Памперс спасил нападнатото от питбул дете

Питбулът, който нападна и нахапа 18-месечно момиченце в Кърджали, е бил краден. Бащата на детето се е борил с кучето с голи ръце, за да спаси дъщеря си.

Обратно в новината

Коментари - Памперс спасил нападнатото от питбул дете | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На вниманието на всички любители на екзотични и свирепи породи кучета - имам разрешително за КНО.

Здравей - не искам да провокирам омраза, която на теб вече ти е вдълбена от нещо - медии и т.н. - Питбула е един от най-големите приятели на човека! Той няма да направи действие освен, ако ЧОВЕКА не го е принудил!!! Образовйате се хора!

След инцидента като са успели да го вържат е трябвало да го утрепят този пес! След такива инциденти трябва да се трепят и тези дето се застъпват за кучинята. Всеки, който отглежда такива породи трябва да бъде съден за опит за непередеумишлено убийство!

Ще намеря начин да потърся сметка и на собственика, и на кучето, и на крадеца на въпросния помияр. Може да мине година или две, но всеки ще си получи онова, което му се полага, след като държавата и закона не са в състояние да въздадат справедливост.

Убеждението и справедливостта са съвестен интелигентен и чувствителен човек. Очевидно справедливостта не е за българина в настоящия му вариант. За него - САМО ЗАКОН! Има ли закон, който забранява пускането свободно на големи кучета - предполагам има. Има ли закон да бъдат с намордници - има. Ако се нарушава закона, санкции има ли предвидени - следва да има. Ако има нарушения на закона и при това се случват нещастни случай, кой е виновен? Отговорът е по-прост от простия - собственика на кучето. Ако постоянно се нарушава закона, вина имат органите по поддържане на правопорядъка. Те носят солидарна отговорност с нарушителите, защото закона изисква от органите да следят и извършват превенция на нарушенията на закона, както и на нещастни случай от такива нарушения. И най-важното - не ме интересува някаква си реформа в прокуратурата. Интересува ме прокуратурата и съда да дадат предложение за забрана на тези опасни породи в нашата страна, защото ние нямаме културата да ги отглеждаме в условията на свободно общество.

Човекът е за затвора, а не кучето. Я се пообразовайте за тази порода преди да бълвате глупости.

Пак ви казвам няма да стане без ЕВТАНАЗИЯ....... на собствениците.

Значи, в Кърджали имат добре развита арена за борба с кучета? (Иначе за какво ще му е на Джупа да краде агресивно куче, очевидно предназначено за бой или в най-краен случай за пазач).Направо да го питат Джупа за тая работа, може да разтури хазартния дом))Ей, как се дънят тия престъпници, от глупотевина. Поради липсата на закони, става така - ако Джупа имаше достатъчно акъл в главата да му сложи намордник, сега щеше пак да го пуска на арената, както се казва. И нямаше да го следят медиите, па и да евтаназират кучето, и не зная още какво. Ето затова, у нас трябва да действа зоополиция - не само заради случаите на нахапани деца, но и заради случаите на хазарт с живота на животни, които водят до нахапани хора и не само, а и перат пари.

Откраднато куче, разхождано без каишка!?!? Някой големец ще да е, щом може и със задна дата да подава сигнали в полицията.

В БГ скоро ще искаме 2рата поправка.

Всички кучета над 2 кг.тегло да се разхождат на къса каишка и намордник! За нарушителите-глоба от 1000 лв.и евтаназия за кучето.От всякакви наглеци с песове не смеем на улицата да излезем,като че ли са ни малко другите ядове,крадци,измамници и пр.

Текст от наредбата: " (3) Собственикът на куче е длъжен: 1. Да води кучето винаги и навсякъде само на повод и с намордник, ако е агресивно. "

Единственият начин да се овладее проблема и да се прокарат действащи закони е, същите тези депутати, които неглижират проблема - да бъдат затваряни за цял един ден, докато им се прожектират кървави натуралистични филми за ранени и убити от кучета хора. Малоумници.

ммдааа, в проста държава се случват прости работи. Аз ако бях на бащата, това куче нямаше да е живо вече, кучкарите вместо да лаят, да вземат да събират екскрементите на своите "любимци", че цяла София е в кучешки такива..., глоби трябва това е и то солидни и ще се научат. Ще се научат и наморници да слагат на големите и по-опасни породи кучета.

Кучето може и да убиеш, но след това те чака ЗАТВОР! Ето ТОВА са ни законите (макар и да не съм евроскептик, вероятно синхронизирани с ЕС)!!! Ще се окаже, че не е било защита на семейството и пр. И най-гнусното е, че тези които трябва разбира се законите не ги ловят, а ще хваната обикновените хора. Породата Питбул трябва да е забранена за отглеждане със строг контрол и глоба над 100 000 лв при първо нарушение!

ЗАЩО НЕ Е УБИЛ КУЧЕТО ? И ПОСЛЕ СОБСТВЕНИКА -КРАДЕЦ ? КАКВО ЧАКА - ПРАВОСЪДИЕ ЛИ ?

Имам куче, но от умните породи, обичам го, възпитавам го и го гледам. Но към породата питбул изпитвам вътрешен ужас. Не само, че външно са грозни кучета, но и трудно се поддават на дресировки, непредвидими са, могат да нападнат във всеки един момент дори собствените си стопани. Такова куче иска много внимание, 24-часово човешко присъствие от ранна възраст, трябва да е много добре социализирано, винаги сито, за да не напада и въпреки това да се разхожда на повод. В случая животното сигурно е било гладно, дори уплашено, след като е попаднало в нова среда с човекът, който го е откраднал, но най-вече е важен факторът, че е било разхождано без каишка.

откраднато куче. разхождано без каишка. нещо не се връзва, нали??

Чак такъв кретенизъм до сега не бях чел. Вероятно споделяш личен опит? :D

Не ,че е най-същественото по случая, но при захапката на тази порода кучета , памперса не играе никаква защитна роля. Тези песове чупят кости без проблем,ако питбула е стиснал здраво, да е строшил костите на детето през памперса.

Именно! Памперсът е малко рехаво силиконче в найлон. С дебелина няколко милиметра. Все едно да ръфаш сандвич и да кажеш - добре, че има отгоре саламче, то спаси филията от отхапване. И все пак защо ли раните са дълбоки...

Смърт за всички питбули и помияри. Или и този път детето е виновно, понеже "куче без причина не напада".

Не знам как не ги е срам кучкарите. Те винаги излизат с тази теза. А най-абсурдното, че нападнатите обикновено са малки деца.

А що за изроди са сложили минуси на тези мнения?

Браво на таткото! Направо си е за медал! Че и се сетил да го стисне за топките - най-слабото място на всички от мъжки пол :)

трябвало е да ги изтръгне след като ги е докопал!!!и да му върнат на собственика един скопен помияр!!

Наистина браво! Но по-добре е да му хвабне и сгъне опашката (ако успее разбира се). Аз не съм пробвал, но в казармата така ни учеха да се спасяваме от кучета.

приятели, пръво, нека поясня! КУЧЕТО АПЕ ЗА ПРАВИ ПЪТ! така че, нека му е простено! и още, опитайте се разберете тези мили създания! вината е във вас само! кученцата са НЕВИННИ! те са създадени да АПЯТ! вие кво друго очаквате от тях?!?

аз като човек,за какво съм създаден-след като затрих цял континент,други диви животни изчезнаха или са на изчезване,благодарение на мен,кво ми пречи и на тоя пес да тегля куршума!!!човека не трябва да бъде виновен ,че ще гръмне някакъв пес-това е най-дребното ,което можже да направи ;-)

НО СИ АДСКИ НАГЪЛ ! ГЛЕДАЙ ТВОЙ ПЕС ДА НЕ НАПРАВИ БЕЛЯ, И КЪСМЕТ ДА НЕ Е НА МЕН - С УМИЛЕНИЕ ЩЕ ВИ ЗАСТРЕЛЯМ И ТЕБ И ПСЕТО :-)

Как не виждаш сарказма? - това е най-адекватното мнение, защото много точно иронизира вечните оправдания и показва колко са абсурдни!!!!!

Да притежаваш таково куче е по опасно от притежаване на огнестрелно оръжие,г-да управници направете нещо

И аз така мисля - толкова е трудно изкарването на законно оръжие, а за него е отговорен само човека, докато едно куче никога не го знаеш как точно ще реагира и кого ще нападне! Би трябвало да има сериозни закони и разпоредби за отглеждането на подобни любимци!

1. Трябва да се забранят опасните породи 2. На разходка с наморници 3. Огромни, ама огромни наказания за акането, за разхождането без наморник и т.н. А за това кучето, явно и то ебило в стрес....откраднато.........

1. Питбулите не са опасни 2. На разходка, както прецени стопанинът. Обаче ако някой пострада или се почиства застрашен, задникът на стопанина да се изкарва на тезгяха. 3. Няма нужда от огромни глоби, стигат и сегашните. Ако се събират редовно, ще имат силно възпитателно въздействие. Наистина ли вярваш, че кучето било откраднато? И че крадецър ще го разхожда из същия квартал, в който е собственика. При това, ще го разхожда без намордник и каишка, че да го захапе, когато се почиства на своя територия. Аман от нечистоплътни адвокати!

Начи, викаш, и да пукне некое дете от кучето ти, ти си плащаш глобицата и си невинен - тъй ли?

Каде е държавата ,въобще има ли я,каде си г-н Борисов,тези кучете ежедневно нападат хора,млади ,възрастни ,деца.Буквално "ядат"хора, всеки ден ставаме свидетели на това Защо не предприемате мерки или просто народа ,хората са ви безразлични!!!!!!

Убий куче, защити се от циганин, "бежанец", банкер, гей... и ще видиш "къде е държавата".

Няма ли наредба която да забранява отглеждането му от физически лица,че и изобщо?

Няма. Даье преди година или две отмениха наредбата, кочто задължаваше собствениците да разхождат кучетата си с каишка.

Хубаво,че са го хванали и вързали!ама нямало ли е наблизо една лопата и да го направят на кайма?

Да го дарят на корекското посолство. Или на виетнамското. Или на китайското...

Тази порода кучета трябва да бъдат забранени за домашно отглеждане. Един куп откачалки сега ще надигнат вой, че те питбулите са си много добри животни. Не е така. Колко слуяая има вече на напанати и зверски нахапани хора предимно деца от питбули?!

Милото детенци! Какъв ли шок е изживяло - да попадне между зъбите на звяр, по-голям от самото него... Кучето не е виновно... Хората, хората с тяхната простотия ще се самозатрият...

В 21-ви век живеем в държавата, в която кучетата изяждат хората. Изяждането на човек от куче трябва да се криминализира по отношение на собственика на кучето. На бездомните кучета собственик е общината.

Контрол му е майката- на отчет в общината и 1000 лева данък годишно и имаш питбул, ама някой трябва да работи да контролира.... Кучета по парковете.... повече от децата и нито едно с намордник и акат по тревата... вижте южния парк още на входа... А в ресторанта арабския на входа на Южния парк пушат вътре, че ще се отровиш... контрол... шегувате се нещо... На 100 кв. метра поне 10 нарушения ама груби...

тия песове са за отстрел

Май са собствениците

Хайде сега свободни съчинения...Откраднато било?!? Е как се краде такова куче? Освен това го крадеш и го разхождаш без каишка по улицата и то не те хапе теб, а напада дете ? Нещо май пак лъжат, за да оневинят собственика на кучето!!!

Като психолог (но специалист по човешката психика) мога да заявя, че придобиването от страна на отделни индивиди на такива породи кучета и демонстрирането на собственост върху тях е изключително показателен индикатор за ограничена мисловна дейност, липса на интелект и афинитет към елементарното, първичното и повърхностното. Собствениците на такива породи кучета изразяват себе си чрез присъствието на СТРАХОВНУШАВАЩИТЕ си домашни любимци... Подобни човешки индивиди няма с какво друго да изпъкнат сред тълпата - те нямат интелектуален потенциал и заряд, следователно разчитат на примитивната изява и демонстрация на ТЪПО превъзходство над останалите!!!

Браво на бащата - герой, да е жив и здрав той и семейството му. И егати държавата, която не може да се справи с едни домашни кучета. Подобно на една от най-абсурдните баталии - "Войната на Австралия с птицата ему (спечелена от птицата ему)", след 50 години ще пишат "Войната на България с премиер Бойко Борисов с кучетата (спечелена от кучетата)".

Няма такива идиоти като отглеждачите на опасни породи кучета. След толкова много случаи на ухапвания, осакатявания, смърт, включително на деца, включително на собствените им, на кучкарите, изродите продължават да ги разхождат необезопасени с намордник и на каишка.

Така е, защотото няма закон, който да ги задължава да ги разхождат само с намордник и каишка о органи, които да контролират това.

Доколкото знам, има, баш такъв, закон.

Ей, кучето е нападнало невинно дете и ако не е бил бащата наблизо, кой знае как щеше да свърши тази история, а тук пак се намери някой, да защитава кучето! Виждате ли, то не е виновно, виновен бил човекът! Ами разбира се, че е виновен човекът, след като е оставил животното без контрол, няма значение дали е негово, откраднато, подарено, намерено и прочие - щом си поел ангажимент към кучето, ще осигуриш безопасност на околните. Точка. Всякакви оправдания са неуместни!

Едно адекватно мнение!

Докога ще се търпи тая идиотщина с такива кучета? Ебати държавата, щом не може да ги изземе насилствено, какво правата на животните ли брани, а на хората? Изземване, специализиран приют и кастрация. А собствениците - глоби 5000-10000 лв. Кучезащитниците да мълчат, това тук е престъпна идиотия на комплексирани кретени - собственици на такива животни!

Сега ясно ли ви е защо кучето "убиец" е нападнало "без причина" детето. Защото е изведено от реално семейната му среда и най вероятно малтретирано. Това куче в момента не е било в адекватното си състояние. И както сто пъти съм казвал виновен е човекът, а не кучето.

Кучето се води интелигентно същество вземащо собствени решения, но с доста предвидимо поведение. А който сее ветрове жъне бури.

Ти нормален ли си? З атеб живота на това беззащитно дете е по-малоценен от това на питбула?

Човекът искаше да каже че собственикът трябва да е наказан жестоко.

е щом е крадено, значи престъплението ще се заведе под грифа 'неизвестен извършител' и ще се превърне в статистика

докато не ухапе някой депутат, няма да предприемат мерки !!!!!!!!!!

важното е да е от "кастрирано" куче и го видим на камери как бяга и се напикава от страх... пък нека после да обяснява, че е достатъчно тази "крайна" мярка за да спрат да се държат, както всяко животно