Коментари - ДСБ: ГЕРБ ”живковизира” пенсионната система | Днес.dir.bg

ДСБ: ГЕРБ ”живковизира” пенсионната система

Правителството на ГЕРБ води политика на фалит и национализация на НОИ, вместо да предложи балансиран бюджет на осигурителната институция.

Обратно в новината

Коментари - ДСБ: ГЕРБ ”живковизира” пенсионната система | Днес.dir.bg

Коментари

Герб провежда абсолютно същата политика на убийство на възрастните поколения както и ти! По нищо, абсолютно по нищо не се различават престъпните ви управления. Сравненията с времето на социализма са напълно изключени - тогава пенсионерите имаха достатъчно пари за себе си, ходеха на почивки и санаториуми, та дори им оставаха пари за внуците. Спри да лъжеш, защото колко повече лъжеш, толкова повече заминава партийката ти в небитието. Нормалните, умни хора ненавиждат всички зад които стои Сорос и отвореното му общество. Ти си замина, ще си замине и следващият проект на Сорос - герберастката партийка.

До "де" Костов не ви е изял на половина пенсиите, а се случи заложеното от другарите хипер инфлация нали получените или по точно раздадените кредити трябваше да станат нищожни , а и преди по живково време на 31,12, на всяка година се е прехвърлял натрупаният фонд незнам накъде е нямало фонд на нула е бил другари комунисти. Тогава е трябало другари да питате къде са ви фондовете? А сега е ясно с такива безнисмени и такава икономика нищо добро не ни очаква..... ще спомена, че по времето на Костов малкият и средният бизнес го имаше а сега сами се отговорете дали го има!!!

е по времето на Костофф и никой нищо не му е залагал. Точно при него се появиха кредитните милионери, а населението беше ограбено пак при него. Достатъчно е човек просто да погледне в сайта на БНБ, за да види истината. Не случайно перестроечната сган от БСП, с намесата на Сорос и посланиците на САЩ и Русия подпомогнаха Костофф да свали правителството на Виденов, за да започне тоталния грабеж. Пенсионните "реформи" са дело на костовото правителство - това знае всеки пенсионер от онова време, защото с деноминацията пенсиите бяха намалени с 2/3. Костофф е престъпник. Не лъжи, има документи, част от тях са публикувани в нета.

Ако Костов е пристъпник . Незнам какви са Мултаците дето им ревахте по гробовете???

Да не би Костов от кеф да направи пенсионната реформа или го принудиха комунистите ,като изядоха пенсионните фондове!А като е толкова несправедливо,защо 10г.никой не я пипна?

ГЕРБ живковизира а Костов приватизира пенсионната система.от упражненията ви в политиката господа -другари милиционери сме на тоя хал.Според това което е написал ,и аз питам,всички бюджетни хрантутници от управлението.Колко трябва да работи един моряк на кораби от задгранично плаване превозващи опасни товари(формулировката е от наретбата за пенсийте),за да получи пенсия,без да му смятат костовите точки и тъпни.Нямам предвид за това за което хленчат глезльвците милиционери,че не спели и си рискували живота.Това в морето е сътба и не хленчим.Искам само икономически показатели,кой колко е допринесъл,и селски лафове от рода"Никой не те е карал"важат за всички,така,че да говорим сериозно.А ,мамини сладки,знаете ли каква пара се е изсипвала в хазната от нашия труд.

КОСТОВ, За каква пенсионна система говориш бе човече. Нима не виждаш, че средствата от НОИ служат за подкрепа на бюджета на най големият му длъжник - правителството на Борисов. ДОКОГА НИЕ ПРОСТОСМЪРТНИТЕ ще плащаме чрез бюджета на държавата вноските на държавните хрантутници?? Защо тези вноски не се начисляват и удържат от заплатите на тези хрантутници ?? Докога ще пълним тази черна дупка наречена НОИ без да се индивидуализират поименно вноските. Отказвам да плащам този данък които се ползва от държавата и до който с предвидените промени аз няма да се възползвам.

Костов на съд!

Костов сега се притеснил за пенсионната система. Ами защо не мисли преди, когато цялата власт беше във вашите ръце. Тогава мислехте само схеми за лично облагодетелстване. Сега се сетил да се притеснява за пенсиите. Аде чупкат!

Де да можеше да се върне пенсионната система от онова време.Жените се пенсионираха при 25 години стаж и навършени 55 години.Мъжете съответно при 30 години стаж и 60 годишна възраст.И пенсиите бяха съвсем прилични.Но специалистите на Костов ги преработиха и ги направиха наполовина от онова,което са получавали.Срам и позор са сегашните условия на пенсиониране.Нима искате да се ходи с памперси на работа???А пенсиите са направо нищожни.Пенсионерите отдавна са само "наблюдатели"в магазините.Направо ми е болно да ги гледам със овехтелите дрешки и празните кошници..Засрамете се !!Това са нашите родители !!

3. Наследяване на цялата пенсия по първа линия. 4. Изпреварващо инфлацията индексиране, ежегодно. 5. Самотен пенсионер да получава 1, 25 от своята пенсия. 6. Освобождаване от потребителска такса при посещение на лекар поне веднъж на всеки три или шест месеца и безплатни лечение и лекарства. 7. Освобождаване от всякакви държавни и местни такси при търсене и защита на права пред администрацията и съда. 8. Безплатно пътуване поне веднъж на всеки месец по цялата национална транспортна мрежа. ен по Конституция Национален Граждански Съвет, като четвърта власт за гарантиране правата на гражданите в достойнство и справедливост.

Не знам за пенсиите, обаче и по живково време нямаше такава гавра с учителските пари за облекло. Задължиха ни с купони да купуваме от най-скъпите магазини в София, там, дето пазаруват силиконки и разни Златки-патки с портфейла на мазните: "Сиси" и "Андрюс", където един панталон е 100 лв, а а саката 120-150, ботите -160 лв. и т.н. Съсипаха ни! Кой го измисли - общинари ли, министерство ли и кой гушна много пари,не знам, но учителите сме върло обидени и това няма да се забрави, ГЕРБчовци! Чудя се Бойко дали е наясно, какви ги вършат подопечните!?

Крайно време е, ВСЕКИ ДА СИ ИМА СОБСТВЕНА ПЕНСИОННА СМЕТКА! Когато се пенсионира да получава такава пенсия, за какавато е внасял пари! Иначе в общия казан "дрОгарите" бъркат с големия черпак, а ние с чаени лужички! Както каза една умна жена-политик "България е обречена на комунизъм".

Много на ниско ниво сте всички които не оценявате качествата на Иван Костов. Уважавате Мутри, гаджета на Наркотрафиканти ,тъпи кото гъз Батето Каката ..Евгения Живкова , Комунистически новобогаташи, Не можете на малкия пръст да съпите на Костов по интелигнтност точност на изказа !!!!

МНОГО ТОЧНО

не споменавайте ЖИВКОВ - на светлинни години сте от него! Той бе държавник, а вие народни кожодери и политически ибрикчии!Съвременни кърджалии!

Твоят идол беше един селски хитрец и нищо повече!

точмо така,а сеггашния идол му беше бодигард ,тоест нещата са още по зле

...и жалко! Дано ви подхвърлят по некой лев защото и това ако не става,съвсем не разбирам позицията на подкрепа на една провалена във всички аспекти политика на Костов! Съдят шефове на Б АЛКАН, НО В ЧУЖБИНА,А У НАС ГО ПРИЕМАМЕ КАТО ВЕЛИК ХОД ДА ИЗТОЧИШ И СЛЕД ТОВА ПРОДАДЕШ НА БЕЗЦЕНИЦА СРЕЩУ ЯКА КОМИСИОННА ЕДНА ЗЛАТНА ФИРМА КАТО бга балкан! ЗНАМ,ЧЕ В КРАЯ НА 80-ТЕ ТЯ СТОЕШЕ ПО-ДОБРЕ И ОТ LOT ,CSA,УНГАРЦИТЕ...те всички и днес оперират,чехите дори инициалите не искаха да сменят щото е марка,нищо,че Чехословакия я няма!Така,че да хвалите Костов е кощунство!

Ама хитрец.

Ама хитрец.

Иван Костов изнася лекция пред студенти с тема за демокрацията.Накрая той се обръща към позадрямалите студенти дали има въпроси или мнения по темата.Само стария портиер вдигнал ръка и казал: -Прекрасен оратор сте другарю Костов,помня това още от времето когато изнасяхте лекции по марксическа политикономика !

Този мръсен и нагъл циганин Костов защо неизчезне изобщо...рядко вредно създание, по-противно дори от "царя" и Бойко Борисов

Видяхме го как кра'...сега акъл дава. Айде нема нужда.

Ти много "виждаш", май от балкониъе на Позитано! Ако беше така, досега цялото Живково воинство щеше да го обеси. Като знам какъв чеп ви е забил отзад, гледам само сеир!

Много са ми отвратителни тези"един файтон"хора от ДСБ,заедно с "лидера"им Ванчо Мавъра!Този пребоядисан тъмносин комунист,разби СДС,видяхме го и що за"кадърен"и"честен"управленец е!САЩ и Западна Европа също снеха политическото си доверие от него.ПЛЮЕ против Бате Бойко,а при всякакво гласуване на вот на недоверие ГО ПОДКРЕПЯ!Ами да,да не вземе да изхвърчи и той от Парламента,че е там за последно!Искрено се надявам след 2 години тоя измекяр да не може да влезе повече в Парламента и да започнат да го разследват и него!

Костов е виновен! Да живее Жан Виденов! Чакам го да се кандидатира и да гласувам за него! И тогава ще видите дебелия!

Не ви ли е ясно какво се предлага бе, продънени комунисто-герберастки кратуни и маймуни!?Пенсионен фонд гарантиран с неприкосновеност от Конституцията, ползван единствено по предназначението си!С индивидуални и наследяеми от наследници сметки, на всеки осигуряващ се за пенсия!За неискащите или неспособните да се осигуряват-държавна минимална пенсия от солидарен фонд, подпомогнат от държавния бюджет!Изключение на хората инвалиди, за които да има държавна, съобразена с увреждането пенсия или само помощ, ако преди е внасяно нещо по пенсионни сметки за съответния инвалидизиран човек, позволяваща им що-годе нормален живот!Реформи за държавния публичен сектор, свеждащ лапачите с огромни заплати и нищо не правещи, до минимум!Помощ и данъчни облекчения за средния и дребен бизнес, за да могат да съществуват, защото главно от този бизнес идва устойчивостта на икономиката в страната и главната трудова заетост!

Чудесно! Не мога само да разбера защо всичките тези чудесни идеии им идват на управниците ни когато са в опозиция! Да се чуди човек що не ги правят тези реформи докато са във властта?!

Браво Ваньо, браво Костов!

Ами тя пенсионната система няма как да се "живковизира" защото си е почти същата като тогава. Единствените разлики са в така наречените втори и трети стълб, които все още реално не функционират. А пък Иван Костов също нищо не е направил по въпроса, а беше и министър на финансите и министър председател.

Борисов, чу ли Алилуя след падането на Берлускони това вероятно трябва да ти е за урок: отъркването около световните лидери е кофти упражнение, защото властта е временно поемане на отговорност по определение. Е, не го пише във Винету, но пък никога не е късно да станеш доктор хонорис кауза у нас.

Ама що за гьон сурат е този?навремето разби сдс , изгони кадърните сдесари, позволи чрез приватизация да разграбят и без това ограбената ни страна.Унищожи ни всички илюзии за по добро а сега само критикува. Защо не вземе да се скрие зад стените на огромните си имения и не замлъкне завинаги?

Предлагаме да бъде създаден по Конституция Национален Граждански Съвет, като четвърта власт за гарантиране правата на гражданите в достойнство и справедливост. Представяме тук своите искания. 1. Преизчисляване на пенсиите отпуснати до 2008 година - всички пенсии на равен старт за в бъдеще. Или изравняване на пенсиите по всяка професия.

А парите от къде да дойдат? Щото ако е за предложения - аз предлагам да се вдигнат доходите на всички граждани на България минимум на 100 000 $ годишно.

Ама добре де, г-н гл. ас. ! Всичко, което излагате е така, но-ооо ... къде са Ви/ви Предложенията за извеждане България напред ?! ------- Та защо казвате, г-н Костов, не откликнахте на Предложението-ми за стартиране на отворена, непредубедена и прозрачна дискусия (, или серии от ) ?

Ти пък кой си,че да дискутирам с теб?

Аз-лично съм Дървосекачът, г-н гл. ас. ! И съм твърдо-убеден, че не-само Дискусията ще тръгне ( И то много скоро ! ) и с наистина-широк спектър ( и от участници и от тематики), но едно Ваше ( Лично ! ) евентуално неучастие и/или хъкомъкане би било крайно-неприлично/неуважително . (, та затуй и Ви предлагам да позабравя, засега, това дето сте изшлякали за срамотите )

В тази критика - няма нищо конструктивно, никакви предложения, нищо. - изключително безпреспенктивна критика - ВИЕ г-н Костов какво предлагате? Всеки може да критикува.

Иван Костов е последния човек който има право да коментира ДС,съд.система,здравеопазването,защита на личните данни,подслушването и пенсионната система.Родителите ми много често горещо му"благодарят"за пенсионата реформа по негово време,орязала драстично пенсиите им.С вземането на осиг.за последните 6м от трудовия му стаж,обезсмислиха на баща ми целия му труд през годините и заличиха внасяните години наред осигурителни вноски.

ЗАЩО, КОГАТО СТАВА ДУМА ЗА ПЕНСИИТЕ ИСКАТ ТЕ ДА ЗАВИСЯТ ОТ ИНДИВИДУАЛНИТЕ ВНОСКИ, А КАГАТО СА ЗА ЗДРАВЕ, ВНОСКИТЕ СЕ РАЗПРЕДЕЛЯТ ЗА ВСИЧКИ?. ДОРИ ПО-ЧЕСТО ГИ ПОЛЗВАТ ТЕЗИ, КОИТО НИЩО НЕ ВНАСЯТ.

Колкото и да не харесвате Костов, в този случай е абсолютно прав. Последната недомислица на Дянков с актуализиране единствено на минималните пенсии е икономически нецелесъобразна (ерозира допълнително мотивите на хората да са изрядни пред НОИ), а обясненията на Дянков за управлението на дълга са смехотворни. Препоръка към Дянков - не се явявай на никакъв диспут с Костов, ще ти лъсне насраното ....

Специалистът о политикономивя на социализма И. Костов, иска публичен дебат по въпроси на пазарното стопанство. Ами като стане министър, или поне сериозна опозиция може и да го поканят на дебат. Ама сега в качеството му на какъв? На бивш премиер? на бивш финансов министър? На бивш синдикален консултант? На някакъв още бивш.... Или на настоящ шеф на група от 5 човека в парламента, който заедно с другия шеф< Мартично изкараха на току що минбалите президентски избори резултат по-нисък от този на Светльо Витков. И без да омаловажавам това, което е постигнал Светльо Витков, някой, който е управлявал България с 60% мнозинство, да не може да събере 2% надали заслужава сериозно внимание.

Абе всички ли от ГЕРБ сте толкова неграмотни?Я виж колко правописни грешки имаш бе малоумнико!

По живковизиран човек от Ив. Костов трудно може да се срещне... Не спира да се изявява по всевъзможни въпроси. И все негативно... и все го отминават с мълчание. Това Костов не може да преживее и компенсира с говорене, пред всички камери и микрофони, като /за срам/ представител на 1% от избирателите.

Силвио Берлускони се измъкна като мокра връв. Нямаше кой да си мери гърба с него Бойко Борисов не беше наоколо. Ангела Меркел я нямаше даже доскорошната дружка на Силвио не пропусна да го пръсне в неделя. Според бившата комсомолска активистка от ГДР промените в Италия били позитивни и сега тя щяла да си върне доверието. Излиза, че на Силвио никой не му се е доверявал само наш Бойко се вързал на врътките му.

Абе стига с този евтин популизъм на крадеца костов бе - какво ни занимавате с неговите инфантилни изказвания - нещо смислено да е направил или казал - само грачи безпомощно срещу властта ! Защо се качват неговите изказвания - друг нищо ли не е казал, та с един изпаднал политик ни занимавате ? И каква е тази смешна титла - член на националното партийно ръководство - подчертавам национално - че те са пет шест човека, даже национално ръководство ха ха - утре могат да ми дадат и длъжност - Галактическо - те дсб имат избиратели даже и в съседните Галактики ха ха ... жалка картинка ...

КРАДЕЦ Е БАТ ТИ БОЙКО МУТРАТА. ЩЕ НИ СМЪНКЕ И ГАЩИТЕ ,АКО ГО ОСТАВИМ ДА УПРАВЛЯВА ОЩЕ МАЛКО. ЗА КОСТОВ НЯМА КАКВО ДА КАЖЕШ ,ЗАЩОТО АКЪЛА ТИ Е ПЛОСЪК И НЕ МОЖЕШ ДА РАЗБЕРЕШ КАКВО ТИ ГОВОРИ.

"ГЕРБ живковизирали??? ( нерегистриран ) 14.11.2011 13:54 И как?! Преди с 1 пенсия можеше да се живее, а сега изобщо не можеш да вземеш пенсия! Трябва да се каже не живковизира, а криминализира, т.е. ограбване на средствата вложени в с-мата от трудещите се от такива, които изобщо и 1 ст. не са внесли!!!"

е точната дума!! Флик обира на 3-тата категория и парите и живота и ги дава на МНО, МВР, независимия съд, пр. държавни хрантутници и циганята!!! Голяма демокрация н и гони, ние внасяме, Флик разпределя както му наредят - за хората нищо, за поддържащите властимащите привилегии...

Руиз

Костов защо не"европеизира" пенсиите, а и цяла България, когато беше около 1400 дни на власт ? Народът го изрита. Той няма думата!!!!!!!!

Костов увеличи пенсиите поне с 10 пъти над това, което беше при вашия човек Виденов.

Иван Костов е най добрия финансист, жалко, че не е министър на финансиите, а още по добре е ако беше министър -председател, вместо мутрата -Боко

Ама и той се мислеше за най-велик и незаменим и получи царско-ДС-ски шут...жалко!!!

Dimitar Dimitrov

Е да но след Стамболов , Иван Костов е най-добрия премиер на България, затова го мразите вие-ченгетата

И как?! Преди с 1 пенсия можеше да се живее, а сега изобщо не можеш да вземеш пенсия! Трябва да се каже не живковизира, а криминализира, т.е. ограбване на средствата вложени в с-мата от трудещите се от такива, които изобщо и 1 ст. не са внесли!!!

Този пък костов, крадеца му с крадец, той ще ми говори какво се "живковизирало". Нагледахме се на деживковизацията ти и на непоправимите щети, които нанесе на държавата и народа. Хайде бегай , че ти е време да гледаш през решетките!

Аман от малоумници като тебе!

предложението пенсионните права да зависят от приноса на съответния гражданин в обществената пенсионна система. Крайно неспраедливо е бюджетните служители и работещите в силовите ведомства да получават големи заплати /заработени от реалния сектор/, да не внасят ЛИЧНИ осигурителни вноски, и да получават пенсии /пакза сметка на работещите данъкоплатци/ многократно по-високи от работещите в реалния сектор. Това няма как да не срине изцяло СОЛИДАРНАТА ни осигурителната система.

+1

ПОДКРЕПЯМ!

Твърдо- за!!!

Да!

И на всичкото отгоре работят по 25 години и се пенсионират! За сметка на това ние ще работим по 43 (засега).

майни бате, цялата държава е сбъркана ,който е по млад не трябва нито грош да внася на тия хиени

Напълно подкрепям!

Коментари - ДСБ: ГЕРБ ”живковизира” пенсионната система | Днес.dir.bg

ДСБ: ГЕРБ ”живковизира” пенсионната система

Правителството на ГЕРБ води политика на фалит и национализация на НОИ, вместо да предложи балансиран бюджет на осигурителната институция.

Обратно в новината

Коментари - ДСБ: ГЕРБ ”живковизира” пенсионната система | Днес.dir.bg

Коментари

Герб провежда абсолютно същата политика на убийство на възрастните поколения както и ти! По нищо, абсолютно по нищо не се различават престъпните ви управления. Сравненията с времето на социализма са напълно изключени - тогава пенсионерите имаха достатъчно пари за себе си, ходеха на почивки и санаториуми, та дори им оставаха пари за внуците. Спри да лъжеш, защото колко повече лъжеш, толкова повече заминава партийката ти в небитието. Нормалните, умни хора ненавиждат всички зад които стои Сорос и отвореното му общество. Ти си замина, ще си замине и следващият проект на Сорос - герберастката партийка.

До "де" Костов не ви е изял на половина пенсиите, а се случи заложеното от другарите хипер инфлация нали получените или по точно раздадените кредити трябваше да станат нищожни , а и преди по живково време на 31,12, на всяка година се е прехвърлял натрупаният фонд незнам накъде е нямало фонд на нула е бил другари комунисти. Тогава е трябало другари да питате къде са ви фондовете? А сега е ясно с такива безнисмени и такава икономика нищо добро не ни очаква..... ще спомена, че по времето на Костов малкият и средният бизнес го имаше а сега сами се отговорете дали го има!!!

е по времето на Костофф и никой нищо не му е залагал. Точно при него се появиха кредитните милионери, а населението беше ограбено пак при него. Достатъчно е човек просто да погледне в сайта на БНБ, за да види истината. Не случайно перестроечната сган от БСП, с намесата на Сорос и посланиците на САЩ и Русия подпомогнаха Костофф да свали правителството на Виденов, за да започне тоталния грабеж. Пенсионните "реформи" са дело на костовото правителство - това знае всеки пенсионер от онова време, защото с деноминацията пенсиите бяха намалени с 2/3. Костофф е престъпник. Не лъжи, има документи, част от тях са публикувани в нета.

Ако Костов е пристъпник . Незнам какви са Мултаците дето им ревахте по гробовете???

Да не би Костов от кеф да направи пенсионната реформа или го принудиха комунистите ,като изядоха пенсионните фондове!А като е толкова несправедливо,защо 10г.никой не я пипна?

ГЕРБ живковизира а Костов приватизира пенсионната система.от упражненията ви в политиката господа -другари милиционери сме на тоя хал.Според това което е написал ,и аз питам,всички бюджетни хрантутници от управлението.Колко трябва да работи един моряк на кораби от задгранично плаване превозващи опасни товари(формулировката е от наретбата за пенсийте),за да получи пенсия,без да му смятат костовите точки и тъпни.Нямам предвид за това за което хленчат глезльвците милиционери,че не спели и си рискували живота.Това в морето е сътба и не хленчим.Искам само икономически показатели,кой колко е допринесъл,и селски лафове от рода"Никой не те е карал"важат за всички,така,че да говорим сериозно.А ,мамини сладки,знаете ли каква пара се е изсипвала в хазната от нашия труд.

КОСТОВ, За каква пенсионна система говориш бе човече. Нима не виждаш, че средствата от НОИ служат за подкрепа на бюджета на най големият му длъжник - правителството на Борисов. ДОКОГА НИЕ ПРОСТОСМЪРТНИТЕ ще плащаме чрез бюджета на държавата вноските на държавните хрантутници?? Защо тези вноски не се начисляват и удържат от заплатите на тези хрантутници ?? Докога ще пълним тази черна дупка наречена НОИ без да се индивидуализират поименно вноските. Отказвам да плащам този данък които се ползва от държавата и до който с предвидените промени аз няма да се възползвам.

Костов на съд!

Костов сега се притеснил за пенсионната система. Ами защо не мисли преди, когато цялата власт беше във вашите ръце. Тогава мислехте само схеми за лично облагодетелстване. Сега се сетил да се притеснява за пенсиите. Аде чупкат!

Де да можеше да се върне пенсионната система от онова време.Жените се пенсионираха при 25 години стаж и навършени 55 години.Мъжете съответно при 30 години стаж и 60 годишна възраст.И пенсиите бяха съвсем прилични.Но специалистите на Костов ги преработиха и ги направиха наполовина от онова,което са получавали.Срам и позор са сегашните условия на пенсиониране.Нима искате да се ходи с памперси на работа???А пенсиите са направо нищожни.Пенсионерите отдавна са само "наблюдатели"в магазините.Направо ми е болно да ги гледам със овехтелите дрешки и празните кошници..Засрамете се !!Това са нашите родители !!

3. Наследяване на цялата пенсия по първа линия. 4. Изпреварващо инфлацията индексиране, ежегодно. 5. Самотен пенсионер да получава 1, 25 от своята пенсия. 6. Освобождаване от потребителска такса при посещение на лекар поне веднъж на всеки три или шест месеца и безплатни лечение и лекарства. 7. Освобождаване от всякакви държавни и местни такси при търсене и защита на права пред администрацията и съда. 8. Безплатно пътуване поне веднъж на всеки месец по цялата национална транспортна мрежа. ен по Конституция Национален Граждански Съвет, като четвърта власт за гарантиране правата на гражданите в достойнство и справедливост.

Не знам за пенсиите, обаче и по живково време нямаше такава гавра с учителските пари за облекло. Задължиха ни с купони да купуваме от най-скъпите магазини в София, там, дето пазаруват силиконки и разни Златки-патки с портфейла на мазните: "Сиси" и "Андрюс", където един панталон е 100 лв, а а саката 120-150, ботите -160 лв. и т.н. Съсипаха ни! Кой го измисли - общинари ли, министерство ли и кой гушна много пари,не знам, но учителите сме върло обидени и това няма да се забрави, ГЕРБчовци! Чудя се Бойко дали е наясно, какви ги вършат подопечните!?

Крайно време е, ВСЕКИ ДА СИ ИМА СОБСТВЕНА ПЕНСИОННА СМЕТКА! Когато се пенсионира да получава такава пенсия, за какавато е внасял пари! Иначе в общия казан "дрОгарите" бъркат с големия черпак, а ние с чаени лужички! Както каза една умна жена-политик "България е обречена на комунизъм".

Много на ниско ниво сте всички които не оценявате качествата на Иван Костов. Уважавате Мутри, гаджета на Наркотрафиканти ,тъпи кото гъз Батето Каката ..Евгения Живкова , Комунистически новобогаташи, Не можете на малкия пръст да съпите на Костов по интелигнтност точност на изказа !!!!

МНОГО ТОЧНО

не споменавайте ЖИВКОВ - на светлинни години сте от него! Той бе държавник, а вие народни кожодери и политически ибрикчии!Съвременни кърджалии!

Твоят идол беше един селски хитрец и нищо повече!

точмо така,а сеггашния идол му беше бодигард ,тоест нещата са още по зле

...и жалко! Дано ви подхвърлят по некой лев защото и това ако не става,съвсем не разбирам позицията на подкрепа на една провалена във всички аспекти политика на Костов! Съдят шефове на Б АЛКАН, НО В ЧУЖБИНА,А У НАС ГО ПРИЕМАМЕ КАТО ВЕЛИК ХОД ДА ИЗТОЧИШ И СЛЕД ТОВА ПРОДАДЕШ НА БЕЗЦЕНИЦА СРЕЩУ ЯКА КОМИСИОННА ЕДНА ЗЛАТНА ФИРМА КАТО бга балкан! ЗНАМ,ЧЕ В КРАЯ НА 80-ТЕ ТЯ СТОЕШЕ ПО-ДОБРЕ И ОТ LOT ,CSA,УНГАРЦИТЕ...те всички и днес оперират,чехите дори инициалите не искаха да сменят щото е марка,нищо,че Чехословакия я няма!Така,че да хвалите Костов е кощунство!

Ама хитрец.

Ама хитрец.

Иван Костов изнася лекция пред студенти с тема за демокрацията.Накрая той се обръща към позадрямалите студенти дали има въпроси или мнения по темата.Само стария портиер вдигнал ръка и казал: -Прекрасен оратор сте другарю Костов,помня това още от времето когато изнасяхте лекции по марксическа политикономика !

Този мръсен и нагъл циганин Костов защо неизчезне изобщо...рядко вредно създание, по-противно дори от "царя" и Бойко Борисов

Видяхме го как кра'...сега акъл дава. Айде нема нужда.

Ти много "виждаш", май от балкониъе на Позитано! Ако беше така, досега цялото Живково воинство щеше да го обеси. Като знам какъв чеп ви е забил отзад, гледам само сеир!

Много са ми отвратителни тези"един файтон"хора от ДСБ,заедно с "лидера"им Ванчо Мавъра!Този пребоядисан тъмносин комунист,разби СДС,видяхме го и що за"кадърен"и"честен"управленец е!САЩ и Западна Европа също снеха политическото си доверие от него.ПЛЮЕ против Бате Бойко,а при всякакво гласуване на вот на недоверие ГО ПОДКРЕПЯ!Ами да,да не вземе да изхвърчи и той от Парламента,че е там за последно!Искрено се надявам след 2 години тоя измекяр да не може да влезе повече в Парламента и да започнат да го разследват и него!

Костов е виновен! Да живее Жан Виденов! Чакам го да се кандидатира и да гласувам за него! И тогава ще видите дебелия!

Не ви ли е ясно какво се предлага бе, продънени комунисто-герберастки кратуни и маймуни!?Пенсионен фонд гарантиран с неприкосновеност от Конституцията, ползван единствено по предназначението си!С индивидуални и наследяеми от наследници сметки, на всеки осигуряващ се за пенсия!За неискащите или неспособните да се осигуряват-държавна минимална пенсия от солидарен фонд, подпомогнат от държавния бюджет!Изключение на хората инвалиди, за които да има държавна, съобразена с увреждането пенсия или само помощ, ако преди е внасяно нещо по пенсионни сметки за съответния инвалидизиран човек, позволяваща им що-годе нормален живот!Реформи за държавния публичен сектор, свеждащ лапачите с огромни заплати и нищо не правещи, до минимум!Помощ и данъчни облекчения за средния и дребен бизнес, за да могат да съществуват, защото главно от този бизнес идва устойчивостта на икономиката в страната и главната трудова заетост!

Чудесно! Не мога само да разбера защо всичките тези чудесни идеии им идват на управниците ни когато са в опозиция! Да се чуди човек що не ги правят тези реформи докато са във властта?!

Браво Ваньо, браво Костов!

Ами тя пенсионната система няма как да се "живковизира" защото си е почти същата като тогава. Единствените разлики са в така наречените втори и трети стълб, които все още реално не функционират. А пък Иван Костов също нищо не е направил по въпроса, а беше и министър на финансите и министър председател.

Борисов, чу ли Алилуя след падането на Берлускони това вероятно трябва да ти е за урок: отъркването около световните лидери е кофти упражнение, защото властта е временно поемане на отговорност по определение. Е, не го пише във Винету, но пък никога не е късно да станеш доктор хонорис кауза у нас.

Ама що за гьон сурат е този?навремето разби сдс , изгони кадърните сдесари, позволи чрез приватизация да разграбят и без това ограбената ни страна.Унищожи ни всички илюзии за по добро а сега само критикува. Защо не вземе да се скрие зад стените на огромните си имения и не замлъкне завинаги?

Предлагаме да бъде създаден по Конституция Национален Граждански Съвет, като четвърта власт за гарантиране правата на гражданите в достойнство и справедливост. Представяме тук своите искания. 1. Преизчисляване на пенсиите отпуснати до 2008 година - всички пенсии на равен старт за в бъдеще. Или изравняване на пенсиите по всяка професия.

А парите от къде да дойдат? Щото ако е за предложения - аз предлагам да се вдигнат доходите на всички граждани на България минимум на 100 000 $ годишно.

Ама добре де, г-н гл. ас. ! Всичко, което излагате е така, но-ооо ... къде са Ви/ви Предложенията за извеждане България напред ?! ------- Та защо казвате, г-н Костов, не откликнахте на Предложението-ми за стартиране на отворена, непредубедена и прозрачна дискусия (, или серии от ) ?

Ти пък кой си,че да дискутирам с теб?

Аз-лично съм Дървосекачът, г-н гл. ас. ! И съм твърдо-убеден, че не-само Дискусията ще тръгне ( И то много скоро ! ) и с наистина-широк спектър ( и от участници и от тематики), но едно Ваше ( Лично ! ) евентуално неучастие и/или хъкомъкане би било крайно-неприлично/неуважително . (, та затуй и Ви предлагам да позабравя, засега, това дето сте изшлякали за срамотите )

В тази критика - няма нищо конструктивно, никакви предложения, нищо. - изключително безпреспенктивна критика - ВИЕ г-н Костов какво предлагате? Всеки може да критикува.

Иван Костов е последния човек който има право да коментира ДС,съд.система,здравеопазването,защита на личните данни,подслушването и пенсионната система.Родителите ми много често горещо му"благодарят"за пенсионата реформа по негово време,орязала драстично пенсиите им.С вземането на осиг.за последните 6м от трудовия му стаж,обезсмислиха на баща ми целия му труд през годините и заличиха внасяните години наред осигурителни вноски.

ЗАЩО, КОГАТО СТАВА ДУМА ЗА ПЕНСИИТЕ ИСКАТ ТЕ ДА ЗАВИСЯТ ОТ ИНДИВИДУАЛНИТЕ ВНОСКИ, А КАГАТО СА ЗА ЗДРАВЕ, ВНОСКИТЕ СЕ РАЗПРЕДЕЛЯТ ЗА ВСИЧКИ?. ДОРИ ПО-ЧЕСТО ГИ ПОЛЗВАТ ТЕЗИ, КОИТО НИЩО НЕ ВНАСЯТ.

Колкото и да не харесвате Костов, в този случай е абсолютно прав. Последната недомислица на Дянков с актуализиране единствено на минималните пенсии е икономически нецелесъобразна (ерозира допълнително мотивите на хората да са изрядни пред НОИ), а обясненията на Дянков за управлението на дълга са смехотворни. Препоръка към Дянков - не се явявай на никакъв диспут с Костов, ще ти лъсне насраното ....

Специалистът о политикономивя на социализма И. Костов, иска публичен дебат по въпроси на пазарното стопанство. Ами като стане министър, или поне сериозна опозиция може и да го поканят на дебат. Ама сега в качеството му на какъв? На бивш премиер? на бивш финансов министър? На бивш синдикален консултант? На някакъв още бивш.... Или на настоящ шеф на група от 5 човека в парламента, който заедно с другия шеф< Мартично изкараха на току що минбалите президентски избори резултат по-нисък от този на Светльо Витков. И без да омаловажавам това, което е постигнал Светльо Витков, някой, който е управлявал България с 60% мнозинство, да не може да събере 2% надали заслужава сериозно внимание.

Абе всички ли от ГЕРБ сте толкова неграмотни?Я виж колко правописни грешки имаш бе малоумнико!

По живковизиран човек от Ив. Костов трудно може да се срещне... Не спира да се изявява по всевъзможни въпроси. И все негативно... и все го отминават с мълчание. Това Костов не може да преживее и компенсира с говорене, пред всички камери и микрофони, като /за срам/ представител на 1% от избирателите.

Силвио Берлускони се измъкна като мокра връв. Нямаше кой да си мери гърба с него Бойко Борисов не беше наоколо. Ангела Меркел я нямаше даже доскорошната дружка на Силвио не пропусна да го пръсне в неделя. Според бившата комсомолска активистка от ГДР промените в Италия били позитивни и сега тя щяла да си върне доверието. Излиза, че на Силвио никой не му се е доверявал само наш Бойко се вързал на врътките му.

Абе стига с този евтин популизъм на крадеца костов бе - какво ни занимавате с неговите инфантилни изказвания - нещо смислено да е направил или казал - само грачи безпомощно срещу властта ! Защо се качват неговите изказвания - друг нищо ли не е казал, та с един изпаднал политик ни занимавате ? И каква е тази смешна титла - член на националното партийно ръководство - подчертавам национално - че те са пет шест човека, даже национално ръководство ха ха - утре могат да ми дадат и длъжност - Галактическо - те дсб имат избиратели даже и в съседните Галактики ха ха ... жалка картинка ...

КРАДЕЦ Е БАТ ТИ БОЙКО МУТРАТА. ЩЕ НИ СМЪНКЕ И ГАЩИТЕ ,АКО ГО ОСТАВИМ ДА УПРАВЛЯВА ОЩЕ МАЛКО. ЗА КОСТОВ НЯМА КАКВО ДА КАЖЕШ ,ЗАЩОТО АКЪЛА ТИ Е ПЛОСЪК И НЕ МОЖЕШ ДА РАЗБЕРЕШ КАКВО ТИ ГОВОРИ.

"ГЕРБ живковизирали??? ( нерегистриран ) 14.11.2011 13:54 И как?! Преди с 1 пенсия можеше да се живее, а сега изобщо не можеш да вземеш пенсия! Трябва да се каже не живковизира, а криминализира, т.е. ограбване на средствата вложени в с-мата от трудещите се от такива, които изобщо и 1 ст. не са внесли!!!"

е точната дума!! Флик обира на 3-тата категория и парите и живота и ги дава на МНО, МВР, независимия съд, пр. държавни хрантутници и циганята!!! Голяма демокрация н и гони, ние внасяме, Флик разпределя както му наредят - за хората нищо, за поддържащите властимащите привилегии...

Руиз

Костов защо не"европеизира" пенсиите, а и цяла България, когато беше около 1400 дни на власт ? Народът го изрита. Той няма думата!!!!!!!!

Костов увеличи пенсиите поне с 10 пъти над това, което беше при вашия човек Виденов.

Иван Костов е най добрия финансист, жалко, че не е министър на финансиите, а още по добре е ако беше министър -председател, вместо мутрата -Боко

Ама и той се мислеше за най-велик и незаменим и получи царско-ДС-ски шут...жалко!!!

Dimitar Dimitrov

Е да но след Стамболов , Иван Костов е най-добрия премиер на България, затова го мразите вие-ченгетата

И как?! Преди с 1 пенсия можеше да се живее, а сега изобщо не можеш да вземеш пенсия! Трябва да се каже не живковизира, а криминализира, т.е. ограбване на средствата вложени в с-мата от трудещите се от такива, които изобщо и 1 ст. не са внесли!!!

Този пък костов, крадеца му с крадец, той ще ми говори какво се "живковизирало". Нагледахме се на деживковизацията ти и на непоправимите щети, които нанесе на държавата и народа. Хайде бегай , че ти е време да гледаш през решетките!

Аман от малоумници като тебе!

предложението пенсионните права да зависят от приноса на съответния гражданин в обществената пенсионна система. Крайно неспраедливо е бюджетните служители и работещите в силовите ведомства да получават големи заплати /заработени от реалния сектор/, да не внасят ЛИЧНИ осигурителни вноски, и да получават пенсии /пакза сметка на работещите данъкоплатци/ многократно по-високи от работещите в реалния сектор. Това няма как да не срине изцяло СОЛИДАРНАТА ни осигурителната система.

+1

ПОДКРЕПЯМ!

Твърдо- за!!!

Да!

И на всичкото отгоре работят по 25 години и се пенсионират! За сметка на това ние ще работим по 43 (засега).

майни бате, цялата държава е сбъркана ,който е по млад не трябва нито грош да внася на тия хиени

Напълно подкрепям!