Французите не се отказват: Шеста нощ сблъсъци заради реформата "Макрон" (видео)

Напрежението не стихна часове преди изявлението на френския президент, който ще се опита да успокои страстите

Обратно в новината

Коментари - Французите не се отказват: Шеста нощ сблъсъци заради реформата "Макрон" (видео) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бабоеба ще го сурвакат скоро. Време му е

Пари за пенсии няма да има в бъдеще. И ще се вдига непрестанно възрастта за пенсиониране. Специално в България сигурни пенсии ще има до набор 1973 година вклч. За следващите всичко е под въпрос. За това протестират и с право. Сегашните работещи поколения от 20 и 30 годишни не им се мисли за пенсия.

Франсетата са нация.

Не съм чул банкери да протестират.Що ли?

Че го ТРИЧАТ Макаронката май !!

Той за това е там.

Възрастта за пенсиониране не трябва да е повече от 60 г за мъже и жени и 30 г трудов стаж. Всичко над това е непосилно и хората губят мотивация да се осигуряват

за жените 55

Не бе, изобщо да не работят и да си стоят вкъщи!!!!!!!!!!!!!! Нали искате равни права, това води и до равни задължения!!!!!!!!

На теб пък кой ти каза, че равните права водят до равни задължения?! Ти циганите не ги ли виждаш - само права и никакви задължения.

Те хората мотивация да се осигуряват изобщо нямат по начало. Щото цялата схема е измамна - ти не осигуряваш себе си, а наливаш пари в пирамидата, които отиват за сегашните пенсионери и за куп кражби. Т.нар. втори стълб е уникален рекет. Именно, щото няма мотивация, лъжовно наречените "осигурителни вноски" (включвам и здравните) са задължителни. Все едно на база здравноосигурителния статус, не цакаш яко, опреш ли до болница. Та, айде плащай отделно и здравна застраховка, щото държавната за нищо не става. И личните лекари реват да им гласуват по 10 кинта на посещение, за да те погледнат и да ти кажат на кой специалист да отидеш - а добрите специалисти са на свободен прием, а не по ЗК. Ха, ха, ха...

ПЕНСИОННАТА ВАЗРАСТ! ВСЪЩНОСТ, ИСТИНСКАТА ПРИЧИНА ЗА ПРОТЕСТИТЕ Е, ЧЕ ФРАНЦУЗИТЕ НАДУШИХА, КЪДЕ ЩЕ ОТИВАТ ПАРИТЕ ИМ СЛЕД ТАЗИ "РЕФОРМА"! А ТЕ ЩЕ ОТИДАТ ДИРЕКТНО КЪМ ОНЕЗИ НЯКОЛКО ФАМИЛИИ, КОИТО ВИНАГИ СА ДЪРПАЛИ НЕЩАТА ЗАД КУЛИСИТЕ. ЗА ДА СПАСЯВАТ ОТ ФАЛИТ ТЯХ И БАНКИТЕ ИМ! НЕ, ЧЕ ДО СЕГА НЕ СА ОТИВАЛИ ТАМ, НО В МОМЕНТА ПЕНСИОННИТЕ ФОНДОВЕ СА ОГРАБЕНИ НАВСЯКЪДЕ ПО СВЕТА, КАКТО И ВСИЧКИ СПЕСТЯВАНИЯ НА ГРАЖДАНИТЕ!

Имам късмет че работя лека работа, но на 60 въпреки че съм здрав вече всичко ми е трудно. Връщам се от работа като пребит, уикенда не ми е достатъчен да се възстановя. Моят баща на времето се пенсионира на 60 и поживя спокойно някоя година. Честно казано не знам как ще устискам до 67, когато ще се пенсионирам. Така че си е мъка и половина с последни сили да драпа човек. Не мога да си представя как работят хора на над 60 тежка и отговорна работа.

В бизнеса има едно нещо, наречено "оферта на отказване" - когато не ти се занимава с нещо, но поради някаква причина не искаш директно да откажеш, даваш неприемлива оферта и да ти се махат от главата. Тук е същото - условията за пенсиониране са такива, защото алтернативата е директно да си кажат, че пенсионната система е куха и пенсии няма да има а следващите поколения. Обаче същевременно, пенсионните вноски са си скрит данък и ще продължим да ги пращаме. Другият скрит и най-универсален данък е инфлацията. Така че, западните държави са издънени и все повече и под различна форма данъци искат да скубят.

"За едни брадва, за други сватба"!!! За нас брадвата, за чернилките сватбата!!!!

Май да почна арабски език да уча разговорно и повече на слънцето да заприличам на хабиби и бягам в Германия на цоциалки. Живот!

Безобразно труден е арабският. Мога да го чета и да схвана нещо от написаното, обаче да го говоря - забрави. Нещо много по-полезно и лесно за научаване - взимане на равен мерник, правилно прикладване и поставяне в добър упор.

По целио напреднал съюз ни направиха да работите до дядовци и бабички.... Това на фона на кражби на пари и щедри дарения на Украйна и много други държави....

Хитльо измисли схемата. Мигрантите на групи ги вкарват за обезпаразитяване, после следващите, и така. Няма нужда да се дават милиарди за прищявките на мигрантите-паразити.

Ето така се прави. Това е протест. Ако утре излезе някой наш политик, и каже - "пенсионната възраст става 96 години"... единственото място, на което ще има протест е фейсбук.

Чак пък протест в сураткетаба няма да има. Ще се заформят разправия, тролене и плюене един друг.

А ДА НИ СПОДЕЛИШ ТИ БЕШЕ ЛИ МИНАЛАТА НЕДЕЛЯ НА ПРОТЕСТА, КОЙТО СЪБРА САМО В СОФИЯ НАД 5000 ДУШИ?! А В НЯКОЙ ДРУГ ГРАД ОТИДЕ ЛИ, ИМАШЕ НА 10 МЕСТА?! АЙДЕ АКО ОБИЧАТЕ ТУКА ДА ДАВАТЕ ОЦЕНКА САМО НА СЕБЕ СИ И МЪРЗЕЛА СИ! НАС НИ ОСТАВЕТЕ, НИЕ ПРАВИМ КАКВОТО ТРЯБВА!

Може и да е бил. Ти беше ли?

.....анализи на френски ченгета. Предвиждат гражданска война на етническа основа.Милиони черни и араби сйздават капсулирани общности, разгонват французите от отделни територии, полицията не смее да влезе в цели райони......Кочина- А беше хубаво.

Работна ръка липсва всъщност в развития свят и Китай(хем са развити, хем не съвсем). Ето примерно за Южна Корея: https://edition.cnn.com/2023/03/18/asia/south-korea-longer-work-week-debate-intl-hnk/index.html Статията е от преди 2 дни. Опитвали са да прокарат лимит на работната седмица от 69 часа или близо 12 часа 6 дни седмично при сегашен 52 часа или 6 дни по 9 часа почти. Хората някак си са успели да стопират проекта. Заради преработване имат много умрели или паднали на работното място от преумора, катастрофи заради заспали в колите си хора и т.н. Имат си и дума за това- gwarosa /смърт от преработване/. Всичко това е заради застаряващото население и липсата на хора да попълнят съществуващите работни места, както и да плащат данъци за покриване на пенсиите на старите. ЕС, САЩ и всички развити държави са на тоя хал, защото просто застаряват- населението дълго не е отглеждало 2 или повече деца на семейство, съответно възрастните изравняват броя работещи по-млади или даже го минават. От там борбата ще бъде да се работи и до самата смърт на всеки- по-малко разходи за пенсии и някакви, макар и не съвсем адекватни, хора да заемат работните места. Иначе да си представим какво ще стане, ако в завод се пенсионират 100 човека от 1000 за година, а поради липсата на млади не влезе и 1 нов. Печалбите падат или трябва да закриват завода, ако ключови позиции останат без покритие. Разбира се, никой не иска да каже открито проблема, защото политиците ще бъдат изритани заради грешките си, с които са докарали нещата до това състояние. Пари за пенсии няма и няма да има скоро. И днес да почне да се вдига раждаемостта, пак ще отнеме десетки години(20ина поне) младите да влязат на пазара на труда. Емигрантите създават повече проблеми и искат социални помощи, а не да работят.

Всичко това е от алчността на собствениците и крупните акционери. Като нещо не става бързо се наемат повече хора а не се прави извънредната работа редовна.

Всъщност пари за пенсии има, както и за други важни неща, но те се пренасочват за помощи на паразитиращите, за оръжия, за безсмислени проекти и не на последно място се крадат.

Заслепен от новият ми смартфон който купих с 3 заплари изобщо не ме вълнуват франсетата... Жалко че с капаците у нас сме само 80%.

И това ли е западната тъй наречена демокрация? Очевидно хората не искат вдигане на пенсионната възраст, ама "демократичното" правителство въпреки това я вдига, а? Нали уж при тъй наречената демокрация властта беше у народа?!

Сталин:Я думаль, что демокрация, ето власт народа, но товарищ Рузвелт мне доходчиво обяснил, что демокрация-ето власт американского народа

Нищо не разбираш. Той народа е тъп и затова "умните политици" му казват какво е най-добро за него. Това е демократично и по европейски.

Ганювци, я кажете пак как франзуците били еврогЮве, педали и как черните ги еали както си искат? Щото тук на "гордия и независим" българин както и да му връткат пенсиите, както и да му крадат от изработените цял живот пари, той си навежда преклонената главица и ербапства само по масата и по форумите, а там хората излизат и си бранят правата, а?

Браво Ванка!

Именно, господине!

Е то и да скачат и да викат все тая ама още не са разбрали. Така имат илюзията, че са свободни и демократични.

Че Ковида за какви беше пуснат. Да се намали старото население, защото ЕВРЕИТЕ му окрадоха пенсионните фондове.

Как ги бият демократично :)))

гледам крепостните яко са нагазили тази новина! товаришчи, налага се да ви съобщя, че в любимата ви путиландия пенсионната възраст е 65 години! рассияните се пенсионират късно, но затова пък пенсиите им са малки!

А каква е пенсионната възраст в концлагера България? Колко са детските надбавки? Какъв е размерът на пенсиите? Какви са данъчните отстъпки за семействата, които отглеждат деца? Какви са цените на хранителните стоки? Отговорите са ясни на всички, освен на западнопоклонниците идиоти.

24/7 те мори Русия. Ясен си.

Много ме кефят "новите" французи - черни, араби - многа са секси !

педал.

Да са мислили на изборите. Сега английски войници им стрелят в градовете, американски пионки ги еба.ат. и ги набоцкаха хубаво. Когато си тъп е за цял живот. Не че ще е дълъг

Гилотина за извратеняка бабоеб, слуга на чужди господари.

Вече чувам скърцане, вадят ги от мазетата и ги смазват. Френските политици доказано само от това разбират.

ти да видиш! съпругата на бабоеба е по млада от путанин! ще рече, че според тебе путанин е за нищо не ставащ дъртак

А за деметния старец в бялата къща нещо да кажеш?

Приготвил съм бутилките с уиски син етикет и чакам сцените с гилотините хахаха. Неизбежно е.

с тях е свършено. Окончателно и завинаги. И без това не се знае дали вече не е късно.

Фашизирирания, дебилизиран запад се разпада и това е чудесно.

Ами то на протестите няма един французин. Всичките са 20 годишни негри и араби. Май не протестират срещу пенсионната реформа, ами си търсят повод да вандалстват.

Добре де, защо всички повтарят, че нямало достатъчно работна ръка? Това не вярно! Има! Просто нарочно се държат хората без работа за да ги управляват лесно

Значи могат да намерят енергия и хъс за протести срещу НАС Богоизбраните, а не искат да бачкат до последния си дъх и да направят по-добър за НАС! Възмутен съм от тия плебеи, потресен! НИЕ докато мърдаме сме на предната линия на борбата за власт, правим всичко възможно редовия плебей да се чувства подтиснат и унизен, да го върнем във феодализма, не мислим за пенсиониране, а те...ужасен съм от тия претенции!!!

Когато на семействата им се каже да имат повече деца, те отвръщат, че това ще им влоши стандарта на живот… Оттам намалява работната ръка в страната и съответно броя на осигуряващите си. Могат да бъдат замествни с трудови мигранти, но пък после мрънкате, че това било заличаване на нацията… Вноските не искате да се вдигнат… Е, откъде да дойдат парите за пенсии предвид, че пенсионерите се увеличават??? Според мен пенсионната система е изцяло сбъркана и трябва да се премахне, ама едно 70% от обществото е свикнално да е на хранилка, така че едва ли ще стане някога…

Работната ръка и осигуряващите се намаляват, но социално слабите и безработните (черноработниците) се увеличават, и както винаги вместо да се насочат към тях предпочитат да стрижат стадото още по късо, но на фона на благата за Украйна все по-трудно минава номера.

От оръжия, танкове,ракети ,свръхзвукови самолети и т.н.

Ще бачкат, до 90 годишна възраст ще бачкат! Все пак, някой трябва да изхранва милионите негри и мюсюлмани.

французите са лигльовци! путин направи пенсионирането на 65 години и никой в рассия не се разлигави да протестира, въпреки че рассияните умиргат преди да навършат 56 години! россияните не са лигльовци като французите!

Защо лъжеш бе скапаняк? "Според скорошните пенсионни реформи, от 2019 г. тази възраст бавно се покачва до 6 месеца всяка година. Това покачване ще продължи до 2028 г., така че накрая пенсионната възраст при жените ще достигне 60, а при мъжете 65 " Четеш ли? ПРЕЗ 2028 ЩЕ СТАНЕ 60 И 65.

мисли, че франзуците се надървиха на Макрон и искат да го онождат САМО заради пенсионната реформа?!

Когато започнем ТАКА да си отстояваме правата, ще заживеем по-добре и няма да ни карат разбойници от Канада или на м с п!

Парите за пенсиите са в Украйна. И да протестирате, няма да ги върнат.

Сега разбрахте ли защо сложиха президент бабоеб? Защото обича да (пре)ебава пенсионери и пенсионерки. Алиби. Поради същата причина, поради която вселенски е евреин - за да не може да се обвини в нацизъм, във фашизъм.. по някаква си странна сатанистко-рептилска ПР логика.

Да няма гилотини накрая

Да му изкарат гилотината на бабоеба ! Сатанистко копеле ! Да го последват и германците...че си разтуриха държавата с тези либерални утрепляци! Цяла Европа да се вдигне,че то не се търпи !

Обикновено през последните 30 г. все ни дават примери от Запада - западната демокрация това, тя онова, здравеопазването там е такова, частния капитал е такъв, образованието /па и културата/ са еди какви си, и видиш ли те изборите трябва да са такива и такива. В крайна сметка кое сме взели от там, от колко страни сме го омешали, и защо например като трябва да вземаме равнис по Запада, ние се пенсионираме на 65 г., а те на 62 г. /засега/. Май доста избирателно си прикарваме нечии интереси и "демокрация".

Ето това е народ задружен а не овце като....

........нас........

Задружен, а що не са така задружни като им наплниха страната със стотици хиляди негри и чернилки?

Демокрация яко! Бой с палката! После се оплакват че по комунизма танковете щели да дойдат. Двуличници.

Време е да им изпратим оръжия на тези млади хора, борещи се за правата си.

Муаахахахаххах

За това са французи. Жана д'арк, Доктор Гилотен, Бастилията, 97 Жан пол Марат, Марсилезата, революцията и демокрацията. Да се е върнал някой френски цар да оправи Франция за 800 дни! Липсва им днес оня Високият мъж с кривият нос -ткакто си отиде все меки китки и бабофили управляват Време е и дамите наследници от Булонския лес да вземат властта и възвърнат славата на французойките

Франция разбира, че от войната в Украйна няма да има голям келепир и започна типично по френски да организира вътрешни проблеми, за да не я занимава чичко Сам с идеята си да воюва срещу голяма част от човечеството. Германците се ослушват и спотайват като неподготвен ученик, а Полша иска кръв и война с Русия. Словакия с типичния си васалски манталитет гледа да отмъкне нещо, Румъния иска да вземе отнетата й според нея несправедливо Молдова. Скандинавците гледат какво ще каже Лондон, а Испания и Италия все още не са решили как ще се развият нещата. Турция е лисица, която каза "ДА" на Финландия, като даде на Русия да разбере, че няма право да пипа тази територия, но каза "НЕ" на Швеция, която се явява най-мощната индустриална държава в Скандинавия със сериозен военен и икономически потенциал. Така, напрактика блокира възможността в НАТО да има още една страна, която да се включи реално във войната срещу Русия. Гърция дава назад и по подобие на Франция подозирам, че ще обърне сериозно внимание на вътрешните си проблеми.

Днес ФЕД вдига пак лихвите - чакаме сега и банките и ще ядем “Слава Украене” :-).

Браво на французите, за съжаление ние, българите сме с преклонени главици.

МАКРОН ТРЯБВА ДА ПОДАДЕ ОСТАВКА, А ТОВА ДА ПОВЛЕЧЕ КРАК И В ОСТАНАЛИТЕ СТРАНИ НА ЕС ! МНОГО ЛУДИ ЗА ВРЪЗВАНЕ "УПРАВЛЯВАТ" КЪМ ЗАЛИЧАВАНЕ ЕС !!!

Протестите далеч не са само срещу пенсионната реформа.

Сигурно ли е, че протестите са само заради пенсионната реформа? Май битката е за независимостта на Франция от разни елити.

Протестът е , че Макарона прокарва закони без да са гласувани. Еднолично като диктатор. Като тоталитарен диктатор. Това е основният акцент.