Всички здравни услуги у нас са в ”червено” - лошо качество

България е на 30-то място по качество на здравната помощ от 37 изследвани страни в Европа.

Обратно в новината

Коментари - Всички здравни услуги у нас са в ”червено” - лошо качество | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сега Москов се кани да прави листи за чакане.

За съжаление липсата на отделения за долекуване масово обезценят труда на лекарите и парите отиват на вятъра.хързулнат пациента по клинична пътека 7-8 дни след тежка операция и от близките се изисква да бъдат рехабилитатари и да го изправят на крака, ама трябва да имат познанията и на диетолози, отделно трябва да знаят и какви усложнения може да има и в следоперативния период... Абе не ми се разказва какво ми изпати главата и с баща ми и с майка ми. Даже и в частни хосписи срещу заплащане не се съгласиха да ги вземат като разбраха, че са напълно неподвижни. За мен останаха угризенията, че не намерих квалифицирани хора, които да им окажат адекватната помощ

Значи, има още надолу да ходим, има страни като Хайти, Судан, който още не сме достигнали! Напред към светлия комунизъМ, опппс, Демо-крация!

БРАВУС! Много добра класация, но с рестрикцията на населението в България "ИЗОСТАВАТЕ ЗНАЧИТЕЛНО ОТ СВЕТОВНИТЕ СТАНДАРТИ!". След 25 години на демоНокрация, вече трябваше да сте "територия" на ИДИЛ.

и кой ни е виновен за кражбите и некадърността. хората живеят в демокрация в първата в класацията и не морят народа си. в булгаристан на доган все свети петър ни е виновен, ние сме невинни.. писна ми от тези плитки и изветели манипулации, след 1989 година сме другари за да са ни виновни световният империализъм и сащ. много тъпо ама много, а спрете малко с тъпизмите, няма вече желязна завеса, има комуникации, информация и интернет

Мило промито мозъче, днес няма "желязна завеса", "копринена завеса". Мило промито мозъче, днес няма СМИ - система за масова информация, а СМОЧ - система за масово оглупяване на човечеството. Ние сме виновни само в едно кардинално нещо, искаме да сме хора - маргинали, а не Човеци - ИНДИВИДУАЛНОСТИ.

Критикува се здравната ни система, защото няма листа на чакащите и не се чака по 6 месеца за важна операция. Това е истината, затова се критикува.

За здравеопазване в БГ годишно отиват повече от 6 милиарда без стоматологичните услуги. Излиза 1000лв на глава, включително бебетата и циганите. Това малко пари ли са за бедна държава? Вярно, че някои лекари получават малки заплати, но други получават хиляди, даже десетки хиляди. Има си лекарски съюз, да се погрижи за по-справедливо разделяне на баницата, а не само да иска още и още пари.

Тези доктори учат по 8-10 години - а след това всяка година се квалифицират. Знаете ли , че заплащането на един доктор е 1000 лв. и някои по-малко. Срамота те трябва да получават пори като тези от Южен поток - за да ни лекуват спокоини и подсигурени.

квалифицират се, ама някои... айде по- леко

..............България на опашката в Европа по качество на здравната помощ....... ------- В България няма здравна помощ, а осакатяване на населението телковете и нелк са за закриване докторите да сложат червени престилки и червени барети за касапи... регулацията е скапана! * Много са ни дали, трябва да сме на последно място!!! -------

Нито едно от изброеното не е факт.Констатация-може би,но факт не е.

Ако е вярна констатация, значи е факт.

то затова в Русе не могат да намерят персонал за най новия ЯМР към онко диспанесра. щото няма желаещи . чудно защо, като чета тук какви пари били вземали лекарите. да, ама не.

o,горките лекари... само те не са добре платени в БГ...... живи да ги оплачеш, а другите специалисти за по 300 евро заплати????

Няма научили се лекари.

да си генерал и доктор едновременно е ужасно , ставаш човек изрод - ДС и състрадание в едно

България не е на 30 -то място а на 29-о място по качество на здравната помощ от 36 изследвани страни в Европа. Страната събира 547 точки, което според подробния доклад на анализаторски институт, провел проучването, е напредък.

Хммм, странно е това за Холандия. Живея тук и не съм чак във възторг (ама и не ми се е налагало много, да чукна на дърво!). За по-"дребни" неща като грип те оставят на самооправяне например... А за продължителна кашлица, пак нищо- щяло да мине от самосебе си (а то 6 седмици не минава)... И си раждат жените по домовете масово, което си е потрес за мен...

Което не мине от самосебе си е нелечимо..

. Само късогледите злобари могат да отрекат зашеметяващото развитие на страната край Босфора. Брутният им продукт е далеч над този на всички Балкански страни взети заедно. Благодарение на младото жизнено население хората се пенсионират далеч преди 60 годишна възраст. Лекарствата на 80% се поемат от соц. осигуровките, много държави от злощастният ЕС могат само да мечтаят за такива достижения. Бюджетът отделя все повече средства за образование, медицина и инфраструктура, въпреки че поддържа една от най многобройните и ултрамодерни армии в света.

Не наричай реалистите късогледи злобари, а потърси и почети. Великовъзхваляваната турска икономика е колос на глинени крака. Повече няма да те улеснявам, търси сам реално инфо. Само ще подскажа, че Турция не е само Истанбул и Анталия ;)

Прави ми впечатление , че като ходя на екскурзии в Гърция и Турция хората от автобусите обикалят освен по музеите и по аптеките,купуват си лекарства от там , че са по евтини, а може би и по качествени

1. В Холандия над 90% от болниците са частни, т.е. собствеността им е частна, а иначе всички се финансират от здравните каси- било то държавни или частни. В България, от години най- големите крадльовци- проф. Начев и генерал Тонев, всячески се мъчат да изхвърлят частните болници от финансиране от НЗОК. 2. В Германия здравната вноска е 14%, в България- 8%. 3. Във Великобритания здравната вноска е над 13%. Когато Дейвид Камерън дойде на власт, предизборната му кампания съдържаше ясна визия за здравна реформа. Една от целите на реформата бе, цитирам: "Заболеваемостта и смъртността от ракови заболявания да паднат под нивото на заболеваемостта и смъртността от ракови заболявания в България". От 01.04.2013 е факт Закона за здравна реформа, съгласно който: 1/ 85% от назначените параклинични амбулаторни изследвания /разбирай кръвни, рентгенови, микробиологични/ трябва да се направят до 8 седмици след назначаването им /близо 2 месеца/; 2/ до 85% от чакащите в Спешна помощ /А&Е/ да бъдат обслужени до 4 часа след постъпването им; 3/ до 85% от раково болните да започнат онколечение в рамките на 18 седмици /около 4 месеца/ след поставяне на диагнозата. Тези цели все още не са постигнати от английското здравеопазване към 31.12.2014г. Не мисля, че има българин, който е имал съприкосновение с английското здравеопазване и е останал доволен. Както се казва- свят широк, нрави всякакви, но от всички народи българинът най-силно хули собственото си.

лошото е че наште управници ни тикат точно към такова здравеопазване.

наистина не разбирам - защо искате да ви лекуват безплатно и качествено ?? къде по света има услуга, която хем да е безплатна, хем да е качествена ? като плащате за ремонт на коли, техника или сметките си за ток, мълчите като .. обаче като стане въпрос за собственото ви здраве - реввв, ама вие сте длъжни да лекувате безплатно ! Е, не сме длъжни на никого и на нас ни писна, и ние плащаме сметки.

Кое е безплатно според теб? Внасяне на здравноосигурителни вноски по 40 години как ти се струва? Плащам здравни вноски от 20 годишна възраст,започвам да ползвам услугите като ме налетят болестите след 50-тата ми година...как ти се струва тая работа,това безплатно ли е?

Питай там,където внасяш-в касата.Защо тя не плаща на лекарите.Защото който плаща зле, плаща двойно.И какво плащаш- 30 лв мес.А държавата въобще не плаща за децата и пенсионерите. Освен това 1,2 млн не плащат, а ползват.Плащате по български, а искате да се лекувате по веропейски.Няма как да стане.

а имаш ли идея, че един инфаркт струва на болницата около 5000 лева ? това е само стойността на медикаментите, консумативите и " пружинките " , както им казват пациентите. в клиничните пътеки НЕ Е включен труда на персонала, мадам. така че, един инфаркт ви изяжда вноските и не ви остават пари за нищо друго. преди да пишете нонсенс , поне прочетете това онова.

И кое в лечението ни е "безплатно", да ме светнеш. Лично на мен всеки месец ми удържат за здраве прилична сума - около 150 лева. Аз , слава на Бога, не ходя на доктор всеки месец. Когато отида - плащам потреб. такса и винаги "доплащам" нещо - я снимка евентуално, я някое изследване... Та кое точно е безплатно в здравеопазването МИ?!

прочетете по горе и ще разберете кое точно ви е безплатното. потребителската такса не е измислена от персонала с цел забогатяване. вие като отидете при адвокат, плащате ли си такса за юридически услуги ? да ?2 е , защо не пищите тогава, че плащайки данъци, вие имате право на безплатна юридическа помощ ?

За 2015г таванът на осигуровките е 2600 лева. ЗО е 8%, като 4,8% се поема от работодателя, а 3,2%- от работника. Така, че ако сте осигурени на максималния праг, максимумът който месечно плащате за здраве е 83,20 лева. Само "Добър ден" при лекар в цивилизованата част на Европа е не по- малко от 100 евро.

е на кое място да сме, като НЗОК се източва, и като парите от вноските ни се насочват в незнайна посока, справка-почти 2 милиарда (!!!!!!) изчезнаха яко дим по времето на Дянков, на първо място в света сме по частни болници с договор с НЗОК-най-гарантирания начин за източване, на джипитата се плаща не за свършена работа-брой прегледани пациенти,а по списъчна листа..лекари работят в държавна болница, но имат и частни кабинети, или работят и в частна болница в която пренасочват пациенти със скъпоструващи заболявания....и още, и още, има поне още 10 начина за източване

със здравеопазване.Местан не ни интересува. Очаквам анализ къде изтичат парите за здраве.Очаквам мерки как да се прекрати това. За здравните услуги докторите искат високи заплати-добре,но нека кажат пред обществото колко да са те. Нека това бъде реалистично,а не да се правят на гърци. Ако има системен недостиг от лекари да се изготви национална стратегия как да се преодолее това-в противен случай дефицита на кадри се превръща в средство за изнудване. Качеството на медицинските услуги не е дебатирано в обществото,а свенливо се замита под килима. Когато се получи дебат в обществото по подобни въпроси и се запознаем с предложенията на министъра ще сме готови за реформи.

Абсолютно си прав, но как да не намесваме политиката, като точно заради интересите на политици се задълбочават голяма част от проблемите в бранша. Направи си труда и провери личните далавери на особено активния напоследък д-р Тунчер Кърджалиев и ще видиш за какво иде реч. Само от болницата в Търговище тоя юнак точи по над 2 милиона през частното си ДКЦ. А и не е само той. Мога набързо да ти изредя поне 20 такива, които заради корпоративни интереси стопират всяка напредничава идея за реформиране на бранша. А какво да кажем за фармацефтичната мафия? Напоследък всяка година парите за здравеопазване се увеличават с около 300 млн и всичките потъват в тоя порочен кръг, и все за сметка на уважаемия КЛИциент! /от клиент и пациент/

Около Нова година бях в Гърция и там седмица след лечение у нас получих усложнения. Видях как се работи в Гръцка болница , стерилно, с внимание, без да се дават рушвети .

Ние не бъркаме политиката със здравеопазването-просто политиката постоянно се бърка в здравеопазването.

В русия някой като доживее до пенсия и кръщават улица на негово име

Ти ли лъжеш или теб са излъгали, та дрънкаш глупости?

Иречек, или както там си сменил прякора. Защо навсякъде, с повод и без, намесваш Русия?

В Русия са по-здрави от нас , има и много столетници

По здравеопазване, може да сме на последно място! Но по скорост на обогатяване на НАШИТЕ, олигарси сме на ПЪРВО, място в ЕВРОПА.

България на опашката в Европа по качество на здравната помощ ===== Така е в комунистическите русофилистии ... в Русия са още по-зле, там до пенсия не доживяват като през Средновековието са

Имаш ли изобщо представа за каква държава говориш?!? Явно заради вроденото ти тъпоумие нямаш възможност да прочетеш нещо различно от менюто в кварталната кръчма!

Това е най-красивият, но не и безплатен подарък, който получихме от САЩ и ЕС, вързан с панделка от красиви обещания! Честита ни лоша здравна помощ и първо място по смъртност! Дето си вика изравняват се на първо по смъртност и на последно по здраве! Що ли нещо хич не ми е смешно!

В САЩ и ЕС не е така, така е в "братската" ви Русия

Не се нахвърляйте срещу лекарите,защото по-добри трудно ще намерите.

България на опашката в Европа по качество на здравната помощ, умно ни се съобщава, което значи, че са необходими неотложни мерки. Но то има решение. И то е в ръцете на др.Местан - местен педагог, ненадминат монологичен индивид, признат навред по нашенските медии, успял да стисне десницата на Ердоган, но не как да е, а с две ръце, приведен почти под прав ъгъл, както си му е редът, за да влезе в историята, по-точно в раздела на българо-турските братски взаимоотношения, пишейки нова страница?! И това следва още през следващата учебна година да влезне не само в учебниците, а да се изучава във всички вузове, но най вече във факултета по журналистика, социология и политология. По преценка, и в останалите ВУЗ-е!!!! Ясно, нали? За да няма после не разбрах! За целта: Първо, др.Павел или Местан, все тая, да бъде приобщен към екипа на д-р Петър Москов, но със специален статут неограничени правомощия, право(на 100%) на законодателна инициатива, без да бъде дискутирана, разбира се, от когото и да било.Включително и от Бойко и от Тетка Цацева! Хонорарът му да бъде достатъчен, или равен с този на значимия хидроинженер Меди Доганов, но не по-голям! И този хонорар да не се облага с данъци, да не бъде коментиран (по какъвто и да е повод) от този или онзи, вкл. и от разните медии. И много скоро резултатите ще бъдат налице. Най-много до една петилетка, всичко ще бъде ОК! Щях да забравя. И пълен контрол върху Здравната каса. Т.е, др. Местан да стой на входа и на изхода на Касата-безусловно! И никой да не се опитва да контролира действията му. Поне за една петилетка! Така е справедливо, защото той беше почти откачен от яслата на Кабинета. Трябва да има равновесия, нали? Защото не може почти 20 години да си бил там, и сега изведнъжТа това е решението...

Ако ние сме на 30-то място, то от 10 годишен опит в Германия и включително от най- реномираните им болници и спешната им помощ, мога да каза, че са на 50-то място.

За Швейцария не знам доколко заслужава място в тройката, или зависи от това как се обслужват чужденци или местни.... А за България няма какво да се коментира и последното място е много високо даже....

ние и по заплати сме на последно място. както казваше Т. Живков - като плащаш с фъстъци, получаваш маймуни. толкова работа за толкова пари. който му харесва Швейцария - ей я къде е,на два часа път. Обаче там се плаща яко и не можеш да биеш и псуваш лекарите и сестрите.

на сложилите минуси - има самолети за Швейцария всеки ден. Като не искате лекари и сестри да получават пари поне като ватмани, хак ви е. летете, птици и се лекувайте където ви е най удобно.

Защо в България за сектор "здравеопазване" процента от бюджета е най-нисък в Европа? - и защо за сектор "сигурност" процента от бюджета е сред най-високите?Дали това е волята на обществото? - да има пари за 20 брутни заплати, за предсрочно пенсиониране и куп други привилегий на заетите в сектор сигурност или да има пари за здравеопазване?Това в момента е може би, най-важният проблем на обществото

Просто ми е интересно, след като даваме най-малък процент от БВП за отбрана и здравеопазване от целия ЕС ,то в кои области даваме по-голям процент

Само в една, предполагам- в корупционната.

Хайде стига сте писали глупости че нашите са на последно място нее вярно това бил съм на доктори и германия и в украйна и естествено и в българия мога да кажа че нашите и украинските доктори са на много по високо ниво отколкото немските знаетели че с жена ми сме чакали в германия в бърза помощт 5 часа и 30 минути 0т 20чеса до 1.30 след полунощт хайде стига сте хвалили тоя запад тия дето пишат такива не правдини по нашите весници не им пожелавам нито да се разболяват нито да попадат в бърза помощт на запад или недай бог при някой западен доктор .зада ти направят иследвания минават по 2 3 месеца в германия а можи и повече повярвайте ми бил съм там и това нее само моето мнение но и на много други Българи а ако трябва да плащташ смятайте че щте ти съдерат кожата и на края може и нищто да направят вярно имат много хубави болници кабинети и т.н.най вече и апаратури но това не значи че например в германия ги правят най добрите мога да кажа че нашите доктори по нищто не устъпват по знания пред западните в В България за 20 мин. докторката ми каза от какво ми се вдига кръвното в германия трябваше да мина през няколко доктора за в порядъка за 4 месеца а до тогава трябва да устискаш и на края ми казаха съштото пиша ви самата истина .женами я хвана дископатията в германия но нямаше здравни плащтахме на ръка на доктор всеки ден по 80 евро цели 10 дена и на края нищто болия адски и не можеше да ходи и понеже та е украинка отидохме там за 3 мин.я оправи и заплатихме 5 евро вярно в джоба ги сложи и т. н истории много

Със сигурност има истина в написаното от Вас, но прочитайки поста Ви съзнанието ми извика: ПОМОЩТ!

Във България,нямаш ли пари да си платиш на лекарите,или Връзки,няма да получиш никакво що годе нормално лекуване. А за източването на пари от Болници,това го знае най добре Генерал Тонев Бивш Шеф на ВМА,който сега е депутат от ГЕРБ.Всичко става със поставени фирми и не изгодни договори за здравната каса със цел източване на пари,но за тази цел трябва да е Шеф познат на водеща Партия.

Цял живот съм си плащала осигуровките и какво от това. Вчера отидох да си запиша час за прием при джипито, защото имах температура и какво? Предложиха ми час за след 4 дни или за след 7.Егати лечението. Аз може да гушна букета до тогава. Личната ми лекарка на 30-ти приемала до 10ч. сутринта, защото после пишела отчети.невероятна тъпотия. Съветът ми е не плащайте осигуровки. Спестаявайте си парите и когато ви потрябват си платете на специалист.

Е, то това с часовете не е проблем само в БГ. И надали можеш да спестиш толкова, ако ти се наложи нещо по- сложно, с тези мижави осигуровки......

Това е за да не отсъстват хората от работа.Американски модел.Само бачкаш. Никви температури.

А по ДОХОДИ на кое място е, ще напишете ли или ви е срам?!

Е, то е ясно - най-бедни, най-болни, най-умрели;о) Не знам защо ги е досрамяло да напишат, че в сфера "здравеопазване" държим ПЪРВО място по перо "доплащане от пациента"!

Много корупция , много се краде, сключват се неизгодни корупционни договори.

Държава или по точно територия, в която един лекар на Слънчев бряг казва на друг "Виждам как 70 евро се приближават към нас", и в която лечението на един прострелян бандит струваше 7000/седем хиляди/ лева, а сиромаха той с няколко откраднати от нас милиони нямал здравни осигуровки.

Това направо е невероятно ,аз бях убеден , че от 37страни участвали в анкетата ние сме на 38 място.Просто ми е интересно кои са след нас.Аз твърдо вярвам, че след още няколко години прилагане на изродския неолиберален модел във всички сфери на обществото, населението ще бъде редуцирано до 2-2,5 милиона-направо красота.Все си мисля , че в този си вид съществувашата политико-икономическа система в България е способна единствено да провежда системен геноцит над изстрадалия българския народ

Разликите с тези, които са след нас, са малки. Разликата с първите са големи. Така че впечатленията ти са близки до реалността.

Това една от цлите на Синедриона: сриване на България, докато бъде унищожена. Пробваха с гърци, с ромеи, с турци, с комуняги - не став аи не става. Сега пробват с вътрешни предатели, давайки им неограничена власт и замазвайки иим следите. Народа бяга физически от тук, мре и не се възпроизежда. Цинагите превземат като бурен изоставена нива. От Българите зависи това докъде ще стигне. А защо е така - мислете, не е сложно!

Това е гнусна лъжа! От 37 изследвани държави да сме на 30-то място. По никакъв начин не може да сме преди 37-мо.

БРЦК

Глупости и тъпотия. 1. Системата е прекалено социална - един плаща , друг ползва. Обречена е. 2. Поголовно се краде на всички нива! Парите за здраве се увеличават всяка година , а качеството спада ! 3. Лекарска мафия . Фармацефтична мафия. Ще става все по зле ! Решението не е вдигане на вноските и увеличаване на парите за здраве! Сменете системата - колкото по рано , толкова по -добре!

Системата въобще не е социална! Тя е крадлива.

БРЦК

И как се нарича система която позволява на 'хора' които не са платили нито 1 лев да я ползват? Защо се лекуват здравно неосигурени ? Кой плаща за тяхното лечение?

Прав си - семейството ми плаща по над 200 лв на месец от заплатите си - а накрая получавам говно и лошо отношение. Аз лично искам да се отказа от задължителната вноска и да я пращам в частни ръце и да плащам частна застраховка. Поне ще получа отношение.

Дали затова не ги бият?..преди дни бех в болница, ми направо са си за бой всичките, абсолютна немърливост и еругатност.

по абсолютно всичо на опашката,но нашите некадърни управници не се трогват от УПАДЪКА,а гледат само да крадат и богатеят,пък народа нека измира и да се изселват младите и ставаме ЦИГАНСКА държава,лесна за управление

Българите трябва да загинат. Да живеят гущерите!

Докъде стигнахте със простотиятаси ще мрете като кучета отгоре на това и щеси плащате за тази УСЛУГА халал да вие.

Нашето здравеопазване е от "сферите галеници" на нашия преход, както и държавната администрация... там хората са научени на работа по комунистически "тертип" и колкото и да и се дава все няма да получим това, което искаме... Вярно е, че парите за здраве са малко, но къде и в коя сфера са достатъчни... къде... От началото на прехода парите колкото и да са малко се увеличават непрекъснато... а услугите на здравната система се влошават непрекъснато... докога така... кога ще ни покажат, че ако им се даде повече и те ще дадат повече... как и докога ще наливаме пари там където изтичат и насреща няма нищо...

здравната вноска в Словения е 150евро за работника и 150 за работодателя. няма укриване на доходи и осигуряване на нещо друго освен реалната заплата. нашите работодатели се чудят как да не плащат по 100лв осигуровки и протести ще правят че ще има увеличение с 3 процента. ами да пробват другаде в Европа да видим кой ще им работи и търпи. за възпитанието на лекари и медицински персонал да не говорим, държът се в голяма част с пациентите като с животни и навсякъде се повтаря ПАРИ,ПАРИ..

Защо поголовно работника се съгласява да взима пари ей така в/у официалната заплата ? Защо тогава от тези пари не се доосигурява ? Направи си фирма и се осигурявай на пълните суми които получаваш и ще те питам кой е работодател .

Затова по-добре да си взимаш на ръка , да си имаш пари,защото аз като се осигурявам на пълен доход пак чувам "пари" ,"пари" . Само дето ми прибират тази разлика като данък и осигуровки.

Ще Ви дам един банален пример-идва при мен пациент с направление за преглед,нямам официални данни за неговото здраве,когато вкарам в програмата неговото ЕГН,пациента си носи рецептурната книжка,но тя не е достатъчна,Трябва да направя всичко-преглед,да дам лечение,да си напиша амб, лист,всичко това,за 20 мин!Вярвате ли,че това е помощ?!Ако един лекар мисли за минутите,за които му плащат,та той ще си забрави професията!Тази неразбория се поддържа от много правителства насам,значи,че има далавера за някои категории тарикати,а губи лекар,който иска да лекува,губи и пациента,който иска да му се помогне!На нашите политици не можеш да дадеш акъл,те преследват само печалбите си!Ако здравната система умишлено е пробита,защо да се вкарват още пари в нея?

Да съгласен съм... първо трябва да се "запушат дупките" и тогава да се налива... но това трябва да се направи от компетентни хора на ключовите места... а при нас това е най трудното, защото там винаги се слагат тотално некомпетентни хора по партийна и роднинска линия...

доколкото си спомням, повечето, почти 100 процента от министрите на здравеопазването са ваши колеги, които работят и познават вашата система. Защо не направиха така, че системата да работи добре? Защо системата е пробита, какво са ви виновни политиците, щом като ВИЕ не можете да си я направите както трябва? До кога други ще са ни виновни? Не е ли във ваш интерес системата да е такава, каквато е?

Нали 100% от решенията са политически!Колективните решения и политическите,са с размита безотговорност!Политиците ни,представително избрани,са хора на олигарсите,не го ли разбрахте!?

НИЕ СМЕ СИ ВСЕ НА ОПАШКАТА. НИЩО НОВО ПОД СЛЪНЦЕТО

"В края на декември здравният министър Петър Москов обяви, че три пакета за медицинска помощ - базов, допълнителен и спешен - са сред основните цели на стратегията за здравна реформа. "Нещо липсва дата на кой декември е обещал подобно нещо москов.Най-вероятно в края на декември 2017г. ще обещава същото,дето се вика обещаното не е като завещаното.

Върнете системата отпреди 1997 ,от която почерпиха опит и до голяма степен внедриха Канада и Великобритания.

Дай по-добре да идем във Великобритания, че докато я внедрим... Виж Канада не знам дали има особено с какво да се хвали, предвид това, че всеки с пари ходи в САЩ.

Всички тези класации, унижения за българите и държавата ни, е целенасочена пропаганда на социологически западни институти, работещи по политическа поръчка с перспектива за унищожение на славяните и православието в света! България се оказа най-податлива на всякакви внушения и съществуването и вече е доста проблематично! САЩ, май, са склонни България да се предостави на Турция, та, да прави каквото иска с цел хем да се отслаби Турция, хем да покаже на Европа, какво я чака, ако не слуша!

България си плаче за един нашенски Ципрас!

да ви върнем Орешарски

Истината е, че дори за малкото пари работа не вършат лекарите. Хората не са лекувани, а ограбвани. Здравната каса също. Не е проблема ва малкото пари, а в нагласата, че болните хора са средство и причина за допълнитено източване на пари. Никой няма и намерение да ви лекува. Докато се плаща за болни хора - те ще стават все повече. Лекарите са посредници на комисионна между големите производители на лекарства и пациента. Системата е такава. Трябва да получават пари не за прегледани болни, а за поддържани здрави хора. Забравете за Хипократовата клетва - никой не я спазва. Който има пари се оправя я в чужбина, я на частна практика - останалите нямат шанс.

Всички тия неща ги знаеме! И да ги повтаряте, положителен ефект няма да има! Когато нещата тръгнат, ни информирайте! Всяка година едно и също и по-лошо! Тук по-важният въпрос е кой, как изащо ни докара до тук???