Д-р Цветеслава Гълъбова: Безмерната ревност е насилие и може да роди агресия

Българското общество е толерантно към ревността и агресията, допълва известната психиатърка

Обратно в новината

Коментари - Д-р Цветеслава Гълъбова: Безмерната ревност е насилие и може да роди агресия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да, ревността е болест! Има различни видове ревности.Например майки ревнуват синовете си от снахите т.наречената майчина ревност, децата пък ревнуват родителите си, защото всеки мисли, че другият е по-обичан, в любовта между мъж и жена, най-жестоката е тъй наречената БЕЗАДРЕСНА РЕВНОСТ, т.е. ревнуващият ревнува любимият си от всичко и от всеки, от някой потенциален съперник, който тя/той може да срещне в автобуса, в магазина, на работа и т.н.Такива са страшни фантазьори и много жестоки.В този ред на мисли има една максима:"ПОНЯКОГА СЕ ОТНАСЯМЕ С ИЗВЕСТНО ОЖЕСТОЧЕНИЕ КЪМ СЪЩЕСТВОТО, КОЕТО ОБИЧАМЕ!" .Ревнуват тия, които имат чувство за малоценност, комплексари, които си въобразяват, че тя/той е негова собственост и принадлежи само на него.Не понасят поражения, ако ги отблъснат те стигат до крайност, посягат на живота им, т.е. няма да си мой/моя, но няма да си и на друг.Една друга максима гласи: "ЧОВЕК НЕ Е РЕВНИВ, КОГАТО ОБИЧА, А КОГАТО ИСКА ДА БЪДЕ ОБИЧАН!" И Накрая един съвет: Мъже на демонстрирайте ревността си, опитвайте се да я прикривате, защото така , ще загубите жената до вас! И още една максима в подкрепа на това=" Ревността сама тласка жената към друг!"

еве ми се спихиатърка!

Госпожата е психиатър ,а не психолог.Те ги тъпчат с хапчета и толкова им е "лечението"!

Психиатърът е ДОКТОР(подобно на хирург, уролог, ...), а психологът НЕ Е ДОКТОР - следователно НЕ лекува!

Овладяването на живота не е въпрос на контрол, а на намиране на равновесието между чисто човешкото и Битийността, която ние сме. В етапа на съществуване в тази човешка форма ние играем роли, баща, майка, съпруг, съпруга, млад, стар и т.н. Всичко това е необходимо, без това не можем да съществуваме, но каквото и да правим, каквито и функции да изпълняваме не можем да изградим истински значими и пълноценни отношения на живот без да осъзнаем нашата истинска същност. Чисто човешкото е необходимо, без него не може, но има и Битие. То се намира в тихото осъзнато присъствие на самата осъзнатост, която ние сме. Битието е неподвластно на човешкото. Човешкото и Битието не са отделени, те са дълбоко свързани и взаимно се преплитат.

намерението движи света. Има разни будистки поговорки по случая, но все тая. Доста по-обхватни сили от нашите прости, човешки, са направили ситуацията по най-правилния начин. Сега на главоча ще му ревнуват задната порта, безмозъчната ще остане без трайни последствия, освен убитите бръмбари (което е шанс да завъди мозък, все пак) а онзи (всички знаем какви са тези, дето се занимават с хазарт) си го е получил. Това е Божията Воля в действие и цвиленето на поредната европача просто ще дразни, нищо повече. Господи, да бъде твоето царство, както на небето - така и на Земята! Амин.

Като гледам от шефа на българските психиатри каква човечност и доброта лъха, спокойно мога да си я представя в Аушвиц като усърдна лична асистентка на самия д-р Йозеф Менгеле.

Бих и раздрусал сливата на тази психоложка и обещавам да не я ревнувам изобщо

Ето един австралопитек с мозък, колкото слива, но с достъп до интернет

И кво са, нема угодия. Ако ревнуваш си болен, ако не ревнуваш си австралопитек... :D

И що да е австралопитек.Защото тази слива говори само за "ревнивец" и нито веднъж не спомена" ревнивка".Мамицата ви джендърска с мозъци колкото джанки.А на онази със продупчената тиква, само като и видиш джуките , може да си представиш на колко тромпета може да се напъва.Аз лично не бих си хабил живота за такава, но......

Taзи е психолог, колкото аз съм трамвай. След като счита раздялата за поражение на мъжа няма какво да говорим. Ако жената е шавлива или се примиряваш и правиш същото или и показваш червения картон. Жени свободни колкото щеш, сега заради тази глупост ще търка нара 20 години да му дойде акъла.

Аха, разбрах - ти ще работиш усилено за утоляване на неутолимия си, изгарящ те генитален сърбеж, а глупакът до теб трябва да наведе глава и да си трае, за да не е параноичен ревнивец. Ясно. Но, уважаемата г-жа важна психиатърка се надявам да знае какво е казал по въпроса д-р Фройд, един друг, добре известен психиатър, за който в учебниците по психиатрия пише, че с параноята специално е бил добре запознат : ПАРАНОЯ БЕЗ ПРИЧИНА НЯМА ! Така че, щом те ревнуват, по-скоро има нещо гнило в теб /ако не гушкане с утешители на гениталния ти сърбеж, то нещо в поведението ти, в облеклото ти, в маниера на говорене по телефона при някои обаждания само - !!! и т.н./, отколкото в "параноика" до теб.

Май никак не ти хареса описанието на психиатърката, чудно защо ли - да не се разпознаваш? Комплекси и ниско самочувствие. Какво в облеклото или маниера на говорене по телефона може да те провокира в една жена, че чак да я убиеш ? Тотална липса на самоконтрол - така е! С никакъв Фройд не можеш да го оправдаеш, познавачо на психоанализата. Ако имаш достатъчно истински доказателства за изневяра, а не бръмбари в главата, просто прекратяваш въпросната връзка и това е.

Гениталния ти сърбеж е нетърпим, нали?

патологично ниско ниво на самоконтрол у българският МАЖ. мАжете УБИВАТ... основно. жена да убие е нещо като 1:50 или 1:100. патологично НИСКО ЕНТЕЛЕГЕНТНИ мАже... балгарски.

То щото жените ще се пръснат от интелект...

Като гледам, сегашните курви направо ебават мамата на сегашните путаранчовци. Ама кой им е крив, че са тъпи и трябва да си плащат за ебането? Каквото ссам си направиш....

Ами такива са им възможностите, жените ги разиграват, пасле ги зарязват и някои изперкват

Преди малко репликирах поста на трола "Хорор": Човек, единственото, което се казва, е че да утрепеш някой от ревност ... е просто тъпо. Като не иска да е с теб, еми значи не сте 1 за друг - туряш една майна и продължаваш. Защо трябва да трепеш хора?!" със следната реплика: "Да утрепеш някого от ревност е не просто тъпо, а е ужасно престъпление. Никой нормален човек не го оправдава и не би го оправдал. Тук ревността вече е преминала в патология и говорим не просто за ревност, а за някакво отклонение. Много хора ревнуват, но не всички убиват от ревност. Ти никога ли не си ревнувал? Ама не си убивал от ревност, нали?". Дира просто си ме изтриха. Има реплика има проблем. Няма реплика, няма проблем. Ами така ами, кво ще се обясняваме.

Еми аз също смятам, че НЕ Е нормално да утрепеш от ревност. Само не разбрах защо съм трол?! Не съм съвършен, но ... трол?!

Човешката емоционалност, като част от нашето естество, не може да бъде на 100% вкарана в общественоприемливи граници.Тя е неизкоренима част от човешката същност. Може да се възпитава, култивира, манипулира с думи и препарати... Емоция и интелект - двата крака на човешкия дух. Не можем да скъсим емоционалния крак, а да удължим интелектуалния. Ще си развалим походката.

Докторката има проблем с изказа си. Щом е насилие, то няма да породи агресия, а вече агресията е налице. Пък и насилието е по-висша степен от агресията.

но в случая това което има да каже един психиатър е, че е изключително вредна за обществото практиката на милиционерите да представят мутропрочистването като обикновена, примерно битова, престъпност. В момента само Господ знае колко точно от ПТП-тата, убийствата за паркомясто, от ревност, инфаркти и т.н. представляват предумишлени убийства за преразпределяне на "територии". Може би е достатъчно да погледнем статистиката за неразкритите убийства, за да се досетим за какво всъщност става дума. Тя по-добре и от нас знае какъв ефект може да се постигне, когато на здрав човек непрекъснато повтаряш, че е луд, а и добавяш някои химични субстанции към храната му. Тя самата казва, че за случая в Слънчев бряг експертизата ЩЕ покаже, дали имаме случай на психично отклонение, т.е. такава още няма, очевидно не е възложена на нея и тя няма никаква информация по въпроса, но вече ни внушава определени изводи. И троловете тръбят - права е докторката, 80 % и други партийни лозунги. Ядец! Въпреки усилията ви, сме едни от най-здравомислещите.

Най-здравомислещите? Ти сериозно ли? В БГ почти не останаха хора, които да не се правят на БАТКА при всеки сгоден случай. Работя в колектив - почти всичките ми колеги са значително по-млади от мен. То не е дуене, правене на голямата работа, непрекъснати подмятания не само, когато някой не си е свършил работата, но и когато си свършил нещо - натегач и т.н. Не искам да лепя епитети, но ... Най-здравомислещите?!!!!! Я пак.

С една дума, ти си съвършеният. Хайде стига глупости. Всяко стадо има мърша.

Да, най-сериозно го казвам. Колко от тях сте убили до момента? Освен това, когато се правят изводи, трябва да се включват и напусналите страната, защото те също са българи, драги. А кой и как ги накара да напуснат е една много дълга история, която има много общо със създаването, поддържането и разпространението на престъпност в страната. Може би сте от хората, които не си представят как от обикновено семенце става дърво, но аз съм.

@мир и любов - Не мисля, че думите на психоложката вменяват това, което ти твърдиш. Тя просто изказва мнение, вероятно в отговор на въпрос от журналист, просто има по-широка трибуна. Така е написано в закона, че трябва да се назначи психична експертиза. Най-здравомислещи може да сме били преди години. Сега ... само гледай какви идиотщини дават по ТВ и си прави сметката кое е модерно.

не е добре, трябва по-съсредоточено, летвата е по-висока този път

Брат - в краваристан се стрелят; 2млн затворници; в еврогейските държави си правят еврогейските неща. Нали се сещаш, че лекетата квито и тъпотии да ръсят, то пак е само плямпане, докато в другите 'държави' си е страшно. Единдтвения ни, уникален, феноменален шанс е, че сме били ужасно много време роби. Защото сега роби са всички хора, но само ние сме свикнали. Само ние! Божията милост не е за всеки. В царствтово на слепите едноокия е цар.

В клиниката ръководена от тази докторка убиха друг доктор-дерматолог. Случаят се раздуха защото ставаше въпрос за лекар, а как е било и е положението с "обикновените" хора ние не знаем. След този случай на пребит до смърт пациент "докторката" и "мениджърка", защото виждаме, че и за двете има диплома, продължава да е шеф на съответното "лечебно" заведение. Не само, че не беше нито съдена, нито уволнена, а продължава да е "експерт" на всякакво ниво и да ръси акъл по всеки криминален случай. ..Скъсали се тук да пишат права е докторката. Тя може да плямпа верни неща, не ѝ ги четох по гореизброените причини, но се гледат плодовете, практическите резултати. Локуми всеки може да разтяга.

– А има ли достатъчно психиатримчни болници у нас? – Има предостатъчно психиатрични легла – около 10% от леглата за всички видове заболявания. Легла има. Само че не се използват ефективно. Много от тях са заети от трайно настанени пациенти – това са болни хора с тежки социални проблеми, които живеят в болниците, защото са бездомни и безнадзорни. – Един от убитите в Нови Искър – Георги, работел като санитар във вашата болница? – Да, започнал беше работа при нас наскоро. Двайсетгодишно момче. Интелигентно. Казваше, че учи за скулптор. – Какво може да накара един интелигентен младеж с интереси в изкуството да се грижи за луди? – Не и заплащането, разбира се. Не и признанието, защото такова няма. Аз не виждам причина, по която един млад и интелигентен човек да поиска да работи в психиатрия. Подтискаща е обстановката при нас – с човешките трагедии, с материалната нищета. Санитарите са на минимална работна заплата, медицинските сестри вземат около 750 лева, а началниците на отделението – около 1100. Георги беше временно при нас, казваше „ колкото да ми текат застраховки…“ Оказа се, че зазтраховките не му потрябваха…Съдба. И за това ли е виновна докторката?! Но за да не излезе, че защитавам някого на сляпо и за по-ужасен случай знам - 1 канибал. Името му беше от турски произход, не помня точно. Проблема е глобален - не става само с махането на 1 човек, който поне разбира проблемите в системата.

Много те бива да разводняваш нещата, ама номера ти не минава. Какво общо има смъртта на санитаря Георги, убит в дома си от "ревнивия" Росен и смъртта на ПАЦИЕНТ на ръководеното от докторката учреждение, който е бил бит до смърт от ръководения от нея персонал...Яяя, зяпай тука народе, снитаря го застреляха, за това докторката няма вина, СЛЕДОВАТЕЛНО няма вина и за убития от нейните служители в "нейното" ведомство, пациент.

Защо намесвъш персонала в случая с дерматолога? Той е бил пребит от друг ПАЦИЕНТ! Или аз грешно знам?

Не ми се рови сега за подробности, това, което аз четох, че санитарите са го били, после писаха, че бил пациент, но дори така да е къде е бил персонала на който това му е работата в такава болница. Все пак докторът не е бил застрелян за един миг, а бит, до убиване. Не е викал ли? Седял си тихичко и чакал да го довършат.

Момичето не го коментирам - аз бих се срамувала от такава дъщеря и вероятно на родителите ѝ в момента никак не им е леко и по тази причина. Повечето от вас обаче по някаква причина се асоциират със стрелеца. И не си дават сметка, че психиатърката е права, както и че психопатията няма пол. Я си представете, че един ден някое от синчетата ви се възползва от дадено момиче и после я зареже, или се държи неуважително, или пък ѝ изневери с най-добрата ѝ приятелка и на нея ѝ прикипи и вземе че го гръмне, пак ли така ще разсъждавате? Или пък дъщеря ви - свястно момиче, което лично вие сте възпитали, попадне на психопат, който я тормози съвършено неоснователно и накрая вземе, че я претрепе. Е, приятно ли че ви бъде да погребете момиченцето си? Ще простите ли на убиеца на дъщеря ви просто защото е мъж, пък мъжете взаимно се подкрепяте срещу изконния ви враг - жените? Престъпленията и ненормалщините нямат пол, бе хора.

Само да информирам, че натиснах плюс, а се изобрази като минус. Програмистите да си проверят софтуера или там който е отговорен за калкулиране на отношението на публиката към някоя новина.

Къде видяхте пропаганда за илконвенцията в интервюто ... незанм.

Без ни най-малко да оправдавам действията на някой, мага да кажа, че за съжаление, по една или друга причина жените много често правят ОГРОМНИ и ФАТАЛНИ "грешки " за които единствено само те ТЕ носят отговорност, а после, когато вече е късно обвиняват мъжете за последствията! Всяко действие в природата има съответно противодействие! Факт!

Ти на това разчитай, че единствено жената е виновна. Само че защо после ревете когато започнат противодействията на вашите действия? ..Всеки носи отговорност за своите постъпки.

Върни се в Анадола. Дано имаш дъщеря или поне сестра.

Абсолютно права е докторицата. Няма една грешна дума.

лекарката е абсолютно права и това си личи от коментарите. Няма разсъждения и мотиви, а само обиди, безапелационно мнение и сравнения с този и онзи, които са по-зле от нас - естествено. Когато живееш с насилник и безконтролен човек, може ли да се утешиш, че и при съседа е същото? Да, ние не се владеем и това почва от детството и от родителите - първите 7 години- не намесвайте и не се оправдавайте с училището. Нашето ниво на уважение към другия вкл. и себеуважение е отчайващо ниско, отчайващо - и това си личи по обидите, отношението при бюрокрацията, отношенията между лекари и пациенти, между родители и учители и т.н. Но това се вижда най-вече в коментарите - никаква мисъл, само плюене, фалшиво самочувствие, необразованост и невежество. И злоба, отчайваща злоба. Ако коментарите бяха огнестрелно оръжие никой да не е останал - най-вече аз.

Бабче, давай да премахнем ревността. Ако трябва да се включват там, генно инженерство, генно модифициране, социален инженеринг и прочее и прочее, не трябва да има ревност, не трябва майките да плачат, когато им отнемат децата, не трябва да се крещи, не трябва да има никакви емоции. Как мислиш, ще ви се получат ли нещата на вас, слугите на Сатаната? Ако мислиш че да, не си нормална бабче, лекувай се, ето докторката е пред тебе.

Човек, единственото, което се казва, е че да утрепеш някой от ревност ... е просто тъпо. Като не иска да е с теб, еми значи не сте 1 за друг - туряш една майна и продължаваш. Защо трябва да трепеш хора?!

Брей, легионера тръгнал срещу бабата! Но нищо, той си мисли, че е прав

Когато работиш в психиатрична клиника е нормално да констатираш, че си заобиколен от луди. Когато, обаче, дръзваш да заклеймяваш цял един народ, трябва да се обосновеш със задълбочени проучвания или поне статистика, макар че в България има само стъкмистика.

Огледай се.

не може да огледа дори всички живущи в България, а, както вече Ви писах, трябва да се огледат и емигрантите, защото те също са българи.

Доктор Цветеслава? Гълъбова. Змия с тънки устни и с поглед на палач. Вижте й физиономията, в която е акумулирана сякаш цялата злоба на идиота евроджендър.

Д-р Цветеслава Гълъбова и Спасиана Кирилова: Обществото дамгосва и заклеймява психичноболните - e това чо виж в тубата ... ако искаш ... и после кажи с ръка на сърцето, че докторицата не разбира.

го казва трол, няма да си губим времето

Махнете я тази пишмат психиатрка,че само глупости говори.До сега беше психоТВ трол,дори си позволи да постави диагноза на целия бг народ веднъж,сега и в нета започна да бълва пропагандни простотии.

да я подписваме най-накрая тая Конвенция, а? СТИГА ВЕЧЕ НАСИЛИЕ!!! над беззащитни женички, почти дечица, а? Ох, ужас, разтуптя ми се сърцето... Давайте! Премиера, президента.. къде сте? Подпосвайте и да се свършва, че не издържам вече!

Тази Маца е много умна, но не знае българската поговорка "Акъл неще, пари ми дай!"

Младото прекрасно момиче с чичото на 55 ... Че това е форма на проституция както и да го наречете. Ромео какво трябва да направи в случая и какво въобще може да направи!?

Ромеото на 37 год. доста много си е повярвал. Проблемът му е че се е охарчвал здраво, плащал си е за да му обърне внимание симпатично момиче на 22 години, това би трябвало да го е схванал по-навреме. Дори и да я обичал, това би трябвало да го спре от желанието да я унищожи, несъвместимо е.

ми изкарва си хляба момичето... За какво му е да учи? Докато има Чичковци, ще има и момичета. Жалко, че нещо взеха да ги отстрелват напоследък...

Успях да прочета поста, в който на това влечуго на снимката му беше поставено правилното определение. Човекът си беше написал: "Писна ми разни мухли да обвиняват българите за всички земни грехове." Но дирниците го изтриха, защото са антибългари. Медиите са в схемата за прокарване на Новия Световен Ред, в който НЕ СЕ ПРЕДВИЖДА ДА ИМА нации, държави, свободни индивиди, нормални хомо сапиенси, /частна собственост също/, а маса от скотоподобни роботизирани и чипосани индивиди, чиято функция ще бъде да бачкат като изоглавени, за да създават стандарта на глобалния елит.

Толкова е паднало интелектуалното ниво на българина /не само емоционалния интелект/, че гласа на докторката е глас в пустиня, най-много някой комплексиран дебил, не прочел и една книга в живота си да се изцепи...

та хубаво ни натри носа...

Принципно, не звучи лошо идеята да се натрива носа на сополанковците от време на време, но Въпроса тук не е какво мисля аз, а какво мисли всеки сам за себе си. Лошо е, разбира се да се самооцениш, като дебил, но поне е отрезвяващо...препоръчвам четенето на книги...

че тая никой никога не я е ревнувал (като я гледам и чета)! Обаче е голям специалист по ревността! На такива с колегите им викаме "девствен сексолог" :)

с това име - слава на цветето, че и гълъба. Друго си е сексолог - д-р Бостанджиев, как да не му се довериш

накрая някои успяха да ме вбесят! Какво било в Турция, САЩ, не знам къде си, как там се биели повече от нас! Първо, това са големи държави по територия и население, второ защо трябва да гледаме и прихващаме все най-лошото, а да не помислим за нас си кое е най-правилното! По-инфантилни и глупави българите никога не са били!

Ти па к'ва си?

Никога не съм вярвал,че ще се наложи да поучавам "БАШ" докторката Апропо ревността е чувство, което важи за двете, или трите, или колкото страни са в отношенията, и не е едностранна , или национална, че да я характеризираш с "Българско общество"-това е за всички хора по света. Знам на къде бие тази, агитира за И К .

Първично и елементарно обяснение с ревността.Отново жена и то психиатър ни обяснява Знае ли тази колко и какви злоупотреби и спекулации стават на базата на така нар.дом.насилие .Не ревността а нахалството и лакомията погубва тези "жени"

КОИТО НЯМАТ НУЖДА ОТ НЕГО- ОСЕМДЕСЕТТЕ ПРОЦЕНТА НАРОДИЛИ СЕ ДЕБИЛИ И ИЗМЕТ НЯМАТ С КАКВО!!! ДА ГО ПРОЧЕТАТ! БЕЗСМИСЛЕНИ НАПЪНИ!

кой е от тия 80% - дращи по форумите, "крещи" с главни букви и нищо съществено не казва. Прави го единствено с цел да се почувства по-велик от другите, а всъщност е толкова зле, че изобщо не може и да си го представи даже...

Да наричаш осемдесет процента от сънародниците си дебили и измет какво означава? Или че имаш психични отклонения и се изживяваш като някакъв бог, или че си изкарваш хляба с плюене по този народ, който включва теб, родителите ти, братята и сестрите ти и т.н. . ??? Болни мозъци. Психиатърката да се включи адекватно и да си свърши работата. Не да нищи ревността и да пропагандира тънко в полза на Анадолската конвенция срещу дебели кинти.

А не ли обратно - агресия може да роди насилие. Объркаността в причини и средствие може да роди погрешнен резултат в лечението или превенция.

отличен анализ д-р Гълъбова, дано повече от нас вникнат и разберат това, което казватте, а не веднага да се противопоставят с някакви недомислени реплики!

Емоционалната интелигентност на българите била "потресаващо ниска"?!? Психиатърката със странното име Цветеслава (което доста говори за общата интелигентост на нейните родители) не е ли малко крайна? Аз бих казала само "ниска" и бих спестила епитета "потресаващо", т.е. отчасти съм съгласна с нея. Но емоционалната интелигентност се възпитава от рано - в семейството и в училището. И вместо джендърски програми с пагубни последствия върху детската психика, МОН може да разработи програми за изграждане у децата на емоционална интелигентност и съзнание, че животът е най-голямата ценност. И още нещо - контролът на емоциите, доведен до крайност, също е нещо опасно, което г-жата не е коментирала. Натрупва се напрежение, което може да избие в агресия - пример: масовите убийци в САЩ.

"Но най-вече някой трябва да ни научи, че човешкият живот е най-висшата ценност и никой по никакъв повод и начин няма право да го отнема." Глупости, пълни глупости. Тогава защо убийците са на свобода ? Тогава за какво е армията, полицията, оръжията, ракетите и т.н.

Много разбира тази жена и специалист! Искрено я поздравявам.

това иронично нали

Не.

Някой може ли да каже как да обясня на детето , кога да обича, и да не ревнува. Много ми е интересно!

Ма, дофтурката не е казала ''йок, нема да ревнувате!'', а ''бе, кат ревнувате - недейте да трепете, бе!''. Като се случи твоето отроче да стане обект на патологична ревност с фатален за отрочето ти край ще ти се изясни. Интересно ми е, какви ли ще са коментарите когато и жените започнат да си отстрелват любимите мъже под предлог ''убичъм гу и ни гу давъм на другъ''. И се чудя също защо когато жената се рови по телефони и лаптопи на мъжа е тормоз, а обратното се счита за в реда на нещата. Най-добре научи детето си на себеуважение - нито една уважаваща себе си личност няма да тръгне да търси разплата за отказана любов, нито ще позволи да бъде използвана и унижавана, но от рано ще се научи да отделя сеното от плявата и ще си намери достойна половинка. Ако детето ти се научи да слага всички неудачи в графа shit happens, let`s go ahead има много по-голяма вероятност да просперира в живота.

А какво общо имат сеното и плявата и как се оказаха на едно място, че трябва да се учим да ги разделяме и то от малки?

Този проблем го има в целия свят от както свят светува, а той се характеризира към всичко хора. Колежката умишлено срещу някой долар ли е споменала само Българското общество? Не по този начин грозно е ! Да даде оценка на Турското общество, и тогава да се занимава с Българското!

Не ь бях прочел всичките глупости, та: Имали сме нисък праг на самоконтрол, щото сме се биели по паркингите, ха-ха-ха!!! К'во да каже тогава за сащ, щото там направо се избиват и то още в училищата !!!

Силната любов е свързана и със съответната ревност. Когато се жертваш( случая в Слънчев бряг) за да защитиш любимия човек това не е психиатрично заболяване. Това е нормална човешка реакция, за която има много книги и филми. И нека тези с парите да не считат че всичко им е позволено безнаказано.

Е, каква е тая защита? Ще застреляш всеки, който се доближи или говори с любимия ти човек? И защита ли е да го убиеш и него? При това, в конкретния случай, връзката им не е била от отдавна, със сигурност не са се опознали достатъчно добре.

първо вижте снимки от първите минути след стрелбата на простреляната Симона /снимките ги има в "блиц"/, вижте я как е "облечена" С ярко червена рокля с дължина 10-15 см., с огромно деколте до пъпа... Така ходят само жриците, няма какво да се лъжем. Така че нищо чудно на стрелеца да му е причерняло точно при вида на това "работно" облекло , с което тя се е готвела да иде на романтична вечера с мутрата - шеф. Не бих казал, че това е точно ревност, макар и да нямам диплома за психолог.

Ако не искам да се съглася с бисквитките, просто не се съгласявам, какво ще стане?

OmPoBeH

Ще живееш в несъгласие с бисквитките, какво друго да стане, да падне правителството ли?

вместо с бисквитки ще закусваш с курабийки :)))

Дрън, дрън,та пляс. Не е нужно да си психиатър или дори лекар, за да разбираш, че ревността е нормално чувство на индивида, та ако щете дори на животното. Друг е въпросът, че в развито общество, човек с "нормално" обществено съзнание и възпитание би трябвало да може да овладява ревността, както и нормалната за всяко живо същество агресия, в поносими граници. А иначе с тази докторка с най-голямо удоволствие бихи си поиграл на чичо, пардон, леля доктор. Ще й покажа и гърлото, и коремчето, и други работи.

Психиатър не е професия, а диагноза..... самите психиатри са луди...

Много крайни изрази използва тази жена, ако живееше на запад щяха да я обвинят в езика на омразата!

Тая ако е психиатър, аз съм трамвай (със страничен пантограф). Това нито е професионален език, нито изобщо език на културен човек, с акъла на мястото си.

Права е жената. Като цяло българският мъж е комплексиран. Като добавиш и некачествените наркотици и картинката става съвсем ясна. И хич недейте да се обяснявате, ами се вижте в огледалото.

Българската жена също не се отличава, от останалите по света. 99% от Вас имате, коли, бизнес и какво ли още не - САМО заради: Татенцето, омотания около теб мъж (все по-рядко съпруг) или ку....ските НОМЕРА - които си мислите, че са интелигентност - щото и представа си нямате за какво иде реч! И като шофьорки все повече се "доказвате"!!! За малко за забравя - я скивай, какво има в твоето огледало!?

Известна с какво? С посредствеността си!?

Тая да не е УНГ, защото от интервюто лъха нетипична за психолог агресивност. Нпр., просмуква се някаква косвена теза, че ако ти даде някой право или някой/нещо е твоя собственост (котка, куче), може да му отнемеш живота без угризения!? А моралните задръжки са нещо, което зрял индивид може да си изгради на база житейски опит, ако му е липсвала подходяща среда в детството...

споко, и тя е "сложена" там като човек/любовница на някого. Както всичко в милата ни рОдина. Дето вика жена ми: "На доктор, по-млад от мен, НЕ отивам!"