Столтенберг: Решението за US оръжия в България е двустранно

НАТО не прави нищо в България, освен ако тя не го поиска, заяви в интервю за БНР генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг.

Обратно в новината

Коментари - Столтенберг: Решението за US оръжия в България е двустранно | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какви недоразумения са президента, министрите на отбраната и на външните работи във връзка с изявленията им по повод настаняване на американска военна техника и войници.Абе хора, като не може да представлявате страната ни пред други държави защо заемате тези постове?Вие постоянно се оплитате в собствените си лъжи!Как да ви вярваме? Щом се казва, че имаме договори с НАТО защо примерно не дойдоха в страната ни танкове от други държави, ами това стана отСАЩ? Нали сме на ясно, че НАТО е организация, а САЩ е държава, която сленува в тази организация? Имаме ли договор със САЩ, хайде кажете го най-после или пак ни излъжете!

Нашият президент май излъга а аз гласувах за него!

Разбира се че е двустранно решението. Ние сме НАТО...тези които се чувстват руски шпиони моля да напуснете "вражеската територия"....доброволно!!!!......за сега.....

Очевидно ти харесва да те решават двустранно.

...."Генералният секретар каза, че не вижда непосредствена заплаха за страната ни от Русия, както и че Алиансът, според него, не действа по провокативен начин." .........И каква стана тя? НАТО няма нищо общо с танковете в България....? Каквото са ви надробили тия ГАЛОШИ тримцата -Главнокомандващия-прецедента, Външен-гейчо, военен-тракториста-сърбайте си го...Няма договор на НАТО за танкове и танкисти.....Стана още по голяма каша........... НАТО ги ритна в ъгъла....Пълна лудница в държавата. И тримата хайде в ареста за предателство срещу държавата.....Сега разбрахме, че НАТО не се меси с действията си.....

подкарвай към ареста и тези от тройната коалиция вкупом с президент, депутати, министри и предшествениците им и цялата продажническа пасмина на "политическия ни елит" от 1970 година насам, а за тези дето са се скрили в чужди държави изпращай да ги прибират и тях!!!

Кога е имало Референдум за разполагане на чужди оръжия и войници в България? Едно е натовскате бази в България да са единственно от български военни с българско оръжие и важащо Българско законодателство на тяхна територия. .съвсем друго е американски военни бази и американски войници, а не натовски. Защото на територията на американските военни бази в България важи Единственно АМЕРИКАНСКОТО законодателство. Нито българското нито на ЕС . Мили ми цензурчета в ДИР....

някой неща се спестяват, не се сърди, хибридна война е.

Опитвам се да не взимам страна Русия- Сащ.Знам ,че интересите са движещи и да не се правят,че ни мислят доброто! Но ми се набива на очи следното:"Страхувайте се Русия е заплаха"за да се пробутат оръжия!После ти казват вие си поискахте оръжия.Тукашните подхвърлят ,че правят това което им кажат защото сме партньори с нато.Прехвърляне на топки-гнило,гнило,гнило!

" Решението за US оръжия в България е двустранно"?? Каквооо??... та нашите пудели никога не са признавали, че американското оръжие е поискано от тях!

Заплашвала ни уж Русия, то бива, бива простотия, ама, от НАТО рекордите чупят, а ,наш'те блюдолизци им се дупят! Не мислят те с главите си прости, а, чакат да им дойдат гости, като Столтенберг и да рекът, ето ,този е врагът!!!

Ако "уравляващо кращящите" в Б-я са СТОКА и предполагат че НЯКОЙ ги подкрепя--НЕКА проведат РЕФЕРЕНДУМ по въпроса относно "пребиваването" на ЧУЖДИ ВОЙСКОВИ еденици в Б-я!!!!!!!!!!!

Какво се прави на интересен?Колко бази има САЩ в света?Около 30!Колко има Русия- общо 4?Коя е най голямата армия в света-САЩ!Защо когато идва Дж.Кери каза на Б.Борисов "вие трябва да вложите повече във въоръжаване??Защото се борят за МИР ли???Не се заблуждавай българино!

Колега, преполагам си изял една буква - базите на САЩ по света са 730

Столтенберг го казва точно и против това всички в България реагираме остро с изключение на някои подлоги на най агресивната страна САЩ - единствената в този свят използвала атомно оръжие срещу мирни градове. Столтенберг казва: Разполагането на смъртоносно американско оръжие у нас и около Русия е двустранно споразумение: между нас и САЩ. НАТО изгражда координационни военни центрове, в които има и български военнослужещи. В американските военни бази има само кравари и смъртоносна американска военна техника...

Господине, къде и кога НАТО се е отбранявало?Не хабете енергия да ни убеждавате в неистини.Освен нашите недуразумения по върха, тук няма кого да убеждавате.С всичките си действия сте заплаха за целия свят.Вземете си командния център с българските офицери и президента и го настанете в америка.Те постоянно внушават, че трява да се отбраняват.

Нашия президент каза, че когато има предложение от НАТО ще го разгледа , а този казва, че всичко е двустранно съгласувано! Да не би този да иска да каже че нашия президент е лъжец или глупак?!

а нима си и помислял, че нашето недоразумение чехлю офшорлиев е бил поне веднаж честен и не е лъгал може би когато е казвал името си

До Столтенберг и другите дебили, осъзнайте се , момчета мили, ИДИЛ и бежанци ни застрашават, докога други вместо нас ще решават, кой приятел е и кой е враг, когато ИД е на самия ни праг!!!

подбутват главорезите и човекоядците на "ид" да се наместват в европа! Колко доказателства имаше, че турското нато обучава и подкрепя с какво ли не радикалните ислямисти ! Самолети на нато снабдяваха извергите "погрешка"? ХаХаХа

Русите летели край Америка, а чичо Сам нима не лети край Русия - даже и сега е във Вн, за да облита и плува "отбранително" край Русия. Тази отбрана донесе толкова радост на народите в Афганистан, Ирак, Виетнам, Сърбия, Никарагуа... Е, и на няколко наши мекерета и ибрикчии намазаха добре с послушание и лизане!

"По никакъв начин НАТО не е нападателен съюз - той е отбранителен, заяви още генералният секретар на НАТО." Нахалник! А в Сърбия, която НАТО разсипа от бомбардировки, отбранявахте ли се? От кого? За съжаление нас ни управляват . пионки с дребни предателски души. Все ми се иска да вярвам, че Бойко е МЪЖ, но факта, че до сега приема всички тези действия на НАТО с мълчание, ме кара силно да се съмнявам в това!!!

Айде с`Я бе "комуноиди" такива...:):))) К`во се пра`ите на луди тука бе а??:):)))) Разбира се,че решението винаги е "двустранно" и то по два параграфа...:):)))) Първо,са съгласни и двете страни-този който изпраща танковете и другата страна,тоест екипажите на танковете...:):)) `Щото ако помните,България,не се вписва в графа-"страна"...:):)))Как иначе да се обясни държанието на Министъра на отбраната от типа:-"няма такава молба","не знам за такова нещо","аз поне,не съм чул","аааа-тук ли са вече??Сигурно има учение","ама,няма молба за постоянно разполагане","а-да...Ще останат известно време"....:):)))))) По втория параграф,пак се изисква взаимно съгласие...:):))) Тоест,танковете са тук и ако не си на всичко съгласен с нас.......:):)))))) Изобличихме ви лъжите "комунистикистанкоанархопутиноидосамогономужикистанци"!!!!!

''...... е взето на двустранна основа.....'' Питайте и Ненчев , ако не вярвате. Нали така бе Йенс-чо . Мама ви и наглеци.

и как така хем двустранно хемНАТО не прави нищо в България, освен ако тя не го поиска аман от мижитурки

главнокомандаваш на БА, както и военния министър трябва да подадат оставки след като са поискали нещо, за което не са оторизирани.

Некоректно предложение, колега - за да подадеш оставка, се изисква поне малко достойнство - нещо силно дефицитно при нашите "политици"!

Трябва да ги изгоним.

НАТО е отбранителен съюз!! Брани по целия свят,интересите на определени олигарси.....:):)))))))

Стига сте "хленчили" бе "мужкистанци" такива...:):)))) Баткото е прав!!:):))) НАТО е отбранителен съюз...:))) Не помните ли,как се отбраняваше със зъби и с нокти,когато огромната армия на Югославия заплаши да превземе страните членки,при изненадващата атака която проведе?? Не помните ли,как НАТО спря страната членка-Турция-когато тя превзе половината от Кипър??:):))) Не помните ли как НАТО разгроми Ирак,след като Садам атакува Кувейт(`щото Кувейт може да иска независимост от Ирак-ама Донбас и Луганск не...:):))))))))и заплаши да превземе Франция и Германия а??:):))) Айде "комуноиди" такива,"Путиноиди"-как не ви е срам бе...:):))))) Не помните ли,,как НАТО спря сирийските аскери на Асад,стигнали до Виена??:):))) Не помните ли,как НАТО "вразуми" Корея,по времето на корейската война,когато огромната корейска армия,нападна Вашингтон??:):))))) Не помните ли,как във Виетнам-изконна НАТОвска територия-виетнамците бЕха разгромени от шефа на НАТО-САЩ-когато се осмелиха да нападнат Калифорния??:):))) Или,забравихте как НАТОвските войски разгромиха във Фоклендските Острови тия нахалници Аржентинците,които се държаха,все едно тези острови са на тяхното крайбрежие??Още малко и щяха да ни кажат,че са на 14,000 мили от Лондон-комунисти,к`во да пра`йш??:):))) И най важното,винаги питат и искат съгласие за разполагане на техника!! Въпросът е:-"искаш ли бе говедо,или да??":):)))))))))))))

НАТО , американски войски....нещо се объркват нещата ... ама нали сме глупав народ, но с "УМНИ" политици от типа- Плевналиев...с отворени джобове...

"НАТО не прави нищо в България, освен ако тя не го поиска" Идат избори! Явно трябва много сериозно всички да се замислим какво си пожелаваме, разбирай, какви си ги избираме. Най-малкото са длъжни да ни дадат КАТЕГОРИЧНА ЯСНОТА по въпроса за участието ни в Третата световна.

Искам да ме погледне в очите. А после да му плюя в суратя.

Тоя,дори храчка не заслужава... Нахалост ще отиде мат`рияла.....

Прав си...а какво ще кажеш да го почерпим с едно бонбонче 7.62?

Референдум искаме заедно с изборите, но не за това как ще им гласуваме, а за армията ни да се възстанови наборната служба и никакви чужди войски в България включително и американски. Плевнелиев предателю долен разбра ли за какво искаме референдум.

И кога българките ще започнат да решават демографският проблем?

Когато българските мъже започнат да се държат като мъже, т.е. да могат да осигуряват семействата си и да уважават жените си, а не по стар комунистически обичай да чакат жената да носи половината пари вкъщи, да гледа децата, да върти домакинството и вечер да носи ракия и салата пред телевизора...

И кво сега, излиза че Столтенберг прави разграничение между НАТО и войските на САЩ у нас... А какви приказки ни разказваха и Митов и Ненчев?

1) Столтенберг казва, че решението е двустранно. Въпрос: някой чувал ли е подобно заявление от нашето праителство или президент? Никъде не срещнах такава информация. 2) НАТО е защитен, а не нападателен съюз?!?!?!?!?!? Баси, колко интервенции се насъбраха за последните 25 години. Нима нападането на суверенни държави е защита?

Или на тоя не му е известна истината, или нашите не знаят истината, или и двете страни не казват истината...

Само агентите, които САЩ сложихта по върховете на властта, го искат това оръжие. И тоя го знае много добре, но се прави на ударен.

И то какво излиза, че 1944 ни освободи СССР, а сега ни "освободиха" американците?

След 2 Св Война Беше Договорено България да е в сферата на влияние на СССР !! Договорено беше между СССР ,САЩ и Англия в Техеран през 1947 г. !! Сега,едни Слуги-ГЕРБ ... Насила ни вкарват във Много Опасна игра Срещу Русия !! И това при Народ -Русофил , с много близки Култура,Език,История ,ценностна система .. Неам нерви !

Управляващите Слуги на САЩ са Настояли пред САЩ България да стане Враг и Цел на Русия !!?? Защо бе МутроДеформатори или Деформирани Мутри или Реформирани Мутри ! Защо ни отнемате Бъдещето Непрекъснато !???

Няма страшно,не сме мишена ,Путин е човек на Волен,освен това ракетите няма целят патриотите!

Само референдум може да класира подобно важно решение за България като двустранно. Правителствата през последните десетилетия не са легитимни , зад тях стоят 10-15 % Българи . Останалите са " мъртви " души , корпоративен вот , купени коняци , шалвар -туристи и редови идиоти. Така че , т.н. управляващи де юре нямат никакво право да вземат решения и да подписват договори , особенно такива , които пряко заплашват националната сигурност и суверенитет на страната . Референдум !!!!

Донаборна служба 3 години,8% от БВП за издръжка на армията,Така наречените ПАТРИОТИ да служат 5 год/3 год. от които в ТП-трудова повинос/.ЗАТВОРИТЕ да преминат на самоиздръжка!!!!!!!!!!!!!!!! Волен Сидеров кръшна от казармата ,сега да сия отслужи с лихвите/продажна сво...

Ало, Правителството!Какви ги приказват тези?Вие да не би да се страховате от Русия и затова искате да ви пазят.

50г. бяхме окупирана съветска зона и руска военна територия,а сегашните мърморковци мълчаха послушно!Сега сме съюзници,сега сме НАТО,колкото и да не им харесва на руските гъзоблизци!

лъжеш всяка от думите ти е грешна а изводът ти е абсурден руска окупация не е имало никога вземи малко прочети история

Айде бе...нещо те е налегнала деменция!

Руснаците влязоха в БГ защото бяхме съюзници на германия.Тогава и американците бомбандираха софия.

Странно ние договор със САЩ или с НАТО имаме? Ако идва армията на САЩ, то това е окупация!

И каква стана тя? Столтенберт си уми ръцете и популярно обясни на българския народ, как неговите любими ръководители, сами са направили страната ни мишена. Интересно за колко пари са се съгласили? Защото ако ли е било без пари, то си е живо предателство.

Кой поиска чужди войски в България?Къде са протестиращите на онзи въпрос "КОЙ". Сегашният въпрос не е за оставка, а за престъпление срещу правата на българите! Престъпник е, но кой???

Интересно какви тъпи въпроси е задавала съответната червена маймуна, та да се наложи човекът да обяснява такива елементарни истини.

на този еднополов бивш комунист ли казваш че е човек ако много се харесвате може да се вземете нали ви разрешиха в америка да се жените вече отивай

В смисъл,че ББ, Чехъла и Костов са поканили еднолично НАТО, с войниците ,танковете в БГ ли?

Четете ! Настояли са САЩски войски с Въоръжение за Постоянно в България ! Войски от Държавата САЩ намираща се на 10 000 км . от нас !!?

За мен НАТО е САЩ.

И какво излиза, че ние сме си поискали всичко? Мисля, че военния министър и правителството трябва да излязат с официално становище по въпроса и да кажат дали ни е наложено или ние сме си поискали всичко /ама къде ти!/. Може би и ние сме си поискали командния център на НАТО да е в България?

Кои ние?! Има ние,и те. те са поискали, ние сме мишена. Поне Столтенберг да беше казал,как ще ни защитят от ракети.

Напълно вярно!

Ей, Столтенберг, само за твое сведение член 1 от Конституцията на БЪлгария гласи -цялата власт идва от народа. Не знам с кой си говорил, но не е с народа!А ко си говорил с агенчетата на САЩ, те нямат подкрепата на народа, защото са избрани с купени бюлетини и с под 50% гласували.

дя-до

Мен ако питаш е многостранно. В смисъл МНОГО странно.

Този е голям манипулатор.Може ли да извършиш въоръжено нападение над Египет,Ирак,Сирия,Либия,Югославия и да говориш че товабили отбранителни операции. Нашият продажен главнокомандващ с каква радост говореше за това че танковете нанато са и наши танкове.Чудно защо като споменаваше че тук ще се учат войскина Гърция,1ГерманияыСАЩ и др. забрави даспомене че и турските войски са натовски и че може утре без да знам 40 -50танка с турски войници да се понесат по посока на София,подобно на Кипър,и няма кой с ги спре.Кога нашите танкове/турските/ ще напуснат Кипър.

Столтенберг ни казва истината. не разбирам тази всенародна омраза към сащ ,ЕС и НАТО в БГ. нима още не сте осъзнали,че не те са виновни за нашата бедност, разруха, и липса на бъдеще, а една банда наши мошеници с черен произход, днес първи евроатлантици. Те еднолично управляват БГ 26 години, взимат всички решения на тъмно,и недемократично. Гърция показа,че когато има синхрон между народа и управляващите стават чудеса.

Колкото по-голямо е присъствието на НАТО у нас,толкова по-добре сме осигурени от всякакви чужди посегателства,особенно от озъбената,агресивна Русия!Точно за това ни е необходима сериозна,огромна НАТО база и летища ,които ще са много полезни и за инфраструктурата,а и ще създадат раб.места и поминак на много българи!С НАТО идва напредъка и развитието!

Или платен ! Със сигурност написаното от теб е ненормалноо !

дя-до

Хубавичко си помисли при реален конфликт, дали Русия първо ще прати ядрени ракети към Щатите или първо ще разчисти близките им установки в България и РУмъния. ДЕБИЛ.

си помисли за какво Русия изпра 4 милиарда евро и използва в пропагандна акция срещу Европа.

и как точно Русия заплашва България???КАК???

Боклуците от ГЕРБ и РБ а Настояли Армия на Чужда Държава ...САЩ , да дислоцира за Постоянно в България Войска и Тежка Техника ! Ако има Нормални хора искайте Оставка , Нови Избори и Гласуване Срещу Предателите !!! Иначе Изцезваме като Нация !

Ти си бок...Когато бяхме във Варшавския договор 100% от въоръженито ни беше на ссср,ами ракетните остановки по южната ни граница/с руски персонал/?

Не лъжи ! Имаше ракетни войски, но персоналът никога не е бил руски !

Сега май се потвърдиха слуховете, че "умните и красиви" студенти са били финансирани от US долари! ББ се върна на власт, а в замяна беше българския суверенитет!!!

Бедни ми Столтенберг , защо ти трябваше така да излагаш наш Чехльо пред целият свят. Милият ни президент обясняваше наляво и надясно (повече наляво) как това било решение на НАТО да защити партньорите на изток.