Гръмна финансов скандал с наш бизнесмен и евродепутат от Партията на свободата в Австрия

Българският предприемач иска обратно хиляди евро от Барбара Капел, тя обяви, че е уплашена

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Някoй

хахаха .. тази Капел дава странни обяснение. Тя взела парите законно, но сделката не станала, а сега човекът си искал парите обратно, пък те се уплашила, щото бил опасен. Пълна детска градина.

Някoй

ако всичко е законно, защо парите се предават в хотел, а не в централата на партията, при счетоводителя?

Абе десните са по-големи крадци от левите!

Не им стига финансирането от Путин и почнаха и от наще да взимат.

А при теб, простотията стига за всичко.

Нали в цивилизована и богата Европа няма корупция и продажни политици?Дрънъ ,дрън.

колкото в изостанала дивашка Русия заради чието влияние и в България корупцията е висока!

Щом нашенци ги финансират, нема лошо. -:)

еегати глупавите коментари. няма ли умни и интелегентни хора в тази държава?

тоя български предприемач, ако беше българин, щеше да знае, че кръв се повръща, подкуп не се връща! с голяма вероятност може да се твърди, че рожденното място на предприемача с инициал " с" е някъде доста на изток от бургас!

От повечето коментари личи абсолютното непознаване на материята и как точно работи корупцията в западните общества. Корупция при нас става по един начин, а на запад по друг. Явно, че и нашия "бизнесмен" е нямал представа. Ако човек от източна европа отиде да корумпира някого на запад и плати следват два възможни сценария: 1. Прибират му парите, нищо не свършват и не се занимават повече с него; 2. Прибират му парите и ако е нещо по-голямо гръмва скандал и пак нищо не свършват. И в двата случая парите биват прибирани, а резултата е нула. За съжаление нашите "елити" нямат елементарна представа за всичко това.

На Запад са по-модерни пералните за пари, частни консултатнти, като бръшлян са се вплели в системата и ''пият кръвта'' на данъкоплатците и докато се усети обществото, ''консултанта'' вече е на някой остров, ... Правителствените организации ги наемат, за да ''спестят'' от бюджета, хахаха.

От както свят светува, получил ли си пари за работа и не си я свършил - загазил си. Ако пък са много - пиши завещанието. Никакъв Запад или демокрация не променят това. Така за тъпотията дето си написал.

Те в БГ ако знаеш колко взимат.

Да не е Сашо дебелото? Евродепутат от вече бившето СДС?

Получавам инфаркт. Нямам доверие на държавната болница. Отивам в частна. Съгласяват се да ме оперират. Никой не ми дава гаранции, че ще оживея, но че ще опитат да ме спасят - дават. Плащам за операцията.На касата, издават ми фактура, болницата си плаща данъка за получената сума. Докторите правят всичко, което могат, за да ме спасят. Не успяват. Сърцето ми не издържа. Умирам. Семейството ми обвинява болницата, че е корумпирана и че е взела пари, а не ме е спасила. Въпросът е, трябва ли болницата да върне парите на семейството ми? Отговорете си сами! Интересно, има ли разлика с описания австрийски случай?

Тъп пример си дал. Може и още по-тъп - отвличат те, даваш откуп, а те пречукват. Кофти, а ?

Добро утро, дами и господа! Надявам се, че сега разбирате колко назад сме в корупционните практики. При нас, да ти хвърлят 70 000 евро в колата, и кмет да си, можеш да лежиш 20 години ако си настъпил някого. За австрийците 50 бона са джоб пара. А и щом ги е декларирала и им е платила данъка всичко е ок! Хората са си легализирали корупцията. Ние като блеем и лапаме мухите, така ще е ... Има ли подобни практики, считайте съответната държава/блок за загубени. Просто защото хора с мръсни пари могат да си "купят" вотове за една или друга нужда. И това става зад кулисите, и многоуважаемите журналисти си траят - тях повече ги вълнува съдбата на магаретата на остров Санторини отколкото всекидневните неморални, но защитени от закона сделки. А моят въпрос е следния - кой я е избрал тая хубавица? - съответния С. или народа? И къде е демокрацията тук? В САЩ е същото ... в Русия ... е, там не ти дават и пари, просто ако не гласуваш за което трябва може и да те гръмнат! Но при всичките тези случаи резултатът е един - действие против интересите на държавата. В Германия и Франция е същото!

"Капел, която бе евродепутат от 2014 до 2019 г., разкри, че е получила 55 000 евро в брой от български бизнесмен с инициал "С.", за да лобира в негова полза." да разбираме ли, че на лобизма е сложена абсолютната точка за всички лобисти, поне в австрия? ако е така, това е един добър ден за европейската демокрация. надявам се и лобистите, които шетат от брюксел до страсбург и обратно също да им спрат кранчето... :-)))

получила и ги е предала според ..... или това не го прочете?

Сидеров? уахаха

Това не е ли корупция , или при тях не е , а нас ни критикуват. Ами те нашите депутати също ги вършат тези работи , но не си признават, а тази даже се хвали!

Всички сме живи хора и това се случва в България всеки ден , но там е престъпление !!! Някой да ми светне кой е бизнесмена с буквата „С“ ? Има и с „ Ц “ има с „ Б “ има и с „ А “ бизнесмени ! Борисов няма да го издаде , дори да е близък , но поне един журналист да разрови и да каже кой е с буквата „С“ бизнесмен , може и да е бизнесменка , Мутри и Мутреси си е точното название на Бизнесмен в България !

Е, и като го знаеш к’во от това? К’во ше му направиш? Ами той или е човек на Винету, някой от великите им назначени бизнесмени, или на образа му в огледалото - Катарзиса на енергетика Сава! А те си имат радостта Гешев и радостта Цацаров, най-великите борци за правда и справедливост на планетата!

колко много и разообразен кекс я чака...

Австрия е в космоса по политическа корупция... изобщо не можем да им вържем връзките на обувките... Взела парите и ги дала в партията... боже опази... май е фактура е издала.... Тези са за наблюдение от ЕС- няма такава политическа система никъде.

Но поне се стараеме, стараят се наш’те, и то много усърдно и последователно!

Да, много си прав! И в този ред на мисли искам да подчертая още нещо много важно, което някак си убягва от вниманието на всички, и особено като правило на съответните органи и институции, дори и на това ниво там! Забележете - тази кифла директно казва, че този нашият бизнесмен бил .. ОПАСЕН!!! Сега за момент “отстъпете крачка назад” и опитайте да погледнете по-голямата, пакирамната картина - на фона на големите кахъри и грижи за сигурността и борбата срещу тероризма и организираната престъпност к корупцията, тези там контактуват с “опасни бизнесмени” и поемат да им вършат “услуги” срещу заплащане, вместо незабавно да сигнализират съответните си шефове, органи и институции и службите!!!! И точно това пък на мен ми прави най-силно впечатление!!!

Е как да не е уведомила, нали е внесла парите в сметката на партията, сигурно някой я е питал от къде са.

Сумата е незначителна - за тях, и може още да не са я осчетоводили в черните си книги...

Бизнесменът Слави ли бе?

Хайде стига съска и налучква слепешката ......

Съвсем нормално е, когато си взел пари за да свършиш дадена работа, а не си я свършил, да върнеш парите! Явно са им малки евро-депутатските заплати на някой!

Тия пари само взимат. Не връщат.

В новината няма нищо необичайно и нередно даже. НО! чета коментариите тук и се убеждавам,че почти всички нападат депутатката, а не нашия "бизнесмен". Учудващото за мен е единствено това,че този"бизнесмен" си иска парите обратно, а в същност те са дарение за партия! Нормално,законно,прозрачно. Братя (по-прости) българи-научете обноски,дръжте се не толкова по български. Научете се и да губите...

Дарение няма това го знае и българина и таз госпожа парите са били рушвет тя ги е взела и е казала "ша опайм нещата комшу нема се боиш" ама не е оправила нещата нашенеца в случая си иска кинтите тя ги е "изхарчила ехем дала напартията уж тук и двамата са виновни спор няма ама да вземеш подкуп и да не свършиш работа и после да се оплакваш :D аре моля ти се все се оплакваме от родния КАТ но те поне като взимат рушвети вършат работа представяте ли си да ви спрат да ви взимат 20 лв да оправят нещата и накрая и акт да ви пишат

0

Крайнодесните отрепки пак ли, бе..

Изводът, който аз поне си правя от цялата тази тривиална история е, че политиците и управниците явно следват нашите - ние си мислехме и се надявахме, че ние вървим към тях, към Европа, а се оказва и доказва, че всъщност е точно обратното - те са станали като нашите, тоест нашите са напред с материала! Тоест - тези вече не само не изпълняват задълженията си к очакванията на хората и обещанията си, но вече дотолкова са се омързеливили, че и подкупите не могат да ги накарат да свършат нещо! С две думи - нищо не става от тези, и от тези освен да позират и да се правят на умни и красиви за сметка на данъкоплатеца, на всички нас... А ние чакаме помощ от тези - като от умрял писмо! Само си спомнете Ишиаса и прочетете неговата истинска подробна биография (и истории)!

как нашата мутра-бизнесмен ще я "обарбари" тази депутатка ... Тя пък защо взема парите и ги пуска по "каналния ред" преди да се увери , че сделката е станала ?!

Ще й прати нишан - един Вайбър (като на Лозан Паков. Янева,...или на онзи основен свидетел срещу авера му Миро, не когото нежно обяснил на аерогарата да си затваря устата в съда и следствието, и човекът любезно го послуша)с текста: “ много като теб вече плакаха”! Щото школовката в ДС и СИК си е сериозна...

Абе тя да се радва, че не е руската мафия. Тя не си иска парите обратно, а сделката да бъде финализирана, и никакви оправдания - не можах, не става...

До къде може да стигне наглостта на евродепутатите преди и сега е същото.. Гушнала в БРОЙ завалийкаа еврото ама работа не свършила понеже си е мислила че е като оная в ''леглото'' а сега се ''страхувала'' че си искал парите обратно а не че трябва да я позатворят за далавери барабар с бизнесмена защото зная че и други са се пооблажили с тези мангизи.

Само не разбирам от какво точно (повече) се възмущаваш - че е корумпирана и че е взела подкупа, или че не е свършила работата, както явно са свикнали там...да акцентират върху отчетите и анализите, върху приказките, а не върху реалните резултати.

Ако аршинът бе еднакъв и всичко не е мижи да те кажем, тоест ако наистина бяхме в Европа и законите и критериите са унифицирани, или тази трябва да бъде осъдена на поне 20+ години затвор като Иванчева, или радостта ни Гешев, за сготвянето й

Българинър най се страхува да не настине и да не се мине...

Не може да взимаш пари за работа, да не я свършиш и после да не искаш да ги връщаш !!!!! Наглостта им стига дори до там, че да обвиняват и да се искарват жертви ! Ето от таакива политици всички патят .....Или в ежедневието всеки е срещал такива измекяри и мошеници.

Как да не може, бе наивник. Нали точно и само на това се крепят българските политици и управления! И то всичките! А и не само те, както виждаме!

Тя съвсем законно е предала дарението на партията си, което трябва да се разреши и в България. Защото депутатите винаги ще гласуват за лобистки закони, независимо дали и колко им се плаща от държавата. Така поне ще се знае кой и колко им плаща законно. Сега всички ние им плащаме, за да гласуват за лобистите. Няма демокрация, депутатите са там, за да им се плаща под масата.

Лобизма си е чиста корупция, от където и да го погледнеш.

Българските "бисенезмейни" биха се опитали да подкупят и Христос ако имаха възможност....

tonk11

Гледам, че австрииката не се е дърпала много. Нещо за нея да кажеш?

Лобизмът трябва да се забрани. Това си е вид корупция. Плащаме ти, за да ни прокараш интересите. А сега ЕС и САЩ все едно се управляват от лобисти. Както си е поговорката, който плаща, той поръчва музиката. Няма нищо общо с демокрацията, да се управлява от народа.

И тя и бизнесмена си заминаха !

Спомнете си и норупционния скандал със Станишев, когато бе сключил договор да рекламира правителството си, останало в историята и според Норисов като най-корупционното? Онзи договор, който сключи сам със себе си - тоест с Мониката си! Тогава пак бе замесен един виден австрийски лобист, като дори имаше и самопризнания! И ... нищо! Лалугерът си го избраха да е начело на ПЕСовете!!?! А спомняте ли си как един бивш министър източваше френската социална систтма, взимайки помощи за безработен?!? И как и него го “оправиха”... Само давам всеизвестни примери - а такива са много и по най-различни схеми.... Да напомням ли колко евродепутати са назначавали свои близки или метреси за уж техни помощници за да “усвояват” полагаемите им се средства. За ядене и пиене на корем, и използване на “услуги” от богати “приятели” - вкл. частни самолети, коли, ваканции и пр. да не говорим...

Ама ни ривахте га ядихте кифтетата, нали?

...на три пъти в луксозен хотел.... Тая три пъти му е свирила и го е яздила, а сега се прави на ущипана. Кой си урежда бизнес-срещи в хотел???

Само българските политици били корумпирани?

Тая си замина директно

Няма ли да питате Кой е този екземпляр който опитва да обере пенсиите на Австрийците? Сергей ? С ?? пак някой комунист ще да е

Слави Бинев, бе, умник.. :)

не съм сигурен , има и други , по мощни Светослави

Да, разбрахме, това, което в България е незаконно, в Австрия е напълно законно.

Така се взимат пари от агент на ГРУх, сега очаквайте да ви черпят една напитка новичок...иначе свързан и с цветарката и цецо белградски, да видиш как са се оплели каква изненада....

Върнете веднага парите на човека, бе! Като не сте свършили никаква работа ще връщате, къде ще одите...

Същото е и с руските пари на льо пен! И те са дарение ...

Скоро и кочината ще гръмне.ха.ха.ха

Това не е ли когато се чу ,че някой иска да купи пок -Доверие? И за малко и тези милиарди да отидат в нечий джоб а българите излъгани като КТБ.

И ЕС, и западните и световните, и ЕС лидери ореваха света за тероризма и колко лош и отвратителен е той - и терористите, и по принцип са (бяха) прави! Но аз много пъти съм напомнял, че най-големият бич на съвременността е КОРУПЦИЯТА и ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНОСТ, СЛЯЛА СЕ С ВЛАСТТА, тоест МАФИЯТА, която успява да краде огромни суми не само от директна престъпна дейност, но и от БВП на държавите чрез капиите си на най-високи позиции в тях! Зашото корупция без мафия има, може да има, но мафия без корупция няма и не може да има! Респективно същото, абсолютно същото сд отнася и до тероризма, който между прочем също е вид организирана (най-често) престъпност, и всички знаем, че е обвързана и с определени политически и властови кръгове...като публичните признания и обвинения идват от самите тях, когато неждуодобиците им станат твърде разпалени!

Мда! Всички приятели на Путин са ЕДНАКВИ! За тях подкупа е бизнес, а корупцията е НАЧИН на ЖИВОТ!

Да , те другите партии са едни хрисими :) А даренията от СА за Хилъри ,и тия от Кадафи за Саркози не ги броим.

Според евродепутатите да взимаш подкуп е законно. Това е нечовешка наглост, и двамата са за затвора.

Ако съм на бизнесмена С. щях да си ги искам в натура ...

Поне сега имаме представа какви са и техните тарифи и за колко ги купуват! И сумите изглеждат съвсем резонни и приемливи, между другото - ашколсум и на евродепутатите и европартиите! (Не че това е някаква новина за по-внимателните!) Предлагам вместо българите да събират пари, капачки и др. за всякакви донорство и благородни цели за да закърпват дупки направо да се напънем и да съберем пари - да кажем от всеки българин по левче, а от тези зад граница по сто, и с парите да си купим на едро достатъчно евродепутати - нашите политици и управленци вече отдавна са отработили каналите и капиите там! Те и затова нашите политици и управници много пъти ни обясняваха търпеливо, че са си напазарували и важни лица и кръгове и навън, естествено не направо, а по заобиколен начин - спомнете си колко пъти ни обясняваха, че корупция имало навсякъде, и дори че в България корупция всъщност няма - те ли не знаят къде и колко я има:) Преди да отхвърлите предложението като абсурдно предлагам да го обмислите - извънредните обстоятелства изискват извънредни и неконвенционални подходи и мислене!