Доналд Туск: С приятели като Тръмп враговете не ни трябват

За да бъде субект, а не обект на глобалната политика, Европа трябва да бъде обединена

Обратно в новината

Коментари - Доналд Туск: С приятели като Тръмп враговете не ни трябват | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Този път Туск е абсолютно прав. САЩ са враг на ЕС и останалия свят. За България САЩ са най-голямо зло. Дори през ВСВ са пускали бомби-играчки, с които са убивали и осакатявали български деца

Като бизнесмен Тръмп е обявявал фалити 4 пъти. Като президент е достатъчно да обяви фалит веднъж. Тогава светът ще бъде по-добър и по-спокоен.

Дааа, всъщност, Тръмп наистина направи услуга на Европа, в посока, последната да се събуди и да съзре и осъзнае простичката истина, че САЩ нямат партньори и приятели, защото се смятат за единствени господари на света... Факт е, че ако ЕС иска да е фактор на международната сцена, ще трябва да разчита на себе си, да защитава интересите си, както и сама да си избере и да играе главна роля в глобалният театър. Както се казва, "всяко зло, за добро"!

Ъхъм

Не трябват думи, а действие! Хубаво се изказва срещу САЩ ама що не прокара една санкцийка заради самоотлъчването от споразумението

Няма смисъл от санкции, пич! САЩ сами си се изолират и наказват, влизайки в капана на собствената си надменност и арогантност. Всички виждаме резултатите от тази истерия и мода със "санкциите". Резултатът е, че този, които бива натискан силово, се консолидира, стяга и организира, като в крайна сметка резултатът е в негова полза. Факт е, че като първично проявление, "санкционирания" губи някакви пари и икономически позиции, но пък в следствие на това, си затяга колана и започва сам да се оправя и да повишава собствения си капацитет и производителност... Вземи за пример Русия - вместо да разклати позицията на Путин, Западът, всъщност му направи услуга... Има и още доста примери, в тази посока.

EU ще бъде свободен когато спре да лакейничи пред USA. Бъдещето на Европа е в равноправното икономическо сътрудничество с Русия, а България трябва да бъде моста към това. USA винаги са били враг на Европа и единствено си гледат личния интерес. Пряко доказателство за това е забраната Южен поток да мине през България и уреждането да мине през Турция. Ако още някой си мисли че УСА ни е приятел , крайно време е да се събуди от дълбокия си сън, нека само си припомни колонизационните договори за ТЕЦ Мариците и как Дънди Прешъс посред бял ден ни краде златото в Челопеч.

с медитации да накараш главата да те слуша. Прочети и малко история. Наблегни на желанието на съседите ни за разделяне на България след ПСВ и кой американски президент ни е спасил. Дишай дълбоко и ще се излекуваш.

Та, КОЙ точно американски президент ни е спасил, смешнико, и КАК точно го е направил?! КАКВА "история" си чел, не знам, а и дали изобщо си чел... Но историческите факти, нямат нищо общо с плоските американски екшънчета!

тъпак питаш кой е американския Президент - Удроу Уилсън?

Защо никой в тази скапана страна не разбра,че ние сме изтривалки под краката на всички велики?Аман!Всички гледат да те ограбят,използват и захвърлят на улицата.Нямате ли усещането,че България се е превърнала в една бедна проститутка.Обичам страната,мразя държавата.

даже и комустите в Китай чрез държавната агензия Синхуа пишат, че Италия се готви за Италиексит и излизане от еврозоната, 39 страници документ от Май 14, който тайно е бил предоставен на ню-йоркски вестник, сбогом ЕС и в Римският сенат са се хилили и прегръщали като на ес срещата, докато Рим е горял подпален от Нерон.

Мани, мани. След изказването на Туск за приятелите, на домакина му се вдигнало кръвното до 300. Отиде и следващата закуска зад океана на на Цвъцко. Гъста облачност, гръмотевици и никакъв слънчев лъч на хоризонта днес.

Ъхъм

Е... баба Меркел ще цъфне и слънцето ще изгрее над Бойковата тиква

Дано Боби да е проспал изказването на Туск, щото това за приятелите не е много такова.

Туск е господин Никой. Тръмп реди картите, а Европа дреме.

Русия,плътно до ЕС и САЩ !

Какъв САЩ бе, бунак?! Ти не разбра ли, подлого, че САЩ не се интересуват от ТЕБ?!!...

Всички умни хора виждат, че националистите не са друго освен кремълски ботове. Отиде Магарето при френска лъжкиня и на същия момент писна, че трябвал антинатовски референдум. Ботът беше активиран. Всички от каталунците в Испания до българите са кремълски ботове. След официалното заключение, че Тръмп е избран с пряката подкрепа на руски президент в ЕС не може да има друго съзнание освен консервативно проевропейско поведение. Туск в случая е много прав, но нищо никой не говори за всичките бивши социалистически републики, начело на които се провежда антидемократична политика. България е ярък пример за прототалитарно мракобесно поведение, но Туск няма как да упреква домакините на срещата като вижда, че другата основна партия е също толкова бивша комунистическа партия като ГЕРБ.

Клети приятелю, предполагам че всяка вечер преди лягане внимателно проверяваш дали под леглото ти не се е притаил кремълски бот, който коварно те чака да изгасиш лампата и да заспиш.

Не спиш а, не спеш. Шубето е голям страх. Свали Путин от стената и вземи си хапчетата бе убавецо. Затова изчезваме като вид. Парализирани от страх не можем да правим деца. Джендър.

Туск най -накрая им показа среден пръст на кравопасящите

И какво от това? Ако Тръмп изобщо го е чул, най-много да си го е преместил от левия, в десния. :)

европа напоследък никак не е в позиция да определя какъвто и да е световен ред. Трудно се справя с периферията си - българи , румънци, гърци, а какво да гоеорим за световните процеси. В света лидерите са отдавна други. Млади, модерни, богати, здраво работещи. Българския ганьо, обаче, дори няма идея къде да емигрира.... тъжна картинка една думичка си знае от 60-те на миналия век "на запад" и това си е. а тук в топлите страни е елита- французи, немци, британци, заобиколени от сочни млади азиатки.... (има и италиански и гръцки магазинери и фермери, за цвят и акцент) Много ви поздрави

Настъпват изключително забавни времена! Т.н. "Евроатлантическо партньорство" е мъртво! Вечната дружба погина! :)) Вашингтонският обком разкара евромаргиналщината. Сега светна ли ви защо Жириновски пи шампанско след победата на Тръмп? Вашингтон е силен, Москва също, те ще се разберат, но с Брюксел никой няма да се церемони! Честито на всички евромаргинали! :)))))

часът в сащ е 12 без 2 минути ,светът изпада в паника .

Новото италианско правителство ще поиска отмяна на санкциите срещу Русия По-рано днес се появиха съобщения в различни италиански медии, които хвърлиха в смут еврочиновниците. Излизане от еврозоната, предоговаряне на европейските договори, анулиране на италиански дълг от 250 милиарда евро от Европейската централна банка (ЕЦБ) са сред мерките в проект на “договор за създаване на правителство” между крайнодясната “Лига” и популисткото Движение “Пет звезди” в Италия. Документът е публикуван във в. Huffington Post. След дълги преговори „5 звезди“, което получи на изборите в началото на март 32 % от гласовете, и „Лига“, която участва в алианс с партията на Берлускони „Форца, Италия“ и взе 18 %, се разбраха да съставят правителство, в което обаче няма да участва формацията на Берлускони, добавя Националното радио. В неделя лидерът на "Лига" Матео Салвини обяви, че е постигнато споразумение за правителство с "5 звезди" Коалиционното споразумение между движението „Пет звезди“ и „Лига“ в Италия включва и призив за незабавна отмяна на санкциите на ЕС спрямо Русия, пише Huffington Post Italia, като се позовава на документа. Споразумението, което е с дата 14 май, все още не е подписано от лидерите Луиджи де Майо и Матео Салвини. „Русия не е заплаха, а икономически и търговски партньор на Италия“, се казва в документа. Целта на новото италианско правителство е „незабавна отмяна на санкциите срещу Русия“ и реабилитация на Москва като „стратегически партньор“ в преговорите за Сирия, Либия и Йемен.

просте следете курса на еврото спрямо другите основни валути, скоро еврото ще става само за тоалетни цели... при приятели като Италия, врагове като САЩ не ти трябват!

това е димната завеса за важната новина от днес - че фактически Италия фалира - както се казва ще "дефаулват" по дълга си към ЕЦБ от 250 милиарда евро!! най-вероятно ще въведат и режем на двойна валута - евро и собствена, т.е. това е краят на Еврозоната. Който не вярва еврото вече почна да се срива спряма всички основни валути - долар, паунд, швейцарски франк и йена. краят е по-близо отколкото предполагате!

но не и италианците, българия цъфти, но не и българите

Цъфтят налъмите!

А бе момче това го гледаме и чакаме от много време ама все не им се получава :))

пишете "италия 250 милиарда" в гугъл и четете, вече и на български има статии, но много по-дора е информацията на ангрийски в медии като Ройтерс - докомента изтекъл и публикуван от американската преса днес е от май 14 - пресен. с 2-ра гърция това е краят на еврото и съответно на ес!!!!!

Ако докОмента е изтекал, отивай го подновявай, тук пишат хора поне с 2-ри клас

Еййй, браво бе, Архимед, как успя да стигнеш до този извод.

Всъщност, Туск е никой. Зад него никой не стои. Дори родната му Полша. Ако го изритат от еврокомисията, като комисар, никой няма да плаче за него.

нали вие поляците сте най върлите привърженици на сащ. Обърна нещо палачинката.............

яко

Туск не беше ли тайната любовница на Обанана и Сорош?!

Само грантогризачи могат да видят прокремълски завой там, където има загриженост за мира в света и страх от война.

На американските агенти веднага им се привидяха санкции към САЩ и евентуална забрана на НПО-та. От страх се изпуснаха не само в гащите, но и по форумите

Туск за пореден път доказа, че е агент на Москва, само агент на Кремъл, може да си мисли и да му се иска САЩ да са врагове на Европа! Сталинист като Меркел се е обкръжила с верни другари!!

Голяма путинска простотия си съчинил или такава ти я "спуснаха", а от теб се искаше само да я пльоснеш тук ?!

Поляка се е взел твърде на сериозно.Сигурно още не е осъзнал, че т.нар Европа съществува само в промитите либерални мозъци.Реалност та е че държавите на континента Европа са под контрола на Германия, Франция и Англия.Германия е под пълния контрол на САЩ от 1945г., а Франция в същото положение от смъртта на Де Гол.Англия пък неофициално е едно и също със САЩ по който и да е въпрос.Еее къде пък ЕС ще се "опълчи" на Америка?

с ЕС се съобразява дори и идиота Путин , а ти още се съмняваш че съществува ....

ПО-ГОЛЕМА ИДИОТКА ОТ ТЕБЕ НЕМА. АЕ КЪШ!

Доналд Туск: С приятели като Тръмп враговете не ни трябват Много точно казано. Туск е един от умните и интелигентни хора в ЕС, според мен.

Туск, не искат да го знаят дори в родната му Полша. Считат го за елементарен предател и еврогейски приспособленец.

Ако Туск, то тогава тези , които го смятът за такъв са си направо "отрицателни" величини.

Едва ли един народ може да се счита за отрицателна величина.

С това изказване г-н Доналд си направи харакири. Не допусках, че е толкова прост. В момент, в който Меркел настоява за ПЪЛНО ОТПАДАНЕ на американските мита, Доналдчо да се изцепи така, е върхът на простотията. За да работиш срещу себе си, се изисква талант ;)

Москва, Одеса, Лос Анджелос, се обединили в един колхоз.

Москва, Калкута, Лос Анжелос обединились в один колхоз. Колхоз богатий работчих ест работа много, а денги нет

Винаги са ми били забавни коментарите тук. Събрали се 5 тролчета, пуснали вентилатора и хвърлят лайна насреща му. Радвам ви се на ентусиазма - не знам в каква валута е подплатен, ама е похвално. Като матросов на амбразурата. Добре, че никой не ви чете помиите. Не подценявайте хората само. Вече има достатъчно читави източници на информация, та всеки може сам да си направи изводите. Дерзайте ! Капка по капка - пачка рубли. Ама те нещо не се котират напоследък :-)

Като им кажеш истината на руските измекяри и почват да ти помпат оценка "-" Толкова са жалки ибрикчиите на Путин ...

И за доказателаство гледай как са му праснали сума ти минуси. Руският тролетарият яко заработва жълти стинки. Но сигурно не се замислят, че ако успеят и отцепят България от ЕС и НАТО ... пак те ще го изядът най-големия, щото ще останат без работа.

Що така с Италия, белисима?

Точно си го е казал

Як руски пропаганден бълвоч се лее за пореден път в коментарите на DIR.RU ... опссс .... .BG ...

изми ли тоалетните?

Гледам ти руските яката си ги излизал ....

ги отупаха в Сирия, краварите вече никой не ги уважава

Титаник-ът наречен ЕС потъва много бързо, пълни се с вода светкавично. До средата на 2-рият мандат на Тръмп ЕС няма да го има, Германия пак ще ходи да се поли за нов План Маршал, ама тоя път няма да има! Вадете и пишещите машини, щото като САЩ наложи на Европа ембарго за внос на централни процесори и високи технологии, само пишещи машини ни остават за алтернатива. Изобщо, съдбата на СССР вече е неизбежното бъдеще на ЕС !!!

другарят Си ще се погрижи

ти не чу ли, че вече на другаря Си му наложиха ембарго над вноса на американски процесори и ZTE - телекомуникационният гигант на китай, закрива офиси в цял Китай. Не си мисли, че като нещо се произвежда в Китай, може да се копира от Китай, като САЩ закрият завода и си вземат машините и другаря Си е на дъното!!

кога пръдне гугутка

нещо много се бъркаш, всички процесори и интегрални схеми с висока степен на интеграция на американските компании, се произвеждат в Тайван - Американски съюзник, защитен от ракетен щит, може Си и другарите му да не признават Тайван, но там е законно избраното правителство на Китай, избягало от комунистите. Си няма нищо, както вече е писано на катайският ZTE вече му наложиха ембарго на Куалком процесорите и са пред фалит.

Тръмп май и за ZTE ще размисли. Проблема в цялата схема е, че ако наложат санкции на целия свят да не купува ЦПУ тия които ги правят едва ли ще са доволни....ще им изчезнат няколко десетки милиарди от пазарната капитализация... или пък ние ако наложим ембарго на софтуера им...

това е без значение, защото обема на икономиката на сащ и нивото им на научно-технически прогрес е такова, че стандарта им на живот няма да се промени дори и преминат в пълан режим на изолация и на принципа "потребяваш само това, което произвеждаш", всъщност исторически през по-голяма част от времете те са точно в този режим. обаче, Европа и останалия свят без американските технологии, се връща в 18-ти век и е без шанс дори за векове да развие високо-технологична индустрия на такова ниво, до тогава ще е загинала.

Хи-хи ,и къде ще е вторият мандат на тръмп? Във Супермакс федерал пенитеншъри ,ето къде.Свинският предател ще завърши там ,или още по вероятно ликвидиран от съвестен служител на специалните служби.А ти ? Ти можеш да се обесиш!

Палячовци, които искат да си мислим, че са нещо повече от обикновени пионки, жалка работа, лошото е, че оплюскват милиарди годишно без... "да вържат" някакъв плод!!!

От написаното се разбира че Туск всъщност е казал: С приятели като Тръмп - врагове не ни трябват ! Което има доста по-различен смисъл от "членуваното" заглавие. И лично аз не мога да повярвам, че това го казва Поляк. Тоя започва да ми се издига в очите .

евроатлантическите ценности, май ще последват съдбата на Атлантида

И нито дума за Икономическо и финансово Обединение/Изравняване на Стандарта на живот и Заплащане в Целият ЕС !!!??? Нито дори и Намек за това !!! Полити

И нито дума за Икономическо и финансово Обединение/Изравняване на Стандарта на живот и Заплащане в Целият ЕС !!!??? Нито дори и Намек за това !!! Полити

последните управлявали в Европа така, главите им се търкулнаха по площадите, хитайте Мосю Гилотен - бизнеса му иксплоадира в един момент!

Много умен човек е Доналд Туск. Дано да има достатъчно хора на неговото ниво, които да могат да разберат какво казва.

Сори, това не беше подходящо за форума на Дир-а. Тук средния коефициент на интелигентност клони към нулата.

Само така си мислиш, селтик.

Проблемът не е в коефициента на интелигентност, а че DIR.RU/BG е рупор на руската пропаганда в България.

Е за благодарност, че щатите правят някакви усилия да сближат България с Македония, трябва това полско л... да се иза.. на метеното?

Като пробутаха албанския за официален език ли ?

изказването на тоя идЕот ще струва на България много, ама много скъпо, помнете ми думите, защото навсякъде в американската преса е, че е казал това в София, България. Реално, като локация станахме враг номер 1 на Вашингтон, чайкайте си за визи за САЩ, има да почакате, но това ще е най-малкото последствие, още веднъж поднете ми думите. Такъв прост идЕот не е истина, до какво ниво са паднали Европейците, че тоя да е президент на ЕС!!

няма страшно! докато американците научат къде е България, ЕЦ-то ще се е разпаднало

проблемът е, че теве научиха, в публикациите на всички американски медии от днес и го научиха в такъв контекст, че майка ни жална...

шъ ги бием американците, на всичко шъ ги бием, на белот, на табланет и сантасе, на дюлбара и тапа, на 5х100 със салата, даже и на ч*кии шъ ги бием

Най-вече нашите моми ше ги бият с голо гърло по таш......

Е то за това се прави, да няма визи. Нали ако направят безвизов режим 1 нормален човек няма да остане в България, че да слугува на крадците от ГЕРБ-БСП-ДПС!

Според повечето САЩ анализатори САЩ са Загубили и продължават с невиждани темпове ..да ГУБЯТ Политически,Военни и Финансови позиции по Света ! Това ние извън САЩ го виждаме ясно . Тогава ! На Кого би му пукало много за това какво прави една Западаща бързо държава ? Иначе сме съгласни че Туск е идиот но по много Други причини !

муахахаха, такъв виц не бях чел, ти това вярваш ли го или просто по рождение си такъв умник?!

Де да беше. Мечтите са безплатни.

на Балканите ще си спретнем един здрав ЕС, въпросът е ще можем ли да изхраним всичките чиновници

Само на мен ли ми се струва, че еврогейвете са се самозабравили, тотално?

Еврогейовете са пълна карикатура. Тръмп им пречи, мъжете им пречат, националистите им пречат, Орбан им пречи, Китай им пречи! Само мутрата от Банкя им харесва, че продава родината си за жълти стотинки и ограбва собствения си народ!

шъ ви трича сичките, от Владивосток до Сан Франциско, шъ станете само на кръстове и полумесеци, а от Европата ще остане дупка в морето

Българинът е беден, защото е невероятно прост ! Яде храната на Запада, кара колите на Запада, ползва техника на Запада, облича се с дрехи на Запада, пътува на разходки по Запада, ползва Интернет от Запада за да хвали и да се "кефи" на един азиатски ретрограден сатрап, какъвто е Путин, който мечтае да унищожи Запада. Яка българска олигофрения, следствието на която е здрава беднотия !!!

там е работата, че освен 'храната на Запада' им сърбаме и попарата. Ама всичко е довреме...

А ти предпочиташ на Путкин да ядеш ....

за храна ли го броиш

Щото в Русия на Путкин текат реки от мед и масло (краве, а не палмово) ....

Ядеш боклуците на Запада, носиш дрехите им втора употреба, караш им трошките и се гордееш, че си умен, красив и богат европеец?! И се изживяваш като невероятно умен и богат?! И се титулуваш "чужденец" с главно "Ч"?! Маммма-мия! Пази, Боже, сляпо да прогледа!

Ами поне на Запад ги има всички тези изброени от теб неща - в Русия на Путкин , няма НИЩО освен полезни изкопаеми ....