Обама: Няма да прихващаме самолети заради Сноудън

"Няма да изпратя самолети, за да бъде заловен един 29-годишен киберпират", заяви президентът на САЩ Барак Обама за бившия сътрудник на ЦРУ Едуард Сноудън. Хонконг не го предали заради грешка в името.

Обратно в новината

Коментари - Обама: Няма да прихващаме самолети заради Сноудън | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

То това е манджа с грозде. Така се прихваща руски самолет. Явно и в Белия Дом има луди хора, не само тук.

колко му е, турците нали прехванаха един руски за Сирия..

Хахахахаха, ще прехваща Аерофлот ли? Нека опита. Тия съвсем истерясаха , явно това момче доста неща знае след като ни занимават толкова време .

Знаейки най-общо откъде трябва да мине самолета от Хонг Конг до Москва, на Обама надали му стиска да праща самолети.....

Голяма риба сама, без стърв, се закачи на въдицата на ФСБ. Приятели, не я изпускайте.

Абе какви самолети-прихващачи ще изпращате, я направо ударете с ракета летище Шереметиево, докато Сноудън е още там.

Филмчетата са ти дошли в повече! Треа да смениш вече Кртууна, голям си!

Дихател под секрет ще ти кажа само на теб нещо тайно...в този форум навсякъде щъкат КГБейци та затова внимавай щото са много отмъстителни...тук има един който се именува Иречек, малко е издухан и олигофренясал и се прави на Американофил но си е чист и натурален чекист любител на хакването (демек обича да го хакат)...та внимавай какво споделяш тук :)))))))))))))))))))))

На вниманието на форумците ...лицето Иречек представящо се за софтуерен специалист работил в МВР използва заплахи за хакерска атака и за повреда на личният компютър на участник във форума...ето така разбират демокрацията ренегатите преориентирали се към САЩ...Американчетааа страхотна придобивка си уредихте в лицето новите ви приятели ренегатите...да ви е честито

Баце Коко, жалък си.

Това ли е най якото което успя да измъдриш младо дихателче :))))))))

току що прочетох - екуадор днес анулира тарговски си договор за износ на стоки в америка, заради изнудването и заплашването по случая от страна на америка. така екуадор ще загуби ч0,000 работни места, за да приюти сноуден. америка ги заплашваше че няма да поднови този догоров, те самите днес го прекратиха. освен това, журналистат които е имал интервюта сас сноуден, каза че снуден има хиляди документи закодирани, изпратени на определени хора по света, които тепурва ще бадат отворени. не са само 200 фаила както се говореше. хиляди са.

Направете една разходка: www ufl edu След това, приятни сънища.

Върховният съд на САЩ: Бракът не е съюз само между мъж и жена Айде бе! Коментирай!

Какво да коментира бе мен...той ти каза вече че е светлоок нордически тип..а нордическите типове е известно на всички, че обичат инцеста (демек семейните веселби) а пък вземането на обратен завой си им е направо втора природа :)))))))))))))

Поствам ви част от писмо на писателя Георги Марков в което той споделя мнението си относно манталитета на западните народи...Когато пристигнах тук, на Запад, бях много изненадан да открия, че почти всички хора, които срещнах, и тукашни, и емигранти всъщност се бореха и мечтаеха да получат в живота нещо, което аз бях захвърлил в България пари, гарантирано положение, слава. Почти всички и англичани, и германци смятаха, че аз съм бил луд и че е абсолютно морално да лежиш на гърба на цял народ и да си живееш като привилегирована гадина. Този морал така ме порази, че тогава разбрах, че обществената съвест на Запад е или мръсна политическа игра на деня, или куп лайна, че тя не е искрен отклик на нищо, защото малцината честни и искрени донкихотовци, които милеят за човешкото достойнство, нямат достъп нито до радио, нито до телевизия, нито до вестници. Ако търговските интереси на Запад повеляват, те са в състояние да започнат да свирят съветския химн редом със собствените си национални диарии. За мой и твой ужас, това е действителността. Това е все същият конфликт между партията и отделните творци. Ако комунизмът някога дойде на Запад, уверявам те, че техните диктатури ще бъдат далеч по-отвратителни от нашите - източните. Но ако не дойде, причината за това ще бъде, че техните обществени форми са по-съвършено неморални и по-солидни укрепления за посредствеността и бездарието, основите на несправедливостта са много по-дълбоки и парфюмът на демагогията (за да прикрие миризмата на лайната) много по-силен.

Въпросът е много сериозен и нещата стоят точно така. Имал съм възможност да се убедя съвсем наскоро. Само дето навремето нашите управници не можаха да обяснят това на народа и всички смятаха, че "там" нещата са като да си хванал господ за шлифера. Обаче трябва да се направи и едно много важно уточнение, най-веч зарази сегашното ни положение, в което се самовкарахме (с помощта на едни хубави хора) - това не означава обаче, че трябва да се връщаме назад. Та мисълта ни е, че в Западните държави (понеже населението е по-посредствено от това в нашия район) инстинктът му за самосъхранение сработва по-добре, т.е. не се самоизяждат в стремчежа всеки да се докаже, че е по-велик от съседа, са оставили да ги организират по-умните и можещи индивиди, които са нагласа зарационално (а мъдро ) мислене са разбрали, че за да са всички добре трябва да се изработят правила и закони , които да се спазват от всички. Тъкмо това нещо, превърнато в политическа традиция, ги спасява от хаос и отмиране. Това, през което минахме ние тук в Б-я, би унищожило всеки един западен народ. Те затова ни държат в поза партер, за да не им бъдем конкуренция, защото народите от Изт. Европа са съхранени и потенциално с по-добри перспективи за в бъдеще, т.е. по-конкуретни. Западните народи отдавна са прецъфтели и вървят надолу. Спасява ги именно само традицията и добрата инерция , която са набрали. Щатите затова непрекъснато приемат емигранти и така поддържат генофонда на нацията свеж и на ниво. И т.н.

"които са нагласа за рационално (а не мъдро ) мислене"

През ВСВ, американските пилоти са на опашката по индивидуални бойни победи. За тях е широко известно, че не са прецизни , а гледат да изстрелят колкото се може повече куршуми по противника и се надяват все някой да попадне в целта. Затова са твърде далече от останалите виртуози, като често разликата е в пъти. Това генетично "увреждане" , които ги пристрастява по масовото, неточното, необмисленото си е обща черта както на голяма част от народа им, така и на голяма част от платените им драскачи по света. Тук , в този непретенциозен форум предполагам са командировани най-жалките им писачи. Призовавам , не им се подигравайте, и те душа носят , и те IP-та записват. Колкото до Обамчето, той вчера толкова се радва за еднополовите бракове в САЩ , че не знае какво говори. Самата мисъл да приземяваш чужд самолет на чужда територия е толкова нелепа, че биваше Обамчето да погледа авиошоуто в Льо Бурже миналата седмица за да се опомни малко, къде точно се намират американските ВВС.

Поредният печенезки масту.бант.

И войните, които американските правителства са водели винаги са били срещу по-слаб противник. Виждала съм снимки на жертвите на техните "демократични напъни" - никога няма да ги забравя. Човек не може да гледа без болка в сърцето такова нещастие и да мълчи.

"Виждала съм"? Чавес да не си правил операция за смяна на пола?

Хоп, още едно четиво: В.Коларов, Г.Димитров, "Аферите на руския царизъм в България, сборник документи от архивите на азиатския департамент", масква, 1935г.

Обещаното си е обещано! Казал съм , че няма да споря с теб, тъй като не искам да съм причината, да спрат парите, които получаваш от САЩ! Говори спокойно!

Бравоска! Благодарско! Най-после един разумен форумджия.

За любознателните рашафилииии: Преселение в Русия или Руската Убийствена политика за Българите", 1859 (Книгата е преиздадена след 1878 от Захари Стоянов с негов предговор; преиздадена в наши дни в Библиотека "Незаличими Свидетелства" N 5 на ИК "Стрелец", София, 2004).

Чудя ся как съществуват такива отрепки като теб !Може би омразата е водещата Ви сила ? Четете история и се образовайте !!!

Уважаеми, използвате думи "отрепка", "омраза", а ги вменявате другиму? Точно 99.9999% от драскащите бълват потоци омраза срещу най-великото общество в човешката цивилизация. Боготворят робовладелческите раша и чайнъ? Прокламират великото славянство, а рашката "славянска" аристокрация е пълна с азиатско-арабски корени.

Вече го дефинираха като киберпират. От където и да го погледнеш, това определение не отговаря на истината. Дори предател е много по-точно. Според мен го гонят по две причини. За да всеят страх във всеки на който му хрумне да прави нещо подобно. Или ако знае още, което може да каже.

Г.С.Раковски, "Руската Убийствена Политика за Българите", 1859г. През 1812 г. в Русия, Влашко и Молдова, по руски сведения са изселени 96 700 българи само за два месеца. През 1830 г. след руско турската война от 1828-1829 г. войските на Дибич Забалкански отвеждат със себе си над 140 000 българи от Тракия, Източния Балкан и Добруджа. На мястото на опразнените земи в България по ТАЙНО СПОРАЗУМЕНИЕ МЕЖДУ РУСИЯ И ТУРЦИЯ се заселват терци, татари и черкези от северното Черноморско крайбрежие, завладяно вече от Руската империя.

Така е. Затова сега у нас гледаш го, слушаш го, четеш го уж българин, пък нещо не е. И се чудиш как може да има такива българи и хора въобще? Ама има.

Дадохте "шах" на тъпаците. Чудят се, плюсове ли да пишат, минуси ли???????? А, сега де???????????????

Защо не кажеш чия е посочената територия след като Дибич се изтегля към Русия?? Кой властва над тая българска територия? И как Дибич е "отвел" тези българи? Насила или са избягали след тая неуспешна руска офанзива??? Я се уточни точно и справедливо, така както е писал тоя ,чието име си си избрал.... според мен разликата ви е огромна:-)

Президент Обема променя тона, по-скоро - политиката. Отказва да следи. В случая - самолета с престъпника, който разкри, че тези които следят са престъпници. Но трябва да бдим. Със сигурност президент Обема не се е отказал да следи ефира на съседните галактики.

със самолети няма да можеш да го хванеш,наи-много да убиеш 1000 невинни,но дори и това да се случи,на вас (човекоподобните) ви е простено

Чичо Сам се взе много насериозно. Военни самолети за прихващане. Ега ти, жандарма. Ами демокрацията къде е? Добре, че има страни със сериозни армии. Нашата я съсипаха като първа задача. Два аршина: като е за нас не може, като е за другите, не може. Бжежински в действие. Но докога?

Докато не доразпаднем черкезо-татарска раша. Бил Клинтън беше прекалено мекушав и толерантен. Остави ги да се съвземат. Груба грешка.

иречек, по написаното от теб се вижда, че имаш еврейски произход говорейки "докато не доразпаднем". значи ли това, че и ти участваш в разпадането. след случая с подводницата курск, само евреинът шаломов, т.е., путин предотврати пълното унищожение на сащ с торпедата шквал, както искаше тяхния военен министър.

Значи Сноудън сега е киберпират според шефа на баш демократите :))) До вчера като го правеше на заплата от тях, не беше такъв, но днес когато каза истината за безобразията им, е киберпират. Чудя се понякога масовият американец осъзнава ли защо целият свят мрази тях и евреите

Тия дето слагат минусите с какво не са съгласни???

Винаги най-добрият е най-мразен.

Тебе за това всички те обичат.

Тройкаджиите почнаха с минусите. Това няма да ви направи по-умни.

ujabg

Добре!

Случаят Сноудън-една възможност на комплексарски държави да правят напук на САЩ, под предлог процедурни и правни въпроси. А есента ще искат ли евтино жито?

Ти на какво точно си ценител? И в какво се състои ценностната ти система? Евтиното жито според тяб трябва да замени нуждата от справедливост и от защита на националните интереси на останалите държави. Така ли?

Те и житото искат да монополизират - ялово жито за другите чрез генна модификация /Монсанто/ ако не купиш семе от тях. Май идва момента за война срещу империята на злото.

кои им иска генномодифицираните боклуци, на теб ако ти харесват си ги яж

ценител, китайците ядат ориз!

Потенциалните престъпници не трябва да са информирани за методите на противодействие.

Смяташ ли че банковите обирджии не са информирани за последните новости в бранша на сигурността?

иречек, уса са престъпници на държавно равнище.

Kalin

По е гадно че Обама не коментира подслушването масово на хора.Просто цели да отклони вниманието на своите и чуждите от това което вършат.

имаш проблеми със словореда

Това е единствения му изход. Ако си признае ще трябва да бъде съден за нарушаване на човешките права.

Ако рашанци и чиназинци имаха научния, икономическия и военния потенциал на USA, щяхте да видите каква демокрация щеше да се ширне по света. А за арабеските, да не говорим.

Амиии, ако следиш "международното положение" ще разбереш, че в много отношение китайците вече са по-напред. Защото докато америкаците ядат много и работят не много, китайците ядат ориз и бачкат много

Нещата стават с интелект, а не с много работа.

Има ли статия за США, и урода веднага изпълзява.

Пред "и" не се слага запетая, освен ако не е изброяване: "и..., и..., и..., и..." Приятно ограмотяване, както и на 99.9999% от драскащите неграмотници.

иречек, какво стана над челябинск? за какъв научен потенциал говориш? дори и невидимите ауакс са руска разработка, предадена на уса от разработчик. затова иран приземиха два такива на летището в техеран, да не говорим че сърбите свалиха два с микровълнови печки. интересно, според теб, въпреки кражбата на научен потенциал от други държави и подчиненото положение на европа, уса няма на разположение нещо с което да доминира. ако имаше, нещата в света щтяха да са по-различни. но говорейки уса имам предвид еврейската управляваща клика,член на която е и негъра евреин(майка му е еврейка) обама.

Доларът, доларът, доларът,...

Искаме война , искаме война , искаме война ...

За съжаление борбата срещу тероризма наложи шпиониране и подслушване на много хора. Който не върши нещо противозаконно не виждам защо го плаши това. С какво са нарушени човешките права на тези които се оплакват по-долу. Това момче скоро ще разбере че тревата не е по-зелена в Русия или Еквадор.

Кефят ме китайците, как се гаврят вече с янките. Какви тайни е издал човекът - че великата демокрация нарушава и елементарните човешки свободи - пък се пъчи пред Русия и Китай, че не били демократични.

Думата демокрация е синоним на манипулация и експлоатация!

ще прихване обама на путин долуподписания. буахахаха. няма и да разберат янките къде е това момче. с подводница ще го закарат до еквадор, венецуела, даже и квартира в щатите ще му осигурят ако решат. обама пак си барбори, ама кои ли те слуша и вярва. сега в кремъл се разцепват от смях на изявлението му. хихихихиих. а, чакаите прихванали са днес един руски самолет сноудан е бил в него....ааа не тва е хварчило било.

Ти мани, че ако намекнат, че си искат инвестициите, ще накарат Обама да го настани в Белия дом. А ако китайците пък си поискат заемите, ще се наложи Обама лично да прекара момчето с лодка през океана.

Ха ха,това беше готини:)

Те пък защо са му анулирали паспорта, може да е престъпник, но не е арестуван или осъден.

Щото са боклуци, що, борци за права и свободи.

не ви ли стига до ума, че ако това е истина с това момче текат много интересни преговори за гаранции, сътрудничество, какво ли не. наистина ли си мислите че са го оставили с невалиден пасспорт на някакво летище ??? хахахахахаххаха, ооофффф. техните служби са като нашите, не баш де, работят за страната си, не обратното. или ще ми нахвърляте минуси веднага???

наи-смешното е, че обама приказва все едно щ принуждава латвииско самолецхе да не достигне целта си. буахахахахха. хора, как ли ще си позволи руски, китаиски самолет да възпре ??? и тои сноудън еи така си пътува ецономъ цласс??? хахахаххахахахха поредните ''внимаваите ние сме номер едно'' номерца на американците.

Китайците се гъбаркат с американците :)

С голо дупе по мен.

деер

Цирк..

Предателят си е предател и никой не го харесва. Взел е някакви пари, но къде ще ги харчи глупакът?

Поредния запознат със случая :) Много ми е интересно какво ще ти е мнението примерно за Иван Петров Георгиев който ще изнесе (примерно) документи доказващи, че разпечатките от разговорите ти по телефона, чатовете във фейса, скайпа (+ транскрипции на разговорите) са записани - дума по дума?

Разликата между подслушването в САЩ и в България е същата каквато е разликата между двете държави. Болшинството американци поддържат тази политика на държавата си, защото искат превенцията спрямо тероризма да е успешна и тя наистина дава резултати.

Още от древността хората, които са помагали на другите и не са се страхували да кажат истината са били обявявани за вещици и безбожници и са им одирали кожите живи, както и са ги изгаряли живи. Другите са гледали сеира. Явно отношението ни към такива хора не се е променило много... Евала на това момче показа човечност на нас, знаещи какво става по света и въпреки това - мирни и кротки хорица..

Минусчето е от Иречек, някой да не си помисли нещо друго...

Явно, американските чиновници действително са направили някакъв много сериозен пропуск, за да им го натякват пред цял свят.

другари, български журналисти, по всички сайтове ви пиша този коментар и вие така и не се научихте - няма такова нещо като "Хонгконг" и още по-малко "Хонконг" като в тази статия. просто се чудя от какви езици ги превеждате тези статии, защото и на английски e "Hong Kong", както и на български, т.е. две отделни думи всяка с "г" накрая - дори през далечната 1926 в техния аналог на държавен вестник е обнародвано, че името е именно "Хонг Конг".

бълхария си е все още под руско влияние и четвърт век по-късно не се е изчистила от това и в езиково отношение, а и та тия в бан и министерствата не им пука - важното е други далаверки да вървят. не знам дали са "феодални старчета" или не, но абсолютно поглешна на бълхарски се ползва директна транскипция на руското "Гонконг", а защо руското име е такова - едва ли някой знае - за да е различно от истинското име и името използвано от запада. именно и затова дори Google превежда "Hong Kong" като "Хонконг". още по-смешното е, че името на валутата сперед БНБ е "Хонг Конг Долар". в заклучение, така става като няма регулация на езика - за едни е "Хонконг", за други "Хонгконг", а безсъмнено правилното е "Хонг Конг", независимо какво пише по правописните речници от времето на студената война.

първата грешка, която се прави, че не са две думи и оттам следва и другата греша, че първото "г" се пропуска - пример за това е Bangkok - тъй като е една дума, то "gk" става просто "к" и коректно на български е Банкок. така, че ако "Hong Kong" беше "Hongкong", то наистина на български щеше да е "Хонконг", т.е. една дума, обаче не е!!

Другарю, съгласно новия правописен речник на БАН се пише именно Хонконг, както всъщност се пише от много години. Вие академик се явявате та реформирате българския правопис?

добре, другарю, но нека академиците от бан се аргументиран защо така се пише според тях, защото "kalinka" точно над теб точно и ясно и най-вече базирано на ясни правила и логика е изказала, защо правилното е "Хонг Конг". така, че ако академиците от бан постулират, а не се ръководят от правила или както също беше споменато преписват от речници от времето на студената война, преписано от руски, това си е техен проблем, т.е. не става така да се налагат измишльотини.

09.03.1926 офоциално правителството на Хонг Конг обявява, че това са две отделни думи - явно бан, ако 1926 ги е имало от тогава нищо ново не са научили - жалка работа.

То тия академици са станали по линията на великия герберски египтолог, та и хон-кон да го бяха писали пак нямаше да е чудно

Не бива да се заблуждавате ХонгКонг и Макао са SAR-ове (Special Administrative Region). НЕ СА автономни - само са специални. Иначе, са си част от Китай. И ако някой не вярва, да се опита да нападне някой от двата града. Всичко това за да кажа, че Пекин НИКОГА не би предал на Америка човек като младежа от снимката.

същата, че даже и по-сериозна е ситуацията с Тайван, най-смешни са ми тотално заслепените от западна пропаганда индивиди, които си мислят, че има дължава Тайван, като това дори от ООН не е признато - затова и на олимпиади и други позобни международни форуми Тайван се състезават като "Китайско Тайпе" и реално това е - парче от Китай, нищо повече.

Тайван не е признат от ООН именно заради усилията на братската КНР. Тайван (или Republic of China) си е независима държава, колкото и това да не се харесва от някои другари, а може да се поспори дали пък КНР не трябва да стане част от Тайван, защото законността на преврата, извършен от комуниста Мао е меко казано съмнителна...

Бюрократите ще спасят света!!! :))))))))

Да, бе! Но поне този път са свърили работата както трябва...:)

Всъщност никоя държава няма основание да връща на САЩ този Сноудън. Когато се иска екстрадиция, то първо трябва да се оцени престъплението му в дадената държава. Ако е такова и в същата държава, то може да бъде екстрадиран. Само че какво е престъплението, за друга държава? Никакво.

САЩ го обвиняват освен в издаване на държавна тайна и в кражба на документи, собственост на държавата. Кражбата е престъпление във всички страни.

американските кражби - най -важните кражби)))) кравар смотан!

да беше помислил преди да действа. Та коя държава няма програми за подслушване......ние дори без програма го правим....

Значи според твоята супер логика на тоя изобщо не му е било ясно, че като извади документите ще бъде обвинен в измяна, шпионаж и т.н.? Мхм. Ти за коя американска агенция казваш си работел?

Е това си е номера на китайката... Браво!

Е очевидно цялата работа е просто "media stunt" с кой знае каква цел започнат от щатите. Сбъркали му името, не дали номера на паспорта - те там все такива дебили, до три не зная да преброят, нали така.

Браво на китайците !!! Хитро цакане.

Стана зян това младо момче. И то за една грешка в името.

Не зян, а Дзен :)