Запасите ни от природен газ стигат за 45 дни

Защитените потребители на природен газ ще бъдат снабдени с необходимите им количества синьо гориво поне за 45 дни, дори и при спиране на доставките от Русия.

Обратно в новината

Коментари - Запасите ни от природен газ стигат за 45 дни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Южен поток" и газовата връзка с Румъния не ползват ли един и същи източник на газ - Русия. Разликата е само в пътя от където минават тръбите. За да имаме значителна степен на независимост ни трябва друг, ама съвсем друг ИЗТОЧНИК на газ. Друг източник означава друга територия, друга държава и друга компания, нямаща нищо общо с Газпром. Това може да е връзката с Гърция, защото газа НЕ идва от Русия. Връзка с Турция, защото и техния газ може да НЕ е от Русия. Ако имаме достъп до терминал за втечнен газ, тогава може да получим газ от мноооого места. Преди време разпродадоха Електроразпределение и говореха, че щяло да има конкуренция. Как се конкурират в момента ЧЕЗ и другите подобни компании??? Та по подобен начин и "Южен поток" ни прави "независими". Тази независимост е само от Украйна, но не и от руския Газпром! От тази гледна точка Южен поток е изгоден само за руския Газпром защото техните продажби няма да зависят от Украйна. Няма никаква конкуренция!!!

Спирате парното и ето икономия . Като не дават /зелените/ да се добива шистов газ да стоят на студено .

Какво стана с парцела "Хан Аспарух" в Черно море? Нали там има газ за 35години. Или зарязахте всичко, за да опъваме руския каиш до безкрай.

Ами да разпускаме тогава държавата и толкова

Дреме ми на девия за природния газ.Аз от как се помня съм на дръвца.Тази зима съм изгорил 10 кубика и си имам още 20 кубиба в запас.Ей сега лятото ще допълня запасите с още 10 кубика и така съм постоянно приготвен за поне две зими.Колицата е на пропан-бутан, той е отпадъчен продук от обработката на нефта и винига ще го има докато се прави бензин и газьол.Пенсийката ми е на предела.Много съм си добре!!Ама най-обичам да си имам дръвца за зимата.И да питам еколозите - знаете ли колко дървета са тридесет куби дръвца за огрев пиленца.Е толкова убива редовно.Боли ли ви?Като гледам кави смешни акцийки правите в София за едно дърво в някой парк ха ха хахаха, че с децата , че с фрустираните ви съпруги...еврочикиджилък някакъв!!

коя българия , какви пет лева..

Болшевиките не са сигурни партньори, затова е нужна спешна диверсификация и среден пръст за кремълските изроди.

След това, падате от власт и съд.

vsichki upravlqvashti sa kato tozi ,za nishto nestavat ,ako ostanan s parite koito masoviq narod poluchava te shte se izbeset nai napred

Не на шистовия газ ..... Не на шистовия газ ! Къде са сега зелените мекерета да кажат откъде точно ще се доставя газ, на каква цена и КОЙ ЩЕ Я ПЛАЩА ...... ?!!!! Ненормалници !

Аз пък имам много газ! ... Опаааа ... вече нямам газ :(

Еех, мекерета продажни,газовата криза , предизвикана от същата тази Украйна която жалите сега, беше през 2009 г. Сега сме 2014-та. Ако пет години не си бяхте въртяли гъзовете като проститутки и не бяхте разигравали руснаците, сега Южен поток щеше да е готов, и щяхме да си въртим синджирчето. Аман от продажници мръсни...

...не брой дните на запаса от газ...а си сметни колко ви остават до деня когато наистина хванем ...ДРЯНОВИЦИТЕ...

Долни лъжци и предатели. В находищата на газ в девенци и койнаре има около 20 милиарда куб. м. конвенционален, не шистов, газ. Стига за цялото потребление на България за 7 години. Какъв чирен, какъв течен газ от катар. Проверете информацията, а в посока ловеч и плевен има и други подобни находища.

Дрън-дрън.

Още от сега депутатските кюфтета да са с двойна доза чубрица и в добавка боб яхния всеки ден .През почивките да се упражняват в газодаряване .След отработване на методиката тя да се въведе задължително и в другите институции на държавата и в общините.Решение на въпроса има -Дайте другари и другарки (пардон дами и господа )да дадем!

Пълни идиоти, чак от 10 март са започнали да нагнетяват газ в Чирен. Малоумни политици. Чирен трябваше да е на 100 % пълно още февруари...

Че го напълним бе, не се кахъри. От утре минаваме на фасулена диета. Пръц- кубик, тръц - друг кубик.

Да си спомним ембаргото със Сърбия.. някой ще напълни гушка с руски газ за сметка на нас, потребителите. Само ми е интересно дали ще врътнат кранчето на Северен поток също или само ние ще изядем дървото?

Ние не сме спирали да ,,ядем дървото,, ако не си забелязал такса сградна инсталация е именно за това въведена за да ни продават насила руски газ нагнетяван в топлофикациите със задължителен план колко да изгорят и подадат във вид на загуби по преносна мрежа, ползваш не ползваш искаш не искаш станали сме ,,абонати,, на съда и бандитите пожизнено , хайде кажи сега не сме ли крепостни на руснаците и в какво се състои пазарната икономика според теб.

За 45 дни ще има, после няма или "диверсификация по български".

Някой още сънува червени тролове. Така ли са ги програмирали чрез хипноза не знам, защото това човек с трезво мислене , не може да твърди. Че те дори и БСп не са червена партия. На практика по - дясна, олигархична и ретроградна партия няма. По последните два показателя им съперничи само ГЕРБ. Безпомощни, безидейни, безгръбначни и безполезни - това са най - меките определения за тях.

Точното определение е "изпълняващи заръките на чужди господари и служещи на враждебни на Българи интереси". Ей го това момче Вигенин! Като го слушаш те полазват тръпки от безочливостта му и пълната му незаинтересованост как се посрещат изцепките му в България. Това човек е всичко друго, но не и м-р на външ. работи на Р.България. Впрочем те всички преди него бяха от този вид.

то хубаво ама май не е само газта. Нали росатом трябва да гарантира след някоя година сигурността и на двата ни реактора в Козлодуй и ако кажат че не стават става лошо.

Акак положението ни с реакторите в Козлодуи

Няма как да кажат, че не стават, тъй като ще загубят нови клиенти (които ще се разубедят да купуват руски реактори щом им е толкова кратък експлоатационния срок) и второ - винаги можем да предизвикаме независима международна експертиза, нищо, че е без участието на производителя на реакторите. То това не е секретна космическа технология или седморно криптиран код, че да не може да се провери от други хора.

Тия "други хора" само да не са ония същите дето казаха да затворим 3 и 4 блок. Сега ще кажат, че и 5 и 6 са гола вода, щото има едни строящи се централи в съседни държави......

да спират всякви горива #WE Зеленото FTW !!!

ами да спират газта руснаците какво толкова. Ние нали сме в Европа оттам ще си вземем. Опаааа.... а оттам може ли да си вземем....? Нищо пак ще си караме на дърва за огрев. Само мир да има

Ние с другаря Стойнев сме много умни - учили сме в Сорбоната, Лондън и Масква. ВЕрвайте ни, ние ще ви "оправим", нищо, че не сме имали и 1 ден трудов стаж извън парламента и правителството :)))

Враговете на шистовия газ нямат ли коментари? Или това е била целта им - да се затегне примката около шията на страната?

не заблуждавай, да добиваш газ в България е горе долу като да отглеждаш домати в Сибир

Ти имаш ли идея кой печели и кой губи при шистовият газ. И какви са краткосрочните ползи и дърлгосрочните загуби. Имаш ли идея какви токсични химикали се ползват, точният състав на които е търговска тайна и може да съдържа всичко? Когато говорим за екология, не трябва от благоприличие да споменаваме и дума за шистовият газ.

Другарят Експерт Орешарски онзи ден нали ви каза по ТВ-то, че "ще имаме газ за месец ... месец и половина ... два". Питах го после защо не продължи изречението си нататък - "за три ... четири ... пет ... шест месеца", та да успокои електората наш :)))

това само показва колко недалновидни са политиците ни. за 25 години, при всякакви правителства ние вървим от 60% към 100% зависимост на енергетиката от Русия. и всичко това с обяснението че било най- сигурно и далновидно!!

По добре от Русия , от колкото от Катар например. Нали видя Овшорко колко е щастлив, че катарците ще строят комплекси за настаняване на техни хора.

Какво ти пречат едни 10ина милиарда Катарски инвестиции. Миришат по същия начин като 7те милиарда от ЕС. Аз съм за да има милиарди - все ми е тая откъде идват. Русия, ЕС, Катар, Офшорко, Сергейко. Дреме ми.

Искам Путин да врътне всички кранчета. И на газ, и на петрол. Поне тогава ще имаме екологично чист транспорт. И да стане бензина поне 5 евро литъра. Ха тогава да видя как ще ми се гъзарите с BMV-та по улиците.

И аз откога чакам да стане бенДзина 6 лв/литър, че да се разреди движението и накрая да остана на пътя само Аз :)))

da vidim kolko gas 6te ni dade evropa sega.... ili ot faliralata us da se nadiavame pravitelstvoto e palen idiotisam...

Уверяваме ви, другари, че ще имаме газ за 45 дни, ако потребяваме икономично, т.е. ако намалим потреблението си на 30% от нормалното :)))

Да си дойдем на думата, че нещо се бяхме отплеснали!

Ало ДИР.бг скоро никой нормален човек няма да ви посещава портала ако не предприемете мерки да разкарате скапаните ЧЕРВЕНИ тролове. Аз ще съм първият ако това продължи оше малко.

Прав ти път!

Не е лошо да ги оставим да си говорят помежду си. И дори да преминат на разговори със себе си. Щото те не са наброй повече от 5-10, но пишат за 100-200. Подкрепям бойкота.

Хайде, намериха си причина да вдигнат цената на природния газ.

Ех колко тъпо КОПЕЛЕ си госин Министре. В един момент било много лошо, че на 90% зависим от Русия, в следващият момент това показвало колко важен бил проекта Южен поток. Бахти тъпото КОПЕЛЕ си наистина. Както и всички тъпанари които гласуваха за скапаните партии които уж управляват в момента.

Политиката ни е израз на икономиката!Икономиката ни издържа около 2-3месеца!Колко ще издържи политиката и политиците които отбелязват само че България ще понесе най-тежко санкциите към Русия!Гърбенето на най-бедните в ЕС започва да дразни много самите гърбещи се!Новите икономически реалности ще донесат и нове политически играчи господа от ЕС!България не трябва да санкционира Русия!Това е смехотворно и жалко!Като си отрежем клончето с енергията къде отиваме г-да умници?!!Отговор !На площада без пощада!

Aко рушняците ни отрежат от газта, без значение на причината, не мисля, че украинците ще останат сами в "обичта" си към тях

За спирането на руския газ към България - първо се обърни към политиците.

Договорите се пишат и подписват за да се спазват. Страни са Газпром и Булгаргаз. Политиците са настрана в случая

Браво на социалистическото правителство! Имаме газ до 45 дена и то само за някои потребители. И когато Путлер нападне Украйна, кого ще горим? О С Т А В К А

Да спрат и мазута да фалира гадната топлофикация

Няма проблем.След изхождането на ВайГЕНИН в Украйна ще си доставяме втечнен газ от САЩ на преференциални цени

А как може да се остави цялата ни държава да зависи на 90% от друга държава??? И на всичкото отгоре да се натискем за още??? Ето това са националните червени предатели! Трябва диферсификация, за да можем да имаме независима политика!

Газ ще има,защото рашаните ще кандисат в името на бизнеса.

Те вече са кандисали,-тръба за китай се строи с непознаттите темпове.Не за друго,-няма газ,ако не плащат.А и друго,сладурче,Крим е доста по готин от Слънчев бряг!!!!!

Ами тогава значи всичко е наред. Да вземат да ни оставят и да не ни притискат да сключваме договори с тях. А като е по- хубав Крим защо отиват на Слънчев бряг? Нека си стоят на Крим, където сезонът е един месец, а петната от бойните кораби целогодишно.

когато бяхме с Русия получавахме евтина енергия и суровини, сега когато сме с ЕС получаваме безплатни директиви

Как добре сме се били продали и колко лошо им е било на тия извън СССР ... да се чуди човек защо се е разпаднал съюза.

А да си спомняш опашките за бензин, хляб и тоалетна хартия. Да се чуди човек защо имаше режим на тока.

спомням си и сега вече разбирам защо е било така, защото половината свят се обедини за да разори една държава - СССР, а ние сателитите вместо да и помогнем, стояхме и гледахме сеир

Благодарим на партията и на др.Р.Овч.

Украинците имат договор до 1 април. Може да се предположи , че няма да има нов и ще се спре подаването на газ. Е би трябвало вече да сме минали на мазут. Защото вероятно консумацията на софийската ТЕЦ трябва да е около 1.5 -2 милиона куб. метра , щом в най - студено време е 4 милиона и това прави 30 40 милиона повече. И от други топлофикации да кажем още 20 милиона и когато ни го прекъснат да имаме 270 милиона в хранилището в Чирен. 3 милиона от Гърция 660 000 наш добив и към 1.34 милиона от Румъния , ако е готова връзката и Румънцте имат да ни дадат или реекспортират правят 5 милиона , което би трябвало да ни стигне за лятно време , а зимно мазут и ще чакаме други връзки - тази с Турция или пък газ от Девенци. Всъщност никой не казва какво става с този газ. Чиренския газ ни е нужен до момента на влизане в експлоатация на румънската връзка.

да го спира духа яко таратора....

Цели 45 дни, супер, таман ще има време да ни прокарат тръба от Тексас! Д`ева и пущиняците, на ви хамериканци , едврогейове и прочие сган ....!!!!

Интереса клати феса, а? Още щяхме да сме с фесове ако всички бяха страхливи нещастници като вас.

Абе, кютук, Линкълн ли ти свали феса от главата?!

да преследваш интереса си не е страх, напротив да го пренебрегваш и да се подчиняваш на по-силния в момента е страх, бг политиката след 1990 г. е типичен пример за страхливост

Подготвят ни да се съгласим Шеврон да надупчи Добруджа и да замърси житницата ни. Няма да има газова криза. Русия вече си свърши основната работа - Крим да си дойде на мястото. Колкото до Майданистите да се задоволят с максимата : "От където дошло там и отишло". Когато един народ и управляващите действат в една посока нещата вървят. Не се чудете, ами заварявайте тръбите на Южен поток и си сейте житото в Добруджа!

Вероятно няма да има Южен поток, защото в Европа са консуматорите и те като се преориентиряат , към гръцки , кипърски ,израелски ,катарски , алжирски евентуално либийски и амеркански шистов , няма да имат нужда от него. Ако искат руснаците могат да ни внасят комресиран природен газ - за малки доставки по обем и къси растояния бил икономически изгоден. Това е ако няма европейско ембарго.

България отново ще обере негативите на европейската политика, както се случи при ембаргото за Югославия

И само при ембарго ли? А какво стана с милиардите дето щяхме да ги вземаме от Ирак? От Либия? Нали големия брат щеше да съдейства да си ги получим. А за чия сметка се включихме в незаконната война срещу Ирак?

ех този газ, как можа сега това да ни се случи, ама нали си имаме нови роднини от Хамериката, те ще ни дадат да разберем колко сме нищожни за тяхната миротворна политика, като се връткаме и братушките ще ни покажат фигура с три пръста, е айде честита ни връткава политика и гладно, студено и проблемно бъдеще, а пък Европата не ни брои за люде....

Въй, въй. Ами ако те пратим да им слугуваш на Руснаците дали няма да размислят?

държава, чиято икономика е резултат от политиката, няма възможност за независима политика

Точно така, след предишната газова криза педалите дето ни управляваха - първо тройната, после герберастите нищо не направиха за диверсификация.

и като се диверсифицираме не сме ли пак зависими или ще правим диверсификация на диверсификацията

Hе става ли ясно от къде им дърпат конците?