Калфин: И при протести, ще настоявам за пенсионната реформа

Министър Ивайло Калфин заяви пред bTV, че няма да прави компромиси за пенсионната реформа, дори и да бъдат организирани стачки.

Обратно в новината

Коментари - Калфин: И при протести, ще настоявам за пенсионната реформа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Страхливецът задкулисен Клафин, ще е първият който ще побегне, както и останалата паплач.

Браво на Калфин ако успее! Не бива повече да се допуска хора, които не си плащат осигуровки да вземат 20 заплати при пенсиониране на 45г.и пенсия за която не са внесли 1лев! и после остават отново на работа!

Искате ранно пенсиониране, като Ви дойде времето не искате да се пенсионирате. Всякакви служби са пълни с баби и дядовци, които си кютат.Съда и той е пълен с обслужващ персонал над 64-65 години.

Около мен има една дозина хора, които се пенсионираха и продължават да работятсамо заемат мястото на млади хора

циган да плаща моята пенсия. По-скоро ще повярвам в единний комунизъм.

Там са по-големи и разчитаме , че ще го подкрепят и...обслужват!?

калфин, според мен сте на смъртна пътека, пък евреите с парите могат да ви цензуриртат и вас, ама без мене!

каролев.. или калфин, все тая - крадци, къде ви е честта? аз ако бях и под мое мнение биха били изтрити мнения щях да напиша поне на редакцията, че ком,унизъма на хитлер и е в кърпа вързан като носител на нобеловата награда за евреизъм! т. е холокост за всичко останало!

Калфин, защо парите ми отиват при хора, които не внасят? Аз мисля да спирам вече..

куку:) все едно - ще те трием по-бързо, отколкото ти пишеш, БОКЛУК :)

Калфин, кога ще свършиш работа за 5 лева за тоя народ, бе, търтей?

В България едно и също поколение понесе много промени в пенсионната система. Това е поколение, на което непрекъснато им се мести хоризонтът. ТИ ГИ ИЗМЕСТИ ОЩЕ ! ЛЪЖЕЦ!

социален министър -ха ха ха само при работеща икономика -може да има каквото и да било тоя да вземе да се скрие някъде

аз бих предложил на агент гоце да го гръмне като архар. поне ще стане известен на медиите на управляващата измет за два часа, ако въобще. това е. вие живяхте медийно за няколко секунди, калфин. това и ще запиша в "логбоока" си, като Капитан! на нашия, не на вашия форум, или не дай си Боже живот да го наречете....

дебила пак изтрила текста: Irgendwie fängt irgendwann Irgendwo die Zukunft an, Ich warte nicht mehr lang. Liebe wird aus Mut gemacht, Denk nicht lange drüber nach, Wir fahr'n auf Feuerrädern Richtung Zukunft in die Nacht. д

че кого залъгваш бе калфин, къде да видим реформа???? Пак само вдигане на възраст И ТО САМО ЗА ТРЕТА КАТЕГОРИЯ! Всички помощи за цигани, всички пенсии за 30 годишните "милиционери" и куп още несправедливости - пак тъй?!! Марш от България - вредни сте!

нищо добро от този човек не очаквам ,служи на господарите си говори много и нищо не върши

да не ни залъгва! Много му вярвах на този човек, затова сега изпитвам гняв към всяка лъжа, която нарича "реформа в пенсионната система". За мен вече е народоубиец!

НАРОДА ВЕЧЕ НЕ МОЖЕ ДА ВИ ТЪРПИ /ДОБРЕ ТРЯБВА ДА СИ ПОМИСЛИТЕ ЗА ПОСТЪПКИТЕ СИ/, ЗАЩОТО ТЕЗИ ПРОТЕСТИ ДА НЕ СА ВИ ПОСЛЕДНИ...ЩЕ ВИ ИЗРИНАТ ТОЗИ ПЪТ !

калфин не се страхува от стачки и браво! хахахаа... само тези, които работят стачкуват, останалата измет е на сянка. та, калфин. накратко за да не ме триете като изоглавени в полза на осраната ви до коси "демокрация": проблемът е на световно ниво. за да има нормални пенсии, с които хората могат да преживяват на старини ще трябва всички да внасят осигуровки, а не идиотите да ходят в брюксел за да управляват - само едни щази знаят какво, ако въобще - и да не плащат никакви данъци и осигуровки, както и предприятията-концерни, които изнудват с това, че били осигурявали работни места. или за всички важи - или за никого и разтурайте държавните и извъндържавните (еп) седенки. ясно до тук?

ДА НЕ СЕ НАМЕСТВА ТАМ КАДЕТО НЕ МУ Е РАБОТАТА ДА НЕ ГО ИЗГОНЯТ С КАМЪНИ ОТ ПАРЛАМЕНТА ! ДА СИ МЪЛЧИ И ДА СИ ПОЛУЧАВА КРАДЕНИТЕ ПАРИ НА НАРОДА !

Калфин, ти си един търтей, дето за нищо не ставаш.Даже не си и разбрал какво предлагат хората, а не депутатите-калпазани.Те всичките станаха професори в библиотекарското училище.Хора, такива паразити като Калфин не ги избирайте повече.

Пенсия от 1300лв не ни трябва байчо. Направете така, че да работим нормално 8 часа, а не по 10-12 и т.н. и адекватно да ни се плащат осигуровнките, а не само да се измислят начини да не се плащат и да има 80% сив сектор. И реформи как ще има като окрадохте всичко???

Абе,калфа,шо не мъ пита.И аз мога дъ прая риформа за пенсията,бе.Нали съм депутатин.Виж сига.Ти дигаш стаж и дохода с по два месеца,аз със по 2м. и 10 дни.Ти щъ дигаш пенсите след 20 год. на 1300-1500 лв.,аз обещавам след 5 год.Шъ вържа жицата на всичкото циган да плащат ток 10 пъти по българите.На сиганина не му трябва стаж и доход и пенсия.Аз шъ напрая всичкото сиганин със инвалидни пенсии.А нека тъпите Българи работят до 70-год.както иска световното финансово величие Хърсев.Да Ви е честит 1 май истински хора на труда - Черепа,Гергов,Ковачки,Манджуков,Мая Манолова,Цацаров и много други герои на капиталистическия труд

за какви реформи говори пък тоя и за някъкви 1300 лв пенсия след време да можеби тия дето са на държавна работа и естественно журналистите като им гледам и на тях хонорарчетата и депотатите естественно а останалите тия хора които работят тежък визически труд нада ли щте получат повече от зоо лева тия които са на полето и те някъква нищтожна пенсия щте получат и да не говорим че 70 %от работищтите на строежите и магазинерите по ресторантите сервитьорите и много други се водят на минимално заплащтане а получават останалите пари на черно и после като дойде време за пенсия тия 70% щте плачат че парите им не стигат именно там трябва да правиш реформи господин калфин да има наказани работодатели а такова за сега няма и ощте нещто къде изчезнаха категориите на труд за по ранно пенсиониране при тежко физическият труд отдавна май изчезноха изчезноха а къдети е закона господин калфин както на запад го има в развитите страни че ако ме изгони работодателят то трябва да ми плати по една заплата за всяка отработена година тогава аз спокойно мога да отида да се жалвам ако има неспазване на нормативите от стране на работодатела къдее защтитата на обикновенните работници нямая то няма и на кого да се оплачиш по градовете а по хотелите същто пълна анархия на заплащтане като почнеш от камериерки и стигнеш до сервитьори всички се подписват на две ведомости никакви данъци не се плащтат знаешли господин калфин че един сервитьр или барман на морето или зимата на зимните курорти колко изкарват на сезон 7-8 хиляди лева и никакви данъци не плаштат ии повечето са на минимална заплата или на 4 часа се водят пиша всичко това защтото тия хора после щте получат нещтастни пенсии и същттите тия щте се редят на помощти и пак щте беднее държавата яки закони и които да се спазват и то такива че вълкът да е сит и агнето цяло крайно времее да се подгонят работодатилите те са най виновни за всичката тая анархия в българия не да бързат да си купуват имоти и скъпи коли ит.н

Мутрофеодална България празнува ден на труда. Честито на олигарсите комунисти, честито на феодалите Дъбов и Гергов. те построиха своята демокрация. Защо не се заплаща труда адекватно? Защо всички правителства подминават въпроса с доходите? Стига лъжи. Един шофьор и у нас и в Германия прави едно и също, един лекар и т.н. Какви са доходите? Никаква пенсионна реформа няма да има. Мангалите ще ни плащат пенсиите след години. Вярва ли го някой? Всички мерки в образованието са с обратен ефект. Всички работодатели реват за квалифицирани кадри , а дават по 500-600 леа исто. Няма начин.

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ТРУДА.УРААА-ДА ЖИВЕЕ ПЪРВИ МАЙ УРААА

Той на бюрото ще се труди до 99 години и още ще може без пенсия.А за другите му дреме.

Защо калфито никъде не мога да си купя и да кажа купих български телевизор сони пасти да яде ,защо нашите родители са се редили за български телевизори копютри кокурентни на световни марки,защо са получавали за труда си карти от профсъюзите за почивка на смешно ниски цени и са живяли като достойни българи гордеещи се с своето производство на торове ,телевизори,хладилници които и до сега работят кранове ,стругове абе всичко.Защо колфито на времето обувките имаха гаранция 3 месеца а сега ги носим три месеца и за нищо не стават.Защо ми пробутват виетнамски самсунг.Защо ни докарахте по ниско от сомалия калфито.Иди на гробища виж колко млади хора са починали калфин герберо нещастен и не са стигнали до пенсия .Защо бе нищожество ще растят годините и ще правиш пенсиона реформа вместо да направиш заводи фабрики които да работят и държавата да печели и да плаща достойно на отрудените пенсионери.Защо бе нищожество чехите с своя чез хранят тяхните пенсионери а вие морите българския народ.Защо бе герберска овца продажна храните с по 1000 лева бежанците които нямат никъкъв приност в икономиката и са любимци на кривоустата кунева а кой български пенсионер вижда тези пари.Кажи бе калфидо гербер нещастен кой ще вземе пенсия с таз безработица на тия години.

Овца нещастна защо циганите до ден днешен взимат интеграционни като те са повече от нас благодарение на вас.

А някой от всички вас, които С ПРАВО се възмущавате, да се сети, че днес е 1-и май? Ясно е, че драскачите няма да ни подсетят - всички медии са с намордници и под кнторол на дивяшкия капитализъм у нас. Но вижте довечера репортажите, особене от Германия - как работещите хора заявяват исканията си! ЧЕСТИТ ПРАЗНИК на всички, които се трудят! И нека имаме повече достойнство и смелост извън форумите!

Другарю Калфин, вие като виден комунист (бивша к.у.рва, бивше ченге и бивш комунист няма), явно не знаете отговора как да стане това, затова аз ще ви кажа: 1. Всички, които окрадоха пенсионните фондове на нашите родители, се вкарват в затвора доживот, и се конфискува всичко до 9-то коляно, и така докато се върнат парите. 2. Въвежда се индивидуално пенсионно осигуряване. Така всеки ще разполага с това, което е заслужил и спестил. 3. Социална пенсия да се изплаща само на наистина нуждаещите се, а не на мързеливците. 4. Прераглеждате всички инвалидни пенсии, и ще установите колко много здрави и прави хора ги получават. 5. СПирате да ползвате пенсионните фондове за пълненен на дупки в бюджета. Пробвайте това, и гледайте резултата.

А на ме е нито ми става, нито ми се иска... ниво ми арестват женските заднци.... а как тогава да направя трудов ресурс на нацията дето вече я нема, а? нали е първи май требе да мислим за трудовите ресурси...

Населението намалява в 26 от 28 области примерно, застарява, квалификацията пада, всички мерки в образованието са с обратен ефект, циганизацията е тотална, икономически растеж има реално само в големите градове и области, което скрива огромните дисбаланси и трагедия в провинцията. Области масово имат 1 процент спад в населението при циганизация, турцизация, обезбългаряване и т.н.

Ами да благодарим на братския Съветски съюз и на техните протежета в България, че през социализъмъ свалиха бройката на децата в Българското семейство от 5-6 на 1-2, но за сметка на това създадоха райски кът за размножение на мургавели (от 100-тина хиляди преди 1945-та на над милион през 1990-та).

социализъмъ не е виновния бе пъдпъдък! Виновни са комунистите и тяхната политическа система без демокрация и правова държава, които отделиха България от Европа и я пратиха в Азия под мишницата на Сталин, за това ти не знаеш, че с Социализъм се построи в най развитите европейски страни ,които управляват сега ЕС- Комунистите нямаха своя социална система имаха само мръсна политическа система и не построиха социализма, а след 1989 г го замениха с хищната реакционна и ретроградна система на неолибералбния олигархичен капитализъм и от борци против капитализма се превърнаха в едри хищни капиталисти.

благодарение на Съветския съюз получавахме ресурси, преработвахме ги и им ги продавахме обратно като не винаги достатъчно добри стоки меко казано. Сега това го няма и мързела ни лъсна. У нас буржоазията е търговско-лихварска, а вече и мутренско-евроусвоителна. Няма склонност към промишленост - нещо дето точно комунистите го насадиха и България дръпна напред - до преди 25 години.

мъж на 50 години със заплата в момента 1300-1400 лева би се пенсионирал с пенсия 1300 лева през 2029 година.А до тогава колко ще поскъпне живота,направи ли сметка-и дали ще доживее за да я получи.Губите и на тези избори

Какви избори, само фалшификации.

След поредната сутрешна ракия ми просветна, че не съм Ви дал поредна безценна наредба! От днес към трудовото облекло се включват по пет комплекта памперси, който работещите трябва да носят всеки ден съ себе си и на своя сметка! И да са Западно производство! Ако се открият памперси Руско, индийско или друго производство, то носителите им да се порицават и публично разстрелват за предателство към Новата Култура! Да!