Непочистените от снега пътища предизвикаха хаос във Видинско и Монтанско. Аварирали ТИР-ове по главния път Е-79 блокираха трафика за часове. 

Проблемните участъци бяха край селата Сумер и Смоляновци. Там се бяха събрали големи опашки от автомобили. Верижна катастрофа с три автомобила пък утежнява положението още повече в участъка между Монтана и село Благово. Вероятно заради заледяване на шосето автомобилите се завъртели на пътя и са излезли в канавката. Край Монтана пък има обърната по таван в преспите кола, предаде Булнюз.

След като тежкотоварните камиони бяха изтеглени, от МВР-Монтана съобщиха, че Е-79 в областта вече е проходим, а шосето е разчистено.

Снежната покривка в Монтанско е около 30 сантиметра и продължава да вали. Движението през прохода Петрохан, който свързва Монтана и Берковица със София, е нормално - шосето постоянно се почиства и опесъчава, съобщиха от Областното пътно управление в Монтана.

Тежкият мокър сняг е скъсал жици на далекопроводи на много места в региона и в момента без електричество са почти всички селища в общините Чипровци и Георги Дамяново, както и отделни села в общините Монтана и Брусарци, съобщиха от областната управа в Монтана. Екипи на ЧЕЗ работят по отстраняване на авариите.

10 са получените сигнали за пътнотранспортни произшествия в дежурната част на шуменската полиция в рамките на шест часа днес. Всички катастрофи са с материални щети, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

Към момента все още е в сила ограничението за движение на товарни автомобили над 12 тона в посока към Русе и Силистра. До момента няма данни за аварирали автомобили и бедстващи хора.

В почти цялата област Добрич снеговалежът е интензивен. 15 машини на пътноподдържащата фирма разчистват снега и обезопасяват настилките във всички направления в Добричкия регион, допълниха от Областното пътно управление. От ведомството апелират към водачите да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия, и да бъдат особено внимателни като спазват правилата за движение.

Обстановката в Русенско е усложнена от снеговалежа и силния вятър, чиято скорост е над 50 км/час. Снежната покривка на места в региона достига до 25 сантиметра. Затворени са пътищата Мартен-Николово и Червена вода-Николово. Заради силни снегонавявания и намалена видимост е ограничено движението на камиони над 12 тона по направленията от Русе за Бяла, Разград и Силистра. Останалите пътища в региона са проходими при зимни условия. Областният управител Галин Григоров обясни, че 23 населени места са без ток, а в други три електрозахранването е частично нарушено. Причината са повредени от мокрия сняг и силния вятър електропроводи. Екипи на електроразпределителното дружество работят по отстраняване на авариите. 

ТИР излезе от пътя между Варна и село Кичево. Причина за инцидента е заледената настилка. Микробус пък се качи на мантинела встрани от магистрала Хемус. Не се съобщава за пострадали при двата инцидента. Поради лошото време за няколко часа бе затворен за движение и участъкът от магистрала "Хемус" в отсечката от Шумен до Варна. Шофирайте с повишено внимание и съобразена с пътната обстановка скорост, препоръчват от КАТ Варна.

Оранжев код е в сила за 6 области - Бургаска, Варненска, Добричка, Шуменска, Разградска и Търговищка.