Коментари - ПФ внесе поправката ”задължително гласуване” | Днес.dir.bg

ПФ внесе поправката ”задължително гласуване”

Задължително гласуване още на местните избори в края на октомври предвиждат промени в Избирателния кодекс, внесени от Патриотичния фронт (ПФ).

Обратно в новината

Коментари - ПФ внесе поправката ”задължително гласуване” | Днес.dir.bg

Коментари

Искат задължително гласуване, защото са сигурни, че такова няма да има. При задължително гласуване в бъдещият парламент ще влязат само три партии и ПФ няма да бъде от тях, а на Винкела това му е пределно ясно.

е напълно превъртял. Да не би да си мисли, че ще му се увеличи подкрепата? Аз няма да гласувам!

Намерете начин да направите гласуването невъзможно за неграмотни и неговорещи български "българи", най-вече от южната съседка. Задължителното гласуване няма да ги спре.

ПФ-Валери Симеонов-Винкела: "Избирателите, които не упражнят правото си на глас, ще бъдат санкционирани с глоба от 50 лева, а ако ползват социални помощи, ще бъдат лишени от тях за три месеца, обясни на пресконференция председателят на ПГ на Патриотичния фронт Валери Симеонов, цитиран от БТА." Конституция на Република България: "Чл. 42. (1) Гражданите, навършили 18 години, с изключение на поставените под запрещение и изтърпяващите наказание лишаване от свобода, ИМАТ ПРАВО да избират държавни и местни органи и да участват в допитвания до народа." (повдигането на ИМАТ ПРАВО е с цел наблягане на текста). Конституцията ни определя и постановява ПРАВО, а депутатите искат да ни лишат от това ни право и да ни го наложат като ЗАДЪЛЖЕНИЕ!

Депутатите ни и компания са достатъчно тъпи да поставят себе си над всичко,включително и конституцията.Ще бъде забавно,има шанс и ние да забогатеем-ще ме глобят 50 лв. ,ще осъдя държавата за 50 000 лв. , за показване на човешкото ми право на избор и то в разрез с Конституция04та.Едно полезно нещо,което ще видя от ЕС-то.

БРЦК

Никой не те задължава бе - като не искаш кешиш 50лв и готово.

Ако някой се задълбочи в мотивите, може не просто да ги приеме за разумни, но дори да види единственият изход от кризата. Само че, зад гръмките фрази за честни и справедливи избори, налагането на задължителен вот се опитва да скрие тоталното безсилие на властимащите с породеното от собствените им действия апатично нежелание на не малка част от населението да изразява политическата си воля и предпочитания. Запитва ли се изобщо уважаемият господин, защо всъщност има хора, податливи на манипулации и защо политическите партии се възползват от тях? ДПС били майсторите на подкупването на избирателя. Да, майстори са, а останалите партии просто тичат по петите им. Корупцията е на всички нива от държавното управление, а най-активни в това отношение са точно тези, които държат кормилото. Как може да манипулираш една обществена поръчка за няколко милиарда, със съответната благодарност и в същото време да тръбиш от трибуната на НС за гърчавите 20, 50 или дори 100 лева, които твой колега (политик) е пробутал на човек, който се чуди как да свърже двата края и с какво да си нахрани децата?! А КОЙ е докарал лошият, подкупен, непочтен, мърляв, крадлив циганин до това положение!? А КОЙ е докарал ПРЕОБЛАДАВАЩАТА част от населението до това положение и защо продължават да ръсят заблудата, че САМО хората от малцинствата си продават гласовете?!?! Защо не се запитаха първо, ЗАЩО всъщност намалява драстично избирателната активност с всяка изминала година, особено сред младите?! Някой им е опрял пистолет в челото!? Или просто НЯКОЙ не се е оказал достоен! НЯКОЙ вече е изгубил доверието на хората! Сами отвориха кутията на Пандора и сега си прехвърлят топката, обвинявайки се взаимно в собствените си грехове. Най-лесно е, когато не можеш да се справиш с дадена ситуация да налагаш задължения, наказания и глоби. Само че, това НЕ Е демокрация, това е публично признание, че мястото ти не е на поста, който заемаш.

Остава да си обединим вота, грабнем тоягите и по техните глави! Вотът беше задължителен в старата тоталитарна комунистическа държава. Там ни задължаваха да гласуваме под строй ЗА единствената партия в държавата БКП и крайния резултат се нагласяше 99% ЗА в Политбюро на ЦК на БКП по завета на Сталин- Не е важно кой гласува и как, важно е кой брои накрая!. Какво друго знаят пишман патриотите мултимилионери Симеонов и Хаджиев/Каракачанов- продукти на МултиТруп и от последните останки на комунистите, толкова им е акъла, все още стоят с него в 70-те години на миналия век, могат само едно- да си броят крадените от нас пари придобити с приватизационни далавери. Конституцията не могат да четат, че там пише Вотът е право , а не задължение!. Пък какво ги интересува конституцията, кога ли е спазвана след като нямаме вече 60 години правова държава? Хитреците искат да ни накарат да гласуваме насила, а те там в ЦИК ще направят невалидната ни бюлетина -валидна и ще си нагласят процентите. Това си мислят тези мушмороци. Този номер го започна Доган 2009 г като нагласи победата на ГЕРБ( в своя полза, разбира се, защото после докара парите на Катарския фонд с който Цветелина грабна КТБ и се прегърна в здрава бизнес прегръдка с бат Боко). После ГЕРБ научи номера от Доган и побратима си БСП, от тогава стои неизменно начело на ЦИК и е пренаредил резултатите на последните два парламентарни избори, допусна в Парламента само свои партии и хора. Остава да си обединим вота, грабнем тоягите и по техните глави! Коментар на Идея за България

То ако гласуването променяше нещо - щеше да е забранено.

Аз няма да гласувам на този референдум, но ако се въведе задължително гласуване от тук нататък ще гласувам за ДПС, щото ако ще ми правите на мен гадно и аз на вас. Единствената причина да искат гласуването да е задължително е за да взимат още повече субсидии. Смешници. Че и 80% в анкетата са гласували за. Няма толкова прост народ. Да ставаме по-бързо част от Турция.

Всъщност това противеречащо на Конституцията законче цели точно да накара циганите и турците да гласуват без да им плащат за гласовете политиците. На тях им е ясно, че тези, които имат работа и прилични доходи не ги бърка дори да трябва да платят 50 лв. Но за човек, който разчита на социални помощи ще бъде страшно и ще не ще гласува. Също и хората с ниски доходи. Отвратително е.

И аз се чудя как това очебийно заключение им убягва на повечето. Под заплаха от 50 лв глоба и спиране на социалните помощи е ясни кой ще хукне да гласува до последният човек. Цинизма в случая е че медиите представят поправката като мярка с точно обратната насоченост. А мтаряла се радва отнетото си право да НЕ гласува, като все едно е Коледа.

Чудя се - тези хора в парламента нормални ли са? Какво задължително гласуване в демократична държава, какви 5 лева? Как приемат закони, които противоречат на Конституцията? Гласуването се прави по убеждение, г-да и г-жи депутати, не под строй и страх от глоби и отнемане на социалните помощи. Това беше по времето на комунизЪма. А вие чупите рекорда и клоните към фашизъм! Супер, нека ви видя как ще ме глобите, че няма да гласувам! Няма да гласувам за вас защото вие сте смехотворци, не законотворци и лидери!

БРЦК

Никой не те задължава бе - като не искаш кешиш 50лв и готово. А ако не искаш да гласуваш за изброените партии - пускаш невалидна бюлетина. Въведе ли се задължително гласуване - ДпС и БСП едвам ще минат 4% , ако минат изобщо. Това на мен ми харесва. А тия бедните си гласуваш на 100% и без да има закон за задължително гласуване!

на този анализатор, като че ли повече ще му подхожда - лаладжия, който лала, без да прави връзка с главния си мозък или не е българин. какво, като п ф са предложили този проекто - закон. нали помага, да се премахне тази порочна практика с купения цигански вот. или, ще стоим пред лаптопа и ще пляскаме глупости. ддобре, че си единичен случай. като, че ли превес има на смислените коментарии. за да анализираш, първо осмисляй. не прави безмозъчни коментари.

Това, че се "решава" проблема в купения вот е удобен предтекст, но е прекалено спорно твърдение. Самата поправка цели точно увеличаване на ромския вот до 100%. Какво пречи пак да ги купят? Само ще ги подкарат по-лесно при урните, иначе няма помощи. Мислете малко, или сте го оставили това на любимите си вождове? Те че имат полза - имат. Правят си пиар. Ще им се повиши субсидията, ще премахнат едно от правата на матряла..... Най-вероятно дори се предлага щото няма да мине с чисто пропагандна цел. Ние сме длъжни да си защитим правата. Да не вземе да им хареса да ни ги отнемат.

а задължително намаляване на субстидите на 5 лв , нямали да има !? , а забрана за тези с двойното граждаство да гласуват.Когато стане това тогва може да се иска и задължително гласуване , без глоби обаче

Няма да се налага санкция на хората с трайни увреждания или над 80 години, ако не са гласували. Ами ние , всички българи сме трайно увредени , включителнои80 годишните, коетоозначава , че глобите у нас са неприложими.

предлагам със затвор или солена глоба да се наказват и тези ,които са взели"подаръци" или пари.

Аз предлагам крадливата партокрация да се наказва със същото. А който не гласува за войда - бой , 100 пръчки на голо. Надявам се схващате иронията, току виж сте ме докалдвали за призоваващ към насилие. :))))

Вижда се по форумите и във ФБ. Като изключим двата трола и тук е така. Троловете се познават по анемичните писания по 1 ред в стил "браво тоя", "долу ония"

1 глас = 11лв,колкото повече гласували толкова повече парички за партиите.

БРЦК

Невалиден глас не се брои - гласувай с невалидна бюлетина щом не искаш да им даваш твоите 11лв.

така да направи? Ти иди там подпиши се в книгата пък как ще ти преброят бюлетинта не се знае. А че мангизите ще им дойдат в повече това е ясно.

А ако не гласуваш им даваш 50 лева глоба - няма празно. Добре са го намислили, а матряла пищи от кеф...

браво, валери!!!

Задължително обслужване на партийната мафия. Всички от едно котило с една цел пръкнати. А най-желяния им избирател е ром без 50 лева на социални помощи. "Браво" и още брависимо...

ПП Атака ще спечели от едно задължително гласуване и тогава Каракачанката и този от паричния фронт трябва да си стоят по селата и по кабеларките.Видяхме ги сега какво представляват и как защитават НАТО и САЩ.Успех на Сидеров и в следващото НС 111 депутати.

Викаш вместо НАТО и САЩ, требе да защитават ДПС и Местан .. аре заминавай на пицария

браво, българи, браво, патриоти.вие, май единствени сте читави и достойни българи. докато, другите се плюнчат и се правят на велики, като седнат в креслата, забравят какво са обещавали в предизборните си лозунги. искам мадам ;; нормалност и целия реформаторски блок да отговорят защо се ослушват като прасета в картофи. само така - задължително гласуване, ценз и забрана за гласуване в страните, извън европа. само така ще се оттървем от антиконституционната партия д п с.един поклон пред вас патриоти - истински българи.

Балевски, 50 лв. ще ти дам, когато вместо по бащино започнеш да се представяш с фамилното си име БАЛЕВСКИ! Нещо притеснява ли те във фамилията ти, а комуне? И 500 лв. да глобата боклук, няма да накараш народа да гласува за измет като вас политиците ясно ли ти е.

браво, българи, браво, патриоти.вие, май единствени сте читави и достойни българи. докато, другите се плюнчат и се правят на велики, като седнат в креслата, забравят какво са обещавали в предизборните си лозунги. искам мадам ;; нормалност и целия реформаторски блок да отговорят защо се ослушват като прасета в картофи. само така - задължително гласуване, ценз и забрана за гласуване в страните, извън европа. само така ще се оттървем от антиконституционната партия д п с.един поклон пред вас патриоти - истински българи.

а на бас че ГРОБ и ДПС ще гласуват дружно - против

Кой ще е за?

На тате му дадоха 40 лева великденски. Взех му ги, ще добавя още 60 и ще питам монголоида от снимката за кого да гласуваме и кой ще ми ги компенсира. Неговите взятки. Защото ако сега гласуват 50% (3 млн.) ни струват 33 млн. лв (3х11). При задължени 6 млн. двукраки нещастници, останали под ударите на монголоидите ще трябва да плащаме 66 млн. За същото.

Не всеки ден има такива новини. Ако патриотичния фронт следва линията си ще влезе в челната тройка на водещите партии в България.

Тез дебили ще влязат в следващия парламент, кога цъфнат налъмите! Лакоми меркантили и разбойници, прикриващи се зад патриотизма.

Не дават даже парче пица тия мискини

Благодаря ти "Хорор". Не, не ми е грешен. Анализът. Не знам от колко време анализираш, но аз и по професия и от дълго време съм си такъв. Като анализираш, не разбра ли, че ДПС е една мантра, една креатура на ДС? Добре, махаме ДПС, е и? Разрухата ще продължи - пак комуно-соц-реалисти ни предлагат т.нар. Цар, монголоида, който псува Русия, колегата му, който я възхвалява и т.н......

Айде, да посочи ПатриотО банковата сметка за тези 50 лв. Къде отиват и за какво? И тогава да започне да се пълни сметката до ИЗБОРИТЕ! /хи.хи ... да ги питам колко ще останат за тях да гласуват?/

аз пък искам, да стане задължително 120 бройки в НС , да се намалят субсидиите на половина, то и без друго сме 6 милиона човеци. Колкото населението намалява, толкова бройките заети по върховете се увеличават - пропорционално ли е

Ами има резон-откъде накъде разни прослойки ще ми определят бъдещето за 2 кебапчета?! Значи можем в неделята да отскочим на целодневна екскурзийка,а нямаме 5 минути да отидем да гласуваме! Не ни се ходи 100м до училището,а Доган ги караше с рейсове от 500км...Е що за народ сме?

Ами имам новини за теб - с това законче точно прослойките ще определят бъдещето ти, защото те се множат със страшна скорост. Цигани и турци, това ще е. А ти ръкопляскай на хитро измислената безумица.

що ще ме задължават да гласувам, ами ако си нямам предпочитания? А,да, това е с цел да се пълни хазната от глобите, понеже народа богат. И за компенсация- на едни ще дават,от други ще вземат. Не, че от нашите гласове зависи нещо

Ако нямаш предпочитания пускаш невалидна.

Т.е. пускаш невалидна а те си нагласяват какъвто искат реазултат, само че с много по-голям брой гласове и по-голяма субсидия. " Мноо Яку"

Първо трябва да изчистят списъците. На мой адрес в един квартал, където не се живее от доста години, но се подържа жилището, се водят разни фирми, разни хора! Отидох в общината (Сердика) с НА за собственост(оригинал) да питам кой вписва тези хора и колко са, та в кутията получавам от всякакви адреси, но не до мен ? Никаква информация. Нямали право. Прати ме в МВР (2-ро р-но), а те ме препратиха в Прикуратурата ... щяла да разследва ... е, не стигнах до там и така е от години ... Общината не иска да си оправи списъците. Защо ли? Аз не знам как да се легитимирам по друг начин като собственик, освен с НА и ЛК и присъствието си в цял ръст (може и гол)!

Браво , нали за това го избрахме това мнозинство ! Нали почти всички това обещаваха че ще направят като влезнат във властта ! Ха сега да ги видим какви реформатори и европейци са !

ще ги видим какви деформатори и еврогейци са! Ще ги видиш като ги изхърлим от напърдяните им депутатски кресла и.... те си знаят какво ги очаква.

Този монголоид кога стана калайджия, кога му почерня задника. Той и неговите фронт-мени Байрактар Димитър и Касаб-оглу Валентин, като подушиха депутатската пръдня в НС-то, все повече се вземат насериозно. С шмекерски номера и кьор фишеци се добират до важни държавни позиции и информация. Демонстрирайки "еманципацията" си от този, който ги е създал (ДС), освен в собствената си кабеларка, вече денонощно обикалят всички ТВ-та и сайтове, където с помощта на тъпи водещи спекулират с невежеството на електората си - еклектична смес от мързеливи отворковци, които си мислят, че ще се върне живуркането в комуно и соц-реализма. Те не се интересуват от това, че 50% от останалия тук "материал" не иска да ги гледа, та камо ли да гласува, 30% от другата част ходи на избори по навик, без да знае за кого гласува и останалите 20% от гласувалите на сутринта след вота казват, че пак са ги излъгали. Те се опитват да налагат ДС-тоягата ще те накарам да гласуваш, за да те псувам от Парламента и да ти натяквам, че си ме избрал не само да те грабя, но и да ти внушавам, че сам си си виновен.

Мотиви: На кого Полит-бюровци (чрез ДС) разрешиха да влезе в "кабеларския" бизнес? Изстрадалата моралистка СКАТ-ТВ не пробутваше ли тъпо порно, следвайки един комсомолски печатан орган на ЦК на БКП? Инкубаторът СКАТ не създаде ли бройлерите Атака, НФСБ, а сега и Енчевата БГ-Сириза? Т.нар. БГ-патриот-монголоид защо с повод и без повод псува турския и циганския етнос (не, че лидерите им не си го заслужават), и после пуска воеводите на Къркъ-Чанов (ДС) да обясняват какво е искал да кажува?

Ами тенкю-ю, ве аверите, за мину-насирето ми!

Когато депутатите бъдат задължени да гласуват - тогава и народа.

Аз, най-лесно се ориентирам по ДПС. Щом турците скачат срещу нещо яростно, това означава, то е добро за България и обратно.

Що си толкова глупав/а, а? Всичко е цирк за пред наивници. Схемите се нагласяват другаде. Изборите са за заблуда на глупаците - да се радват, че от тях зависи нещо. Само че не зависи абсолютно нищо - щото ако можеха нещо да променят изборите щяха да са забранени. Ако си мислиш, че Боце и седерстко-депесарската му компания са избрани, си направо тъп. Назначени са, наложени са от Бигбрадъра, за да изпълняват заповедите му. И Пол Робъртс го каза ясно.

наци-костовистки кретени не стават за нищо - не вярвахте. Ей, Винкел, ей, мошенико, хич не се хаби - ще идем и ще ви теглим чертата на всички. Ако се съмняваш, че ви мразим - ще го научиш. Само гледай да не е по най-лошия начин...

Ako се направи задължително гласуването , нека има и официална нулева бюлетина/за нито една формация от регистрираните/ и колкото е процентът пропорционално да остават празни местата от 240-те в НС -така ще е справедливо народното представителство....

От това ги е най-страх.

Отлична идея... +100

БРЦК

Ми то си има бе - като засраскаш всички партии или сложиш 1 голям Х ба бюлетината или напишеш 'крадливи боклуци' .

Пълна простотия е задължителното гласуване.По време на избори на екскурзия за 1-2 дена в Гърция ,Турция,Македония или Сърбия.Ще духате супата от четворната коалиция на изборите.

Коалицията е седморна , само без АТАКА , всичко друго е предател до предател мила моя майно ле.

Не става дума да ви накарат да ги "харесате" на сила. Те просто искат да им дадете на сила едни пари - 12лв ако гласувате от субсидията и 50лв ако не гласувате от глобата. А да и цялата власт за винаги. Но то това е ясно.

от абсолютно всички! На Енчев му желая успех,а на тоя да гледа отвън парламента!

С какъв ентусиазъм някои приемат инфото за това че ще им бъде отнето едно право. При това по съмнителни причини със съмнителни последствия. Ако искате повече гласували българи въведете електронното гласуване. А не някакви аала бала портокала. Кой ще се трогне от тия 50лв и спирането на помощите? Ние всички много добре знаем кой цоца социалната система. Е този КОЙ искат сега да го мобилизират да гласува. Честито "патриоти".

ама ти съвсем ли нямаш нищо в кратуната! Абе, ахмакоооо, с електронно гласуване най-лесно ще те изработят. То и сега никой не знае как подменят и добавят бюлетини, какво е класувано и какво се отчита, та ще им хванеш края с клавиатурите! Няма да стане!

Не знам кой е "ахмак", но ако имкахте някаква техническа грамотност нямаше да ми извадите този аргумент. Съвсем друго е слабото място на електронното гласуване. Бъди сигурен че много по-трудно се фалшифицира вота при електронно гласуване. И манипулациите се откриват много лесно. Разбрахте ли г-н/г-жо неахамаков? Неграмотници

дупе Валерката Симеонов внася поправки предимно в банковите си сметки.

За неправилно паркиран автомобил - 200 лв, а за неупражнил правото си на глас - 50 лв. Ха сега де?! Излиза, че ако се набуташ в някоя градинка е деяние по-опасно, отколкото придобитото пресъпно мълчание и нехайство по време на избори...

"придобитото престъпно мълчание" Цецо, я пак...

Вместо да обгрижвате с плоски коментари партията , която ви е наела, вземете разгледайте основните аргументи против, изнесени по-долу и ги оборете. Или поне ги прочетете с разбиране.

- на здравата. Нашите политици не се виждат какво представляват, не желаят да свършат някаква полезна работа, не умеят да ръководят тази нещастна страна, но видите ли изчбирателите им виновни, че не желаят да им пъхат власт в ръцете! Затова ще глобяват, ще натискат и насилват, само и само властчицата да е при тях, че трудно се докопва инак. Този смешник няма да види парламент повече никога, затова се е загрижил за статуквото, а пък то е добре дошло за мастодонтите. Това е типичен пример за паразитизъм. Е, аз плащам данъци, но няма да пълня хазната чрез глоби заради едни 240 полуидиоти. Ако мине и това малоумие, ще ходя, но хвани ме за бюлетината, недействителната, Симеонов!

насила да ви харесаме...няма как да стане!

Народ като нашия, който изпълнява законите само когато са му удобни и не иска да се подчинява на общовалидни правила, понякога трябва да бъде принуждаван. Подкрепям набелязаните промени, но с едно условие - партийната субсидия да бъде съкратена до символична стойност. Иначе излиза, че ако не им плащат, депутатите ще се поддават на подкупване, което също е незаконно. Нека и за такива действия се предвидят строги санкции, а правилата да са еднакво валидни за всички граждани!

Е тоя ще гледа следващия парламент през крив макарон! Нагли тунеядци, то по Тошово време гласуването не беше задължително, а сега кирливците съвсем се самозабравиха и издевателстват нагло над народа!

Е, и? Ако някой не желае да гласува, защото никой не му вдъхва доверие, какво ще му наравят? Ако питат мене, няма нито една партия за която си стува да се гласува. Хвани единя, удари другия. Шайка разбойници, налетяли на държавните пари. Готови са прдадът майка си за някой кирлив лев.

НЯМА ДА ГЛАСУВАМ-И ТО САМО ЗАРАДИ ТОВА НАГЛО НАСИЛИЕ НАД ЛИЧНОСТТА-ЩЕ ГИ СЪДЯ В СТРАСТБУРГ!! ТЪПИ, ПРОСТИ, НАГЛИ, КРАДЛИВИ ИЗРОДИ!!!!!

Коментари - ПФ внесе поправката ”задължително гласуване” | Днес.dir.bg

ПФ внесе поправката ”задължително гласуване”

Задължително гласуване още на местните избори в края на октомври предвиждат промени в Избирателния кодекс, внесени от Патриотичния фронт (ПФ).

Обратно в новината

Коментари - ПФ внесе поправката ”задължително гласуване” | Днес.dir.bg

Коментари

Искат задължително гласуване, защото са сигурни, че такова няма да има. При задължително гласуване в бъдещият парламент ще влязат само три партии и ПФ няма да бъде от тях, а на Винкела това му е пределно ясно.

е напълно превъртял. Да не би да си мисли, че ще му се увеличи подкрепата? Аз няма да гласувам!

Намерете начин да направите гласуването невъзможно за неграмотни и неговорещи български "българи", най-вече от южната съседка. Задължителното гласуване няма да ги спре.

ПФ-Валери Симеонов-Винкела: "Избирателите, които не упражнят правото си на глас, ще бъдат санкционирани с глоба от 50 лева, а ако ползват социални помощи, ще бъдат лишени от тях за три месеца, обясни на пресконференция председателят на ПГ на Патриотичния фронт Валери Симеонов, цитиран от БТА." Конституция на Република България: "Чл. 42. (1) Гражданите, навършили 18 години, с изключение на поставените под запрещение и изтърпяващите наказание лишаване от свобода, ИМАТ ПРАВО да избират държавни и местни органи и да участват в допитвания до народа." (повдигането на ИМАТ ПРАВО е с цел наблягане на текста). Конституцията ни определя и постановява ПРАВО, а депутатите искат да ни лишат от това ни право и да ни го наложат като ЗАДЪЛЖЕНИЕ!

Депутатите ни и компания са достатъчно тъпи да поставят себе си над всичко,включително и конституцията.Ще бъде забавно,има шанс и ние да забогатеем-ще ме глобят 50 лв. ,ще осъдя държавата за 50 000 лв. , за показване на човешкото ми право на избор и то в разрез с Конституция04та.Едно полезно нещо,което ще видя от ЕС-то.

БРЦК

Никой не те задължава бе - като не искаш кешиш 50лв и готово.

Ако някой се задълбочи в мотивите, може не просто да ги приеме за разумни, но дори да види единственият изход от кризата. Само че, зад гръмките фрази за честни и справедливи избори, налагането на задължителен вот се опитва да скрие тоталното безсилие на властимащите с породеното от собствените им действия апатично нежелание на не малка част от населението да изразява политическата си воля и предпочитания. Запитва ли се изобщо уважаемият господин, защо всъщност има хора, податливи на манипулации и защо политическите партии се възползват от тях? ДПС били майсторите на подкупването на избирателя. Да, майстори са, а останалите партии просто тичат по петите им. Корупцията е на всички нива от държавното управление, а най-активни в това отношение са точно тези, които държат кормилото. Как може да манипулираш една обществена поръчка за няколко милиарда, със съответната благодарност и в същото време да тръбиш от трибуната на НС за гърчавите 20, 50 или дори 100 лева, които твой колега (политик) е пробутал на човек, който се чуди как да свърже двата края и с какво да си нахрани децата?! А КОЙ е докарал лошият, подкупен, непочтен, мърляв, крадлив циганин до това положение!? А КОЙ е докарал ПРЕОБЛАДАВАЩАТА част от населението до това положение и защо продължават да ръсят заблудата, че САМО хората от малцинствата си продават гласовете?!?! Защо не се запитаха първо, ЗАЩО всъщност намалява драстично избирателната активност с всяка изминала година, особено сред младите?! Някой им е опрял пистолет в челото!? Или просто НЯКОЙ не се е оказал достоен! НЯКОЙ вече е изгубил доверието на хората! Сами отвориха кутията на Пандора и сега си прехвърлят топката, обвинявайки се взаимно в собствените си грехове. Най-лесно е, когато не можеш да се справиш с дадена ситуация да налагаш задължения, наказания и глоби. Само че, това НЕ Е демокрация, това е публично признание, че мястото ти не е на поста, който заемаш.

Остава да си обединим вота, грабнем тоягите и по техните глави! Вотът беше задължителен в старата тоталитарна комунистическа държава. Там ни задължаваха да гласуваме под строй ЗА единствената партия в държавата БКП и крайния резултат се нагласяше 99% ЗА в Политбюро на ЦК на БКП по завета на Сталин- Не е важно кой гласува и как, важно е кой брои накрая!. Какво друго знаят пишман патриотите мултимилионери Симеонов и Хаджиев/Каракачанов- продукти на МултиТруп и от последните останки на комунистите, толкова им е акъла, все още стоят с него в 70-те години на миналия век, могат само едно- да си броят крадените от нас пари придобити с приватизационни далавери. Конституцията не могат да четат, че там пише Вотът е право , а не задължение!. Пък какво ги интересува конституцията, кога ли е спазвана след като нямаме вече 60 години правова държава? Хитреците искат да ни накарат да гласуваме насила, а те там в ЦИК ще направят невалидната ни бюлетина -валидна и ще си нагласят процентите. Това си мислят тези мушмороци. Този номер го започна Доган 2009 г като нагласи победата на ГЕРБ( в своя полза, разбира се, защото после докара парите на Катарския фонд с който Цветелина грабна КТБ и се прегърна в здрава бизнес прегръдка с бат Боко). После ГЕРБ научи номера от Доган и побратима си БСП, от тогава стои неизменно начело на ЦИК и е пренаредил резултатите на последните два парламентарни избори, допусна в Парламента само свои партии и хора. Остава да си обединим вота, грабнем тоягите и по техните глави! Коментар на Идея за България

То ако гласуването променяше нещо - щеше да е забранено.

Аз няма да гласувам на този референдум, но ако се въведе задължително гласуване от тук нататък ще гласувам за ДПС, щото ако ще ми правите на мен гадно и аз на вас. Единствената причина да искат гласуването да е задължително е за да взимат още повече субсидии. Смешници. Че и 80% в анкетата са гласували за. Няма толкова прост народ. Да ставаме по-бързо част от Турция.

Всъщност това противеречащо на Конституцията законче цели точно да накара циганите и турците да гласуват без да им плащат за гласовете политиците. На тях им е ясно, че тези, които имат работа и прилични доходи не ги бърка дори да трябва да платят 50 лв. Но за човек, който разчита на социални помощи ще бъде страшно и ще не ще гласува. Също и хората с ниски доходи. Отвратително е.

И аз се чудя как това очебийно заключение им убягва на повечето. Под заплаха от 50 лв глоба и спиране на социалните помощи е ясни кой ще хукне да гласува до последният човек. Цинизма в случая е че медиите представят поправката като мярка с точно обратната насоченост. А мтаряла се радва отнетото си право да НЕ гласува, като все едно е Коледа.

Чудя се - тези хора в парламента нормални ли са? Какво задължително гласуване в демократична държава, какви 5 лева? Как приемат закони, които противоречат на Конституцията? Гласуването се прави по убеждение, г-да и г-жи депутати, не под строй и страх от глоби и отнемане на социалните помощи. Това беше по времето на комунизЪма. А вие чупите рекорда и клоните към фашизъм! Супер, нека ви видя как ще ме глобите, че няма да гласувам! Няма да гласувам за вас защото вие сте смехотворци, не законотворци и лидери!

БРЦК

Никой не те задължава бе - като не искаш кешиш 50лв и готово. А ако не искаш да гласуваш за изброените партии - пускаш невалидна бюлетина. Въведе ли се задължително гласуване - ДпС и БСП едвам ще минат 4% , ако минат изобщо. Това на мен ми харесва. А тия бедните си гласуваш на 100% и без да има закон за задължително гласуване!

на този анализатор, като че ли повече ще му подхожда - лаладжия, който лала, без да прави връзка с главния си мозък или не е българин. какво, като п ф са предложили този проекто - закон. нали помага, да се премахне тази порочна практика с купения цигански вот. или, ще стоим пред лаптопа и ще пляскаме глупости. ддобре, че си единичен случай. като, че ли превес има на смислените коментарии. за да анализираш, първо осмисляй. не прави безмозъчни коментари.

Това, че се "решава" проблема в купения вот е удобен предтекст, но е прекалено спорно твърдение. Самата поправка цели точно увеличаване на ромския вот до 100%. Какво пречи пак да ги купят? Само ще ги подкарат по-лесно при урните, иначе няма помощи. Мислете малко, или сте го оставили това на любимите си вождове? Те че имат полза - имат. Правят си пиар. Ще им се повиши субсидията, ще премахнат едно от правата на матряла..... Най-вероятно дори се предлага щото няма да мине с чисто пропагандна цел. Ние сме длъжни да си защитим правата. Да не вземе да им хареса да ни ги отнемат.

а задължително намаляване на субстидите на 5 лв , нямали да има !? , а забрана за тези с двойното граждаство да гласуват.Когато стане това тогва може да се иска и задължително гласуване , без глоби обаче

Няма да се налага санкция на хората с трайни увреждания или над 80 години, ако не са гласували. Ами ние , всички българи сме трайно увредени , включителнои80 годишните, коетоозначава , че глобите у нас са неприложими.

предлагам със затвор или солена глоба да се наказват и тези ,които са взели"подаръци" или пари.

Аз предлагам крадливата партокрация да се наказва със същото. А който не гласува за войда - бой , 100 пръчки на голо. Надявам се схващате иронията, току виж сте ме докалдвали за призоваващ към насилие. :))))

Вижда се по форумите и във ФБ. Като изключим двата трола и тук е така. Троловете се познават по анемичните писания по 1 ред в стил "браво тоя", "долу ония"

1 глас = 11лв,колкото повече гласували толкова повече парички за партиите.

БРЦК

Невалиден глас не се брои - гласувай с невалидна бюлетина щом не искаш да им даваш твоите 11лв.

така да направи? Ти иди там подпиши се в книгата пък как ще ти преброят бюлетинта не се знае. А че мангизите ще им дойдат в повече това е ясно.

А ако не гласуваш им даваш 50 лева глоба - няма празно. Добре са го намислили, а матряла пищи от кеф...

браво, валери!!!

Задължително обслужване на партийната мафия. Всички от едно котило с една цел пръкнати. А най-желяния им избирател е ром без 50 лева на социални помощи. "Браво" и още брависимо...

ПП Атака ще спечели от едно задължително гласуване и тогава Каракачанката и този от паричния фронт трябва да си стоят по селата и по кабеларките.Видяхме ги сега какво представляват и как защитават НАТО и САЩ.Успех на Сидеров и в следващото НС 111 депутати.

Викаш вместо НАТО и САЩ, требе да защитават ДПС и Местан .. аре заминавай на пицария

браво, българи, браво, патриоти.вие, май единствени сте читави и достойни българи. докато, другите се плюнчат и се правят на велики, като седнат в креслата, забравят какво са обещавали в предизборните си лозунги. искам мадам ;; нормалност и целия реформаторски блок да отговорят защо се ослушват като прасета в картофи. само така - задължително гласуване, ценз и забрана за гласуване в страните, извън европа. само така ще се оттървем от антиконституционната партия д п с.един поклон пред вас патриоти - истински българи.

Балевски, 50 лв. ще ти дам, когато вместо по бащино започнеш да се представяш с фамилното си име БАЛЕВСКИ! Нещо притеснява ли те във фамилията ти, а комуне? И 500 лв. да глобата боклук, няма да накараш народа да гласува за измет като вас политиците ясно ли ти е.

браво, българи, браво, патриоти.вие, май единствени сте читави и достойни българи. докато, другите се плюнчат и се правят на велики, като седнат в креслата, забравят какво са обещавали в предизборните си лозунги. искам мадам ;; нормалност и целия реформаторски блок да отговорят защо се ослушват като прасета в картофи. само така - задължително гласуване, ценз и забрана за гласуване в страните, извън европа. само така ще се оттървем от антиконституционната партия д п с.един поклон пред вас патриоти - истински българи.

а на бас че ГРОБ и ДПС ще гласуват дружно - против

Кой ще е за?

На тате му дадоха 40 лева великденски. Взех му ги, ще добавя още 60 и ще питам монголоида от снимката за кого да гласуваме и кой ще ми ги компенсира. Неговите взятки. Защото ако сега гласуват 50% (3 млн.) ни струват 33 млн. лв (3х11). При задължени 6 млн. двукраки нещастници, останали под ударите на монголоидите ще трябва да плащаме 66 млн. За същото.

Не всеки ден има такива новини. Ако патриотичния фронт следва линията си ще влезе в челната тройка на водещите партии в България.

Тез дебили ще влязат в следващия парламент, кога цъфнат налъмите! Лакоми меркантили и разбойници, прикриващи се зад патриотизма.

Не дават даже парче пица тия мискини

Благодаря ти "Хорор". Не, не ми е грешен. Анализът. Не знам от колко време анализираш, но аз и по професия и от дълго време съм си такъв. Като анализираш, не разбра ли, че ДПС е една мантра, една креатура на ДС? Добре, махаме ДПС, е и? Разрухата ще продължи - пак комуно-соц-реалисти ни предлагат т.нар. Цар, монголоида, който псува Русия, колегата му, който я възхвалява и т.н......

Айде, да посочи ПатриотО банковата сметка за тези 50 лв. Къде отиват и за какво? И тогава да започне да се пълни сметката до ИЗБОРИТЕ! /хи.хи ... да ги питам колко ще останат за тях да гласуват?/

аз пък искам, да стане задължително 120 бройки в НС , да се намалят субсидиите на половина, то и без друго сме 6 милиона човеци. Колкото населението намалява, толкова бройките заети по върховете се увеличават - пропорционално ли е

Ами има резон-откъде накъде разни прослойки ще ми определят бъдещето за 2 кебапчета?! Значи можем в неделята да отскочим на целодневна екскурзийка,а нямаме 5 минути да отидем да гласуваме! Не ни се ходи 100м до училището,а Доган ги караше с рейсове от 500км...Е що за народ сме?

Ами имам новини за теб - с това законче точно прослойките ще определят бъдещето ти, защото те се множат със страшна скорост. Цигани и турци, това ще е. А ти ръкопляскай на хитро измислената безумица.

що ще ме задължават да гласувам, ами ако си нямам предпочитания? А,да, това е с цел да се пълни хазната от глобите, понеже народа богат. И за компенсация- на едни ще дават,от други ще вземат. Не, че от нашите гласове зависи нещо

Ако нямаш предпочитания пускаш невалидна.

Т.е. пускаш невалидна а те си нагласяват какъвто искат реазултат, само че с много по-голям брой гласове и по-голяма субсидия. " Мноо Яку"

Първо трябва да изчистят списъците. На мой адрес в един квартал, където не се живее от доста години, но се подържа жилището, се водят разни фирми, разни хора! Отидох в общината (Сердика) с НА за собственост(оригинал) да питам кой вписва тези хора и колко са, та в кутията получавам от всякакви адреси, но не до мен ? Никаква информация. Нямали право. Прати ме в МВР (2-ро р-но), а те ме препратиха в Прикуратурата ... щяла да разследва ... е, не стигнах до там и така е от години ... Общината не иска да си оправи списъците. Защо ли? Аз не знам как да се легитимирам по друг начин като собственик, освен с НА и ЛК и присъствието си в цял ръст (може и гол)!

Браво , нали за това го избрахме това мнозинство ! Нали почти всички това обещаваха че ще направят като влезнат във властта ! Ха сега да ги видим какви реформатори и европейци са !

ще ги видим какви деформатори и еврогейци са! Ще ги видиш като ги изхърлим от напърдяните им депутатски кресла и.... те си знаят какво ги очаква.

Този монголоид кога стана калайджия, кога му почерня задника. Той и неговите фронт-мени Байрактар Димитър и Касаб-оглу Валентин, като подушиха депутатската пръдня в НС-то, все повече се вземат насериозно. С шмекерски номера и кьор фишеци се добират до важни държавни позиции и информация. Демонстрирайки "еманципацията" си от този, който ги е създал (ДС), освен в собствената си кабеларка, вече денонощно обикалят всички ТВ-та и сайтове, където с помощта на тъпи водещи спекулират с невежеството на електората си - еклектична смес от мързеливи отворковци, които си мислят, че ще се върне живуркането в комуно и соц-реализма. Те не се интересуват от това, че 50% от останалия тук "материал" не иска да ги гледа, та камо ли да гласува, 30% от другата част ходи на избори по навик, без да знае за кого гласува и останалите 20% от гласувалите на сутринта след вота казват, че пак са ги излъгали. Те се опитват да налагат ДС-тоягата ще те накарам да гласуваш, за да те псувам от Парламента и да ти натяквам, че си ме избрал не само да те грабя, но и да ти внушавам, че сам си си виновен.

Мотиви: На кого Полит-бюровци (чрез ДС) разрешиха да влезе в "кабеларския" бизнес? Изстрадалата моралистка СКАТ-ТВ не пробутваше ли тъпо порно, следвайки един комсомолски печатан орган на ЦК на БКП? Инкубаторът СКАТ не създаде ли бройлерите Атака, НФСБ, а сега и Енчевата БГ-Сириза? Т.нар. БГ-патриот-монголоид защо с повод и без повод псува турския и циганския етнос (не, че лидерите им не си го заслужават), и после пуска воеводите на Къркъ-Чанов (ДС) да обясняват какво е искал да кажува?

Ами тенкю-ю, ве аверите, за мину-насирето ми!

Когато депутатите бъдат задължени да гласуват - тогава и народа.

Аз, най-лесно се ориентирам по ДПС. Щом турците скачат срещу нещо яростно, това означава, то е добро за България и обратно.

Що си толкова глупав/а, а? Всичко е цирк за пред наивници. Схемите се нагласяват другаде. Изборите са за заблуда на глупаците - да се радват, че от тях зависи нещо. Само че не зависи абсолютно нищо - щото ако можеха нещо да променят изборите щяха да са забранени. Ако си мислиш, че Боце и седерстко-депесарската му компания са избрани, си направо тъп. Назначени са, наложени са от Бигбрадъра, за да изпълняват заповедите му. И Пол Робъртс го каза ясно.

наци-костовистки кретени не стават за нищо - не вярвахте. Ей, Винкел, ей, мошенико, хич не се хаби - ще идем и ще ви теглим чертата на всички. Ако се съмняваш, че ви мразим - ще го научиш. Само гледай да не е по най-лошия начин...

Ako се направи задължително гласуването , нека има и официална нулева бюлетина/за нито една формация от регистрираните/ и колкото е процентът пропорционално да остават празни местата от 240-те в НС -така ще е справедливо народното представителство....

От това ги е най-страх.

Отлична идея... +100

БРЦК

Ми то си има бе - като засраскаш всички партии или сложиш 1 голям Х ба бюлетината или напишеш 'крадливи боклуци' .

Пълна простотия е задължителното гласуване.По време на избори на екскурзия за 1-2 дена в Гърция ,Турция,Македония или Сърбия.Ще духате супата от четворната коалиция на изборите.

Коалицията е седморна , само без АТАКА , всичко друго е предател до предател мила моя майно ле.

Не става дума да ви накарат да ги "харесате" на сила. Те просто искат да им дадете на сила едни пари - 12лв ако гласувате от субсидията и 50лв ако не гласувате от глобата. А да и цялата власт за винаги. Но то това е ясно.

от абсолютно всички! На Енчев му желая успех,а на тоя да гледа отвън парламента!

С какъв ентусиазъм някои приемат инфото за това че ще им бъде отнето едно право. При това по съмнителни причини със съмнителни последствия. Ако искате повече гласували българи въведете електронното гласуване. А не някакви аала бала портокала. Кой ще се трогне от тия 50лв и спирането на помощите? Ние всички много добре знаем кой цоца социалната система. Е този КОЙ искат сега да го мобилизират да гласува. Честито "патриоти".

ама ти съвсем ли нямаш нищо в кратуната! Абе, ахмакоооо, с електронно гласуване най-лесно ще те изработят. То и сега никой не знае как подменят и добавят бюлетини, какво е класувано и какво се отчита, та ще им хванеш края с клавиатурите! Няма да стане!

Не знам кой е "ахмак", но ако имкахте някаква техническа грамотност нямаше да ми извадите този аргумент. Съвсем друго е слабото място на електронното гласуване. Бъди сигурен че много по-трудно се фалшифицира вота при електронно гласуване. И манипулациите се откриват много лесно. Разбрахте ли г-н/г-жо неахамаков? Неграмотници

дупе Валерката Симеонов внася поправки предимно в банковите си сметки.

За неправилно паркиран автомобил - 200 лв, а за неупражнил правото си на глас - 50 лв. Ха сега де?! Излиза, че ако се набуташ в някоя градинка е деяние по-опасно, отколкото придобитото пресъпно мълчание и нехайство по време на избори...

"придобитото престъпно мълчание" Цецо, я пак...

Вместо да обгрижвате с плоски коментари партията , която ви е наела, вземете разгледайте основните аргументи против, изнесени по-долу и ги оборете. Или поне ги прочетете с разбиране.

- на здравата. Нашите политици не се виждат какво представляват, не желаят да свършат някаква полезна работа, не умеят да ръководят тази нещастна страна, но видите ли изчбирателите им виновни, че не желаят да им пъхат власт в ръцете! Затова ще глобяват, ще натискат и насилват, само и само властчицата да е при тях, че трудно се докопва инак. Този смешник няма да види парламент повече никога, затова се е загрижил за статуквото, а пък то е добре дошло за мастодонтите. Това е типичен пример за паразитизъм. Е, аз плащам данъци, но няма да пълня хазната чрез глоби заради едни 240 полуидиоти. Ако мине и това малоумие, ще ходя, но хвани ме за бюлетината, недействителната, Симеонов!

насила да ви харесаме...няма как да стане!

Народ като нашия, който изпълнява законите само когато са му удобни и не иска да се подчинява на общовалидни правила, понякога трябва да бъде принуждаван. Подкрепям набелязаните промени, но с едно условие - партийната субсидия да бъде съкратена до символична стойност. Иначе излиза, че ако не им плащат, депутатите ще се поддават на подкупване, което също е незаконно. Нека и за такива действия се предвидят строги санкции, а правилата да са еднакво валидни за всички граждани!

Е тоя ще гледа следващия парламент през крив макарон! Нагли тунеядци, то по Тошово време гласуването не беше задължително, а сега кирливците съвсем се самозабравиха и издевателстват нагло над народа!

Е, и? Ако някой не желае да гласува, защото никой не му вдъхва доверие, какво ще му наравят? Ако питат мене, няма нито една партия за която си стува да се гласува. Хвани единя, удари другия. Шайка разбойници, налетяли на държавните пари. Готови са прдадът майка си за някой кирлив лев.

НЯМА ДА ГЛАСУВАМ-И ТО САМО ЗАРАДИ ТОВА НАГЛО НАСИЛИЕ НАД ЛИЧНОСТТА-ЩЕ ГИ СЪДЯ В СТРАСТБУРГ!! ТЪПИ, ПРОСТИ, НАГЛИ, КРАДЛИВИ ИЗРОДИ!!!!!