Четем етикетите без лупа

Нов регламент на ЕС ще ни позволи да четем етикетите без лупа, заяви Доц.Дулева от Националния център по опазване на общественото здраве пред БНР.

Обратно в новината

Коментари - Четем етикетите без лупа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ужаса!И такива ли хрантутим-АКАДЕМИЯ ПО ОПАКОВАНЕТО?АЛо, Бойко!ДОКОГА?Чиновни ги прати да произвеждат,а не да търкат гащи по столовете и да се.....В условия на криза,първо заметете боклука от държавната софра.!

Размерът на шрифта ни е ПОСЛЕДНИЯ проблем със стоките. Предлагам им безкрайно по-просто решение - да сложат 1 лупа в магазина вързана с въженце. Ако някой Случайно не може да прочете нещо - отива и го поглежда. Сигурен съм, че ще я ползват веднъж на 6 месеца. Поне някой ще се уреди с обществена поръчка за няколко хиляди лупи.

Ще четем без лупа съдържание: във вафла - шоколадов ковертюр (мног е ясно съдържанието!). В торта - вафлени кори - също е впечатляващо изчерпателно. И др, такива ще четем без лупа. А в ресторантите като питаш кое какво съдържа, почват да се чешат по главите с готвача начело. Там и микроскоп, и телескоп да имаш, не знаеш какво чдеш. Същото е по кафетата, по разните му лавки. Що се ебават, сякаш не знаят за какво иде реч?!

Чудесна идея! Имам лупа у дома и още утре ще си я сложа в чантата! Благодаря!

Ама и такава академия ли имало,по опаковането?Че и национална?Тази държава вече се чуди какви недомислици и изгъзици да прави.Чак пък А К А Д Е М И Я ?!?!?!?! И тя ли от моите данъци се издържа? И ще се намери ли един устатник-хрантутник, да обоснове необходимостта от нея?

ВАЖНОТО Е ДА НЕ ЛИПСВА ЦЕНОВИЯ КОД - 6 IIIII 6 IIIIII 6 ВАЖНО Е И ДА ИМА ПОВЕЧЕ Е' - ТА В СЪДЪРЖАНИЕТО НА СТОКАТА ВСИЧКО ДРУГО Е БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ

Има разлика между аспартам и глюкозо-фруктозен сироп. Или по-точно освен сладкия вкус май нямат друго общо. Вземи прочети малко в нета, да не се излагаш.

Тотално си заблудена, да знаеш!

И освен това всичко да си бъде написано така, както наистина са го вложили ,а не с някакви евфемизми и двойни-тройни наименования ,че вече станахме по принуда експерти по всичките им Е-та и разни други съчинения! Лъжат и с малки букви, и с големи! Да пишат истината ,че мътните ще ги вземат, сами ще си ядат отровната продукция! Тези мерки да се разпространят и върху турските и китайските произведения, дето ни заливат!

крайно време беше! да пише с четлив шрифт и всички съставки!

познат е диабетик, купил си някви соленки, на етикета никъде не пише ЗАХАР, но o, чудо, като прочете английския текс на съдържанието там си пише sugar ... шрифта е доволно дребен ...

И ако може вместо глюкозо-фруктозен сироп да си пише направо аспартам. Благодаря.

И това ще е уважение към клиента и неговата страна. защото пише на всички възможни езици и се умаряваш докато намериш БГ. И още: СРОКЪТ НА ГОДНОСТ И ДАТАТА НА ПРОИЗВОДСТВО И СТРАНАТА ПРОИЗВОДИТЕЛ ДА СЕ ВИЖДАТ ЯСНО!

то и да го прочетеш пак не е сигурно че е вярно!

ми вземете си една мангалка за 200 лв втора употреба хем ще ви чете етикетите, хем ще носи чантата, накрая и кавал ще врътне.

Когато не мога да прочета тези ситни надписи, просто не си го купувам, но не желая да е така. Нека това да не се отнася само за хранителните продукти, но и за детските стоки и за нехранителните продукти, които използваме, и за написите, че цената е без ДДС, и за някакави специфични условия на фирмите, че гаранцията на новозакупен уред важи, ако......, и когато подписваме договори за услуги за телефони, договори за кредит от банка, изобщо за всичко, с което може да бъде умишлено подведен или заблуден потребителя.

шрифта ще е голям, ама фона ще е като страниците на нази книга за далтонистиите когато отиваме на очен преглед у у у у уу

Само в Бг може да има такова животно! Национална академия по опаковането! Колко ли академици-клатикури са на хранилката!?

Не знаех,че съществува Национална академия по опаковането.С какво се е занимавала досега,защото по нищо не личи,че и академици са се занимавали с проблемите по опаковането на различни видове стоки!А например хранителните продукти с произход ЕС,също са с етикети,чиито шфирт е толкова дребен,че даже и с лупа трудно може да се прочете съдържанието.Като ще има изисквания,нека те да бъдат за всички производители, а не само за българските.

От утре текстовете на всички етикети ще са на 18 пункта (поне) ... дано поне фонтът не е, примерно, Wingdings...

Може да пише сухо мляко, но то да е качествено или пък полуотровно (внесено на по ниска цена от Украйна или Китай), може да пише фъстъци и те да са качествени или канцетогенни гранясали от влагата фъстъци внесени на безценица от Африка :( Важно е да има контрол при производството на хранителни продукти и този контрол да е реален, а не като контрола на ДВСК чиито шеф преди време заяви:Нямаме техника и разчитаме на съвестта на производителите!

Както винаги, хубавите неща ще се случат в неопределено бъдеще.

Крайно време беше! Омръзна ми да ходя с лупа на пазар!

За шрифта добре, но кога ще задължат производителите и разфасофчиците да изписват 100% от съдържанието на продукта.Към този момент едва 5% го правят, а 95% са некоректни.Така ще знаем кога в даден продукт има само 10% месо или сиренето не е от мляко.

Щото заради тези етикети наистина ходя с лупа в чантата.Особено за хранителните продукти.Не всички са с орлов поглед!

Ейй тия не се спряха с творбите. 100 пъти по-сериозен проблем са заблуждаващите текстове и подвеждаща реклама (+ несъответсвие на съдържанието). Тия шрифта ще ми увеличават... Имитация на дейност. Бюрокрация доближава соц. нивата на ниво ЕС