Мобилни телефони избухват в лицата на деца

Европейската комисия е поискала от технологичния гигант Епъл (Apple) да предостави информации след инцидент с телефон iPhone, произведен от него, чийто дисплей се взриви и рани френски тийнейджър в окото, предаде Франс прес.

Обратно в новината

Коментари - Мобилни телефони избухват в лицата на деца | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

tova e edna guzaria i nisto pove4e

Мобилни телефони избухват като бомби. Бомбаджии камикадзе с мобилни телефони взривяват цели градове... Абе важното е да има новини

Не знаех , че батериите гърмят така , освен в огън. Ако е е вярно ябълката трябва да отнесе дървото,

Та не връвите да веселите уя, ми сте се заиграли с тея играчки като педалчета.

Дисплеят се е взривил ама първо май се е взривила батерията, която се намира точно зад дисплея и при iPhone и при iPod, и като следствие се пръснал дисплея. 99% телефонът е бил на зарядно у-во в този момент или е бил мокрен, което е довело до повишено нагряване и врив на батерията. литиево- йонните и литиево-полимерните батерии(и като цяло акумулаторните батерии) са си малки бомби при презареждане или излагагане на висока температура...

Моля, маймуните да се върнат в клетката!

Колко деца имат такива телефони?

от тия литиево йонни батерии. Като я презаредиш се пали, като я дадеш на късо пак. Нищо чудно ако нещо е объркано в технологията на производство и да гърми...

А как може да гръмне пък автомобилен акумолатор - бедна ви е фантазията.

Не е вярно, литиево-йонните батерии са изключително чувствителни към режима на зареждане и начина на употреба. Аз лично съм взривявал такава батерия, по невнимание. Просто не ти се е случвало да видиш как уредът ти се пръска на парчета и лети из цялата стая... Наруши ли се вътрешната стабилност на батерията - хвърляй я на поне няколко метра от теб.

Литиево-йонните батерии са с изключително сложен режим на зареждане и експлоатация и затова във всички телефони и особено лаптопи системите за зареждане и следене на състоянито на батер.са с микроконтролери. Ако се наруши на

Моля избягалия експонат на Историческия Музей от изложбата Каменна Епоха да се върне на мястото си и да спре да досажда на съвременните граждани с глупостите си.

samo ne razbiram za kakvo komentirate tolkova mnogo bateriite,kato v momenta ne stava vapros za vzrivila se bateriq a za displei.kato cqlo naistina novite iphoni 3GS imat s displeq.prosto naistina se nagrqva super mnogo.na klienta mu pravi vpe4etlenie 4e telefona e neobi4aino topal.kazvam go ot opit.rabotq v magazin na vodafone,tova e bez zna4enie no sam zapoznat s tazi seriq i realno displeqt se nagrqva dosta neobi4aino.

айде стига глупости. батерии взривяващи се и телефони такива. технически и практически при нормални условия е невъзможно - освен ако не го палиш със запалката де. онези на запад са малоумници.

Така се продава :-) Няма ден в който да не пише нещо за този Епълския Ифон. Никога няма да дам пари за маркетинговите им боклуци, но признавам че, маркетинговият и ПР екипите им работят перфекстно. Плащат на всички възможни списания за статии, пускат слухове, изпускат тайни разработки, всичко както си му е реда, за да налапат кукичката шараните, да има търсене и да продават скъпо. :-) :-)

Тоз Айфон е такава смешка отвътре ,ч е са чудя как изобщо работи тва нещо. Сигурен съм, че не дисплея е гръмнал а батерията която е точно зад него.

И без телефон се живее !! всеки си плаща за удоволствието, консуматори !!!

Тъкмо обратното е. Има няколко случая с взривили се Нокии с ОРИГИНАЛНИ батерии. Не случайно Нокия сменя батериите на съмнителната серия безплатно, макар и официално да отричат че това е възможно (хем отричат пък хем тихомълком ги сменят, доста яко нали?) :) Ето и адреса, където можеш да си провериш дали батерията ти е опасна, ако си с Нокия: http://batteryreplac

Нали уж само в България ставали такива неща?! Сега какво ще коментирате?

Това, че батериите са китайски, не значи, че всичките са негодни. Просто вносителите обикновено избират най-евтиното с цел минимални разходи. Една англосаксонска поговорка гласи: Не сме толкова богати, че да купуваме евтини неща. Трябва да се внасят само стоки с доказано качество.

Имаше случай в Германия с гръмнала БАТЕРИЯ на мобилен телефон на някакви пенсионери. После се оказа, че и те са си я купили батерия незнайно откъде, но не и от престижна марка.Спасило ги беше обстоятелството, че мобилният телефон е бил на стойка в колата, а не до ухото. Така че всичко е възможно.

Ма много си стискал ве, баце,затова така...

ако телелфонът беше китайски досега щеше да има война. Ала той е американски и това означава - хайде да си мълчим. Колкото до онзи боклук - Кунева, тя си затваряше очите пред българските сирена от гипс, та за Apple телефоните ли няма да замижа.

В телефона можа единствено да гръмне батерията. Както знаем има такива случаи и с лаптопи. Каква да се прави, като батериите се правят в Китай и не всеки път са на наобходимото качество, пък и вкрайна сметка такива случи са единични. Все пак вероятността да ти се случи е по-малка от тази да спечелиш шестица от тотото.

А моите накърнени права кой ще защити! Онзи ден, кякто си спях с една, и не щеш ли, силиконът й се пукна! В ръцете ми, представете си! От стреса и мойт удължител клюмна....Кунева, помагай, сестро, че-е...мамата си е .....!!!

tova e edna guzaria i nisto pove4e

Не е Епъл, а Апъл!!! Също както не е Мадоф, а Мейдоф!!! Също както не е Пейлин, а Пейлън!!!!

Шише, ти перманентно си пълно с водка.

Щот да знай, че нии много жи ес ем ползваме -щот е голям после бизнеса - изведняъ от ало алото ставаш богаташ е виште в село Ясеновец ко стаа - мал градски ОРАНЖ каун ти:)) Добре е да се замислим над жи ес ема за нейното обезопасяване и да се земата крути мерки. Тая жена не знам какво върши в туЙ Парла мент в ЕВРОПА. само ЗНАМ, че кат отида в някой по - глям супер /билла примерно/, виждам следния факт /с очите си го виждам/: Домати - произход - Турция, Моркови - произход - Турция, Лук - ПАК Турция, Чесън и Пипер - вече се сещате - пак за южната ни саседка става дума. Боп Зрял - чак от Египет /сгурно св пясъка са го сяли/, Зеле или няква Маруля - дошъл чак от далечен Китай! Лимони - Бразилия, Ябълки-Македония и Полша ги пращат, праскови - Гърция...да не изброявам още, щоъ вече ме боли средния / пръст/от чукане по копчетата:) на компа. Не съм ПАРАноик, но все си мисля, че тези огромни и НЕВКУСНИ чудесии се отглеждат на Марс, а стъпвайки на родна почва - тутакси им дават чуждоземски етикет - на лотариен признак. Напоследък МНОГО се говори за някакви МАРМУЗЕТКИ /не знам какво е, само го чувам, щот телевизията ми не рамоти от много време/. Това какво е не мога да разбера - чувам:стояло зат решетките и се чудя: загазил политик ли е - поне да искарам десетина порции ще го зема щот всички сме много гладни/ ако плува-пак ще го взема да прави компания на жената в басейна, възмездие ли е, продава ли се / ако се яде на чеверме ще си го купувам/. Не знам много но си направих няколко заключения: 1. За кво е онас там, кат не спира продукцията - да не влиза подобна В България, дали нашта страна случайно се е изместила в Сахара планина ли беше, пустиня ли поне в Сакар може да вирее зелен боб, друго ако не може...3. Тез зарзавати да не са помощ от братските държави за наште МЪРЗЕЛИВИ племена, или трябва да се закрие Министерството на земеделието и храните, за сметка на това да се открие Министерство на Тираджиите и хамалите, дет мъкнат тоновете вносна продукция. Казват, че навремето българите емигрирали в Америка като най-добрите земеделци...ана аз НИКОГА не съм им вярвал /на медиите/ Вярвам САМО на ОЧИТЕ си. Над тези работи трябва доста да се замислим...

Това, че батериите са китайски, не значи, че всичките са негодни. Просто вносителите обикновено избират най-евтиното с цел минимални разходи. Една англосаксонска поговорка гласи: Не сме толкова богати, че да купуваме евтини неща. Трябва да се внасят само стоки с доказано качество.

Един пък останал без пръсти - правел чикия и му гръмнали ташаците.

а бе боклуче мао, в америка отдавна никой не сглобява телефончета.

kvi sa tezi tapi zaglavia na temi we selyaci ? tova li e nachina nyakoi da cakne varhu linka ? Dokade se stigna a-deca, bombi...

А моите накърнени права кой ще защити! Онзи ден, кякто си спях с една, и не щеш ли, силиконът й се пукна! В ръцете ми, представете си! От стреса и мойт удължител клюмна....Кунева, помагай, сестро, че-е...мамата си е .....!!!