Доц. Иво Петров: 60% от хората умират от сърдечно-съдови болести

Годишно у нас има между 13 и 15 хиляди случая на инфаркти и 25-30 000 инсулта. Статистиката сочи, че със сигурност над 60% от смъртността в България се дължи на сърдечно-съдови заболявания.

Обратно в новината

Коментари - Доц. Иво Петров: 60% от хората умират от сърдечно-съдови болести | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо не посочите истинските/ основните причини на заболяванията? Един закоравял пушач

Пак поставяте коня зад каруцата, т.е. подменяте местат на причина и следствие. Първата и определяща причина за инсултите е средата и условията , при които живеем. Храната и упражненията се на задно място. Не може държавата да се държи с теб като с терорист и да те превръща в крепостен селянин на разни мафиотизирани монополисти, от които зависи ежедневното ти битие и които открито ти се подиграват и рекетират, а ти да тичаш в парка за здраве и да не удавяш желанието си да извиеш нечий врат, в няколко чаши алкохол. Социалниет климат е основната причина за тези заболявание, както и раковите. И ако въбоще като лекари ви е останал някакъв разум и морал, трябва открито да заявите кои са истниските причини за окаяното здравословно съсотяние на един от генетично най-здравите и корави народи на планетата.

Аз заставам зад Вашите думи. Храната и условията могат да се използват като фактор, доколкото акцентирайки върху тях (ако е възможно) до известна степен да омаловажат основните фактори. Но това не дава правото на един лекар да представя информацията по такъв начин.

Доцент не значи лекар. Значи четящ лекции. А пък човекът горе е описал оправданието на всички примитиви, които не могат да се справят с живота си. Еволюцията отхвърля неприспособените. Инфарктите са начин за отхвърляне на тези, които на всяка цена искат нов айфон, а няма как да си го позволят.

...не се опитвате да защитавате закоравелите пушачи и пушачки,въпреки че логиката Ви е желязна! Имаме много хубава и поучителна народна приказка - за ряпата.Най-накрая я изтегля мишката,тъй като дядото,бабата и внуците не са достатъчни. Независимо че живеем в отвратителна обстановка,все пак си мисля,че е добре цигарите да се сведат до минимум,да се спортува и ходи пеша за тонус и т.н. Лично на мен това много ми помага. Така че елиминирайте поне вредните фактори,които зависят от Вас,другите за които говорите са съществени,но за съжаление трудно можем да променим. Колкото и трудно да ни е,все пак живеем в мир, а не военен кофликт като в Сирия,Ирак,Афганистан и др. Ами в САЩ - да не би всичко да им е наред? Тотално са изперкали от напрежението,в което живеят,въпреки реда.

Доценте, ти сугурен ли си, че ако направят тока, телефона и топлото без пари мързеливия Ганьо ще си мръдне задника и ще поспортува малко? Аз лично много се съмнявам. По-скоро ще пренасочи освободените пари в още повече цигари и алкохол.

Абе докторе,Всичко е от нередовно пиене бе баце.Едно време дедо сядаше на масата винаги с чаша червено вино/домашно/ и доживя почти до 100.Язе подминах педесетака и следвам светлия му пример.Една аритмиика нямам за илач де'т се вика,пък разни холестероли-молестероли не съм ги чувал.Тъй,че момичета и момчета,яжте пийте и си носете новите дрехи.Докато сте млади.Ако закачите нещо чуждо не прощавайте.

още един добър кардиолог дето се стеми към върха на некомпетентността си - първо отделенийце сетне болничка сетне ищак за голямо лапане щото то мноооог секретно че 60 проц умират от ССЗ....абе мамата си трака медицината у нас

Но всичко идва не от тютюневия дим а от некачественните храни и еееетата в тях.Направете така че да се върнат качествените храни както преди 20 г и няма да има нужда от пропаганда.

E как ще ги върнат така? Ако ги върнат, ЕС няма да може да упражнява геноцида си срещу българите. Нали това им е основния трик - изкуствено поддържани мизерни доходи, пречки пред развитието на селското стопанство, забрани за отглеждане на животни. Оттам - Ганьо трябва да яде маргарин, деликатесен продукт и подобни гнусотии и така предава много бързо фронта, за радост на брюкселските ни пратньори.

Никой насила не ви бие по главите да си купувате джънк. А месо и сирене по всички села продават.

Баламурниците дето навремето копаеха нивите за жълти стотинки в пек и дъжд, за да произвеждат качествени храни измряха. Сега останахме само тарикати, дето от кафенетата покрай жълтите павета не излизаме.

имам съдово заболяване, денденцията е, че това става често явление, положих много усилия, за да се преборя, но лошата храна, стреса и некадърните лекари се оказаха проблем, в България няма добра профилактика на тези заболявания, тоест да се откриват навреме, храна която консумираме е с лоши качества, другото го знаете, съвета ми е терминал 2...

Aми излитай през Терминал 2 при кадърните доктори.

Върни се на село да пасеш овце! Покрай тях яж екологично чисти храни!

Прочетете "Голямата измама с холестерола" на д-р Малкълм Кендрик. Увода и началото можете да намерите и в интернет. Любопитно четиво!

прочетете за ролята коразола варху здравето. неговят антидот окситоцинат???за иследваня на чернят дроб открити преди 25 години но не ги правят защото след това няма да продават лекарства за холестерол!!! мечтата на всички фармацевти е да продават лекарства на здрави хора!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Da se 4ete KORTIZOL!!!

Имаше един бълг. илач коразол-хинин, който беше много ефикасен при грипни заболяванияи подобни. Не се произвежда от преди 30 год. ако не и повече. Всичко е бизнес със здравето на хората. Обаче съдбата не прощава на онези, които се обогатяват за с/ка на здравето на другите. Все по.млади лекари нещо започнаха да не стигат до 50 год. възраст, а на преклонна са изключение. Не мислим никому злото - напротив, само се опитваме да ви подскажем, че вървите с/у душите си и те съответно ви се отплащат.

Не се впечатлявайте от недоказани теории. Всичко написано в тази книга е многократно оборвано от учени по всички краища на света. Хубаво е да разполагаш с информация, но трябва и да я пресяваш и сравняваш с друга литература по въпроса.

Доста от кардиолозите са съгласни с тезите, подкрепени с убедителни примери в тази и други книги, но не го признават официално по разбираеми причини! Като има толкова много и все по-добри лекарства, защо случаите се увеличават,както казва и доктора в интервюто!

Основен девиз на кардиолозите: Умри веднъж, но от сърце!

Счупеното носи щастие - за ортопеди, изгори за да ми светне - за изгаряния и пластика...

В този ред на мисли хирурзите работят с кожи на клиента...

Kakто е казал Марк Твен за лъжите: лъжа, нагла лъжа, статистика. Като причина за смърта са пишат основно две неща: сърдечна недостатъчност и белодробна недостатъчност. Никой не си прави труда да изследва, освен ако няма съмнение за насилствена смърт, така че това са пълни глупости.

Напълно прав сте! Това си е жива стъкмистика, вече 2 пъти съм свидетел как лекарят, който трябва да напише акта за смърт си измисля сърдечна недостатъчност за причина на смъртта. Реално цифрата е завишена с 20-30%.

Непросредствената причина за смърт са няколко. Като ти спре сърцето е сърдечна недостатъчност. Като ти спре дишането - дихателна. Няма измама. Другите причини са травма несъвместима с живота и отравяне.

Преди хората са умирали от туберколоза, чума на по 30-40, сега от инсулти и инфаркти на доста по-висока възраст. Хората умират и не виждам нищо неестествено в това, нито някаква трагедия или повод да започнем да цъкаме с език. Също не виждам причина всеки месец да си правим изследвания да не би през следващите 30 дни да вземем да пукнем от нещо, както и да се вманиачаваме.

Трагедията е, че 80% от тези смъртни случаи според лекаря, са предотвратими. Не защитавайте неинформираността на българина, срамно е в 21 век съзнателно да правиш грешния избор по отношение на здравето си! В миналото може и да са нямали лек за чума и туберкулоза, но превенцията и лечението на сърдечни заболявания днес е напълно възможна. Стига някой да обръща внимание на собственото си здраве.

Дълбок поклон пред българските кардиолози!

2ч години стрес , нездравословна храна, некачественни напитки и безалкохолни на известни фирми!!!даже и тутунат не е това което беше!!!затрихма ориенталскят, да живее виржинята!!!гомо политици, , гомонарод!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Не съм пушач и не разбирам от тютюни, ама ти верно ли мислиш че оновремешните Арда и Стюардеса са по-добри от Марлборо и Давидоф?

Най-хубави бяха ТЮТЮНОПРОИЗВОДИТЕЛ. Тогава бях най-млад

все едно хортофагос да спори с месояден!!! ч5 години не сам стапвал в болница нито взимам лекарства!!!на парво място е борбата сас стреса и нездравословното хранене .трябва и активно спортуване!!!тогава бях за апендисит а не за нещо друго!!!колко от вас си галтате хапчетата без да мислите??? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

да

..е сериозен фактор. И особено при жените. По улиците ни всяка втора жена,момиче или бабичка размахва цигара,което е свинска гледка.

А пък аз виждам дебели мъже с проточени бойлери, вместо с коремни плочки.

Миналата седмица една готина ама пушачка. Устата и миришеше на кенеф. Избягах.

с помоща на МНЗ тровещо всички чрез прехлорирани води и йодирана сол

ох сърцето ми се къса като си помисля: ореха без сърце! съсела без сърце! невестулчо без сърце! болен,ама не от сърце! какво ли ще лекуват тия хора?:)))