Коментари - Момичета съдят МО - не ги пускат за гвардейки | Днес.dir.bg

Момичета съдят МО - не ги пускат за гвардейки

Студентките Габриела Гълъбова и Елена Кръстева са завели дело срещу Министерството на отбраната, защото им отказало да влязат в Гвардейските части.

Обратно в новината

Коментари - Момичета съдят МО - не ги пускат за гвардейки | Днес.dir.bg

Коментари

Поздравления за отличния коментар! Но след "А" трябва да се каже и "Я"-то Тъкмо жените и малцинствата - като слабото звено на всяко общество - са средството за неговото дестабилизиране чрез лицемерното защитаване на правата на тези две групи. В случая имаме точно такъв пример -разбира се, на повърхността нещата се представят съвсем иначе, но това не променя същността им. П.С. Интересно ще бъде някой да си постави за задача да проследи бъдещата кариера на тези две девойки, и да види къде ще започната работа и чия кауза ще защитават. Бих се обзаложил...

Забележитеното в случая е, че адвокатът/ката на тези девойки е от същата организация, която е най-големият защитник на правата на бълг. роми. Ако мислите, че това е случайно!... Остава да се намесят и Джендър (англ. gender- род, пол) активистите, които са към Отворено общество и всичко си идва на мястото

Поли, скъпа, права сте, но в интерес на правдата е необходимо доразвитие на коментара Ви! 1/ Струва ми се, че тези две две млади дами се опитват да привлекат вниманието в/у себе си не по собствена инициатива, а по-скоро вследствие на "подсказване"! 2/ В линка отляво под статията се говори за Нова организация за защита и пр. правата на жените. Във връзка с това ми е интересно да ми отговори някоя дама , защо с нарастването на правата на жените и сближаването м/у двата пола, се наблюдава пряка зависимост , изразяваща се във все по-оскъдното облекло, с което дамите се носят в обществото? Като природно интелигентен човек тук откривам противоречие: наред с амбицията да се чувстват равни с мъжете, дамите се разголват все повече? Това последното е разбираемо - такава е билологичната програма, но в случая май се прехвърля границата на добрия вкус, което в крайна с/ка е подсъзнателна защитна реакция на нежния пол тъкмо с/у нарушаване на природно установените стандарти - т.е. жените се оказват жертва на манипулация от страна на разни организации, които им вменяват, че е по-добре да бъдат нещо друго, но не и нормални жени, и инстинктът на нежния сработва с въпросната тенденция в разголване и предизвикателство в облеклото.

Глезла. Недоволна била. Ми да ходи да копае с миньорите и ако изкара годинка, нека иска равни права във всички професии. Ще не напира да промени наредбата да може да се вреди в някоя мина.

Тези двете нормални ли са? Е това да не е анархия някаква. Аз лично бих ги взел в някаква подготвителна част. След това ще ги пусна да маршируват до припадък, да пълзят и да лъскат тоалетните. От ранна сутрин до късна вечер. Като придобият представа що е реална казарма, сами ще се откажат. Това е подигравка с институцията. Да си облечем новите униформи и да се фръцкаме гордо налево надесно. Да ги вземат и да им стопят лагерчетата, докато не разберат за какво става дума.

Пикли! Останалото е мълчание....

Ами то детеродните им органи до тази възраст вече са увредени,защото започват секса от пети клас.Те са също като циганите-искат само права без задължения.

Обяснението за детеродните органи е откровено тъпо. По-добре да се бяха аргументирали с традиции и предтсавителност. Седнали да ги плашат с нормативи... Това не е никакъв аргумент. Крайно време е да измислят и дамски вариант на гвардейската униформа и да стоят на пост мъже и жени, не виждам нищо срамно. Само че тогава ще почнат да се уреждат с връзки разни крокодили.

Много от жените, които се тикат там където има много мъже са или нимфоманки или просто знаят, че там ще бъдат носени на ръце. Естествено, както навсякъде, техните задължения ще бъдат извършвани от кавалерите. За отллата на някои ще пуснат, при други само ще мине с флирт и т.н. Нали е ясно на всички, че те (жените) обикновено нищо не могат, нищо не са направили на този свят, освен да използват мъжете, които са робите в съвременния свят. Жалко за тях. Дано се осъзнаят, а не само да следват нагона.

Абре моме непоръбена, оти я да се пенсунирам 5 годин след теб, като у све смо с равни права ? Оти кога я се надръвим ти само дигаш балдърето и лежиш погръб , а я се потим като грешен дявол .. е, къде са равните права тука питам язе ?

Погледнете ги! Това са бъдещите адвокати и прокурори. Всъщност и сега има адвокати и прокурори, които се интересуват само от пари и кариера. За това съдебната ни система е такава. Естествено, че искат да надвият даден закон и да им се впише в автобиографията, а не че са решили да стават гвардейци. Всъщност, в някои аспекти в шибания ни живот не трябва да се мешат половете! Нито жените са за армията, нито мъжете са за родилки!!!

Ангелов и Ставрев да не се двоумят и де не чакат повече. Нека чрез ефирно излъчваните телевизии, ежедневен и периодичен печат, натариално зеверени покани и неофициалния раздел на ДВ да поканят и двете да кандидатстват на общо основание за коя и да е армейска част. За да няма бъдещи обвинения в "дискриминация" и т.н. нека на изпитите, при кандидатстването им, присъстват и журналисти, които да излъчат на живо как се справят момичетата и могат ли да бъдат приети. Всичко друго е фарс и добре премерена атака на подзаконов нормативен акт, приет в определен период от време и при конкретни условия, с цел не действителна кадрова военна служба, а лично афиширане и евтина публичност.

Преди време си бях изготвил списък с 7635 имена на извесни личности, та дори и на държавни ведомства, срещу които се канех да заведа дела задето задържат, и дори напълно възпират, моето развитие като личнуст, не ми разрешават сам да земвам решения и в крайна сметка влиянието им на личните ми финанси е негативно и за мен са изедници. Докато обсъждах с адвоката си, виден "специалист-талибан" подробностите по първите 1000 дела, изневиделица се появи лекар - психолог. После се оказа психиатър де. След обширна дискусия с мен, ме посъветва да се огледам подходящи колежки, можело от курса, но по-добре било от съседни факултети с цел "пиене на кафенце" Първите два дена опити не доведоха до развитие по темата, дори започнах да си мислиа че не мога да обясня какво имам предвид. Натретия ден, едни колежки от съседен факултет ме разбраха за три минутки. Та откакто надникнах в дебрите на историята, журналистиката и международните отношения (жал ми е разбира се за моя факултет с толкоз видни госпожици, дори в парлиамента) желанието ми за 7 хиляди и кусур дела направо рудиментира - закърня. Друг е въпроса че се разсеяха и некои съмнения за развитието и финансите. ААА да не забравя за кикиморите! Всъщност формално хубави дами, които кат са им говорили за "кафенце", те са били заети с работа и в крайна сметка са се пренесли да живеят на блатото, да не им се пречи на работата

Ами да бяха кандидатствали във Военно въздушните а не в Гвардията

Аз съм 110 кг и искам да у4аствам в балета на Слави.Какво ??? Не може ли??? На съд тогава за дискриминация ,долни копелета такива:) Не си ги представям кифлите на 16 км марш на скок с пълно бойно при 35 градуса и наряди през ден ,нито да форсират река при минус 5 .Тъпи бъдещи адвокатки-хрантутнички

Абе и аз се чудя как може жени да се бутат за армията,но много по-дразнещо ми звучат злобните и сексистки коментари на повечето мъже тук. Прави ми впечатление,че само да се спомене в някоя тема думата"жена",се изсипва върху нея толкова помия и ненавист,че думи нямам! А имате ли представа колко смешно, жалко и грозно звучите,като се изказвате по този начин? Или може би смятате тази грубост за мъжкарство? Е,аз пък и казвам простотия и комплексарщина!

Ми така е моме представи си ,че има и места които не са за жени.Няма още гвардейци излезли вотпуск по майчинство или поради неразположение.Армията не е промкомбинат шивашки цех или детска градина.

Чудя се, как въобще съществува Католическата църква още и никой не е осъдил Папата..... Там каква полова дискриминация се шири...

За 5 минути по телевизията защо да не станат за смях? Мадамата така и не обясни защо иска да е в тези части а и като я гледах "бая красива гвардейка" ще бъде

защо не защитят някои беден човек без пари,на когото са му продали апартамента и няма пари за адвокат или някои пенционер,а се занимават с мо?и аз мисля че си правят имидж за по-хубава работа като заваршат.няма лошо в това,но ако защитят някои неивестен никои няма и да разбере...затова е шумотевицата,а за без пари не им се работи!ще стане "добри" адвокати от тях!

Това е едно умозрително упражнение на недоучила юристка. Под прикритието на разтегливите понятия за правата на човека се търси моментна слава. Неслучайно Всеобщата декларация за правата на човека няма обвързваща сила, а е приета с резолюция на ООН. Обвързващите документи са други. Разбира се, че могат да се налагат ограничения по професионална пригодност, в това число и по пол, и дори по причини, свързани с традициите на тази представителна воинска част. Като е толкова печена, що не осъди банките,че не позволяват на слъжителките си да паботят по бикини, или топлес, още по добре! Нали могат да броят пари и да работят на компютрите и по бански??? А пътните полицаи, например, да дежурят по бермуди, Това дело е показателно за безсмислието, в което пребиваваме. И ако това ни е бъдещия юридически капацитет, тежко ни горко!

Мили момичета, постоите 2 часа със шаечни дрехи на слънце при 35 градуса и тогава кандидатствайте за тази работа. Най добре ще бъде да го направите когато сте в периода на онези дни от лунния календар. Можете да се пробате и да тичате 3 километра с пълно бойно снаряжение и противогаз.

Поредната простотия на сбъркани дами! Ами вземете я тая мома в гвардията и я сложете почетен караул като е в цикъл, та да я видя как ще си сменя тампоните на площада! Е, забравиха се някои п*и!

ама тогава ще каже че е неразположена,ще поиска да сменят наряда,и пак момчетата ще го отнесат.както и сега става.независимо от длъжностите им-основната им длъжност в БА е ОПЕРАТОР НА БАНКОМАТ

С тия най много да се чистят дулата на оръдията но едната е торбалясала и няма да влезе там.

важно е да правиш нещо както трябва а не дали си мъж или жена

Един единствен смислен коментар- БРАВО!

Във България няма армия, а войска.

Повечето от пишещите явно не разбират , че въпросните шматки нямат никакво желание да стават гвардейки . Те ( и най - вече БХК , който стои зад тях ) са си поставили за цел да осъдят МО и да го накарат да промени един наистина неадекватен закон . МО трябва соломоновски да изкорени всякакви ограничения на полов принцип и ако държи в армията да не се мотаят разни недоклатени патки вместо ограниченията да наложи тежки физически тестове и норми за прием в спец подразделенията . Проблъм солвд :)

Що не вземат да осъдят някоя банка за безразборното вдигане на лихвите по ипотечните кредити... ще са полезни за много повече хора, които също са с "преграден избор" ..

По принцип всички хора трябва да имат равни права. Но да се дава такава гласност на слабоумието на българина е жалко. Така с скудоумие се умаловажават важните неща в живота

Аз пък искам да ме допуснат на конкурса за мис България. То е същото - може да не съм жена, но като не ме допускат, значи съм дискриминиран по пол. Еа си кучките. Гвардейки им се приискало, а бой на голо не искате ли?

това за детеродните увреждания при жените звучи направо смешно ..ами то и мажете са застрашени от потентността си в случая.. краино време е и жените да са воени ... на воина не те питат жена ли си дете ли си.. .

Ама нали се сещаш, че ако се случи нещо и мъж загуби възможноста да си използва най-личното оръжие, той няма да направи така, че това да се разчуе в цяла България и няма да иска промяна на закони, на физически тестове, на заповеди и прочее неща които понякога водят до това?

БАси армията имаме вече,щом разни пикли се натискат.

"Габриела Гълъбова: Искам във всеки един момент да мога да избера професията си" Няма как да стане това нещо, ако искаш квалифицирана професия. Трябва предварително да си решила, да си изкарала пълен курс на обучение, желателно да си натрупала стаж и ако работодателя реши ..ОК. То не е като режи па яж. Затова има престижни колежи и университети. Защото прозивеждат истински кадри . Само ж БГ днес е манекенка утре чалгаджийка а ж други ден бизнес дама или актриса. То затова сме и сред най проспериращите държави. :-)))))))

Нямали с какво да блеснат тези двете ??? Ако надуе шкембето след 3 месеца ???? Но тогава пък закони ще се променят. Всичко ни е на ред сега ,че тези двете да мислим.

Ама и тея от МО са големи тиквеници що не вземат да дигнат нормативите че и на мъжете да им е бая зор и да влизат 1:10000 и после да пуснат онези двете да се пробват.Истината е една жените искат да ни командват и се опитват да го постигнат по всички възможни начини.Долу феминизма и лезбийките ( които не го правят с участието на мъже)

Това е PR акция. Девойките искат да си впишат в CV-тата - "Ние сме онези, които съдиха МО за дискриминация". Курвенски номер :)

Тези двете кипри жадни за 5 минути слава искали да стават гвардейки. Идея си нямат за какво изобщо иде реч. Освен чесане на собственото им его нямат на ум нещо друго. Като ги опънат на плаца с карабините които хич не са леки и започнат да им излизат мазоли по ръцете ще запеят друга песен. Маршировки до побъркване за синхрон. Ами представителното шоу "Искри"? Ще премятат пак същите карабини до изтощаване. Като си легнат няма да могат да заспят от умора и мускулни болки. Крайно време е тези и такива като тях да се погледнат в огледалото и да се научат на правилна самооценка. Аман от криворазбрани права и от пишман правозащитници.

ще помоля Габриела да публикува своя актуална снимка по бански, понеже имам някои съмнения относно физическото и състояние. Не, че ние мъжете сме нещо велико, но съм видял достатъчно от войсковия живот, за да мога да кажа следното: ЖЕНИТЕ НЯМАТ МЯСТО В АРМИЯТА! Могат да си седят на столчетата в кабинетите, но не са за къра, нито за танка. И това със занижените нормативи - ами ако утре в реална обстановка трябва да разчитам на мацката да ми пази гърба, по кои нормативи да се ръководя? Или да помоля онези отсреща да са по-нежни?!

:-)))))))) Много ми хареса този коментар :-) Не знам кое ме дразни повече - лигавите кифлета или състезателките по ''мъжественост''. Аз съм против дискриминацията в която и да е професионална област, но.......който иска в армията нека изпълни норматива, който трябва да еднакъв за всички.

Коментари - Момичета съдят МО - не ги пускат за гвардейки | Днес.dir.bg

Момичета съдят МО - не ги пускат за гвардейки

Студентките Габриела Гълъбова и Елена Кръстева са завели дело срещу Министерството на отбраната, защото им отказало да влязат в Гвардейските части.

Обратно в новината

Коментари - Момичета съдят МО - не ги пускат за гвардейки | Днес.dir.bg

Коментари

Поздравления за отличния коментар! Но след "А" трябва да се каже и "Я"-то Тъкмо жените и малцинствата - като слабото звено на всяко общество - са средството за неговото дестабилизиране чрез лицемерното защитаване на правата на тези две групи. В случая имаме точно такъв пример -разбира се, на повърхността нещата се представят съвсем иначе, но това не променя същността им. П.С. Интересно ще бъде някой да си постави за задача да проследи бъдещата кариера на тези две девойки, и да види къде ще започната работа и чия кауза ще защитават. Бих се обзаложил...

Забележитеното в случая е, че адвокатът/ката на тези девойки е от същата организация, която е най-големият защитник на правата на бълг. роми. Ако мислите, че това е случайно!... Остава да се намесят и Джендър (англ. gender- род, пол) активистите, които са към Отворено общество и всичко си идва на мястото

Поли, скъпа, права сте, но в интерес на правдата е необходимо доразвитие на коментара Ви! 1/ Струва ми се, че тези две две млади дами се опитват да привлекат вниманието в/у себе си не по собствена инициатива, а по-скоро вследствие на "подсказване"! 2/ В линка отляво под статията се говори за Нова организация за защита и пр. правата на жените. Във връзка с това ми е интересно да ми отговори някоя дама , защо с нарастването на правата на жените и сближаването м/у двата пола, се наблюдава пряка зависимост , изразяваща се във все по-оскъдното облекло, с което дамите се носят в обществото? Като природно интелигентен човек тук откривам противоречие: наред с амбицията да се чувстват равни с мъжете, дамите се разголват все повече? Това последното е разбираемо - такава е билологичната програма, но в случая май се прехвърля границата на добрия вкус, което в крайна с/ка е подсъзнателна защитна реакция на нежния пол тъкмо с/у нарушаване на природно установените стандарти - т.е. жените се оказват жертва на манипулация от страна на разни организации, които им вменяват, че е по-добре да бъдат нещо друго, но не и нормални жени, и инстинктът на нежния сработва с въпросната тенденция в разголване и предизвикателство в облеклото.

Глезла. Недоволна била. Ми да ходи да копае с миньорите и ако изкара годинка, нека иска равни права във всички професии. Ще не напира да промени наредбата да може да се вреди в някоя мина.

Тези двете нормални ли са? Е това да не е анархия някаква. Аз лично бих ги взел в някаква подготвителна част. След това ще ги пусна да маршируват до припадък, да пълзят и да лъскат тоалетните. От ранна сутрин до късна вечер. Като придобият представа що е реална казарма, сами ще се откажат. Това е подигравка с институцията. Да си облечем новите униформи и да се фръцкаме гордо налево надесно. Да ги вземат и да им стопят лагерчетата, докато не разберат за какво става дума.

Пикли! Останалото е мълчание....

Ами то детеродните им органи до тази възраст вече са увредени,защото започват секса от пети клас.Те са също като циганите-искат само права без задължения.

Обяснението за детеродните органи е откровено тъпо. По-добре да се бяха аргументирали с традиции и предтсавителност. Седнали да ги плашат с нормативи... Това не е никакъв аргумент. Крайно време е да измислят и дамски вариант на гвардейската униформа и да стоят на пост мъже и жени, не виждам нищо срамно. Само че тогава ще почнат да се уреждат с връзки разни крокодили.

Много от жените, които се тикат там където има много мъже са или нимфоманки или просто знаят, че там ще бъдат носени на ръце. Естествено, както навсякъде, техните задължения ще бъдат извършвани от кавалерите. За отллата на някои ще пуснат, при други само ще мине с флирт и т.н. Нали е ясно на всички, че те (жените) обикновено нищо не могат, нищо не са направили на този свят, освен да използват мъжете, които са робите в съвременния свят. Жалко за тях. Дано се осъзнаят, а не само да следват нагона.

Абре моме непоръбена, оти я да се пенсунирам 5 годин след теб, като у све смо с равни права ? Оти кога я се надръвим ти само дигаш балдърето и лежиш погръб , а я се потим като грешен дявол .. е, къде са равните права тука питам язе ?

Погледнете ги! Това са бъдещите адвокати и прокурори. Всъщност и сега има адвокати и прокурори, които се интересуват само от пари и кариера. За това съдебната ни система е такава. Естествено, че искат да надвият даден закон и да им се впише в автобиографията, а не че са решили да стават гвардейци. Всъщност, в някои аспекти в шибания ни живот не трябва да се мешат половете! Нито жените са за армията, нито мъжете са за родилки!!!

Ангелов и Ставрев да не се двоумят и де не чакат повече. Нека чрез ефирно излъчваните телевизии, ежедневен и периодичен печат, натариално зеверени покани и неофициалния раздел на ДВ да поканят и двете да кандидатстват на общо основание за коя и да е армейска част. За да няма бъдещи обвинения в "дискриминация" и т.н. нека на изпитите, при кандидатстването им, присъстват и журналисти, които да излъчат на живо как се справят момичетата и могат ли да бъдат приети. Всичко друго е фарс и добре премерена атака на подзаконов нормативен акт, приет в определен период от време и при конкретни условия, с цел не действителна кадрова военна служба, а лично афиширане и евтина публичност.

Преди време си бях изготвил списък с 7635 имена на извесни личности, та дори и на държавни ведомства, срещу които се канех да заведа дела задето задържат, и дори напълно възпират, моето развитие като личнуст, не ми разрешават сам да земвам решения и в крайна сметка влиянието им на личните ми финанси е негативно и за мен са изедници. Докато обсъждах с адвоката си, виден "специалист-талибан" подробностите по първите 1000 дела, изневиделица се появи лекар - психолог. После се оказа психиатър де. След обширна дискусия с мен, ме посъветва да се огледам подходящи колежки, можело от курса, но по-добре било от съседни факултети с цел "пиене на кафенце" Първите два дена опити не доведоха до развитие по темата, дори започнах да си мислиа че не мога да обясня какво имам предвид. Натретия ден, едни колежки от съседен факултет ме разбраха за три минутки. Та откакто надникнах в дебрите на историята, журналистиката и международните отношения (жал ми е разбира се за моя факултет с толкоз видни госпожици, дори в парлиамента) желанието ми за 7 хиляди и кусур дела направо рудиментира - закърня. Друг е въпроса че се разсеяха и некои съмнения за развитието и финансите. ААА да не забравя за кикиморите! Всъщност формално хубави дами, които кат са им говорили за "кафенце", те са били заети с работа и в крайна сметка са се пренесли да живеят на блатото, да не им се пречи на работата

Ами да бяха кандидатствали във Военно въздушните а не в Гвардията

Аз съм 110 кг и искам да у4аствам в балета на Слави.Какво ??? Не може ли??? На съд тогава за дискриминация ,долни копелета такива:) Не си ги представям кифлите на 16 км марш на скок с пълно бойно при 35 градуса и наряди през ден ,нито да форсират река при минус 5 .Тъпи бъдещи адвокатки-хрантутнички

Абе и аз се чудя как може жени да се бутат за армията,но много по-дразнещо ми звучат злобните и сексистки коментари на повечето мъже тук. Прави ми впечатление,че само да се спомене в някоя тема думата"жена",се изсипва върху нея толкова помия и ненавист,че думи нямам! А имате ли представа колко смешно, жалко и грозно звучите,като се изказвате по този начин? Или може би смятате тази грубост за мъжкарство? Е,аз пък и казвам простотия и комплексарщина!

Ми така е моме представи си ,че има и места които не са за жени.Няма още гвардейци излезли вотпуск по майчинство или поради неразположение.Армията не е промкомбинат шивашки цех или детска градина.

Чудя се, как въобще съществува Католическата църква още и никой не е осъдил Папата..... Там каква полова дискриминация се шири...

За 5 минути по телевизията защо да не станат за смях? Мадамата така и не обясни защо иска да е в тези части а и като я гледах "бая красива гвардейка" ще бъде

защо не защитят някои беден човек без пари,на когото са му продали апартамента и няма пари за адвокат или някои пенционер,а се занимават с мо?и аз мисля че си правят имидж за по-хубава работа като заваршат.няма лошо в това,но ако защитят някои неивестен никои няма и да разбере...затова е шумотевицата,а за без пари не им се работи!ще стане "добри" адвокати от тях!

Това е едно умозрително упражнение на недоучила юристка. Под прикритието на разтегливите понятия за правата на човека се търси моментна слава. Неслучайно Всеобщата декларация за правата на човека няма обвързваща сила, а е приета с резолюция на ООН. Обвързващите документи са други. Разбира се, че могат да се налагат ограничения по професионална пригодност, в това число и по пол, и дори по причини, свързани с традициите на тази представителна воинска част. Като е толкова печена, що не осъди банките,че не позволяват на слъжителките си да паботят по бикини, или топлес, още по добре! Нали могат да броят пари и да работят на компютрите и по бански??? А пътните полицаи, например, да дежурят по бермуди, Това дело е показателно за безсмислието, в което пребиваваме. И ако това ни е бъдещия юридически капацитет, тежко ни горко!

Мили момичета, постоите 2 часа със шаечни дрехи на слънце при 35 градуса и тогава кандидатствайте за тази работа. Най добре ще бъде да го направите когато сте в периода на онези дни от лунния календар. Можете да се пробате и да тичате 3 километра с пълно бойно снаряжение и противогаз.

Поредната простотия на сбъркани дами! Ами вземете я тая мома в гвардията и я сложете почетен караул като е в цикъл, та да я видя как ще си сменя тампоните на площада! Е, забравиха се някои п*и!

ама тогава ще каже че е неразположена,ще поиска да сменят наряда,и пак момчетата ще го отнесат.както и сега става.независимо от длъжностите им-основната им длъжност в БА е ОПЕРАТОР НА БАНКОМАТ

С тия най много да се чистят дулата на оръдията но едната е торбалясала и няма да влезе там.

важно е да правиш нещо както трябва а не дали си мъж или жена

Един единствен смислен коментар- БРАВО!

Във България няма армия, а войска.

Повечето от пишещите явно не разбират , че въпросните шматки нямат никакво желание да стават гвардейки . Те ( и най - вече БХК , който стои зад тях ) са си поставили за цел да осъдят МО и да го накарат да промени един наистина неадекватен закон . МО трябва соломоновски да изкорени всякакви ограничения на полов принцип и ако държи в армията да не се мотаят разни недоклатени патки вместо ограниченията да наложи тежки физически тестове и норми за прием в спец подразделенията . Проблъм солвд :)

Що не вземат да осъдят някоя банка за безразборното вдигане на лихвите по ипотечните кредити... ще са полезни за много повече хора, които също са с "преграден избор" ..

По принцип всички хора трябва да имат равни права. Но да се дава такава гласност на слабоумието на българина е жалко. Така с скудоумие се умаловажават важните неща в живота

Аз пък искам да ме допуснат на конкурса за мис България. То е същото - може да не съм жена, но като не ме допускат, значи съм дискриминиран по пол. Еа си кучките. Гвардейки им се приискало, а бой на голо не искате ли?

това за детеродните увреждания при жените звучи направо смешно ..ами то и мажете са застрашени от потентността си в случая.. краино време е и жените да са воени ... на воина не те питат жена ли си дете ли си.. .

Ама нали се сещаш, че ако се случи нещо и мъж загуби възможноста да си използва най-личното оръжие, той няма да направи така, че това да се разчуе в цяла България и няма да иска промяна на закони, на физически тестове, на заповеди и прочее неща които понякога водят до това?

БАси армията имаме вече,щом разни пикли се натискат.

"Габриела Гълъбова: Искам във всеки един момент да мога да избера професията си" Няма как да стане това нещо, ако искаш квалифицирана професия. Трябва предварително да си решила, да си изкарала пълен курс на обучение, желателно да си натрупала стаж и ако работодателя реши ..ОК. То не е като режи па яж. Затова има престижни колежи и университети. Защото прозивеждат истински кадри . Само ж БГ днес е манекенка утре чалгаджийка а ж други ден бизнес дама или актриса. То затова сме и сред най проспериращите държави. :-)))))))

Нямали с какво да блеснат тези двете ??? Ако надуе шкембето след 3 месеца ???? Но тогава пък закони ще се променят. Всичко ни е на ред сега ,че тези двете да мислим.

Ама и тея от МО са големи тиквеници що не вземат да дигнат нормативите че и на мъжете да им е бая зор и да влизат 1:10000 и после да пуснат онези двете да се пробват.Истината е една жените искат да ни командват и се опитват да го постигнат по всички възможни начини.Долу феминизма и лезбийките ( които не го правят с участието на мъже)

Това е PR акция. Девойките искат да си впишат в CV-тата - "Ние сме онези, които съдиха МО за дискриминация". Курвенски номер :)

Тези двете кипри жадни за 5 минути слава искали да стават гвардейки. Идея си нямат за какво изобщо иде реч. Освен чесане на собственото им его нямат на ум нещо друго. Като ги опънат на плаца с карабините които хич не са леки и започнат да им излизат мазоли по ръцете ще запеят друга песен. Маршировки до побъркване за синхрон. Ами представителното шоу "Искри"? Ще премятат пак същите карабини до изтощаване. Като си легнат няма да могат да заспят от умора и мускулни болки. Крайно време е тези и такива като тях да се погледнат в огледалото и да се научат на правилна самооценка. Аман от криворазбрани права и от пишман правозащитници.

ще помоля Габриела да публикува своя актуална снимка по бански, понеже имам някои съмнения относно физическото и състояние. Не, че ние мъжете сме нещо велико, но съм видял достатъчно от войсковия живот, за да мога да кажа следното: ЖЕНИТЕ НЯМАТ МЯСТО В АРМИЯТА! Могат да си седят на столчетата в кабинетите, но не са за къра, нито за танка. И това със занижените нормативи - ами ако утре в реална обстановка трябва да разчитам на мацката да ми пази гърба, по кои нормативи да се ръководя? Или да помоля онези отсреща да са по-нежни?!

:-)))))))) Много ми хареса този коментар :-) Не знам кое ме дразни повече - лигавите кифлета или състезателките по ''мъжественост''. Аз съм против дискриминацията в която и да е професионална област, но.......който иска в армията нека изпълни норматива, който трябва да еднакъв за всички.