безпилотната совалка и да го качим в багажното - въз от слънчевата система направо!

Hе знам защо тази статия виси вече няколко дни да дразни народа Tази лилипутка е смешно да се показва повече сред народа Eдин мухъл и недоразумение при раждането му

СТИГА СТЕ НИ НАВИРАЛИ В ОЧИТЕ ТОВА ЧУЧЕЛО! ЕДВА ГО ИЗТЪРПЯХМЕ ДА МУ СВЪРШИ МАНДАТА, СЕГА ОТНОВО. НЕ СТИГА, ЧЕ Е ЗЛЕ ,АМИ СЕ НАВИРА И АКЪЛ ДА ДАВА! БОЖЕ ПАЗИ БЪЛГАРИЯ !!!!

Плевнелиев отдавна е заменил Пирина за Скалистите планини...

симо

Пак се е качил на АСПЕН и гледа отвисоко и отдалече жалката ни ....територийка,която трябвало да е ,,ГЕОПОЛИТИЧЕСКИ избор,,....Радват му се хората,че и аз да се наредя на опашката.Дано издържи до мен.

Да г-н президент, а също така водата е мокра и квадрата има 4 страни!

е с три страни!

е да ама е руски - там нещата са в процес на развитие и замъглени. За сметка на това Плевньо е тотално тъпоъгълен.

грипен е чудесен самолет, щвейцарците също него избраха. А този да се скрие и да не ни обяснява с тази мазна усмивчица на бивш партиен секретар

Ф 35 модел 2008г Грипен цена 62 милиона Ф35 цена 84,5 милиона.

И добавките на този базаов модел като сложим колко ще станат? Ще прескочи 100 милиона. да не говорим скъпото оборудване и това, че е тотално смотан и недовършен самолет. Който вече е остарял и не става за конкуренция на съвременните самолети. За това ли са ви дали команда да го пробутвате на източноевропейците, да има кой да се излъже да го купува. Дори проблемите му още не могат да изчистят. Опитваш се да ни лъжеш.

Аз, често казано, силно се надявах повече да не чуем и дума от това нещо. За съжаление отново останах излъган.

Изборът на изтребител е важен. Но изборът на ББ за чехлю е трагичен. Даже и сега чехлю продължава да се "подвизава" за говорител на ББ, и Фашингтон! Крайно време е Бойко да го изхвърли като мръсно коте, защото злепоставя ГЕРБ!!!

единственото което прави е, да плаче за отмяна на руските санкции!

а ти не повтаряш ли едно и също троле

...... след такъв интерес от страна на блогарите по отношение изказаните "ценни" съвети към военните експерти по доставката на геополитически изтребител, бившият прецедент да си посипе главата с пепел и се скрие на вилата в гърция.... писна им на хората да го четат и обсъждат.... при всяка поява предизвиква "вулкан от топли чувства" у блогарите, "обич"та не искат да го забравят и това е....

освен да плаче за отняма на руските санкции, друго прави ли? А сега се разбра, че след изборите във Франция ще трябва да плаче солово!

Френските избори приключиха след първия тур и това беше ясно на всички.Или искаш да кажеш,че между двата тура ходеше леко притиснен?Тоо, затова и защитаваш прецедента ни.Ще чакаме един ден да схванеш колко жалка е намесата му.Спрямо българския интерес.

GRIPEN на въоръжение към юни 2016г.: Швеция: 149 бр.; Чехия, под наем: 14 бр.; Унгария под наем: 13 бр.; ЮАР: 26 бр.; Тайланд: 12 бр.; Бразилия: 36 бр.; ОБЩО в активена служба: около 250 бр.

F-16 на въоръжение към юни 2016г.: Италия: 34 бр. Гърция: 155 бр.; Япония: (F-4, F-15, F-35) 289 бр.; Mitsubishi F-2 ( закупен лиценз за F-16 64 бр.), Южна Корея: Закупен лиценз за модификации на F-16 от SAMSUNG, 158 бр.; F-16 доректен внос от САЩ 118 бр.; Белгия: доректен внос от САЩ 160 бр., Закупен лиценз за модификации на F-16 и произведени в Белгия 524 бр. Дания: 80 бр. Холандия: Закупен лиценз за модификации на F-16 213 бр.; F-16 доректен внос от САЩ 102 бр.; Норвегия: F-16 доректен внос от САЩ 74 бр.; Закупен лиценз за модификации на F-16; Турция: F-16 доректен внос от САЩ 74 бр.; Закупен лиценз за модификации на F-16. Понастоящем има съвместен проект със САЩ за производство то на F-35. F-16 е на въоръжение в 24 страни, като в 19 от тях е основен тактически изтребител; над 4 000 самолета от този вид са на активна служба по света.

..... може да си прав, но не забравяй, че нато и хамериканците диктуват пазара с дебелата тояга та, който не "слуша" го правят военна база и мачкат и изнудват безкрай.....

да купуваме МИГ29, които имат по 100 летателни часа между рециклирането, което ни излиза златно?

Това е само едно мнение. Звучи най-малкото нелогично при принадлежност към НАТО, да си купуваме не натовско военно оборудване! Става дума за закупуване не на световно признатото като номер едно леко стрелково въоръжение Калашников, а за специализирано оборудване, на което в случай на необходимост я с резервни части, я с техническа помощ ще може да се разчита на съюзните армии!!!

Плевньо, поне кажи къде е магазина за геополитически изтребители бе!

Този нали само бълнуваше за .хибридни войни.! Да вземем да модернизираме ,,Правец - 8,, и ... да ги вкараме в боя. ....А, ДИРа , рейтингът ви пада с този дебил!

ако президента пилот разбира от самолети то тои би купил наи доброто ане някои полизурко да ни съветва кое е по добро за булгария

На този президент пилот му е разрешено само за сваляне на руските санкции да плаче! Само че, лсед френските избори се разбра, че ще плаче СОЛОВО в ЕС!

су з5 и ф-16 в язовира самолети от воината в ирак неса ни нужни

ТОВА ГО ПИШАТ В ЩЕРН : Благодарение на използване на технологии, разработвани за двигатели на изтребители от 5-то поколение, тяхната максимална теглителна сила (тяга) е увеличена с 16% - до 14,5 тона срещу 12,5 тона на АЛ-31Ф на Су-27, а експлоатационният ресурс е нараснал четири пъти до 4000 часа вместо досегашните 1000 часа. Благодарение на тези двигатели тяговъоръжеността (отношение на тягата към нормалната полетна маса на самолета) на Су-35 се повишила до 1,1. (За сравнение при най-новия F-35 този параметър не превишава 0,81, а при F-22 той е равен на 1,09.) По максимална скорост (2500 км/час) Су-35 превъзхожда всеки западен боен самолет тук той отстъпва единствено на МиГ-31. Освен това новите двигатели позволяват на Су-35 без включване на форсажа да поддържа крейсерски полет на свръхзвукова скорост, което е едно от най-важните качества на изтребителите от 5-то поколение. И още един огромен плюс: двигателите на Су-35 са снабдени със система за управление на вектора на тягата. До сега в света има само четири такива самолета МиГ-35, Су-30, F-22 и F-35.

На МИГ29 давахте 350 часа работа на двигателя, а ако попиташ хората от потдръжката , ще разбереш, че повече от 150 часа не са изкарвали. След което трябваше да ги изпращаме в Русия за рециклиране, което ни излизаше златно!

руски МИГ29! Само в Сърбия свалиха 7 броя. F35 е следващо поколение истребители и НОВ струва 84,5 милиона $, а Грипена е 62 милиона $.

нов е 45 млн. и ако си американец на ф 16 - бийш спирачки и оставяш дълга отвесна,лайняна следа в небето!!

Той и МИГ 29 беше "страшен" , докато не срещна F16. Освен това на 100 часа полет трябва да го пращаме в Раша за рециклиране, което струва МИЛИОНИ!

този човечец е долна мижитурка, продажник и полуидиот доста години брахме срам, заради назначаването му за президент ....

Прочетете за су 35,има го навсякъде и после говорете гупости!!

link

Горкият плужек, един път наведен, цял живот наведен!Ако някой наистина претендира за избор базиран на геополитика, то тогава руските самолети са без алтернатива.Всичко друго е проява на политическо късогледство.

и че е наведен перманентно ... пак си прав, но за руските самолети не си прав!!! защо ли? ами поради ред причини: 1. Високи експлоатационни разходи; 2. Скъпа поддръжка; 3. Екстремна зависимост от Русия - нашите МИГ 29 защо не летят ? 4. Проблемна интеграция в системите на НАТО. Има и други .... Спомням си обаче, че зенитният ни комплекс С300 не работеше няколко години, поради отказ на руснаците да предоставят резервни части за електрониката на комплекса за насочване .... Луд късмет е, че наш военен инженер успя да създаде прибор, който идентифицира къде точно е дефекта и след това той лично го отстрани .... Иначе и на мен ми се иска да имаме 24 бройки Су35.

су 35 има най-дългиягаранционе срок в света 4000 часа!!

JMM®

За пореден път е прав в преценката си г-н Президентът Плевнелиев ! Това е истинската причина за този русофилистичен гняв и словесна помия, с която се залива името му в коментарите.

Абе тоя да нема някаква македонска жилка та иска да се мери със световните сили?

Има,от Гоцито Делчев е измикярина :)

ДИР, докога ще се излагаге с този Фокус. Оправдание единствено ако целта ви е да анимирате политически мъртъвци. Ставате за смях вече, или не се усещате!?

Категорично съм против решението за избор на изтребител за българските Военновъздушни сили да бъде само на базата на технически критерии А аз категорично съм против на този измекяр и американска подлога да се дава трибуна в медиите.

Геополитически избор -пак гарантира че ще сме на губещата страна,но без контрибуции.Просто,няма да ни има!

КАКВО СИ МИ НЕЩАСТИЕ.ТОЯ ОТВСЯКЪДЕ Е ИЗТЪРБУШЕН КОМСОМОЛСКИ СЕКРЕТАР.НАПРАВИЛ ПАРИ БЛАГОДАРЕНИЕ НА КРАВАТА МАСЛАРОВА,А И ТАМ МАЙ ,ЧЕ СЕ СЛУЧИ ГОЛЯМО НЕЩАСТИЕ. АКО ТОВА ВЛЕЧУГО ПЛЕВНЮ ВДОВЕЦА НЕ СЕ ПОКАЗВА НАРОДА НЯМА И ДА СЕ СЕЩА ЗА НЕГО.ТОВА БЕШЕ НАЙ ГОЛЯМАТА ГРЕШКА НА БОКО ТИКВОЧА.А ТАКИВА КАТО ТЕБ СА СЪЩИТЕ НЕЩАСТНИЦИ КАТО ПЛЮВНЮ.

ДИР, излагате се. Толкова време държите тая глупост "на фокус". Някой казал нещо някъде. При това без да е на българска държавна длъжност, без да е експерт и без да има съвързаност с темата. Толкова ли няма истински новини?

Геополитически, а ? Ако не се купят старите бракми от неговите господари, лошо, а ?

Да прав е.Ф 16 превъзхожда Грипен във всяко отношение.В нета има достатъчно информация по въпроса.Който се интересува,може да прочете.Плевнелиев е най-интелигентния ни президент до момента с ясна европейска ориентация.Именно затова рубладжийте го свалиха,а неграмотните кратунчовци не го харесват,защото не е прост като тях и тиквата.

За едно си прав има достатъчно в нета - ЧЕТИ !

Ех Плевнелиев ,просто си кажи "МОДЕРНИЗИРАЙ" АРМИЯТА си със ....старо желязо ,браво родолюбецо !