Коментари - ДКЕВР: Без дългосрочни договори с ”Белене”, ако се строи | Днес.dir.bg

ДКЕВР: Без дългосрочни договори с ”Белене”, ако се строи

Докато липсва реален инвеститор, може би е по-добре да се изчака за строителството на АЕЦ „Белене”.

Обратно в новината

Коментари - ДКЕВР: Без дългосрочни договори с ”Белене”, ако се строи | Днес.dir.bg

Коментари

още отсега точи зъби да регулира бъдещето ни..Каква грижа! Навъдиха се много по веригата.

Много интересна тая демокрация. Диви изисквания за да се свика референдум - осигуряват подписите и пак започват обяснения защо няма да се прави. Пари нямало, нямало смисъл и т.н. Ами тогава и избори да не правим, че скъпо?

Момче набери си собствениа си телефон да провериш дали си си у дома.Ти май си говориш сам със себе си?

Много правилно си го казва човекък. - Белене да се строи от частен инвеститор и без дългосрочни договори. От нас зависи да го построим възможно най-бързо ако искаме да изпреварим съседите си и да привлечем сериозни чуждестранни инвестиции в промишлеността.

под формата на афганистанци, пакистанци и главно руснаци. Те обичат западната посока.

Защо не направят един протест на Орлов мост ПРОТИВ ЯДРЕНАТА ЕНЕРГЕТИКА. Или са ПРОТИВ 7-и блок в Козлодуй, но са ЗА БЕЛЕНЕ??? КАЖЕТЕ НЕЩО БЕ, ЗЕЛЕНИ! ДА НЯМА ВАШИ ПОДПИСИ В ПОДКРЕПА НА АЕЦ?

А какво мислят "зелените" за АЕЦ-а и референдума? Няма ли някой Андрей да вземе отношение по този въпрос. Гледам изпокрили са се като мишки... Къде сте, ЗЕЛЕНИ, червени ли сте отвътре?

Пазарна икономика с... гарантирани изкупни цени. Този оксиморон може да се роди САМО В ТОТАЛНО БЮРОКРАТИЗИРАНИЯ ЕС. Не случайно ЕС се е запътил към небитието...

КОМУНОИДНАТА ПАПЛАЧ ПЕРФЕКТНО се възползва от малоумната протекционистка политика на бюрократите от ЕС. Като с абсурдни цени, НАЙ-ВИСОКИ В ЦЯЛА ЕВРОПА, задължиха НЕК(разбирай България) да изкупува тока от ВЕИ на фирмите от техните обръчи. Вижте сключените договори, КОМУНОИДИ, покажете ги, за да докажете, че лъжа, всички са с приближени на ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ и 2-3 американски фирми за цвят... Собственици на вятърни централи от Америка бяха шокирани ОТ ЦЕНИТЕ, ГАРАНТИРАНИ НА ТУКАШНИТЕ ИНВЕСТИТОРИ. Когато себестойността на вятърната енергия в САЩ беше 7 цента, тук НЕК изкупуваше тая енергия на 40 стотинки!ПРЕДАТЕЛИТЕ И КРАДЦИТЕ НА БЪЛГАРИЯ - ТОВА СА КОМУНОИДИТЕ!!!

Интересно кога изкупната цена на вятърната енергия е била 40 стотинки? Относно проектите и техните собственици пак говориш махленски клюки. Най големите паркове са собственост на: 1. Американци 2. Испанци 3. Италианци 4. Австрийци 5. Японци Може да са съответно американски, испански италиански, испански и японски комундета, ама политическата им принадлежност не се споменава. И като цяло си много неинформиран, за да коментираш тази тема. В България имаме преференциална цена, в Румъния има зелени сертификати давани от държавата на производителите на зелена енергия. Това са два различни механизма за стимулиране. В България е избран този с преференциална цена, защото в МИЕТ няма един компетентен, който да знае какво се прави с тези сертификати.

След като си така добре информиран, би ли споделил, за да няма махленски клюки, КАК се движеше изкупната цена на вятърната енергия ВЪВ ВРЕМЕТО, по дати. А пък за всяка дата аз ще информирам публиката КОЛКО е била СЕБЕСТОЙНОСТТА на същата тая вятърна енергия в САЩ. За да си направят сметка компетентните и интелигентни, и независими от партийни котерии българи, ДАЛИ и КАК се ограбва България!

Защо мислиш са високи цените на ВЕИ? Много просто - за да се източва НЕК по-ефективно. Правиш парк с вятърни или слънчеви генератори, вържеш един кабел към енергото и препродаваш тока по "зелени" цени. Дедесарите умират от завист или просто се радват на новия си бизнес. Някой още не е ли проумял тая дейност или ще се сетят след 5 години.

Е те тази теза е достойна за изобретателя на перпетум мобиле. Ще ми каже ли само как ЧАСТНО ЕРП ще позволи някой да купува от него електроенергия, която после същият този някой да продава по-скъпо на същото това ЕРП? И не ми пробутвай тезата, че този някой краде тока, защото това не е да вържеш крушката да ти свети, а са 20 или нагоре киловолта кабел!

В Япония от месеци се провеждат антиядрени митинги, които набират сила, отбелязва АФП. Огромна демонстрация срещу ядрената енергетика в Токио. Проявата събра около 200 хил. души от най-различни райони на страната. Протестиращите поискаха оставката на премиера Йошихико Нода и да не бъдат пускани отново в експлоатация спрените атомни електроцентрали. Които са частни! А частникът първо гони печалба и после безопасност! Та, какво искат да ме питат на бесепарския референдум? Досегашните енергийни лобисти и мафиоти от ВСИЧКИ ПАРТИИ, бъркат достатъчно успешно в народния джоб!

ИСТИНАТА ЗА ТОВА КОЕТО СТАВА СТОИ ДОСТА НА ТЪМНО СКРИТА ОТ ОЧИТЕ И УШИТЕ НА НАРОДА> СТРЕМЯТ СЕ ДА ПОКАЧАТ ЦЕНАТА НА БАЗОВАТА ЕЛЕКТРОЕНЕРГИЯ ЗА ДА СЕ ПОЯВИ ИЗГОДА И ЗА РАЗНИТЕ ФОТО,ВЕТРОВИ ,КОГЕНЕРАЦИИ И ОЩЕ РЕД НЕЕФЕКТИВНИ ПРОИЗВОДСТВА .ТОВА Е ЕНЕРГИЙНАТА МАФИЯ /НЕ САМО В БЪЛГАРИЯ/ СЛЕДВА ИНФЛАЦИЙКА ГОЛЯМО КАЧВАНЕ НА ЦЕНИ И ПО ЛЕКО НА ЗАПЛАТИ /НО КОГАТО ИМА ИЗБОРИ/ И ТАКА >>ДОКАТО СЕ УСЕТЯТ ПОВЕЧЕ ХОРА

Никой не може да гарантира, че няма да има дългосрочни договори. Особено, когато БСП си върне властта! Защото частният инвеститор ще е от икономическия обръч на БСП и ДПС. Който и да е частният инвеститор, той ще иска да си върне инвестицията. И народът ще му я плати. На референдума ще гласувам с НЕ, защото БСП ограничава правото ми на информираност - кой ще строи, какъв е произходът на доходите му, къде ще продава, на каква цена, как ще се осигурява гориво и утилизацията на отработеното? С колко ще намалее цената на тока за потребителите в България?

Ама разбира се, че ще е държавна! частният инвеститор ще е с 49%, а държавата - с 51%. Така си е по закон!

Изкефената брадата свиня от снимката оправи цените и сега дава акъл какво и как да се строи в България. Да ни пази Господ от такива "експерти"!

А в Япония частните Аец В МОМЕНТА ГИ ОДЪРЖАВЯВАТ защото и в Япония дори им стана ясно вече че частниците се грижат само за печалбата си и пари за безопастност не влагат. Точно както Софийска вода например,Марица Изток и др. Ефектът и последствията от икономиите на японсктите частни компании бяха пагубни за целият свят.Затова централата трябва да е държавна.

Съгласен съм със Семерджиев. Даже ще бъда още по-лаконичен. ДА ЗАПОВЯДА всеки инвеститор, който е съгласен да построи 100% от централата СРЕЩУ 49% ОТ АКЦИИТЕ и БЕЗ ДОГОВОР ЗА ИЗКУПУВАНЕ НА ПРОИЗВЕДЕНАТА ЕНЕРГИЯ ОТ ДЪРЖАВАТА!

На тези условия има инвеститор, ама е руски! Мръсни руснаци!

Ако има желание, начин винаги има. Дори ако трябва да ликвидират НЕК, с която са тези договори и да създадат нова структура. Но идеята е съвсеееем друга. А на всички нас - жална ни майка. Но пък за сметка на това всички ние си го заслужаваме...

Абе аланкоолу, като имаше немски инвеститор защо го изгонихте и сега ми блещиш глупост след глупост? Къде ви е пазара на енергийни ресурси? Защо не оставите да се ползва и рлеща енергията на пазарен принцип? Тъпи и прости герберасти като създателите си!

Р.Овчаров и неговия авер Кр. Георгиев до вадят парите и да строят, а де не стоят отстрани и да чакат да лапнат някоя и друга комисионна за няма нищо. И къв е тоя Кр. Георгиев дето си живеел в Швейцария. Явно има парички или върти онези дето ги раздавали с куфарчетата.

цялата работа е че цветелина лапна почти всички вятърни централи и това че някой чрез офшорна фирма купи теца на ковачки който трябваше да бъде затворен но сега му плащаме разходите. Американските тецове също им плащаме двойно тока който произвеждат. Като са толкова големи приятели американците на българия защо не намалят цените едностранно да не набутват страната.

Другарю Семерджиев, на вас не ви влиза в работата да коментирате дългосрочни стратегически проекти. Вие сте най-обикновена пионка, на която в някоя бяла държава (не България) биха ви дали поне 5 години строг тъмничен затвор само заради съмнителния ви външен вид. Досущ като този на шефа ви. С него ще се занимава Брюксел, с вас има кой.

ако не може да се промени закона в полза на обикновения човек тогава се промена конституцията и пак не става на твоята. От кого какво си приджобил и чии интереси браниш скоро няма да е от значение.

Преди седмица същият този Семерджиев подхвърли, че се обсъждала промяна в закона за възобновяемата енергия, с която да се намалят изкупните цени от вече присъединени паркове с подписани договори за изкупуване. Днес излиза с тезата, че не можело да се променят цените на изкупуване от ТЕЦ1 и ТЕЦ3. Хайде да каже чии интереси защитава ДКЕВР, защото явно не са на потребителя.

Който смята, че АЕЦ "Белене" е ефективна инвестиция, да си харчи парите! Ако няма кой да купува стоката, няма да си закопавам парите, я!? Няма къде да я складирам!

Абе ти си бил безгранично проЗД!

Егати боклука, подписвали с кой ли не за ток в пъти по-скъп от този от ядрената централа и сега нямало да подписва.Семерджиев е за бой направо.

По думите му договорите са подписвани преди доста години при други обстоятелства и регулаторът ще се опита да преразгледа параметрите, които е възможно, с оглед настоящите условия. " A "регулатора" къде спа досега, че не се "опита" да ги преразгледа, а вместо това "регулярно", че и по два пъти годишно само вдигаше цените?! И сега да внимава "регулатора" че да не произходи пак "печатна грешка" и да почне да ги вдига вместо по два - по три пъти годишно! Некадърници сте вие и мошеници!

Такива са, кожата им ГЕРБерастка, за разлика от "високите" специалисти, като дългия инкасатор Р.Овч., например...;о!

А, не! Дългият инкасатор си го получи заради комисионните сделки с руснаците. И той, и нефелната му партийка. Сега е ред на комисионерите от ВЕИ!

Дългосрочни договори, дългосрочни стратегии... Всички сте еднодневки но правите бели за десетки години напред. Трябва да ви се потърси сметка за тези деяния!

Коментари - ДКЕВР: Без дългосрочни договори с ”Белене”, ако се строи | Днес.dir.bg

ДКЕВР: Без дългосрочни договори с ”Белене”, ако се строи

Докато липсва реален инвеститор, може би е по-добре да се изчака за строителството на АЕЦ „Белене”.

Обратно в новината

Коментари - ДКЕВР: Без дългосрочни договори с ”Белене”, ако се строи | Днес.dir.bg

Коментари

още отсега точи зъби да регулира бъдещето ни..Каква грижа! Навъдиха се много по веригата.

Много интересна тая демокрация. Диви изисквания за да се свика референдум - осигуряват подписите и пак започват обяснения защо няма да се прави. Пари нямало, нямало смисъл и т.н. Ами тогава и избори да не правим, че скъпо?

Момче набери си собствениа си телефон да провериш дали си си у дома.Ти май си говориш сам със себе си?

Много правилно си го казва човекък. - Белене да се строи от частен инвеститор и без дългосрочни договори. От нас зависи да го построим възможно най-бързо ако искаме да изпреварим съседите си и да привлечем сериозни чуждестранни инвестиции в промишлеността.

под формата на афганистанци, пакистанци и главно руснаци. Те обичат западната посока.

Защо не направят един протест на Орлов мост ПРОТИВ ЯДРЕНАТА ЕНЕРГЕТИКА. Или са ПРОТИВ 7-и блок в Козлодуй, но са ЗА БЕЛЕНЕ??? КАЖЕТЕ НЕЩО БЕ, ЗЕЛЕНИ! ДА НЯМА ВАШИ ПОДПИСИ В ПОДКРЕПА НА АЕЦ?

А какво мислят "зелените" за АЕЦ-а и референдума? Няма ли някой Андрей да вземе отношение по този въпрос. Гледам изпокрили са се като мишки... Къде сте, ЗЕЛЕНИ, червени ли сте отвътре?

Пазарна икономика с... гарантирани изкупни цени. Този оксиморон може да се роди САМО В ТОТАЛНО БЮРОКРАТИЗИРАНИЯ ЕС. Не случайно ЕС се е запътил към небитието...

КОМУНОИДНАТА ПАПЛАЧ ПЕРФЕКТНО се възползва от малоумната протекционистка политика на бюрократите от ЕС. Като с абсурдни цени, НАЙ-ВИСОКИ В ЦЯЛА ЕВРОПА, задължиха НЕК(разбирай България) да изкупува тока от ВЕИ на фирмите от техните обръчи. Вижте сключените договори, КОМУНОИДИ, покажете ги, за да докажете, че лъжа, всички са с приближени на ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ и 2-3 американски фирми за цвят... Собственици на вятърни централи от Америка бяха шокирани ОТ ЦЕНИТЕ, ГАРАНТИРАНИ НА ТУКАШНИТЕ ИНВЕСТИТОРИ. Когато себестойността на вятърната енергия в САЩ беше 7 цента, тук НЕК изкупуваше тая енергия на 40 стотинки!ПРЕДАТЕЛИТЕ И КРАДЦИТЕ НА БЪЛГАРИЯ - ТОВА СА КОМУНОИДИТЕ!!!

Интересно кога изкупната цена на вятърната енергия е била 40 стотинки? Относно проектите и техните собственици пак говориш махленски клюки. Най големите паркове са собственост на: 1. Американци 2. Испанци 3. Италианци 4. Австрийци 5. Японци Може да са съответно американски, испански италиански, испански и японски комундета, ама политическата им принадлежност не се споменава. И като цяло си много неинформиран, за да коментираш тази тема. В България имаме преференциална цена, в Румъния има зелени сертификати давани от държавата на производителите на зелена енергия. Това са два различни механизма за стимулиране. В България е избран този с преференциална цена, защото в МИЕТ няма един компетентен, който да знае какво се прави с тези сертификати.

След като си така добре информиран, би ли споделил, за да няма махленски клюки, КАК се движеше изкупната цена на вятърната енергия ВЪВ ВРЕМЕТО, по дати. А пък за всяка дата аз ще информирам публиката КОЛКО е била СЕБЕСТОЙНОСТТА на същата тая вятърна енергия в САЩ. За да си направят сметка компетентните и интелигентни, и независими от партийни котерии българи, ДАЛИ и КАК се ограбва България!

Защо мислиш са високи цените на ВЕИ? Много просто - за да се източва НЕК по-ефективно. Правиш парк с вятърни или слънчеви генератори, вържеш един кабел към енергото и препродаваш тока по "зелени" цени. Дедесарите умират от завист или просто се радват на новия си бизнес. Някой още не е ли проумял тая дейност или ще се сетят след 5 години.

Е те тази теза е достойна за изобретателя на перпетум мобиле. Ще ми каже ли само как ЧАСТНО ЕРП ще позволи някой да купува от него електроенергия, която после същият този някой да продава по-скъпо на същото това ЕРП? И не ми пробутвай тезата, че този някой краде тока, защото това не е да вържеш крушката да ти свети, а са 20 или нагоре киловолта кабел!

В Япония от месеци се провеждат антиядрени митинги, които набират сила, отбелязва АФП. Огромна демонстрация срещу ядрената енергетика в Токио. Проявата събра около 200 хил. души от най-различни райони на страната. Протестиращите поискаха оставката на премиера Йошихико Нода и да не бъдат пускани отново в експлоатация спрените атомни електроцентрали. Които са частни! А частникът първо гони печалба и после безопасност! Та, какво искат да ме питат на бесепарския референдум? Досегашните енергийни лобисти и мафиоти от ВСИЧКИ ПАРТИИ, бъркат достатъчно успешно в народния джоб!

ИСТИНАТА ЗА ТОВА КОЕТО СТАВА СТОИ ДОСТА НА ТЪМНО СКРИТА ОТ ОЧИТЕ И УШИТЕ НА НАРОДА> СТРЕМЯТ СЕ ДА ПОКАЧАТ ЦЕНАТА НА БАЗОВАТА ЕЛЕКТРОЕНЕРГИЯ ЗА ДА СЕ ПОЯВИ ИЗГОДА И ЗА РАЗНИТЕ ФОТО,ВЕТРОВИ ,КОГЕНЕРАЦИИ И ОЩЕ РЕД НЕЕФЕКТИВНИ ПРОИЗВОДСТВА .ТОВА Е ЕНЕРГИЙНАТА МАФИЯ /НЕ САМО В БЪЛГАРИЯ/ СЛЕДВА ИНФЛАЦИЙКА ГОЛЯМО КАЧВАНЕ НА ЦЕНИ И ПО ЛЕКО НА ЗАПЛАТИ /НО КОГАТО ИМА ИЗБОРИ/ И ТАКА >>ДОКАТО СЕ УСЕТЯТ ПОВЕЧЕ ХОРА

Никой не може да гарантира, че няма да има дългосрочни договори. Особено, когато БСП си върне властта! Защото частният инвеститор ще е от икономическия обръч на БСП и ДПС. Който и да е частният инвеститор, той ще иска да си върне инвестицията. И народът ще му я плати. На референдума ще гласувам с НЕ, защото БСП ограничава правото ми на информираност - кой ще строи, какъв е произходът на доходите му, къде ще продава, на каква цена, как ще се осигурява гориво и утилизацията на отработеното? С колко ще намалее цената на тока за потребителите в България?

Ама разбира се, че ще е държавна! частният инвеститор ще е с 49%, а държавата - с 51%. Така си е по закон!

Изкефената брадата свиня от снимката оправи цените и сега дава акъл какво и как да се строи в България. Да ни пази Господ от такива "експерти"!

А в Япония частните Аец В МОМЕНТА ГИ ОДЪРЖАВЯВАТ защото и в Япония дори им стана ясно вече че частниците се грижат само за печалбата си и пари за безопастност не влагат. Точно както Софийска вода например,Марица Изток и др. Ефектът и последствията от икономиите на японсктите частни компании бяха пагубни за целият свят.Затова централата трябва да е държавна.

Съгласен съм със Семерджиев. Даже ще бъда още по-лаконичен. ДА ЗАПОВЯДА всеки инвеститор, който е съгласен да построи 100% от централата СРЕЩУ 49% ОТ АКЦИИТЕ и БЕЗ ДОГОВОР ЗА ИЗКУПУВАНЕ НА ПРОИЗВЕДЕНАТА ЕНЕРГИЯ ОТ ДЪРЖАВАТА!

На тези условия има инвеститор, ама е руски! Мръсни руснаци!

Ако има желание, начин винаги има. Дори ако трябва да ликвидират НЕК, с която са тези договори и да създадат нова структура. Но идеята е съвсеееем друга. А на всички нас - жална ни майка. Но пък за сметка на това всички ние си го заслужаваме...

Абе аланкоолу, като имаше немски инвеститор защо го изгонихте и сега ми блещиш глупост след глупост? Къде ви е пазара на енергийни ресурси? Защо не оставите да се ползва и рлеща енергията на пазарен принцип? Тъпи и прости герберасти като създателите си!

Р.Овчаров и неговия авер Кр. Георгиев до вадят парите и да строят, а де не стоят отстрани и да чакат да лапнат някоя и друга комисионна за няма нищо. И къв е тоя Кр. Георгиев дето си живеел в Швейцария. Явно има парички или върти онези дето ги раздавали с куфарчетата.

цялата работа е че цветелина лапна почти всички вятърни централи и това че някой чрез офшорна фирма купи теца на ковачки който трябваше да бъде затворен но сега му плащаме разходите. Американските тецове също им плащаме двойно тока който произвеждат. Като са толкова големи приятели американците на българия защо не намалят цените едностранно да не набутват страната.

Другарю Семерджиев, на вас не ви влиза в работата да коментирате дългосрочни стратегически проекти. Вие сте най-обикновена пионка, на която в някоя бяла държава (не България) биха ви дали поне 5 години строг тъмничен затвор само заради съмнителния ви външен вид. Досущ като този на шефа ви. С него ще се занимава Брюксел, с вас има кой.

ако не може да се промени закона в полза на обикновения човек тогава се промена конституцията и пак не става на твоята. От кого какво си приджобил и чии интереси браниш скоро няма да е от значение.

Преди седмица същият този Семерджиев подхвърли, че се обсъждала промяна в закона за възобновяемата енергия, с която да се намалят изкупните цени от вече присъединени паркове с подписани договори за изкупуване. Днес излиза с тезата, че не можело да се променят цените на изкупуване от ТЕЦ1 и ТЕЦ3. Хайде да каже чии интереси защитава ДКЕВР, защото явно не са на потребителя.

Който смята, че АЕЦ "Белене" е ефективна инвестиция, да си харчи парите! Ако няма кой да купува стоката, няма да си закопавам парите, я!? Няма къде да я складирам!

Абе ти си бил безгранично проЗД!

Егати боклука, подписвали с кой ли не за ток в пъти по-скъп от този от ядрената централа и сега нямало да подписва.Семерджиев е за бой направо.

По думите му договорите са подписвани преди доста години при други обстоятелства и регулаторът ще се опита да преразгледа параметрите, които е възможно, с оглед настоящите условия. " A "регулатора" къде спа досега, че не се "опита" да ги преразгледа, а вместо това "регулярно", че и по два пъти годишно само вдигаше цените?! И сега да внимава "регулатора" че да не произходи пак "печатна грешка" и да почне да ги вдига вместо по два - по три пъти годишно! Некадърници сте вие и мошеници!

Такива са, кожата им ГЕРБерастка, за разлика от "високите" специалисти, като дългия инкасатор Р.Овч., например...;о!

А, не! Дългият инкасатор си го получи заради комисионните сделки с руснаците. И той, и нефелната му партийка. Сега е ред на комисионерите от ВЕИ!

Дългосрочни договори, дългосрочни стратегии... Всички сте еднодневки но правите бели за десетки години напред. Трябва да ви се потърси сметка за тези деяния!