Честваме Деня на труда и работническата солидарност

В много страни по света се провеждат събития, посветени на защитата и просперитета на всички трудещи се

Обратно в новината

Коментари - Честваме Деня на труда и работническата солидарност | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Богаташите стават все по богати, Народа все по-беден. Да живее Празника на ГЕРБ -арите - ПрЪви Май - Ден на Милиционерите и Мутрите. Париите да си изберат 24-май - Ден на Културата.

стани и ти богат! кой ти пречи?

Някои помнят, как на този празник по високоговорителите звучаха тези песни, а хората с усмивка и официално облечени си честитяха ... А след манифестацията продължавахме празника ... Сега - някой пита какъв празник ли бил - ами на тези, които създават благата!! И които отново трябва да се борят за правата и достойнството си:-((. Някогашните герои на труда, с вдигнати чела, сега са ги навели - търкат билетчета, вариантът за тук да си решиш дори битовите проблеми:-( Но, Слава Севрюкова казва, че България отново ще се изправи, ще бъде уважавана, че това време наближава, а най-тъмно е преди зазоряване!! Така че - Честит празник и горе главите!!:-) ДРУЖНА ПЕСЕН Дружна песен нек да екне, песен, песен на труда! На сърца ни да олекне, да живей, живей труда! С рядка участ, с чудно име слави, слави се труда, нему всичко ний дължиме, да живей, живей труда! Повдигнете си челата, о, герои на труда, вий творци сте на благата, да живей, живей труда! От стрелата на дивака до железний път всичко плод е на ръката, да живей, живей трудът! Георги Кирков. ... Работници, работнички, от вси страни, сплотете се! Напред! Другари, смело градете нашто велико дело! Да работим и да творим - работника да просветим! Напред! Другари, смело градете нашто велико дело! И знамето, червеното, свободно нека да се вей! Напред! Че днес е време за свободата си да умреме! Георги Кирков, 1899 г.

учи мама та после да не работиш! ние ги лъжем че работим, те ни лъжат че ни плащат! по добре корем от бира, от колкото гърбица от работа! ако ми се доработи, лягам и чакам да ми мине! не оставяй за утре работата която можеш да свършиш и други ден! бързата работа срам за майстора! хайде другари да ставаме да работите! ахмак лозе копай, юнак вино пие! ако една работа е спешна, все ще се намери кой да я свърши! това са все лафове от онова време измислини от тия що създаваха "благата"!

Дърт хейтър --русофоб!:)))))) ...първи май е измислен от пролетариата в САЩ,подагров тъпанарино!:)))))) Ти , освен да хейтиш Русия----друго не можеш, затуй плюеш 1ви май!:)))))

Ами вместо да четеш само "Стършел" и вицове, да беше погледнал поне малко снимки от времето преди 89-та - и как са облечени хората/ без да подозират и за "втора употреба":-((/, в "Държавата на духано - тежката ни индустрия, леката ни промишленост, язовири, виадукти, у нас и по света, построени от народа ни и от наши специалисти ... Да си чувал, че когато ние вече произвеждаме "Правец", "Нокия" са произвежда галоши?? Че са ни наричали "Япония на Европа", че трети в света произвеждаме електронни калкулатори, но първи въвеждаме функцията "коренуване" / другите са били само за 4-те основни аритметични действия/, за участието на наши учени в космически програми, а сортовете на селскостопанската ни академия - конкурент за френската?? Не вярвам да погледнеш каквито и да е статистически данни на световни организации, че към 89-та сме били средно развита Европеска държава, измежду 35-те най-развити икономики в света, но поне, чрез "Гугъл" би могъл да погледнеш "България, която изгубихме"-освен данни има и снимки, по отрасли - на първо или първите места в света, в Европа, на Балканите ... А ти, аргументирай си се с вицове:-((

а ти да си чувал за дефицит, купонни системи, режим на тока, списъци с чакъщи за телевизор, пералня и бойлер? за двадесет годишна вноска за апартамент или автомобил? а тичайте, пуснали са маслини, салам или тоалетна хартия? а за бригади в ткзс? а за извенете, днес ще докарат ли хляб? а корекомите? магазините за правоимащи? народните пенсии и превилегии за децата и внуците на убийците деветодептемврийски? неща.стни комунделски копе..ленца, хората ги помнят тези неща!

Че какво има за празнуване в труда? Първо на първо трудът е задължение, което всеки сам поема в замяна на някакво възнаграждение. Трудът е стока и не може да има празник на всяка стока. Като си купувате яйца има ли празник на яйцето? Като продавате стара вещ има ли празник на тази вещ? Шо се касае до т.нар. работнически права то това е грубо вмешателство в свободния пазар и терор и насилие над работодателите. Никакви регулации не трябва да има, а само и единствено свободно договаряне. В това число визирам и отпадане на минималното възнаграждение, отпадане на ограниченията за работен ден, условия на труд и така нататък. Вън държавата от икономиката защото е много лош стопанин!

И що празнуваш че си се родил - к'во толкова, минал, свършен факт, а именния си ден - нещо някога някакъв мъченик?? Нова година, Коледа - в библията някъде да е споменато за Санта Клаус и сие?? А на близките ти - к'во ти променят пък техните?? Нова година, че и Коледа - в библията някъде да е споменато за Санта Клаус и сие?? Така че, леж си на дивана, яж си пуканките и си чакай "опрните точки" - действително, празникът не е точно за тоз "труд"!!

С тая снимка от сащ какво ни намекват, че с нас са заменили черните си роби

Ха, та началото на празника е от там /коопи-пейст/: "Историята на празника се свързва с работническото движение през 19 век и работническите протести за зачитане на елементарните социални права. Началото се поставя на 1 май 1886 г. в САЩ, когато профсъюзите провеждат мащабна национална стачка, в която вземат участие над 300 000 работници от цялата страна с искане за въвеждане на официален 8-часов работен ден. След тридневни протести в Чикаго полицията и частните охранители разпръсват протестиращите, раняват около 200 души и убиват поне 4 души[2]. На 4 май по време на последвалия протест срещу полицейското насилие сред полицията е хвърлена бомба, при която загива полицай и 6 други са ранени. Набързо са осъдени и екзекутирани 7 анархисти, впоследствие оправдани като невинни. През 1889 г. учредителният конгрес на Втория интернационал, проведен в Париж, призовава за международни демонстрации в знак на солидарност към протестите в Чикаго. През 1904 г. Международната конференция на социалистите в Амстердам призовава „всички социалдемократически партии и профсъюзи от всички страни да демонстрират енергично на Първи май за официалното признаване на 8-часовия работен ден, за световен мир“. Тъй като най-ефективният начин за демонстрации е стачката, конгресът решава, че е „задължително за всички пролетарски организации от всички страни да спрат да работят на 1 май, навсякъде, където е възможно без негативни последици за работниците“.

По цинично нещо от това да караш роби да празнуват робския им труд....ще ги поздравят с ново увеличение на цената на тока от ЧЕЗ и газта, с новите лихви и такси на банките....другите увеличения на всичко останало ще си последват сами...21 век е век на робството

Ами протестирай, нали така е започнал, а и точно в това е смисъла - защита правата на работещите!!

Ден на труда...Какво прознувате,бе,дебили?40 и повече години труд и мизерия и сега да празнувате...?+??45 години удръжки ,а сега дръжки...И сте много доволни.Аман от дебили и идиоти.И това е благодарение на "умните ни политици и държавници",които същите вие избирате...И какво постигате като празнувате???Едно голямо НИЩО !!!

човекът се труди ,изобретира ,успява ...а овцата ?

Каква картинка сте сложили, бе?В деня на труда ви домързя да си пуснете фотошопа и да смените надписа с български ли?Къв лейбър дей, кви пет лева?Вие подигравате ли се с хората?Като ще поздравявате някого направете го поне на родния му език.Е.ати некадърниците сте!

Не, не, просто празникът и то на тази дата е по повод стачката на работниците в Ню Йорк, с искане за 8 часов работен ден и разправата на полицията с тях, при което 4 са убити, а в началото на следващия век е обявен за международен ден на работническата солидарност.

Какво наричаме "труд". За мен една чиновничка, отиваща в офиса към 09-10 ч. да пие кафе с колежките и да обсъди клюките не е работеща. Или някакво костюмирано шефче, вяскащо се от дъжд на вятър в офиса или в залата срещу няколко хиляди от удръжките ни. Всеки издържа по десетина такива чрез заработката си и реално не сме бедна държава, просто ни ги взимат принудително и законово оформено пак от тях. Това са тунеядци, хоризонтът на които стига най-много само до бъдещето подсигуряване на децата им, друго не ги вълнува. И все недоволни, още искат, ако можеше, да сме на линия денонощно да им бъхтаме ангария. И как византийски се заиграват с празника на хората, демонстрирайки някакво привидно съпричастие за парлама. От утре - пак старата песен, мазните банички като тигленици с олио и нещо като извара, кафе от робуста и евтин вестник заради судокуто или прогнозата за времето. С една дума - до края на живота си плащаш тежка дан, че си тук, да си мислил когато е трябвало. Мога да честитя и ожаля само дежурните в МВР, в "Пирогов" и ватманите на днешния ден, никого другиго. Честито, защото знам, че го правите за двойната надница, дотам сме я докарали.