Между Стамболов и Цар Иван Асен ІІ избираха в СУ

На изпита по история в Софийския университет кандидат-студентите писаха за управлението на България при Стефан Стамболов или при Цар Иван Асен ІІ.

Обратно в новината

Коментари - Между Стамболов и Цар Иван Асен ІІ избираха в СУ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

темата за Стамболов е сладка. Може да се направи паралел с днешния Стамболов от Банкя, който също като великия си предшественик остава неразбран от просолюдието, за което той ден и нощ се грижи.

скоро по раковска))))))

Интересни работи пишат и Историка, и Историчката, но ако беше и с по-малко правописни грешчици щеше да е супер! Поздравления все пак!

И двамата са най-драматичните личности в нашата история.Трудна тема за конкурс.Не знаеш кой ще я чете.Ако проверяващият е русофил-двойката ти е сигурна.Преди Освобождението ,за което сме си платили ХХХ..и четири копейки,Стамболов казва"Русия за нас е свята".Но виждайки какво прави руската политика и мужика с родината му,прозирайки цялата им злонамереност и коварност на действията,Стамболов се принуждава да избива дори най-близките си приятели,сляпо вярващи в Русия.СЪЕДИНЕНИЕТО е дело на Стамболов ,а Русия е ПРОТИВ съединението!Затова по нейна поръчка той беше съсечен зверски.А Кобургите ни ги натресоха руснаците,защото желаеха властването над България.Те поискаха детронирането на Батемберг.А Батемберг извърши Съединението.Да живее България!

Истината е,че както тогава така и сега България няма приятели,а само врагове,както външни така и вътрешни.....но за разлика от тогава,въпреки многото му грешки си нямаме Стамболов.......ето това е....

Това е самата истина!Стамболов е защитил нашите интереси за което е платил с живота си/дипломат от най-висока класа.Бог да го прости!/.Но руснаците не ги обвинявам за алчността им.Разбира се,че са дошли за печалба-със здраве да си ги харчат щом са ни помогнали да се отървем от азиатските колячи.А и нашите деди щом са ги дали тея златни кюлчета значи са били наясно,че сами няма да се оправим,че ножа е опрял до кокъла,от немай къде...Толкова пъти са опитвали сами през тия 500години и какво-само предателства,кланета на цели селища и потушени надежди.Априлското въстание е било жестоко потушено,предшествано от загубата на Васил Левски и много други важни революционери.Хората са били отчаяни и измъчени и не Русия а Шака Зулу да им е предложил помощ биха приели и биха го позлатили.А пльоснатите на българския престол австрийци без заслуги е трябвало да ги оженят за българки,децата им да проговорят български,така,че австрийския корен да се претопи и на престола да остане истински българин/българка/.Това е моето непрофесионално мнение.Приятна вечер!

Темите са сложни в теоретично отношение,много факти и академични анализи трябват,много двойки ще има и плач на стената на плача!Младите хора не познават историята си това е трагично!

Стамболов е престъпник, защото той прави възможно идването в България на престъпния клан на Кобургите, довел страната до 3-та национална катастрофа. Стефан Стамболов е този, който първи е знаел за строежа на гара София, закупил е всички терени на бъдещият булевард Хр. Ботев и след това ги е продал на десеторна цена. Негова банда от разбойници е обирала богатите пътници на Витиня и на Вакарел.

не докосвайте с мръсни пръстчета святото име на дядо ми! Мразехте го и още се страхувате от него, предадохте го и го съсякохте като животно на заколение, после му издигнахте паметник под сурдинка, колкото да не е без хич, ама с разцепена глава, та да си спомняте какво сте сторили.....Да здравствует евроинтеграция!