Два протеста ”за” и ”против” Истанбулската конвенция

Истанбулската конвенция стана повод за два протеста около сградата на Парламента.

Обратно в новината

Коментари - Два протеста ”за” и ”против” Истанбулската конвенция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И към тия дето манипулират толкова нагло общественото мнение, че таз тъй наречена конвенция иска да преосмислим представите си за пол, да променим, ако не ние, то децата ни традициите си, че не е мястото на жената в кухнята а и на двамата партньори и други такива глупости. Да за равноправие съм, но защо тез така усърдни радетели на туй равенство не поискат и още една промяна. По сегашното законодателство при развод бащата няма почти никакъв шанс да вземе децата с изключение на случаите когато майката не ги иска или в изключителни случаи свързан с тотален морален упадък на майката. Това драги ми мероприятковци не е ли дискриминация, не може ли да се счита за тормоз, когато майката от лична злоба към бащата манипулира и то успешно системата за да ограничи достъпа на бащата до децата, като в случая вреди и на тях. Ще ви повярвам ако това го включите в таз порнография, наречена конвенция.

Против всякакво посегателство срещу човека съм, било то физическо или психологическо. Ако в закона има пропуски да се оправят, наказанията да се удвоят и утроят. Но един вид насилие да се изважда от кюпа и да му се дава специално внимание е доста опасно и положителния ефект от една такава конвенция ще е в пъти по-малка от вредите които ще нанесе.

Едно правителство и партия Герб срещу цял народ!

Storen

Мисля, че винаги е било така. Просто сега си личи повече.

Брадясали либерални отрепки. Тези от калъп ли излизат. Всички за едни и същи охлювоподобни.

За охлювоподобни? Къде се ходи за охлювоподобни?

Брадатият мъж има много запуснат вид. Освен, че е вехто облечен и целия е на ликета. Сами се сетете дали това, което пише на плаката му е най-важния въпрос за него.

like - лике

Много са го лайквали във ФБ, а вероятно и отзад...

Интересно: - Българската православна църква - категорично против, - Католическата църква в България - против, - Главното мюфтийство - против, - ГЕРБ - за... Е те това не го разбирам... Ама наистина....

Тя църквата беше против и че земята е кръгла...

Така е. Това означава ли, че всеки път греши?

Не е вярно, че църквата е била против, че земята е кръгла. Прочетете св. Йоан Дамаскин "Точно изложение на православната вяра".

Клошар и циганка - какво повече да се каже?

Това момче от снимката май е русначе от наш`те. Не е клошар.

Ами какво да се каже, 50те лева са си 50 лева.

Насилие съществува не само над жени. Този формален документ, нищо няма да реши, освен да отвори вратите на Содом и Гомор.

Storen

Има ли някой който да се съмнява че конвенцията ще бъде приета? Това което ще стане е: 1. Борисов няма да излезе с лично обръщение към гражданите, за да не си навлече директни негативи, а ще използва някой от минионите си, за които е ясно, че нямат бъдеще в политиката. 2. Ще организира някакви платени, вяли контра протести, които да създават впечатлението, че материала е раздвоен. Герб са го правили и друг път успешно. 3. Ще изкарат и някаква измислена, "разясняваща" декларация, която да замаже очите на материала. 4. Материала ще си начеше езиците по форумите, но после пак ще продължи да гласува за Борисов защото е "по-малкото зло", "добър началник", "силен мъж" и т.н. Единствения интересен въпрос е дали действително Борисов познава толкова добре материала си.

Ако гласуват истанбулската конвенция, ще се самоубият политически. Има неща с които няма две мнения.

Storen

Не съм сигурен. Може да загуби някакъв малък процент от материала, но ще си осигури дългогодишната подкрепа на евро институциите. Мисля че е ясно кое за него е по-важно. По-голямата част от електората му ще продължи да си гласува за него, защото по-принцип българите не са научени да държат сметка на "началниците" за действията им. Ще се се сгушат, ще снишат глава и пак ще пуснат бюлетинка за "по-малкото зло".

Само това - минионите - не го разбирам. Милиони ли, миньони ли...а?

Storen

миньони! Признавам че с правописа на чуждиците съм малко назад :) Извинявам се за гешката.

тая на снимката е същата нпо даскалица по история,което обяснаваше на българите как нямало турско робство и кланета ,а русия дошла и насила ни освободила!

Защо българските озверели лесбийки не ги дразни изключително унизителната за всяка жена порнокултура, а се интересуват само от това, дали ще подпишем конвенцията?

И защо да е унизителна за жените порно културата а за мъжете да не е ,в порното участват и жени и мъже ,освен ако не е гей .

Коментирам конкретно "воплите" на българските озверели лесбийки, в които няма и грам жалба към мъжете.

Защото както написах по-надолу, насилието е инкриминирано в БГ законодателство. Ерго тази декларация е безмислена освен в часта си, че безпрепятствено трябва да приемаме насилвани мигъри. Тези мигъри в Германия, Австрия и т.н. доказаха, че като се разпищолят насилважени на поразия. С други думи тези НПО не са против насилието а са за сексуалното насили от мигъри та белким и тях ги огрее малко...

Ако някой го е грижа за жените и иска да ги защитава, трябваше да отвори битка за това, жените най-после да бъдат заплащани еднакво с мъжете за равен труд. Трябваше да даде възможност на жените да носят спокойно бременността си, а не да влачат коремите си до осмия месец на работа. Има много неща, които могат да се направят за жените. Ако много ги интересуваше насилието над жените, щяха да се обявят срещу един от най-големите бизнеси в света - порнобизнеса. А това е търговия с женска плът.

Че кой не им плаща поравно? При мен, например, в гумаджийното, всички вземат поравно.

Хей в порно бизнеса се търгува не само със женска плът но и с мъжка и джендърска дори ,порното колкото е за жените толкова е и за мъжете ,стига с тия манипулации .

Не си разбрал смисъла на коментара. Защото някои опищяха света за защитата на жените от физическо, обаче не отварят дума за други големи проблеми на жените.

Всички харесват търговията с женска плът.

Това момче от снимката май е русначе от наш`те.

Разпутин на млади години.

Тълкувателната декларация няма юридическа сила. В конвенцията е написано в чл. 78, не може да се възразява против основните дефиниции. Джендър това било "пол" на български. Тая конвенция въобще не трябва да се ратифицира. Така правят най-големите държави: САЩ, Русия, Канада, Япония, Мексико и Ватикана. Синодът на БПЦ отхвърли този вреден документ.

Айде социалните полове да си фащат пътя - и бегом към говедарника!! Там да се социализират колкото си искат!!

и в говедарника не искат да я подпишат.

Vinetou

Съгласно българското законодателство, пред закона всички са равни - жени и мъже. От това, че правоохранителните и съдебни органи в България не си гледат работата страдат и жени, и мъже. Самата конвенция прокламира неравнопоставеност между жените и мъжете, поставяйки ги в различни категории.

Аз виждам на снимката един клошар и една вероятно НПО представителка. Интересно защо никой не коментира по-притеснителните текстове, че трябва да приемем всеки бежанец, който твърди че е бил малтретиран сексуално/социално бла бла. Семейното насилие и побои и сега са инкриминирани в Българското законодателство. Тоест единствената промяна е, че сега мигърите по-лесно ще влизат в БГ и някои от тях ще остават. Предвид доказателствата как мигърите изнасилват на поразия в Германия, Австрия и т.н. резултата ще е влошаване на нещата за жените в България и другите европейски държави, не обратното....

Що за протест е това? Един брадат талибан,и една лелка със силен слънчев теннасредянуари.Не е сериозно това.

Трансгернедерен мъж ( бивша жена) станал Гей удря трансгендерна жена ( бивш мъж) станала Лисбийка, понеже не може да му роди деца. Тълкувайте моля, кой е насилника, кой е пострадалия и.... как ще я бъде нацията българска......

Ха-ха, как кой е виновника, то е ясно като бел ден :):):) Виновен е ХЕТЕРОСЕКСУАЛНИЯТ БЯЛ МЪЖ :):):), вечният виновник !!!

Айде бягай да учиш българския, неграмотниче!

покажете и тези, които не са убити от близки. Като са убити от близки, да не би да не се съдят извършителите ? Ние сме в България, а не в Саудитска Арабия. Първо оправете тях, да не режат глави по площадите и да не пребиват жените с камъни, пък тогава се захващайте с нас.

"Домашното насилие засяга всички" - това в защита на конвенцията. Не разбирам! Конвенцията е за защита на жените, а реално това което е написано означава, НЕ на насилието срещу жени, мъже и прочие. Тоест това не може да е плакат в защита на конвенцията.

защо протестриращите ЗА конвенцията ги виждахме и на гей парадите

Вярвам ти. Сигурно си постоянен по тези паради - аз никога не съм ходил. Но който си е вътре в нещата - той си знае.

Хора,давайте да излезем и да подкрепим протеста против Истанбулската конвенция,стига сте седели и плюли пред мониторите си!!!! Излизайте всички!!!!

Хайде, след пет минути пред народната библиотека. Аз ще бъда там. Да живее Дионисий. Дионисий - патриарх.

Дир и това ли е протеста ? Този с тези мазни дънки че то се виждат само двама хайде поне НПО-тата му подарят поне дрехи та тогава да го пускат !