Ди Пресе: Ежедневна битка за живот в България

Австрийският ежедневник „Ди Пресе" публикува материал за България, засягащ социалните проблеми в страната, бедността и живота в един от ромските квартали.

Обратно в новината

Коментари - Ди Пресе: Ежедневна битка за живот в България | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

всики сте мрем в билгария гладни ядни и болни сте мрем *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Чудя се, защо не ги отделят тия хора? Защо катуните им се намират в центъра на столицата?Защо им е разрешено да се разкарват напре-назад с каруци в София?Мнгала си е мангал, ако ще и в палат да го сложат!

kgb777kgb

Повече от 10 години , повтарям същото и освен обиди и тъпотия нищо друго не прочетох !!! Това , за което говоря е просто - НИКАКВИ "пари на ръка" за НИЩО !!!Който работи , на края на годината му се приспадат от данъците , всичко останало по социални програми , САМО след като вече си работил/а и си внасял в бюджета осигуровки , данъци и прочее !!! Който иска да има деца ПЪРВО ще се научи да работи , да ги гледа и тогава идва държавата да помага !!! В тая нещастна държава всички само искат , ама вече няма от къде - сега ще дойде истината !!!

Всички викат, че сме бедни, а за Великденските празници всичко било резервирано - хотели, ресторанти, задръствания по пътищата за Гърция и у нас....къде е истината?

на кой му пука за нея ? девидентите са в интригата.

Освен това можем да им отпуснем еднократна помощ от 500 лв. с цел закупуване на еднопосочен билет за някоя от страните на ЕС, САЩ, или арабския свят.

Tova e v 4uzdite Vestniza , Zalaka , kaptina za naroda! Za vsi4ko sa vinovni politizite!? Trjbva sta4ki na naroda i na negi mu... Da se m-xat oligarsite i monopolite

тия докога ще ни занимават с тия цигани,а как живеят в техните държави нали пак така,май само показват на техния електорат колко е зле другаде за да не стачкуват,що не покажат златните слънчев бряг бояна драгалевци,та да знаят западняците че българия нее циганско гето цялата.

Не се е родил още човекът, който ще види самозапалил се циганин. Умрял от пиене, погребан под бетонни отломки при "бране на желязо", убит от охраната - може, но самоубит, чрез самозапалване - никога!!! Не бъркайте горди, но отчаяни хора с тази гънеща се червеева маса паразитна!

Ти всичко ли за което си загрижен си го прибираш у вас?! Българите научиха циганите, че може да вземаш без да даваш - слаба държава, страхлив народ, доволен циганин!

Причина има и тя се казва герберизъм.

Извинете,вие мислите ли,когато пишете такива тъпотий,или няма с какво? ГЕРБ е виновен за мизерията на циганите,които се множат като зайците,или просто защитавате,временно,вашите платени избиратели?

Мими, Мимии и твойта не е лесна...

тя живее във Факултето и е активистка на Евророма.

Христос Воскресе! Малка поправка-ежедневната битка за живеене водим всички ние-работещите българи! Семейства с деца,които ходят на училище и се опитваме да им купим дрехи,учебници и храна.Да не ги караме да се срамуват от по-богатите си другарчета със смартфони.Така ни учеха-да растем честни и да помагаме на изоставащите,без да чакаме отплата...Работим,за да си платим сметките и да пийнем веднъж в месеца биричка...А циганите също са интегрирани българи,така пише в личните им карти.Така че правово те не се различават по нищо от нас,само че бездната е голяма.Те не се "борят"!И никога няма да се борят за нещо,а евросдруженията им ще ги милват по мръсните главици и ще перят огромен Еврочадър над въшливите им коси и ще пищят за помощи,права,хуманност,толерантност,търпимост!Това е удобно за тези,които дърпат конците ,а нас ще ни пошляпват,че как така циганката не си е взела детските,я,веднага издавай документа!Както се казва с Еврокамъни по българска глава!

Бре, да те оплаче човек - най-онеправдания си на света! Цяла Европа не спи и ти мисли злото! Като не ти харесва - бори се! Излез на улицата, вдигни въстание, спри да плащаш данъци! Аман от ревльовци, които само се жалват!

Tи вдигна ли възстание? Oчевидно не!

кога по време на "ужасния комунизъм" сте виждали някой да рови в кофите за боклук???????

Върви в Северна Корея бе, там ще ровиш не в кофите, а в почвата да търсиш грудки да има какво да ядеш! С голи ръце при това, мотиките и лопатите са държавни и се взимат с връзки!

mimstudio@

ти ходил ли си там да ровиш или само си чешеш езика?те са си добре,като се наиграят на стражари и апаши,големия брат от Юга ще дава ориз,да му мислим ние...

да си ги вземат германците, едно време им ги спасихме от Хитлер, сега ще им ги върнем обратно, някой да направи филм "Обратно върнатите"

Ами какво са ти виновни германците - виж циганите как ни се отплащат, че сме ги спасили! Балами сме били, балами сме и сега!

Ами то корупция, монополи и бюрокрация ако нямаше, щяхме да сме доста по добре! Абе управляващите трябва да управляват и да служат на народа си, а не да работят за спонсорите си!

Що не стана един честен политик - да работиш от сутрин до вечер безплатно за народа?!

Как няма да живеят в мизерия,като се множат като зайците.В предаване на Карбовски участваше една циганка"баба банка",която беше родила 16 деца.Тя нито знаеше,кое след кое е родено,нито им знаеше имената.Карбовски я пита имат ли образование,тя смеейки му каза,че за какво им е.Всичките са женени и имат деца.Цялата фамилия вече наброява 100 души.Попита я иска ли някаква помощ от държавата?Тя каза,че искат къща и работа.Карбовски я попита за каква работа стават и че ако трябва да работят като чистачи,на един офис му трябва една,а другите.Тя ревна и каза,че държавата не иска да им помага. Ако искат австрийците могат да помогнат на тази женица.

Ето това е проблема- искат къщи, а кой ще им ги направи и плати!? И аз искам къща, обаче знам , че трябва да работя, спестявам и да си я купя. Паразитното племе иска всичко наготово, и като го получи почва да го руши.

да доидат,,лошите" комунисти сащо е била наи бедната в европа.дарзавата е била способна да произведе единатвено шаяк,аби,розово масло и качамак.докато не се варне качамака балгарина няма да признае че ,,тато" беше наи великя.да зивее качамака. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

jizast

О, свещена простота!

тебе вази- мозе да сме гладни ама сме свободни.сладур си ти.голям сладур си! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Чумата герб и престъпниците, Борисов, Дянков, Плевнелиев, Цветанов и т.н. са в основата на българската катастрофа и трябва да бъдат съдени и осъдени.

Не забравяй към списъка да прибавиш и всичките 'политици', които се изредиха и занизаха, като свински черва през тия 23 г да грабчт България

Добре плащат явно! Голямо плюене. Помня аз какво беше 2007 -08, но започвам да се питам дали не трябва и аз да се поддам на антиутопията. Истината е това което е днес и което пишат по вестниците и патените политически драскачи...

Не кризата, а Дянков, Борисов и компания спряха възхода на икономиката ни (колкото и мижав да беше).

Стига с този комунизъм, бре! В тази игра няма комунизъм, социализъм, капитализъм. Всички тези -изми са минало, история. Вече имаме "нов световен ред" (ако искаш, наречи го новсветовенредизъм!). Потърси в мрежата заглавието: Разобличаване на Дневния ред за поробването ни през 21 век. Ако не знаеш, че депутатката е от Австралия ще кажеш, че говори за положението в България.

jizast

Написал си хиляда и една глупости. От теории за конспирации вече ми е писнало. Вземи поразгледай по-детайлно последините 20 години в БГ и ще видиш кой командва парада. От вчерашен слугинаж мениджър не става. От верни партийци и техните шофьори, слуги, нагаждачи, читави управленци не става. Комунизмът не си е отишъл и не става само с промяна на политическата система, трябва и манталитетът на хората да се промени. От слугинаж читав гражданин не става

Първо Христос Воскресе на всички българи. Желая на всички ни здраве и по- добри бъднини! 3ро малко започна да ми писва пропагандата както на западната преса, така и на нашите журналисти. Западняците много обичат да правят репортажи от по- бедни от тях страни и почти винаги отиват в най- бедното кътче от тези по- бедни страни. Така те искат още повече да покажат колко са велики и богати те а видите ли колко бедни са балканците. Защо българските журналисти не правят репортажи за турските и индийски квартали в Австрия а винаги ни показват центъра на Виена? Всичко се мери с двоен аршин? А от своя страна нашите журналисти винаги услужливо се опитват да ни внушат допълнително колко бедни и мизерни сме разбира се. Дори и на най- светлия Християнски празник.

1chovek

Но за съжаление е вярно, статията е напълно правдива и в нея не се говори само за циганите. Освен това циганите също са българи, но ние българите често удобно пропускаме това. Просто не ни интересува, че до нас живеят някакви хора, които оцеляват като в Африка (бедните райони).

И кое им е българското на циганите?! Работят ли? Данъци плащат ли? Учат ли? С какво допринасят за държавата?! Май само цоцат от нашите данъци, крадат и безчинстват в села и махали със стари и беззащитни хора и още, и още... Донесоха ни само негативи и лоша слава по целия свят. Изобщо не ме интересува как живее тази сган! В Германия лагери, пардон, приюти щяха да строят за тях. Надеждата ми е там - все пак някога са строили "приюти" и за евреите...

Ти очевадно живееш в някаква фантазия. Ела за малко в истинския свят, поживей като нас няколко десетилетия до такива индивиди и после се изказвай - ПОДГОТВЕН/А. За начало мога да ти подскажа, че марсианците са повече българи от тях. Циганите имат цели епохи развитие за да се доближат до човешко общество, а ти ги изравни с нас. За разлика от информацията ти - получена от "авторитетните" медии моята информация е първа ръка - от самите тях: от поведението им. И не са роми - ром означава жител на Рим. Къде са римляните, къде са те? Въобще помисли ли преди да напишеш този си коментар?

Прибирам се днес от работа 8 да, има такива които не почиват 6 дни/ и гледам ,целият блок облепен с плакати на ГЕРБ и от тях ББ достолепно твърди : Имаме воля!. И ми стана едно хубаво, спокойно ,облада ме вяра в бъдещето - моето, на децата и внуците ми. Добре ,ама като взех душ и се замислих ,ми хрумна ,че освен воля сигурно ще трЯбва и малко акъл. И всичките ми мечти се сринаха, защото този компонент ви липсва, страшно много ви липсва , особено по върховете на пирамидата , скъпи приятели гербозащитници. Язък!!

Е, те не уточняват за какво имат воля.

jizast

Комунист!

Циганите няма да бъдат интегрирани, защото никой не иска това. Пилитиците не го искат, циганските главатари не го искат, и много от самите цигани не го искат.

България има един проблем БКП Мафията.С премахването и ще се оправят от самосебе си.

Да. От А до Я.

Това е целта.Българите да се приравняват на циганите.В интернет има статия"Доклад на ЦРУ за България."Българите не представляват проблем-Доклад на Ричард Морнингстар"Там е казано-"Ние трябва да стимулираме засилването на материални помощи за този слой от населението,като същевременно ограничаваме до възможният минимум придобиването на каквото и да било образование.Чрез различни фондации да контролираме образованието на ромите,в същото време да оказваме натиск върху българското правителство за увеличаване на материалното подпомагане на въпросният етнос и по този начин подпомагаме на насаждането на етническа омраза.Благодарение на тази политика в България могат да се разиграят сценарии от рода на Косово или така наречените "арабски революции"Масмедиите са контролирани и направлявани от нас в желаната посока"Циганите са дошли от Индия.Те нямат български корен.Техният език много съвпада на индийския.В духовните книги пише,че циганите поради тяхното отклонение са изгонени от невидимия свят да се скитат по света.Света да ги възпитава.Да ги учи на труд и да не крадат.На циганите им се предоставят жилища,но те ги превръщат в руини.Примери много-Ямбол,Звездец,жилищните им блокове предоставени са с изкъртени прозорци,врати.По селата масово обират къщите на хората.

......., че в България все още има овчици като изписалия се "ГЕРБ-ЕВРОНАДЕЖДА". След като измисля глупости, които са много далече от живота вероятно е получил паница герберски бобец от социалните грижи за награда. Или може бие забогатял през герберския период? Има и такива, но тях не ги ангажират с писане в интернет защото са комунисти-гербери на високо ниво, пишещия тук гербер е мазник на който му е подхвърлено парче хляб. И за него това е ЕВРОНАДЕЖДАТА - ПАРЧЕНЦЕТО ХЛЯБ С КОЕТО ГО ЗАРОБВАТ. А колко добре щеше да е ако не беше подписвал декларация за лоялност към Бойко Борисов, ако беше свободен човек и имаше работа, която е заслужил със знанията и уменията си, ако не му липсваше интелект и това да му дава сигурност..... А сега пише глупости с надеждата, че и след 12.05 пак ще му дават парченце хляб...

Ограничете им по някакъв начин паждаемостта.Какво е това?Няма още 18год и с извинение изср.ло две чавета.И какво - то още получава детски,че и детски на чаветата?

Народа е толкова глупав,че няма повече накъде?Банките са виновни!Погледнете им лихвите?Къде го има в Европа?

Циганите не се самозапалват. А от текста човек остава с впечатлението че точно те като уж най-бедни се палят. Отново гнусни манипулации .....Най-бедните българи нямат шанса за социални помощи като циганите, защото нямат равни права с тях.

Проблемите сега започват. След 23 год. преход от развита икономика към криза вече със сигурност може да се твърди, че имаме огромни успехи при създаването на кризата в България. Всъщност Бойко Борисов има с талантливата си неграмотност. Той управлява държавата 4 год., така както слепец би управлявал автомобил. И сега вече за да се излезе от кризисната ситуация спасението е гражданска война. Една гражданска война след разрушаване на всички индустриални предприятия ще доведе и до разрушаване на всички скъпи имоти построени с крадени пари през 23-те год. преход. И след една разрушителна война отново всички ще сме пред равен старт както през 1944г. И.... ще започнем да строим една нова България... Диалектика....

Не бива да Допуснем-дори Това ! (Извинете !)

Ужасно е, че се самоубиват хора, бог да го прости. Ужасно е и, че тъпи журналисти правя от това сензация и едва ли не ги подтикват да го извършват публично. В цял цвят има самоубийства, причините са много, включително и ужасната мизерия. Но такава публичност за хората с психични проблеми е пагубна. В скандинавските страни има най-много самоубийства, но едва ли причините са само икономически.

Провал ли е присъединяването на България към ЕС? Разбира се, че е. Но никой не го интересува това. Големите сили на континента си гарантират влиянието, което ги интересува. Докато ние скотстваме. А оня растеж отпреди 6-7 години изобщо не беше благодарение на политиците. Дойдоха им като гръм от ясно небе всичките нови инвестиции, не можеха да се спрат да крадат. Но се видя какво стана като дойде кризата...

Дано скоро се роди втори Генерал Ото Скорцени!

Ускорената фашизация на незрялото за Запада българско общество, ако може да се нарече общество масата от бирени пияници, крадци и побойници - води към създаване на стратегически села и концентррационни лагери за циганите. Изкуственното дясно от бедни леви маси предполага мисълта за нещо, което Сталин е пропуснал да направи през 1945 година. А именно - да спре Червената армия на границите на СССР и да остави хитлеристките армии да вилнеят в Европа до ден днешен. Тогава днешните демократи щяха да разберат на какво дължат живота си, преди да станат тор на немските ниви. И нямаше с лекота да плюят без умора онези, на чийто живот, труд и саможертва дължат самото си съществуване в днешната ни страна. Голяма грешка! Защото всеки трябва да плаща за заблудите, омразата си и желанието за мъст от глупост, както е при нашите десни. С лидери Боко и Цоко и шайката им.

Напротив! Вашите кадри Луканов и Костов прилагаха и прилагат плана Ран-Ът, вашият пребоядисал се ГРОБар Буда загроби България, вашият коалиционен партньор ДПС е нелегитимна партия на етническа основа и иска да се разпорежда с властта!

Тази гъгнива оксиденталистика ми идва в-повече. От Памтивека. ... Ами Столипиново ?! ... Ами Максуда ?! ... Ами край Русе ?! Та ей го в на - баш-Насред Околовръстното в София ! Отделно - тоз аустерлишец сливи ли има в устата, та Не Каже : А. Че заплащането в България за труд Се Отнася за Не-малцинствените ! Б. Че малцинственоВидимите са Основният уред/лост за Доказано Манипулиране на Всякакви вотове у Нас ! ------- Колкото до 12ти - ДА !, Ще Е дебелшко. (Дано След Това да Не стане Йощ-по !)

Вие май не разбрахте какво ви казах преди малко. Това идва да ми покаже, че още по-малко сте разбрали какво ви попитах.

Телекомите пренасят данни за здравеопазване, банкиране. Ако Теленор смятат да са като Мтел, които като Телеком Австрия влезнаха в политиката като раздадоха подкупи на много Австрийски политици (канцлер подаде оставка!) и в България на жената на Станишев за да има картели на телекома и австрииските банки, да погледнат акциите на Тел. Австрия и да знаят, че клиентите ще ги изритат от пазара. Няма телеком, които да си позволи изнудвания, подслушвания, подкупи, създаден от Чорни- издирван от Интепол

Генерал майор Ото Скорцени, командир на супер елитната SS дивизия "Мъртвешка глава". Кавалер на Рицарски кръст с дъбови листа връчен му лично от Хитлер. Генерал Скорцени е знаел как ефективно се интегрират цигани. За това в Австрия и Германия до скоро нямаше неинтегрирани цигани.

мисля че ти си наи голямата

мафя .. полетическа или икономическа всички са за затвора.депотати без имонитет и повече като доган в затвора това е изхода . *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

поне селяните в австрия ще имат представа с какви мафиоти въртят политика техните мафиоти :д

Забелязвам доста по интелигентни коментари тези дни, когато "софиянците" са си по родните места, където явно интернета е нещо все още екзотично.

Така е. Няма гербери. Те са добре платената администрация в София. Тях не ги интересува държавата, а се ръководят от егоизма си да запазят високите заплати и боноси.

Е, не сте направили още всичко извън София да е разруха, макар че се опитвате. Донякъде е късмет, че "софиянците" от второ, трето поколение и нататък вече не познават България.

тук е момента да благодарим на тиквата и шлифера за успешното им управлени!!!! има ли тикви?!?!?!?

Ами да благодарим и на българите, дето ги избраха и дето ги търпяха!

ПРЕДВАРИТЕЛНО ДА БЛАГОДАРИМ И НА ТЕЗИ, КОИТО ЩЕ ГЛАСУВАТ ЗА ТЯХ НА 12,05,2013

Очевидно страната ни не може да надмогне трагическа си участ. В списъка на изброените в статията фатални за всеки български гражданин кошмарни тъмни събития липсва последното - войната. Война, която води онази част от обществото, замогнала се с парите на Луканов и социалдемократите в БКП и на криминалната приватизация. Война не с танкове и самолети, а със силата на грабежа. На разорението, на скотското съществуване. Наложени от бившите партийни лидери, от старата реакция и от чуждестранните колониални организации под прикритието на ЕС и Западна Европа. Резултат - задаващи се сблъсъци, невиждани за живялото 45 години в мир гражданско население и на триумфа на отново появилата се фашизирана прислойка в нелегалност. Това, което сме чели в книгите за капитализма по тези земи - недоразвит, феодален и примитивно див, се оказва истина. Кошмарна истина, която ще завърши с разгрома на Републиката и връщането тук на колониални форми на геноцид и смърт. И това - в нашата родина!Предстои оформянето на съпротива, на отпор на масите и на тяхната отрезвяване и минаване вляво и на позициите на класова борба - нещо забравено на Запад. Възможна е намесата на Европа и САЩ, за да не се стигне до диктатура на милицията на Борисов и на мутрите, пуснати на свобода. Но това е оптимистичен вариант.

Ура, другари!!!

България - основен износител на цигани за Европа!

Един човек преди малко се самоуби, скачайни от третия етаж на мола на Цариградско. Честит Великден на всички! Какво правим?

правим правителства...кунева/пръмова/ е готова с неиното и бушона на станигеи/орешака/ ръси акъл,а наи-големите обещания са от болен лидеров :д

Сестра ми работи там, тъкмо говорехме по телефона, когато се случи... Хора, моля ви, вземете се в ръце, не погубвайте живота си, той е безценен! Ако няма какво повече да губите и не ви се живее, поне направете услуга на обществото и изтребете долната пасмина, която ни управлява последните 24 години. Жалко за всички, които загубиха живота си през годините, нека им бъде простено и насочете всичкия си гняв и ярост към хората, които са го заслужили и налагат геноцид над българската нация!