Шансът ни за Нобелова награда бил само за литература

От всички Нобелови награди България има най-големи шансове да получи тази за литература, заяви днес Гейр Люндеста - директор на норвежкия Нобелов институт.

Обратно в новината

Коментари - Шансът ни за Нобелова награда бил само за литература | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

До СФ грешиш. Е Канети роден в Русе е получил нобелова награда за ЛИТЕРАТУРА!!!

Пак не сте разбрали .Наградата ще е за простоия и щели да класират само булгари .Тук имало най-голямо разнообразие.

БЪЛГАРИН НЕ Е ПОЛУ4АВАЛ НОБЕЛ.......

след връчването на наградата за мир на обама, за мен нобеловата награда вече е една пръдня! заврете си я.....

Вили, прав си за литературните награди, но примерите там са толкова много ... Солженицин примерно влиза в това число. Аз обаче имам един смътен спомен, че сме имали Нобелов лауреат. Според мен, той беше "водача" на Земеделската партия по времето на социализма Георги Трайков. Помня дори, че обявиха, че внася полагаемата сума (25000 долара)в някакъв благотворителен фонд. Ако някой друг знае този факт, нека потвърди, за да не се притеснявам, чак толкова за паметта си.

Награда е получил, ама не Нобелова. Някаква си ленинска награда за мир. В уикито пише. http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D0%B5%D0%BE%D1%80%D0%B3%D0%B8_%D0%A2%D1%80%D0%B0%D0%B9%D0%BA%D0%BE%D0%B2

Права съм :-)

Да, положителни развития след падането на комунизма, ама за вас западняците, комай. Защото вчера си купих пластмасови "домати" по 4 лева килото! А лекции няма нужда да ни четеш, специалисте!

Предлагам на Бойко Борисов да се връчи Нобеловата награда :((((

Не, бе, той ще отиде директно да проведе една акция по арестуването на комитета, който раздава наградите и ще си я вземе сам.

И къв престиж има нобеловата награда за мир след последното връчване ? Да не говорим за факта че с пари от оръжия се дават награди за мир ....

Ай сиктир, заврете си платените и поръчкови награди... знаете къде. Награда за мир на негрото, щото бил станал президент на САЩ - от този момент нататък каква стойност може да има такава награда, дето приноса за мир се подразбира като станеш глава на най-оядената и нагла империя в световната история? А писатели за Нобелова имаме, само дето никой никого няма да номинира по старата ни българска традиция само да търсим начин да си подливаме вода един друг и водени от неистова завист, да се чудим как да спретнем кален номер на тези, дето са по-големи от нас.

И за литературата е пак по политически принцип. Справка Орхан Памук и Херта Мюлер, примерно.