Хаос, катастрофи и аварирали ТИР-ове заради снега (видео)

Главният път Е-79 във Видинско и Монтанско бе блокиран за часове

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Е шшш бе! Нема да критикувате калдаръмите на бате Бойко, че да не ви дойдат данъчните в сайта...Че ви таковаме сичко, нали разбираш..?!

Стига глупости бе! Зимата как искат да е? Журналята чакат само малко сняг да капне или температурата да стане - 2 и се смайват какви глупости да пишат.

Ами кой да почисти из Разградска област бе? Журналистите ли? Вчера никой не чистеше - тирове спират кой де може и създават предпоставки за катастрофи. Просто не чистеха и се беше заледило. Малко сол и/или пясък трябваше за да не спират тировете, а обратно да газят и да не позволят да се заледи. Ама не - зимата ни изненада. Навяванията са проблем - да. Ама те навяванията са на едни и същи места поне от десетилетия. Откак Тодор Живков ви построи републиканската пътна мрежа на келявите днешни пишмандемократи от крадливата ялова десница. Слагат снегопочистване - тънки дървени колчета и някаква мижава рехава мрежа - за крадене на пари, при това не я слагат точно където трябва. Всичко е за едното крадене. Зарязаха пътищата и те се заледиха. Тировете спряха. Гори трябва да се сеят на местата със снегонавяване. Пояси. Правили са такива някога преза Вълко Червенково време, а и по-късно. Естествен горски пояс. Ама тук - таме и циганите ги поизсякоха, и фермерите ги поразораха, и годинките им на поясите множко станаха 1960-2018. Обстановката не трябваше да се смарангясва толкова. Просто неадекватни действия продиктувани от 2 фактора - икономия и крадене. Противоречива мотивация , но с ясен резултат - осиране. Поредното

Мечтата на американеца: да кацне на Марс и да го заснеме, прати снимки и изследва повърхността. Мечтата на китаеца: да работи упорито и се превърне в световен икономически лидер, осигурявайки бъдните поколения. Мечтата на Бай Ганьо: да му изстържат пътното платно през зимата, за да стигне безпрепятствено до мола с ручането, да го натрупа в багажника и зареди хладилника догоре. Човек е толкова голям, колкото са големи мечтите му...

След 2 месеца ще "цъфнат" новопостроените пътища от обръча от фирми на Тиквоча като "цъфнал Герб".

не се косите!! 4 мм . грайфер на лятна гума се е предостатъчен,за да си очукаш колата, главата, и ееееевентуално за другата зима да си купиш нови зимни гуми!!

О, чудо! По тия географски ширини валяло сняг, дори повече от 5 см?! Всяка година чудо! Сменете си заглавието! Хаосът е заради простите шофЕри дето така и не си сложиха подходящи гуми, въпреки тръбенето по медиите!!! И какво, заради шепа идиоти да сложим нагреватели в асфалта да може да карат през зимата по летни шосета?!

В много страни слагат нагреватели в асфалта. Какво му е лошото? Ти май не си разбрал смисъла на това, което си написал.

Осведомен си, ама не съвсем. Кои са тези "много" страни? Жокер? Доста по-северно от нас - над Франция и Германия. Не че тия двете са бедни, но и те си правят сметка... иначе щяха да са като нас, ако се връзваха на неколцина "юнаци" дето морето им до колене, а снега до глезена... докато ръсне - после опищят орталъка.

излиза,че не Тиквата проста е виновна,че калинките му не чистят пътищата ами то видите ли,едва ли не всички били с летни гуми!

Освен това, в главите им има соц чип, дето ги е научило да не мислят, щото я държавата, я някой друг им е виновен, че и не могат да карат при зимни условия.

Ходи ти карай там СМОТАНЯК !

То няма зима още, те бързат с разкрасените новини

С летни гуми толкова. Ако искате да карате нормално - купете си зимни гуми.

абе ако не ти почистят поне малко пътя,ти си вервай , зимни гуми макар и да имаш вериги ще ти помогне!

На тия дето ще почистват, кой да им помага бе? Как па едни могат да минат, а други не могат?

Освен това, Да не си купуват книжките, ами да се научат да карат подготвени в зимни условия.

Клошари , купувайте си зимни гуми нови. Не карайте с гуми втора,трета, пета ръка..

Малоумник. КАТ проверява леките, кой проверява шофЕрите, които правят проблеми. Защо не ги проверяват тях. Не бе Боко не е виновен. Виновна е Калинка

tonk11

Като гледам видеото, този дено снимаше си се движеше добре. Не караше с 20. Как така в неговата лента може пък в насрещната не може? Що само тировете бяха закъсали? Гумичики ли нямат, що ли?

tonk11

Това са глупости. Минах днес по този път. Към 10 сутринта и към 16.30 след обяд. Пътува се нормално като за зимни условия. Там си е зима. Тези дето са излетели в канавката са се засвяткали по спускането преди Благово. Който е минавал го знае. Дълга права отсечка дето редовно се лети ниско над земята. Имаше катастрофа вярно. Нарочно се загледах в номерата. 2 от София и 1 пловдивчанин. Нямаше ни един закъсал местен.

Непочистени пътища, сняг покрива заледена настилка, а Кат повтарят като мантра- пътувайте със съобразена скорост. На непочистена настилка всяка скорост е несъобразена , господа. Във Франция хората си карат с летни гуми и пътищата са изчистени и сухи до асфалт. Кога ще с научите да поддържате пътищата като в Европа? А иначе всички искат европейски заплати. Първо се научете да работите като в Европа.

Във Франция едва ли е така както го описвате, но и така да е на никой не му пука. На Вас просто Ви е криво поради някакви си причини, и си го изкарвате на нашите пътища. Те са проходими при зимни условия - на който не му изнася да не пътува.

Няма значение пътя дали е почистен или не. Летните гуми не случайно се казват "летни". Те са произведени с различни смеси пригодни за употреба при температури над 5 градуса. При температури близки до или под нула градуса летните гуми не са пригодни за безопасно използване дори на сухо. Зимната гума дава перфектно сцепление при зимни условия и е несравнимо по-добра на мокро и сняг спрямо лятна такава. Надявам се в най-скоро време нашите хрантутковци (управници) да гласуват закон за задължително използване на зимни гуми през зимния период, както е в доста държави с климат като нашия.

ами то си има закон бе пич

Май миналата година показваха някакъв французин, дето излетял от леко заснежен път, щото при тях такъв сняг не падал и си нямал горкия умения за каране в сняг.

блокира северна България,защото го изненадаха снежинките!!!

Верно си тъпото. Как хората направили видеото пътуваха по същия път на който е паднало същото количество сняг?

Сняг ли е валяло...не съм разбрал. С нетърпение очаквам да паднат поне 50 сантиметра покривка та да може да си пътувам спокойно по непочистените пътища в София без да ми се пречкат хората излязли зимата да се предвижват с летни гуми. Образовайте се малко, прочетете що е това зимна гума и има ли тя почва у нас. Четири качествени нови зимни гуми стандартен размер може да се купят за под 500лв. Живота на вас и хората около вас зависи от това....

А бе, ей, как така се случва този сняг да вали винаги през зимата, в най-трудното време? Как да се чисти снега, като е студено. То чистенето не е като това да прибираш парите за чистенето. Не може ли тези, които дават парите само да дават парите и да не ни карат да чистим снега? Не могли да пътуват? Ами да си стоят като нас на топло до печките. На нас само парите ни трябват!

ИЗНЕНАДА! Зимата ВИ изненада за пореден път :)

Вече над 10,000! са подписалите "Петиция за проверка на качеството на българските магистрали в европейска лаборатория"

tonk11

Тия над 10 000 оставят ли и по някой лев като се подписват? Щото някой трябва и да плати на тази лаборатория. Иначе е лесно-аз искам а друг плаща.

Комунистите как успяваха да почистят пътищата?

Чистеха комунистите до чист алсфал всички магистрали - светеха! Даже и метрото чистеха. ..а сега - нищо!

Комунистите щурмуваха небесата Комсомолците след тях летяха пионери, пионери какъв славен път ни чакаше....

10 см сняг и вече апокалипсис! Код червено! Дървена ваканция още малко!

Обявявам тази седмица за Седмица на любителите на летни гуми зимно време. Безброй големи награди - от смачкани ламарини до бутане през 5 метра. Насладете се на 4-те си милиметра грайфер и покажете на всеки ДОТ-а 08 на гумите си.

Партийния девиз на ГРОБ: ИЗ-ПО-НА-срахме се.

Из-ПО-БЛИ-захте го...

Тия идиоти нямат ли срам-в един от най опасните през зимата региони чистели 15 машини.Че летището във Франкфурт се чисти от 120 машини , а нашите цървули за цяла София имат по малко.При това специализирани машини , а не разни измислени и пригодени таралясници.

Дебил, ти правиш ли разлика между летище и град..?! По твоята логика в един град трябва да чистят 5000 машини, че то няма къде да ги паркират, бе. Ама от дебили...

Може и на всеки километър да се осигури снегопочистваща машина, ама после да не питате що толкова пари за винетка. Има си срокове колко часа след снеговалеж трябва да е изчистено. Заради леваците обаче, май при нас е по-добре да затворят даден проход, че матряла е свикнал все някой друг да му е виновен.

ДДС, акциз нагоривата, данък автомобил и т.н. Парите от Винетките се изплащат само бонусите към края на годината.

Паляк! Като спре снеговалежа започват дс чистят. Очевидно грешна стратегия. В държавите на запад от България вкл.Сърбия снегорините хвърлят препарат оше преди да е започнал снеговслежа. И пътя е подготвен, няма киша,няма луга. Ама нали баце трябва да гепи.

пътищата са почистени , е , тук там се оставят участъци ,така наречените ; капани; където чакат едни ;помагачи; срещу заплащане от 50-100лв в зависимост от закъсалия , че то другите плащания не стигат до тях , а , и имат светъл пример с държавното устройство и методите на печалба от които да се ръководят

Сменете си гумите със зимни а не мрънкайте

а така 30+++++++

За нас дето продаваме вериги за снежни също се сетите. И най -вече си знайте колко можете и ако не е толкова много или сте си сгрешили професията шофьор, или ползвайте чужд превоз.

купи си вериги за зимните си гуми и не мрънкай!

mathur

герПерска идиотия за поредна година.....тикви самоковски...

напълно си прав, ако бсп беше на власт, нямаше да вали сняг.. а, ако завали, всичко ще се почиства на момента, само комунистите ще ни оправят..

243Win

Сериозно??? Това в България? Не мое да бъде!!!

По стара българска традиция снега отново ни изненада. Пак за селянина от банкя гласувайте като дойдат избори

На калпав *, космите му пречат.

по пътищата край нямат! Летни гуми, стари таралясници, задно предаване... но пък гъзлетата се пъчат с БМВ, нищо че 90% от тези трета ръка баварци са на средна възраст 25-30 години.

Е в няколко от тежките случаи бяха уж професионалисти с тирове, но щото и там навлезе куцо и сакато, и на някой даже им е трудно да пишат правилно. А който от тях не знае да кара в първи сняг, то да се знае, че напълно си е заслужил глобата.

Наближават 10,000! подписалите "Петиция за проверка на качеството на българските магистрали в европейска лаборатория"

А вторият мост над Дунав може ли да проверяваме или не..?

mathur

Зимата ПАК изненада КРАДЛИВАТА герберска шайка...

Целият сняг откраднали!

Сичко е точно в Банстунтан. Както мнозина изразиха мнение, пътищата са почистени и светят като тези в Европа. Винови са хората с летните гуми. Това е.

Зимните гуми ги е измислил Бойко Борисов, щото има фабрика за зимни гуми в къщата си в Барцелона, дето още я търси Еленчето Йончева! Като видите заледен и заснежен участък - дайте рязко газ. Това ще направи положението много стабилно, особено в комбинация с крайпътни дървета или насрещен ТИР. ..и помнете - само Румен Радев ще ни оправи!

Гз си ти българино от роми произход и коментара ти е като на Гъ* и партията която подкрепяш и тя на това прилича .

По неграмотното писане се различава кой от двама ви е ромлянин.

Айде сега един данък "зима". А може да е данък "сняг"...Че да има повече парички в хазната за цоцане....

осраха се при първия няг!

И тази година, както и преди, посрещнахме първия сняг напълно подготвени! А още сме есен, на нас - зима ни дай! Е, и балами - да им обещаваме всякакви неща, докато ги крадем!

Сичко си е как си требе! Тарикатите тръгнали с 10 годишни летни гуми втора употреба реват на умряло, че трябвало да им зачислят по един личен снегорин да им рине пътя и тегли дето требе. За туй са тия кански ревове.

Зимата пак ни изненадА!

Ще помрънкате, ще ви мине. Ако някой загине - бог да го прости... Сняг се топи сам - пачките са натрупани и не са за харчене за вашите зимнипроблеми... Аман от рая...

Като завали сняг се кара с много по-ниска скорост особенно тежка машина, което автоматично трябва да е като рефлекс в шофьорските умения на тираджията. Ма с тея купени книжки, като падне сняг все едно им се случва за първи път в живота да карат на сняг.

Отворко, ти някога карал ли си камион по непочистен път? Карал ли си по утъпкан път от почистващите машини без сол и пясък?....покритието става на лед от вятъра и всеки градус наклон праща камион или кола в канавката. Карал ли си в зимна обстановка в Германия?.....асфалта е безупречно чист а през километър пише да не се поставят вериги....знаци за нашенците, не знаещи как се кара в Германия.

Чудя се кога господата политици ще разберат, че зима има веднъж годишно и че не трябва да се изненадват от това, ами да отделят средства за това предварително?

Какво са ти виновни политиците, че не си сложил зимни гуми и/или че караш с висока скорост?

Човек, живея в Щатите от 12 години и винаги съм карал с един чифт гуми за четирите сезона. В България са ми виновни политиците, защото не отделят достатъчно пари за общините, така че да се почистят улиците качествено и да няма нужда да сменяш гуми през 6 месеца.

Аман от разбиращи емигранти. Ти откъде знаеш, че не се отделят пари за почистване. И къде живееш с четири сезона , където зимата е по-топла от нашето лято ли? Не ние сме измислили зимните гуми. И това, че си емигрант не означава, че трябва да ни даваш акъл и да ни обясняваш колко добре живееш в Америка, а като дойдеш в България да хукнеш да се лекуваш и правиш зъби. Щом ти харесва там, си живей там. А не като изкарам някой долар, ще се върна в България.

Живея в Бостън и повярвай ми, тук пада доста повече сняг, отколкото в България. А къде ще живея и къде ще си оправям зъбите си е лично моя работа.

Честито глобално затопляне! Тази година от ноември почва!!! Лека и безаварийна на всички. Карайте разумно, хора!

Дяда ви поп, както всяка зима като стане така, си седи в къщи. Попадията готви постен боб за вечеря, Само да не се гътне някой, че ще ми отвори трополак из преспите!

Постен боб с НАДЕНИЧКА... Ех, че хубаво.... :)))

Зимата пак ни изненада????? И така всяка година...... Някой е виновен ЦРУ...ГРУ.....МОСАД или Ислямска държава...... Но не е от нашите...

Хемус били магистрала. Мигистала му казвам на път който има поне 4 плана, това нащо е някво извинения

Кво стана,уж бяхме подготвени за арктическа зима и сол и пясък имаше достатъчно,ИЗНЕНАДА,малка зимна ИЗНЕНАДА.

Силно се съмнявам проблемите да са в непочистените пътища. По-вероятно е проблемите да са в глупаците решили да си перкат с летни гуми. Но нали все някой друг трябва да ни е виновен.

Аз пък не се съмнявам, че си ояден педерас на държавна хранилка. Дори в София по улиците вече се боксува.

Че колко сняг да има, че да се боксува? И температурите не са паднали под нулата.

Човек обижда с това което най-много ще го засегне. Та явно те притеснява някой да не разкрие, че си съединител... Иначе, да като си летни гуми ще буксуваш дори на киша. Ето, един по-даолу чак се хвали, че си перка с летните гуми и няма проблеми. Та всичко е до манталитет, който липсва на някой хора. Но е по-лесно да са виновни пътищата, снега, Борисов, майка му но не и идиота който е излязал зимата с летни гуми.

Боксува пропагандата на някой срещу правителството.

Аз целогодишно перкам с летни гуми и досега проблем съм нямал - нито съм закъсвал, нито съм излизал в канавката. Веднъж съм се въртял и си взех поука да не натискам спирачките. Проблемът е в задкормилното устройство, особено тези със зимни гуми, които си мислят, че по подразбиране зимните гуми правят колите им всъдеходи и като танк могат да минат откъдето си искат. И да, проблемът е в пътищата, защото всяка година излизат с гръмки изказвания, че ще ловят снежинките във въздуха, а после се оказва, че дори гащите не са си обули сутринта, та камоли пътищата да изчистят. Да не говорим за прескъпите пътни такси, и че дори още повече ще ни клатят догодина - всички си спомняме как Лилето излезе да каже как стикерите били скъпи, а сега, като няма стикери, пак плащаме същата цена, че и тол такса ще ни натресат за определени пътища, поне така го разбрах. Така че - да, трябв аи е задължително да ловят снежинките във въздуха!

Разликата в сцеплението между зимна гума и лятна гума на сняг и лед е около 4 пъти. Тоест енда кола със предно предаване и зимни гуми има двойно повече тяга от джип 4х4 с летни. Съответно и при спирачният път разлиата е 3-4 пъти. Комбинацията зимни отпред летни отзад също не евариант, защото риска да тръгнеш със задният номер напред е доста голям. Аз съм го правил този трик като малък и даже отзад не бях с летни, а със поизносени зимни(имаха 4 мм, ама бяха от младините на Лили Иванова) . Другият вартиант -лятото със зимни гуми също е терсене но не чак толкова, но пак може да бъде фатално. това лято един със зимни гуми в един голям дъж се изпързаля с не повече от 60-70 в канавката на участък дето аз спрях от 110 безгрижно. А иначе и аз съм карал 200 коня мерцедес със задно и то автоматик със летни гуми зимата едно време. И то доста поизносени. Така че може да се кара всякък. ама мазхизма и играта на руска рулетка не ги разбирам.

А баш!

Тия буксуващите в тая софийската киша да си стоят дом и като нямат пари за гуми да не реват, че им е скъпа застраховката!

Все едно за първи път в България вали сняг.С първия сняг дойде свършека на света.