Юнкер допуска само малки уговорки за гръцкия дълг

Не може да става и дума за отписване на гръцки дълг. Възможни са малки уговорки, но не и фундаментални. Гърция трябва да се съобразява с Европа.

Обратно в новината

Коментари - Юнкер допуска само малки уговорки за гръцкия дълг | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

по добре обещания, отколкото НИЩО

Гърция е самостоятелна, съверенна държава. Има право с кой и кога да поддържа икономически и политически връзки. Ако държи да бъде с Русия - прав и път. С такава могъща икономика и военен потенциал вероятно щу просперира ( ние българите сме го изпитали ). Най-важното е дали в момента е с въжделенията на европеиските граждани за "не на агресията и тероризма". А иначе давай сиртаки, другите да работят. Управляващите им били взимали заеми, те какво са виновни. А, га яде кибапчетата и ги лапаше напреко не плачеше.

Майне ест прозренен, дас банкерен щей лапкунхагел грекен бастунен.

Всички ние сме работодатели на евродепутатие и те трябва да се съобразяват с нас.

Гърция още ли е в Шенген? Май ще трябва да продължим с телта и по гръцката граница...

ЕС и лично г-н Юнкер май започват да осъзнават,че ефективността на колониалните похвати вече клони към нула.Всички т.н наречени цивилизовани държави са постигнали жизнения си стандарт си благодарение на изобретателност,дисциплина,организация,технически гений,но и в същото време чрез безмилостно ограбване на покорените народи,хищническа експлоатация на материалните и човешки ресурси,налагане на заробваща икономическа система,непрекъснато поддържане в света на военни конфликти с цел унищожаване на всякаква що-годе креативна опозиция,отказ от християнските ценности и налагане на ценностите на Мамона!Този подход обаче вече не действа.не е необхидимо човек да е много компетентен,за да усети ,че след2-30 г.вГ-7 ще бъдат Китай,Индия,САЩ,Русия,Бразилия,Япония,Южна/а може би обединена/Корея,Мексико или Индонезия.Без материалните ресурси на Русия и с упадъка на човешките си ресурси всички европейски държави ще отстъпят значително,както в развитието си,така и в жизнения стандарт.

СОЦИАЛИСТЪТ ПАПАНДРЕУ ДОКАРА ГЪРЦИЯ ДО СЕГАШНОТО ДЕРЕДЖЕ, КОМУНЯГАТА ЦИПРАС ЩЕ Я ДОКАРА ДО МИЗЕРИЯ. КАКТО ВСИЧКИ КОМУНЯГИ - СПРАВКА - СЕВЕРНАТА СЪСЕДКА НА ГЪРЦИЯ.

Представлението на Цирк "сърп и чук" няма да продължи повече от 3 месеца

Гръцките избиратели не са много интелигентни, но не са послушни добичета. Много скоро, като им станат нещата ясни ще излязат на улицата да искат главата на Ципрас.

Georgi

Сигурен ли си? Спомена за отнетото им "Гергьовско агне" още е жив...Просто провери какво значи това, или по скоро какво значеше в Гърция този термин!... и после пак се обаждай!

Нещата се развиват прекрасно, сега ще има още по-голямо втвърдяване на позицията на ЕС спрямо Русия, Ципрас и Путин ще оберат пешкира. Хак им е!

Гърция пита ли изобщо какво мисли Юнкер по въпроса? Аз си мисля, че гърците просто ще му кажат на този чичко какво искат и какво той трябва да направи за тях!

поживиом увидим. изразяване на личната омраза и лични пристрастия не променят деиствителноста.

Това изказване на Юнкер не е ли много тревожно/особено за нас/?Преведено на недипломатичен език,то означава-изпуснахме порцелановия сервиз на земята и сега трябва спасим парчетата и ако може да ги залепим?!

МНОГО Е ТРЕВОЖНО ЗА ПУТАНИТЕ - КОЙТО НЕ СЕ СЪОБРАЗЯВА С ЕС ЩЕ ГРИЗНЕ ДЪРВОТО...

Европа не била заплаха, а предизвикателсто.Именно такова е! Как ще ги стигнам, след като 1000 години са крали и убивали.Никога! Това е и цивилизацията им, щом емблема на Рим е Колезиума-зала за убийства па най-зверски начини...

НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ЗВЯР ИЗРОД Е БИЛ ЧЕ ГЕВАРА, ГЛЕДАЛ ПРЕЗ ДУПКА В СТЕНАТА КАК ИЗМЪЧВАТ И УБИВАТ НЕВИННИ ХОРА И ПОЛУЧАВАЛ ОТ ТОВА СЕКСУАЛНО УДОВОЛСТВИЕ. ИЗРОД КОМУНИСТ.

Гърците винаги са излизали победители срещу нас. Имат още 8 млн.души зад граница.Сигурно 4 млн. са в САЩ.Лобито там им е огромно.Така, че не ги мислете,.Ние и Украйна сме баш марионетките на САЩ и станахме за смях.. с 64% импорт .

Еврофашизоидите квичат ли, квичат...

ГОЛЕМИЯТ РЕВ Е ОТ ПУТАНИТЕ, ЧЕ РУСИЯ ВЕЧЕ МИЗЕРСТВА...

Гърците да се научат да живеят скромно и с лишения като нас! И да си връщат всичките заеми! Не може само да се плюска, трябва и да се работи...

ДОСЕГА СА ГИ УПРАВЛЯВАЛИ СОЦИАЛИСТИ...ВИЖДАЛ ЛИ СИ СОЦИАЛИСТ ДА РАБОТИ?

Е добре де, тия админи на дир-а спят ли или нарочно пускат тоя троянец на страницата си??? Аман от слухтари!

ПУКАЙ СЕ ОТ ЯД ПУТАНЕ, ПУТИН ГРИЗНА ДЪРВОТО, ХАХАХА

Ахмед Доган

Кво общо пък има И ТУК Путин бе ОЛИgofРЕН? На сайта имаше троянска програма! Да не те е насилвал секSуално някой чичко с маска на Путин в твоето детство та за всяка буква обвиняваш Путин?

На гърците е било позволено да вземат огромни заеми и за живеят не според чергата си дълго време.Някои български умници даже ни даваха Гърция за пример-как могат да живеят охолно без сериозна индустрия и енергетика.Сега вече напълно основателно можем да говорим за корупция в грандиозни мащаби-гърците са получи заемите,ама и разни банки на Запад и еврочиновници са получили огромни комисиони и рушвети!И сега всяка страна смята ,че държи другата за топките-гърците могат да се разприказват за рушветите,а пък европейците могат да докарат Гърция до фалит!Проблема ,че ако не се разберат пораженията и за двете страни могат да бъдат страшни!

ЦИПРАС ЩЕ ГРИЗНЕ ДЪРВОТО, КАКТО ГО ГРИЗНА ПУТИН, ХАХАХА

Когато Германия в кризата, трябваше да има показатели характерни за криза, напротив отчитаха кух ръст, понеже банките им помпаха Гръцкия балон. И всичко е пей сърце. Верно е, че гръцките политици, поне оставиха трохи на народа, да му замажат очите, не като нашите, дето разпродадоха България с народа й. Сега е обаче дошло времето, някой да плати, тези заеми... Абе същото като КаТеБе. Едни се наплюскаха, сега народа ще плаща ... И гръцкия и германския...

Този целият ЕС смърди на уговорки,корупция и дърти мухлясали утрепки.Все народите имали да връщат,да слушат,да реформират , а те горе богоизбраните са цвете. Скоро ще ги пращаме при Сорос да си ходят с плуване през Атлантика.

Ясно е регламентирано, кой, как, с какви нормативни актове, и след чие решение може да печата евро. ЕЦБ е отговорната институция. За пример, левовете се печатат от френска фирма. Ако печатницата на БНБ разполага с матрицата на левове, и напечата левове, то се носи същата отговорност, както и ако печата швейцарски франкове!

Естествено руса ли сте госпожо?

Не! Аз исках да се науча

ЦИПРАС ЩЕ ГРИЗНЕ ДЪРВОТО, КАКТО ГО ГРИЗНА ПУТИН, ХАХАХА

С ЕС освен нашите продажници друг съобразява ли се????

Ако си мислите, че само ние българите знаем колко крадливи и нагли са гърците, жестоко се лъжете. Гърците бяха обвързани в дълг, за да могат да бъдат контролирани. До сега само получваха , но вече дойде моментът в който да бъдат заковани на местото си. Гърците ще си дойдат на реалното ниво , след като похарчат откраднатото което са натрупали в баки. Нивото на Гърците е не по-високо от нашето. Гърците ще трябва да започнат да бачкат, ако искат да оцелеят. До тогава ще бъдат ''поучавани'', къде с мека ръка, къде по-твърдо.

То и сега никоя европейска страна не е за Г-7, а Франция отдавна е мюсюлманска държава...

Сиреч: 'който не работи и т.н.' Ама казано по добродушен начин в отговор на гръцкото: 'айде да избомбарим ЕС-таверната след голямото плюскане'. Още доста време ще ни забавляват, явно :-)

Тая стара лисица Ункер! "Ние и без това сме най-малкият континент и не е време да разсъждаваме за разпад". Какъв континент сте вие бе?! Един FOB (forward operational base) на сащ! Континентът е Евразия и бъдещето е там! Китай се интересува да задържи трайно първото си място в глобалната икономика, а Русия се интересува не толкова от лидерство, колкото от независимост и то най-вече от сащ! Този тандем обърна залозите!

а вие не разбрахте ли че Eвропата ще им даде още 300 милиарда, а вие от скъсани гащи ще тръгнете и без гащи и боси като циганите на село, а?

Ципурас пищя, обещава,дига знамена... и се укроти!

Няма да издребняваме! И какво е между приятели няколко десетки милиарда? Ако ни хареса, може и да потретим ... с опрощаването

Бе то бива приятелство, ама да наливаш кинти в каца без дъно .....

Няма не може, няма недей! Щом си вече на борда, можеш да правиш каквото си искаш... Ако на гърците не им отпуснат нови заеми, просто ще пуснат печатницата и тогава еврото ще стане 1.17 ... ЦЕНТА!

Проблемът пред Гърция не е изплащането или необслужването на този дълг. В политическите им намерения зее "дупка", която ще генерира ново задлъжняване!

Току що по жицата изтече, че благодарение на изцвъкванията - необмислени и непремерени - на новото византийско ръководство, са се сринали книжата на гръцките банки и атинската борса е претърпяла крах... А това са събития вътрешно-гръцки, т. е. предизвикани от самите си тях.... Явно гъците ще се събудят и ще изритат туй недоразумение ципрасчо ли, цапрасчо ли, ама дано да не е вече късно...

оффф, аман от разбирачи, световният валутен фонд и онези които пачатат долари без покритие са туморите в света. икономически и реални воини те водят. докато народите се делят на религии, цвят на кожата, националности и прочие и всеки плюе съседа си намя да се оптави света. няма друго делене освен онези наи-горе и дтугите долу. в техните таини и явни клубобе и ложи няма делене. крале, президенти, комисии, всички са в кюпа. русия и китаи, а и донякъде латинска америка им се противопоставят. и добре, че е така- заради баланса. иначе много бързо ще редуцита населението на земята до обслужващ ги персонал, каквото и се стремят и тогава няма да има глупави спорове по форуми, а по един чип в задника и в матрицата- затворник- ядеш, спиш и работях. толкова. на путина ръка трябва да целуваме. кефи ме, пич е и е супер интелигентен. слага ги толкова тънко на мястото им, има здрав разум, желязна дисциплина, невероятно чувство за хумор, остър ум. кефи ме и да ди иронизира всякакви важни политици по разни дискусии и наи ме кефи как нарежда меркел- ченето и висва съвсем-

как бялата златка и скакауец още не са се срещнали с гръцките другари

не са получили инструкциите и паричните преводи от руското посолство

Много от коментиращите напипват проблема. Той е наличието на две Европи. В Южна Европа, от Португалия до Турция, нещата стоят по един начин. В Северна Европа, от Исландия до Естония, са по друг. Тези страни са разделени по манталитетен признак. Те са с различни ценности, отношението им към спазването на правилата е различно, донякъде са и с различни религии. В Северната част на Европа са предимно протестанти. Така че е нормално страни като Португалия, Испания, Италия да не се чувстват комфортно в ЕС.

А на времето сме били прусаците на Балканите ...

Не заради икономически напредък или индустриализация, а заради безобразните и постоянни войни.

Другарят Ципрас ще яде шамарчета!

само за сведение - в България повече социалистическа революция няма да се случи... иначе свобода на словото има - може да си лаете колкото искате по ЕС.

БATKO

Та то по голям комунизъм от европейския има ли? Комунистите са си на мястото няма нужда от революция. Виж от национални освобождения от чужди робство има нужда и тепърва ще стават.

Разбира се, че Гърция, ЕС САЩ намериха начина по който да продължи хрантутенето на Гърция! Искайки отписване на целият дълг на Гтрция новото правителство прави ход, с който като се коментира дълго в медиите по света ще направи приемливо отписването не на 300, а "само" на 100 милиарда евро от дълга на Гърция и отпускането им на нов пакет помощ за развитие от 100 милиарда евро! Нещо прави гърците харесвани на световните господари!

Не вярвам след като им отписаха 150 милиарда веднъж, да им отпишат отново!! Ние какво чакаме тогава??

Този красавец голям позьор ще излезе.Разшумя се около него,подържа се за сърцето на митингите в Атина,пращаше въздушни целувки на седящите и ревящите в таверни гръцки работници.Сега ще наговори куп глупости и смешки в Брюксел,ще го поснимат фотографите и телевизията,ще стане ТВи звезда,ще го поразкарат като панаирджийска мечка из ЕС столиците и ще се прибере в Атина.А там ще го чакат на масите в таверните гръцките работници с въпрос за 13 и 14 заплата.Ще го чакат на митинг хората да им обясни за безплатния ток!!Руски търговци на мечти ,ще чакат за тирове пълни с киви,мандарини и портокали...

ВСИЧКИ ЗА КАТО РАЗБАЗИКАНИ ЗАЩОТО ГЪРЦИЯ ИМА ПЕЧАТНИЦА ЗА ЕВРА И МОЖЕ ДА СИ НАПЕЧАТА ПАРИ С КОИТО ДА СИ ПЛАТИ ВЪНШНИЯ ДЪЛГ ..... И НИКОЙ НИЩО НЕ МОЖЕ ДА И НАПРАВИ - КВО ЩЕ ЗАБРАНЯТ ЕВРОТО ЛИ - ИЛИ ЩЕ КАЖАТ ЧЕ ИМА ХУБАВИ ЕВРА И ЛОШИ ЕВРА ??:)))))

Аз пък в мазата:-))имам нелегално цехче за лепило:-)) И те да знаеш скъпа,каня те на гости:-))) Ти да не си помислиш нещо "грешно".Лепило за тапети....1$=70 рубли в този час.Тези с номинал 5000 са толкова красиви и големи!!Метнал съм и око...

през дедовия ми е!

ЕС е доброволно формирование, и в него участват само тези, които възприемат ценностите, и се съгласяват да спазват правилата на този съюз. Всеки от нас доброволна участва в някакви общности. Това е същото. В тази общност си, защото имаш общи интереси, ценности, и спазвате правилата на общността!

БATKO

Казваш доброволно. А България защо беше анексирана насила от ЕС без да се проведе референдум?

Защото в България има представителна демокрация. Волята на народа е изразена от неговите представители!!

Интересно защо се спря коментирането къде аджеба са натрупаните заеми!!!!! Последните 5 години разследващи журналисти от Германия се умориха да обясняват на гръцкия народ, че 3/4 от заемите (около 250 млрд.евро) са в лични сметки на бивши и настоящи гръцки политици в Швейцария, Кайманите, Аруба и т.н. Кога най-сетне Брюксел официално ще посочи на Ципрас неговото "взаимноизгодно решение за дълга"

абе доста милиарди са отишли за военни доставки към германски компании. Което на фона на затъналата в дългове държава си е направо незаконно субсидиране на немски компании. гърците са свръхвъоръжени на Балканите....

БATKO

Изчезналите гръцки пари са в германски банки, и са в сметките на германски и гръцки олигарси. Така че и Германия няма да интерес да раздухва къде са парите.

Какво значение ще имат държавите след време- никакво. В Г7 ще членуват мултинационални концерни управляващи марионетни държави.

Ха ха ха, ако това е вярно Гърция много бързо смъкна гарда!! Какво стана с големите приказки?? Какво стана с големите обещания?? А сега ще си плащат и ще си седят кротко!! Те си мислят че са първите на това родео?? О, божке!!

Бе тия маляки няма ли да си връщат вересиите бе!? Кат вземаха по 16 заплати ни риваха нали?

Даго духате третия пол гърците са по хитри и парите ще ви вземат.

Лапачи не ви стига разрухата която направихте в цяла источна европа вие ще трябва да се съобразявате с нас СТИГА С ТОЗИ ГЕНОЦИТ

Разрухата в източна Европа се дължи на 45 годишното господство на комунистическите лумпени от Москва...

БATKO

А бе, когато бяхме зависими от Москва нямаше безработица, имаше индустрия, имаше безплатно здравеопазване и образование и то на много по-високо ниво от сега. Тока беше 1.5 ст/кВч, (30 пъти по-евтин) водата беше 50 по-евтина, билетче за транспорта беше 6 ст. Мизерията обаче дойде с "демокрацията".

А Европа не трябва ли да се съобразява с Гърция. И не само с Гърция. Какво всъщност е ЕС? Някои явно си мислят, че това е Германия, Франция и останалите са територии без значение.

ЕС е създаден като клуб на богатите!

Шаш и паника по високите етажи на ЕС бюрокрацията.Потят се.Дадоха на Гърция едни невиждани пари.Ципрас...дали ще бъде безусловният послушковец?Дали ще вземат парите,плюс лихвите?Ципрас нещо всява раздор по отнощение войната им с Русия-какъв ужас! Ей,колко по-лесно се работи с лакейните български власти!Каквото ни спуснат-това става на момента.Ама дали е изгодно за България,др.въпрос.Най-вероятно,стратегията на Ципрас е наистина да ги поразклати от чиновническата им,скъпо платена летаргия.Да постигне предимство,след което да преговаря.Но не от позицията на вечно доволното гръцко овчарче.

Изборната победа на Сириза според мен е нещо добро, при всеки един от трите възможни варианта от тук нататък. 1. Ако статуквото не се промени. 2. Ако Гърция излезе само от Еврозоната. 3. Ако излезе и от ЕС! Не допускам четвърти вариант, излизането и от НАТО, тъй като този вариант може да се окаже за териториалната цялост на страната!

Нито Гърция ше излезе от Еврозоната нито ЕС ще се разпадне. Тука се говори по инерция и по емоции. ЕС е направен по такъв начин че излизането е възможно само на теория но не и на практика. Хората които инженираха ЕС знаеха че ще има сериозни предизвикателства още през 60те и тогава казаха че ще направия така че никой да не може да излезе от ЕС в бъдеще. Просто си разменят фрази или за да подстрекават простолюдието или защото и те самите не са на ясно...

Всяко инженерно съоръжение остарява и на негово място идва ново, по-добро .

sonibvc@gmail.com

Това важи най вече за телевизора и печката ти оти за производителя нема сметка да работят вечно!

ЕС беше инжениран като клуб на богатите, и го създадоха няколко държави. Сега чакат Албания, Македония, Сърбия, Черна гора, Турция. После се очакват Косово, Босна. Нормално е в Северна Европа да възникнат идеи за нов клуб на проспериращите!

глупости... всеки е свободен във всеки един момент да напусне ЕС - просто съответният парламент денонсира лисабонското споразумение и дотам. отпадат европейските норми и митнически облекчения и квоти.

БATKO

Няма вечно робство, колкото и да им се иска на господарите. Всяка империя умира.

Основния виновник за заемите е този, който ги дава ....

И като се развърти печатната машина за драхми - до пълната победа на комунизъма!:)

ЕС да се съобрази с гръцкия народ! Заплахите не са подход,защото следва СПИРАНЕ на плащанията и процедура за т.н. "ОМРАЗЕН ДЪЛГ" в ООН,адвокати битки и кво? Парите ще ги изпишат изобщо!