115 хиндуистки поклонници стъпкани до смърт, 33 от тях са деца

115 души загинаха при масова блъсканица на хиндуистки поклонници близо до храм в Централна Индия. Повечето от жертвите са жени и деца, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Обратно в новината

Коментари - 115 хиндуистки поклонници стъпкани до смърт, 33 от тях са деца | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Един вярва в Исус, втори в Аллах, трети в Буда.Други вярват и очакват различни партии(по същество бандитско - мафиотски групировки) да им решат проблемите. А аз вярвам в собствените си възможности, колкото и скромни да са те.И ми остава доста свободно време - просто не ми си налага да се моля, кланям и целувам мазни ръце и икони.

Никакъв господ няма и нищо подобно. Голямо заблуждение само и лъжи. Най-лошото е фанатизма.

и те имат много обичлив бог!

jizast

Това са те примитивните общества. Въпроса е как да се пазим от тази зараза.

И още нещо бих искал да ти кажа. Тези, които наричаш "душевно болни" много често са просто криво-разбрани хора, които съвременното изродено общество бърза да нападне, само защото не са като него. Самата дисциплина психиатрия е много условна и твърде недорасла за някои неща. И не разбира едно много важно нещо -че ако има нещо на този свят, което не може да бъде поставено в рамки, това е съзнанието.

не може да си религиозин и да не си кукумицин

Явно не виждаш по-далече от носа си. Не, повечето хора не са атеисти заради собствения си акъл - просто им е наложено от системата... И не разбираш нищо от конструиране. Не допускаш ли, че Бог е създал различни нива на реалността, всяко по-съвършено от другото? Или, че се развива в момента, заедно с нас, като цялата идея на мирозданието е всъщност едно опознаване на самия себе си? Пример - технологииите, които създаваме днес, в никакъв случай не могат да бъдат наречени съвършени. Означава ли това, че са се появили от само себе си? Напротив, те са в процес на развитие и това е идеята. Ако всичко беше организирано само на едно ниво и ако всичко беше съвършено... честно казано не виждам смисъл в това.

Нали си спомняте приказката за Онзи със свирката, дето отвел плъховете да се издавят... Няма по-тъпо и вредно нещо от религията, каквато и да е тя... Това е Туморът на Човечеството! И ако религиозната тъпотия е "природно заложена" у човека, значи природата се прочиства ефективно...

Единственото нещо, което придава смисъл на човечеството, е религиозното възприятие на света и Вселената. Дори твърдението, че няма случайни неща, е религиозно твърдение. Ако бъде премахнато, обществото се превръща в една консуматорска помия... каквато много упорито иска да се наложи днес. А това, че някой използва дадена религия за лоши цели - ами то и един нож може да се използва по същия начин. Можеш да убиеш някого с него, а можеш и да направиш сложна хирургическа операция, с която да спасиш живот.

Ами не е така - религията е като паразит - нищо не създава, използва отчаянието на слабите и необразовани хора, за да им прибира парите ! Конкретно какво създаде религията бе "дядо попе" - малоумни писания на неграмотни имбецили, в които болните и необразованите са карани да вярват сляпо ? Кой ви построи църквите и манастирите - свещенниците и поповете ли ? Кой създаде компютъра, на който пишеш - пак ли попове ? Целта на религията е да има ниско образование и интелект, за да бълва фанатици, които да я хранят ! Абсолютно нищо друго !

Всички религии са наркотик за простият и необразован човек

То за това и Боко се разчита на господ да му помага и даже му вика "шефа"...

Страх ме лови ? Ако пет- шестотин милйона от тес индийци Тръгнат на поклонения на Буда в Банкя, И Станишеви, Волен и Местан ги потплашат нещо ми те ще ни стъпчат като едни червейчета, бошкеее??

Това си е истинско инженерно предизвикателство да се накачулят толкова много хора на един мост, па бил той и голям. Типично проявление на Проблем 2000 при компютрите. Решение - или да намалят хората, или да увеличат мостовете.

При положение, че има колкото искаш прости и душевноболни атеисти - можеш да направиш извода, че това не са решаващите фактори все пак.

Те ТОВА е истински "естествен подбор", чада мои, не като дарвиновите маймунджълъци.

А така, Боже - тя и без това дарвиновата теория е тотално дискредитирана вече.

Дарвиновата теория няма как да е дискредитирана, защото тя има фундаментален принос за тогавашната и съвременна наука, благодарение на което съвременният модерен свят е такъв, какъвто е. Ако нещо не ти харесва можеш да се отделиш в някой манастир или пещера. Там няма да ти личи непросветеността.

Мачкай !

трагедия

Явно техния бог не им се кефи...

Не е ли редно да помогнем на братския индийски народ и да възстановим загубите в десеторен размер?

Е, такава е била божията воля, чеда мои :) Ай амин

Това е лудост...цялото това поклонение е толкова безмислено, както и смъртта на невинните дечица, които растат с убеждението, че правят нещо велико и смислено понеже от малки им се набива в главите колко велик е Аллах.....УЖАС...

А какво общо има Аллах с хиндуизма, че не схващам?

Добре, просто не добавих Буда, Кришна и подобни....няма значение божеството, а възпитанието в това да му се кланяш....

На 500 метра, 25 000 мангала - може ли в манго/м2?

Нещо не ми е мъчно.