Коментари - Пак отлагат отпадането на тавана на пенсиите | Днес.dir.bg

Пак отлагат отпадането на тавана на пенсиите

Трудно може да се мисли за отпадане на тавана на пенсиите от 2014 г. Състоянието на бюджета на Държавното обществено осигуряване не го позволява, а и ще се отвори още повече ножицата между минималната и максималната пенсия.

Обратно в новината

Коментари - Пак отлагат отпадането на тавана на пенсиите | Днес.dir.bg

Коментари

да се спре изплащането на всякакви пенсии,за да има пари за сирийските имигранти.И наистина С ТЕЗИ ПЕНСИИ ПОД 300 ЛЕВА КАКВОТО С ТЯХ ТАКОВА И БЕЗ ТЯХ.Без това ги издържат децата им.Докато при сирийците с техните 1100 лева на месец си е друга работа.Това са сериозни пари при нашия стандарт.

Май не сме народ а сме.... То пенсионерите са най многобройната група в БГ. Ако се обединят, нищо не може да им се опре. То навремето едни таксиджии щяха да свалят правителството, помните ли ? И са доста малобройни. Ама няколко синода, 33о партии, е това ако е е разцепление, здраве му кажи.

Махнете тавана на пенсиите и ще видите как хората ще започнат да си внасят осигуовките върху по-висок осигурителен доход. Иначе нищо няма да внасят, защото виждат как ни крадета с тавана на пенсиите и ни отнемате заслуженото и заработеното.

Не плащайте осигуровки в НОИ - няма полза от внасянето им. С вашите пари държавата помага само на тези които не са работили, на мързеливите и неграмотните, както и на онези които и лев не са внесли за собственото си осигуряване, т.е. толерира само тези, които нищо не са работили и нищо не са направили за нея. А на нас ни налагат таван на пенсиите. Не внасяте осигуровки в тази крадлива държава.

За каква ножица става въпрос , а има ли ножица при внасянето на осигуровките "ножицата между минималната и максималната пенсия".Минималната пенсия не е ПЕНСИЯ, а е СОЦИАЛНА ПОМОЩ. Разделете ПОЛАГАЩАТА СЕ НА ХОРАТА ПЕНСИЯ от НЕОБХОДИМОСТТА ЗА ДАВАНЕ НА СОЦИАЛНА ПОМОЩ както е нормалните европейски държави. Помислете, поработете по ПРОБЛЕМА, защото ще дойде време и вие да искате пенсии и тогава ще видите къде е и кое е СПРАВЕДЛИВО.

За какво швейцарско правило ми фантазирате? Крадете ми 300лв. и ми давате с пипетка 19.25 лв. Това е откровен цинизъм!

А га ядоха кюфтетета!!!! На мен пък ми крадат над 800 лева, а като плащах данъци и осигуровки над 1000 лв.всеки месец до 2005 та им беше собре и беше справедливо. Защо политиците и т.н бедни не се солидаризират с нас коло 53 хиляди окрадени българи, със сериозен принос в данъчната и осиг.системи

Ами и аз съм на същото дередже, колега, даже на мен не ми дават малко повече. Но вината си е моя и твоя - ако бяхме станали министри или депутати, щеше да е по-друго - по неясни (поне за мен) правила и/или закони те си получават пълната пенсия... Има и един друг момент - против всякаква логика от пенсионния фонд се плащат и социалните пенсии. Може да прозвучи егоистично и несправедливо, но тези хора, които не са работили и един ден през живота си, получават пенсия, колкото някои с над 40-годишен стаж - ЗАЩО? А социалните помощи за някои, които нямат никакво желание да работят? Е, за каква справедливост да говорим тогава?

За каква ножица става въпрос , а има ли ножица при внасянето на осигуровките "ножицата между минималната и максималната пенсия".Минималната пенсия не е ПЕНСИЯ, а е СОЦИАЛНА ПОМОЩ. Разделете ПОЛАГАЩАТА СЕ НА ХОРАТА ПЕНСИЯ от НЕОБХОДИМОСТТА ЗА ДАВАНЕ НА СОЦИАЛНА ПОМОЩ както е нормалните европейски държави. Помислете, поработете по ПРОБЛЕМА, защото ще дойде време и вие да искате пенсии и тогава ще видите къде е и кое е СПРАВЕДЛИВО.

до Един Ами мундьо, да беше станал и ти такъв държавен служител, вместо да злобееш. Типична българска черта - не на мен да ми е добре, а на Вуте да е зле.

Трябва да се направи пълна ревизия на пенсиите и тези на държ.служители които най много пискат за този таван да се преизчислят с минусов коефициент щото са взели по 20 заплати отгоре при пенсиониране,т.е. те са си ги взели авансово.

Ами да си работил и ти, ама ти си един прост, некадърен и неграмотен мързеливец, който нищо не е направил през живота си, завистлив и злобен си и знаеш само да живееш на гърба на другите

Да за държ.чиновници следва да има специфични правила, съобразно реалните им лични вноски. Защото в голямата си част не са държавни а само чиновници-хрантутници

Мисля,че държ чиновници не са основната маса от пенсионери с таван, да имат изчислени около 1000 лв. Т.е крадат им 27процента, а порядъчните хора работили в пичиливши фирми и честно плащали всичко са с пенсии над 1400 и повече т.е на тях им крадат над 50%.

до 666 - СОЛ ИНВИКТУС Стига си мрънкал бе! Аман от неудачници и мързеливци! От такава простотия и злоба сме на това дередже.

Препоръчвам на всички да спрат да плащат осигуровки в НОИ - няма полза от внасянето им. Държавата помага само на тези , които нищо не са работили и нищо не са направили за нея.

Ей капут,получавам 700 лв.пенсия,ако си грамотен сметни на каква заплата съм се осигурявал.Изглежда си пъпчив пубер пръкнал се след 90-та.

Поредният спукан балон!!!Пукайте,че не останаха!Идват избори.Ще надуваме нови балони. Будали колкото щеш!Червени,сини,зелени,жълти.Граби народе..е..е!

Аз не знам какво ни спира да излезем на жълтите павета и заедно с другите протестиращи да изметем тая паплач. От това ограбване по-голяма причина за протести не виждам!

НЕ ПОЗНАВАМ ПО ПОРОЧНА И ПО НЕСПРАВЕДЛИВА ПЕНСИОННА СИСТЕМА ОТ БЪЛГАРСКАТА !!!!! Държавните хрантутници от чиито заплати НЕ СЕ ОТЧИСЛЯВА И ЛЕВ се ползват с преференции на ПО РАННО ПЕНСИОНИРАНЕ и получаване на МАКСИМАЛНА ПЕНСИЯ !!!!!!!!!! КАК МОЖЕ БЕЗ ДА СА СЛОЖИЛИ И ЛЕВ В ПЕНСИОННАТА СИСТЕМА РАЗНИ ВОЕННИ , ПОЛИЦАИ И ТЕМ ПОДОБНИ ПАРАЗИТИ не само да се пенсионират по рано с максимални пенсии, но и системата на ДАНЪЧНО ОБЛАГАНЕ да ги прави по конкурентноспособни на ПАЗАРА НА ТРУДА от млади хора останали без работа !!!!!!!!!!!!!!!!!! ИМАМ УСЕЩАНЕТО, ЧЕ ДЪРЖАВАТА НИ СЕ УПРАВЛЯВА ОТ ПЪЛНИ НЕГОДНИЦИ И ПРОСТАЦИ КАТО ТОЗИ ИБРИКЧИЯ ОТ СНИМКАТА !!! Въпроса с пенсионното и здравно осигуряване би могъл да се реши бързо ако СЕ НАЛОЖИ ИЗИСКВАЩОТА СЕ УДРЪЖКА ОТ ЗАПЛАТИТЕ НА ВОЕННИ , ПОЛИЦАИ , ПРОКУРОРИ , СЪДИИ И РАЗБИРА СЕ НА НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ !!!!!!!!!!!!!!! Мигар заплатите им са толкова МАЛКИ , че вместо те НИЕ ЧРЕЗ БЮДЖЕТА ДА ПЛАЩАМЕ ТЕХНИТЕ ЗДРАВНИ И ПЕНСИОННИ ОСИГУРОВКИ !!!!!!! Нещата са направени така за да бъде принудено младото поколение да напусне страната и МЕСТНИЯ ГЕНОФОНД да се изпълни със съдържанието на такива Кьор Хасановци и Топал Ахмедовци !!!! ВЪН ОТ УПРАВЛЕНИЕТО НА ДЪРЖАВАТА НЕГРАМОТНИЦИ И НЕГОДНИЦИ !! ВРЕМЕ Е ДА ГИ ИЗМЕТЕМ И ПРАТИМ ПО СЕЛАТА ДА КОПАТ ТЮТЮН !!!

КАКВОТО КАЖЕ БОЙКО ПО ВЪПРОСА,ТОВА ЩЕ СТАНЕ!

Каква несправедливост, какви 5 лева, бе. Ако искаме да има държава, самата тя трябва да си спазва правилата, която е създала и след това да иска от другите също да спазват тези правила. Естественно, че е пладнежки грабеж от най-мизерстващата чест от населението. Каква номенклатура, какъв Григор Стоичков???? Пълна олигофрения!!!!! Утре на тоя ще му се засегнат накои права от същата тази държава и ще плаче за подкрепа от същите тези хора, които сега са ощетени. Не знам докога ще търпим всички тези несправедливости. Може би когато някой ден на-после имаме държава, или когато най-после прогледнем и изритаме всички мафиоти и олигарси.

социалният експерт на КНСБ и член на надзора на НОИ Ася Гонева да се изгони от КНСБ заради глупавите и непрофесионални изказвания по темата за таван на пенсиите. Вместо да ни защити, за това че сме ограбени от държавата с тавана на пенсиитя, тя иска да има такъв. Е, за това хората не вярват на КНСБ, защото защитават само тези които не са работили и които не внасяли нищо в държавата.

ПРИЕМАЙТЕ РЕШЕНИЯ,КОИТО УКРЕПВАТ ДОВЕРИЕТО В ПЕНС- ОННАТА СИСТЕМА,А НЕ ТАКИВА, КОИТО Я ЛИКВИДИРАТ!

Препоръчвам на всички да спрат да плащат осигуровки в НОИ - няма полза от внасянето им. Държавата помага само на тези , които нищо не са работили и нищо не са направили за нея.

Точно така, - невнасяйте осигуровки в НОИ, крадът ви след това.

Така почват, после ше отложат и увеличението на пенсиите, ше отложат и коледните добавки, както вече отложиха намалението на цената на тока, но за сметка на това ще увеличат цените на газа, цигарите и хляба. Кво чудно има те БСП толква си могат. Винаги след тяхно управление следва КРИЗА !

Докато някой от управляващите не разбере, че не може и не трябва да се разбира , че ПЕНСИОННО осигуряване и СОЦИАЛНО осигуряване е едно и също тази констатация няма да се промени-"Състоянието на бюджета на Държавното обществено осигуряване не го позволява"

Сегашната пенсионна система е демотивираща.Аз получавам "тава- на",а жена ми е с пенсия под прага на бедността,при това сърдечно болна, на лекарства 120лв.месечно ДЪРЖАВАТА ТРЯБВА ТВЪРДО ДА СТАНЕ ГАРАНТ,ЧЕ КОЙТО,КАКВО- ТО СЕЕ,ТОВА ЩЕ ЖЪНЕ. Сега шества едно чувство на осо- бена гордост как не плащам,а по- лучавам.

Ей, пенсионер смотан какви пари е внасяла въпросната номенклатура? Осигуровките са му внасяни от държавата.

Сега сме 2013 г.. В тази държава живеят и работят и хора, които нямат нищо общо с номенклатурата. В един хубав ден трябва да получат това за което са работели и не може да се дават за пример и причина единични случаи, защото искат от хората да плащат и след това да забравят за това.И тогава и другите не виждат смисъл да повтарят тези грешки да си дават парите за този дето духа.

Тавана на пенисиите е законен начин да се обират пенсионерите. Цял живот си работил така че да ти се е натрупала висока пенсия, плащал си осигуровките си в максимален размер и накрая ти резват пенсията защото нямало пари. А като е трябвало да плащаш високите оосигуровки, никой не те е питал дали имаш пари за това...

Бившият транспортен министър и член на ЦК Григор Стоичков, държал в неведение българския народ за чернобилската катастрофа. Ето една малка част от интервю с него. Журналист: Вие все пак получавате една голяма пенсия - 700 лв., така сте ми казвал... Григор Стоичков: Голяма ли е 700 лв.?! 440 лв. сега съм платил електричество! Как да живея?! Не ми стига! Но това е съкратена пенсия, защото има таван. Моята пенсия трябва да бъде 1400-1500 лв., но те не ми ги дават. Направете си изводите сами! И колко още такива партийни величия трябва да вземат такива големи пенсии.

Стига сте писали глупости, защото ви е яд, на работливите и кадърните, мързеливци и некадърници такива. Какво общо има някой си Григор Стоичков нали и той си е внасял парите за пенсия в държавата.

Сега сме 2013 г.. В тази държава живеят и работят и хора, които нямат нищо общо с номенклатурата. В един хубав ден трябва да получат това за което са работели и не може да се дават за пример и причина единични случаи, защото искат от хората да плащат и след това да забравят за това.И тогава и другите не виждат смисъл да повтарят тези грешки да си дават парите за този дето духа.

Ако отново ще ме крадат заради разни партийни величия-майната им.

АЗ И МОЕТО СЕМЕЙСТВО ЩЕ ГЛАСУВАМЕ ЗА ТАЗИ ПАРТИЯ, КОЯТО МАХНЕ ТАВАНА НА ПЕНСИИТЕ. Това са около 200-300000 гласа. Който въведе тази справедливост и спре да ограбва работещите ще спечели.

Но само ако отпадне преди изборите, а не да ми обещават, че някога ще отпадне. Както се казва "Москва не вярва на сълзи"

Е как да отпадне преди изборите бе, пенсийо? Нали затова ще избереш новите, за да махнат тавана когато вземат властта, която ти ще им дадеш. В политиката няма как първо да свършат нещо, после да ги избереш. Ама вие, пенсионерите, откъде да го знаете това? Затова ще продължават да ви яхат, но за съжаление съсипвате и нас с глупостите си!

Аз си искам заработената пенсия и съм против ограбващия ме таван на пенсиите. Какво ме интересува каква е разликата с минималната пенсия. Ами тези които са с минимална пенсия цял живот не са работили, не са внесли лев в държавата и живеят на наш гръб, така че и това им е много. Когато спрете да толерирата мързеливците, тогава ще има пари в НОЙ.

Не справедливи решения са причините и за НЕ плащане на здравни осигуровки. Това осигуряване ли е???

Сещате ли се за кого ще гласуват ощетените от тавана на пенсиите 52000 души и членовете на техните семействата, които ограбвате незаконно. Да са ви честити 250000-300000 гласа по-малко!

И аз това викам. Всъщност целта на управляващите не е справедливост, а да намалят посоченото число. Ако махант тавана и така вдигнат високите пенсии, ще загубят избиратели с ниски. На теб може да не ти дреме, но за тях е важно.

политическо решение в полза на електоратитите на ДПС и БСП - те ще останат с ниските пенсии, ако падне тавана. осигурените с високите заплати, които се пенсионират са прецаканите

и го връщайте. Само той ще изпълни закона и ще премахне тавана. С бай Хасан таванът ще остане, а другото - керемиди, дограма - всичко ще се продаде. Но таван ще има! Да живей БСП/ДПС!

Сещате ли се за кого ще гласуват 52000 души и членовете на техните семействата, които ограбвате незаконно. Да са ви честити 250000-300000 гласа по-малко!

Ех Адемов,Адемов.Не разбирате ли,че убивате последната вяра в Осигурителната система на РБ.

Бе ние толкова работи убихме, ти за една осигурителна система.

За това няма да има пари в осигурителата система - младите са умни, те не вярват в нея, а как да вярват като виждат реалността как ограбвате нас, заради тавана на пенсиите и как давате на тези който цял живот не са внесли нищо в държавата - цигани, неграмотници и мързеливци.

Системат за изчисление на пенсия нещо яко куца.- Аз съм с 40 г.тр.стаж и защото след 1997 г. съм се осигур.на по-ниски пари/самоосигуряващ се/ взех по-ниска пенсия -280 лв. от моя колега ,който е спрял да се осигурява 2000 г. и не е внесъл лев пари в НОИ/работи на сиво/ той взе 520 лв. Е каже те мене ме наказват щото все пак съм внасял пари а него го хвалят щото не е внасял. Друг познат който взима пенсия с 15 г. тр-стажположен преди 97 г. навършил 67 г. взима пенсия 220 лв. Е ,какво излиза колкото по-малко внасяш повече взимаш ?

Незнам какво за тоя турчин значи справедливост, но то и сега за хората минали през определени позиции няма таван на пенсиите (като напр. депутати, президент, академици). По-несправедливо от моментното състояние трудно може да се измисли.

Защо наблягаш на -турчин, този същия е роден и отрасъл в БГ, както и прадядо му, също така е известен с честността си.

Българин те прави вярата, рода и езика, казва Паисий. У тогова виждам само рода. "Майчиния му език" е ясен.

През всичките 38 години, които съм работила си плащах според законите в държавата и сега да ме санкционират заради тези, които не са плащали това справедливо ли е? Сега казвам на работещите как съм наказана от държавата, която уж е моята родина, а те нека преценят трябва ли да плащат и после някой да преценя дали да получава според приноса си в осигурителната система или не с аргумента, че ще получава много повече от тези, които нямат никакъв принос за осигурителната система. Тези, които решават да преценят продължавайки така с несправедливите решения, кога и как ще повишат събераемостта в осигурителния фонд. Във всяко действие трябва да се търси какво оправдава да даваш едни пари и те след това да отиват незнайно къде - ИМА ЛИ СМИСЪЛ ???

Те пък едни закони...

Никой работещ не трябва да внася осигуровки, защото при тази несправедливост наречена таван на пенсиите, след това няма да получи залужената и заработена пенсия!

Върнете ни недължимо платените осигурителни вноски.

само посочете сметки и суми за възстановяване

Не плащайте осигуровки в НОЙ, защото след това държавата ще ви ограби и ще ви сложи таван на пенсията.

Искам си пенсията която СЪВЕСТНО със заработвал 43 години.Не ме интересува нищо друг.Съвет към младите - не се осигурявайте на тавана на осигурителния доход, защото след това ще сте ощетени като нас и вместо да си получите заслужената пенсия ше ви наложат таван на пенсията , а сразликата която не получавате ще хрантутите мързеливците и некадърниците, които не са работили. Не плащайте осигуровки в НОЙ, защото след това държавата ще ви ограби.

Интересно г-жо къде сте заработили максимална пенсия, щото обичайно държ.служители които не се внасят по закон осигуровките имат най-високите пенсии и претенции, освен че накрая на тр.стаж им броят 20 заплати.

Ами на мързеливци като теб ще кажа - мс много работа в частна фирма. Защо си мислите, че човек трябва да е държавн служител тада взема голяма заплата. Истината е, че всички мързеливци и некадърници са нагли и завистливи и винаги живеят на чужд гръб.

Как да стане, как да стане... Защо все аз да им казвам? Не могат ли да вдигнат максималния размер на 40-50% от максималния осигурителен доход? Аз знам защо не се сещат! Така няма да има нито един доволен и ще загубят електорат и сега пресмятат как спечелят повече гласове, не как е справедливо.

а какво ще кажеш за индивидуална сметка? с право на прехвърляне в други осигурителни компании?

3евзек

От утре? Невъзможно. Мисля че и сега можеш да се прехвърляш в други осигурителни компании, поне с част от парите, стига да си роден след 1960. Но при това положение няма да се пенсионираш утре, освен ако си с някаква категория труд, за която последно не знам как е уредено и дали пенсията от индивидуалната сметка би била повече от 200-300 лв.

как може полицаи и военни "чантаджии" да се пенсионират на 45 години с максимална пенсия. След това работя и няма работни места за другите. До кога това безобразие.

На този възмутен ще му кажа, че аз съм си заработила пенсията и без да сън била военен или полицай, а защото съм била на висока позиция, заработила съм я с професионализъм и много работа. А сега съм ощетена от тавана на пенсиите, заради мързеливци и некадърници, който са получавали нниски заплати. Така че, този "възмутен" мързеливец живее на май гръб. За това никой не трябва да внася осигуровки в НОЙ, защото държавата и такива мързеливци ще го ограбят.

моята позиция е най-висока

докато най- ниската пенсия не стане 350 лв. не може да пада тавана. Няма какво да говорим. Имаше професии които взимаха НЕОБОСНОВАНО ВИСОКИ ЗАПЛАТИ. И професии където приносът беше много висок за обществото, но с ниски заплати. Пример- полковници и банкери срещу лекари и учители. Като се разрови човек ще открии още примери. Честно казано напоследък се сблъсквам с подобно явление като чувам от познати за заплатите им и за приноса на местата в които работят за икономиката ни. Напр. държавното предприятие на бившите трудови войски, където един чиновник взима над 1000 лв. А шефа разпродава имущество и раздава земи.

"Европейският съюз би трябвало да има допълнителни инструменти за притискане на държави членки, които не се съобразяват с основните ценности на общността, каза председателят на ЕК. Подобни инструменти биха помогнали за укрепване на основополагащи ценности като правата на човека, независимостта на съдебната система и върховенството на закона, които попадат вцентъра на вниманието в нови държави членки, сред които Унгария, Румъния и България. "Има определени ценности, които не подлежат на преговори и които ЕС и неговите държави членки винаги трябва и ще защитават", каза Барозу. В момента ЕК може да налага глоби на страни, за които се прецени, че са нарушили правото на ЕС - мярка, която често се смята за твърде лека, - или да предприеме драконовската мярка за прекратяване на членството на съответната държава." Председателят на ЕК Жозе Мануел Барозу в реч за състоянието на съюза. Добро утро! С преодоляването на февруарската криза, България спечели адмирациите на ЕС и обещанието, че ако успеем да сформираме симпатично и работещо правителството ще бъдем трайно извадени от групата на изоставащите. Сега сме обратно на дъното.

Те имат такива инструменти когато трябва да ВЗЕМАТ от нас.Какво ги интересува нали си прехвърлиха границата при нас. А ние толкова се радвахме че и фойверки имаше. СЕГА НЕ ГИ ИНТЕРЕСУВА , КАЗВАЙКИ ОПРАВЯЙ ТЕ СЕ С ИМИГРАНТИТЕ. Ако беше Германия да си бе затворила границата.

Бедни ми , бедни Адемов - и ти остана "неразбран" за "толкова хубавите неща, които правиш" за хората! Другари, направете като Миро Найденов - той изхарчи едни пари за ... любовницата си, но в името на алтруистичната идея хората от неговия ресор да разберат какви чудни неща ще направи другаря Найденов за тях! Харчете повече пари за информация и осведомяване на хората - може и през безплатните социални мрежи, но непременно чрез платени консултанти! Пари за целта имате - 1 милиард ще ви стигне инфото да обиколи няколко пъти планетата, че и до Марс и Венера да стигне дори!

Така де, изчакайте още някоя година да се "гътнат" няколко хиляди пенсионери с високи пенсии, а после ще помислите....дали да не изчакате още 1-2 години ( поради същата причина). А за парите които остават...не се притесняваме изобщо-яе намерите начин да ги приберете в вашите сметки.

Чета продължаващите коментари за 100-те дни на правителството на г-н Орешарски. В новините виждам и коментар на лидера на БСП относно тези 100 дни: Бяха приети и важни решения, заяви Сергей Станишев. Като пример за това той посочи свалянето на цената на тока, нещо, което по думите му става за първи път от десетилетия. Сергей Станишев отбеляза и обстоятелството, че след разчети социалните разходи са станали приоритет. Сред тях той избори увеличаването на майчинските от 270 лв. на 310 лв., скока на парите за първокласниците на 250 лв., разширяването на кръга на хората, които получават енергийни помощи. Хайде да го обясним простичко, та дано бъдем разбрани. Нека вместо Бюджет имаме Семеен бюджет. Ситуацията със стоте дни е следната Не получавате със съпругата си повече пари, но понеже сте отговорен (дори направо социално отговорен) към семейството човек, вземате следните решения: Вдигам дневните на децата от 2 на 3 лева; На съпругата си разрешавам да бъде на козметик не 2 пъти в годината, а цели три; Разрешавам веднъж на 3 години да се купуват не турски, а оригинални дънки; Разрешавам да си пускате тока в спалнята винаги. Всяка една съпруга би казала: Това е прекрасно. От много време трябваше да стане! И всяка една разумна съпруга би добавила: А откъде пари, като заплатите са ни същите, а и разходите растат? Отговорът на социално отговорният съпруг ще е напълно разбираем: Ами от кредит. Ама сега ще ползваме само 4% другите само ще им плащаме лихвата не се притеснявайте! Та това реално се случи и със 100-те дни на правителството на Орешарски. Казаха, че дават повече и си поискаха кредит. Тази експертност във финансите би могъл да направи и осмокласник, но това ни се пробутва като велико дело за толкова малко дни. Само 100! Представяте ли си каква експертност трябва, за да се направи толкова велико дело? Въпросът беше риторичен не отговаряйте. А да, забравихме да кажем аналога в семейството на 5-те процента спад в цената на електричеството. Ами да кажем, че съпругът би се изразил така: От днес вече ще плащам тока с 5%-та по-малко от десният джоб. Другата част ще я плащам от левият джоб. Хвала Вам експерти. За първи път от десетилетия ще плащаме тока не само от десният джоб.

Когато става въпрос за коледни добавки - дават само на тези с ниските пенсии, когато увеличават, макар и символично, пенсиите пак са облагодетелствани тези с по-ниските пенсии, защото усещат това увеличение. А тези пенсионери с високите пенсии, на които навремето държавата е вземала доста солидни суми за осигуряване, не получават нито коледни добавки, нито увеличение на пенсията. НИЩО!!! Какво ви пречи, господа управляващи и сега, и преди, да вдигате постепенно тавана на пенсиите, за да може и тези хора да получават поне малка част от парите, които сега държавата най-нагло им краде?!? А не само да повтаряте, че парите не стигат и затова трябва да се мисли само за пенсионерите с най-ниските пенсии. Вече не ви ли е срам да ощетявате тези 52000 човека? Направете тавана поне 1000 лева, като не искате да го премахнете напълно.

БРЦК

Кое му е несправедливото бе турски башибозук който е работил и плащал високи вноски да си получи парите ? Как да си плащам вноските като знам, че ми ги крадете ? Комунистически боклуци - заминавайте на бузлуджа и отлитайте с чинията и повече не се връщайте терористи трижди проклети.

Да прав си, да се върне бистрешкия тигър че пак да си получаваме тавана, БОКЛУК такъв.

БРЦК

Кво общо има Бойко бе дебил ? Понеже бойко е пръднал и тия трябва да се насерат - това ли ти е логиката? Поне за материала е прав.

благодарение на тази червена сган като завърша си оставам в чужбина където си уча и си сменям гражданството само и само да не им пълна джоба на тия комунисти. тя и без това държавата отива по дяволите и до 10 години 97 ще се завърне с пълна сила. Па не ви завиждам на тези които тапърва ще започват да плащат осигуровките си какво ще зимат като се пенсионират.

Както отговаряше един "предприемач" от село в зората на демокрацията, когато работниците го питаха, кога ще им плати заплати:)))))))" Абе, нали по-миналата седмица ви дадох по 20 лева! Какво ги правите тия пари, не мога да разбера!!":))))))

Коментари - Пак отлагат отпадането на тавана на пенсиите | Днес.dir.bg

Пак отлагат отпадането на тавана на пенсиите

Трудно може да се мисли за отпадане на тавана на пенсиите от 2014 г. Състоянието на бюджета на Държавното обществено осигуряване не го позволява, а и ще се отвори още повече ножицата между минималната и максималната пенсия.

Обратно в новината

Коментари - Пак отлагат отпадането на тавана на пенсиите | Днес.dir.bg

Коментари

да се спре изплащането на всякакви пенсии,за да има пари за сирийските имигранти.И наистина С ТЕЗИ ПЕНСИИ ПОД 300 ЛЕВА КАКВОТО С ТЯХ ТАКОВА И БЕЗ ТЯХ.Без това ги издържат децата им.Докато при сирийците с техните 1100 лева на месец си е друга работа.Това са сериозни пари при нашия стандарт.

Май не сме народ а сме.... То пенсионерите са най многобройната група в БГ. Ако се обединят, нищо не може да им се опре. То навремето едни таксиджии щяха да свалят правителството, помните ли ? И са доста малобройни. Ама няколко синода, 33о партии, е това ако е е разцепление, здраве му кажи.

Махнете тавана на пенсиите и ще видите как хората ще започнат да си внасят осигуовките върху по-висок осигурителен доход. Иначе нищо няма да внасят, защото виждат как ни крадета с тавана на пенсиите и ни отнемате заслуженото и заработеното.

Не плащайте осигуровки в НОИ - няма полза от внасянето им. С вашите пари държавата помага само на тези които не са работили, на мързеливите и неграмотните, както и на онези които и лев не са внесли за собственото си осигуряване, т.е. толерира само тези, които нищо не са работили и нищо не са направили за нея. А на нас ни налагат таван на пенсиите. Не внасяте осигуровки в тази крадлива държава.

За каква ножица става въпрос , а има ли ножица при внасянето на осигуровките "ножицата между минималната и максималната пенсия".Минималната пенсия не е ПЕНСИЯ, а е СОЦИАЛНА ПОМОЩ. Разделете ПОЛАГАЩАТА СЕ НА ХОРАТА ПЕНСИЯ от НЕОБХОДИМОСТТА ЗА ДАВАНЕ НА СОЦИАЛНА ПОМОЩ както е нормалните европейски държави. Помислете, поработете по ПРОБЛЕМА, защото ще дойде време и вие да искате пенсии и тогава ще видите къде е и кое е СПРАВЕДЛИВО.

За какво швейцарско правило ми фантазирате? Крадете ми 300лв. и ми давате с пипетка 19.25 лв. Това е откровен цинизъм!

А га ядоха кюфтетета!!!! На мен пък ми крадат над 800 лева, а като плащах данъци и осигуровки над 1000 лв.всеки месец до 2005 та им беше собре и беше справедливо. Защо политиците и т.н бедни не се солидаризират с нас коло 53 хиляди окрадени българи, със сериозен принос в данъчната и осиг.системи

Ами и аз съм на същото дередже, колега, даже на мен не ми дават малко повече. Но вината си е моя и твоя - ако бяхме станали министри или депутати, щеше да е по-друго - по неясни (поне за мен) правила и/или закони те си получават пълната пенсия... Има и един друг момент - против всякаква логика от пенсионния фонд се плащат и социалните пенсии. Може да прозвучи егоистично и несправедливо, но тези хора, които не са работили и един ден през живота си, получават пенсия, колкото някои с над 40-годишен стаж - ЗАЩО? А социалните помощи за някои, които нямат никакво желание да работят? Е, за каква справедливост да говорим тогава?

За каква ножица става въпрос , а има ли ножица при внасянето на осигуровките "ножицата между минималната и максималната пенсия".Минималната пенсия не е ПЕНСИЯ, а е СОЦИАЛНА ПОМОЩ. Разделете ПОЛАГАЩАТА СЕ НА ХОРАТА ПЕНСИЯ от НЕОБХОДИМОСТТА ЗА ДАВАНЕ НА СОЦИАЛНА ПОМОЩ както е нормалните европейски държави. Помислете, поработете по ПРОБЛЕМА, защото ще дойде време и вие да искате пенсии и тогава ще видите къде е и кое е СПРАВЕДЛИВО.

до Един Ами мундьо, да беше станал и ти такъв държавен служител, вместо да злобееш. Типична българска черта - не на мен да ми е добре, а на Вуте да е зле.

Трябва да се направи пълна ревизия на пенсиите и тези на държ.служители които най много пискат за този таван да се преизчислят с минусов коефициент щото са взели по 20 заплати отгоре при пенсиониране,т.е. те са си ги взели авансово.

Ами да си работил и ти, ама ти си един прост, некадърен и неграмотен мързеливец, който нищо не е направил през живота си, завистлив и злобен си и знаеш само да живееш на гърба на другите

Да за държ.чиновници следва да има специфични правила, съобразно реалните им лични вноски. Защото в голямата си част не са държавни а само чиновници-хрантутници

Мисля,че държ чиновници не са основната маса от пенсионери с таван, да имат изчислени около 1000 лв. Т.е крадат им 27процента, а порядъчните хора работили в пичиливши фирми и честно плащали всичко са с пенсии над 1400 и повече т.е на тях им крадат над 50%.

до 666 - СОЛ ИНВИКТУС Стига си мрънкал бе! Аман от неудачници и мързеливци! От такава простотия и злоба сме на това дередже.

Препоръчвам на всички да спрат да плащат осигуровки в НОИ - няма полза от внасянето им. Държавата помага само на тези , които нищо не са работили и нищо не са направили за нея.

Ей капут,получавам 700 лв.пенсия,ако си грамотен сметни на каква заплата съм се осигурявал.Изглежда си пъпчив пубер пръкнал се след 90-та.

Поредният спукан балон!!!Пукайте,че не останаха!Идват избори.Ще надуваме нови балони. Будали колкото щеш!Червени,сини,зелени,жълти.Граби народе..е..е!

Аз не знам какво ни спира да излезем на жълтите павета и заедно с другите протестиращи да изметем тая паплач. От това ограбване по-голяма причина за протести не виждам!

НЕ ПОЗНАВАМ ПО ПОРОЧНА И ПО НЕСПРАВЕДЛИВА ПЕНСИОННА СИСТЕМА ОТ БЪЛГАРСКАТА !!!!! Държавните хрантутници от чиито заплати НЕ СЕ ОТЧИСЛЯВА И ЛЕВ се ползват с преференции на ПО РАННО ПЕНСИОНИРАНЕ и получаване на МАКСИМАЛНА ПЕНСИЯ !!!!!!!!!! КАК МОЖЕ БЕЗ ДА СА СЛОЖИЛИ И ЛЕВ В ПЕНСИОННАТА СИСТЕМА РАЗНИ ВОЕННИ , ПОЛИЦАИ И ТЕМ ПОДОБНИ ПАРАЗИТИ не само да се пенсионират по рано с максимални пенсии, но и системата на ДАНЪЧНО ОБЛАГАНЕ да ги прави по конкурентноспособни на ПАЗАРА НА ТРУДА от млади хора останали без работа !!!!!!!!!!!!!!!!!! ИМАМ УСЕЩАНЕТО, ЧЕ ДЪРЖАВАТА НИ СЕ УПРАВЛЯВА ОТ ПЪЛНИ НЕГОДНИЦИ И ПРОСТАЦИ КАТО ТОЗИ ИБРИКЧИЯ ОТ СНИМКАТА !!! Въпроса с пенсионното и здравно осигуряване би могъл да се реши бързо ако СЕ НАЛОЖИ ИЗИСКВАЩОТА СЕ УДРЪЖКА ОТ ЗАПЛАТИТЕ НА ВОЕННИ , ПОЛИЦАИ , ПРОКУРОРИ , СЪДИИ И РАЗБИРА СЕ НА НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ !!!!!!!!!!!!!!! Мигар заплатите им са толкова МАЛКИ , че вместо те НИЕ ЧРЕЗ БЮДЖЕТА ДА ПЛАЩАМЕ ТЕХНИТЕ ЗДРАВНИ И ПЕНСИОННИ ОСИГУРОВКИ !!!!!!! Нещата са направени така за да бъде принудено младото поколение да напусне страната и МЕСТНИЯ ГЕНОФОНД да се изпълни със съдържанието на такива Кьор Хасановци и Топал Ахмедовци !!!! ВЪН ОТ УПРАВЛЕНИЕТО НА ДЪРЖАВАТА НЕГРАМОТНИЦИ И НЕГОДНИЦИ !! ВРЕМЕ Е ДА ГИ ИЗМЕТЕМ И ПРАТИМ ПО СЕЛАТА ДА КОПАТ ТЮТЮН !!!

КАКВОТО КАЖЕ БОЙКО ПО ВЪПРОСА,ТОВА ЩЕ СТАНЕ!

Каква несправедливост, какви 5 лева, бе. Ако искаме да има държава, самата тя трябва да си спазва правилата, която е създала и след това да иска от другите също да спазват тези правила. Естественно, че е пладнежки грабеж от най-мизерстващата чест от населението. Каква номенклатура, какъв Григор Стоичков???? Пълна олигофрения!!!!! Утре на тоя ще му се засегнат накои права от същата тази държава и ще плаче за подкрепа от същите тези хора, които сега са ощетени. Не знам докога ще търпим всички тези несправедливости. Може би когато някой ден на-после имаме държава, или когато най-после прогледнем и изритаме всички мафиоти и олигарси.

социалният експерт на КНСБ и член на надзора на НОИ Ася Гонева да се изгони от КНСБ заради глупавите и непрофесионални изказвания по темата за таван на пенсиите. Вместо да ни защити, за това че сме ограбени от държавата с тавана на пенсиитя, тя иска да има такъв. Е, за това хората не вярват на КНСБ, защото защитават само тези които не са работили и които не внасяли нищо в държавата.

ПРИЕМАЙТЕ РЕШЕНИЯ,КОИТО УКРЕПВАТ ДОВЕРИЕТО В ПЕНС- ОННАТА СИСТЕМА,А НЕ ТАКИВА, КОИТО Я ЛИКВИДИРАТ!

Препоръчвам на всички да спрат да плащат осигуровки в НОИ - няма полза от внасянето им. Държавата помага само на тези , които нищо не са работили и нищо не са направили за нея.

Точно така, - невнасяйте осигуровки в НОИ, крадът ви след това.

Така почват, после ше отложат и увеличението на пенсиите, ше отложат и коледните добавки, както вече отложиха намалението на цената на тока, но за сметка на това ще увеличат цените на газа, цигарите и хляба. Кво чудно има те БСП толква си могат. Винаги след тяхно управление следва КРИЗА !

Докато някой от управляващите не разбере, че не може и не трябва да се разбира , че ПЕНСИОННО осигуряване и СОЦИАЛНО осигуряване е едно и също тази констатация няма да се промени-"Състоянието на бюджета на Държавното обществено осигуряване не го позволява"

Сегашната пенсионна система е демотивираща.Аз получавам "тава- на",а жена ми е с пенсия под прага на бедността,при това сърдечно болна, на лекарства 120лв.месечно ДЪРЖАВАТА ТРЯБВА ТВЪРДО ДА СТАНЕ ГАРАНТ,ЧЕ КОЙТО,КАКВО- ТО СЕЕ,ТОВА ЩЕ ЖЪНЕ. Сега шества едно чувство на осо- бена гордост как не плащам,а по- лучавам.

Ей, пенсионер смотан какви пари е внасяла въпросната номенклатура? Осигуровките са му внасяни от държавата.

Сега сме 2013 г.. В тази държава живеят и работят и хора, които нямат нищо общо с номенклатурата. В един хубав ден трябва да получат това за което са работели и не може да се дават за пример и причина единични случаи, защото искат от хората да плащат и след това да забравят за това.И тогава и другите не виждат смисъл да повтарят тези грешки да си дават парите за този дето духа.

Тавана на пенисиите е законен начин да се обират пенсионерите. Цял живот си работил така че да ти се е натрупала висока пенсия, плащал си осигуровките си в максимален размер и накрая ти резват пенсията защото нямало пари. А като е трябвало да плащаш високите оосигуровки, никой не те е питал дали имаш пари за това...

Бившият транспортен министър и член на ЦК Григор Стоичков, държал в неведение българския народ за чернобилската катастрофа. Ето една малка част от интервю с него. Журналист: Вие все пак получавате една голяма пенсия - 700 лв., така сте ми казвал... Григор Стоичков: Голяма ли е 700 лв.?! 440 лв. сега съм платил електричество! Как да живея?! Не ми стига! Но това е съкратена пенсия, защото има таван. Моята пенсия трябва да бъде 1400-1500 лв., но те не ми ги дават. Направете си изводите сами! И колко още такива партийни величия трябва да вземат такива големи пенсии.

Стига сте писали глупости, защото ви е яд, на работливите и кадърните, мързеливци и некадърници такива. Какво общо има някой си Григор Стоичков нали и той си е внасял парите за пенсия в държавата.

Сега сме 2013 г.. В тази държава живеят и работят и хора, които нямат нищо общо с номенклатурата. В един хубав ден трябва да получат това за което са работели и не може да се дават за пример и причина единични случаи, защото искат от хората да плащат и след това да забравят за това.И тогава и другите не виждат смисъл да повтарят тези грешки да си дават парите за този дето духа.

Ако отново ще ме крадат заради разни партийни величия-майната им.

АЗ И МОЕТО СЕМЕЙСТВО ЩЕ ГЛАСУВАМЕ ЗА ТАЗИ ПАРТИЯ, КОЯТО МАХНЕ ТАВАНА НА ПЕНСИИТЕ. Това са около 200-300000 гласа. Който въведе тази справедливост и спре да ограбва работещите ще спечели.

Но само ако отпадне преди изборите, а не да ми обещават, че някога ще отпадне. Както се казва "Москва не вярва на сълзи"

Е как да отпадне преди изборите бе, пенсийо? Нали затова ще избереш новите, за да махнат тавана когато вземат властта, която ти ще им дадеш. В политиката няма как първо да свършат нещо, после да ги избереш. Ама вие, пенсионерите, откъде да го знаете това? Затова ще продължават да ви яхат, но за съжаление съсипвате и нас с глупостите си!

Аз си искам заработената пенсия и съм против ограбващия ме таван на пенсиите. Какво ме интересува каква е разликата с минималната пенсия. Ами тези които са с минимална пенсия цял живот не са работили, не са внесли лев в държавата и живеят на наш гръб, така че и това им е много. Когато спрете да толерирата мързеливците, тогава ще има пари в НОЙ.

Не справедливи решения са причините и за НЕ плащане на здравни осигуровки. Това осигуряване ли е???

Сещате ли се за кого ще гласуват ощетените от тавана на пенсиите 52000 души и членовете на техните семействата, които ограбвате незаконно. Да са ви честити 250000-300000 гласа по-малко!

И аз това викам. Всъщност целта на управляващите не е справедливост, а да намалят посоченото число. Ако махант тавана и така вдигнат високите пенсии, ще загубят избиратели с ниски. На теб може да не ти дреме, но за тях е важно.

политическо решение в полза на електоратитите на ДПС и БСП - те ще останат с ниските пенсии, ако падне тавана. осигурените с високите заплати, които се пенсионират са прецаканите

и го връщайте. Само той ще изпълни закона и ще премахне тавана. С бай Хасан таванът ще остане, а другото - керемиди, дограма - всичко ще се продаде. Но таван ще има! Да живей БСП/ДПС!

Сещате ли се за кого ще гласуват 52000 души и членовете на техните семействата, които ограбвате незаконно. Да са ви честити 250000-300000 гласа по-малко!

Ех Адемов,Адемов.Не разбирате ли,че убивате последната вяра в Осигурителната система на РБ.

Бе ние толкова работи убихме, ти за една осигурителна система.

За това няма да има пари в осигурителата система - младите са умни, те не вярват в нея, а как да вярват като виждат реалността как ограбвате нас, заради тавана на пенсиите и как давате на тези който цял живот не са внесли нищо в държавата - цигани, неграмотници и мързеливци.

Системат за изчисление на пенсия нещо яко куца.- Аз съм с 40 г.тр.стаж и защото след 1997 г. съм се осигур.на по-ниски пари/самоосигуряващ се/ взех по-ниска пенсия -280 лв. от моя колега ,който е спрял да се осигурява 2000 г. и не е внесъл лев пари в НОИ/работи на сиво/ той взе 520 лв. Е каже те мене ме наказват щото все пак съм внасял пари а него го хвалят щото не е внасял. Друг познат който взима пенсия с 15 г. тр-стажположен преди 97 г. навършил 67 г. взима пенсия 220 лв. Е ,какво излиза колкото по-малко внасяш повече взимаш ?

Незнам какво за тоя турчин значи справедливост, но то и сега за хората минали през определени позиции няма таван на пенсиите (като напр. депутати, президент, академици). По-несправедливо от моментното състояние трудно може да се измисли.

Защо наблягаш на -турчин, този същия е роден и отрасъл в БГ, както и прадядо му, също така е известен с честността си.

Българин те прави вярата, рода и езика, казва Паисий. У тогова виждам само рода. "Майчиния му език" е ясен.

През всичките 38 години, които съм работила си плащах според законите в държавата и сега да ме санкционират заради тези, които не са плащали това справедливо ли е? Сега казвам на работещите как съм наказана от държавата, която уж е моята родина, а те нека преценят трябва ли да плащат и после някой да преценя дали да получава според приноса си в осигурителната система или не с аргумента, че ще получава много повече от тези, които нямат никакъв принос за осигурителната система. Тези, които решават да преценят продължавайки така с несправедливите решения, кога и как ще повишат събераемостта в осигурителния фонд. Във всяко действие трябва да се търси какво оправдава да даваш едни пари и те след това да отиват незнайно къде - ИМА ЛИ СМИСЪЛ ???

Те пък едни закони...

Никой работещ не трябва да внася осигуровки, защото при тази несправедливост наречена таван на пенсиите, след това няма да получи залужената и заработена пенсия!

Върнете ни недължимо платените осигурителни вноски.

само посочете сметки и суми за възстановяване

Не плащайте осигуровки в НОЙ, защото след това държавата ще ви ограби и ще ви сложи таван на пенсията.

Искам си пенсията която СЪВЕСТНО със заработвал 43 години.Не ме интересува нищо друг.Съвет към младите - не се осигурявайте на тавана на осигурителния доход, защото след това ще сте ощетени като нас и вместо да си получите заслужената пенсия ше ви наложат таван на пенсията , а сразликата която не получавате ще хрантутите мързеливците и некадърниците, които не са работили. Не плащайте осигуровки в НОЙ, защото след това държавата ще ви ограби.

Интересно г-жо къде сте заработили максимална пенсия, щото обичайно държ.служители които не се внасят по закон осигуровките имат най-високите пенсии и претенции, освен че накрая на тр.стаж им броят 20 заплати.

Ами на мързеливци като теб ще кажа - мс много работа в частна фирма. Защо си мислите, че човек трябва да е държавн служител тада взема голяма заплата. Истината е, че всички мързеливци и некадърници са нагли и завистливи и винаги живеят на чужд гръб.

Как да стане, как да стане... Защо все аз да им казвам? Не могат ли да вдигнат максималния размер на 40-50% от максималния осигурителен доход? Аз знам защо не се сещат! Така няма да има нито един доволен и ще загубят електорат и сега пресмятат как спечелят повече гласове, не как е справедливо.

а какво ще кажеш за индивидуална сметка? с право на прехвърляне в други осигурителни компании?

3евзек

От утре? Невъзможно. Мисля че и сега можеш да се прехвърляш в други осигурителни компании, поне с част от парите, стига да си роден след 1960. Но при това положение няма да се пенсионираш утре, освен ако си с някаква категория труд, за която последно не знам как е уредено и дали пенсията от индивидуалната сметка би била повече от 200-300 лв.

как може полицаи и военни "чантаджии" да се пенсионират на 45 години с максимална пенсия. След това работя и няма работни места за другите. До кога това безобразие.

На този възмутен ще му кажа, че аз съм си заработила пенсията и без да сън била военен или полицай, а защото съм била на висока позиция, заработила съм я с професионализъм и много работа. А сега съм ощетена от тавана на пенсиите, заради мързеливци и некадърници, който са получавали нниски заплати. Така че, този "възмутен" мързеливец живее на май гръб. За това никой не трябва да внася осигуровки в НОЙ, защото държавата и такива мързеливци ще го ограбят.

моята позиция е най-висока

докато най- ниската пенсия не стане 350 лв. не може да пада тавана. Няма какво да говорим. Имаше професии които взимаха НЕОБОСНОВАНО ВИСОКИ ЗАПЛАТИ. И професии където приносът беше много висок за обществото, но с ниски заплати. Пример- полковници и банкери срещу лекари и учители. Като се разрови човек ще открии още примери. Честно казано напоследък се сблъсквам с подобно явление като чувам от познати за заплатите им и за приноса на местата в които работят за икономиката ни. Напр. държавното предприятие на бившите трудови войски, където един чиновник взима над 1000 лв. А шефа разпродава имущество и раздава земи.

"Европейският съюз би трябвало да има допълнителни инструменти за притискане на държави членки, които не се съобразяват с основните ценности на общността, каза председателят на ЕК. Подобни инструменти биха помогнали за укрепване на основополагащи ценности като правата на човека, независимостта на съдебната система и върховенството на закона, които попадат вцентъра на вниманието в нови държави членки, сред които Унгария, Румъния и България. "Има определени ценности, които не подлежат на преговори и които ЕС и неговите държави членки винаги трябва и ще защитават", каза Барозу. В момента ЕК може да налага глоби на страни, за които се прецени, че са нарушили правото на ЕС - мярка, която често се смята за твърде лека, - или да предприеме драконовската мярка за прекратяване на членството на съответната държава." Председателят на ЕК Жозе Мануел Барозу в реч за състоянието на съюза. Добро утро! С преодоляването на февруарската криза, България спечели адмирациите на ЕС и обещанието, че ако успеем да сформираме симпатично и работещо правителството ще бъдем трайно извадени от групата на изоставащите. Сега сме обратно на дъното.

Те имат такива инструменти когато трябва да ВЗЕМАТ от нас.Какво ги интересува нали си прехвърлиха границата при нас. А ние толкова се радвахме че и фойверки имаше. СЕГА НЕ ГИ ИНТЕРЕСУВА , КАЗВАЙКИ ОПРАВЯЙ ТЕ СЕ С ИМИГРАНТИТЕ. Ако беше Германия да си бе затворила границата.

Бедни ми , бедни Адемов - и ти остана "неразбран" за "толкова хубавите неща, които правиш" за хората! Другари, направете като Миро Найденов - той изхарчи едни пари за ... любовницата си, но в името на алтруистичната идея хората от неговия ресор да разберат какви чудни неща ще направи другаря Найденов за тях! Харчете повече пари за информация и осведомяване на хората - може и през безплатните социални мрежи, но непременно чрез платени консултанти! Пари за целта имате - 1 милиард ще ви стигне инфото да обиколи няколко пъти планетата, че и до Марс и Венера да стигне дори!

Така де, изчакайте още някоя година да се "гътнат" няколко хиляди пенсионери с високи пенсии, а после ще помислите....дали да не изчакате още 1-2 години ( поради същата причина). А за парите които остават...не се притесняваме изобщо-яе намерите начин да ги приберете в вашите сметки.

Чета продължаващите коментари за 100-те дни на правителството на г-н Орешарски. В новините виждам и коментар на лидера на БСП относно тези 100 дни: Бяха приети и важни решения, заяви Сергей Станишев. Като пример за това той посочи свалянето на цената на тока, нещо, което по думите му става за първи път от десетилетия. Сергей Станишев отбеляза и обстоятелството, че след разчети социалните разходи са станали приоритет. Сред тях той избори увеличаването на майчинските от 270 лв. на 310 лв., скока на парите за първокласниците на 250 лв., разширяването на кръга на хората, които получават енергийни помощи. Хайде да го обясним простичко, та дано бъдем разбрани. Нека вместо Бюджет имаме Семеен бюджет. Ситуацията със стоте дни е следната Не получавате със съпругата си повече пари, но понеже сте отговорен (дори направо социално отговорен) към семейството човек, вземате следните решения: Вдигам дневните на децата от 2 на 3 лева; На съпругата си разрешавам да бъде на козметик не 2 пъти в годината, а цели три; Разрешавам веднъж на 3 години да се купуват не турски, а оригинални дънки; Разрешавам да си пускате тока в спалнята винаги. Всяка една съпруга би казала: Това е прекрасно. От много време трябваше да стане! И всяка една разумна съпруга би добавила: А откъде пари, като заплатите са ни същите, а и разходите растат? Отговорът на социално отговорният съпруг ще е напълно разбираем: Ами от кредит. Ама сега ще ползваме само 4% другите само ще им плащаме лихвата не се притеснявайте! Та това реално се случи и със 100-те дни на правителството на Орешарски. Казаха, че дават повече и си поискаха кредит. Тази експертност във финансите би могъл да направи и осмокласник, но това ни се пробутва като велико дело за толкова малко дни. Само 100! Представяте ли си каква експертност трябва, за да се направи толкова велико дело? Въпросът беше риторичен не отговаряйте. А да, забравихме да кажем аналога в семейството на 5-те процента спад в цената на електричеството. Ами да кажем, че съпругът би се изразил така: От днес вече ще плащам тока с 5%-та по-малко от десният джоб. Другата част ще я плащам от левият джоб. Хвала Вам експерти. За първи път от десетилетия ще плащаме тока не само от десният джоб.

Когато става въпрос за коледни добавки - дават само на тези с ниските пенсии, когато увеличават, макар и символично, пенсиите пак са облагодетелствани тези с по-ниските пенсии, защото усещат това увеличение. А тези пенсионери с високите пенсии, на които навремето държавата е вземала доста солидни суми за осигуряване, не получават нито коледни добавки, нито увеличение на пенсията. НИЩО!!! Какво ви пречи, господа управляващи и сега, и преди, да вдигате постепенно тавана на пенсиите, за да може и тези хора да получават поне малка част от парите, които сега държавата най-нагло им краде?!? А не само да повтаряте, че парите не стигат и затова трябва да се мисли само за пенсионерите с най-ниските пенсии. Вече не ви ли е срам да ощетявате тези 52000 човека? Направете тавана поне 1000 лева, като не искате да го премахнете напълно.

БРЦК

Кое му е несправедливото бе турски башибозук който е работил и плащал високи вноски да си получи парите ? Как да си плащам вноските като знам, че ми ги крадете ? Комунистически боклуци - заминавайте на бузлуджа и отлитайте с чинията и повече не се връщайте терористи трижди проклети.

Да прав си, да се върне бистрешкия тигър че пак да си получаваме тавана, БОКЛУК такъв.

БРЦК

Кво общо има Бойко бе дебил ? Понеже бойко е пръднал и тия трябва да се насерат - това ли ти е логиката? Поне за материала е прав.

благодарение на тази червена сган като завърша си оставам в чужбина където си уча и си сменям гражданството само и само да не им пълна джоба на тия комунисти. тя и без това държавата отива по дяволите и до 10 години 97 ще се завърне с пълна сила. Па не ви завиждам на тези които тапърва ще започват да плащат осигуровките си какво ще зимат като се пенсионират.

Както отговаряше един "предприемач" от село в зората на демокрацията, когато работниците го питаха, кога ще им плати заплати:)))))))" Абе, нали по-миналата седмица ви дадох по 20 лева! Какво ги правите тия пари, не мога да разбера!!":))))))