Коментари - НС гласува 3 г. затвор за превишена с над 60 км/ч скорост | Днес.dir.bg

НС гласува 3 г. затвор за превишена с над 60 км/ч скорост

По-строги санкции, включително затвор, за нарушители на ограниченията за скорост, пияни шофьори и "нови водачи" приеха депутатите на първо четене.

Обратно в новината

Коментари - НС гласува 3 г. затвор за превишена с над 60 км/ч скорост | Днес.dir.bg

Коментари

това ако го приемат не ми се вярва някой да им спре на полицаите вече и с пищови ще се отбраняваме срещу затвор...

Хрантутници,вън от парламента,обсада!

Това показва безумието и нефелността на сегашното мнозинство в Праламента! Това са хора, изпълняващи сляпо и без разсъдък, приумици на ген.Бойко Борисов, дори небрежно казани. Всички сме свидетели как се поставят знаци за ограничение на скоростта на произволни места, обикновено зад храсти или в шумата на дървета и 100 метра зад такъв знак се залагат катаджии с радари и сега вече не само, ако не се избъркаш дълбоко в затвора те пращат! Е, как да останат разумни хора в България?

Пълна простотия! Как ще вкараш в затвора,човек,ще промениш изцяло живота му и на семейството,Ще го хвърлиш на пергишите в затвора,заради това,че превишил веднъж скоростта драстично! Че на кой не му се е случвало??? Чесно? Прекипяло му,бърза,болни,бременни,заплес....И в затвора??? За един обикновен човек е по-добре смърт! Съвсем се забравиха избранниците ни! Затова 24 депутата и другите на полето! Лапачи!

Малее,в това Народно събрание са се събрали само умници.Как може за превишение на скоростта с над 60км да се влиза в затвора,а за пияни водачи само глоба?Дали този закон ще важи и за тях и техните семейства или само за обикновения човек? Как ще бъде наказван чужд гражданин,който кара с превишена скорост и си заминава,ако не го рекетират на място? Защо кола,която е с над 10,ил;и 200кс водачът трябва да плаща над 200 лева данък,а този с под 100кс да плаща символична сума от 25 лева като и двамата трябва да карат с една и съща скорост,но единия ще мъчи колата си?

Този закон ще се прилага ли и за водачите и возещите се в правителствените автомобили,дето джиткат по България с по 200 км/час?

Ама идва пролетна ваканция, лобистите няма да дадат мангизите, ако няма приети поправки, които да им осигурят бизнеса на наш гръб. Та се пукат и цепят продажниците по комисиите, да угодят на платилите си! Герберастия.

Ако карам 60 км над ограничението и съм луд да спра ми дават 3 годни затвор . Познаѝ от три поти какво ще направя

Докато не се изметат насила тези паразити от народното събрание, ще ни тероризират с такива законови тъпотии, които само вменяват задължения, без права и повишават разходите на и без това бедното население.

Значи отивам до Тетевен , имам неплатена глоба , спират ме за проверка и ченгето вади винтовера и маха номера на колата ....после как действаме , трябва да се прибера до Пловдив без номер , да си платя и да си чакам номера по Спиди ли?

След като приемат закона /ако го приемат в такъв вид/ следва държавата България да уведоми производителите на гуми , че те трябва да започнат да произвеждат гуми с наименование- "ЗИМНИ" тъй като към момента всички производители произвеждат гуми "ПОДХОДЯЩИ ЗА......." зимни метеорологични условия, летни такива или "подходящи за..." кал и сняг, сняг, лед(със шипове), за всякакъв терен, за всички сезони, но никога не е имало зимни гуми. Ако температурата е над 8 градуса /8 гр. е температурата под които се препоръчва използването на гуми подходящи за зимни условия/ и стане ПТП, и шофьора се усети и вземе срещу 5 лв. бележка от НИМХ при БАН, че температурата е била над 8гр. Следва, че държавата България трябва да го обезщети,защото го е задължила да кара с такива гуми и е настъпило ПТП- то. И ако български съд не осъди България, то в Страсбург нещата няма да стоят по- този начин. За справка- никоя държава в света не е записала където и да е "зимни гуми". Като се има в предвид, че въпросните "зимни гуми" са ефективни при под 8гр. и то ако не е съществено мокро. Цялото упражнение със закона е само отбиване на номер. Просто трябва здраво присъствие на полиция по пътищата, и нормална маркировка, а не да стоят знаци забравени няколко години след приключване на ремонта...................

аре бе буквоед. Правиш се че не знаеш за какво става дума или наистина си тъп и не знаеш. Тука Германия от край време има "зимни", "летни" и "целогодишни" гуми. Различават се както по профил, така и по смес на гумата и по ширина. Големи философи се извъдихте. Само не виждам къде ти е проблема освен събирането на плюсчета.

А какво ще ги правим тези дето никога не са имали книжка ??? Та те са потенциални убийци. Ако няма санкции за тях, по добре да си хвърлим книжките и да караме без книжка. Така глоби няма да имаме.....

ХУБАВО , НО ТРЯБВА ДА ИМА И ОЩЕ ЕДНА ПОПРАВКА КЪМ ЗАКОНА ЗА ДВИЖЕНИЕТО.: НА ПЕШЕХОДНА НЕ ТРЯБВА ДА СЕ НАМАЛЯВА ,А ТРЯБВА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА СЕ СПИРА !!!!

Да, олигофрен, направо да се забрани движението в населените места и всички улици да са пешеходни зони. Аман от селтаци. Селянка кметица, селяни навсякъде.

И също така в допълнение към долното искам да кажа, че ако въведете тези глоби аз ще си купя възможно най-добрия видеорегистратор /камера заснемаща път/ и ще заснемам докато карам ВСИЧКИ МАЛОУМНИ ОГРАНИЧЕНИЯ по републиканската пътна мрежа. ВСИЧКИ МАРКИРОВКИ разрешаващи изпреварване точно преди завой и ВСИЧКИ ОГРАНИЧЕНИЯ 40 на участъци с километър видимост напред ще бъдат заснети и публикувани във Фейсбук за да видят всички какви ограничения ни карате да спазваме. После влизаме в съда и завеждам дело за неоснователно загубено време и пропуснати ползи поради това и ми връщате глобите с лихвите.

СТАВА ВЪПРОС ЗА КАМЕРИТЕ В МОМЕНТА КОГАТО РАЗГОВАРЯШ С ПОЛИЦАЯ ОТ КАТ, А НЕ КАМЕРИТЕ ПО ПЪТИЩАТА.

Стефан

Не, аз ще заснимам всичко по движението и ще си карам БЕЗОПАСНО съобразно възможностите ми като шофьор и тези на колата, и после АБСУРДИТЕ ПО ПЪТИЩАТА ще се появяват във Фейсбук. Например на завой непрекъснаните линии разрешаващи изпреварването ще бъдат повод на следващия ден да посетя мястото с адвокат и КАТ да ми плати милион лева глоба за стреса че на опасно място създават разрешение някой да се натресе в мен.

Не може да има рушвети по вече ,защото вече има камери , които записват разговорите и действията на 2 те страни. БРАВО ! ВЕЧЕ ЩЕ ИМА НЯКАКВА НАКАЗУЕМОСТ НА ДЕБИЛИТЕ ,КОИТО СЕ САМОЗАБРАВИХА ПО ПЪТИЩАТА. ВСЯКО НЕЩО СИ ИМА КРАЙ. МНОГО СЪМ ДОВОЛЕН .

Вярваш ли го? Въпреки камерите и микрофоните пак си искат тяхното и то в прав текст

ИСКАМ КАТ ДА НАПРАВИ ПУБЛИЧЕН РЕГИСТЪР ЗА ЗНАЦИТЕ УСТАНОВЯВАЩИ ВСЯКА ЕДНА ЗАБРАНА с действие в метри/километри след знака, дата на поставяне и подробна обосновка за смисъла от поставянето. Как ще се справим ние като граждани с неадекватните знаци за ограничения на скоростта и какъв е инструмента аз като гражданин-данъкоплатец на който само осигуровките му са по-големи от МРЗ да създам отговорност? Не може да караме според забрани и знаци поставени през 60-те години които са ръждясали, изтрити, едвам виждащи се и НЕЛОГИЧНИ. Преди 50 години когато са планирани сигурно колите са били по-опасни за управление и ограниченията са били логични, но в момента не е така. Как да заведа иск срещу КАТ за това, че между Антоново и Велико Търново в участък от 10км. има ограничение 40км/h. при широк равен и прав път. Как да глобя КАТ за това, че при преасфалтиране на участъци се губят цели стотици метри хоризонтални маркировки, да не говорим за неподновяните и неподдържаните в края на платното, благодарение на които нощно време можеш /или не можеш/ да видиш къде караш. Как да глобя и затова, че знаци за ремонт масово стоят и плашат водачите, а ремонтни дейности няма тъй като са приключени преди месеци и знаците не са махнати поради безхаберие. Първо разберете защо на някои места стоят ограничения от на баба ми абитуриентската и ги прецизирайте/актуализирайте, а после ще помислим за ограниченията.

Безотговорността на държавата е пълна, като имеш предвид, че не КАТ отговарят за знаците, а общината. Законът е писан по време, когато КАТ имаше само права, не задължения. И сега е така.

По-лесно ще е да изкупуваш знаците за ограничения по десетачка. Тъмнозелените ще свършат добра работа. Бързо и качествено.

1. "Органите" ще вдигнат цените на рушветите 2. Дебели депутати ще вземат яки комисионни за зимнте гуми 3. Резултата ще бъде нулев. Същия като от светещите постоянно фарове. 4. както винаги сме овце и пак няма да има протести от наша страна

Сещам се за участъка на магистралата във Варна преди Аспаруховия мост. За 200-300 м ограничението на скоростта пада от 140 на 30. Както бях и в лява лента направо скочих в клопката. Вече трябва да се готвя за затвора.

Няма такова място, преди два дена минах.

Вчера като беше 26 градуса но преди 1-ви март - защо да не си карам колата с летни гуми?Който предизвика задръстване с летни гуми при сняг него да глобяват.По тая логика трябва да се забрани движението на мотоциклети и велосипеди през този период, както и на пешеходците да ходят с обувки с грайфер по-малко от 4мм. Защо не зимни гуми и за бебешките колички?

Ами във Варна сняг вали рядко и се задържа по ден ,два,три.През другото време пътищата са черни.Какъв смисъл има да се кара със зимни гуми по чист асфалт. А ЗА ЗАЛЕДЕН ПЪТ ЗИМНИТЕ ГУМИ НЯМАТ НИКАКЪВ ЕФЕКТ. Освен това има водачи,които не си карат колите когато има сняг във Варна.Значи те винаги ще карат по чист асфалт със зимни гуми.Е какъв е смисъла.

Не се правете, че не разбирате! смисълът е да се стрижат овцете, защо освен да блеят пред компютъра не им стиска да потърсят сметка от управляващите престъпници.

Според официалната статистика на МВР за 2014 г. едва 8 (осем) ПТП са станали поради ПРЕВИШЕНА скорост. В същото време над 2000 ПТП са станали поради НЕСЪОБРАЗЕНА скорост в рамките на ограничението. Въпросната "законодателна" акция няма да промени нищо в статистиката, защото е СТАТИСТИЧЕСКИ НЕОБОСНОВАНА. НО пък ще се отрази добре на поотънелия КАТ-аджийски джоб. А е поотънял заради магистралите, където рушветите капят значително по-трудно, отколкото в храстите след ограничение от 60 км/ч.

Увеличаването на глобите просто стимулира рушвета.Винаги е било така ако преди почерпката е била 10 лева с дигането на глобите стана минималното черпене на катаджия 20 лева.Сега ще се увеличи това но ефекта ще е 0.Който си прави глупости по пътя ще продължава да ги прави и черпи когато го спипат.На тема зимни гуми това са простотии които правят,не че има лошо да караш с зимни гуми но да го налагат с закон при положение че ще сме едни от малкото в Европа с такова нещо да не говорим че и в страните дето е задължително -скандинавските този период е доста по кратък.Тъжно на факт пак поредните простотии родиха родните изедници.

Поздравления за волята да се постегнат малко санкциите в тази насока! Внимателно погледнете кой е против - БСП и Паричния фонд. Те са хората, които подкрепят геноцида над българите по пътищата. БСП отмениха мобилните камери, бат Бойко ги върна, за което мога само да го поздравя. Крайно време е да се затегнат мерките, защото разни келеши сеят смърт по пътищата и най-лошото обаче е, че загиват невинни хора, а джигитите обикновено се отървават с леки охлузвания.

Правилно казват хората, че пътят към Ада е постлан с добри намерения. Аз пък казвам, че пътят към простотията е указван от загрижените!!!

Като не могат да си съберат глобите тъпанарите от нацепените батки дай даму го хакнем на простия българин.Айде пак

ЦЯЛАТ ПАТАРДИЯ Е ДА СЕ СКРИЕ МЕЖДУ ТЕКСТОВЕТЕ НАЛАГАНЕТО НА ЗИМНИ ГУМИ. Това е втори опит, ха сега кажете, че в България няма олигархия и МОНОПОЛ!!!

Не мога да разбера как и защо ще ме задължават да сменям гумите си.Нали за целта има вериги.А то и виж какви зими има вече,направо нямам думи.Тази тиква ни прави на маймуни.

вериги НЕ се слагат на летни гуми!

Е със тези опити за налагане на зимни гуми управляващите вече се оляха тотално. ЕДИНСТВЕНАТА ПОЛЗА ОТ ЗИМНИТЕ ГУМИ Е САМО ЗА ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ,ТЪРГОВЦИТЕ И СЕРВИЗИТЕ ЗА СМЯНАТА ИМ - ДОКАЗАНО Е ! Има вериги ,което си е единствено ефикасно за сняг,а за лед навременна обработка на пътя.В Норвегия ползват гуми със шипове. За да не се въведе този закон трябват много протести,до сваляне на това народно събрание.Стига са ни правили на маймуни.

Заспали ганьовци а така.Га ядохте кифтаците по изборите не ревяхте сига ревете кат коледни прасета.Ще ровите в кофите и ще се самосъжаляват за живота който водите и ще водите за напред.Прасета и тикви ви управляват така,че на следващите избори пак гласувайте за тях.

Пътя покрай Севлиево (дългата права след Видима стандарт ако идваш от Търново) от 10 год (може би и повече) има ограничение 40 и знак за ремонт!!! Това означава ли че ако карам със 100км/ч. по този път ще ме вкарат за 3 год. в затвора?!?! В България отново каруцата е преди коня!!!

Да! Означава. Ама псуваме гърците, защото си защитават правата.

Но сега се произвеждат и "всесезонни гуми"!Катаджиите ще бъдат ли наясно, че има и такива?

ДО 3 години??!! Ами то 1 ден е пак ДО 3 години!

Лобито на търговците е надделяло! Зимни гуми!А какви зимни гуми ще слагат камионите, като при тях такова животно няма!И какво значи зимна гума! Това е каучук, който запазва качествата си и при температури под +8 гр целзий.Ако температурата е по-висока, зимната гума става неефективна, а дори и опасна!Зимни гуми са и тези, със шипове.Когато няма сняг, подобна гума те прави на шейна по голия асфалт! Пак необмислени тъпотии!

Aко карате с над 60 км.ч. , не видите знака за радар - и видите кат-аджия да излиза, то по-добре го сгазете, защото за убийство дават условна, а за превишена скорост 3 години ;))

Другият път, преди да гласувате и да вкарате някой такъв ИДИОТ-ДЕПУТАТ в Народното събрание се замислете!!!!!!! Преди да гласувате се поинтересувайте поне какво мисли по основни теми актуални за обществото!!!!! И накрая - ИНТЕРЕСУВАЙТЕ СЕ вашият ИЗБРАНИК какви ги върши в Парламента!!!!!!!!!!!!!! Щото избори бързо идват!

Категорично са пресолили манджата с тези 3 години затвор за превишена скорост. Виж, ако заменят затвора с 3 месеца общественополезен труд, няма да остане буренясала градинка в България! А в затвора - какво?! Само ще ги хрантутим...

На тези които не са съгласни им препоръчвам да идат в ТЕЛК когато водят децата без крака и ръце пострадали от катастрофи, мисля че беше последния четвъртък на месеца. И на тези деца инвалиди ние всички ще плащаме цял живот пенсия да си бутат по улицата количките, заради нещастници, които карат бързо "защото бързат". Айде сиктир.

Дреме ми. който си има деца да си ги ппази.

Това, че не са те сгазили като малък не значи, че не може да те сгазят и осакатят сега или като поодъртееш

Да караш в насрещното на магистралата много повече заслужава затвор,отколкото ако превишиш скоростта с 60 км/ч.

Доста куриозен закон, особено за млади, пили и стари пияни шофьори, също гонките остават да се трепят, а за превишението, само от магистрала Хемус в неделя ще запълнят, не затворите, ми цял стадион с нарушители.

карайте в Гърция с 60 над разрешените и ще видите какво става!!! Най-малкото е глобата, свалянето на номерата, заплащането на евакуатора и след това плащане за поставяне на номерата! Можеш да идеш и на 2 500 евро общо.

И ти това за повече ли го смяташ от 3 г. затвор? Изащо въобще трябва се сравняваме с някого особенно пък с тия византийски тарикати?!

айде стига с тая умряла гърция

А дано, ама надали!!!

Айде всички гласувайте за ГЕРБ. Те ви еб.т а вие ги пращате в парламента. Хич не сте глупави да знаете.

ЩЕ ТРНВА СПЕЦИАЛНИ ЗАТВОРИ ЗА ШЕФЬОРИ

Поредния закон който сериозно ме кара да се замисля дали и аз като всичките ми приятели от детинство да не емигрирам.....Ама нали съм родолюбец, но пък и те бяха. Не знам обаче тези в парламента дали знаят какво значи тази дума... 3 години затвор за превишена скорост???? А за изнасилване - може и условно. За убийство - 8 години и ако слушкаш и си признаеш стават 5 и като примерен излизаш след 3 ???? Първо господа в парламента намерете начин да си събирате глобите, второ - започнете да прилагате законите и към власт имеющите и техните роднини, че засега само обикновения човечец си плаща и го отнася. И престанете с партийното гласуване - имайте и малко съвест.

Изчезвай! Дори един убит от ПТП по-малко да имаме, пак си струват ограниченията. То разрешените са 50 ти спориш за още 60????

Добре е да прегледаш статистиката на КАТ. Убива не превишената скорост, а несъобразената. Над 2000 ПТП (над 1/3) са станали поради НЕСЪОБРАЗЕНА скорост в рамките на ограничението. При едва 8 ПТП поради превишена скорост. Това гласи официалната статистика на МВР за 2014 г.

А необходимо ли е човек лично да пострада в ПТП, причинено от малоумен малкопишковец, за да поддържа позиция за максимални наказания на виновните? Или щом сме виждали катастрофи само по телевизията се смятаме за безсмъртни?

Май е било нужно стимулиране на рекета.

Прекалено Вече Солени УБИЙСТВЕНИ глоби. За какво ни е толкова полицияи Кат особено? Във всички страни в малките градове има по 1 полицай през деня и 1 нощтта

Това е най-откачената държава на света!!!Като имам предвид горното и с цел още по-голямо упростяване и съкращаване на процедурата предлагам следното допълнение към ЗЗДП : Всеки който си купи МПС , веднага да се арестува, осъжда се на доживотен затвор без право на замяна и разбира се конфискация на цялото имещество на него и роднините му до девето коляно. Така де, какво ще си играем на шикалки с тия престъпници, дето имат автомобили!!!!

ТЕЗ ДУПЕТАТИ ПО ТЪПОТИЯ СЧУПИХА ТЪПОМЕРА КАК МОЖЕ ЗА ПРЕВИШЕНА СКОРОСТ ДА ВЛИЗАШ В ЗАТВОРА КАКВА Е ТАЗ ПРОСТОТИЯ

Затворът за превишена скорост изобщо няма да уплаши джигитите.

От тези промени разбирайте - рекетите на пътните полицай ще станат безмилостни!!!

Колите на НСО и екземплярите които се возят в тях закон не ги лови!

Вкарайте в затвора първо селските крадци, биячите и убийците на възрастни и безпомощни хора - на свобода се разхождат екземпляри с по десет - двадесет висящи дела, екземпляри с влязла в сила присъда ...

Ако карате с 50 км/ч над разрешената скорост и видите катажии, по-добре ги сгазете.... защото за убит на пътя съдиите дават 5-6 месеца условно макс, а за превишена скорост ще лежите 3 години.... найс, а :)

Ха ха ха ха....................... Ако не беше ТРАГИЧНО щеше да е ГОЛЯМА ВЕСЕЛБА!!!!!!

Коментари - НС гласува 3 г. затвор за превишена с над 60 км/ч скорост | Днес.dir.bg

НС гласува 3 г. затвор за превишена с над 60 км/ч скорост

По-строги санкции, включително затвор, за нарушители на ограниченията за скорост, пияни шофьори и "нови водачи" приеха депутатите на първо четене.

Обратно в новината

Коментари - НС гласува 3 г. затвор за превишена с над 60 км/ч скорост | Днес.dir.bg

Коментари

това ако го приемат не ми се вярва някой да им спре на полицаите вече и с пищови ще се отбраняваме срещу затвор...

Хрантутници,вън от парламента,обсада!

Това показва безумието и нефелността на сегашното мнозинство в Праламента! Това са хора, изпълняващи сляпо и без разсъдък, приумици на ген.Бойко Борисов, дори небрежно казани. Всички сме свидетели как се поставят знаци за ограничение на скоростта на произволни места, обикновено зад храсти или в шумата на дървета и 100 метра зад такъв знак се залагат катаджии с радари и сега вече не само, ако не се избъркаш дълбоко в затвора те пращат! Е, как да останат разумни хора в България?

Пълна простотия! Как ще вкараш в затвора,човек,ще промениш изцяло живота му и на семейството,Ще го хвърлиш на пергишите в затвора,заради това,че превишил веднъж скоростта драстично! Че на кой не му се е случвало??? Чесно? Прекипяло му,бърза,болни,бременни,заплес....И в затвора??? За един обикновен човек е по-добре смърт! Съвсем се забравиха избранниците ни! Затова 24 депутата и другите на полето! Лапачи!

Малее,в това Народно събрание са се събрали само умници.Как може за превишение на скоростта с над 60км да се влиза в затвора,а за пияни водачи само глоба?Дали този закон ще важи и за тях и техните семейства или само за обикновения човек? Как ще бъде наказван чужд гражданин,който кара с превишена скорост и си заминава,ако не го рекетират на място? Защо кола,която е с над 10,ил;и 200кс водачът трябва да плаща над 200 лева данък,а този с под 100кс да плаща символична сума от 25 лева като и двамата трябва да карат с една и съща скорост,но единия ще мъчи колата си?

Този закон ще се прилага ли и за водачите и возещите се в правителствените автомобили,дето джиткат по България с по 200 км/час?

Ама идва пролетна ваканция, лобистите няма да дадат мангизите, ако няма приети поправки, които да им осигурят бизнеса на наш гръб. Та се пукат и цепят продажниците по комисиите, да угодят на платилите си! Герберастия.

Ако карам 60 км над ограничението и съм луд да спра ми дават 3 годни затвор . Познаѝ от три поти какво ще направя

Докато не се изметат насила тези паразити от народното събрание, ще ни тероризират с такива законови тъпотии, които само вменяват задължения, без права и повишават разходите на и без това бедното население.

Значи отивам до Тетевен , имам неплатена глоба , спират ме за проверка и ченгето вади винтовера и маха номера на колата ....после как действаме , трябва да се прибера до Пловдив без номер , да си платя и да си чакам номера по Спиди ли?

След като приемат закона /ако го приемат в такъв вид/ следва държавата България да уведоми производителите на гуми , че те трябва да започнат да произвеждат гуми с наименование- "ЗИМНИ" тъй като към момента всички производители произвеждат гуми "ПОДХОДЯЩИ ЗА......." зимни метеорологични условия, летни такива или "подходящи за..." кал и сняг, сняг, лед(със шипове), за всякакъв терен, за всички сезони, но никога не е имало зимни гуми. Ако температурата е над 8 градуса /8 гр. е температурата под които се препоръчва използването на гуми подходящи за зимни условия/ и стане ПТП, и шофьора се усети и вземе срещу 5 лв. бележка от НИМХ при БАН, че температурата е била над 8гр. Следва, че държавата България трябва да го обезщети,защото го е задължила да кара с такива гуми и е настъпило ПТП- то. И ако български съд не осъди България, то в Страсбург нещата няма да стоят по- този начин. За справка- никоя държава в света не е записала където и да е "зимни гуми". Като се има в предвид, че въпросните "зимни гуми" са ефективни при под 8гр. и то ако не е съществено мокро. Цялото упражнение със закона е само отбиване на номер. Просто трябва здраво присъствие на полиция по пътищата, и нормална маркировка, а не да стоят знаци забравени няколко години след приключване на ремонта...................

аре бе буквоед. Правиш се че не знаеш за какво става дума или наистина си тъп и не знаеш. Тука Германия от край време има "зимни", "летни" и "целогодишни" гуми. Различават се както по профил, така и по смес на гумата и по ширина. Големи философи се извъдихте. Само не виждам къде ти е проблема освен събирането на плюсчета.

А какво ще ги правим тези дето никога не са имали книжка ??? Та те са потенциални убийци. Ако няма санкции за тях, по добре да си хвърлим книжките и да караме без книжка. Така глоби няма да имаме.....

ХУБАВО , НО ТРЯБВА ДА ИМА И ОЩЕ ЕДНА ПОПРАВКА КЪМ ЗАКОНА ЗА ДВИЖЕНИЕТО.: НА ПЕШЕХОДНА НЕ ТРЯБВА ДА СЕ НАМАЛЯВА ,А ТРЯБВА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА СЕ СПИРА !!!!

Да, олигофрен, направо да се забрани движението в населените места и всички улици да са пешеходни зони. Аман от селтаци. Селянка кметица, селяни навсякъде.

И също така в допълнение към долното искам да кажа, че ако въведете тези глоби аз ще си купя възможно най-добрия видеорегистратор /камера заснемаща път/ и ще заснемам докато карам ВСИЧКИ МАЛОУМНИ ОГРАНИЧЕНИЯ по републиканската пътна мрежа. ВСИЧКИ МАРКИРОВКИ разрешаващи изпреварване точно преди завой и ВСИЧКИ ОГРАНИЧЕНИЯ 40 на участъци с километър видимост напред ще бъдат заснети и публикувани във Фейсбук за да видят всички какви ограничения ни карате да спазваме. После влизаме в съда и завеждам дело за неоснователно загубено време и пропуснати ползи поради това и ми връщате глобите с лихвите.

СТАВА ВЪПРОС ЗА КАМЕРИТЕ В МОМЕНТА КОГАТО РАЗГОВАРЯШ С ПОЛИЦАЯ ОТ КАТ, А НЕ КАМЕРИТЕ ПО ПЪТИЩАТА.

Стефан

Не, аз ще заснимам всичко по движението и ще си карам БЕЗОПАСНО съобразно възможностите ми като шофьор и тези на колата, и после АБСУРДИТЕ ПО ПЪТИЩАТА ще се появяват във Фейсбук. Например на завой непрекъснаните линии разрешаващи изпреварването ще бъдат повод на следващия ден да посетя мястото с адвокат и КАТ да ми плати милион лева глоба за стреса че на опасно място създават разрешение някой да се натресе в мен.

Не може да има рушвети по вече ,защото вече има камери , които записват разговорите и действията на 2 те страни. БРАВО ! ВЕЧЕ ЩЕ ИМА НЯКАКВА НАКАЗУЕМОСТ НА ДЕБИЛИТЕ ,КОИТО СЕ САМОЗАБРАВИХА ПО ПЪТИЩАТА. ВСЯКО НЕЩО СИ ИМА КРАЙ. МНОГО СЪМ ДОВОЛЕН .

Вярваш ли го? Въпреки камерите и микрофоните пак си искат тяхното и то в прав текст

ИСКАМ КАТ ДА НАПРАВИ ПУБЛИЧЕН РЕГИСТЪР ЗА ЗНАЦИТЕ УСТАНОВЯВАЩИ ВСЯКА ЕДНА ЗАБРАНА с действие в метри/километри след знака, дата на поставяне и подробна обосновка за смисъла от поставянето. Как ще се справим ние като граждани с неадекватните знаци за ограничения на скоростта и какъв е инструмента аз като гражданин-данъкоплатец на който само осигуровките му са по-големи от МРЗ да създам отговорност? Не може да караме според забрани и знаци поставени през 60-те години които са ръждясали, изтрити, едвам виждащи се и НЕЛОГИЧНИ. Преди 50 години когато са планирани сигурно колите са били по-опасни за управление и ограниченията са били логични, но в момента не е така. Как да заведа иск срещу КАТ за това, че между Антоново и Велико Търново в участък от 10км. има ограничение 40км/h. при широк равен и прав път. Как да глобя КАТ за това, че при преасфалтиране на участъци се губят цели стотици метри хоризонтални маркировки, да не говорим за неподновяните и неподдържаните в края на платното, благодарение на които нощно време можеш /или не можеш/ да видиш къде караш. Как да глобя и затова, че знаци за ремонт масово стоят и плашат водачите, а ремонтни дейности няма тъй като са приключени преди месеци и знаците не са махнати поради безхаберие. Първо разберете защо на някои места стоят ограничения от на баба ми абитуриентската и ги прецизирайте/актуализирайте, а после ще помислим за ограниченията.

Безотговорността на държавата е пълна, като имеш предвид, че не КАТ отговарят за знаците, а общината. Законът е писан по време, когато КАТ имаше само права, не задължения. И сега е така.

По-лесно ще е да изкупуваш знаците за ограничения по десетачка. Тъмнозелените ще свършат добра работа. Бързо и качествено.

1. "Органите" ще вдигнат цените на рушветите 2. Дебели депутати ще вземат яки комисионни за зимнте гуми 3. Резултата ще бъде нулев. Същия като от светещите постоянно фарове. 4. както винаги сме овце и пак няма да има протести от наша страна

Сещам се за участъка на магистралата във Варна преди Аспаруховия мост. За 200-300 м ограничението на скоростта пада от 140 на 30. Както бях и в лява лента направо скочих в клопката. Вече трябва да се готвя за затвора.

Няма такова място, преди два дена минах.

Вчера като беше 26 градуса но преди 1-ви март - защо да не си карам колата с летни гуми?Който предизвика задръстване с летни гуми при сняг него да глобяват.По тая логика трябва да се забрани движението на мотоциклети и велосипеди през този период, както и на пешеходците да ходят с обувки с грайфер по-малко от 4мм. Защо не зимни гуми и за бебешките колички?

Ами във Варна сняг вали рядко и се задържа по ден ,два,три.През другото време пътищата са черни.Какъв смисъл има да се кара със зимни гуми по чист асфалт. А ЗА ЗАЛЕДЕН ПЪТ ЗИМНИТЕ ГУМИ НЯМАТ НИКАКЪВ ЕФЕКТ. Освен това има водачи,които не си карат колите когато има сняг във Варна.Значи те винаги ще карат по чист асфалт със зимни гуми.Е какъв е смисъла.

Не се правете, че не разбирате! смисълът е да се стрижат овцете, защо освен да блеят пред компютъра не им стиска да потърсят сметка от управляващите престъпници.

Според официалната статистика на МВР за 2014 г. едва 8 (осем) ПТП са станали поради ПРЕВИШЕНА скорост. В същото време над 2000 ПТП са станали поради НЕСЪОБРАЗЕНА скорост в рамките на ограничението. Въпросната "законодателна" акция няма да промени нищо в статистиката, защото е СТАТИСТИЧЕСКИ НЕОБОСНОВАНА. НО пък ще се отрази добре на поотънелия КАТ-аджийски джоб. А е поотънял заради магистралите, където рушветите капят значително по-трудно, отколкото в храстите след ограничение от 60 км/ч.

Увеличаването на глобите просто стимулира рушвета.Винаги е било така ако преди почерпката е била 10 лева с дигането на глобите стана минималното черпене на катаджия 20 лева.Сега ще се увеличи това но ефекта ще е 0.Който си прави глупости по пътя ще продължава да ги прави и черпи когато го спипат.На тема зимни гуми това са простотии които правят,не че има лошо да караш с зимни гуми но да го налагат с закон при положение че ще сме едни от малкото в Европа с такова нещо да не говорим че и в страните дето е задължително -скандинавските този период е доста по кратък.Тъжно на факт пак поредните простотии родиха родните изедници.

Поздравления за волята да се постегнат малко санкциите в тази насока! Внимателно погледнете кой е против - БСП и Паричния фонд. Те са хората, които подкрепят геноцида над българите по пътищата. БСП отмениха мобилните камери, бат Бойко ги върна, за което мога само да го поздравя. Крайно време е да се затегнат мерките, защото разни келеши сеят смърт по пътищата и най-лошото обаче е, че загиват невинни хора, а джигитите обикновено се отървават с леки охлузвания.

Правилно казват хората, че пътят към Ада е постлан с добри намерения. Аз пък казвам, че пътят към простотията е указван от загрижените!!!

Като не могат да си съберат глобите тъпанарите от нацепените батки дай даму го хакнем на простия българин.Айде пак

ЦЯЛАТ ПАТАРДИЯ Е ДА СЕ СКРИЕ МЕЖДУ ТЕКСТОВЕТЕ НАЛАГАНЕТО НА ЗИМНИ ГУМИ. Това е втори опит, ха сега кажете, че в България няма олигархия и МОНОПОЛ!!!

Не мога да разбера как и защо ще ме задължават да сменям гумите си.Нали за целта има вериги.А то и виж какви зими има вече,направо нямам думи.Тази тиква ни прави на маймуни.

вериги НЕ се слагат на летни гуми!

Е със тези опити за налагане на зимни гуми управляващите вече се оляха тотално. ЕДИНСТВЕНАТА ПОЛЗА ОТ ЗИМНИТЕ ГУМИ Е САМО ЗА ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ,ТЪРГОВЦИТЕ И СЕРВИЗИТЕ ЗА СМЯНАТА ИМ - ДОКАЗАНО Е ! Има вериги ,което си е единствено ефикасно за сняг,а за лед навременна обработка на пътя.В Норвегия ползват гуми със шипове. За да не се въведе този закон трябват много протести,до сваляне на това народно събрание.Стига са ни правили на маймуни.

Заспали ганьовци а така.Га ядохте кифтаците по изборите не ревяхте сига ревете кат коледни прасета.Ще ровите в кофите и ще се самосъжаляват за живота който водите и ще водите за напред.Прасета и тикви ви управляват така,че на следващите избори пак гласувайте за тях.

Пътя покрай Севлиево (дългата права след Видима стандарт ако идваш от Търново) от 10 год (може би и повече) има ограничение 40 и знак за ремонт!!! Това означава ли че ако карам със 100км/ч. по този път ще ме вкарат за 3 год. в затвора?!?! В България отново каруцата е преди коня!!!

Да! Означава. Ама псуваме гърците, защото си защитават правата.

Но сега се произвеждат и "всесезонни гуми"!Катаджиите ще бъдат ли наясно, че има и такива?

ДО 3 години??!! Ами то 1 ден е пак ДО 3 години!

Лобито на търговците е надделяло! Зимни гуми!А какви зимни гуми ще слагат камионите, като при тях такова животно няма!И какво значи зимна гума! Това е каучук, който запазва качествата си и при температури под +8 гр целзий.Ако температурата е по-висока, зимната гума става неефективна, а дори и опасна!Зимни гуми са и тези, със шипове.Когато няма сняг, подобна гума те прави на шейна по голия асфалт! Пак необмислени тъпотии!

Aко карате с над 60 км.ч. , не видите знака за радар - и видите кат-аджия да излиза, то по-добре го сгазете, защото за убийство дават условна, а за превишена скорост 3 години ;))

Другият път, преди да гласувате и да вкарате някой такъв ИДИОТ-ДЕПУТАТ в Народното събрание се замислете!!!!!!! Преди да гласувате се поинтересувайте поне какво мисли по основни теми актуални за обществото!!!!! И накрая - ИНТЕРЕСУВАЙТЕ СЕ вашият ИЗБРАНИК какви ги върши в Парламента!!!!!!!!!!!!!! Щото избори бързо идват!

Категорично са пресолили манджата с тези 3 години затвор за превишена скорост. Виж, ако заменят затвора с 3 месеца общественополезен труд, няма да остане буренясала градинка в България! А в затвора - какво?! Само ще ги хрантутим...

На тези които не са съгласни им препоръчвам да идат в ТЕЛК когато водят децата без крака и ръце пострадали от катастрофи, мисля че беше последния четвъртък на месеца. И на тези деца инвалиди ние всички ще плащаме цял живот пенсия да си бутат по улицата количките, заради нещастници, които карат бързо "защото бързат". Айде сиктир.

Дреме ми. който си има деца да си ги ппази.

Това, че не са те сгазили като малък не значи, че не може да те сгазят и осакатят сега или като поодъртееш

Да караш в насрещното на магистралата много повече заслужава затвор,отколкото ако превишиш скоростта с 60 км/ч.

Доста куриозен закон, особено за млади, пили и стари пияни шофьори, също гонките остават да се трепят, а за превишението, само от магистрала Хемус в неделя ще запълнят, не затворите, ми цял стадион с нарушители.

карайте в Гърция с 60 над разрешените и ще видите какво става!!! Най-малкото е глобата, свалянето на номерата, заплащането на евакуатора и след това плащане за поставяне на номерата! Можеш да идеш и на 2 500 евро общо.

И ти това за повече ли го смяташ от 3 г. затвор? Изащо въобще трябва се сравняваме с някого особенно пък с тия византийски тарикати?!

айде стига с тая умряла гърция

А дано, ама надали!!!

Айде всички гласувайте за ГЕРБ. Те ви еб.т а вие ги пращате в парламента. Хич не сте глупави да знаете.

ЩЕ ТРНВА СПЕЦИАЛНИ ЗАТВОРИ ЗА ШЕФЬОРИ

Поредния закон който сериозно ме кара да се замисля дали и аз като всичките ми приятели от детинство да не емигрирам.....Ама нали съм родолюбец, но пък и те бяха. Не знам обаче тези в парламента дали знаят какво значи тази дума... 3 години затвор за превишена скорост???? А за изнасилване - може и условно. За убийство - 8 години и ако слушкаш и си признаеш стават 5 и като примерен излизаш след 3 ???? Първо господа в парламента намерете начин да си събирате глобите, второ - започнете да прилагате законите и към власт имеющите и техните роднини, че засега само обикновения човечец си плаща и го отнася. И престанете с партийното гласуване - имайте и малко съвест.

Изчезвай! Дори един убит от ПТП по-малко да имаме, пак си струват ограниченията. То разрешените са 50 ти спориш за още 60????

Добре е да прегледаш статистиката на КАТ. Убива не превишената скорост, а несъобразената. Над 2000 ПТП (над 1/3) са станали поради НЕСЪОБРАЗЕНА скорост в рамките на ограничението. При едва 8 ПТП поради превишена скорост. Това гласи официалната статистика на МВР за 2014 г.

А необходимо ли е човек лично да пострада в ПТП, причинено от малоумен малкопишковец, за да поддържа позиция за максимални наказания на виновните? Или щом сме виждали катастрофи само по телевизията се смятаме за безсмъртни?

Май е било нужно стимулиране на рекета.

Прекалено Вече Солени УБИЙСТВЕНИ глоби. За какво ни е толкова полицияи Кат особено? Във всички страни в малките градове има по 1 полицай през деня и 1 нощтта

Това е най-откачената държава на света!!!Като имам предвид горното и с цел още по-голямо упростяване и съкращаване на процедурата предлагам следното допълнение към ЗЗДП : Всеки който си купи МПС , веднага да се арестува, осъжда се на доживотен затвор без право на замяна и разбира се конфискация на цялото имещество на него и роднините му до девето коляно. Така де, какво ще си играем на шикалки с тия престъпници, дето имат автомобили!!!!

ТЕЗ ДУПЕТАТИ ПО ТЪПОТИЯ СЧУПИХА ТЪПОМЕРА КАК МОЖЕ ЗА ПРЕВИШЕНА СКОРОСТ ДА ВЛИЗАШ В ЗАТВОРА КАКВА Е ТАЗ ПРОСТОТИЯ

Затворът за превишена скорост изобщо няма да уплаши джигитите.

От тези промени разбирайте - рекетите на пътните полицай ще станат безмилостни!!!

Колите на НСО и екземплярите които се возят в тях закон не ги лови!

Вкарайте в затвора първо селските крадци, биячите и убийците на възрастни и безпомощни хора - на свобода се разхождат екземпляри с по десет - двадесет висящи дела, екземпляри с влязла в сила присъда ...

Ако карате с 50 км/ч над разрешената скорост и видите катажии, по-добре ги сгазете.... защото за убит на пътя съдиите дават 5-6 месеца условно макс, а за превишена скорост ще лежите 3 години.... найс, а :)

Ха ха ха ха....................... Ако не беше ТРАГИЧНО щеше да е ГОЛЯМА ВЕСЕЛБА!!!!!!