Калфин: Пенсионните фондове да влагат в инфраструктура

Инвестициите в инфраструктурни проекти са възможност за вложения на пенсионните фондове, смята вицепремиерът Ивайло Калфин.

Обратно в новината

Коментари - Калфин: Пенсионните фондове да влагат в инфраструктура | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тоя тотално се е сдухал!!! Ами що не вземат да ни обложат заплати и пенсии напрример с данък "инфраструктура"? Но явно така е с всичките ни политици! На тия безродници не им пука дали ще взимат или не пенсии. Те така здраво са се ояли, че една дори и максимална пенсия не ги блазни! Важното е да окрадат парите на хората! Дянков "опапа" Здравната каса, а тия искат да закрият пенсионните фондове! Като е толкова доходно вложението в инфраструктурни промени що тия "убавци" не влагат там собствени средства, а напъват за чуждите пенсионни вноски!? Бах'ти мазнициге!!!!!

който даде две поредни тъпи идеи да си ходи

Няма ходене- нашите политици са наложили тотална окупация на собствения си народ!

това е много добра идея ...

И как ще печелят от това фондовете, а Калфине?

Както се печели - от такси.

Демек, да строите пътища с парите ни за пенсии? Ти чуйш ли са кви ги ли плещиш, уе?

този калфин къде се навря сред мъжете. Иска да скапи и пенсионните фондове-каква е печалбата, бе,от пътищата, никаква! С една дума хвърлете си тази на наште фирми-"строителни! Просто идиот,това е!

носачки да инвестират все тая, когато нЕкои другари изнасят ток на минимални цени, а на нас оставят "преоценения" чрез КЕВР за илектората...

Сега вече разбрах кой е "кой". Вие още ли не сте разбрали? В едно интервю преди пет-шест години един бизнесмен каза, че започва инвестиции в строителство на пътища. Аз помня кой е, а вие? Хайде сега разберете кой управлява днес, инфраструктури, магистрали, градинки, чешмички и бизнес сгради.....Но явно добре инвестира и добре плаща, щом никой не му споменава името. За правителството и политиките, тези които са на отстрел, явно също си получават парсата. Честито и сбогом.

Оставката на ляво-универсалния мазник е на дневен ред.

Сега разбрахте защо искаха да заграбят парите ит частните пенсии? И като не можаха да го откраднат накуп и в брой, сега ще карат фондовоте да инвесторат парите в угодните им проекти. Да очакваме ли да ги задължат със закон да инвестират според моментните настроения на цар Тиква?

По-голяма бизнес дивотия не съм чувал, определено! Не ли по-изгодно друг да влага пари в асфалт, а на пенсионните фондове да се дадат тол-овете, примерно? Също, СОфийска община би могрла да увеличи капитала на Центъра за Градска Мобилност и да им продаде акции. Паяците и паркингите им са доста рентабилни и така ще могат да се натрупат пари за пенсии. От асфалт едва ли...

Не пипайте пирамидите!Те вече са намислени за кого са.

Не съм сигурна, че тази идея е на Калфин. Независимо дали е негова или на тиквата това е голяма тъпня. Докога тези примати ще ни притесняват с простотиите си? Ще ни лишават от пенсии, защото е ясно, че няма да доживеем до пенсия, но ни задължават да внасяме осигуровки, за да ги харчат за каквото им скимне. Този да си подава оставката веднага. Нямаме нужда от още един идиот.

Ние сме включени предварително с 5% от вашите пари.Снасяйте и не чакайте от останалите

...тоя тъпанар ,мазен,явно е решил да ликвидира пенсионерите ...та нали точно инфраструктурните проекти са бездънна каца за точене на пари !!!

нема пари в пенсионните фондове а в инфраструктурата нема печалба никаква..Сега ако ВиК на градовете поемат изгражданите водни цикли за милиарди живи лев а 6891ограбени от народа през бюджета цената на водата ще стигне сто лева на кубик

Ей, бат Ви Бойко като казваше преди години, че матриала е лош, никой не вярваше. А матриалът е лош!!! Като Ви казваше да има магистрали тъпанарите от ляво казваха, че трябва да ядем асфалт, нали? А знаете ли колко пари по европейски проекти за развитие на селските райони се загубиха заради лошите ни пътища? Да не говорим, че е цяло нещастие, че за 1 година не можем и една магистрала да направим, а искаме да развиваме туризъм!!! Ха, ха, хората ни се смеят, защото сме като орел, рак и щука!!! Вервайте на бате си Бойко, независимо какъв е и го слушайте понякога....

...Василев сънувааш ..на бетониранато ни и лайняно море ли ...или оголените ч укари с изсечени гори ....

единственният смислен отговор тук.

Фондовете в земеделие, това е спасението на държавата. По пътищата ще се състезават самоубийци с БМВ-та, а народа ще гладува. Стига с тези пътища. Вече 26 г. само за това хвърляте парите..., къде са? Да спрем да купуваме чужди селскостопански продукти, имаме прекрасни поля.... Вместо да пустеят, защо никой не мисли за това....

Ти ако си истински земеделец ще можеш да мотивираш да инвестират при теб в стопанството ти, но инвестициите в пътища са за всички и освен държавата друг там не може да инвестира.

Капфине не се ослушвай за възраст 55-56 год. за първа категория труд.

Нека пенсионния фонд да влага парите МИ във асфалт! Но когато дойде време да се пенсионирам и се окаже, че "фондо" е празен какво правим тогава - ще ми дадат ли, примерно, 10 км. от някоя магистралка да си сложа аз една ТОЛ-таксичка?

Направи си фонд и влагай. Лошото е когато някой ламти за чуждите пари, събрани в частни фондове. Съвсем по комсомолски.

Както виждате, вече 2 години не го дигат.

Твърди се, че си собствено си събрал много пари, които вместо да стоят и да събират прах е най-добре да ми ги предоставиш на мен, да ги оползотворя с цел нарастване на съвкупното търсене при малък инвестиционен риск. Имам на ум няколко дългосрочни проекта. Примерно ще си построя вила на 5 ката. Риска - малък и със сигурност ще получа определена гарантирана доходност.

Най-добре е пенсионните фондове да влагат в бизнес проекти близки до управляващите : герб, дпс и т.н. , защото тям има действително ГАРАНТИРАНА доходност и то не малка, е след приспадане комисионните за "определени" персони ! Това е истината Калфин и е хубаво от калфа най-накрая да станеш майстор !

Да се чете: Бизнес-проекти на фирми близки до...."

ГОСПОДИН Калфин, не вдигай повече годините за пенсия и стажа малко ли са 60 години и 64 за мъжете, хората в България - бедни, болни, безработни, как може една жена да издържи 60 години - домакиня, работничка , майка, съпруга, жените в Гърция се пенсионират на 45 години , а в Турция 47 години . Направете нещо спрета това безумие .

Госпожо, недей те мисли, че не мислим за това! Аз от кога предлагам пенс-възрастта да не се пипа, а на 50-55 години да се растрелват всички.

С 1.5 % избиратели подкрепящи разпадащата се партийка АБВъ не е ли малко нахално да се бутат там където има най-много пари - заеми, ЧПФ и пр. ?

Крадем като за последно, щото не се знае - може и да за последно. Освен за Калфин, той е като хлебарките и мургания електорат - неистребим и винаги тук.

Този тъпанар на снимката,не вижда ли че във България няма голямо раждане на Български деца,поради простата причина че Българите не са като циганите да ги оставят децата си на произвола на съдбата,и да разчитат на детски от Държавата,ами Българите за да имат деца,искат да си отглеждат що годе добре,поне малко по европейски до толкова поне да им стигат парите,но уви,има само привилегии за Циганите,за Българите не.след време като мнозинството стане Само цигани,интересно кой ще им връща дълговете и ще им внася данъци за пенсии,и здравеопазване.

за закуска АСФАЛТ, на обяд АСФАЛТ, за вечеря ПАК АСФАЛТ.

калфин кадърен.приказка от 1001 нощ.Тоя е толкова зъл и лош,имам спомен още като беше външен м-р .Абе комунист.

Нека прочете член 176 на КСО и разбере къде може да инвестират ПФ. Досега в България никое пътностроителен проект не отговаря на тези условия.

Значи фонда е учреден с някаква цел. Ако ни вземат парите в НОИ - работата е ясна - става като с резерва на НЗОК А ако накарат фонда да инвестира в магистрали то той съакционер ли е, чия е собствеността на магистралата и аз като съм си дал парите какъв се падам?

подаш се потърпеш или жертва по вашему

Тъквоооо!!!Нали плащаме пътни данъци ,винетки?Предлагам по прастар обичай в началото на строежа на някоя отсечка ,един депутат да бъде зазиждан в основите на съоражението...

Направо на всеки километър наместо километричен камък!!! Какой то туй на цял участък???

Пенсионните фондове другарю калфин, трябва да влагат в това, което ще им донесе доходност. Всичко друго е старата песен - да харчим парите за пенсии, пък идните поколения да плащат за тези, които днес внасят. Пенсионното осигуряване, като форма на скрит данък е любим източник на средства, на такива като вас.

Като човек имащ, за съжаление, опит от общуване с въпросното същество искам да дам един съвет на ПФ /имам интерес в тях са и моите пари/. Нека ПФ да съберат по някой лев за Калфин и тогава той ще запее друга песен.

Не е ли по-лесно и по-целесъобразно недоразумениоето просто да си подаде оставката?

Създанието Калфин ще си подаде оставка само ако разбере че няма келепир или му предложат по-голям келепир.

Нали ще сме преситени от европейски пари, защо гледате пак на пенсионните фондове . Защо заема от 16 млрд. не е от тези пари с 10% лихва. А напълнихте гушите на чужди банка?!?

Не могат за друго. сребролюбието не им дава мира. пари, пари, пари - заеми, източване. "дайте да дадем"... за друго не е и ставало дума.

Калфин: Пенсионните фондове да влагат в инфраструктура Според мен това е най-сигурният начин фондовете да загубят парите на осигуряващите се.

нали ще има комисионни! Милиардите събрани за третия стълб само чакат някой да ги източи, май.

от години, от мнооогооо години нямам вашите грижи и съм далече от тези аномалии и безобразия!

Абе той на бг пенсия не чака... Я да го видим той лично в асфалт свои пари ще вложи ли? Асфалт е една, а симеоновските ниви друго

Лошо нЕма! Стига Тиквата да не ги докопа тези пари, че нито инфраструктура ще има, нито пари!

Калфин: Пенсионните фондове да влагат в пътища - хА така! Бравос, бе, Калфин!!! Наместо пенсии да асфалтираме пътищата към гробищата...

Погледни на нещата откъм хубавата им страна - в последния ти път катафалката няма да ти друса;о)

Ама то и сега не ми друса, щото нямам кола и ходя пеша...

Досега не бях чул такава глупост. Мислех, че поне Калфата е кадърен в това правителство, но след като подкрепи заема и сега с това изказване...Пенсионните фондове не са ли частни? Защо тогава бай чепик ще казва на частник какво да прави парите си? Все едно комшията да дойде и да ми каже как да си опрашвам жената.

Най-добрия начин за опрашване на жени е на магистрали!

Най-готино е на стълбището. Ако ти е ниска ти ще си на долното тъпало, ако ти е висока - тя, а ако не ти хареса можеш да смутолевиш "идва някой" и да спрете...

"Защо тогава бай чепик ще казва на частник какво да прави парите си?" Кои пари, бе абдал? Наще пари, не на тези, които управляват фондовете!

глупостта си я написал ти...

Калфин със това си изказване разцепи мрака,пращи от акъл продажника.Само гледат как да откраднат и последната стотинка на простия човечец.дано всички гният във ада безбожници ниедни.

До всички дървени философи разбирачи: Ако събираш голямо количество пари в продължение на години и не го инвестираш за да носи печалба, след кратко време то се стопява - инфлацията го изяжда! Друг е въпроса кой го инвестра, как и какви са му мотивите.... Навсякъде по света фондовете се влагат някъде - разумно и с малък риск.

"разумно и с малък риск" - това е разтегливото в българската действителност, в иначе правилния коментар. А веднъж вече имаше опит през 2008 и 2009 да бъдат "набълбукани" фондовете с едни акцийки...

той ако събере достатъчно много пари, ще ти ги даде ли на тебе, да ги оползотвориш за увеличение на съвкупното търсене с малък инвестиционен риск?

Ало, железния философ, едно е да влагаш ТВОИ пари, които ти събираш в продължение на години, съвсем друго е да събираш ЧУЖДИ пари и да правиш с тях каквото си искаш. И то при положене, че ЩЕ трява един ден да ги дадеш на тези, които са били ЗАДЪЛЖЕНИ всеки месец да ти ги дават. Има РАЗЛИКА. Това тук е ЗАКОННА ЗЛУОПОТРЕБА с парите на хората.

Нямаш никакъв проблем - тия 100 лв дето ми ги даде преди 40 г. ще си ги получиш пак - айде с мижавата лихва от банката! Да те видя какво ще си купиш с тях!!! После ревете, че са ви ниски пенсиите! Не е злоупотреба държавата да влага парите на хората прозрачно и според определен закон! Не казвам никъде да ги даде на Сульо и Пульо да си правят с тях каквото си искат!

Вместо да изградим по-модерни цигански махали, хвърляме парите на вятъра. Дайте да дадем на най-бедните, стига само за богатите. Бабите на село нямат книжки и не карат коли , нали така?

Сакън бе, Калфин! НЗОК вложи лани едни 1,4 милиарда в инфраструктура и това се отрази катастрофално на качеството на здравеопазването!

при задаващите се събития, ще бъде разрушена инфраструктората, пенсионерите и пенсионите фондове няма да ги има и затова ще е виновен Путин. Хитрооооо а?

...удивителното нахалство и наглост на Манда Стоянова! Коя си ти да бъркаш в чужди джобове?

Наследство от миналото!

Честно казано ЧАК такова падение от тоя редник-проститут в ордата на Асфалт-паша не съм очаквал. Предлагам да се въведе мерна единица 1 калфин

Както казваше много отдавна баба ми: "Да те вложат при баба ми"

Абе идиот, ти май нямаш намерение да се пенсионираш, или ще ти изплащат заработената пенсия от САЩ.

по скоро ще си я получава в САЩ

той не беше ли руснак?

Има и такива руснаци. Останалите са в Русия.

Е ние дето нямаме коли, а сме внасяли за пенсия, к'во правим?

говори за хасфалт за да се харесаш на ББ ака Тиквата

Офшорки в инфраструктура не инвестират, другарю Калфин! При нужда няма как да я приберат в куфар и да избягат към държава без договор за екстрадация!

"Пенсионните фондове са една от възможностите за дългосрочни инвестиции, при която инвестиционният модел да гарантира определена доходност. Те биха могли да бъдат част от инвестиционен пакет, който да стимулира допълнително частните инвестиции" EТО ГО КЛЮЧА! ЗНАЧИ НЯКОИ ЩЕ СИ ИГРАЯТ Н ИНВЕСТИТОРИ С НАЩЕ ПАРИ И КАТО СПЕЧЕЛЯТ - ПЕЧЕЛЯТ ТЕ, АКО ЗАГУБЯТ - ГУБИН НИЕ. ЗАТОВА ТОЛКОЗ РЕВ ЗА ПЕНСИОННИ ОСИГУРОВКИ.