Коментари - И Иран пробва да завладее петролното находище Коноко | Днес.dir.bg

И Иран пробва да завладее петролното находище Коноко

Проирански части, биещи се на страната на режима на Башар Асад, са направили втори опит за завладяване на петролното находище Коноко.

Обратно в новината

Коментари - И Иран пробва да завладее петролното находище Коноко | Днес.dir.bg

Коментари

Руснаците се издъниха,сега пуснаха иранците да се пробват.Единственият печеливш от войната в Сирия е САЩ. Руснаците,Иранците и Турците само харчат.

Петролното поле е СИРИЙСКО, какво прави авиацията на САЩ там и това не е ли рейдърство?

"...Башар Асад и неговите съюзници държат да завладеят петролното поле Коноко, което е най-голямото в Сирия. " Ами щом като е в Сирия, то по всички закони си е под разпореждането на Сирийското правителство! Какъв цинизъм на внушенията...

Не се учудвай, ЧЕТЕШ ДИР! Какво друго си очаквал. Пропаганда и лъжи, да ме извинят за истината, че звучи нелицеприятно. Сякаш се заразиха от Дойче Веле. Или пък тези са ги купили?

Виждате че на практика това е петролно поле е на този който може да го задържи във воено отншение. ИДИЛ са не по легитимен собстеник на него от кюрдите и САЩ обаче успяха да го отнемат от Асад. По време на война важи правото на силата, а не силата на правото - се ла ви.

А ти идиотче ли си? А кой си позволява след ВСВ да прекроява границите? И какво е това бандитско отношение към Сирия. Да си чувал нещо за международно право? САЩ са държава нецивилизована, не спазват международното право и трябва да бъдат изолирани от цивилизованият свят. Заради действията си в Сирия, САЩ трябва да бъдат обявени за бандитска държава и да бъдат изключени от всякакви международни организации.

Трябва да е ясно, че това е поредният, поне трети опит за подобно нещо и аз съм сигурен, че американската авиация няма да се задоволи с бягащи и криещи се от нея воени единици, напълно съм сигурен, че скоро е възможно да бъдат нанесени удари в друго зони по частите на Асад или иранците.

Тъкмо изрекох похвалата...Уважавам американския народ Violently Happy,но американската авиация в Сирия през последните 5-6 дена май само се самозадоволява, откакто СУ-57 се гичинят в Хмеймим.Иначе сте права:удари ще има.Той затова и Борис Джонсън иска да ходи в Сирия-надява се и той да е между предпочетените.Йес!Даа...Да!

Не ме разбрате правилно, аз не се радвам от това. Просто казам, че САЩ едва ли ще търпят още дълго импровизациите на силите на Асад и иранците при положение, че недвусмислено са показали, че тези полета са недостъпни за тях. Обърнете внимание на удара на САЩ срещу военовъздушната базата на Асад преди време, 200 ракети са твърде много за такава цел. Напрактика те са правили сметката, че руснаците и силите на Асад ще свалят част от тях. Това трябва да го разбираме, че въпреки съпротивата от другата страна те си правят добре сметките.

брех, голяма си анал етичка, ама след изборите в раша, ша видиш колко пиндоси ша отидът при девиците

Начало на Третата почва от тук!!!!

Руските действия в Сирия са ювелирни-евтини и ефикасни,когато трябва изненадващи,когато трябва заблуждаващи,когато се наложи жертвоготовни,когато се наложи унищожителни,винаги разнообразни и непрдвидими в сложната военна и дипломатическа обстановка.Те нямат за цел разсичането на сирийския Гордиев възел,тяхната цел е постепенното му и окончателно разплитане чрез премерена военна сила и чрез свръхточна дипломация при пълен баланс между тях гарантиращ минимални жертви на личния състав и минимални икономически разходи съответстващи на бюджета на РФ.Атаките на петролните полета са най-обикновено разузнаване с бой.Йес!Даа...Да!

Това го прати на Путин да го прочете....щото прави точно обратното

Президентът на РФ Пътев знае по-добре от мен и от вас какво прави.Той няма нужда от гуро-та.Това го пиша за такива,като вас заслепени от идващия насреща влак.Такава е обективната истина-сложна!Йес!Даа...Да!

И те са хора и те правят грешки и проблема е, че вие ги величаете и когато грешат.

Най-после разбра!Бързо схващате,ама трябва дълго да ви се обяснява-иначе сте схванати момичета.

Тъй ли тиква? както обикновено, събитията винаги са срещу простотиите и лъжите, които пишеш: "Бои под Дамаском: После жестоких боев Армия Сирии прорвала оборону банд в Восточной Гуте " Пробивът е направен, след някой друг ден ще започнат ликвидацията. Май не случайно СУ 57 са в Сирия. Официално от няколко дни се очаква провокацията с химическото оръжие. Тя беше добре синхронизирана с изказванията на Микрон и англичанчето, че ако Асад използвал химическо оръжие, щели да бомбардират. Едва ли, ще атакуват по въздух. Отделно, провокацията, организирана от Белите каски на Сорос мина, без грам обществено внимание, провали се. Очаквана и известна. Предстои ликвидацията на зоната. От нешастните руснаци и сирийци, които са съвършено безобидни и нищо не могат. От къде бе моше ви подбират на работа в пропагандата? По конкурси за дебили?

Ясно е на всички вече, какво пазят САЩ. :-) Петролните полета. Демокрацията изобщо не ги вълнува. Започнаха тази война заради петрола. Сирия беше единствената държава, която отказа да "приватизира" добива си на петрол. Е "демократизираха" я болшевиките пишамн демократи от САЩ и колниите им в Европа. Гнусна работа.

Ха-хааа, и иранците искат част от баницата. Нема само руснаци, американци и турци да си хапват.

Персите излязоха доста по-вменяеми-оттеглиха си войниците без жертви . Пък хората на путьо винаги са доказвали че са най-тъпата сган в света.

руснаците напълниха чувалите на товара,сега са на ред иранците.Единствено САЩ печелят от войната.Всички други губят

От война Моше никой не печели!Всички губят!И вие ще загубите...Йес!Даа...Да!

От война Моше никой не печели!Всички губят!И вие ще загубите...Йес!Даа...Да!

След руските кИфтета от меки китки ще има и Ирански кИфтета от млади войници. Тези обаче ще са по-жилави.

Това находище, както Балканите, Исралсе и Персийският залив принадлежат само и единствено на ОСАМАНСКТА ИМПЕРИЯ! Говедарите скоро ще пасат овце отново

османска империя от мнооооооооого години няма мюслинцееее...

Научи се да пишеш бе, неграмотен читак.

Сега остана само турците да се пробват да го завладеят това находище

Персите са стар и мъдър народ . Като видели дебелия край и избягали , а не като онези Маркототевци чибурашите , дето стояха до байрака ,докато не ги изтребиха до крак .

Не си прав ! Руския офицер за свръзка е молил за милост , но "пиндосите" се случили кървожадни

е бил отговорът на руския офицер при предупрежднието на американците.

Колеги от форума от всички бои и окраски вие усещате ли че в момента се завързва нещо много голямо в Сирия ? Усещате ли че май сме на прага на третата ?Дори и да не е така възела който се завързва там е много голям и да видим кой ще го разсече няма го А.Македонски и това е съвсем сериозно !!!

Заев от Струмица ще го разсече! Он е макядонец !

:))))) тва руските тролове сте много неприятни гнуслета никаква истина и никакъв факт не ви притеснява :))) нищо ихтамнет та и войната спечелихте няколко пъти в сирия :))) и сирия ще изгубите и украйна :) дреме ми на .... за смешните русофилки и техните болни фантазии

Това >>> някаква пълзяща гадинка ли е? На стоножка прилича. Гнус, и писаниците му също.

тва е нещо което никога няма да разбереш какво е ;) щото си прост атакист и трол

Ко стаа ве центосъбирачите вият ли ? Колко центове се стопиха в джобовете на техните приятели в Гута лелеее !!!Па сега плачат на чужд гроб за чуждо петролно находище !

Шило

Възможно е. Събират Съвета за сигурност само тогава, кога са ги подпрели до стената много яко.

БРАВО! ИЗПЪРЖИЛИ СА ОЩЕ МНОГО РУСКИ НАЕМНИЦИ!

Много ме кефи колко плиткоумници има тук. Руснаците отказаха да водят военни действия срещу кюрдите много отдавна. Останаха единствено руски наемници. А, те са там заради парите. Само преди 2 години по един от фронтовете срещу ИДИЛ руски военни подразделения се биеха рамо до рамо с кюрдите. От какъв зор решихте, че понеже Сирия и Иран водят битки с кюрдите, значи и Русия е там?! Още когато Ердоган взе да се подготвя за военни операции, Путин не го подкрепи. Защото Русия не печели нищо, ако в този момент заеме страната на едните или другите. Затова в момента се дистанцират. Турците и иранците се намесиха, защото видяха накъде отиват нещата с иракския Кюрдистан - САЩ се опитват да направят нова държава. Асад иска да си върне нефтените полета, към които кюрдите не могат да предявяват претенции (извън т.нар. Кюрдистан са), но САЩ ги насъскват, защото те продължават да си гонят целите за сваляне на Асад.

Ти луд ли си бе !? Руски военен , та бил той и наемник , не може да кихне без разрешение от Кремъл

ХАХАХАХАХАХАХА, от коя лудница избяга, ве? Викаш, от Кремъл всяка сутрин разпращат заповеди за деня до всеки руски гражданин, а? Всички са под 24/7 видео и аудио наблюдение, дори тия в пустините на Сирия! Най-вероятно лично Путин следи всички, пише заповеди ...

Без съгласието на ботоксовия пигмей Путлер дори кокошките не смеят да носят.

ОЩЕ ЩЕ ПЪРЖАТ НАШИТЕ!

Ей, изключително тъпи са ватните тролове, дори не могат да лъжат нормално-кремъл не ги е научил , като твърдят че Асад бил контролирал почти цяла Сирия. Да, ама не. Асад контролира между 40 и 45% от територията на страна-предимно пустини. Най важните залежи на нефт са на източната страна на Ефрат под управлението на американците - има карти-гледай тъпанар... Язовира с най-важното -язовирната стена е под американско управление ... а тъпите безпомощни ватенки и асадови убийци даже не могат да гъкнат. Ето един спецназ се опита да мине оттатък Ефрат и стана на кайма... и путин се скри-разболяха го.

соросоидните тролове да не пишат вече, че САЩ като води войни не завладява нищо. Ето, влязоха в Сиря без никой да ги кани официално, т.е. те са агресори, завладяха петрола, правят си 3-4 военни бази, и нямат намерение да се изтеглят! Тоест, американците са си завоеватели и агресори.

абе нали пу за един месец оправи всичко в сирия та и няколко пъти спечели войната не ви ли е срам след толкова лъжи пак да се напъвате??

Шило

Естествено, къде са ИД сега? Няма ги. Вярно, сега се пръкна ан Нусра, ама и тази групировка скоро ще е в небитието. Е, ако твоите създадат други е друга тема.

Брадатите козели намаляха значително в Сирия от както руснаците се намесиха ФАКТ!!!!! Ако не са американците досега всичките да бяха ги зачистили...

Явно на руските тролове работния ден е до 17 вече. Забелязахте ли как изведнъж коментарите спряха и стана скучно........

Еми за жълти копейки никой от кремълските ботове не иска да работи и в извън-работно време.

на смени са

Шило

Карай бе, тъкмо никой няма да ти пречи да си заработваш на спокойствие.

вие тука трима ли сте или 1 с три ника?

Копейките свършиха , гърбят за медал

тези иранци и руснаци малоумни ли са??

Американците са гении , само как спряха на Асад паричните потоци!! Надиграха и Путин.

Путьо и Асад винаги са били лузъри...

Колко ли ирански вагнерци са станали на Груз200. На руснаците вече не им стиска. Или американците сега не са си давали много зор.

Скоро ще има освен салата Вагнер и Шумерска слата -бързо приготвяне.

Руснаците явно ги е страх да вкарат в боя новите си самолети за да не се види колко са зле. И после никой да не иска да си ги купи..........

Мурзилките предвидливо се застраховаха като заявиха че самолетите няма да се използват за военни действия. Те дори не са напълно готови, едва са долетели до Сирия. Всичко е Пиар. По информации СМИ, новейшие боевые машины не будут принимать участие в боевых вылетах.

Това некачествено желязо Су-57 вече загуби битката за пазари, още преди да полети. Индийците бяха сигурен партньор и купувач, но накрая разбраха че самолетът е фейк-само 4+ и се отказаха да го купуват: Неуспехът на този проект Су-57 може да бъде оценен от динамиката на свиването на портфолиото от поръчки. 1. Индийците имаха интерест първоначално да купят 250 броя Су-57, и да похарчат 25 млд. в зелено за финансиране на научноизследователска и развойна дейност и обществени поръчки. 2. Преди шест месеца предварителната заявка от Индия бе намалена до петдесет броя Су-57, а когато тъпите ватенки се опитаха да измъкнат и рекетират Индия с още един милиард , то Индийците пратиха ВПК на русия на майната си, като има каза :Идите нахуйи Индия обяви намерението си да се оттегли от проекта Су-57. И направи това с убийствено вярната формула: "Програмата Су-57 не отговаря на изискванията, Тъй като този самолет НЕ МОЖЕ да демонстрира възможности, които дори се доближават до американския изтребител F-35. Ето защо, ВВС на Индия е не иска да продължи програмата за Су-57.." А това време: Американцы сделали уже почти 400 истребителей пятого поколения, и делают нынче по сотне в год, россия-ноль

Руските лайнари ни разправяха как кюрдите така се били стреснали и били избягали от там и изоставили американците!! Ха ха ха . Само дето явно кюрдите не са мръднали и метър. Руските боклуци отново са излъгани от руската пропаганда.

Персите излязоха доста по-умни от руснаците. Оттеглиха си войниците без жертви като видяха че нямат шанс. Пък хората на путин не ги е еня за човешки жертви.

Ха бой де! Тези и те ли искат да пробват американската авиация?

че в Сирия тествали 2000 свои оръжейни системи. Могат да очакват и те тестове.

Според руските тролове САЩ били изоставили кюрдите пък какво става всеки който настъпи към кюрдските позици бива засипан с бомби от американски самолети..........

Една ватна лъжа, дори и повторена сто пъти като този случай, не я прави истина. Тя винаги си остава лъжа. И интелигентният човек веднага вижда кое е истина.

Шило

Към кои позиции? Янките бомбардират ли турците? И що кюрдите помолиха Асад да изпрати в Африн правителствени части? Па за полето- да не би янките да го готвят за кюрдите? Пазят петрола, не кюрдите. Само че, не знам накъде ще го изнасят този петрол. На север- не става, турците няма да позволят финансиране на кюрдите от петрол. На запад- там пък са контролирани от Асад територии. На изток? През Ирак? Или през Йордания?

Африн е едно, петрола е на съвсем друго място!! Нямат нищо общо.

Щом го завземат ЧЕЗ ще им го купят.

"Вторият опит показва, че Асад държи да завладее петролното поле Коноко, което е най-голямото в Сирия." Вторият опит показва, че САЩ са тези, които са ЗАВЛАДЕЛИ чужд нефт в чужда държава - Сирия. Асад не ЗАВЛАДЯВА, а си връща своя нефт. СПРЕТЕ С ТАЗИ ХИБРИДНА ИНФОРМАЦИОННА ВОЙНА!

Значи САЩ са краднали нефтено находище от сирийския народ ли!?

Те са го откраднали от Асад, сирийският народ нищо не е видял от това находище!!

Иран не видя ли какво се случи с руските орди като се пробваха да атакуват кюрдите под американска опека. Защо се пробват изобщо.......

защото коалицията Турция-Иран не искат враг в тила като започнат офанзива срещу "СА и приятели", или обратното... По същата причина арабите са нахлули с почти цялата си армия в Йемен и се опитват да бият Хутите преди турците да се разправят с кюрдите. В това време Асад седи и се чуди в какво се е забъркал.

Ами то Сирия и половината държави наоколо всъщност са си част от древна Персия. Иран гледа на тях, като както ние на Македония. Границите на тези държави са тотално изкуствени и са ги чертали, точно както са чертали и тези на Балканите - едно към гьотере. Кога е имало в древността Саудитска Арабия, ОАЕ, Катар, Ирак? Кога е имало преди 19 век държава Гърция, Турция, Румъния, Черна гора, Босна и Х? Имало е Византия, част от Източната Римска империя, Българските царства, Маджарските царства, Хабсбургите и тн.. Вижте само границите в Африка как са чертани с линийката. Без значение от етноси, религии, народи, вяра.

източно Европа беше съветска провинция, но вече отдавна отмина епохата на "братските прегръдки"-

Чети ,чети , Персия е на Сандо Македонски...да те светна

По тази логика преди около 65 млн г. тази територия е била на динозаврите.Трябва ли да си я искат?

Путин отчаяно се бори да завладее малко нефтец че да не е хептен вътре от тази безсмислена война която започна.

Шило

Не той се стреми, стреми се Асад, че държава има да възстановява.

възстановят както либийците пустинния плъх..

Къв Путин? Иранците. Ако иранците вземат някакъв нефт, да не са луди после да го дадат на Путин? А самият путин пък ако докопа някакъв нефт да не е луд да го даде на Асад.

"...държат да завладеят петролното поле" Не да завладеят а да си го върнат, то принадлежи на Сирия и понастоящем е окупирано от САЩ.

на кюрдите и понастоящем е отвоювано от Асад.

Шило

Кюрдите кога са имали държава по тези земи?

Иначе путин се хвали че спечелил бил войната, пък най-голямото петролно поле го владеят кюрди и американци :D

Шило

Покрай Африн, кюрдите видяха колко струват американците. Да си държат полето, щом като искат, ама се чудя, от къде ще им минават петролопроводите

Ако Вова се биеше с говедата, отдавна да ги е наврял в задните отвърстия на кучетата. Ама Вова не е говедо и ги търпи.

Иначе свирки дали праиш?

Говедата нямат никакъв шанс. Скоро ще го разберат. БРАТЯТА имат две военни бази в Сирия и Иран е доста близо.

Тебазите сега са лазарети

Руснаците изпратиха още 2 броя Су-57 в Сирия. Вече са 4 бр. Засега бомбят с фосфорни бомби. Много апетити към тая Сирия, бе - то Турция, Иран, Израел, САЩ, Британия, Франция...

апетит..искат с една Сирия да ударят бъдещи газопроводи от Катар и да "греят" ЕС на своя газ.

апетит..искат с една Сирия да ударят бъдещи газопроводи от Катар и да "греят" ЕС на своя газ.

Cамо и единствено Tурция се бие срещу всички терористи в Cирия с цел да си пази границите от ежедневните атаки от разните терористични атаки от Cирия и за връщане на 4 милиона сириици по - домовете им. Tурция не се имтересува от петролните кладенци там и е единствената страна която апелира за териториaлната цялост на сирия!!! дори Aссад не го интересува териториaлната цялост на страната си и убива мирните си съграждани на поразия. Cрам за всички агресори в Cирия - жадни за петролa им!

Брей тия чичо Самови артисти как си го пазят петролното находище га че ли е в Тексас брей замирише ли някъде на петрол и газ идват и белоглавите лешояди и носят на крилете си "демокрацията и свободата " !

Да пратят Вагнер на бис , той вече натрупа опит с американците

може и остатъците от Академи или Блекуотър от Гута ако са останали такива де !

те са сили на Аса а какво правят хамериканците там?!?

на фона на руските и иранските напъни.

Шило

ще си ги върнат.

заверено.

това американско находище е вече аут

така или иначе по един или друг начин правителството ще си върне своето находище.

с краката напред

КАварюгите все се настаняват около ПЕТРОЛНИ НАХОДИЩА

Хитреци ...А ?

Коментари - И Иран пробва да завладее петролното находище Коноко | Днес.dir.bg

И Иран пробва да завладее петролното находище Коноко

Проирански части, биещи се на страната на режима на Башар Асад, са направили втори опит за завладяване на петролното находище Коноко.

Обратно в новината

Коментари - И Иран пробва да завладее петролното находище Коноко | Днес.dir.bg

Коментари

Руснаците се издъниха,сега пуснаха иранците да се пробват.Единственият печеливш от войната в Сирия е САЩ. Руснаците,Иранците и Турците само харчат.

Петролното поле е СИРИЙСКО, какво прави авиацията на САЩ там и това не е ли рейдърство?

"...Башар Асад и неговите съюзници държат да завладеят петролното поле Коноко, което е най-голямото в Сирия. " Ами щом като е в Сирия, то по всички закони си е под разпореждането на Сирийското правителство! Какъв цинизъм на внушенията...

Не се учудвай, ЧЕТЕШ ДИР! Какво друго си очаквал. Пропаганда и лъжи, да ме извинят за истината, че звучи нелицеприятно. Сякаш се заразиха от Дойче Веле. Или пък тези са ги купили?

Виждате че на практика това е петролно поле е на този който може да го задържи във воено отншение. ИДИЛ са не по легитимен собстеник на него от кюрдите и САЩ обаче успяха да го отнемат от Асад. По време на война важи правото на силата, а не силата на правото - се ла ви.

А ти идиотче ли си? А кой си позволява след ВСВ да прекроява границите? И какво е това бандитско отношение към Сирия. Да си чувал нещо за международно право? САЩ са държава нецивилизована, не спазват международното право и трябва да бъдат изолирани от цивилизованият свят. Заради действията си в Сирия, САЩ трябва да бъдат обявени за бандитска държава и да бъдат изключени от всякакви международни организации.

Трябва да е ясно, че това е поредният, поне трети опит за подобно нещо и аз съм сигурен, че американската авиация няма да се задоволи с бягащи и криещи се от нея воени единици, напълно съм сигурен, че скоро е възможно да бъдат нанесени удари в друго зони по частите на Асад или иранците.

Тъкмо изрекох похвалата...Уважавам американския народ Violently Happy,но американската авиация в Сирия през последните 5-6 дена май само се самозадоволява, откакто СУ-57 се гичинят в Хмеймим.Иначе сте права:удари ще има.Той затова и Борис Джонсън иска да ходи в Сирия-надява се и той да е между предпочетените.Йес!Даа...Да!

Не ме разбрате правилно, аз не се радвам от това. Просто казам, че САЩ едва ли ще търпят още дълго импровизациите на силите на Асад и иранците при положение, че недвусмислено са показали, че тези полета са недостъпни за тях. Обърнете внимание на удара на САЩ срещу военовъздушната базата на Асад преди време, 200 ракети са твърде много за такава цел. Напрактика те са правили сметката, че руснаците и силите на Асад ще свалят част от тях. Това трябва да го разбираме, че въпреки съпротивата от другата страна те си правят добре сметките.

брех, голяма си анал етичка, ама след изборите в раша, ша видиш колко пиндоси ша отидът при девиците

Начало на Третата почва от тук!!!!

Руските действия в Сирия са ювелирни-евтини и ефикасни,когато трябва изненадващи,когато трябва заблуждаващи,когато се наложи жертвоготовни,когато се наложи унищожителни,винаги разнообразни и непрдвидими в сложната военна и дипломатическа обстановка.Те нямат за цел разсичането на сирийския Гордиев възел,тяхната цел е постепенното му и окончателно разплитане чрез премерена военна сила и чрез свръхточна дипломация при пълен баланс между тях гарантиращ минимални жертви на личния състав и минимални икономически разходи съответстващи на бюджета на РФ.Атаките на петролните полета са най-обикновено разузнаване с бой.Йес!Даа...Да!

Това го прати на Путин да го прочете....щото прави точно обратното

Президентът на РФ Пътев знае по-добре от мен и от вас какво прави.Той няма нужда от гуро-та.Това го пиша за такива,като вас заслепени от идващия насреща влак.Такава е обективната истина-сложна!Йес!Даа...Да!

И те са хора и те правят грешки и проблема е, че вие ги величаете и когато грешат.

Най-после разбра!Бързо схващате,ама трябва дълго да ви се обяснява-иначе сте схванати момичета.

Тъй ли тиква? както обикновено, събитията винаги са срещу простотиите и лъжите, които пишеш: "Бои под Дамаском: После жестоких боев Армия Сирии прорвала оборону банд в Восточной Гуте " Пробивът е направен, след някой друг ден ще започнат ликвидацията. Май не случайно СУ 57 са в Сирия. Официално от няколко дни се очаква провокацията с химическото оръжие. Тя беше добре синхронизирана с изказванията на Микрон и англичанчето, че ако Асад използвал химическо оръжие, щели да бомбардират. Едва ли, ще атакуват по въздух. Отделно, провокацията, организирана от Белите каски на Сорос мина, без грам обществено внимание, провали се. Очаквана и известна. Предстои ликвидацията на зоната. От нешастните руснаци и сирийци, които са съвършено безобидни и нищо не могат. От къде бе моше ви подбират на работа в пропагандата? По конкурси за дебили?

Ясно е на всички вече, какво пазят САЩ. :-) Петролните полета. Демокрацията изобщо не ги вълнува. Започнаха тази война заради петрола. Сирия беше единствената държава, която отказа да "приватизира" добива си на петрол. Е "демократизираха" я болшевиките пишамн демократи от САЩ и колниите им в Европа. Гнусна работа.

Ха-хааа, и иранците искат част от баницата. Нема само руснаци, американци и турци да си хапват.

Персите излязоха доста по-вменяеми-оттеглиха си войниците без жертви . Пък хората на путьо винаги са доказвали че са най-тъпата сган в света.

руснаците напълниха чувалите на товара,сега са на ред иранците.Единствено САЩ печелят от войната.Всички други губят

От война Моше никой не печели!Всички губят!И вие ще загубите...Йес!Даа...Да!

От война Моше никой не печели!Всички губят!И вие ще загубите...Йес!Даа...Да!

След руските кИфтета от меки китки ще има и Ирански кИфтета от млади войници. Тези обаче ще са по-жилави.

Това находище, както Балканите, Исралсе и Персийският залив принадлежат само и единствено на ОСАМАНСКТА ИМПЕРИЯ! Говедарите скоро ще пасат овце отново

османска империя от мнооооооооого години няма мюслинцееее...

Научи се да пишеш бе, неграмотен читак.

Сега остана само турците да се пробват да го завладеят това находище

Персите са стар и мъдър народ . Като видели дебелия край и избягали , а не като онези Маркототевци чибурашите , дето стояха до байрака ,докато не ги изтребиха до крак .

Не си прав ! Руския офицер за свръзка е молил за милост , но "пиндосите" се случили кървожадни

е бил отговорът на руския офицер при предупрежднието на американците.

Колеги от форума от всички бои и окраски вие усещате ли че в момента се завързва нещо много голямо в Сирия ? Усещате ли че май сме на прага на третата ?Дори и да не е така възела който се завързва там е много голям и да видим кой ще го разсече няма го А.Македонски и това е съвсем сериозно !!!

Заев от Струмица ще го разсече! Он е макядонец !

:))))) тва руските тролове сте много неприятни гнуслета никаква истина и никакъв факт не ви притеснява :))) нищо ихтамнет та и войната спечелихте няколко пъти в сирия :))) и сирия ще изгубите и украйна :) дреме ми на .... за смешните русофилки и техните болни фантазии

Това >>> някаква пълзяща гадинка ли е? На стоножка прилича. Гнус, и писаниците му също.

тва е нещо което никога няма да разбереш какво е ;) щото си прост атакист и трол

Ко стаа ве центосъбирачите вият ли ? Колко центове се стопиха в джобовете на техните приятели в Гута лелеее !!!Па сега плачат на чужд гроб за чуждо петролно находище !

Шило

Възможно е. Събират Съвета за сигурност само тогава, кога са ги подпрели до стената много яко.

БРАВО! ИЗПЪРЖИЛИ СА ОЩЕ МНОГО РУСКИ НАЕМНИЦИ!

Много ме кефи колко плиткоумници има тук. Руснаците отказаха да водят военни действия срещу кюрдите много отдавна. Останаха единствено руски наемници. А, те са там заради парите. Само преди 2 години по един от фронтовете срещу ИДИЛ руски военни подразделения се биеха рамо до рамо с кюрдите. От какъв зор решихте, че понеже Сирия и Иран водят битки с кюрдите, значи и Русия е там?! Още когато Ердоган взе да се подготвя за военни операции, Путин не го подкрепи. Защото Русия не печели нищо, ако в този момент заеме страната на едните или другите. Затова в момента се дистанцират. Турците и иранците се намесиха, защото видяха накъде отиват нещата с иракския Кюрдистан - САЩ се опитват да направят нова държава. Асад иска да си върне нефтените полета, към които кюрдите не могат да предявяват претенции (извън т.нар. Кюрдистан са), но САЩ ги насъскват, защото те продължават да си гонят целите за сваляне на Асад.

Ти луд ли си бе !? Руски военен , та бил той и наемник , не може да кихне без разрешение от Кремъл

ХАХАХАХАХАХАХА, от коя лудница избяга, ве? Викаш, от Кремъл всяка сутрин разпращат заповеди за деня до всеки руски гражданин, а? Всички са под 24/7 видео и аудио наблюдение, дори тия в пустините на Сирия! Най-вероятно лично Путин следи всички, пише заповеди ...

Без съгласието на ботоксовия пигмей Путлер дори кокошките не смеят да носят.

ОЩЕ ЩЕ ПЪРЖАТ НАШИТЕ!

Ей, изключително тъпи са ватните тролове, дори не могат да лъжат нормално-кремъл не ги е научил , като твърдят че Асад бил контролирал почти цяла Сирия. Да, ама не. Асад контролира между 40 и 45% от територията на страна-предимно пустини. Най важните залежи на нефт са на източната страна на Ефрат под управлението на американците - има карти-гледай тъпанар... Язовира с най-важното -язовирната стена е под американско управление ... а тъпите безпомощни ватенки и асадови убийци даже не могат да гъкнат. Ето един спецназ се опита да мине оттатък Ефрат и стана на кайма... и путин се скри-разболяха го.

соросоидните тролове да не пишат вече, че САЩ като води войни не завладява нищо. Ето, влязоха в Сиря без никой да ги кани официално, т.е. те са агресори, завладяха петрола, правят си 3-4 военни бази, и нямат намерение да се изтеглят! Тоест, американците са си завоеватели и агресори.

абе нали пу за един месец оправи всичко в сирия та и няколко пъти спечели войната не ви ли е срам след толкова лъжи пак да се напъвате??

Шило

Естествено, къде са ИД сега? Няма ги. Вярно, сега се пръкна ан Нусра, ама и тази групировка скоро ще е в небитието. Е, ако твоите създадат други е друга тема.

Брадатите козели намаляха значително в Сирия от както руснаците се намесиха ФАКТ!!!!! Ако не са американците досега всичките да бяха ги зачистили...

Явно на руските тролове работния ден е до 17 вече. Забелязахте ли как изведнъж коментарите спряха и стана скучно........

Еми за жълти копейки никой от кремълските ботове не иска да работи и в извън-работно време.

на смени са

Шило

Карай бе, тъкмо никой няма да ти пречи да си заработваш на спокойствие.

вие тука трима ли сте или 1 с три ника?

Копейките свършиха , гърбят за медал

тези иранци и руснаци малоумни ли са??

Американците са гении , само как спряха на Асад паричните потоци!! Надиграха и Путин.

Путьо и Асад винаги са били лузъри...

Колко ли ирански вагнерци са станали на Груз200. На руснаците вече не им стиска. Или американците сега не са си давали много зор.

Скоро ще има освен салата Вагнер и Шумерска слата -бързо приготвяне.

Руснаците явно ги е страх да вкарат в боя новите си самолети за да не се види колко са зле. И после никой да не иска да си ги купи..........

Мурзилките предвидливо се застраховаха като заявиха че самолетите няма да се използват за военни действия. Те дори не са напълно готови, едва са долетели до Сирия. Всичко е Пиар. По информации СМИ, новейшие боевые машины не будут принимать участие в боевых вылетах.

Това некачествено желязо Су-57 вече загуби битката за пазари, още преди да полети. Индийците бяха сигурен партньор и купувач, но накрая разбраха че самолетът е фейк-само 4+ и се отказаха да го купуват: Неуспехът на този проект Су-57 може да бъде оценен от динамиката на свиването на портфолиото от поръчки. 1. Индийците имаха интерест първоначално да купят 250 броя Су-57, и да похарчат 25 млд. в зелено за финансиране на научноизследователска и развойна дейност и обществени поръчки. 2. Преди шест месеца предварителната заявка от Индия бе намалена до петдесет броя Су-57, а когато тъпите ватенки се опитаха да измъкнат и рекетират Индия с още един милиард , то Индийците пратиха ВПК на русия на майната си, като има каза :Идите нахуйи Индия обяви намерението си да се оттегли от проекта Су-57. И направи това с убийствено вярната формула: "Програмата Су-57 не отговаря на изискванията, Тъй като този самолет НЕ МОЖЕ да демонстрира възможности, които дори се доближават до американския изтребител F-35. Ето защо, ВВС на Индия е не иска да продължи програмата за Су-57.." А това време: Американцы сделали уже почти 400 истребителей пятого поколения, и делают нынче по сотне в год, россия-ноль

Руските лайнари ни разправяха как кюрдите така се били стреснали и били избягали от там и изоставили американците!! Ха ха ха . Само дето явно кюрдите не са мръднали и метър. Руските боклуци отново са излъгани от руската пропаганда.

Персите излязоха доста по-умни от руснаците. Оттеглиха си войниците без жертви като видяха че нямат шанс. Пък хората на путин не ги е еня за човешки жертви.

Ха бой де! Тези и те ли искат да пробват американската авиация?

че в Сирия тествали 2000 свои оръжейни системи. Могат да очакват и те тестове.

Според руските тролове САЩ били изоставили кюрдите пък какво става всеки който настъпи към кюрдските позици бива засипан с бомби от американски самолети..........

Една ватна лъжа, дори и повторена сто пъти като този случай, не я прави истина. Тя винаги си остава лъжа. И интелигентният човек веднага вижда кое е истина.

Шило

Към кои позиции? Янките бомбардират ли турците? И що кюрдите помолиха Асад да изпрати в Африн правителствени части? Па за полето- да не би янките да го готвят за кюрдите? Пазят петрола, не кюрдите. Само че, не знам накъде ще го изнасят този петрол. На север- не става, турците няма да позволят финансиране на кюрдите от петрол. На запад- там пък са контролирани от Асад територии. На изток? През Ирак? Или през Йордания?

Африн е едно, петрола е на съвсем друго място!! Нямат нищо общо.

Щом го завземат ЧЕЗ ще им го купят.

"Вторият опит показва, че Асад държи да завладее петролното поле Коноко, което е най-голямото в Сирия." Вторият опит показва, че САЩ са тези, които са ЗАВЛАДЕЛИ чужд нефт в чужда държава - Сирия. Асад не ЗАВЛАДЯВА, а си връща своя нефт. СПРЕТЕ С ТАЗИ ХИБРИДНА ИНФОРМАЦИОННА ВОЙНА!

Значи САЩ са краднали нефтено находище от сирийския народ ли!?

Те са го откраднали от Асад, сирийският народ нищо не е видял от това находище!!

Иран не видя ли какво се случи с руските орди като се пробваха да атакуват кюрдите под американска опека. Защо се пробват изобщо.......

защото коалицията Турция-Иран не искат враг в тила като започнат офанзива срещу "СА и приятели", или обратното... По същата причина арабите са нахлули с почти цялата си армия в Йемен и се опитват да бият Хутите преди турците да се разправят с кюрдите. В това време Асад седи и се чуди в какво се е забъркал.

Ами то Сирия и половината държави наоколо всъщност са си част от древна Персия. Иран гледа на тях, като както ние на Македония. Границите на тези държави са тотално изкуствени и са ги чертали, точно както са чертали и тези на Балканите - едно към гьотере. Кога е имало в древността Саудитска Арабия, ОАЕ, Катар, Ирак? Кога е имало преди 19 век държава Гърция, Турция, Румъния, Черна гора, Босна и Х? Имало е Византия, част от Източната Римска империя, Българските царства, Маджарските царства, Хабсбургите и тн.. Вижте само границите в Африка как са чертани с линийката. Без значение от етноси, религии, народи, вяра.

източно Европа беше съветска провинция, но вече отдавна отмина епохата на "братските прегръдки"-

Чети ,чети , Персия е на Сандо Македонски...да те светна

По тази логика преди около 65 млн г. тази територия е била на динозаврите.Трябва ли да си я искат?

Путин отчаяно се бори да завладее малко нефтец че да не е хептен вътре от тази безсмислена война която започна.

Шило

Не той се стреми, стреми се Асад, че държава има да възстановява.

възстановят както либийците пустинния плъх..

Къв Путин? Иранците. Ако иранците вземат някакъв нефт, да не са луди после да го дадат на Путин? А самият путин пък ако докопа някакъв нефт да не е луд да го даде на Асад.

"...държат да завладеят петролното поле" Не да завладеят а да си го върнат, то принадлежи на Сирия и понастоящем е окупирано от САЩ.

на кюрдите и понастоящем е отвоювано от Асад.

Шило

Кюрдите кога са имали държава по тези земи?

Иначе путин се хвали че спечелил бил войната, пък най-голямото петролно поле го владеят кюрди и американци :D

Шило

Покрай Африн, кюрдите видяха колко струват американците. Да си държат полето, щом като искат, ама се чудя, от къде ще им минават петролопроводите

Ако Вова се биеше с говедата, отдавна да ги е наврял в задните отвърстия на кучетата. Ама Вова не е говедо и ги търпи.

Иначе свирки дали праиш?

Говедата нямат никакъв шанс. Скоро ще го разберат. БРАТЯТА имат две военни бази в Сирия и Иран е доста близо.

Тебазите сега са лазарети

Руснаците изпратиха още 2 броя Су-57 в Сирия. Вече са 4 бр. Засега бомбят с фосфорни бомби. Много апетити към тая Сирия, бе - то Турция, Иран, Израел, САЩ, Британия, Франция...

апетит..искат с една Сирия да ударят бъдещи газопроводи от Катар и да "греят" ЕС на своя газ.

апетит..искат с една Сирия да ударят бъдещи газопроводи от Катар и да "греят" ЕС на своя газ.

Cамо и единствено Tурция се бие срещу всички терористи в Cирия с цел да си пази границите от ежедневните атаки от разните терористични атаки от Cирия и за връщане на 4 милиона сириици по - домовете им. Tурция не се имтересува от петролните кладенци там и е единствената страна която апелира за териториaлната цялост на сирия!!! дори Aссад не го интересува териториaлната цялост на страната си и убива мирните си съграждани на поразия. Cрам за всички агресори в Cирия - жадни за петролa им!

Брей тия чичо Самови артисти как си го пазят петролното находище га че ли е в Тексас брей замирише ли някъде на петрол и газ идват и белоглавите лешояди и носят на крилете си "демокрацията и свободата " !

Да пратят Вагнер на бис , той вече натрупа опит с американците

може и остатъците от Академи или Блекуотър от Гута ако са останали такива де !

те са сили на Аса а какво правят хамериканците там?!?

на фона на руските и иранските напъни.

Шило

ще си ги върнат.

заверено.

това американско находище е вече аут

така или иначе по един или друг начин правителството ще си върне своето находище.

с краката напред

КАварюгите все се настаняват около ПЕТРОЛНИ НАХОДИЩА

Хитреци ...А ?