Еленко Божков: От 1 октомври очаквам нов скок на цената на газа и тока

Русия обяви, че през 2019-а спира доставките на газ през Украйна, а така ще загубим такси от пренос, твърди експертът

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Алтернативата се появи с едно решение на Европейската комисия, която имаше спор с "Газпром". Нали се водеше наказателна процедура. На база това бяха преразгледани договорите с редица страни, включително и с България... ...България какво е договорила? Пълно мълчание..." Мълчанието е оглушително. "...повече от 4 години имаше ЗАДЪЛЖЕНИЕ НА НЕК към различни производители и потребители от около 1,5 МЛРД. ЛЕВА, КОЕТО НЕ Е РАЗПЛАТЕНО...И ДА КАЗВАТ, ЧЕ ЗА ПЪРВИ ПЪТ НЕК ИЗЛЕЗЛИ НА ПЕЧАЛБА, е несъстоятелно. Тези задължения си стоят. Просто не се коментират." ГЕРБ таксува загубите като печалби; Недостигът като излишък... Гинките и калинките освен че са прости и крадливи, са и безсрамно лъжливи. Недоумявам как 80% олигофрени продължават да им се връзват...

Русия твърдо спира транзита през Украйна на Природен газ за България и някой други страни в Източна Европа от 1.1.2019 г. САЩ и ЕС са избрали Б.Борисов да се пъне на Путин и да настоява транзита през Украйна да продължи, за да се мазнят на властта в Киев! Да, ама Путин каза - НЕ! И остави Бойко Борисов, да се оправя както може, защото това спиране бе обявено далеч преди отказа на България да прави "Южен Поток", а България нафукано отказа руският газопровод да минава през България и го хариза на Турция! Представете си с каква цена ще ни суровака за нова година Ердоган за доставки на газ през Турция! Очите ни като филджани ще се ококорят! Така, че властта ни подготвя докато е топло! Сега от 1 юли дигнаха цената на топлото яко. Никой не усеща, защото не се греем, а се охлаждаме! От 1 октомври, без причина пак ще бъде дигната яко цената, но, още ще получаваме газ през Украйна и няма да е още студено! След 1.1.2019 . ще има увеличение с повече от 100% на цената на топлото, причинено от цената на газа, който вече ще трябва да купуваме от Турция! А, те ще ни изпържат с цените, като монополисти, като за световно! Бойко Борисов пак ще хвърли оставка и ще обвини комунистите и Държавна сигурност, че са отказали "Южен Поток" и пак ще спечели новите избори, навярно вече с конституционно мнозинство в Праламента!

А г-н Еленко зависим или независим енергиен експерт е? Работи ли някъде като такъв? Какви са му научните и служебни достойнства, за да бъде назован ЕКСПЕРТ?

Г-н ти Еленко е най-безпристрастният енергиен експерт - завършил енергетика, работил в сферата на енергетиката, защитавал интереса на Държавата / изпрати жалба до ЕК за неправомерната държавна помощ за американските централи / г-н "експерте"...

Гарантирано от герП ! Продължават да лобират за монополистите и да мачкат народа ! Типично по мутренски !

Закриване на лобисткатс комисия и на американските централи, паразитиращи на наш гръб!

Няма правда на тази земя ей много алчни хора има господ е оставил всичко на самотек в тоя живот май няма кой да ни помогне злите владеят всичко и решават

и знем колко са точно,7млн.самозабравили се безбожно алчни българи смучат кръвта на целия свят и няма кой да ни спаси от тях

догодина бащицата ще вдигне минималната заплата на 620 лв. вдигат на даскалите, ще прогърмят тържествено фанфари за грижата на Партията и народът ще си клекне и целуне ръка на бащицата. Нали виждате тези ОВЦЕ в Малко търновско на които избиват животните. Не искат мерки за защита с-у зараза искат пари, бащицата им прати охранения Порожанов. Той като умел бюрократ от 10 години им обеща и те отговориха "Какво да се прави". Ами какво- гласувайте за ГЕРБ.

догодина бащицата ще вдигне минималната заплата на 620 лв. вдигат на даскалите, ще прогърмят тържествено фанфари за грижата на Партията и народът ще си клекне и целуне ръка на бащицата. Нали виждате тези ОВЦЕ в Малко търновско на които избиват животните. Не искат мерки за защита с-у зараза искат пари, бащицата им прати охранения Порожанов. Той като умел бюрократ от 10 години им обеща и те отговориха "Какво да се прави". Ами какво- гласувайте за ГЕРБ.

Оооо, бързо триете, кое не беше вярно, че няма друга държава, в която да вдигат цените по 2 пъти годишно ли? Аааа, сетих се, предложеното от мен решение за дърветата. Е, трийте, все едно, и вас няма да ви подмине.

Трябва със закон да вкарат всяко вдигане на цени със същия процент да нямалят депутатските заплати и да вдигат минималната заплата. Тогава ще видим колко често ще променят цените нагоре.

Еленко Божков е човек на Орешарски,на Румен Овчаров,част от БСП е,беше в правителството на Олигарски,какво друго,като коментар може да очакваме от такъв човек?!?

не знам чий човек е ама това ще ти намали ли сметките?

да не би да си видял българин да плаща ток,ако е така,блазе ти,щото около мен всички го крадат,за по-красиво му казват манипулират електромерите

не знам чий човек е ама това ще ти намали ли сметките?

Боко да плаща нали той спря проектите ток да ва удари всички вас крадливи политици и бизнесмени с обществените поръчки жалко че бог не ви е въздал дето съсипахте българите

Октомври е подходящо време да се излее гнева на хората.Лошото е ,че повечето са толкова смазани,че вече нямат съпротива.Да отговаря този ,който спря 3те руски проекта.Хораааа????

никъф проблем - НС да гласува ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ИНФЛАЦИОНН ИНДЕКСИРАНЕ на всички заплати и хонорари с 20% и готово.

Как така ще се вдига цената,като по света се е сринала,ваща мам... мафиотска?!?? Сега ще правят всичко възможно да свалят ГЕРБ за да се върнат БСП-ДПС на власт... Няма да спрат да клатят държавата докато не докопат властта тези боклуци..

Недоволен от разпределението на източеното от ктб, смята че са го прецакали и е взел по-малко от винету

Аааа само да поясня - цената на тока я вдигат от герП , не от БСП - сега герП е на власт ! От 10 години само се вдига цената - пак от герП, които пак бяха на власт ! Кое те затруднява и какво БСП те гони ? Мутрата си купи ЧЕЗ и си вдига цените на тока, за да му е по-лесно да харчи после - защо си толкова тъпоъгълен ?

Не убивайте вестоносеца ! ! !

PEYTSCH

Хъммм...Така предполагал или...така им се иска ? Щото цената на петрола слезе, а алтернативния газ наближава...А Русия се отдалечава...Ще, неще...

Да обявят банкрута на страната. Възрастните хора вечер ядат от кофите за боклук, а младите хора откачат или бягат като чумави в емигрантство. В България могат да си позволят да живеят само източните банка като КТБ ....мръсници. Спрете износа на ток от АЕЦ , насочете го дамо към вътрелнияоазар и постройте бързо козлодуй, Защото скоро от 2019 няма да има никакъв газ от русия

Кой е този Еленко и защо трябва да му обръщаме внимание на бълнуванията?!

Той бълнува, а ние ще го изпитаме наяве.

... братя и сестри и на този ще му свърши партийното поръчение и ще спре да бръщолеви. Лято е, не му се връзвайте толкоз!

Не само транзитни такси, но спират газовите доставки и за нас , ако някой смята, че Русия ще се трогне, че софийското парно остава без гориво, горчиво се лъже. През зимата на 2009 по същия начин спряха газовите доставки през Украйна и се оказа че България зависи от тях, бяха затворени училищата и детските градини, а запасите се насочваха към болниците. Но тогава въпросът беше поставян многократно от външното министерство и газовите доставки възстановени, а сега след подкрепата на Украйна и сирийските "бунтовници" срещу Асад и Русия ни очакват лоши дни, още повече че много домакинства минаха на отопление с газ.

С тоя слаб народ могат да правят каквото си искат. Доказано е, че няма да роптае. Само трябва да са платими сметките от масата и всичко е наред, може и двойно да се вдига.

да роптае,че му плащат заплата и пенсия без да е работил,че има безброй имоти и спестявания,че държавата го е оставила този т.нар.от теб слаб народ да краде със.....задните си части,за това ли да роптае,те може да са слаби,както казваш,ама не са идиоти,ами ако протестират и дойдат други управници,които да ги накарат да работят и плащат сметки,ккаво ще прави тоя народ,като една троха хляб не е изработил през жалкия си животец,само са крали и са паразитирали на чужд гръб,направили са си много добре сметката те,траят си,щото има и по-зле

И аз го очаквам, даже по-рано. Що не вземе да стане ежедневна практика и да приключваме?

Мдааа работата е ясна, ще се увеличат продажбите на самолетни билети и кой на къде му видят очите, а тези костюмирани ганьовци ще си останат сами в Бг.

Винаги нашата енергийна мафия ще намери 1001 причини, за ни заблуждава защо трябва за се увеличават цените на горивата и тока, но никога не намаляват когато се намаляват цените на същите в световен мащаб!