ЕП: До 90 найлонови торбички на човек за година

Европейският парламент (ЕП) ограничава разхищението на найлонови торбички. До 2019 г. всеки гражданин на ЕС трябва да използва годишно до 90 торбички.

Обратно в новината

Коментари - ЕП: До 90 найлонови торбички на човек за година | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо сте спестили това: "До 2018 трябва да се спре с раздаването на по-леките торбички на купувачите."

1 торбичка 2-3 гр, 1 бирена бутилка от 2л е 70-80гр ...та, 1 бутилка минерална вода 10л ...сигурно е 200-300г ...та проблема не е само в торбичките ......а във всички опаковани в пластмаси храни и продукти!

Това е! Най-сетне се установи основния проблем на общността - броят на ползваните найлонови торбички. Сега да видим по какъв начин точно ще бъде осъществен контролът за спазване на това ограничение.

Чак такава конкуренция на Бойко от ЕП не съм очаквал!

Това и Дж. Оруел не би могъл да го измисли.

Народът на ЕС е на път да проведе референдум с въпрос "Не считате ли,че 32 зъба са им твърде много на еврочиновниците в Брюксел?"

Предполага, че следващото решение на Европейския парламент ще бъде: До 40 ролки тоалетна хартия на човек за година, за да се спре разхищението на дървесина :) :) :)

40 си е разхищение. 4 максимум! На цената на 40, разбира се.

Те горе долу вече са го въвели, нали приеха тоалетните казанчета да са до 6 л. за да не се разхищава вода! Но и през акъла не може да им мине, че ако пусна два пъти казанчето, ще изхабя 12 л! Както и с мощността на прахосмукачките, ограничена на 1600W, а скоро ще падне на 900W. Ами че нали ако прахосмукачката не смуче ще трябва да чистя много повече, което води до разход на енергия! Разходът на енергия се мери не с мощност, а с мощност за единица време. Както и разходът на вода се измерва не с капацитета на казанчето, а с количеството за единица време.

Дайте си сметка, че в Европейския парламент са хора като Бареков и Станишев. Какво умно очаквате от тях??????

Много интересно,преди да падне софийското жителство,в София се казваше пликче,или найлоново пликче.Казваше се кутийка бира,но сега е киенче!

Ей тия от Европата и мъдната ни торбичка ще отнемат. Нищо, че е от естествена кожа.

Едва ли ще я отнемат, но за сметка на това може да приемат директива колко пъти в годината да се ползва :)

Ал

Тия в Бюксел май вземат акъл от ББ...

Нещо, референдум, обсъждане, перспективи. За , против. Партията реши от утре ще хапваме по две слънчогледови семки, за да няма затлъстяване и да сме солидарни с гладните в Африка. А да. Да не пием повече от една чаша вода на ден, защото трябва да се поливат тревните площи пред парламента в Бруксел.

........В момента един европеец използва средно по 198 найлонови торбички. ...... --- Западът създава проблеми... Бори се с тези проблеми... И създаваща още по-големи проблеми... Пример: 1. имаше квитанциики за тока с размер 1/8 от листа. 2. появиха се фактури от по два листа. 3.Отчетоха грешката 4. направиха по-голема, като ша въведат електронни фактури...

колко торбички съм използвал?! Да не би да съм длъжен да си нося "рабош" (пръчка за отбелязване на измерени количества) кат пра-пра дядо ми и както той си е отбелязвал на него колко мляко е добил и го е представял при събирането на данъците така и аз да си отбелязвам колко торбички съм използвал и да го представям някому за отчет?! Здраве му кажи ако и това ако не е поредната чиновническа идиотщина! Спрете производството на тези торбички и ги заменете с подходящи биоразградими материи, а не измисляйте поредните ограничителни мерки!

Женски Пазар: - кило домати - в торбичка ли - не, ще си ги подрирвам до вкъщи ;-)

Кое тежи повече една кутийка за сирене, сладолед , майонеза, плодове и зеленчуци, дори и хляба е в полиетиленови торби!!!! НАМАЛЕТЕ АБСУРДНИТЕ ОПАКОВКИ!

365дни / 90торбички(годишно) = 1торбичка на 4 дни. Отидох до кварталния магазин: 1. 2кг картофи (в торбичка); 2. 1кг домати (в торбичка); 3. една руска салата (в торбичка); 4. един хляб (в торбичка); 5. 0.5кг ягоди в кутийка и (в торбичка); 6. Други дребни разтичащи се неща, яица,... пак (в торбичка); 7. Гроздова в бутилка (без торбичка ;-) Всичкото набутах в една голяма пазарска ЕКО торба от Фантастико. Вкарах всички продукте в хладилника (без торбичките) Утре ще изхвърля найлончетата в предвидения ЕКО контейнер, местните клошари ще ги оберат за "вторични"... Затворен цикъл, Да, ама съм в нарушение на ЕС Директива ;-)))

МНОГО ПРОСТОТИИ БАСТА !!!, дали многобройните абсурдни опаковки не цапат природата повече, всяко евро пале е опаковано със стреч фолио, повечето чували са от материя която не се разгражда, чупливите материали са опаковани с мехурчесто фолио, дунапрени и полиуретани които също не се разграждат!!! Кога ще се разградят и претопят хилядите , ТЪПИ РЕКЛАМИ ОТПЕЧАТАНИ НА ДРАГОЦЕННА ХАРТИЯ (БРОШУРКИ , ДИПЛЯНКИ,ЛИСТОВКИ), ХИЛЯДИТЕ БИЛБОРДОВЕ НАПЕЧАТЕНИ НА ВИНИЛОВИ ПЛАТНА???? Загрижили се за найлоновите торбички всяка от която не тежи и един грам пластмаса!!!

В Гърция за всяка покупка хляб ли е мляко ли е ти ги слагат в отделна найлонова торбичка която е БЕЗПЛАТНА. Вземаш си хляб - слагат ти го в безплатна голяма найлонова торбичка. Вземеш си и нещо друго - в отделна нова безплатна найлонова торбичка отделно от хляба! В България защо не дават безплатно найлонови торбички като пазаруваш?! Къде да си сложиш покупките подявол-те?! Да ги подритваш ли до вас?! Баси скапаната държава сме.....голямо неуважение към клиента. А отделно че тия торбички в Гърция после си ги ползваме за коша за боклук вкъщи, която се изхвърля всеки ден, тъй като коша се пълни за ден.

Ти за 20 цента и майка си ще продадеш. Тъпак. Виждал ли си след такива мизерници като тебе какво остава по хубавите плажове на Гърция - МИЗЕРИЯ.

Идиотите в Брюксел няма да свършат никога.....

Търтеите от ЕС се скъсаха от работа. Забраниха кривите краставици, забраниха секса с домашни животни, а сега ще забранят и найлоновите торбички!

В ЕП, както във всяка друга бюрократична структура има куп лица, които не са излизали на улицата сами и нямат понятие от живота, какъвто е. Не ми е ясно дали онези от ЕП са готови да видят какво ще се случи в италианския юг ако се забранят пликчетата?

ТО ХАРТИЕНИТЕ ТОБИ ДОБРЕ, АМА ДЪРВЕСИНАТА ПАК Е В РУСИЯ :)))) ... ПО -ДОБРЕ ДА ИЗСЕЧЕМ ГОРИТЕ ЗА ДА ПРАВИМ ТОРБИЧКИ :))

ЕХ ЧЕ ЗАКОН БИХ НАПИСАЛ НА БАБА СИ ЗА ХУРКАТА :))))

Рашата, казваш? През 18-ти и 19-ти век рашките са ползвали редовно БАНЯ - обяснявам за теб - това е едно такова място, дето хората се къпят. А през това време френските благородници са се поливали богато с парфюми, за да не вонят на кир. Впрочем не само френските, а цяла Западна Европа. О-о-о...извинявай, по времето на хановете не е имало баня...сега загрях защо смърдиш толкова...

Аз да питам , таковата капутите броят ли се и те .. за такоФата найлон! И тях ли ще ни ги броят ?

По едно време стана по- изгодно да си сипваш олио от магазина, отколкото нафта от колонката. Да не излезе така, че да пазаруваме презервативи или подобни найлонови изделия, за да пъхаме боклуците си вътре?

....интересно....а по колко мафиота се полагат на човек...???

Светлината за бг русофилистика е сиянието на звездата на петолъчката на Кремъл. Слънцето за бг русофилистика е товариш СуперПутлер. Човека-указ.

А бе що не си пиеш лекарствата бе????

Че като има тъпанари да им войдисват,не торбичките ,хората са виновни,дайте и тях да намалим.

Няма лошо да ограничим по някакъв начин замърсяването, но не виждам смисъл от устройството което ще набира тел:112! Има и друго. Предвижда се всички автомобили да са оборудвани с устройство което ще позволи на полицията да спре всяка кола дистанционно. Като се има в предвид, че и колите са все повече пластмаса и се трощат лесно, ами то по-добре да се качим на коне и магарета! :)

Няма как на коне и магарета.Последните станаха министри и депутати

Новите торбички са биоразградими и са безвредни за почвата . Лесни за рециклиране. Ама евродебилът си е малоумен по презупмция . Ще почнат да ни броят и глътките въздух . Ако им позволим , разбира се :))) Всеки ден стотици хиляди протестират срещу тия хупцлари в брюксел . Същото е и пред централата на ебц. Светлината бавно , но сигурно си проправя път . За наша радост , процесът е необратим :)

В Брюксел протестират само местните синдикати. За по ниска пенсионна възраст. Пред ецб протестираха някви комунисти само един път.

Лъжеш , шломо ! Даже това не ти се получава :)

Минаваше селскостопанския самолет през ЦоЦолизЪмЪ и пръскаше всичко наред с пестициди. Села, градове, гори, ниви ... квото има отдолу.

Лъжеш , шломо :))) Дори това не ти се получава !

Сега има едни самолети които летят много високо и оставя след себе си бяла пелина която се разстила за часове...стронций,барий,алуминий....сигурно цялата Менделеева таблица.Миналото лято листата на дърветата окапаха средата на юни:(((( ХААРП.....ти ми говориш за пестициди.

Не му трябва на бг русофилистика ЕС. Друго си беше през ЦОЦОлизЪмЪ, екология беше мръсна дума. Важна беше само индустриализацията и петилетките, нищо че в реките нямаше риба, а заводите бълваха като в Китай сега мизерия. Естествено Чернобил няма и да го споменавам ...

Може, може...ама тогава хората не ровеха по кофите, с пенсия се живееше нормално, циганите бачкаха яко, имаше държава и ред. А сега имаме таратанци...а, и ЕС - да ни командва така, както му е удобно, и правителство от американски лакеи. Беднотия до шия, чалга и цигания, и държавата е в безсрочен отпуск. Не, благодаря - при такъв избор бих избрал цоциализЪма.

Има ли директива от ЕП колко пъти трябва да спя с жена си и колко с любовницата. Баси боклуците....не може някой да ми дава тон в живота....скорпион съм и не ебавам никакви тъпи директиви.

Имаше директива за кривите краставици да не се пласират на пазара! Та ако на някой му е по-крива краставицата...:)))

Отиват на пазар игуменка и монахиня.Игуменката избира само дебели и прави краставици. Монахинята пита: "Сестро,за ядене няма ли да купим"

Абе това с торбичките си е проблем , но ''любовта'' ни към евро-депутатите е друга тема и си има сериозни основания.Така , че ние ще намалим употребата на торбичките , а вие намалете евро-бюрократщинката и лапачката им .Ефектът от намаляване вредите дето нанасят съвкупно на Природата включително и на нас , като неразделна част от нея , ще е по-мащабен.

Тоталитарния ЕС скоро ще ни нарежда по колко ролки тоалетна хартия ще ни се пада. Долен тоталитарен съюз сравним със СССР по всички направления.

Къде ще се разписваме за торбичките?Внучката ми е на 5 месеца, на нея полагат ли се същото количество торбички? А на кучето ми? То като ака по три пъти на ден по 365 дена в годината колко торбички ще му трябват?

Колкото спряха пушенето, толкова и торбичките ще спрат. Представям си как 100 чиновника в Брюксел кибичат на заплати от по 20000 евро за да мислят за торбичките... Кафяви отпадъци за всички тях, с килограми

И тоалетната хартия ще ограничат. И без това до 20-30 години мюслите ще са бая народ в ЕС.

достатъчно е една торбичка на човек само трябва да е зраво стегната около шията

ТОВА ЕС Е КАТО В РОМАНА 1984-ПРОЧЕТЕТЕ ГО ТОЙ Е В ДЕЙСТВИЕ!! САМО ОЩЕ НЕ СА НИ КАЗАЛИ КОЛКО ТЪПИ ДА ХОДИМЕ ПО НУЖДА-МАЛКА И ГОЛЯМА-, КОЛКО ПЪТИ ДА ПРЪДНЕМЕ ИЛИ НЕ, КОЛКО ПЪТИ ДА СЕ КЪПЕМЕ-Е, ТЕ НАШЕНЦИ НЕ СА ПО ТАЯ ЧАСТ, ОСОБЕНО ЛЯТОТО СЕ УСЕЩА СМРАДТТА НА НЕУМИТЕТЕ ТЕЛА!!

Не обяснявай на троловете за Оруел,няма смисъл.

lu4ka

Добре,че само ти си чел Оруел.

Вместо да помислят как да ги рециклират, ще ги ограничават. В Израел проблемът е решен, трябва да се взима пример от тях. Във всеки магазин дават плътни найлонови торбички, които след това се рециклират, защо не усвоят израелската система за рециклиране?

Колко торбичи ще ползвам аз си е моя работа и какво ще ги правя също.Айде стига все някой от някаде да ни казва кво трябва да правим,аман от тия диктатори в европа .Това правите днес и сега,до кога.Станали сме вече само територия на бай Ханс аман от умници докараха ни до просешка тояга....

lu4ka

И като се говори толкова много за екология, защо в Обединеното кралство за 80 гр шунка, използват за опаковката и 100 гр полиетилен?

Те англичаните големи будали значи - вместо шунка - найлон! тц,тц,тц

Нали,нали,а на кончита,не и мерите краставицата,меките ми китчици!:-)

Искам да знам,о повелители,на колко градуса,може да ми е крива краставицата,за да я коригирам.Защото другата не мога,самоволна гад е и се бута навсякъде!

Все повече и повече, се увеличават количественно ограниченията в ЕС и малко, по малко той заприличва на концлагер. Скоро ще надмине по 'демокрация' бившия СССР.

презервативите броят ли се за "наилонови торбички" или за тях има друг лимит?

Те ще бъдат за многократна употреба

Да ползваме по 90 презерватива на година? Де тоз късмет!

:-))))

lu4ka

Това е латекс :).

А защо в България не се изпълнява стандарта за допустима кривина на краставиците. Спешно да се открие наказателна процедура